BRÅ = SEKRETESS

För drygt en månad sedan blev jag uthängd i media för att jag två år tidigare skrivit ett blogginlägg om att det är invandrare som till stor del begår alla gruppvåldtäkter. Se mitt blogginlägg.

En av de personer som i tidningsartiklar kritiserade mig var Jan Andersson på BRÅ. Som säkert de flesta vet har BRÅ gjort flera undersökningar där man granskat brottsstatistik bland svenskar och invandrare. Statistiken tyder på en generell överrepresentation om ca 100 procent för personer med utländsk bakgrund. När det gäller sexbrott är överrepresentationen ca 5 ggr.

Med anledning av detta mailade jag Jan Andersson och efterfrågade mer djupgående statistik eller källmaterialet till denna rapport från BRÅ.

Nu har BRÅ svarat att mer eller mindre allt källmaterial är sekretessbelagt enligt bland annat nedanstående paragraf.

Statistik

8 §
Sekretess gäller i sådan särskild verksamhet hos en myndighet som avser framställning av statistik för uppgift som avser en enskilds personliga eller ekonomiska förhållanden och som kan hänföras till den enskilde. Detsamma gäller annan jämförbar undersökning som utförs av Riksrevisionen eller riksdagsförvaltningen eller, i den utsträckning regeringen meddelar föreskrifter om det, av någon annan myndighet. Uppgift som behövs för forsknings- eller statistikändamål och uppgift som inte genom namn, annan identitetsbeteckning eller liknande förhållande är direkt hänförlig till den enskilde, får dock lämnas ut, om det står klart att uppgiften kan röjas utan att den enskilde eller någon närstående till denne lider skada eller men. Detsamma gäller en uppgift som avser en avliden och som rör dödsorsak eller dödsdatum, om uppgiften behövs i ett nationellt eller regionalt kvalitetsregister enligt patientdatalagen (2008:355).
   För uppgift i en allmän handling gäller sekretessen i högst sjuttio år, om uppgiften avser en enskilds personliga förhållanden, och annars i högst tjugo år.

Dock var det vissa dokument som inte omfattades av sekretessen enligt det svar jag fått.

”Av mitt e-postmeddelande till dig framgick även att vissa dokument i det ärende som rör den aktuella rapporten dock kunde vara offentliga (t.ex. aktkappan, kopia av inbjudan till ett seminarium kring projektet, skrivelser till Statistiska centralbyrån med begäran om data och dylikt). Jag bad dig därför återkomma om du skulle vara intresserad av att ta del av dessa dokument. Du är fortfarande välkommen att kontakta mig för en diskussion kring vilka dokument som är möjliga att lämna ut.”

Inbjudan till seminarium är alltså inte sekretessbelagd! Jag antar att BRÅ tycker att vi skall göra vågen över den öppenheten. Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta över det samhälle som vi lever i. Den politiska korrektheten har tagit strypgrep på sanningen i det här landet.

Jag prövar nu andra möjligheter att få fram de uppgifter jag är ute efter. Det ger mig också uppslag till motioner som jag kan skriva till höstens allmänna motionstid.

Idag har jag varit på Polisstyrelsens möte i Växjö
. Ett möte som det inte finns så mycket att säga om. På vägen hem passerade jag bruksorten Lessebo. Jag har faktiskt varit och jobbat några gånger på pappersbruket med ett styrsystem på en arkskärmaskin. Idag var det dock en bedrövlig syn eller mörk syn att passera genom Lessebo under eftermiddagen. Vad skall det bli av Sverige? När man ser detta så borde var och en förstå att vårt välfärdssystem kommer att rasa samman inom en 10-års period. Den som inte klara av att räkna ut varför våra skatter inte räcker till för att hålla skolan, värden och omsorgen på en hög nivå kan inte ha något eget tänkande.


Kommentarer
Postat av: Magne

Men nu Thoralf är du lite ute och cyklar. ;) Bilden du möttes av då du passerade genom Lessebo är ju missvisande då den andra delen av befolkningen fortfarande är på arbetet därav överrepresentationen av den andra delen av befolkningen på gatorna. Hade du passerat efter fyra eller fem så hade de smält in så fint och knappt märkts.

2011-05-14 @ 00:23:26
Postat av: Stockholmförortsbo

Hej Thoralf,

bra och kul att du känner så starkt för Sverige och svenskarna och det du tror på, jag håller med i hög grad. Dock är jag lite skeptisk mot hur du uttrycker dig, t ex avslutet om tänkande. Ha lite distans och jobba på bara, SD och EU-kritiska partier i hela Europa har stark medvind nu. Bredda politiken och kom ut med papperstidningen så att alla kan läsa nyheter med en helt annan vinkling så kommer nog stödet för SD skjuta i höjden, samtidigt som pressen på de andra partierna att glida mot SD's politik blir allt större för att inte tappa väljare. Vi såg senast idag att Anders Borg välkomnar Danmarks nya gränskontroller, så M närmar sig SD och SD kan då ställa ännu mer krav. En god cirkel.

Postat av: Stockholmförortsbo

En sak till. Du spelar i högsta divisionen nu, du sitter i riksdagen. SD måste vara listiga för att få igenom sin politik. Ni har en del vassa motståndare, Reinfeldt och Borg är inga duvungar. De vet vad de håller på med. Samtidigt märker man på Reinfeldt att han har problem med SD, han ser ofta pressad ut i debatten, kanske gör M helt om snart och börjar ställa krav på de som vill hit. Sossarna är inte lika skarpa, men försöker komma tillbaka, men få med arbete röstar på dem. Sen har vi V och MP som vräker ut floskler och personangrepp mot SD. De små borgerliga partierna är nästan uppätna av moderaterna. Som sagt jag tror en papperstidning med helt annan vinkel än övriga kan göra underverk i opinionen. Den kan hamna på fikabord, lunchbord, kollektivtrafiken mm. Många tror fortfarande att SD är hemska efter all indoktrinering i media, men det ändras nu sakta.

Postat av: Gubben o Gumman

Konstigt med Lessebo det har inte stått något i tidningen om solförmörkelse där?Sedan kan man nog misstänka att Brå är en Boljevikstyrd dampholk med rätt att dölja.

2011-05-14 @ 00:53:22
Postat av: Gubben o Gumman

Hjärntvätt går ut på att stänga av det logiska tänkandet, så där är Alfsson på rätt spår.Det är j-vligt avstängt efter 40 år med SVT68 mfl.Är det inte därför vi är här?,alltså slå på strömmen igen AW Svensson vad annars.

