NIKLAS ORRENIUS FÖRELÄSTE PÅ BAROMETERN

”Vi ska inte ignorera Sverigedemokraterna”

”Vi ska inte falla in i rollen som motståndare till SD”

”I rollen som journalist ska vi granska Sverigedemokraterna på samma sätt som alla andra partier. Vi får inte låta eventuella egna värderingar av partiet styra oss.”

”Vi journalister ska träffa Sverigedemokraterna, samtala med dem och lyssna på dem.”

Barometern har tydligen bjudit in Niklas Orrenius (journalist på Sydsvenskan) för att föreläsa om Sverigedemokraterna. Det var Niklas Orrenius som intervjuade mig och Henrik Rydström i vintras vilket resulterade i en fyra sidor stor artikel i Sydsvenskan. En artikel som jag aldrig hört en kommentar om från ledande Sverigedemokrater i partiledningen. Personligen vet jag inte hur jag skall tolka det. Men jag har funderat en hel del över detta. Gensvaret från läsarna var desto större. Antalet besökare på bloggen ökade rejält efter denna artikel och det har jag Niklas Orrenius att tacka för.

Niklas Orrenius släppte nyligen en bok som jag skrivit ett blogginlägg om.

Barometern skriver om detta besök i lördagstidningen (finns ej på nätet) och ovanstående citat är hämtade från artikeln.
Undrar om Ulf "Bärsärk" Wickbom deltog vid denna föreläsning! Troligtvis är han redan pk-fullärd enligt sin egen uppfattning.

Allt det Niklas Orrenius påpekar att man inte skall göra är precis det som Barometern gör, enligt min erfarenhet. 

Barometern ignorerar våra pressmeddelanden, insändare och t.ex. valsedlar.

Barometern har därmed fallit in i rollen som en politiskt korrekt motståndare till Sverigedemokraterna och ser uppenbarligen som sin uppgift att motarbeta partiet istället för att rapportera om SD som vilket annat parti som helst.

Min egen uppfattning är att det just är Barometerns journalisters egna värderingar som styr hur man behandlar Sverigedemokraterna, vilket jag fått bekräftat av anställda och tidigare anställda på Barometern.

Barometerns journalister har inte träffat mig eller någon annan Sverigedemokrat i Kalmar för någon intervju sedan valet 2006. Då har vi haft både EU-val och Kyrkoval sedan dess. Den enda som haft ett längre samtal med mig är Gunilla Sax då tidningen hotade med stämning om jag inte betalade 6000 kronor till tidningen för att jag använt en bild av mig själv från tidningen på min blogg.

Det senaste exemplet på Barometerns illvilja var journalisten Mats Anderssons sätt att nämna vårt pressmeddelande om våra landstingskandidater. Trots att vi har en lista med ca 30 namn med en före detta riksdagsman Claus Zaar och en mycket känd profil som Kalle Winner från Nybro valde Mats Andersson att endast ange förstanamnen och till på köpet i samma artikel/notis som Svenskarnas parti (nazisterna) första namn presenterades. Här kan man verkligen säga att Mats Anderssons egna värderingar och motstånd fick styra hans illvilja mot Sverigedemokraterna. Detta är inte det enda exemplet på Mats Anderssons journalistik när det gäller SD.Som Sverigedemokrat ställer man sig givetvis frågan om man överhuvudtaget skall prata med journalister som har visat prov på denna politiska korrekthet och där till synes mest illvilja styr deras sätt att arbeta. Än så länge har jag varit tillmötesgående men det finns även gränser för mig.

Nu ser jag med stor spänning fram mot om Barometerns ledning och journalister tagit intryck av Niklas Orrenius föreläsning och lever upp till hans råd.

Mats Andersson kan ju börja om med vår landstingslista för att visa lite god vilja men det är antagligen lite för mycket begärt även om det är han som skrivit artikeln som ovanstående citat är hämtade ifrån. Nu gäller det dock att leva som man lär och det är som sagt inte lika enkelt. Eller hur, Mats Andersson!


Kommentarer
Postat av: Retzius

Politisk korrekthet: att undvika uttryck och handlingar som exkluderar, marginaliserar eller förolämpar vissa etniska, kulturella eller andra grupper.Att ignorera SD är därför inte politiskt korrekt. Däremot kam man ju inte låta en marginell högerxtrem grp ta lika stor plats som en grupp som stöds av över 30% av väljarkåren.

