PIERRE EDSTRÖMS KULLERBYTTOR

Att debatten om omskärelse är ett hett ämne visar utan tvekan de reaktioner jag fått på mitt inlägg på bloggen och insändaren som publicerats i Ölandsbladet och i dagens Västerviks Tidning, där den även finns på nätet. Läs den på följande länk.
Antalet kommentarer på min blogg är i skrivande stund fler än 50st och alla kommentarer är positiva, det har även kommit en rad tackmail. Jag vill passa på att tacka er alla för den uppskattning av mitt arbete ni visar. Det känns väldigt skönt och ger mig ny frisk energi att gräva i andra saker.

Östran och Kalmar Läns Tidning har bekräftat att de kommer att publicera min insändare. Sedan återstår förstås Barometern och Vimmerby Tidning. Kommer dessa tidningar att överraska eller är den politiskt korrekta linjen som gäller i dessa borgerliga tidningar.

Några som däremot inte uppskattar mitt grävande om just omskärelse är landstingsråden vid Kalmar läns landsting. Jag har skickat mail till alla landstingsråd och ställt frågan om de delar Ragnhild Holmbergs uppfattning. Än så länge har bara Ann Hellenborg (mp) och Pierre Edström (fp) svarat.

Pierre Edströms svar är faktiskt värda en kommentar. I sitt första svar skrev han följande.

Tack för tipset :-)

Hälsningar Pierre

Goddag yxskaft! Jag blev tvungen att påminna Pierre om min fråga och då svarade han på föjande sätt.

Hej Thoralf!

Vad jag vet så driver du inget opinionsinstitut. Du vet min uppfattning i
frågan och kan dra dina egna slutsatser efter mina inlägg på bloggen. Om du
vill är jag beredd att ta upp frågan när du nu som allmänhetens företrädare tar
upp det.

Hälsningar Pierre

Så svarar det folkpartistiska landstingsrådet Pierre Edström. Inget svar på min fråga! Tydligen måste man driva ett opinionsinstitut för att folkpartiets företrädare skall svara på frågor. Annars får man leta bland hundratals inlägg på en blogg.
Det som är än mer intressant är att granska protokollet från landstingsstyrlsens möte i februari. Där finner man att Pierre Edström yrkade bifall på SKL:s rekommendationer att landstinget skall utföra omskärelse på icke medicinska grunder.


Protokoll 090205

Pierre Edström "gråter" idag ut på sin blogg över det han kallar för nätmobbing som han utsätts för dagligen enligt egen utsago. Se följande länk.
På mig känns det som han har svårt att stå för sina egna åsikter som landstingsråd då han förordar att landstinget skall utföra rituell omskärelse och inte klarar av konstruktiv kritik. Vi får väl se hur länge det dröjer innan "rödstrumpan" hoppar in och försvarar "Lufsen".

Kullerbyttorna från Pierre Edström fortsätter idag 18 aug kl 16:41 har Pierre lagt upp ett inlägg som han skrev den 8 februari för att visa vilka betänkligheter han har inför omskärelse men tyvärr blir det ännu en kullerbytta för Pierre. Han avslutar sitt inlägg enligt följande.

"I mina ögon blir slutsatsen att man inte ska utsätta pojkar som är en vecka gamla för omskärelse. Det vore det bästa för barnet. Nu ser verkligheten annorlunda ut och det får vi förhålla oss till."

Min slutsats av detta är att han har kommit till en korrekt slutsats att omskärelse inte skulle vara tillåtet men sedan är det ändå det politiskt korrekta som gäller och styr folkpartisten Pierre Edström som i landstingsstyrelsen yrkar på bifall enligt ovanstående "bild" från protokollet.
Ynkligt agerande Pierre Edström!.

Kommentarer
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Pirre är Folkpartist och gift med fd slaktarfrun

Biggan Edström Vänsterpartiet.Vilken härlig kombination, dessa två partier har kostat svenska skattebetalare tusentals miljarder

i berikar kramande.I sådana fall hör det till god ton att den ena parten lämnar sina uppdrag.Biggan sitter även i kultur o fritidsnämden ,som har ett finger med i förlust bygget Kalmar kontmuseum.Biggan o Pirre talar ibland med varandra på sina bloggar, där det förövrigt det är något tunsått med komentarer.GylligtEtt nytt sätt att tackla Mona Sahlin i alla medier

hela valkampanjen ,är nog uppfunnet i Baromtern ,då

i kommentarena under senaste artikeln om Monas utspel, riktigt fiffigt faktiskkt.Det bör du inte missa.Harmlöst, kul ,effektivt.Använd nätet o hjärnan

2009-08-18 @ 02:20:05
Postat av: Gregorius

Snälla "Guben och Guman", kan ni inte köra en stavningskontroll innan ni skickar in era kommentarer?

