RITUELL OMSKÄRELSE JÄMSTÄLLD MED SJUKVÅRD!


Kalmar läns landstings hälso- och sjukvårdsdirektör Ragnhild Holmberg jämställer rituell omskärelse med sjukvård i ett mail till mig. Ingen av de ca 20 pojkar i åldern 0-5 år som genomgått omskärelse har betalat för ingreppet och enligt Ragnhild Holmberg beror det på att barn och ungdom har fri sjukvård. Har någon av de ca 260 omskärelser som utförts sedan 2008 har betalt den egenavgift som finns i den regionala prislistan?

Svaret är mycket häpnadsväckande!


I en artikel i Barometern den 29 juli säger hälso- och sjukvårdsdirektören Ragnhild Holmberg att hon inte vet hur många av det 20-tal omskärelser som skett på barn i åldern 0-5 år som utförts på icke medicinska grunder eller med andra ord av rituell art. Jag är övertygad om att i stort sett alla av dessa omskärelser har utförts av religiösa skäl. Dessa 20 omskärelser skulle gett landstinget intäkter på ca 160 000 kronor om man följt den regionala prislistan.

Med anledning av denna artikel mailade jag Ragnhild Holmberg och ställde en rad frågor om omskärelse på minderåriga. Min första fråga var hur många av dessa som gjort omskärelse som även betalat efter denna aktuella prislista som säger att en omskärelse skall kosta 7 966 kronor.

I mitt första svar från Ragnhild Holmberg skriver hon följande


Hej!

Vi har sedan januari 2008 fram tom juni 2009 genomfört ca 260 omskärelser i vårt landsting. När vi ur den gruppen tar pojkar i åldern 0-5 år blir det ca ett 20-tal.

Ur den gruppen kan vi idag inte selektera de som har betalat egenavgift enligt prislista. Den rutinen kommer vi att lägga till först under hösten.

Hälsningar

Ragnhild Holmberg


Även detta svar är häpnadsväckande! Ragnhild Holmberg tycks mena att Kalmar läns landsting i dagens datoriserade värld inte kan sortera ut hur stora intäkter landstinget haft för omskärelser som inte skett på medicinsk grund. Enligt den regionala prislista som gäller har omskärelse en kod och denna måste man kunna använda för att sortera ut dessa åtgärder vilket jag svarade Ragnhild Holmberg i mitt nästa mail.Ett utdrag ur den regionala prislistan som Kalmar läns landsting borde följa.


Döm om min förvåning blev stor när jag fick följande svar från Ragnhild Holmberg.


Hej igen!

Du har helt rätt - funktionen finns i våra datasystem. När det gäller att registrera diagnos och åtgärdskoder har våra medarbetare säkra och systematiska rutiner som fungerar utmärkt. Däremot har vi inte systematiken ännu avseende den ekonomiska delen, pga att den delvis innebär manuell hantering av fakturaunderlag. Det är den rutinen vi nu verkar för att få så smidig som möjligt.

Hälsningar

Ragnhild Holmberg


Det är alltså helt otroligt så att landstinget idag, 2009, inte klarar av att göra en ekonomisk uppföljning med sina datasystem av hur stora intäkter man har av åtgärder som skall bekostas av den enskilde individen. Givetvis finns det fakturaunderlag för alla dessa åtgärder men som Ragnhild Holmberg skriver är detta en manuell hantering.
Jag begärde nu att Ragnhild Holmberg skulle göra en manuell genomgång av alla fakturaunderlag för att kunna besvara mina frågor om hur många som betalat för sina barns omskärelse. Samtidigt ifrågasatta jag hur stor kontroll landstinget hade över sina intäkter och hur man använder våra skattemedel. Nu började tydligen mina krav och frågor bli besvärande för hälso- och sjukvårdsdirektören Ragnhild Holmberg då hon svarade på följande sätt.


Hej igen!

Vi är ett av de landsting i Sverige som de senaste åren har uppvisat goda medicinska resultat och god tillgänglighet till en låg kostnad per innevånare och det är vi mycket stolta över.

Hälsningar

Ragnhild Holmberg


Goddag yxskaft! Ett ganska märkligt svar från Ragnhild Holmberg som inte ger svar på mina frågor. Så jag fick ställa dem ännu en gång och fick då följande svar.