2010-05-23 @ 10:00:21
Postat av: Robin Shadowes

Men det är tydligen helt okej för den vänsterextreme Vettlözius att ta stor plats i "pissrännan".

2010-05-23 @ 10:44:58
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Enoch

Saxat från Wikipedia:"Politisk korrekthet har två ganska olika betydelser, vilket medför att ordböckerna ofta definierar begreppet på antingen det ena eller det andra sättet. I vissa, ofta engelskspråkiga, ordböcker definieras politisk korrekthet i linje med den första beskrivningen ovan.[1][2][3] En sådan definition ges till exempel av DK Illustrated Oxford Dictionary (här översatt till svenska):Politisk korrekthet: att undvika uttryck och handlingar som exkluderar, marginaliserar eller förolämpar vissa etniska, kulturella eller andra grupper.I svenska ordböcker dominerar dock den andra betydelsen av politisk korrekthet.[4][5] Exempelvis definierar Nyordsboken (Norstedts Ordbok) begreppet politiskt korrekt på följande sätt:Politiskt korrekt: som stämmer väl överens med åsikterna hos det (för tillfället) ledande kulturskiktet i frågor som rör politik och samhälle.Här ses begreppet mera som en strävan att ligga rätt i tiden och vara åsiktsmässigt nära de grupper som sätter agendan i samhällsdebatten. Exempel på politisk korrekthet enligt denna definition skulle kunna vara att uttrycka åsikter som ligger nära etablerade opinionsbildares syn på feminism eller mångkultur, för att ta några frågor som varit aktuella de senaste åren."Den senare definitionen är helt klart vad de flesta syftar på när de använder begreppet. Att kalla SD för ett "marginellt" parti är mycket märkligt när de har varit fjärde största i vissa mätningar. Om media ska ignorera SD med hänvisning till deras storlek så får de även ignorera V, FP, C och KD.Att kalla SD för högerextrema är detsamma som att säga att samtliga svenska partier var högerextrema fram till 1960-talet. Det som SD förespråkar idag sågs nämligen som sunt förnuft av såväl högern som vänstern för 50 år sedan.

2010-05-23 @ 11:03:36
Postat av: Thomasson

Givetvis ska du fortsätta prata med journalisterna. Det är av största vikt att inte sänka sig till deras nivå!Tycker jag, vilket såklart är enkelt som inte har samma offentliga profil som du Thoralf. Tycker jag.Gör det som känns rätt för dig. Det är i slutänden det mest rätta.

2010-05-23 @ 11:08:18
URL: http://politisktinkorrekt.info
Postat av: Retzius

"Men det är tydligen helt okej för den vänsterextreme Vettlözius att ta stor plats i ´pissrännan´."Tja, jag tar väl inte så väldigt stor plats här.

2010-05-23 @ 11:12:15
Postat av: Allemand

Låt trollet Retzius vara, svara inte på hans inlägg.

2010-05-23 @ 11:27:43
Postat av: Retzius

"Det som SD förespråkar idag sågs nämligen som sunt förnuft av såväl högern som vänstern för 50 år sedan".Vissa utvecklas och vissa strävar bakåt. Var det alltså ännu bättre på 1800-talet?

2010-05-23 @ 11:29:29
Postat av: LN

Förlåt en fråga i förbigående.

Har Retzius sitt huvud under armen eller mellan bena'?

- - - - - - - - - - - -

Jag kände mig föranledd att skicka ett meddelande till Kalmars framstående chefredaktör idag:

(re. hans Lars Vilks-utläggning)

- - - -

Bärsärken Wickbom, politisk chefredaktör!

[email protected]Du aningslöse, du mediokre skrivare och dito tänkare!

Läs och lär!http://tinyurl.com/IngetSkraep

http://tinyurl.com/trael

- - - -

även normalt folk kan ha utbyte av att läsa dessa

två insiktsfulla och välskrivna artiklar.

2010-05-23 @ 11:59:30
Postat av: Marielle

Retzius, du anser alltså att utvecklingen som skett i invandringspolitiken är bra?