2011-05-14 @ 00:57:10
Postat av: Magne

En tidning typ Nationell idag fast med SD som författare. Som dessutom nådde ut gratis till en början till Hökarängen, Arjeplog och Lessebo mm vore en rejäl booom i landet. Attans vad PK-media skulle få rännsketa.

2011-05-14 @ 01:00:21
Postat av: Anonym

Propaganda, fakta eller något därimellan? Avgör själv.AGENDA: Grinding America Down: http://vimeo.com/16647512P.S är detta agendan som styr media idag?

2011-05-14 @ 01:19:52
Postat av: Mats

"Jag prövar nu andra möjligheter att få fram de uppgifter jag är ute efter."Så lätt kan du inte ge upp. Så vitt jag kan se hänvisar han till sekretesslagstiftningen gällande enskilds ekonomiska eller personliga förhållanden, men det är ju inte det du är ute efter. Om han på något sätt tolkar det som så att etnicitet vid brottslighet är att betrakta som enskilds personliga förhållanden i sekretesslagens mening, så är det i så fall bara löjligt.Det finns knappast någon grundlag som är mer utredd av domstolarna och av JO än offentlighetsprincipen i TF. Rättsläget är glasklart, skulle jag vilja hävda. Min egen bedömning är att det är helt omöjligt att hävda sekretess för de uppgifter du beskriver.I stort sett skulle du kunna fixa det mesta på egen hand. Börja i så fall med att skriva ett mejl och fråga vad i den paragrafen han åberopar för att hävda sekretess, så att du får reda på vilken tolkning han gör. Därefter kan du ta kontakt med en jurist. Jag lovar dig att han inte kommer att behöva arbeta många timmar med det här. Min gissning är att ett enda brev eller telefonsamtal kommer att räcka. Som sagt: rättsläget är helt glasklart i den här frågan.

2011-05-14 @ 01:53:00
Postat av: "Vi gillar olika"

Under upploppen i Tynnered i april grep polisen ett libanesiskt brödrapar på bar gärning när de tände eld på en bil. Polisen betraktar dem som drivande under upploppen.Nu åtalas bröderna:Yasin Sami, född 1991-02-15, grov skadegörelse, brott mot knivlagen och vapenbrott (patroner i fickan).

Yasin Kamal, född 1993-03-13, grov skadegörelseBrödernas kriminella CVFamiljen och en del äldre syskon kom till Sverige från Libanon 1989 medan brödraparet är födda här. Bröderna är kriminellt belastade och dömda för stöld, rån, olaga hot, grov misshandel, skadegörelse och narkotikabrott till ungdomsvård, skyddstillsyn och skrivit på ett s k vårdkontrakt. Yasin Sami dömdes 2010 till fängelse för narkotikabrott då han sålde cannabis i Tynnered och på Frölunda torg. Yasin Kamal har narkotikapåverkad hotat sin familj och andra till livet. Han har långa tider varit institutionsplacerad enligt Lagen om vård av unga. Yasin Kamal säger att LVU-placeringen upphävts samma dag som bilbränderna, och därefter berusat sig med vodka.

http://politisktinkorrekt.info/2011/05/14/upploppen-i-tynnered-libanesiska-broder-atalade/#more-85814

2011-05-14 @ 02:37:22
URL: http://politisktinkorrekt.info/
Postat av: Da Capo

Skulle någon vilja vara så vänlig att ta lärdom!På PI framför signaturerna MikaelKarlsson, micke1 och dahlem följande kloka synpunkter.

----------------------------------

Björn Söder pratar alldeles för fort!

Han ställer för många frågor och Reinfeldt är på tok för slipad för att svara på de riktiga frågorna, han väljer noga de lätta undanflykterna. Björn Söder frågar Reinfeldt. Visst. Men Reinfeldt svarar inte. Han vet att han inte kan vinna genom att svara, han ger en lektion i stället.

Ställ en fråga per replikskifte. Ställ frågan så att motståndaren har svårt att slingra sig (som de gör nu) Ställ frågan så att den som blir utfrågad måste välja sida. Ställ frågan så att Svenska folket förstår att de inte kan svara (i alla fall sanningsenligt).

...

1. Söder, Petzäll och Ekeroth fullkomligt sprutar ut frågor.

2. De pratar alldeles för fort, vilket skapar ett lite pubertalt intryck.

3. Reinfeldt utnyttjar detta, genom att svamla rundor, ända tills talmanner säger tack, tiden är ute.Så här borde samtliga SD.are i riksdagen agera:

1. Korta ner frågeställningen, tala inte så forcerat.

2. Påpeka att frågan är enkel, och går lätt att besvara.

3. Avsluta frågan med att ni är medvetna om Reinfeldts taktik, och påtala med skärpa, att "verbala utflykter" undanbedes. Men fatta er kort och koncist.

...

Tyvärr så bäddar, speciellt Björn Söder för Reinfeldts svammel. Det blir för forcerat, för mycket av redan kända fakta, orden hakar upp sig i ivern...och Reinfeldt utnyttjar tillfället. Den mer begåvade tittaren inser ju att Söders fråga är högst relevant, men svaret uteblir. Dock måste även den mest inbitne moderat ha insett, att även Reinfeldt gav ett ytterst ogenomtänkt svar.

...

Jag har påtalat detta för Björn Söder, men han har svårt att ta det till sig. Han tycks ha gett sig f-n på att gå i Reinfeldts och 7klöverns fälla igen, och igen...utan att bli klokare av misstagen.

...

Det är viktigt att ge ett stabilt intryck, att ställa en fråga och kräva ett rakt svar än att försöka forcera in så mycket man kan i en liten tidsram. Jag har hållit många föredrag och presentationer under åren och vet att grundfelen man kan göra är att stressa, samt försöka få in så mycket som möjligt. Det är helt enkelt bättre att strunta i vissa frågor än att försöka klämma in dem.Men eftersom nu Söder gjorde den tavlan, var det lika självklart att han skulle få det svamliga och irrelevanta svar han fick. Statsministern skulle lika gärna ha kunnat snacka om knyppling, ingen hade märkt något.

Vi vet att hela 7-klövern kan svamla så det räcker och blir över. Ställ dem mot väggen med snabba enkla frågor - inget annat. Då inser kanske folk hur de svamlar och vilken felaktig politik de bedriver.