Hej igen!

Som jag skrivit i tidigare svar till dig har vi idag inga enhetliga och smidiga rutiner för registrering och uppföljning av debitering vid rituell omskärelse.

Däremot håller vi nu på att upparbeta smidiga rutiner som möjliggör både bättre handläggning vid betalning och vid uppföljning. De skall träda i kraft 1 oktober 2009 helt i enlighet med SKL:s rekommendationer.

Hälsningar

Ragnhild Holmberg


Ännu en gång undviker Ragnhild Holmberg att svara på min fråga hur många som betalat enligt den regionala prislistan för omskärelse. Jag påpekade för Ragnhild Holmberg att även landstinget är skyldiga att redovisa alla sina intäkter och fakturor enligt de lagar som gäller i vårt land och att jag förväntade mig ett konkret svar på mina frågor.
 

Nu hade mina enträgna frågor i detta ämne tydligen blivit en så het potatis att Ragnhild Holmberg skickade kopior på sina svar till landstingsdirektören Alf Jönsson, kanslidirektör Anders Roth och ekonomidirektör Ingeborg Eriksson. Det finns gott om direktörer på Kalmar läns landsting! Se följande länk.

Nu blev det väldigt tyst från Ragnhild Holmberg men efter nästan en vecka kom följande bekännelse och häpnadsväckande svar.
Ragnhild Holmbergs svar är häpnadsväckande ur flera aspekter!  Det allra grövsta anser jag vara att hon jämställer omskärelse av rituell art med sjukvård. Det tyder på en minst sagt märkligt synsätt när andra läkare vill jämföra rituell omskärelse med könsstympning. Hon erkänner samtidigt att hon inte följer sitt uppdrag som hälso- och sjukvårdsdirektör när hon inte använder våra gemensamma skattemedel på ett försvarbart sätt.
 

När hon sedan även skriver att man inte "haft några enhetliga och smidiga rutiner för debitering vid icke medicinsk omskärelse som har möjliggjort för våra medarbetare att ta korrekt betalning".  Nu lyser inkompetensen oss i vitögat och hur landstingets tjänstemän uppenbarligen begår tjänstefel och missbrukar våra gemensamma skattemedel.
 

Här har media verkligen ett uppslag att granska detta och det finns ju ett stort antal andra ingrepp som sjukvården ägnar sig åt som även skall betalas av den enskilde. Hur ser verkligheten ut där?


Med anledning av ovanstående svar ställde jag samma frågor till det socialdemokratiska landstingsrådet Anders Henriksson och fick då följande svar.


Hej

Efter varit i kontakt med ansvariga tjänstemän har jag försäkrat mig om att du fått svar på dina frågor.

MVH

Anders Henriksson


Eftersom Anders Henriksson inte har något att tillägga har han uppenbarligen samma synsätt som Ragnhild Holmberg. Skandal är bara förnamnet!
Anders Henriksson kan skatta sig lycklig över att Sverigedemokraterna inte är representerade i landstingsfullmäktige för då skulle han fått en rad besvärliga frågor under hösten. Men om drygt ett år så kommer vi att sitta även i denna församling och då skall vi röra om även i den grytan.

Med anledning av ovanstående svar från ansvariga på tjänstemän och politiker på landstinget har jag dels ställt frågan till alla landstingsråd om de delar Ragnhild Holmbergs synsätt och därmed i praktiken har ett förtroende för henne som hälso- och sjukvårdsdirektör för Kalmar läns landsting.

Sedan har jag skrivit en insändare som jag skickat till länets alla tidningar (Barometern, Östran, Ölandsbladet, Kalmar Läns Tidning/Nybro Tidning, Västerviks Tidningen och Vimmerby Tidning).

Ölandsbladet publicerade min insändare utan redigeringen i lördagstidningen, tack!
Östrans Uffe Carlsson har lovat publicera den, han vill bara ta bort en hänvisning till Barometern vilket är ok.
Hur det kommer att gå i övriga tidningar får vi se, det mest intressanta blir om Barometern kommer att publicera den efter min kritik av tidningen i en rad sammanhang.
 