2010-05-23 @ 13:13:41
Postat av: P

Politisk korrekthet är ingenting annat än intolerans med ett "fint" ord. PK definierar tydligt vad som är ok att tycka och inte ok att tycka, enligt makthavarnas egna värderingar om vad dom tycker är bra, sedan ska folket tycka precis likadant. Kommunism, nazism och fascism är precis likadant, men mer tydligt och man hycklar inte. (Åsikts)förtryck är alltid förtryck, oavsett hur fint det Orwellska namnet låter.

2010-05-23 @ 14:07:18
Postat av: Lotta

@RetziusLäs Julia Cesars söndagskrönika.

Postat av: Gubben o Gumman

Just att prata med objektiva korrekt nyhetsförmedlande journalister i Sverige

kan bli problematiskt du kanske förstår varför.Dessa är sannolikt lika få som en ej muskollad

"mussetös"OBS ej att förväxla med hastigt uppkommna

orala kontroller på Svenska töser i 11 års åldern.Speciellt på Barometern ersätta den enda "Borgaren"

Pehr Dahl med "Kalinka Wickström,tjenare Pjotr.

Barometern Kalmars egen version av Svenska Mad.Dr "Gubbstrut" ordinerar härmed Mats Andersson

968 höger varv i Ängörondellen med vovven varje dag.Att inte Gota medias styrelse kommit på att ett

samgående med Östran vore lämpligt får väl betraktas som rent "tjänstefel"Frågar man oss ang att prata med "valboskapstekniker" så blir svaret :Gör som den omringade Amerikanske fallskärms

befälhavaren i Bastonge gjorde ,när "Jerry" var runt om överallt i WW2."Jerry" frågade om dom kunde tänka sej att ge upp

svaret blev: NutsPrata med en Svensk "valbokskaptekniker" ger lika

mycket som att kräva in en korrekt självdeklaration av famljen Grönros.

2010-05-23 @ 16:54:36
Postat av: AWSvensson

Statstelevisionen kunde i kvällens Aktuelltsändning uppvisa en föräldralös 17 årig kvinnlig somalier tillika analfabet som på egen hand tagit sig till Sverige. Nordensköld, Nansen , Vasco da Gama , Columbus, yuo name it, kan slänga sig i väggen inför detta fenomen. Detta borde föranlett ett eget program , ja om det fanns ett uns av sanning. Vilken normalbegåvad person som helst inser att detta är ren lögn, därav det uteblivna programmet.

2010-05-23 @ 22:09:12
Postat av: Tore (preact)

"Bältros" menar du väl, gubben!

Märkligt hur svängarna går. Är han "kappvändare" den där Orrenius? Han kanske gick igenom "valkompassen", med anledning av "svängen.

Valkompassen är nu helt indragen, för korrigering.

Det är ju klart, att inte alla kan bli Sverigedemokrater. Men hjärtat, det ligger där...

2010-05-23 @ 22:25:47
Postat av: S-E Karlsson

När man läst om denne Bengt Westerberg så förvånar man sej över att svenska Röda Korset överhuvud taget har några betalande medlemmar kvar !

Inte en spänn mer till RK !

2010-05-24 @ 05:06:39
Postat av: Cavatus

Då har SVT inför sin egen valrörelse! I morgonrapport meddelas först att SOM-institutet i Göteborg gjort en undersökning att svenskarna är mycket mindre främlingsfientliga nu är vid andra mättillfällen. Nästa inslag var att Sverigedemokraterna får 2,9 procent i den senaste mätningen (minns inte vilket institut det var).Att lägga dessa två inslag efter varandra är en ren och skär strategi för att punktera Sverigedemokraterna inför valet. Att gå ut med denna propaganda är så genomskinligt och vittnar även om SVTs önsketänkande, samt hur de låter sig gå i maktens ledband. Man mår illa.Då är det än viktigare att intensifiera flygbladskampanjen!www.aktualia.wordpress.com/flygblad

Postat av: Cavatus

Tillägg: det är tydligen en artikel idag på DN Debatt om den minskade främlingsfientligheten. Men enligt Politisk Inkorrekt är det bara en avdamning av förra årets nyhet för man jämför fortfarande med 1991 eftersom det inte skett någon förändring de senaste fem åren! Snacka om pseudonyhet.

