HÖJD SKATT FÖR ATT BEHÅLLA FLYKTINGMOTTAGNINGEN


Skattehöjare Bertil Dahl              Foto Thoralf Alfsson

Så fick då vänsterpartiets kommunalråd Bertil Dahl sin vilja igenom om en skattehöjning på 40 öre i Kalmar. Han har pläderat för detta under en lång tid.


Det känns skönt att vi Sverigedemokrater sa nej till borgen på 100 miljoner kronor för ett arenabygge i Kalmar. En av anledningarna till denna skattehöjning är otvivelaktigt beslutet om en ny fotbollsarena.


SKL har tidigare granskat Kalmar kommun och funnit att inom flera områden har kommunen högre kostnader än jämförelsebara kommuner. Majoritetsstyret i Kalmar, s+vp+mp har dock inte riktigt förstått innebörden i SKL-rapporten utan fortsatt som det regnar med högt flygande planer som Fanerdun och WTC istället för att konkurrensutsätta de kommunala verksamheterna från t.ex. privata entreprenörer.


Nu kommer istället den beska medicin som vi Sverigedemokrater varnat för under lång tid. När konjunkturen viker klara inte samhället av belastning från den sanslösa flyktingmottagningen som pk-etablissemanget ägnat sig åt under flera decennier. I Kalmar är det redan känt att socialförvaltningen har rejält ökade utgifter för försörjningsstöd och förvaltningen får nu extra pengar.


Man behöver inte vara raketforskare för att kunna räkna ut den effekten när man tar emot ca 200 flyktingar varje år från i huvudsak Irak, Somalia och Afghanistan. Enligt uppgift från Invandrarservice kommer ca 60 procent från Irak under 2008. Givetvis har dessa så kallade flyktingar mycket små möjligheter att kunna försörja sig själva under överskådlig framtid.

Enligt moderaternas framtidskonvent tar det ca 7 år i genomsnitt för en manlig "flykting" att komma in på arbetsmarknaden och klara sin egen försörjning och bli skattebetalare. För kvinnor är tiden mer än 10 år som genomsnitt innan de förvärvsarbetar. Under alla dessa år är det givetvis kommunerna som får försörja dessa människor.

Källa till ovanstående är Ulf Kristerssons anförande om integration på moderaternas nyligen genomförda framtidskonvent den 28 november då han sa följande i sitt tal.

"Flyktingmottagningen, introduktionen till Sverige och Svenska-för-invandrare fungerar så illa att det i genomsnitt tar sju år att få ett arbete i Sverige. För kvinnor mer än tio år. Många kommer aldrig in på svensk arbetsmarknad utan blir år efter år beroende av bidrag."


Kommunerna lurar givetvis sig själva när det skriver avtal med Migrationsverket om flyktingmottagning och stirrar sig blinda på statens stora bidrag.
Men det är som att kissa i byxorna, det blir först varmt och gott sedan blir det inte lika trevligt.


Idag är det mängder av kommuner som har kommit till det läget att man inte längre får några statsbidrag längre utan helt och hållet måste klara dessa flyktingkostnader på egen hand. Följden blir givetvis att andra verksamheter får känna på besparingar och till slut kommer det skattehöjningar som grädde på moset.


Sveriges Kommuner och Landsting gjorde för några år sedan en utredning som visade att statens bidrag för flyktingmottagningen bara täckta ca 22 procent av kommunernas kostnader (Dagens Nyheter). Denna rapport stoppades kvickt ner i nedersta byrålådan när t.ex. vi Sverigedemokraterna började använda dessa siffror i vår kritik mot den sanslösa svenska flyktingmottagningen. Nu skall jag givetvis påminna Johan Persson om denna rapport och ställa frågor om detta vid nästa kommunfullmäktigemöte den 15 december.


Jag har tidigare presenterat uppgifter om hur fördelningen av försörjningsstödet ser ut mellan svenskar och utrikes födda i Kalmar och det är nog hög tid att påminna om detta nu när vänsterstyret ger Kalmar kommuns innevånare en så fin julklapp.Som det framgår av ovanstående diagram har under de senaste åren utbetalningen av försörjningsstöd till personer födda i Sverige minskat från ca 28 miljoner kronor till ca 21 miljoner kronor. Medan det för utrikes födda ökat från ca 22miljoner kronor till närmare 30 miljoner kronor under samma period. Detta har givetvis att göra med den flyktingmottagning som ökat i Kalmar kommun de senaste åren.