Jag kommer att lägga ut min insändare på bloggen senare under veckan så att alla kan jämföra med hur den redigerats i de olika tidningarna.

  

Dagen  


Kommentarer
Postat av: Anders Engdahl

Thoralf, du är helt underbar. Tack för att du låter oss veta hur det går till i Kalmar Landsting

2009-08-16 @ 20:10:05
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Återigen hatten av för Thoralf Alfsson ditt

jobb för vanlig folk o dess skattepengar bla

är helt suveränt.Slit inte ut dej för du skall vara med i riksdagen

för SVERIGEDEMOKRATERNA efter 2010.Detta är ett "krav" från Gubben o Gumman.2009-08-16 @ 20:55:54
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Du som läser inlägget av Thoralf ,kan väl passa på att hjälpa Thoralf, med ett välformulerat mail till

Ragnhild o Anders.Ungefär som när Ulf Karlsson nekade Thoralf

tillträde till presskonferensen på Öland.Östra Småland fick häcken full i kommentarsfältetFör du har väl inte glömt bort att valrörelsen har börjat?Din Internehjälp är ovärderlig.Låt inte dessa clowner verka utan att få mail, samt hamna på Internet här tex.ANVÄND NÄTET

2009-08-16 @ 21:04:58
Postat av: Hulda

Bra jobbat!!! Tyvärr finns det flera stenar att vända på, men denna var stor.....

2009-08-16 @ 21:18:00
Postat av: MiaH

Vilket jobb du gör! Bra!

2009-08-16 @ 21:44:27
Postat av: Peter, den förste.

Mycket bra jobbat! Håller helt med Gubben o Gumman på Getingen, kryssar dig på riksdagvalsedeln i valet.Hoppas att alla inser att så länge utjämning av skattemedel mellan kommuner och landsting finns så berör sådan här frågor alla skattebetalare!!!

2009-08-16 @ 21:58:44
Postat av: Jeppe

Vilket enormt jobb Du gör. Tack för ärligheten, det är vad vi behöver, tydligen är vår vanliga media en lögnhals utan like och ingen skäms. Hur kan dessa våga visa sig för sina läsare.

2009-08-16 @ 21:59:36
Postat av: jonas

Bra jobbat Thoralf. Sverige är idag ett land i stark föruttnelse. Våra skattepengar förskingras. Dom som byggt landet får det allt sämre.

2009-08-16 @ 22:08:31
Postat av: Tore

Fantastiskt arbete du gör med att röra om i skiten Thoralf! När du bestiger Riksdagen, återgår problemen i Kalmar. Det bästa är att slopa Landstingen, och låta kommunerna ta hand om skiten!

SD har verkligen en "Kalmar rebell" i de socialdemokratiska tankarna! Jag skrattar verkligen och njuter av att du jagar dessa med en "eldgaffel"! Hej hopp...Har glömt att meddela om loppet på Biri (Norge).

Två omstarter gjorde att vi inte vann, men pengar det fick vi! Nästa start på Bjerke (Oslo) torsdag

och ett åttonde spår. Sämsta tänkbara, men det finns hopp, precis som med allt annat...

2009-08-16 @ 22:11:06
Postat av: Skeåning

Bara att instämma i hyllningarna till Thoralf.

Här ska religion och staten vara skild från varandra, skatten till svenska kyrkan är frivillig, då ska definitivt inte statligt finansierade kliniker utföra ingrepp som inte är något annat än religionsbedrivning. Lägg därtill en redan pressad sjukvård där det är långa köer, och svårt att komma till. Nej det är skandal. Ska bli intressant att läsa insändaren och se vilka tidningar som publicerar den, speciellt barometern då ja. =)

2009-08-16 @ 22:16:16
Postat av: Anonym

Detta! är den sorts grävande vi älskar att Thoralf gör. Inte 'småsaker' huruvida oljebolaget Johansson stöder sharia, eller sätta kostnad för 1 ensamkommande 'barn' mot svenskt barn (för allmänheten förstår inte skillnaden). Dessa ekonomiska, politiskt grävande artiklar, de är grymma. Fortsätt så i ett Uppdrag Granskning-format. Dina motståndare står handfallna! (Jag som en inte ens bor i Kalmar :) )

2009-08-16 @ 22:27:54
Postat av: Anonym

Det skal inte amputeras friska kroppsdelar från underåriga i detta landet på varken religiösa eller kulturella orsakar.Ett sådant handlande strider mot en rad lagar och konventioner det finns i Sverige och som Sverige har skrivit på i internationella sammanhang.2009-08-16 @ 22:37:03
Postat av: PP

De båda är mailade med ovanstående text...

