SENT SKALL SYNDAREN VAKNA.

Det satt långt inne men efter de senaste turerna med kinesiska Fanerdun och inte minst Sverigedemokraternas överklagan till Länsrätten angående den senaste markreservationen har även socialdemokraterna med kommunalrådet Johan Persson i spetsen insett att Mr Luo och Fanerdun är en bluff.
Johan Persson har in i det längsta vägrat att se de signaler om att Mr Luo och Fanerdun bara är ett luftslott. Ett luftslott som socialdemokraterna utnyttjade under valrörelsen 2006 utan så mycket som en enda liten kontroll av det kinesiska företaget. Man brukar tala om att vara blåögd men i det här fallet handlade det verkligen om "rödögda" socialdemokrater men det var ju kanske inte så underligt när man hade röda Kina på entrétrappan.


"Kalmar full fart framåt" och "Det går bra för Kalmar" var två slogans som socialdemokraterna använde i valrörelsen. Denna vecka har vi fått det verkliga resultatet av dessa lögner. En skattehöjning på 40 öre och att kommunen säger upp alla avtal med kinesiska Fanerdun.


Den 5 april i år hade Barometern en artikel där man ställt 5 frågor till alla partier. Det kan kanske idag med facit i hand vara intressant att se vad Johan Persson svarade och vad jag själv svarade för Sverigedemokraternas del.
Enligt Barometerns nätupplaga skall även det avtal om byte av mark mot hyresskuld och en ny markreservation som beslutades i kommunfullmäktige den 27 oktober rivas upp. Sverigedemokraterna var det enda parti som sa nej till detta avtal och reserverade sig mot detta beslut (Protokoll $ 165) Det skall bli mycket intressant att se hur många av de 7 "systerpartierna" som stödjer att riva upp avtalet bara några veckor efter sitt eget beslut, kan bli ett riktigt roligt kommunfullmäktige den 15 december.

Med anledning av detta beslut lämnade vi in en överklagan till Länsrätten i Kalmar där vi överklagade markreservationen. I och med Johan Perssons kovändning angående detta beslut kommer vår överklagan inte prövas av Länsrätten och det kan vara en av orsakerna till denna kovändning av Johan Persson. Att vi Sverigedemokrater hade haft stora möjligheter att få rätt i Länsrätten är jag fullständigt övertygad om och det kanske även kommunens jurister insett och den risken vill man inte ta i kommunledningen.

Det skall bli väldigt intressant att se om Sverigedemokraternas överklagan nämns i morgondagens tidningsartiklar om Kommunens skilsmässa med Fanerdun.


Kommentarer
Postat av: Peter

Inte kan väl de ansvariga för denna affär bli ansvarsfria eller är det så illa? Så som de skött förvaltningen av ekonomin så borde de allihop behöva en god man, både privat och i sin profesion.

2008-12-04 @ 01:33:41
Postat av: peter a

Barometern skriver en ytligt liten notis om den storsta korrupta skadalen i Kalmars historia. Hur mycket pengar har kommunen lagt ut och hur mycket har Fanerdun totalt betalt till kommunen?Jag har en kansla av att kommunen lagt ut miljoner och Fanerdun inte lagt ut ett ore. Bara Sd politiker fattar hur verkligheten borde liggga till, inte bara nar det handlar om investeringar och ekonomi.

2008-12-04 @ 01:51:08
Postat av: Martin Isaksson

Peter jo när det gäller riktigt grov ekomomisk brottslighet samt slösande med skatte pengar på vad de privat anser är en jättebra ide utan att kolla alla fakta så är det väldigt få som åker dit tror inte jag kan minnas ett enda falla där de ansvariga skruvats åt ordentligt.

det är bara om du fuskar på skatten på svensson nivå som du åker dit värre än om du var en dubbelmördare.

2008-12-04 @ 08:52:54
Postat av: Bengt Warborn

Fullträff igen, Thoralf. Kommunledningen har varit

både "blåögda" och naiva. Eller var det valvinst 2006 till varje pris som gällde? Men det mest skrämmande i historien är medlöparna i Barometern!

Inte en uns av grävande journalistik i initialfasen!

2008-12-04 @ 09:31:30
Postat av: Hr Fökk

Strålande arbete Thoralf du hjälper med ditt förutseende upp siffrorna för SD högst väsentligt

2008-12-04 @ 10:53:43
Postat av: AWSvensson

Det här är ämnat för bloggbesökare som ser Fanerdun som lokalpolitiskt.