2011-05-14 @ 06:16:38
Postat av: Stefan K

Angående kommentaren av Da Capo så finns det en enkel och kort fråga som jag önskar att någon i SD ställer i nästa frågestund:

"Varför hör vi nästan dagligen om nedskärningar i välfärdens Sverige år 2011"?

2011-05-14 @ 07:15:51
URL: http://petterssons.bloggsida.se/
Postat av: Info

TA INTE EFTER MISSTAGEN!TILL DA CAPO m.fl.: Just det – det finns tillräckligt många TURBOTRUTAR (Kurt Lundgrens och Jan Millds uttryck) redan i Sveriges radio och Sveriges television. Och bland de yngre i riksdagen (Ullenhag, Arkelsten osv.). Sd ska inte bidra med fler.Turbotrutar - personer, som inbillar sig, att det de har att säga är så viktigt, att de inte ens ids eller hinner formulera orden med tungan och läpparna. Ut forsar ett stympat fonem, där i synnerhet vokalerna är för jobbiga att uttala. I värsta fall uppfattas endast ett halvt obegripligt smatter av konsonanter.Att en yrkestyckare i sin viktighet helt sväljer sista ordet i en mening har blivit särskilt populärt. Är i synnerhet vanligt bland nutida politiker på alla nivåer. Ger ett omoget och barnsligt intryck.Det är riktigt, att BJÖRN SÖDER har smittats av turbotrut-sjukan. Anlita logopeder!Vad gäller idiomatiska uttryck, bör Sd försöka undvika att lika tydligt som Ny Demokrati demonstrera sin okunnighet i och sitt ointresse för naturvetenskap (i synnerhet biologiska ämnen). En kommentator ovan skriver t.ex. ”ÄR INGA DUVUNGAR”.Då kan man fråga sig: Vad är det för särskilt med duvungar som skiljer sådana från andra ungar?Naturligtvis ingenting.Det fasta, svenska uttrycket är INGA DUNUNGAR. Med ”dununge” avses en nykläckt fågelunge, vilken som helst, som fortfarande har hela eller delar av sin första dundräkt kvar. Som ännu inte vuxit till sig och fått fjädrar, blivit FULLFJÄDRAD

2011-05-14 @ 07:38:28
Postat av: surkart

Det som Thoralf beskriver börjar gå upp för allt fler av oss. Våra välfärdssystem kommer ju att braka ihop inom ett antal år. Det senaste budet från alliansen är ju att öka flerbarnstilläggen ! det bör vara en jackpott för våra alltmer förekomande 5 - 10 barnsfamiljer, men kommer de de gamla ett påtår till kaffet ? Den här galenskapen kan ju inte bara fortsätta.

2011-05-14 @ 07:52:53
Postat av: lee

Så slår den nya fondskatten..Varför inför Alliansen nya skatter när det går så bra för sverige?Kanske behövs mer pengar för att försörja berikarna

2011-05-14 @ 08:49:41
Postat av: Sven Dacke

Ett absolut lågvattenmärke av en Moderat som utger sig som talesman för alla moderater under namnet"Tokmoderaten"Hoppas han får äta upp detta osmakliga inläll någon gång

Postat av: Sven Dacke

Svenska Krigsmakten har 100 miljoner för mycket.Vill hyra 15 Svensktillverkade bandvagnar från Belgien och skicka till vårat krig i Afganistan.Bandvagnarna går under smeknamnet "Rullande likkistor" i StorbritannienUndrar var dom pengarna skall tas, läste för några dagar sedan att det saknades 300 miljoner till krigarna

Postat av: Sverige, Sverige fosterland!

Tydligen, så finns det många "självutnämnda experter i kommentatorsfältet.

Varför inte göra som ett flertal, engagera er som "hjälpryttare" lokalt! Det finns hur mycket som helst att göra med att deltaga inför Kf möten, hjälpa till med SDs programförklaring lokalt, vara med i SDs lokala budgetarbete för kommunen i fråga, engagera er i lokala träffar etc. etc.

Jag vet, att många är "rädda" för att synas utåt men som "hjälpryttare" kan man göra ett mycket gott arbete och dessutom dela med sig av sina egna erfarenheter och kunskaper!

2011-05-14 @ 09:17:07
Postat av: Stefan A

Vad är det Reinfeldt brukar svamla om..öppenhet..ett öppet samhälle.. på BRÅ verkar det iaf. vara stängt och låst,precis som det var för Gunnar Sandelin när han sökte jobb på SCB, godkänd av alla inblandade, utom en enda person som inte gillade "hans sätt att skriva",så där var det stängt och låst för någon anställning även för honom, det tjänstemannastyrda Sverige i ett nötskal.

2011-05-14 @ 09:45:08
Postat av: M Capensis

Hej Thoralf.Tänkte tipsa dig om denna länken, ifall du inte redan hittat den. Klicka på "anmälda brott fr.o.m 1950".

2011-05-14 @ 09:47:22
Postat av: M Capensis

och givetvis glömde jag lägga in länken:http://www.bra.se/extra/pod/?action=pod_show&id=2&module_instance=21

2011-05-14 @ 09:50:49
Postat av: Anonym

Sven Dacke : "Turkmoderaten" är "Skitenhjelmarnas" svar på Benny Hill,raljera över ett politiskt attentat, visar bara att dom dampgenetiska släktgenerna är livskraftiga i enstaka fall.Parar man ihop en "Princekorv" med en "ADHD blondin"

Vilket är vanligt i dessa kretsar så får man ett så kallat "True-love äktenskap",även kallade Putte och fnaskbröllop i folkmoskeerna.

En svensk variant av kossinäktenskap.Ja då kan man få en halvt livskraftig M-komiker.

Individen kallas i folkmun för "Stessolidcowboy".

Största problemet är det ojämna kromosonantalet(47).

Det kan inte ens Sophiahemmet göra något åt.Inte ens oikofobin går att bota,totalt fruktlöst med lobotomi,det finns helt enkelt inget att lobotomera sorgligt men sant.

Elchocker är fruktlösa personen i fråga börjar bara prata något snabbare.Att berömma sej själv genom att påstå att man har "pennans makt" visar på det signifikativa för en drabbad person, den såkallade schizofrena självbilden,spela monopol med Saudidollar är den absoluta favoriten.Eget skryt samt förskönande av våld tillhör barbariet, och hör hemma på ett (M)entalsjukhus eller i (M)ena-countries.Personerna av manligt kön svänger sej ofta med ord som "Johnystorballe" el "Puttefnasken" är best etc.