2009-08-16 @ 22:44:23
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Omskärelse är inte sjukvård ,fråga svenska folket.Två tredjedelar av kirurgerna vägrar att utföra ingreppet.Dessa kirurger som utför ingrepet får själva stå till svars för det.Att skära i ett barn könsorgan får nog betraktas som grov misshandel misshandel.Givetvis skall ingreppet bekostas av föräldrarna.Varför inte?(Skall övergreppet ske så kan dom betala åtminstone)Den rättsliga aspekten för utförande kirurger, samt föräldrar får komma lite senare.Något annat än fängelse kan inte komma ifråga samt rejäla skadestånd.Samtliga utförda ingrepp får tillåtande landstingspolitiker betala med löneavdrag så så småning om.Det är jättebra att dessa politiker inte har koll på vad som sker i Norden o bla Holland, utan springer rätt in i pk väggen.Vore vi kirurger skulle vi fundera lite på Fremskrittspartiets röst andel i Norge 30%, samt Danskt Folkeparti i Danmark med 16% .Detta kan bli dyrt mycket dyrt.

2009-08-17 @ 00:18:01
Postat av: Tobbe

Bra jobbat Thoralf!Hmm! Något är sjukt i den här omskärelseindustrin. .Ragnhild Holmberg skriver i sitt mejl:”Vi har gått igenom fakturorna på de 20 pojkar, åldern 0–5 år, som genomgått omskärelse o dyl. ingen av dessa har betalat eftersom barn och ungdomar har fri sjukvård i vårt landsting. Det innebär att vi idag inte har möjlighet att i efterhand ta reda på om något eller några av ingreppen har skett på icke medicinska grunder”I socialstyrelsens skrivelse publicerat år 2007, ”Omskärelse av pojkar Rapport av ett regeringsuppdrag (S2005/7490/SK)”, finns utförligt beskrivet vad som gäller för de olika landstingen avseende omskärelse av pojkar. I denna rapport finns följande att läsa (sida: 36):”Landstinget i Kalmar län

Inom landstinget utförs inte några omskärelser på icke medicinska grunder sedan minst 10 år tillbaka. Enligt de tillfrågade klinikerna har man inte stött på några komplikationer för eventuellt utförda ingrepp utanför landstingets verksamhet.”På sidan 37 finns också något intressant från Västra Götalandsregionen:”1997 fastslog sjukhuset en ny policy att inte utföra ingreppet av resursskäl och långa operationsköer.

Ett annat sjukhus uppger att de har beslutat att avstå från att göra ytterligare omskärelser på grund av resursbrist för regelrätt sjukvård.”Min gissning är att icke medicinska omskärelser har utförts i Kalmar läns landstings regi men kostnaderna har mörkats genom att kostnadsföra dessa till andra poster inom sjukvården. Eller så tror Ragnhild att det har skett oegentligheter och därför helt i onödan trasslar in sig i bortförklaringar och lögner.Socialstyrelsens skrivelse finns här: http://www.socialstyrelsen.se/NR/rdonlyres/35D435B8-6E9F-4325-91B2-67F4F8D22E4E/7604/rev_20071077.pdfFör övrigt finns det en intressant artikel i läkartidningen skriven av professor Yngve Hofvander, Uppsala; tidigare chef, Internationell barnhälsovård,Uppsala universitet: http://www.lakartidningen.se/store/articlepdf/1/12132/LKT0923s1575_1576.pdfHälsningar Tobbe

2009-08-17 @ 01:57:22
Postat av: Fredrik

Direkt från länken ovan:Barnets rätt väger uppenbarligen lätt när

man hänvisar till »tusenårig religiös sed«.