Postat av: Calle

@ Cavatus

Hörde själv eländet, men det var t.o.m. 3 inslag med samma budskap . Först att det spioneras på "flyktingar" i Sverige, och att de som utvisas till sitt hemland(Uzbekistan ?) döms till långa fängelsestraff eller tvingas att själva bli "spioner". Detta för att Sverige ses som ett fientligt land och har man varit här ses man själv som fientlig.Konstigt nog upphör förföljelsen när dom åker hem på "semesterresor".Budskapet från SVT blir att ALLA måste få stanna i honungslandet. Så nog har "valrörelsen" startat på SVT.

2010-05-24 @ 09:20:29
Postat av: Måns

PK satte igång valrörelsen för länge sedan. Och vips så skrevs det mycket lite om SD. Skrevs det något överhuvudtaget så var det något negativt, ofta något påhittat.Men idag så skrivs det om SD med krigsrubriker. Jodå, det är något negativt, det är ju valtider.

SD under spärren, förkunnar DN i triumf.Självfallet bryr sig inte DN om att tala om hur mycket samma opinionsinstitut gav SD för fyra år sedan.Men gör man sig omaket att göra en jämförelse så skulle man sannolikt finna att SD ökat hos opinionsinstitutet med mellan 150 och 250 procent.

Det skulle innebära att SD kommer in Irisdagen med mycket goda marginaler.Men det är valtider och DN bryr sig därför inte om att presentera sanningen.

2010-05-24 @ 10:46:24
Postat av: Info

SVERIGES RADIO GRATISLANSERAR EXPO-BOKSveriges radio har alltså också ägnat en hel del av dagens nyhetsrapportering åt dels Sd:s våldsamma tillbakagång, dels åt SOM-institutets i Göteborg undersökning, som påståtts visa, att svenskarna blir alltmer positiva till ökad invandring för varje år som går. Mellan dessa återkommande inslag har man också passat på att lansera en ny bok från Expo-högkvarteret:”PARTI MED MÖRK HISTORIA

Sverigedemokraterna har inte gjort upp med sin mörka historia. Det är en av slutsatserna i den alldeles färska boken ´Ut ur skuggan, En kritisk granskning av Sverigedemokraterna´. Samtal med Daniel Poohl som tillsammans med Mikael Ekman skrivit boken. [24 maj kl 06.58 och senare.]”Det s.k. samtalet bestod naturligtvis inte i annat än en lång stunds förtal av nazistpartiet Sverigedemokraterna UTAN att någon representant för detta parti fick en möjlighet att bemöta anklagelserna.

2010-05-24 @ 11:17:47
Postat av: Bendtner

Hej!I ditt inlägg om piratpartiet 2009-05-26 så har du en karta som visar mandat för Sverigedemokraterna i landet.Har du någon utförlig källa att hänvisa till, då det vore intressant att se mer av detta?Tack på förhand!

Bendtner

2010-05-24 @ 11:38:20
Postat av: LN

Apropå 'SOM-institutets' mätning av svensk främlingsaversion som kommenterades ovan.SOM-institutets mätningar omfattar t.ex. frågorna Det finns för många utlänningar i Sverige, nedgång från 56 % till 36 %, och Jag skulle inte tycka om att få en invandrare från en annan del av världen ingift i familjen samt förslaget Ta emot färre flyktingar i Sverige. Resultaten påstås vara entydiga. Den undersökta populationen påstås omfatta 9000 personer. Sveriges folk anses således i dag vara signifikant mera positivt inställd till invandrare, utlänningar och statens asylbeviljande än vad som var fallet för nästan tjugo år sedan då mätningarna påbörjades (1993). Något sådant verkar inte troligt. Men å andra sidan är i Nya Sverige inget omöjligt. Multikulturalismen är som cancer - den växer, och växer, och växer...Eller kanske är det miljöpartiets propaganda som börjar gå hem?"Vi tror på ett öppet Sverige som tar tillvara på alla som vill bo här. Nyanlända skall snabbt kunna komplettera sin utbildning och sitt jobb. Och barn skall ha rätt till moderdmålsundervisning. Vi tror inte på konstlade gränser, utan har en vision om fri in- och utvandring, där människor har rätt att bosätta sig och verka var helst de önskar. Sveriges egna invånare har tidigare tvingats fly för att söka lycka och förutsättningar för ett värdigt liv på annat håll, därför är det inte rimligt att Sverige idag förvägrar andra människor den möjligheten. Vi accepterar inte att den rika världen sätter upp höga murar mot dem som tvingats fly. Det är en mänsklig rättighet att söka asyl." (från http://www.mp.se/)Illustration: Förste Maj-tåget i Borlänge http://tinyurl.com/GIVOSSJOBB