Ovanstående visar hur sanslöst stor skillnaden är när det gäller gifta/sammanboende i Kalmar kommun. Till personer födda i Sverige betalas det knappt ut 1 miljon kronor i försörjningsstöd under 2007 medan det till utrikes födda betalades ut inte mindre än ca 15 miljoner kronor. Då skall alla läsare komma ihåg att utrikes födda utgör endast ca 8,5 procent av befolkningen i Kalmar kommun.
Detta är skrämmande siffror som hela kommunledning och pk-etablissemanget fullständigt blundar för.

Jag är också lika övertygad om att man kommer fortsätta att blunda för detta. Det mest naturliga borde vara att säga upp avtalet med migrationsverket och minska kraftigt på flyktingmottagningen i den rådande situationen. Men det lär vi aldrig får se då det kan tolkas som en eftergift till Sverigedemokraterna i Kalmar.

Kom nu också ihåg att detta inte är den enda kostnaden för flyktingmottagningen i kommunen till det skall läggas en hel mängd andra kostnader inom t.ex. skolan, vården och omsorgen.


Kommentarer
Postat av: Sten Sture

För att inte tala om kostnader som inte är lika lätta att mäta i pengar: otrivsel, förslumning och ren kriminalitet.

2008-12-01 @ 18:31:51
Postat av: Putte

Kan inte kommunen låna lite pengar från massinvandringskassan? Den tycks ju aldrig sina. Den verkar vara som grytan i sagan om sötgröten. Hur dålig ekonomi Sverige än har så är det inge av de "etablerade" parierna som ens tänker tanken att vi inte kan hålla på att ha västvärldens generösaste massinvandringspolitik. Jag läste om "försörjningskraven" på text-tv. De som måste kunna försörja sig själva innan de kan ta hit släkten är inte flyktingar och de med asylskäl!! Det är alltså de som inte har asylskäl eller är flyktingar, men ändå får stanna. Det rör sig om ca 20000 om året. Således så får minst 20000 som saknar asylskäl stanna i Sverige förutom de som saknar asylskäl och ändå tvingar sig kvar. Ska man skratta eller gråta? Vad är det för, ursäkta språket, djävla idioter som styr Sveriges massinvandringspolitik?

2008-12-01 @ 18:34:17
Postat av: Hr Fökk

Fattas väl bara att politikerna kommer att använda den snart konkursade Fanerdunmarken till att bygga moské

2008-12-01 @ 19:16:01
Postat av: Sverigebesöket

Sanningen sitter på undantag i Sverige, åtminstone när det gäller flyktingpolitiken.

För knappt hade Elisabet Höglund publicerat sin avslöjande artikel om bedrägerierna kring de apatiska flyktingar så kommer en erbarmlig bredsida mot de oppositionella i fråga om invandringspolitiken.Elisabet Höglund har uppenbarligen varit utsatt för påtryckningar för hon går så långt att hon till och med jämför sd med nazister.Sen säger hon att invandring i det långa loppet är en förutsättning för ett lands överlevnad:

” Dessutom visar de prov på djup okunskap om historien. De tycks inte känna till att länder och kontinenter under århundraden nästan alltid befolkats av människor, som kommit dit genom frivillig eller tvångsmässig migration.

Migration har varit en fundamental förutsättning för överlevnad och välfärd....Ska man skratta eller gråta. Sverige hade ju en immigration av folk med utvald spetskometens.Exempel:På 1700- talet importerade Sollefteå bruk ett halvt, elle kanske det var ett helt dussin smeder från Tyskland. Dessa smeder var i besittning av sin tids high teach inom smideskonsten och kunde t ex smida liar på ett sätt som gjorde deras produkter efterfrågade.Följden blev att Sollefteå bruk blev sin tids främsta producent av kvalitetsstål i riket, till och med mera framgångsrik än Eskilstuna.De importerade smederna kostade inte ett öre för samhället. Tvärt om de betalade skatt! De underkastade sig kyrkoplikten och hade inte en tanke på att understödja terrorister.Ren vinst för Sverige alltså.Men att jämföra ett halvt dussin mästersmeder med horder av folk som bara kostar pengar är absurt.Men bor man i Absurdistan så får man väl tåla även dylikt struntprat?