Finns det ingen i ansvarig ställning som

kan stå upp och ifrågasätta detta?Som sagt! Rödakorset,bris,amnesty

era skenheliga jävlar på ren svenska !Mona shalim och snuskgubben Lars Ohly skall stå till svars innför svenska folket 2010.Rösta SD!2009-08-17 @ 06:42:20
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Lokalt Kalmar :

Katarina Sandström har en ny "dimmis" artikel från flygets dag.Där Ahad finns på bild i kokpitt...samt Ahads son på bild bredvid flygplanet glassätande,även Ahad med pilot finns på bild.

(Papperstidningen hehe)Polisen Kalmar: Härromdagen hittade en kurator sniffande ungdomar i Färjestaden.Om detta hade redan allmänheten ringt flera dagar tidigare , när dom hade berusade ungdomar i sin trädgård .Idkande skadegörelse.Polisen tyckte då inte det var något att åka ut på .Det tycker nu Ulf Karlsson att man skulle gjort.

(Bra slutsats verkar vara ett polisärende.)Det tycker vi med.Försök att elda upp Ronna skolan har gjort inatt

avbröts av Securitas.

2009-08-17 @ 06:49:46
Postat av: Fredrik

Tack för att ni finns danmark !

Civilkurage så det förslår!

Postat av: Fredrik

Samma sak skall SD göra och även använda i sin valkampanj 2010. Dags att dra igång !

Postat av: Janne

Tänk om vi hade någon av din kaliber i mina hemtrakter Närke, du gör ett enastående arbete Thoralf

2009-08-17 @ 07:10:28
Postat av: s-e karlsson

Var är " tyckasynd om organisationerna " när det gäller omskärelsetortyren ? Har för mej att könstympning på flickor är förbjuden ! Gör det mindre ont på pojkar ? RK , Rädda Barnen , Bris och alla andra liknande organisationer borde reagera kraftfullt vad det gäller denna tortyr av små barn ! S-E Karlsson .

2009-08-17 @ 07:18:20
Postat av: Stefan K

Ytterligare ett bevis för att landstinget spelat ut sin roll. Hur många direktörer sitter på lånad tid med skyhöga löner? Ragnhild är uppenbart en fel person på fel plats. Är hon inkvoterad?

2009-08-17 @ 07:26:48
Postat av: BAW

Så här blev det med 60 års socialistiskt vanstyre.

2009-08-17 @ 08:24:14
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Passa nu på att maila o tacka den Danska vice statsministern för visat kurrage.Låt politiker samt journalister i Norden få veta hur en del människor känner det i Sverige.Hr skall dom annrs kunna veta.

Ditt mail verkar långsiktigt, samt att svenska pk politiker får dessa mail i nyllet när dom är uppkäfiga mot Danska politkiker .Ett enkelt tack räcker.Länk till Lene finns på FRIA NYHETER.Du det är gratis dessutom ,använd nätet SD in i riksdagen 2010.Största stödet för SD finns i Norge o Danmark via broderpartier, med stora rösttal i valen.Ps Stefan K hart hajjat värdet med Internet se o lär.

2009-08-17 @ 08:36:08
Postat av: Calle

Skulle behövas en Thoralf i varje kommun!! Idag accepteras omskärelse av pojkar ( otänkbart för 10 år sen ) imorgon accepteras könstympning av flickor?? Det värsta är att ansvariga svenskar aktivt deltar i islamiseringen av Sverige.

2009-08-17 @ 08:38:40
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

TV4 :s "dimmis" reportage för dagen.

Ungdomar från Stockholms norrförorter ,som får gå ut i svenska natur med handledare.

Gylligt

2009-08-17 @ 08:39:10
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Även Fredrik ligger på kör hårt.

2009-08-17 @ 08:44:56
Postat av: Ej PK

En engång har det uppenbarat sig vilka bimbon sitter på ledande poster i landet.

2009-08-17 @ 09:09:53
Postat av: Nalle i Växjö

Den Kinesiska "såpoperan " Fanerdun i Kalmar fortsätter.

Man kan undra vad ni håller på med i Kalmar?.Än så länge har jag inte sett något i tidningarna om stympning av gossebarn ( omskärelse)

Det ska bli intressant att läsa fortsättningen både om stympning och Fanerdun historien.