Hämtat från Merith Wager:Det starkt ökande utbudet av flyglinjer till norra Irak och - snart - till Bagdad, gör att det också blir lättare och går snabbare att återvända för de människor som sökt asyl och fått avslag på sina ansökningar för att de inte befunnits ha asyl-, skydds- eller andra skäl. Man kan också med fog framhålla att det knappast kan vara så att man behöver fly från norra Irak till Sverige (annat än i undantagsfall). Vore det så farligt att vistas i norra Irak så skulle det givetvis inte öppna så många nya flyglinjer dit! Men det finns uppenbarligen passagerarunderlag. Och det är mycket vanligt att irakier som har fått uppehållstillstånd (PUT) i Sverige i princip genast reser hem på semester eller för att bo där under kortare och längre tid…När det går till så att man nästan direkt efter att man fått sitt PUT måste man givetvis inse att PUT har getts på falska grunder, d.v.s. det har inte funnits skydds- eller andra skäl att erhålla PUT om man omedelbart kan resa hem igen till just det område som man för några månader sedan inför Migrationsverket och migrationsdomstolen påstått sig inte kunna återvända till. Lurar man till sig PUT i Sverige ska det dras in när man fått det på bedrägligt sätt och det måste svenska myndigheter se till att göra omgående när det kommer till deras kännedom att människor missbrukar asylrätten.Sverige ska inte påta sig långvarigt försörjnings- och annat ansvar för människor som inte har talat sanning när de sökt asyl och som de facto inte har några skäl alls att få bostad, svenskundervisning, försörjningsstöd etc här.Sverige ska ha en rättssäker och rättvis asylprövning och ovillkorligen ge skydd åt människor som är i behov av det.

2008-12-04 @ 12:10:27
Postat av: Eric

Jag blir så trött när jag läser sossens svar på frågorna. Thoralf, all ära till dig som svarar på frågan och förklarar, till sossen däremot som verkar vara tränad på att undvika att svara på alla frågor som kan väcka anstöt åt något håll och istället snackar bort det hela....

/Eric

2008-12-04 @ 12:46:56
Postat av: Peter

En tanke slog mig -Betyder verkligen de kinesiska tecknen på sossarnas valplakat "Kalmar full fart framåt!"? Med tanke på sossarnas inkompetens så skulle det inte förvåna mig om de kinesiska tecknen betydde "Kalmar, känn dig blåst!".

2008-12-04 @ 13:08:43
Postat av: Bongo

Man hinner knappt in i landet innan kniven ska fram:http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=4566615

2008-12-04 @ 13:35:31
Postat av: Martin Isaksson

Bongo vad hadde det med ämnet att göra ?bara så att inte alla ämnen tillslut mynnar ut på samma ämne. visst det är fakta men ändå.

2008-12-04 @ 15:15:38
Postat av: Göran Wikman

Det är patetiskt att läsa Johan Perssons svar. Det är väl just detta ordbajseri man får lära sig

på Bommersvik och hos Måna Pralin. Som Thoralf säger, det är lätt att vara Sverigedemokrat, det är bara att hålla sig till sanningen!

2008-12-04 @ 15:46:54
Postat av: Tore

Han gör det lätt för sig, denne Johan Persson! Att

"Barometern" varit en som fantiserat och dribblat

med sanningen, är mycket märkligt att förstå. Gång

på gång, har Thoralf presenterat Fanderums ruffleri

utan att vinna gehör. Detta kommer nu kosta med-borgarna stora summor, när konkursförvaltaren slår

klorna i kommunens agerande, speciellt i det sista avtalet.

Med tanke på, att många kommuninvånare inte har tillgång till din blogg, Thoralf, utan bara ortens tidningar, borde du kanske göra en sammanfattning

på ett A4 för en fördelning bland invånarna.

Speciellt nu när du har en perfekt förhand, som inte redovisas i tidningarna, utan endast Johan

Perssons "beklagande" att han är "trött" på Fanderum. Att hans beklagande, är endast ett rikt-

ande på "kineserna" och inte på sitt eget och de andra "kompisarna" i Kalmar Kommunfullmäktiges handlande. Snyggt jobbat, Thoralf...

2008-12-04 @ 17:03:38
Postat av: Tore

Han gör det lätt för sig, denne Johan Persson! Att

"Barometern" varit en som fantiserat och dribblat

med sanningen, är mycket märkligt att förstå. Gång

på gång, har Thoralf presenterat Fanderums ruffleri

utan att vinna gehör. Detta kommer nu kosta med-borgarna stora summor, när konkursförvaltaren slår

klorna i kommunens agerande, speciellt i det sista avtalet.

Med tanke på, att många kommuninvånare inte har tillgång till din blogg, Thoralf, utan bara ortens tidningar, borde du kanske göra en sammanfattning

på ett A4 för en fördelning bland invånarna.

Speciellt nu när du har en perfekt förhand, som inte redovisas i tidningarna, utan endast Johan

Perssons "beklagande" att han är "trött" på Fanderum. Att hans beklagande, är endast ett rikt-

ande på "kineserna" och inte på sitt eget och de andra "kompisarna" i Kalmar Kommunfullmäktiges handlande. Snyggt jobbat, Thoralf...