Postat av: Martin Isaksson

Helt underbart skrivet tyvärr helt späckat med fakta tillskilnad från de flesta andra bloggar om invandring.Sverigebesöket

håller med tycker inte man kan jämföra då man behövde folk till industrin på 60-70tal till nu 30-40år senare då det inte finns jobb. de snackar om vem som ska ta hand om de äldre, ja va fan sätter man in en annons om 20-30 år att vi desperat behöver vårdare till gamla så kommer de nog flockas från alla världens kanter, känns lite konstigt att ha dem här som jobb reserv i 20-30 år och kosta pengar ????nä dummare folk än S,VP,M osv får man nog leta efter de är ju nästan som jänkarna snackar bara floskler och ovidkommande fakta som aldrig har med ämnet att göra. nä vet hut skitjävlar.Jag kanske borde ge mig efter era politiker i kalmar, Eftersom min pappa är från spanien så blir det ju inte mord utan bara en kulturytring som de måste respektera annars är de rasister som spansk är man ju hetsig och våldsam. lite som när muslimerna i Landskrona skyller på att de var fulla när de våldtog eller misshandlade nån och DET GÖR DE JU aldrig igentligen (fast jag sett dem supa på varje helg i flera månader) och fick sänkta straff, svär på deras mammas mustach att det är sant.

2008-12-01 @ 19:32:50
Postat av: D Puddingfjäll

Tänk att politikerna inte ens vill lära sig att stava till ansvar.

För det är andras medel de handhar.

Enligt Thoralfs förnämliga utredning ( tack för den Thoralf) så kostar flyktingarna skjortan för medborgarna.Så här skriver Thoralf bl a:

”Enligt uppgifter tar det ca 7 år i genomsnitt för en manlig

"flykting" att komma in på arbetsmarknaden och klara sin egen försörjning och bli skattebetalare. För kvinnor är tiden hela 10 år i genomsnitt innan de förvärvsarbetar. ”Är det inte skrämmande hur politikerna pungslår medborgarna för att finansiera sitt enfaldiga skrytprojekt om det mångkulturella samhället.Och vad händer när lågkonjukturen sätter sin prägel på hela ekonomin?Då kanske det tar 15 år innan den invandrade kommer in i arbetslivet. Och hur mycket pengar har han inte kostat svenskarna innan dess.Men de fräcka och politikerna fortsätter att framhärda i sin lögnaktiga beskrivning av att flyktinginvandringen är en ren vinst för Sverige.Stackars undersåtar som skall betala

2008-12-01 @ 20:35:28
Postat av: Tore

Skicka över dessa "övertygande staplar" till den

socialdemokratiska fullmäktigekvinnan i Karlskrona,

som irreterats på Sverigedemokraterna där! Hon behöver lite uppmuntrande, i ärlighetens namn!...

2008-12-01 @ 21:50:58
Postat av: Tore

Skicka över dessa "övertygande staplar" till den

socialdemokratiska fullmäktigekvinnan i Karlskrona,

som irreterats på Sverigedemokraterna där! Hon behöver lite uppmuntrande, i ärlighetens namn!...

2008-12-01 @ 21:53:01
Postat av: natasha

martin isaksson, tänk på det svenska språket. Inte ens jag som är en invandrare fattar vad du säger!

2008-12-01 @ 21:53:28
Postat av: Ruskprick

Inte för att vara otrevlig, men jag förstår Martins inlägg till fullo. Vad är det du inte förstår?

2008-12-01 @ 22:25:35
Postat av: Martin Isaksson

Skriver lite som jag känner mig, har jag läst nåt fruktansvärt beklämmande så skriver jag osamanhängande och med en upprörd ton.man kan ju snarare säga att jag skríver som jag känner mig just vid det tillfället, är igentligen mkt lungt och harmonisk av mig förutom när jag ställs inför idioti.Vilket tenderar att bli rätt ofta när man läser om politiker samt religösa dårar som inte är kapabla att tänka rationelt utan alt (specielt med politiker) blir en kamp om att ha rätt till varje pris (ett pris vi folket får betala)ja jag ska tänka mig för lite innan jag avreagerar mig i skriftlig form.MVH Martin.

2008-12-01 @ 22:30:23
Postat av: natasha

Ruskprick, det är helt OK för min del, men svenskan var riktikt dåligt.

2008-12-01 @ 22:41:32
Postat av: Bananrepubliken

Martins svenska var helt ok,kanske SFI är något för natasha i fortsätttningen...vi andra förstår ju exakt vad han skriver ,utom invandraren....vem är det då som bör rätta sig eller lära sig bätttre svenska kanske...påminner svagt om muslimernas eviga krav på värdfolket dom parasiterar.

2008-12-02 @ 08:32:22
Postat av: schweinfeldt

Nej då svenskan var helt ok martin,alla utom invandraren förstår den....vem bör då rätta sig i ledet tro....Påminner om dom muslimska kravmaskinerna.