Postat av: I

2009-08-17 @ 09:32:05
Postat av: Dille i Momåla

Med den logiken skulle nästan allt räknas som sjukvård och vara “GRATIS” . Religiös tatuering, när blir den “GRATIS”?Sen är det i slutändan så att “GRATIS” innebär djup tragik för svenska pensionärer som trängs undan från den sjukvård de betatalar för att “GRATIS” ska kunna finansieras.

2009-08-17 @ 09:57:38
Postat av: Jorma

Thoralf, jag skulle vilja att du frågade dessa ansvariga om man även utför "sjukvård" genom att könsstympa flickor med att avveckla de inre blygläpparna. Om inte så kan man ju ifrågasätta om inte denna skattefinansierade "sjukvård (som enligt min uppfattning är könsstympning) är könsdiskriminerande!

2009-08-17 @ 10:21:01
URL: http://www.antiism.wordpress.com
Postat av: AWSvensson

Instämmer i allt beröm för Thoralf. Något annat om sjukvård. En liten notis i Smålandsposten. Hiv ökar bland somaliska kvinnor i Sverige beroende på att männen åker hem till hemlandet och blir smittade, som de senare överför till sina fruar här.

En ensamstående somalisk kvinna med sju barn beklagar sig över att hon inte kan få en paradvåning.

Hur tar en somalisk kvinna sig till Sverige med sju barn.Har mannen dumpat henne här medan han bygger upp en ny familj i hemlandet bekostad av de frikostiga bidrag som regnar över familjen i Sverige.

2009-08-17 @ 10:21:17
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Ang Anders Henriksson så bor han på Ålgatan 18

i ett av Kalmars dyraste områden pris 3-6 milj för en kåk.Även här en "Arbetargrabb som hittat rätt"En riktig socialist på barrikaderna.Sketgubbe

2009-08-17 @ 10:28:45
Postat av: Skånepåg

Läste nyss följande kloka ord på bloggen http://www.barometern.se/blogg/ronja_koepke/Nu ska jag aterga till min bok "Fangad av hakkorset" som ar en sjalvbiografi av en tysk soldat fran andra varldskriget.

Plotsligt far man mer insikt i hur det tyska folket kunde stotta Hitler, vilka logner de blev ilurade via media som Hitler och hans man hade makten over. Det verkligen understyker vikten av FRI/oberoende PRESS. Fangslande bok, las den om du ar intresserad av tyskarnas sida och en personlig skildring av kriget.Undrar om den här unga mediastudenten vid Högskolan i Kalmar även kommer att inse, att det finns en skrämmande likhet med massmedia i dagens svenska samhälle!

2009-08-17 @ 10:53:33
Postat av: Johan Kraft

Ragnhild Holmberg ljuger när hon påstår att man inte kan se vilka av barnen som hade en medicinsk indikation. Sjukvården är skyldig att föra journal på samtliga patienter. Det är bara för Barbro att uppdra någon att gå igenom samtliga journaler på de omskurna gossarna för att se ifall det är religion eller medicin som ligger bakom ingreppet.

2009-08-17 @ 10:54:44
Postat av: Ibbe

Barnkirurgiska föreningens ordförande,väl renommerad kirurg ,jämställer omskärelse av små barn med könsstympning. Ragnhild Holmberg kallar det sjukvård och politikerna från vänster till höger i Kalmar Läns Landsting håller politiskt korrekt munnen. Men övergrepp mot barn kan aldrig vara någonting annat än övergrepp, även om det göms under en religiös täckmantel. När religion och sjukvård mixas då blir det förrödande följder,som exempelvis könsstympningar. Landstingets politiker bryter på ett mkt allvarligt sätt mot FN:s barnkonvention för att vara gammalmodiga religiösa riter till lags. Varför inte fortsätta med att lägga upp småflickorna som flygs till hemländerna varje sommar för att stympas ,på landstingets operationsbordistället. Det blir ju mindre infektionsrisk då och det är ju mer ömmande än srympningen i sig enligt Ragnhild Holmbergs resonemang. Sjukvård som sjukvård, enligt Holmbergs definition. Känner du folk i sjukvårdsorganisationerna i Kalmar län så ska du uppmana dem att vägra ställa upp på könsstympningar.