2008-12-04 @ 17:05:04
Postat av: Tore

Beklagar "dubbletten"!

2008-12-04 @ 17:06:15
Postat av: Tore

På tal om "Bongo" och hans rapportering!

Enligt polisen har detta ärende beteckningen självmord! Jag skulle tänka mig, att offret hade

blivit stungen i ryggen, med tanke på polisens

agerande numera, att strunta i uppklaringsprocen- ten!...

2008-12-04 @ 17:13:57
Postat av: Andersson

Ughh! Den store hövdingen av den ännu större enfalden har talat - läs Johan Persson! Karln bara inte ser enfladig ut, han är ännu värre i verkligheten! Vad tusan sysslar väljarna med i Kalmar? Röstar på konkurs eller vad? Det är märkligt att sosseväljarna röstar för högre skatter och mindre välfärd! Mindre i plånboken och fler blattar- är det fråga om ett genetiskt fel eller vad???? Hjärntvätt, kanske?Som gammal ordförande i ett gäng föreningar m.m., så vet jag att det bara är att stryka ett antal poster i budgeten - särskilt dem som inte har med kärnverksamheten att göra - för att få intäkter att gå ihop med utgifter. De svindlande affärer som den Enfaldige står för kan bara strykas plus allt vad invandring heter. Hur mycket blir det, ca 500 miljoner - skattesänkning alltså!

2008-12-04 @ 18:20:02
Postat av: natasha

Jag håller med Eric och Göran Wikman helt och hållet. Jag märkte för länge sedan att sossar och kommunister aldrig någonsin svarar med ett konkret ja eller nej på frågor som är obekväma enligt deras partilinje. Svaren flätas ihop till löst svävande och patetiska utrop och påståenden som sänks ner över de naiva anhängare som en dimridå. Alla vet ju att det är en medveten taktik för att slinka undan!Jag undrar om det finns någon kalmarbo kvar som behållit en droppe av förtroende för dessa falska kommunist- och sosseamatörer. Stick då illa kvickt från detta sjunkande skepp och rösta på SD istället! Här får ni sanningsenliga och raka svar och besked!

2008-12-04 @ 18:25:42
Postat av: Roberth Ström

Johan Persson med brallorna nere i Rapport vilken jävla pajas!

2008-12-04 @ 19:44:12
URL: http://www.surabloggen.wordpress.com
Postat av: Andersson

Robert! Låt oss utnämna Johan Persson till Årets Pajas!

2008-12-04 @ 19:57:53
Postat av: Sverigebesöket

Man kan verkligen tala om dubbelhyckleri när man läser Perssons svar. I stället för att medge sitt eget misslyckande och be kommunens invånare om förlåtelse för att han slängt bort deras pengar på detta valfläsk så säger han följande:”Jag betygsätter inte företagsledningar oavsett nationalitet.”Som sagt, dubbelhyckleri:

Den som kritiserar detta helt igenom misslyckade projekt är rasister!!! Ja det är precis vad han säger

Han kan nu med detta svar undgå frågor om det förhållandet att han samvetslöst slängt bort väljarnas pengar på helt igenom värdelöst och ruttet valfläsk. Ja han till och med låtsas att vara en seriös kommunalman som ingenting annat vill än invånarnas väl.

Ja har man en mähä-press, som den i Sverige så blir det sådana olyckliga konsekvenser. För om Persson hade granskats så hade han aldrig förmått komma i en position som gett honom möjlighet att genomföra denna ruttna affär.2008-12-04 @ 21:15:10
Postat av: Anonym

Har just tittat på Debatt i kväll där framkom det att det diskuteras att kommunerna ska tvingas att ta emot flyktingar ! Det är en mörk framtid " min "lilla kommun går till mötes vad det gäller ekonomin i socialnämnden vi har redan ett stort antal flyktingar för vilka mutorna från staten är slut och detta innebär då att kommunens skattebetalare får stå för dessa flyktingars uppehälle ! Ska det bli lag på flyktingmottagande i kommunerna blir det inte "roligt " om man betänker alla varsel som sker dagligen ! Vem ska betala när inte folk har arbete så dom kan klara sej själva ? S-E Karlsson Sd Högsby .

2008-12-04 @ 22:36:08
Postat av: s-e karlsson

Test! Test !

2008-12-04 @ 22:38:52
Postat av: Micael Foghagen

som tur är kan vi rösta bort honom i nästa val!2008-12-04 @ 22:39:54
Postat av: Andersson

Yes! men då måste vi jobba på! fan ta den enfaldige Johan Persson! Kan han inte bli nationalhelgon över enfalden? De som har begåvats i ringa mån? Nu vet vi att det är fråga om genetik.

2008-12-06 @ 19:17:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0