- - - - -

Hörde just på radio att varje arbetsförmedlingstjänsteman förmedlar knappt ett jobb i månaden till en direkt kostnad av ca 60000. Mitt tredje jobb här i livet fick jag på Arbetsförmedlingen 1955 - det tog 10-15 minuter för förmedlaren att plocka fram ett registerkort och fylla i en minimal blankett. Jag behöll jobbet i dryga 5 år.

2010-05-24 @ 12:23:52
Postat av: Lotta

Det man slås av när de olika instituten presenterar hur många procent av väljarna som tänker rösta på SD är att de dåliga siffrorna ALLTID är statistiskt säkerställda? Detta nämns aldrig när det gäller övriga partier. Det låter i mina öron som skrämselpropaganda det är ingen ide' att rösta på SDcför de är så små. Säkrast att rösta på det gamla partier man alltid röstat på så att i alla fall inte det andra blocket vinner tror jag många tyvärr kommer resonera. Att plocka fram statisti om att svensken dessutom är mer positiv till invandring är också ett sätt att lura folk att inte rösta på SD. Mer information till väljarna är därför mycket viktigt för att säkerställa en plats åt SD i riksdagen anser jag.

2010-05-24 @ 12:29:46
Postat av: Måns

Som sagt det är valrörelse och PK bedriver mer och mer valpropaganda ju närmare valet vi kommer. På SR innebär valpropagandan följande ( jag citerar info:):

”Sveriges radio har alltså också ägnat en hel del av dagens nyhetsrapportering åt dels SD:s våldsamma tillbakagång,”Jo bara negativa rapporter om SD får plats i media. På SR och SVT, där kommunistväldet är kompat, går lögnpropagandan på högvarv.

För en kommunist är det en självklarhet att sätta etiketter på folk. En lantarbetare som äger mer än en ko stämplas som kulak. Kulakerna var enligt kommunisterna folkfiender och blev därför mördade. Även barnen mördades genom att de fick svälta ihjäl.

Så har PK länge kommit med fria lögner och fantasier om SD. I valtider plockas Epo, mästerlögnarna fram.Men väljarna har för länge sedan genomskådat PK. Guskelov, får man väl säga.

2010-05-24 @ 13:28:16
Postat av: S-E Karlsson

Mest rädd är jag för de så kallade traditionsröstarna som kanske tänkt lägga sin röst på Sd men när dom är i vallokalen ångrar sej och röstar på det partiet dom alltid röstat på ! Ser

mörkt ut för oss Sd .are just nu men det är ju så att Sd:s valpropaganda har inte kommit ännu .

2010-05-24 @ 14:09:07
Postat av: LN

Vilka opinionsbildare Nya Sverige har! Vilka pajasar!

Paret Ulf Bjereld, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet och ledamot av förbundsstyrelsen för Sveriges kristna socialdemokrater - Broderskapsrörelsen, med direktkoppling till ett visst islamskt brödraskap m.m. och Marie Demker, statsvetarprofessor och vänsterpartist, som ligger bakom den SOM-undersökning som det nu spekulativt hänvisas till i alla media, är sannerligen ett sött par. Litet internet-reserch om dessa sköna två juveler ger upphov till många skatt. Vill man inte fördjupa sig, räcker det att ta dels av Politiskt Inkorrekts utmärkta artikel om den idag flitigt citerade FÅN-undersökningen. Kommentarerna ger mycket kött på benen!

http://politisktinkorrekt.info/2010/05/24/analys-som-undersokning-vantolkas-av-media

2010-05-24 @ 14:11:57
Postat av: Thoralf A

BendtnerSom du ser längst ner på bilden/kartan står det Valmyndigheten som Källa.2010-05-24 @ 14:33:41
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: AWSvensson

Propaganda får de andra partierna står för. Väljarna skall konfronteras med verkligheten. Det är mer än tillräckligt för att få upp ögonen eller hålla dem öppna över valdagen. Vi kan räkna med artillerield från alla håll , mot etablissemangets strävan efter att till varje pris behålla makten är det bara att bida tiden och när valet närmar sig sätta in alla resurser.