Magnus Ugglas "4cm" är favoriten.Ett av dom svåraste fallen är släktprodukten efter en loppcirkusdirektör och en baltisk soptunna.

2011-05-14 @ 10:04:15
Postat av: Gubben o Gumman

Sven Dacke : "Turkmoderaten" är "Skitenhjelmarnas" svar på Benny Hill,raljera över ett politiskt attentat, visar bara att dom dampgenetiska släktgenerna är livskraftiga i enstaka fall.Parar man ihop en "Princekorv" med en "ADHD blondin"

Vilket är vanligt i dessa kretsar så får man ett så kallat "True-love äktenskap",även kallade Putte och fnaskbröllop i folkmoskeerna.

En svensk variant av kossinäktenskap.Ja då kan man få en halvt livskraftig M-komiker.

Individen kallas i folkmun för "Stessolidcowboy".

Största problemet är det ojämna kromosonantalet(47).

Det kan inte ens Sophiahemmet göra något åt.Inte ens oikofobin går att bota,totalt fruktlöst med lobotomi,det finns helt enkelt inget att lobotomera sorgligt men sant.

Elchocker är fruktlösa personen i fråga börjar bara prata något snabbare.Att berömma sej själv genom att påstå att man har "pennans makt" visar på det signifikativa för en drabbad person, den såkallade schizofrena självbilden,spela monopol med Saudidollar är den absoluta favoriten.Eget skryt samt förskönande av våld tillhör barbariet, och hör hemma på ett (M)entalsjukhus eller i (M)ena-countries.Personerna av manligt kön svänger sej ofta med ord som "Johnystorballe" el "Puttefnasken" är best etc.

Magnus Ugglas "4cm" är favoriten.Ett av dom svåraste fallen är släktprodukten efter en loppcirkusdirektör och en baltisk soptunna.

2011-05-14 @ 10:04:56
Postat av: Tony Ingman

Tänk så bra att hemligstämpla för att hindra insyn,

om nu brottsligheten inte är större bland utlandsfödda som myndigheterna försöker att slå i folk, ja då är väl bästa sättet att visa upp med

full insyn, men då hemligstämplar man istället.

Sverige med dess besättning blir bara sjukare för

var dag som går. Detta visar man tydligt när man

även hemligstämplar Stasiarkiven,Av vilken anledning? Ja detta hade inte gjorts om det inte varit så att mycket prominenta personer i både regering och riksdag hade framträtt som rena landsförrädare vid ett öppnande av arkiven!

Jag hoppas innerligt att SD under sin tid i Riksdagen på något sätt får tillgång till arkiven,

och verkligen hänger ut dessa figurer till full beskådan.

2011-05-14 @ 10:24:59
Postat av: Tony Ingman

Stefan A: Det Reinfeldt menar med öppet samhälle är

gränsen in till dom Svenska förmånerna

för för all Världens befolkning, i övrigt

blir mer och mer otillgängligt.

2011-05-14 @ 10:31:48
Postat av: Essendon

Se upp för PK:s - DesinformationValtider då kör Expressen och kusinen GT igång

och hoppas att SD skall kastas ut ur regionfullmäktige!http://gt.expressen.se/nyheter/1.2435607/sd-kan-kastas-ut-fran-regionfullmaktigeStora negativa rubriker men texten sansad, faktiskt.+++++++++++Utskicket till alla hushåll från SD gick inte av för hackor!

Ovanligt bra information som gör att rödfinkar och blåa papegojor får det svårt med koncentrationen under några dagar eller några år framöver..

2011-05-14 @ 10:38:12
Postat av: Johan Smith

SanningenSprid vidare.http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.115816-28-10-07-goteborgs-somalier-ett-folk-i-kris

2011-05-14 @ 10:38:59
Postat av: alf

Det här hade vi inte en aaaning om! (Vi politiker alltså.)

http://metrobloggen.se/dred/wikileaks_och_svensk_integrationspolitik/

2011-05-14 @ 11:12:00
Postat av: Gubben o Gumman

Sannolikt är det lättare att kolonisera månen än att integrera 55000 Somalier i Sverige åtminstone om man läser GP.Journalisten efterlyser mail om hur man skall underlätta integreringen.

Risken är att mailen han får inte är riktigt vad han tänkt sej AW Svensson förklarar vidare om just det.Utmärkt fråga till Clownfeldt med omfrågetaktiken

En straffspark inget har fungerat vad han än säger."Ja men det är ju gjort utan resultat...."

"Jo men det är provat utan resultat...."

"Tycker stadsministerna att integreringen fungerar..."

" Ge oss några exempel på detta...."

" Vilken statistik/fakta stöjer stadsministerns svar..."

" Kan detta vara ett långvarigt problem för Sverige och Somalierna...."

"Vad tänker regeringen göra åt detta...."

"Ja men det fungerar inte redan provat...."

"Frågan gällde vad tänker stadsministern göra åt detta..."

"Detta har man försökt utan resultat....."Kom ihåg hur tjatig en tre-årimg kan vara.

2011-05-14 @ 11:13:06
Postat av: Gubben o Gumman

Alf : Den delen av logiskt tänkande har sossedagis släkt ned för gott hos Clownfeldt.Just den Somaliska delen av svensk invandring är ju bara ett utvecklande av 68 västerns fadderbarnskampanj i svensk skolor och hem på 70 och 80-talet.Clownfeldt känner igen sej och går igång i sin faktaresistens utan dess like ,nu djävlar skall jag in i historieböckerna."Gammelskitenhjelmarna" hinner inte med i svängarna

Den dysfunktionella "blixtinvandringen" har fått ett ansikte:

"Jag är minsann 32 dels vinstlott sådeså"Tveksam el rödgök läs GP:s artikel 6 gånger hjälper inte det ring 112 begär psykriatrin.

OBS SD driver icke GP.En dagis lobotomerad stadsminister är livsfarligt.I proncip finns det ingen skillnad på Clownfeldt och "Hummler" bara verktygen skiljer dessa dampgossars slutmål...

2011-05-14 @ 11:31:11
Postat av: Gubben o Gumman

"Svenska skolor" "Princip"

2011-05-14 @ 11:33:58
Postat av: Gubben o Gumman

Ett litet tips till SD blanda inte in Ljugholt i Somalieintegrationen, för då riger han till Tobbe trollkarl och frågar om råd.

Då kan det sluta hur fan som helst.

