JAG ÄR INTE ISLAMOFOB. JAG ÄTER KEBABI veckan köpte jag Niklas Orrenius bok om Sverigedemokraterna, ”Jag är inte rabiat. Jag äter pizza”. Med tanke på titeln så kan man ju ändå undra om inte Niklas Orrenius har ett och annat rabiat drag.

Jag blev tvungen att inhandla boken sedan ”Prinsessan Madelein” skickat ett MMS med informationen om att ett kapitel i boken handlade om det så kallade bloggkriget mellan mig och Henrik Rydström.

Nu har jag läst boken och jag tolkar den på mitt eget sätt. Niklas Orrenius kritiserar andra journalister för att särbehandla SD medan han själv numera är objektiv i sin bevakning av Sverigedemokraterna. Stundtals uppfattar jag boken som en vitbok för Niklas Orrenius. Nu är det givetvis inte så i ”Vad hände sen?” stycken som avslutar varje kapitel kan han inte låta bli att komma med både det ena efter det andra osakliga och vinklade påståendet.

Jag undrar om inte Niklas Orrenius själv ställer sig vissa frågor angående den massinvandring som pågår. Som journalist har han ju verkligen möjlighet att undersöka omständigheterna runt t.ex. så kallade ensamkommande barn. Han kan ju bara ringa Merit Wager sedan kan han få ”inside information” utan att själv gräva så mycket. Granska detta Niklas!

Eftersom jag själv intervjuats av Niklas Orrenius och delar eller hela denna artikel finns med i boken så vet jag givetvis vad Niklas Orrenius utelämnade i sin artikel. I hans artikel var det redan förutbestämt att jag skulle vara den ”onde” och Henrik Rydström den ”gode”. Därför utelämnades givetvis allt som kunde vara till min fördel.

SvD


Kommentarer
Postat av: Zalgonenko

Det där med Pizza är lite underligt egentligen...

Pizza är ju som bekant en italiensk maträtt. Varför är det då till 99% araber som driver pizzerior?En annan sak när det gäller det där med maträtter och invandring... Vi har ju tillgodogjort oss den amerikanska hamburgerkulturen utan att importera tiotusentals amerikaner varje år. Borde gå att köra samma recept även när det gäller kebab tycker jag. Eller?

2010-04-18 @ 00:47:48
Postat av: carl10

Hoppas Thoralf att Ni ger bort den boken till biblioteket, så ingen behöver köpa Sverigefientligt litteratur i onödan.

för andra i landet så finns fjärrlån från alla bibliotek i Sverige.köp inte heller millenuim triologin, vinsten går till EXpo. Stieg Larsson ville ha det så.kanske Sverigefientliga filmer och böcker finns gratis på nätet. hellre det än gynna såna som hycklare och landsförädare som Niklas Orrenius

2010-04-18 @ 00:54:21
Postat av: carl10

Zalgonenko:

Araber verkar gilla verksamheter där bokföringen är väldigt lätt att anpassa till 7 klöverns nya skattefriazoner!

Frisersalonger,Pizzerior,bilverkstäder

2010-04-18 @ 01:02:09
Postat av: MartinA

Vad skriver han för positivt om SD? Enligt orenius, vad har SD rätt om? Vad är bra med SD enligt honom?

2010-04-18 @ 01:04:06
Postat av: Magnus Andersson

Thoralf, du undrar om "inte Niklas Orrenius själv ställer sig vissa frågor angående den massinvandring som pågår".

.

Intressant. Jag undrar om det kan ha smittat Peter Kadhammar. Fast han kan såklart själv ha erfarit saker som gör att han i sin recension i Sydsvenskan av Orrenius skrev följande:"Självklart finns det mycket i

invandringspolitiken som bör diskuteras.

Hur många flyktingar och andra invandrare

kan Sverige ta emot när våra getton

sväller? Kan man alls sätta ett tak om

man vill kalla sig solidarisk? Är det fel

på flyktingpolitiken? Eller

arbetsmarknadspolitiken?".

.

http://www.sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/kultur_bocker/bokrecensioner/article699574/Niklas-Orrenius.html

.