2008-12-02 @ 08:35:18
Postat av: AWSvensson

Vaknade idag till socialdemokraternas talesman i flyktingfrågor Veronica Palm. Inte precis något trevligt uppvaknande att behöva höra henne svamla i 10 minuter i statstelevisionen. Hur kan det komma sig att de flesta talesmän i invandrarfrågor är mer eller mindre hjärndöda, i Veronica Palms fall är det bara att stänga av respiratorn, hon är definitivt hjärndöd.

2008-12-02 @ 10:01:15
Postat av: AWSvensson

Vaknade idag till socialdemokraternas talesman i flyktingfrågor Veronica Palm. Inte precis något trevligt uppvaknande att behöva höra henne svamla i 10 minuter i statstelevisionen. Hur kan det komma sig att de flesta talesmän i invandrarfrågor är mer eller mindre hjärndöda, i Veronica Palms fall är det bara att stänga av respiratorn, hon är definitivt hjärndöd.

2008-12-02 @ 10:02:37
Postat av: Ronken"svenskan var riktikt dåligt."

lol..

2008-12-02 @ 11:19:03
Postat av: Ronken"men svenskan var riktikt dåligt."lol..

2008-12-02 @ 11:20:44
Postat av: Ronken"men svenskan var riktikt dåligt."lol..

2008-12-02 @ 11:21:22
Postat av: AWSvensson

Maskineriet tydligen i otakt, focus på det väsentliga, motarbeta det mångkulturella, om jag hängt med i svängarna så har Natasha samma syfte.

2008-12-02 @ 11:38:25
Postat av: Tobbe

Riktigt bra artikel/blogg inlägg om invandringen. Det är minst sagt skrämmande siffror och något måste göras. Många som skriver tycker och tänker för sig själv. Men till nästa val, agera, prata och dela med er av era bra tankar till alla i er omgivning så kanske det kan bli någon förändring till slut.Det måste ta slut, vi går annars mot total misär och vem vet vad...

2008-12-02 @ 11:59:54
Postat av: stefan

Det kan gå till inbördeskrig, om lågkonjunkturen blir långvarig och krubban är tom, har ju börjat lite smått mellan höger och vänster redan, den lilla militär vi har är ju i afganistan och polisen är på värdegrundskurs och lär sig ta av hjälmarna,så sverige är öppet för inre konflikter och yttre för den delen.

2008-12-02 @ 12:27:10
Postat av: Martin Isaksson

ööö visst var min svenska dålig men jag skrev lite ironisk är född 1979 tror att det är mer att ironin inte går fram tex CITAT ;Helt underbart skrivet tyvärr helt späckat med fakta tillskilnad från de flesta andra bloggar om invandring. var ju ett mislyckat ironi försök samt CITAT:svär på deras mammas mustach att det är sant.Är bara för att ilustrera hur de flesta kulturberikare pratar i de delar av malmö jag växt upp.natasha jag tycker att du är en av de mer nyanserade och inteligenta på detta forum.ska väl skriva lite mer´lämpligt för min ålder, =)detta är ju inget tonårschatt.SD 20102008-12-02 @ 13:19:47
Postat av: tina

ÄLSKAR DIN BLOGG

2008-12-02 @ 13:50:25
URL: http://www.metrobloggen.se/levaighettot
Postat av: mohammed allah

Kolla Sveriges mohammed t-shirt den är bäst och läs infot men läs på Engelska

http://www.mohammedt-shirt.com

2008-12-02 @ 14:15:56
URL: http://www.mohammedt-shirt.com
Postat av: Martin Isaksson

haha så jäkla bra en sen t-shirt ska jag ha.

2008-12-02 @ 15:36:18
Postat av: Thoralf A

NatashaJag hoppas att du inte tar åt dig av vissa kommentarer och slutar med dina kommentarer, jag har uppskattat dina kommentarer.Jag vill helst att alla som läser min blogg också kommer med synpunkter och DÄRFÖR tycker jag inte att en perfekt svenska är nödvändig, det viktiga är att ha en åsikt för eller emot.Ibland skriver även jag inlägg i ren ilska men jag har lärt mig att sova "på saken" och läsa inlägget med nya ögon nästa dag innan jag "publicerar" det och då hittar jag ofta små stavfel eller annat som jag får ändra. Men så går det ju inte att göra när man skriver en kommentar.Så jag hoppas att de personer som hoppar på andra läsare som sympatiserar med mina och era åsikter inte fortsätter hacka på varandra!

Vi skall hålla ihop!