2011-05-14 @ 11:44:07
Postat av: Obama Bin Laden

Utbredd sodomi i iranska fängelser“Throughout the different quarters of Rajaei Shahr prison, sodomy has become a commonplace routine occurrence. And it seems that to lessen the dangers of contamination, prison guards provide health products to inmates.”

Mahmoudian does not use the word condoms, but that is the implication when he discusses “health products.” His letter goes on to say “anyone with a little beauty of the face, but who lacks physical strength in his arms or money in his account to pay extortionists, will be paraded in different rooms, and each quarter has a boss who will make money from this, and after a while can sell him to another.”http://www.foxnews.com/world/2011/05/13/reports-prison-rapes-iranian-dissidents-spark-protests/Vad var det vi sa?

Någon som blir förvånad?

2011-05-14 @ 11:59:42
Postat av: Robin Shadowes

"Undrar var dom pengarna skall tas, läste för några dagar sedan att det saknades 300 miljoner till krigarna"Well, bara att dra in ägg och kaffe helt för åldringarna. Samt att dom får vänja sig vid att äta frukost-cornflakes utan mjölk. Man slopar även julmaten för dem. Hemtjänst-personalen vill ju dessutom ändå inte befatta sig med skinka i vilket fall som helst. Midsommar-maten blir bara en burk inlagd sill utan tilltugg.

Andra besparingar man kan göra är att lägga ner sjukhus. T ex har någon politiker föreslagit att man lägger ner sjukhuset i Lund som förmodligen är ett av landets mest kända sjukhus och flyttar verksamheten helt till Malmö. Sånt kommer förmodligen bli nödvändigt för att kunna överföra resurser till det absolut enda man inte får spara in på, nämligen importen av dom pågående invasionsstyrkorna från MENA. Räkna också med att alltfler kommunala skolor kommer läggas ned. Dock ej vissa friskolor (läs: muslimska friskolor). Finns säkert även en hel del dagis att lägga ned. Så det blir stor-skolor och stor-dagis med för lite personal och ännu mera kaos än nu.

Man kommer säkert även lägga ned alla mindre buss- och tåglinjer för att spara pengar. Fler utförsäkringar av pursvenskar och sänkningar av pensionerna, utom ÄFS förstås. Ännu fler kommer föras över i Fas 3-slaveriet.

2011-05-14 @ 12:25:42
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Tjadden

En sak ska man ha klart för sig varför BRÅ kommer med felaktiga uppgifter med sin statistik och det beror på att alla utlänningar med svenskt medborgarskap klassas som svenskar och därför kommer det uppgifter som att flest svenskar sitter i våra fängelser m.m.

Titta på invandrarprogrammet Efterlyst på TV 3 så fär man en klar bild över vilken kategori som begår flest brott.

Det är samtidigt mycket märkligt att Efterlyst inte blir kallat för ett rasistprogram, när de visar utläninngar i bild när de begår brott?

2011-05-14 @ 12:38:42
Postat av: Stefan A

Även efterlyst har rättat in sig i pk-ledet..hudfärg helt oviktigt..däremot pratar svenska utan brytning..mycket viktigt..således om man är vit eller svart i plytet är inget kännetecken, men om man har t.ex. en blå jacka på sig..mycket viktigt..efterlyst är numera närmast lyteskomik....

2011-05-14 @ 12:51:07
Postat av: Mattzzi

Jag hittar inte Novus undersökningen någonstans på nätet så vi får väl lita på Status.2011-05-14 Expressen, Novus, Omval i V. Götaland: SD+övriga 11,4% se även AB

http://privat.bahnhof.se/wb492673/index.html

2011-05-14 @ 13:19:52
URL: http://politisktinkorrekt.info/
Postat av: Tjadden

Stefan AJag undrar över om inte TV 3 har en sådan makt att de politiska partierna inte vågar ge sig på dem och därför får de hållas med sitt rasistprogram Efterlyst?Ponera att folk förstod att vi inom den nationella folkrörelsen som blir anklagad för vad som helst, att vi fungerar likadant som de PK att inte acceptera en stigande brottslighet oavsett vilka det är som bryter mot våra "demokratiska" lagar och regler.

Men folk har lärt sig en innantillläxa av det politiska etablissemanget, att det är fult att visa att man är svensk och framförallt svenska värderingar och därför får vi inte ifrågasätta vad kriminella invandrare sysslar med som svenskar.

Men TV 3 har fri lejd mycket märkligt?

2011-05-14 @ 13:44:11
Postat av: AWSvensson

Svenska "fixare" hjälper al-ShababSvenskar har värvat minst fem unga

norrmän med ursprung i Somalia till

den väpnade gruppen al-Shabab. I mars

dödades en norrman i Somalia, uppger

Aftenposten.De unga norrmännen ska ha blivit

uppsökta i moskéer i Norge av

svenskar, så kallade fixare med

somaliskt ursprung. Norrmännen har

övertalats att resa till Somalia och

viga sina liv åt "heligt krig" som

utkämpas av al-Shabab.I Sverige tros över 30 personer ha

rekryterats till gruppen de senaste

åren.

Svenska "fixare" hjälper al-ShababSvenskar har värvat minst fem unga

norrmän med ursprung i Somalia till

den väpnade gruppen al-Shabab. I mars

dödades en norrman i Somalia, uppger

Aftenposten.De unga norrmännen ska ha blivit

uppsökta i moskéer i Norge av

svenskar, så kallade fixare med

somaliskt ursprung. Norrmännen har

övertalats att resa till Somalia och

viga sina liv åt "heligt krig" som

utkämpas av al-Shabab.I Sverige tros över 30 personer ha

rekryterats till gruppen de senaste

åren.Text TV statstelevisionen.

Varför inte skriva somalier ,då behöver man inte krångla till det, fast då skjuter budskapet över målet. Har fått igång det trådlösa( Nätverk som fungera utan tråd GoG) så jag har full koll även i den Blekingska övärlden.

2011-05-14 @ 13:44:30
Postat av: Tony Ingman

Robbin Shaddowes: Du glömmde högkostnadsskyddet på

medicin, som säkert kan höjas till 5000 kr för då

är det garanterat att fattigpensionärerna inte får någon nytta av H.K skyddet e3ftersom dom ju inte har mer än ungefär 5000 i pension.

Jag bara väntar på att Göran Hägglund ska kunngöra

detta. Hur den mannen kan se sig själv i spegelen

utan att skämmas, är för mig en gåta, men det finns

tydligen ingen värdegrund i det partiet längre.