2010-05-24 @ 15:11:16
Postat av: Lotta

@S-E KarlssonDet är prvis det jag är rädd för. Tänk på all äldre eller de utan dator vars enda enda källa till information är TV och tidningar. Dessa lär SD tappa som sympatisörer om inte information kommer ut till dem på annat vis. Sedan har vi gruppen, äh jag orkar inte ta reda på någon information om inte någon slår den i huvudet på mig om ens då. Mycket viktiga grupper båda två som SD måste nå på något vis.

2010-05-24 @ 15:15:17
Postat av: Gubben o Gumman

"Spring in SD i riksdagen delta i Svenska brevlådeloppet" start 3 veckor innan valet.

Fråga inte vad brevlådorna kan göra för dej utan vad du kan göra för brevlådorna och dess ägare.

2010-05-24 @ 15:16:59
Postat av: Helene

Ord och inga visor! 

Lyssna på detta amerikanska radioprogram där programledaren Neil Boortz inte låter den inringande muslimen få en syl i vädret:

 http://www.youtube.com/watch?v=3rBG-pIuiWw&feature=youtube_gdataLäs mer på Politiskt inkorrekt:

http://politisktinkorrekt.info/2010/05/24/amerikansk-radiovard-ger-muslim-svar-pa-tal/

2010-05-24 @ 16:01:33
Postat av: Rättvis

@Gubben o GummanSen har vi ju valarbetare i Rosengård , Tensta med flera ställen. Vad inte den tryckta skriften kan inpränta i våra potentiella väljare det klarar ofta folket i Rinkeby och Rosengård.

2010-05-24 @ 16:23:23
Postat av: J B Doe

Idag ber Barometern sina läsare att hjälpa till att skapa ett nytt namn till deras nya insändarsida, som även inkluderar inlägg på nätet. Säkert kan läsarna av denna blogg komma med massvis med kreativa förslag.

2010-05-24 @ 16:24:35
Postat av: AWSvensson

Förslag, Som vi ser det eller Åsikten är vår.

Vi som vet bäst, temat är outtömligt så bara ös på.

2010-05-24 @ 16:58:51
Postat av: S-E Karlsson

Jojomän "Lotta " sen har vi den ca en miljon hörselskadae som också måste nås lämpligast genom att Sd ser till att eventuell TV propaganda textas !

Vi har också två andra grupper vuxendöva alltså sådana som blivit döva i vuxen ålder samt den gruppen som är födda döva , så det finns mycklet att jobba på .

2010-05-24 @ 17:10:30
Postat av: Stefan K

Apropå SOM-institutets undersökning så kommer Aktuellt ikväll 24/5 att ta upp undersökningen. Det finns chans att maila redaktionen och ge synpunkter [email protected]

2010-05-24 @ 17:16:00
Postat av: Lotta

@S-E KarlssonAbsolut, håller med till 100%. Kommer förmodligen själv att ställa upp med att besöka brevlådor i höst.

2010-05-24 @ 17:58:02
Postat av: Gubben o Gumman

OT : Håll i hatten nu är Ia Selleberg på väg till Smedby (Johan Persson land) för årets PK reportage.Detta börjar bli en trevlig tradition på Kalmars två socialdemokratiska tidningar.Vem vet vi kanske får lite mera uppgifter om misshandeln samt vådtäktsförsöket på en 18 årig flicka av en häktad 26 åring i lördags ,vi väntar.Vadslagningen är i full gång var det Lennart el Muhammad.Ok förhandsoddset 1.0000000008 är lite trist men

oddset 23479 gånger pengarna känns värt att sätta en spänn på, under har ju hänt förrutÄven spel på om artikeln kommer att läggas ut på nätet förkommer men där är oddset samt intresset

mycket lågt.

2010-05-24 @ 19:38:39
Postat av: Robin Shadowes

J B Doe, jag tycker dom kan kalla den för "vår analoga dynghög". :)

2010-05-24 @ 21:45:19
URL: http://sverigedemokraterna.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0