2009-08-18 @ 06:07:19
Postat av: Fredrik

Bra thoralf ! Av med silkesvantarna !Din blogg läses av många och är väldigt uppskattad.Pratade senast igår med en god vän och som är illröd socialdemokrat.Han läste din blogg och förstod varför folk gillar den för den tar upp sånt som man snackar om hemma,jobbet men inte i politiken.Han sa även att det finns ett starkt missnöje ibland socialdemokrater om hur Mona.S glömt bort Svenssons som sliter dag ut och dag in på jobbet för att få det att gå runt. Han förstod även varför man tappar röster till SD.Så min fråga löd: Varför inte byta parti? Jo faktiskt blev svaret.Kommer rösta SD pga av att man kan inte blunda innför den verklighet vi har där så mycket skit kommit till landet som inte ens funnit i ens vildaste fantasi.Sen har jag 2 döttrar som jag inte under några omständigheter tänker låta leva under mångkulturens förtryck.För dessa människor verkar inte vara intresserade av demokrati utan vill fortsätta leva på sitt sätt oavsett lagar o regler som vi har och så fungerar inte en demokrati.

Sen har man ingen önskan att göra religionen modern utan strävar efter gamla seder o bruk och som demokrat ända in till benmärgen så måste man stoppa detta !Behöver man säga mer ?

2009-08-18 @ 06:26:29
Postat av: BAW

Många etablerade politiker sitter på sin kammare och rodnande läser Thoralfs blogg. Enligt välunderrättad källa har de börjat att plocka ned speglarna i sina hem.

2009-08-18 @ 08:09:09
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Hej Gregorius vi lovar bot o bättring.Du har faktiskt rätt.Det skall vara kort, inte så ofta, mycket luft emellan,rättstavat.O fan o hans mormor.SuckMellan 08.45-08.55 tjurar vi .Sedan är det nog tyvärr full fart igen.Frågan är om några är så hårt hållna som Gubben o Gumman på denna bloggen.Enda fördelen med att vara senildement, är att man glömmer så snabbt.Men vi kollar oljan i bilen innan färd det lovar vi Gabriel.

2009-08-18 @ 08:36:14
Postat av: Någon på Getingen

Dom etablerade politikerna kommer att darra rejält, när SD får 7% i mätningarna innan valet.

2009-08-18 @ 08:40:24
Postat av: Ibbe

Kalmartidningen Barometern, oberoende moderat, har tacklat av. Insändarsidan är förutsägbar, nästintill död och debattsidan har tappat stinget. Man är tydligen medveten om detta på de aktuella sidorna eftersom man där gärna hänvisar vad som skrivs på bloggar. Ett erkännande av att man faktiskt inte roddar de nämnda sidorna speciellt bra. Endast på ledarsidan kan man se att tidningen är borgerlig,allt annat innehåll präglas av ängslig politisk korrekhet med stark vänsterprägel. Man ska skriva om sådant som folk "tycker om" enligt uppgifter från Kalmar. Enligt bekanta är tidningsläget i Kalmar följande: S-tidningen Östra Småland friskar på och klappar till åt både höger och vänster, medan Barometern fegar ut och är som ett bi utan gadd. Så bli inte förvånad om du blir refuserad i Barometern Thoralf ,men citerad i Östra Småland.