Man tycker att så mycket stryk som det partiet har

tagit i den regeringen hade det varit ärligare att dra sig ur samarbetet.

2011-05-14 @ 13:54:10
Postat av: jägarn

Thoralf, ni SD-Riksdagsmän måste sätta press på myndigheterna så att de som kastade sten och attackerad våra folkvalda Riksdagsmän i Göteborg får sina rättmätiga och stränga fängelsestraff och i förekommande också utvisning. Självklart så vet både elever och lärare på Hvitfeldtska gymnasiet vilka slöddret är. Skrid till handling vi väljare är urbota trötta på vänsterslödder och importerade gangsters.

2011-05-14 @ 14:21:11
Postat av: "Vi gillar olika"

TUFF-islamisterna måste betala tillbaka bidrag.Under en helg i april höll islamisterna i TUFF sin konferens i Kortedala. Inbjuden talare var Bilal Philips, radikal imam som är emot integration, är pro-sharia, vill se dödsstraff för homosexuella, m m.PI (som fick en massmedial känga) och Per Gudmundson uppmärksammade detta och därefter hakade media, bloggare, twittrare, med flera på. Islamisterna gillade inte uppmärksamheten när media besökte forumet, och flera islamister blev hotfulla när en läsare filmade utanför samt inkluderat mordhot mot en dansk journalist. En av stjärnorna svamlade vidare (killen till vänster på bilden) efter sina 15 minuter i PI:s rampljus.TUFF har tilldelats bidrag (550 000 kr, 2010) från statliga Ungdomsstyrelsen, bland annat till konferensen. Att den radikala Bilal Philips skulle gästa kom till deras kännedom genom alla skriverier, och då beslutade man sig för att granska TUFFs rätt till bidrag. Nu har deras beslut kommit:

http://politisktinkorrekt.info/2011/05/14/tuff-islamisterna-maste-betala-tillbaka-bidrag/#more-858322011-05-14 @ 14:40:32
Postat av: Anders

På sidan 238 i Bengt Liljegrens biografi om Adolf Hitler, står det att Islam tilltalade honom mer än Kristendomen, "Muhamedanismen skulle kunna entusiasmera mig för himlen". Så var det med det!

2011-05-14 @ 15:19:12
Postat av: Andreas

" Det svenska biståndet för 2011 är 35,2 miljarder kronor ...Från de 35,2 miljarderna räknas 4,7 miljarder bort, till exempel för kostnader för asylsökanden från utvecklingsländer."

Postat av: lassekolja

Återigen: Att förtiga information betr. olika folkgrupper i olika sammanhang är att manipulera vår representativa demokrati, vilket omöjliggör för den svenska väljarkåren att fatta rätt beslut i valbåset vart fjärde år! BEDRÖVLIGT men sant, eftersom vi befinner oss i Sverige. Vem är längre förvånad?

2011-05-14 @ 16:32:33
URL: http://frianyheter.nu
Postat av: Da Capo

Godhedsindustrien blomstrar.

Hand i hand rånar godhetsmaffian

svenska skattebetalare.Åtta sk ensamkommande flygtingbarn, som väntas till Tranås den 1 september, får tio personer till sin uppvaktning, vård och skötsel; dessa 10 skall också lära barnen att laga mat, tvätta och diska, hålla snyggt samt ge dem en positiv människosyn, en god livsstil samt förmåga till kultursammarbete samt lära dem att SD är deras värsta fiende.Kommunen har överlåtit hela köret till den ökända firman Attendo Care.- Vi är mycket glada över att Attendo har fått förtroendet att driva boende och boendestöd. Attendo har lång erfarenhet av att utveckla omsorgstjänster och driver idag flera transitboenden samt boenden för dem som söker asyl och för dem som redan har fått permanent uppehållstillstånd, säger Omar Elsayed, regional verksamhetschef på Attendo.

http://webnews.textalk.com/palmbladet/no-man-s-landSvenska Dagbladet skrev 27.4.2008. bl.a att godhetsbolaget Attendo Care är ett av landets ledande privata vårdföretag inom äldreomsorgen, och omsätter 2,6 miljarder per år. Sammanräknat med de andra två då största aktörerna, Aleris och Carema, drev Attendo Care 188 äldreboenden i Sverige.Kalla faktas granskning visade att Attendo Care ägs av Augustus i Luxemburg, som i sin tur ägs av

riskkapitalbolaget Industri Kapital på skatteparadisön Jersey. Ägandekonstruktionen möjliggör att Attendo Cares vinster kan förflyttas obeskattade från Sverige till Jersey. – I princip kan hela vinsten flyttas utan beskattning med hjälp av ränteavdrag, så kallade räntesnurror, enligt en dom i regeringsrätten från hösten 2007. Vi räknar med att 25 miljarder per år försvinner på det här sättet, sade Tomas Algotsson, enhetschef på Skatteverkets rättsavdelning.Hur stor del av Attendo Cares vinst som hamnar obeskattad på Jersey är oklart och företaget vill inte kommentera uppgiften.Författaren och journalisten Gunnar Lindstedt som granskat riskkapitalbolag, bland annat Trustor, menar att skatteparadisen är en förklaring till att bolagen kan konkurrera ihjäl de små vårdbolagen. – Man kan diskutera om det är moraliskt riktigt (!? - fråga LO, de känner till sådant!) därför att det är en organiserad form av skatteflykt. - Det är deras affärsidé. - Det missgynnar de företag som inte har möjlighet att agera globalt, sade han.Granskningen visade också att Attendo Care hade fått 28 anmälningar till Lex Maria och att vanvård oftare rapporterades hos Attendo i förhållande till bolagets del i äldreomsorgen.Svenska Dagbladet sökte 26.4.08 utan framgång det skattefinansierade Attendo samt Industri Kapital för en kommentar. Attendo Cares, vars vd är Henrik Borelius - bror till den ökända 8-dagarsministern Maria Borelius, och ägare Björn Savén avböjde all medverkan.8-dagarsministern Maria Borelius medverkade i slutet av mars 2011 tillsammans med Per Schlingmann i ett seminarium anordnat av svenska handelskammaren i London. Handelskammaren räknade med att det skulle bli fullsatt, vilket innebar 200 personer, berättade Peter Sandberg, som är kommunikationschef vid handelskammaren i London.

