KOMMER ALLIANSEN STOPPA SKATTEHÖJNINGEN

Just nu är det politiska klimatet glödhett i Kalmar. Den politiska majoriteten bestående av socialdemokrater, vänsterpartister och miljöpartister har det hett om öronen.

Innan jul kommer en skattehöjning på 40 öre kanske vara ett faktum, Fanerdunavtalen vara uppsagda och utslag angående arenaprojektet i länsrätten.


Alliansen är ju totalt emot en skattehöjning 2009 och vill istället ha en utomstående konsult som granskar kommunens verksamhet. I mitt tycke en något feg attityd, jag anser att alliansen borde komma med en del skarpa förslag om besparingar. Nu har ju faktiskt alliansen en möjlighet att stoppa skattehöjningen genom att yrka på en återremiss i kommunfullmäktige. Vilket antagligen kommer att fördröja beslutet och vad detta innebär för skattemyndigheten om de inte får beslutet innan 1 januari är jag osäker på.


Frågan är om alliansen vågar yrka på en återremiss?


Fanerdunavtalen kommer att sägas upp eller kommer den nye kinesen att hosta upp pengar när han anländer till Kalmar på torsdag så att Johan Persson kan göra en ny kovändning innan måndagens kommunfullmäktige. Inget förvånar mig längre då styret i kommunen mer och mer framstår som en enmans show med Johan Persson i huvudrollen.


Den som tänker komma till kommunfullmäktige på Brofästet som åhörare på måndag får nog ta med sig både matsäck och sovsäck.


Vad kommer att hända om länsrätten imorgon inte avslår överklagan angående arenaprojektet? Kommer det vara knockout på Johan Persson som satsat så mycket prestige i detta projekt.

Kommer han i så fall kasta in handduken lagom till jul och komma tillbaka som rådgivare åt Mona Sahlin ;-)
Hon behöver säkert en kinaexpert till den röd-gröna röran.


Kommunen har sålt Tulluset och gjort en realisationsvinst om 11 miljoner kronor och det är ju positivt. Men det som inte är lika roligt är att man skriver ned värdet på Salvestaden med ca 9 miljoner kronor så där försvann den vinsten från Tullhuset. Slaveprojektet har kostat Kalmars skattebetalare ca 20 miljoner kronor.
Den skattehöjning som man vill genomföra kommer tillföra kommunen ca 42 miljoner kronor i ökade skatteintäkter under 2009 eller hälften av vad Salvestaden kostat som jämförelse. Om man sedan lägger till kostnaderna för Fanerdunprojektet så motsvarar det nästan hela skattehöjningen.

Det är bara att gratulera socialdemokraterna till deras "framgångar".


Kommentarer
Postat av: Andersson

Ingen har volonterat här. Så jag får väl göra det. Johan Persson (s) framstår för mig som en personifiering av den totala enfalden! Kan ingen konfrontera honom totalt utifrån detta grundläggande koncept! Du är är jävla idiot som inte begriper ett dugg! Men slipprig är du, som en orm som vi när vid vår barm! Drop dead! We don't need you! Exit!2008-12-10 @ 16:38:14
Postat av: Andersson

PS. Varför vårdar in Johan Persson sin familj istället? Ett värdefullt alternativ!

2008-12-10 @ 16:39:35
Postat av: Martin Isaksson

tycker det var stort av Thoralf att gratulera S för när man tittar på S politik så är det ju en framgång att gå stort minus sedan höja skatterna så att det går jämt ut ialla fall, annars brukar det ju vara skattehöjningar samt sämre service i kommunen och ändå minus på kontot,.

2008-12-10 @ 16:40:30
Postat av: Markus

Det går ej att yrka på återremiss för då inkallar majoriteten ett extra kommunfullmäktigemöte för dyra pengar. Det leder således inte till något och oppositionen blir kallad oansvarig pga det extra mötet.

2008-12-10 @ 20:19:34
Postat av: Thoralf A

MarkusSjälvklart går det att yrka på återremiss, det är en demokratisk rättighet. Men det kanske inte får avsedd effekt.

Det är ju upp till alliansen om man vill markera sin inställning till en skattehöjning eller om man nöjer sig med att yrka avslag och reservera sig mot beslutet.

2008-12-10 @ 22:15:25
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: hunter

Väntar bara på en intervju i Barometern med Birgitta Elfström (s, som i spöke) där hon påpekar att skattehöjningarna i Kalmar har absolut ingenting med alla kostnader för de s.k. flyktingarna att göra. Att hon tidigare under åren i olika sammanhang likt en papegoja framhållet att "flyktingarna måste få kosta", är givetvis något som hon f.n. passar sig noga för att påpeka. Men det lär nog inte dröja länge förrän vi på nytt i olika sammanhang får höra denna klyscha från henne!

2008-12-13 @ 15:59:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0