2009-08-18 @ 09:02:59
Postat av: Thoralf A

Gubben o GummanDet är smällar man får ta när man sticker ut hakan.IbbeTro inte att jag stillatigande kommer acceptera Barometerns sätt att "strypa" oss Sverigedemokrater.Idag finns faktiskt en insändare från Sven-Erik Karlsson Berga införd i tidningen. Den gick givetvis igenom Barometerns "censurfilter" då "Sverigedemokraterna" saknades i underskriften. Sven-Erik sitter i Högsby kommunfullmäktige för SD

2009-08-18 @ 09:44:37
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Helt korrekt beskrivning Ibbe, Barometern sitter duktigt i knäet på etasiblimanget(reservation för felstavning hehe).Insändar sidan är lika intressant att läsa ,som att jaga brudar på ålderdomshemmet.Stendöd.Självcensuren är helt otrolig, även på Pehr Dahls ledarsida.Gott om "röda murvlar" med kraftigt"dimmis syndrome"Den journalistiska kvaliten är såldes låg, mycket låg.Tidningen simmar långt ner i PK träsket, samt Svågerträsket2009-08-18 @ 09:51:07
Postat av: j-å

Ett typiskt svar från en politiker, representerat av Pierre Edström.

Det betyder ungefär: Gå till valurnorna, rösta på de namn partierna utvalt och för övrigt ska väljarkåren hålla käften.

Är man sedan som väljare införstådd med hur nomineringar till nämnder och poster fungerar i praktiken, förstår man ännu bättre varför en politiker kan svara på detta ohyfsade och avfärdande sätt.

Denne vet att han är en av "kingarna" på tronen och någon form av självransakan existerar inte i dennes sinnevärld.

2009-08-18 @ 09:58:13
Postat av: AWSvenssson

Vad är detta om inte ett opinionsinstitut i den bemärkelsen att man kan både sprida och läsa av opinioner.Läste min lilla rubrik i Smålandsposten att SCAN betalade 2, 50 kr mer för fårkött inför Ramadan, då efterfrågan på halalkött var stort. Trodde halalslakt var förbjudet så jag undrar vad SCAN håller på med.

2009-08-18 @ 10:20:30
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Thoralf: Den fullt "berättigade"? kritiken vi får, är nog en piss i Mississipi,mot vad du o Lasse Rosen får i fullmäktige.I form av blickar o tissel tassel.Egentligen är det ni som jobbar politiskt för SD nu

innan Riksdagsinträdet ,som är dom riktiga "hjältarna" sedan rullar det på,när "alla"

skall vara med i takt med att Sd växer i Riksdagen.Men som den gamle jesuitprästen Ignatius af Lojola sa: Ändamålet helgar medlenÄven om dom är felstavade.Förresten finns "bloggmobbning" i Svenska Akademins ordlista.Keep smiling2009-08-18 @ 10:24:44
Postat av: AWSvensson

Visst blir vi betraktade som idioter av omvärlden men det finns ju gränser.

Postat av: Branchtender Linden

Jag föreslår att Kalmar läns Kommuninnevånare endast införda pyjamas och lösskägg, genomför en rituell omskärelse på Pierre Edström,

Ta också en rituell avlägsning av klitoris på sjukvårdsdirektören Ragnhild Holmberg i enlighet med afrikanska stammar.

Skär halsen av några får, kor, höns så alla hottentottarna i stan, garanterat att alla får ståpäls bakom djungeltrummorna

2009-08-18 @ 11:50:21
Postat av: Thoralf A

Branchtender LindenDin kommentar är raderad!Jag är ganska generös med kommentarerna men det finns gränser för hur man uttrycker sig.

2009-08-18 @ 12:41:59
Postat av: vmm

Mycket bra insändare, Thoralf. Den förklarar klart och tydligt själva storyn och problemet. Den slår också två flugor i en smäll eftersom den visar både hur orimligt det är att jämställa rituell omskärelse med sjukvård och att landstinget inte verkar följa sina egna regler. Tre flugor, förresten, eftersom den också visar att landstingsråden inte verkar ha koll på läget.Bra grävt och snyggt gjort.

2009-08-18 @ 14:29:39
Postat av: Pierre Edström

Detta svar mailades till blogginnehavaren måndagen den 17 aug kl 16.26:

"Landstingsstyrelsen beslutade i februari i år att följa SKL:s (Sveriges Kommuner och Landstings) rekommendation vad avser icke medicinskt grundad omskärelse. Före det fanns inget särskilt beslut som reglerade frågan. Det innebär att fr o m den 1 oktober i år tas avgift ut enligt den regionala taxan samtidigt som landstinget utför dessa insatser i mån av möjlighet."

2009-08-18 @ 15:09:55
Postat av: A.K.