– Seminariet är en del i serien Business Meets Politics.Maria Borelius befann sig på plats i egenskap av vice styrelseordförande i och sidekick till mannen som gav girigheten ett ansikte, Percy Barnevik och hans välgörenhetsprojekt Hand in Hand = mikrolån till fattiga. Verksamhet som bygger på samma affärsidé som Grameen Bank. Per Schlingmann var närvarande som representant för REGERINGEN och ersatte biståndsminister Gunilla Carlsson, som fått förhinder.Temat på årets seminarium var SOCIALT ANSVAR .

Medverkade gjorde representanter från det brittiska och svenska näringslivet - alla lika goda kålsupare. Sponsor var Skandia. På deltagarlistan stod bland andra honoratiores även landsförrädaren Bengt Westerberg - Röda Korsets avgående blodsugare, Mårtens Andersson, chef på Skandia, Anders Ahnlid, UD och Lars-Olle Larsson på konsultbolaget PWC.Varjager kommenterade gippot sålunda:"Sveriges ledande hycklare och girigbukar samlas (som sig bör i London) för att skrubba varandras ryggar. Temat för evenemanget är ”socialt ansvar”, vilket på ny-svenska betyder att någon annan ska betala för generositeten (därför var Biståndsministern inbjuden). Skatter och förpliktelser mot samhället är till för hederliga medborgare -inte för dessa godhetsapostlar."

...

"Janne Josefsson borde gräva i träsket av NGO:s som lever i symbios med media och korrumperade politiker. Dessa ”idéella” organisationer är inget annat än lukrativa skattefinansierade affärsverksamheter."

2011-05-14 @ 17:32:44
Postat av: Tony Ingman

Nej detta vågar Janne Josefsson inte gräva i, för

då kommer han att förlora jobbet på röda kanalen.

Jag trodde också att det var mer stake i Janne J.

men att börja syna PK maffian klarar tydligen inte ens han av.

2011-05-14 @ 19:35:13
Postat av: Gabriel

@ Anders - 2011-05-14 @ 15:19:12,

det stämmer, men Adolf såg bara till mohammadanernas krigiskhet och blodtörst - och kanske Mohammads sanna natur; för en teoretiskt intresserad, fridfullare och mera balanserad person än Adolf, kan inget annat inspirera till att med omedelbar verkan bli ateist, än bekantskapen med och insikten i islamiska elementa. Den absoluta och oförblommerade dumheten hittar man i Islams grunder. Det hade säkert Adolf också tyckt, om han till skillnad mot Mohammad hade varit en sann fridsfurste. Adolf var absolut inte dum. 'Allahu Akbar' och 'Heil Hitler' betyder förresten nästan samma sak = 'jag är störst och det är jag som bestämmer'!!

2011-05-14 @ 20:08:39
Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson : Trådlöst verkar praktiskt då slipper man ha så lång sladd ,när man skall på sem.

Vi kommer bara 400 meter med vår sladd det är därför kåkstaden (se Östran) är vårt längsta semester mål.Vi vill samtidigt varna dej för att sola för mycket

Du vet var du kan hamna då, tugga för guds skull inte på några blommor, som någon räcker över ihop med ett papper/penna.Mogadishu är allas inte samma sak som gratis öl och brudar samt bingolotto.Uppgifter om att solkräm byts ut mot skokräm i Blekinge området cirkulerar ,använd spegel.

Säkrast är att göra en "engelsman" dvs använda Kalles Kaviar.(Icas går precis lika bra)

Coops blir för jävla bra, funkar inte.Blir det grillfest på ön med andra politiskt intresserade/organiserade ,så skicka röksignaler

Dessa tages ned och analysers på "Sängö"

Vi misstänker att en massa kul folk springer omkring där.

2011-05-14 @ 20:10:58
Postat av: Gubben o Gumman

Tony Ingman : Janne Josefsson har jobbet att flytta fokus från Sveriges rätta problem så att koma Svenne blir lite lagom förbannad.Han är bra insåld/intvättad i folks hjärnor.

"Om det är något skumt då ringer vi Janne"

Då jävlar tata förbannad så skall myndigheten få.

Resultat ytterliggare en soc sekriterares karriär är över rent lönemässigt.Han tillhör dom listigaste Boljevikerna i frontfönstrett, ligger nog halvnära "sändarbrigaden"Men inte fan går lågutbildade Sverigevänner : läs pk omskrivning för dum i huvudet, på detta.Banan böjningen i Norge hade nog godkänts rätt högt upp ,fanns ju en risk att en och annan koma Svenne skulle vakna till.

2011-05-14 @ 20:22:08
Postat av: Notarien

OT: Vem styr indoktrineringen?Häromdagen gick jag in i en stor bokhandel för att köpa en presentbok. Passerade avdelningen för historia och hajade till. Flera hyllmeter om Hitler, nazism, 2:a världskriget, förintelsen och alla hemskheter runt detta. Det var oproportionerligt många böcker i avdelningen som handlade om detta!Vid kassan frågar jag två av de anställda; -Hur kommer det sig att det är så mycket litteratur om just detta? Då får jag till svar att personalen också reagerat över detta. Efter valet har det skett en markant ökning av WW2, Hitler-nazi titlar. Det kommer ständigt nya alster!Det var med en mycket obehaglig känsla som jag lämnade butiken. Är det meningen att svensken nu ska matas med hemskheter som samtidigt klistras på det nya riksdagspartiet i form av hittepåord som främlingsfientliga, islamofober, rasister, nazibakgrund etc.? Guilt by association?Alltsedan valrörelsen ser man också en klar förändring i programutbudet i SVT och TV4. Gamla långfilmer och dokumentärer om WW2 och judeförföljelserna varvas med fler och fler program om islam och muslimer. Det är slöjor, konvertiter, allah akhbar rop och minareter i en salig blandning!Det pågår en hjärntvätt av gigantiska mått och de flesta Svenssons vet inte ens om det!

2011-05-14 @ 20:37:57
Postat av: Anonym

@medel Svensson - du har blivit blåst!Man kan fråga sig när Sveriges invandrings politik registreras i "The Guinness Book of Records" samt sätts upp på wikipedias "List of Ponzi schemes": http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Ponzi_schemesSå här går det till: http://en.wikipedia.org/wiki/Ponzi_scamOch i Sverige går det till så här:1) Arbetskraftsbrist2) Arbetskraftsinvandring - fungerade och gav positivt resultat3) Medel Svensson litar på politikerna4) B.W. inträder på scenen...5) Flykting-industriella komplexet växer...Media basunerar ut bl.a. "utan invandring inga pensioner"...6) Medel Svensson har investerat många miljarder under lång tid (utan att veta om det) men var är pengarna och den utlovade avkastningen?