Det kan aldrig vara tjänstefel att värna barns väl och ve hur mycket religiösa skäl som än används. den tiden var förbi trodde många av oss i vår enfald. Politiker i SKL och ner på regional- och landstingsnivå visar att tyvärr är så inte fallet. Avslutningsvis. Flera politiker från olika partier har privat vid bl.a. kräftskivor uttryckt sin avsky och motvilja mot landstingets omskärninngpolicy. Trots det finns det inga officiella invändningar i debatten. Vi tvingas konstatera att det är så det svenska debattklimatet ser ut idag på flera områden.

2009-08-17 @ 11:51:45
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Kan ingen tekniskt begåvad gå in på SD Mönsterås,

och maila bilderna på omskärelse till Ragnhild Holmber o Anders Henriksson.Tack på förhud förlåt förhand.

2009-08-17 @ 12:18:43
Postat av: Sven

2009-08-17 @ 14:31:33
Postat av: Sven

2009-08-17 @ 14:31:33
Postat av: S-E Karlsson

Har en bekant som fått något vaj på ett öga , det är blodsprängt och ser faktiskt väldigt läskigt ut ! Är det någon här som tror att han kunde få komma på behandling direkt i så fall tror denne /denna helt fel , Nej då han måste gå och vänta i tre långa månader för att få komma under behandling , han får alltså i princip inte göra något tungt arbete , såsom att lyfta tungt eller böja sej framåt ! Jag undrar om en av pensionsräddarna hade behövt vänta så länge ?

Usch , nu var jag rasistisk och främlingsfientlig .

Mvh S E Karlsson .

2009-08-17 @ 14:41:25
Postat av: Skånepåg

Ursäkta för helt off topic.Men man kan börja undra över, om inte den "gamla ryska björnen" håller på att vakna och sträcka på ramarna!

Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Ingen fara Ryssland o Putin rustar för fullt.Östersjön blir med gasledningen ett Ryskt innanhav.Vilket passar lite dåligt när Sossarna/kommunisterna reducerat Sveriges försvar till 22000 man hemvärn o 27000 man på kontrakt.Men vi får väl kasta in Sten Tolgfors hemliga vapenUTLANDSTYRKAN. Såvida inte Talibanerna skjutit häcken av dom innan.

2009-08-17 @ 15:16:47
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Du som vill läsa en reko artikel om SD kan gå in på

Aftonbladet Johanne Hilldebrandtsson lättast via artikeln om Afganistan.En av dom få journalisterna med lite civilkurage.Sedan vore det ju trevligt med sådär 200 VÄLFORMULERADE inlägg,för att visa att SD lever.Det är nämligen så att ganska många läser Aftonbladet.För ni har väl inte glömt bort att det är val nästa år.

2009-08-17 @ 16:44:09
Postat av: Skeåning

Gubben o GummanHar förgäves försökt hitta artikeln om SD på aftonbladet, länka gärna!

2009-08-17 @ 19:31:49
Postat av: Affe

Bra jobbat!

Länkar till detta inlägg från min blogg. Fortsätt gräva i den här frågan. Många är förbannade på politikernas undfallenhet när det gäller omskärelse. Att vi dessutom får betala för skiten gör folk så fly förbannade att det nog kan få en och annan att byta parti.

Postat av: Mattias

Du gör ett enormt bra arbete !

2009-08-17 @ 21:15:46
Postat av: Fredrik

Läs vad Moderaten :Carl-Göran Svensson som är ordförande i bygg och miljönämden säger !!?Som sagt Sverige och dess svenskar antingen så böjer vi oss och tar den där ba.....

Eller så samlar vi ihop oss till en stor stark röst och får slut på vansinnet år 2010.Vad är det vi håller på med?

Hur långt ska vi låta denna vedervärdiga religion ta fäste i landet Sverige? Vem fan vill höra detta brölande i vårt samhälle. Vi lever i 2000 talet och inte medeltiden.Res på er ur soffan och gör rätt för er !

Som det gamla ordspråket säger:Det är inte vad ditt land kan göra för dig utan vad kan du göra för ditt land !!!!!