2008-12-02 @ 22:00:36
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Andersson

Thoralf!Kan man beräkna på ett ungefär vad prislappen blir för den Enfaldiges (Johan Perssons) svindlande affärer för Kalmar kommuns räkning? Vad blir prislappen för invandringen? Det kinesiska äventyret? Etc etc etc? Hur mycket tas in på skattehöjningen? Jag menar inte att kommunen inte skall vara aktiv, men naiviteten och aningslösheten matchar väl den hos en kärlekstörstande ungmö på ålderns höst. Hon må vara förlåten men inte Persson & Co!

2008-12-02 @ 22:00:37
Postat av: schweinfeldt

Elisabet Höglund bör nog skaffa sig ett pass och resa runt lite,så kanske hon inser att inte riktigt ALLA invandrare är av godo...hon kan ju börja i irak eller pakistan...ja..länderna hon älskar att ösa in folk ifrån...ska bli kul att se hennes min när hon sitter i orange fångdräkt framför en videokamera och 5 islamister....undrar hur hon ser på invandringen då....

2008-12-03 @ 04:12:00
Postat av: natasha

Thoralf, nej då, jag tänker inte sluta skriva. Jag uppskattar din blogg och stödjer SD.Det är bara så att vi som lärt oss svenska i vuxen ålder följer de fasta reglerna i språket. Så fort man bryter mot reglerna för mycket, saknar vi referensramar och texten blir något svårläst. En svensk däremot har inte sådana problem. Han kan tyda nästan vad som helst utan att kunna så många regler.Jag medger dock att jag ilsknade till i onödan. Martin, sorry!

2008-12-03 @ 10:50:29
Postat av: Martin Isaksson

Det är lungt.

2008-12-03 @ 15:21:32
Postat av: Martin Isaksson

schweinfeldtDet är väl usa som har orange fångdräkter?

är en liten messersmither idag =)

Elisabet Höglundmen hon hadde nog inte hunnit ta första bästa mulla i handen inan de kapat den för att ha vidrört en helig man.lustigt nog så är det de människor som rest mest sm oftast har mer Så kallade fördommar, tex en släckting som är narkosläkare på lunds universitets sjukhus sen många år, han prövade nån sommar jobba i arabermiten. han hadde kunna skriva en bok om al skit han var med om. trotts han fick 500000sek i ett dollarbälte (sånt man har runt midjan) så kommer han aldrig sätta sin fot på ett sånt galet land igen enligt honom.

2008-12-03 @ 15:26:13
Postat av: Andersson

Martin! Ju mer man vet, desto svårare blir det att negligera verkligheten! Blatteförespråkarna och alla miljömupper vet och kan noll om hur det ser ut i den verkliga världen! Kan man inte tvångskommendera alla dessa till att ta en retreat på ett halvår i Rosengård eller dylik? Ingen klanbildning här inte med bara svenskar i ett hus - sprid ut besökarna och låt dem klara sig i sex månader i Rosengård!! De gör inte det!

2008-12-03 @ 16:35:19
Postat av: Martin Isaksson

Jag vet att vissa kulturberikare om du inte sparat kvittot tar din mat ut kundvagnarna på parkeringen på City gross i Rosengård (brukar handla där) då du inte kan bevisa utan kvitto att maten inte är din, helt sant jag ljuger inte har t.o.m sett det,

ringer de polisen så kan de inte göra nåt då de inte har något som bevisar att maten inte är kulturberikarnas,Men jag blev fysiskt våldsam mot en sån tönt en gång som försökte ta mina matkassar trotts han hadde med sig några kusiner eller vad det var, tur man har tränat i 15år så fick man lite nytta av det. det är ju det enda de förstår sig på fysiskt våld, de blev nog lite förvånade men jag ställde till ett sånt jäkla liv att flera andra som var på parkeringen gick emot dem,sen stack de som de fega kräk de är.

2008-12-03 @ 17:11:38
Postat av: schweinfeldt

MARTIN ISAKSSONhar du missat att usa befinner sig i irak eller....Ja det stämmer så bra att det är usa som har orange fångdräkter,och om du hade sett det minsta av irakkriget och alla dessa avrättningsvideos som flödar på nätet hade du sett att islamisterna SÄTTER på sina kidnappade offer en...orange fångdräkt....en liten insnöad ovetande kille idag?

2008-12-17 @ 03:22:57
Postat av: schweinfeldt

Och eftersom du inte tycks vara medveten om detta så sätter dom naturligtvis på dessa dräkter på sina offer för att "pika" usa och guantanamo...vad guantanamo är får någon annan förklara för dig,för du tycks inte veta.börja här innan du kommenterar nästa gång,och sök på "nick berg" eller "beheading".www.liveleak.com

2008-12-17 @ 03:28:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0