Gör det till en valfråga. För upp denna fråga högt på agendan. Även om frågan är förhållandevis liten så har den ett mycket stort symbolvärde. Det är även "rumsrent" att tycka att ett förbud mot icke-medicinsk omskärelse är bra.Frågan innehåller flera laddade komponenter som den har gemensamt med andra större frågor, och kan därför fungera som en fråga som kanaliserar frustrationen många känner.Avståndet mellan de beslutande politikerna och folkviljan.Politiker som tar "invandrarnas" parti istället för att stå på "svenskarnas" sida.Bondeoffret. En grupp (små barn) och med det humana principer, som måste offras för att den mångkulturella utopin ska kunna fungera.De andra partierna kommer tycka frågan är oerhört besvärande att argumentera för. Om SD skulle få tillfälle att debattera den kan ni helt enkelt inte förlora debatten.

2009-08-18 @ 15:29:09
Postat av: Nissolf

AWSvensson

Halal-slakt förbjudet sa du? Läste på Svt/text i dag at Scan har halal-slakteri i Visby, Linköping och Skara. Ramadan börjar på fredag, precis till skolstart.

2009-08-18 @ 16:16:05
Postat av: Mamma Elin K

Kommer ni ihåg politikern i Stockholm som intervjuades för ett antal år sedan i SVT?Ämnet var invandrings- och flyktingpolitik med tillhörande intergrationsproblem.Politikern var lyrisk.Ju fler desto bättre,ös in så många som möjligt det är helt problemfritt sa politikern.Sen sa reportern att nu har vi stängt av kameran vad tycker du egentligen? Minska mottagandet,ut med de kriminella och identitetslösa sa politikern bl.a.Det var lite liv i media sen var det tyst.Dubbelmoral var och är bra att ha för mycket har inte ändrats de år som gått sen dess.Partitillhörigheten på politikern var (fp) som alla minns.Vad tycker du egentligen om övergrepp mot barn och stympning av små pojkar och flickor Pierre Edström?Börja inte gråta eller känna dej mobbad.Säj bara vad du tycker så man vet var du står.

2009-08-18 @ 16:17:09
Postat av: S-E Karlsson

Sände ett mejl i dag på morgonen till Högsby Internationella förening med en fråga om hur dom tänker vad det gäller detta med omskärelsetortyren !

Har ännu inte hört av dom !

S-E Karlsson .

2009-08-18 @ 16:47:36
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Halal-slakt är förbjuden i Sverige ,men en PK variant pågår.I dagens "Dimmis" i BAROMTERN berättar Katarina Sandström om detta o Ramadan.Tre platser utför denna slakt, dessa har svårt med att få djur, bra skicka inte ett bä-bä dit.Scan Kalmar planerar denna typ av slakt.BOJKOTTA SCAN HELA DENNA MÅNADEN, samtliga SD :ARE i hela Sverige.Maila dom 3 slakterier som håller på med detta.Medeltids djurplågeri hör inte hemma i Sverige 2009,där det dessutom är förbjudet.Katarina Sandström berättar att halal-slakt bara är förbjudet i tre länder ,bla Sverige.(Vilken duktig pk präktig Barometern journalist.)(Veckans PK-dumstrut går till henne)Säg upp abonnemanget på Barometern.Grupperna Barometern vurmar för köper inte tidningen ändå, varför skall du göra det.?Glöm inte maila SCAN KALMAR, och tala om vad du tycker om detta.Vi bor i Sverige, som är ett kristet land.Jävla idioti.Låt oss slippa svenska politiker, som står och babblar om långa djurtransporter i Europa,

städa utanför den egna dörren först.Skicka över en filmsnutt till Katarina Sandström Barometern på Halal-slakt, där djuren förblöder till döds ,du som är riktigt förbannad.(Skriv gärna några rader när det är gjort på bloggen.)Använd Internet.

2009-08-19 @ 07:21:37
Postat av: tryitsnacka om tagen med byxorna nere Pierre..pinsamt.Mera PK än så där blir man ju inte.."I mina ögon blir slutsatsen att man inte ska utsätta pojkar som är en vecka gamla för omskärelse. Det vore det bästa för barnet. Nu ser verkligheten annorlunda ut och det får vi förhålla oss till." skulle lika gärna kunna stått på slutet att "Islam får vi anpassa oss till".suck fr svenska PK politiker

2009-08-20 @ 06:54:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0