Postat av: Branchtender Linden

Verkar som om Ragnhild behöver en kompletteringskurs i matematik och datorkunskap på komvux

2009-08-17 @ 21:36:06
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

skånepåg :Artikeln om Sverigedemokraterna är sedan maj .Du hittar den om du går in på artikelserien av Hilldebrandt i Afganistan (Aftonbladet),tredje rubrik (TUSEN TACK FÖR ALLA TIPS) hennes blogg,så kommer du till den arkiverade artikeln av henne.Ps vi vet inte hur man länkar eller skickar bilder

så därför behövs lite hjälp.

2009-08-17 @ 21:53:40
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Affe :Du gör ett bra jobb lägger mycket tid.Ditt jobb borde inlämmas under SD kuriren då i en statistikavdelning.Förr el senare inser man från centralt håll att duktiga skribenter o "siffernissar" hör hemma officielt inom SD på nätet.En diskussion med ett par proffsbloggar ,om att ingå i SD på nätet borde inletts igår.

2009-08-17 @ 22:31:55
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Lågg märke till Expressen rappotering ang namn etnicitet i samband med mordet/familjetragedin i Danmark.Ingen mörkning där inte.Härliga journalister vi har i Sverige konskvensen är rörande.Attraper är vad ni är stolpskott.Dom är värda ett ilsket mail.

2009-08-17 @ 22:59:21
Postat av: Robin_Shadowes

Komvux har väl blivit nerlagt men dom kan med fördel omplacera henne till samhall istället vad mig anbelangar.

2009-08-18 @ 00:12:19
Postat av: f.d. Sosse

Jag har läst din blogg under ett antal veckor nu utan att ha kommenterat. Jag vill instämma i hyllningskören och på det här sättet tacka dig för det oerhörda arbetet du lägger ned. SD får min röst 2010!

2009-08-18 @ 01:09:21
Postat av: S-E Karlsson

Sände ett tackmail till Lene Espersen och fick faktiskt ngn form av tack från henne ! Roligt ! Säg den svenske politiker som svarar så fort och dessutom vänligt !

S-E Karlsson .

2009-08-18 @ 06:40:10
Postat av: Dan Åke Andersson

Har följt debatten om stympning mest via bloggar då dom alltid gräver sanningen vilket PK-media inte vill göra.Vill gärna delge er några väldigt intressanta inlägg från en blogg som kallar sig Spikharry.http://spikharry.blogspot.com/2009/08/stympning-pga-av-en-religion-ar-ej.html#linkshttp://spikharry.blogspot.com/2009/08/goran-hagglund-kd-forsvarar-stympning.html#links

2009-08-18 @ 12:08:36
Postat av: Sverker

Det sexuella förtrycket (syftar inte på mängden barn hehe) utan slöjor,könstympning,vägran att låta flickebarn idrotta m.m uppmuntras nu av Staten.

Hur ska en integration någonsin äga rum när såna här skadliga fenomen som stympning av gossars lust tillåts?

Det är inte bara ingreppet som är vansinnigt utan alla idiotiska myter,vidskepelse och våld som automatiskt följer med.

Dessa barn får lära sig genom denna kulturberikande ritual att vi svenskar är ORENA.

Hur uppfattar små barn sådant utan att bli svenskfientliga?

Hur kan man förhålla sig till detta som svensk utan att låta rasistisk?

2009-08-31 @ 13:32:16
Postat av: Jonas

Har onani någonsin skadat någon? Svar nej!

Har religion någonsin hjälpt någon? Svar Nej!

Religion förfular och försvagar människor.

Gud är folkets överlägset mest sadistiska uppfinning någonsin.

Fy fan för omskärelse Moses och Allah!

2009-09-03 @ 00:01:47
Postat av: Rikard

Man ska självklart värna individens rättigheter, i detta fall de försvarslösa barnen som skärs och invandrartjejernas privatliv!

Religiösa fanatikers synpunkter på hur en pojkes könsorgan ska se ut och hur döttrarnas kärleksliv ska vara är sjukt!

Just sådant här ledde till Pela Artroshis död år 2000!

Då kallas det hedersmord precis som oomskurna män anses skamlöst orena!

2012-02-07 @ 14:48:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0