2011-05-14 @ 20:52:22
Postat av: Tjadden

Sådana är dem landets femtekollonnare.http://blogg.aftonbladet.se/launy2/2011/05/dum-dummare-dummast-sd-folk

2011-05-14 @ 21:33:20
Postat av: Magentan

@Notarien

"Det var oproportionerligt många böcker i avdelningen som handlade om detta!" [...] "Efter valet har det skett en markant ökning av WW2, Hitler-nazi titlar. Det kommer ständigt nya alster!"Att det var oproportionerligt många böcker kvar i bokhandeln vittnar ju om att köpintresset för dessa böcker kraftigt underskrider utbudet. Folk börjar nog bli trötta på denna typ av propaganda.Visst pågår det en hjärntvätt av gigantiska mått. Det har det gjort i flera decennier, men i samband med tidernas smutsigaste och vidrigaste valupptakt 2010 har denna hjärntvätt blivit alltmer genomskinligt uppenbar och genomskådas därför förhoppnings av fler.

2011-05-14 @ 22:12:22
Postat av: Gubben o Gumman

Notarien Mycket bra mediabild du iaktagit ,stämmer helt med vår bild också,bröderna Donkeys kanaler dränker svenskarna i WW2 filmer dygnet runt bla.Värsta övertrampet hittils är den lilla "infofilmen" som kallar SD för extremistparti.

Kräv en förklaring och visa att man har ögonen på vem och vilket klockslag detta görs.Kunskapskanalen släpper fram den ena efter den andra som pratar sej varm för islam.Vi påstår på fullt allvar att denna hjärntvätt om möjligt måste tas upp i rättsalar,försöka mäta sej med dessa två huvudintressen för att nationalstaten Sverige skall försvinna/ blandas upp är inte möjligt.Sätt åt Tomas Mattson bla på hans blogg många läsare där,Aftonbladet ,och dess läsare finns det inget hopp för ändå.Många av dess läsare sticker dessutom till sankte per i snabbare takt än för andra tidningar.Tomas "köttbullen" Mattsson, och hans arbetsgivare skall få jävligt klart för sej löpande att Svenska folket inte hade någon del i tråkigheterna på 40-talet,ändå skall detta fina land slaktas på mulitkultins altare VARFÖR?Bröderna Donkey och Köttbullen Mattsson är en stor pusselbit i det dysfunktioenlla multikulti scenariot.Är det inte folkförintelse vi skall stoppa oavsett med vilka verktyg det görs resultatet blir ju detsamma i slutänden om än i långsammare takt.Vad är det för skillnad på en svensk tös sexmördad i ett stenröse, än en mördad tös på 1940-talet?Dessutom behövs det flera skribenter som håller koll på detta och lägger upp det på bloggarna.

Detta är en massiv hjärntvätt som vridits upp precis som du skriver.SD måste ta "striderna" i rätt forum vid rätt tillfälle,"slagen" i talarstolen ses av en försvinnande liten del av befolkningen.Den mediala våldtäkten på svenska folket är fruktansvärd och vedervärdigDet finns två socialitiska avarter kvar i Europa

Sverige och Vitryssland.Sverige dessutom kryddad med bröderna Donkeys press och TV4,toppad med Lena S fy f-n på vsnlig svenska.Gubben o Gumman skriver utan koppling till Thor-alf Alfsson, eller SD men för det svenska folket främst svenska ungdomar.

2011-05-14 @ 22:13:53
Postat av: Hulda

Idag skriver några vänsterbloggare om Ådalen -31. En dyster dag då människor dödades när de ville demonstrera.

Nu under välrörelsen i Västra Götaland hotar, stör och i vissa fall utsätts riksdagspolitiker för stenkastning av vänsteraktivister.

Demokratin är i vissa fall värd att kämpa för och i vissa fall är den "farlig" om man tillhör tokvänstern....

2011-05-14 @ 22:42:18
Postat av: Ferdinand Mjuk

..vi förutsätter att Kent tillsammans med bloggisten håller medlemmarna i justitieutskottet med varma servetter.

2011-05-14 @ 23:27:48
Postat av: Magentan

G@G:

"... sätt all fokus på att säpo gör sitt jobb,sluta för guds skull att gå ut i skolor utan bevakning,annars får vi snart en begravning.

Så allvarligt är vapenläget i Sverige."Jag håller med G@G. Och eftersom Reinfeldt tydligt har deklarerat att man inte ska bli förvånad om man blir knivskuren när man "tycker fel", så är det tydligen lika okej att "feltyckare" blir stenade här i det Nya Sverige.Av denna anledning rekommenderar jag både hjälmar och skottsäkra västar i fortsättningen för SD:s tappra och utsatta hjältar. På det viset tydliggörs också att Sverige tyvärr inte längre är en demokrati med fulla rättigheter till det fria ordet.

2011-05-15 @ 00:00:57
Postat av: EssendonOmvalet på söndag:Sjuklövern är i princip ett block som jävlas med det andra blocket SD, trots att det senare är friskt och det första är minst sagt ruttet.Sjuklövern kommer ingen stans utan trampar bara vatten. Det enda som märks är att dom skvätter rasism på vanligt folk som då bara blir ännu mer förbannade.Det skulle vara käckt om den omoderna och den odugliga sjuklövern vissnar bort och SD blommar av bara på som bara fan, för att uttrycka sig lite modernt.Inte väljer man väl vissna blommor när det finns fräscha blommar intill.Tyvärr så föredrar 95% av väljarna den vissna kategorin!Mycket knepigt, eller hur!Kan detta vara något att tänka på i valtider...

2011-05-15 @ 00:35:23
Postat av: Kalle på Spången

Hej Thoralf,Du känner säkert redan till hur sekretesslagstiftningen fungerar, men om inte, så ska du begära ett överklagbart beslut från BRÅ som du kan överklaga till Kammarrätten. Myndigheter hänvisar för det mesta rutinmässigt och felaktigt till sekretess när man begär ut allmänna handlingar. Följden blir att man i principp alltid måste överklaga för att få ett någorlunda korrekt beslut. Tyvärr tolkar även kammarrätterna ofta lagstiftningen väldigt konstigt, ofta baserat på ren feghet och slöhet. Ofta får man inte ens en vettig motivering till deras beslut. Hursomhelst, det enda man kan göra är att överklaga till Kammarrätten, vilket du också bör göra.

2011-05-15 @ 02:04:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0