Svävar lite, men bara ytligt (det är reparabelt), på målet. Öppnar helt för att invandringspolitiken kan vara fel. I nästa mening -- recensionens sista -- slänger han dock (som i ett försök att parera det han just skrev) in en brasklapp (men då har han ju redan sagt det han sa) om att det inte kan diskuteras pga SD:"Det ironiska är att ett parti

som Sverigedemokraterna saboterar

all vettig diskussion."

.

Eh? Hur/varför? Kadhammar tycks mena att SD förstör genom att ha dåligt rykte, men om det är så (vilket det delvis och för SD ofrivilligt är) kan man undra vem som bidragit till det? Kadhammar vänder otrevligt på skulden när han säger att det är omöjligt att göra det rätta pga att fel människor håller på det rätta. Det är ev. Kadhammars själv och definitivt hans kollegor som demoniserat SD så att de ...blivit fel. Kadhammar skjuter alltså journalistkåren i foten beträffande vårt samhälles nu kanske viktigaste fråga. (Jag tror att den är viktigast.)Ser att Kadhammar tills nyligen raljerat om SD som marginella. Om det stämmer kan SD knappast ha makt att hindra debatt. Alltså är Kadhammar ologisk.Att SD vuxit från att för typ 5 år sedan vara marginella till att vara potentiellt 3:e största parti i höst begriper alla beror på att andra partier vägrar diskutera frågan på det sätt som nu Kadhammar föreslår. Det är bara att M, som köper röster i Tensta och med hägt upsatta islamister i Malmö och Göteborg (snart radikal islamist i riksdagen), sätter igång och rationellt diskuterar detta. Kadhammar får för min del gärna uppmuntra dem.Att det lyckas är inte troligt.Det är viktigt att SD får vågmästarställning, för verklig makt är viktigare än något. Om inte andra partier då ändrar invandringspolitik blir det nog minst 25 procent 2014.

2010-04-18 @ 03:59:15
Postat av: Joakim

Man undrar hur många böcker det ska komma om SD innan valet. Det är många som vill vara med och tjäna pengar innan valet.

2010-04-18 @ 04:18:20
URL: http://www.realisten.se
Postat av: Magnus Andersson

Apropå Kadhamamrs ord anser jag iofs att det har funnits och finns problem med SD. Ännu tänker jag på vissa SD:are band till fascister, såsom Patrik Ehn och (minst) en till i Göteborg (förnekar dock inte att många "helnormala" människor från diverse partier finns och i hög grad styr SD). Men att problem finns är ingen ursäkt för Kadhammar att inte diskutera om invandringen är ödesdiger! Vägrar man med trams som att man riskerar associeras med SD (*) att ta itu med ödesdigra fråga tar man på sig VÄLDIGT stort ansvar!Optimalt för SD (men ej för Sverige) är om andra partier fortsätter vägra tala invandringspolitik. Annars bromsas SD:s siffror som för DF (då kanske inte minst 25 procent 2014).Hur än partier gör måste SD och andra (Kadhammar välkommen!) ligga i hårt närmsta år för att hindra att Sverige alldeles går under.-----

(*) Jag är inte SD:are av nämnde skäl, men söker att seriöst ta upp invandringsfrågan (och tror att SD uppbyggt av ickefascister kan samtalas med och röstas på).

2010-04-18 @ 04:40:29
Postat av: Erik

Pizzan introducerades av en svensk östermalmskrögare 1968. Det var charterturismen till Medelhavet, inte invandringen, som populariserade denna maträtt.

2010-04-18 @ 04:42:48
Postat av: UncleBob

Ja man upphör aldrig att förvånas över PK-folks godtrogenhet. Men det värsta är att de tror att det är de som sätter normen för sunt förnuft.Skiv om de tjugo somalierna som fastnat på en flygplats i Moskva och vill till Sverige.

Hur man kan tro på dessa bedragare är helt barockt.Filmen visar lite av varför man vill just till Sverige. Ryssarna förstår naturligtvis vad det är för asylsnyltare så de släpps inte in i Ryssland.http://politisktinkorrekt.info/2010/04/17/somalier-i-moskva-vill-till-sverige/#more-37976Nä tack! det skall inte vara några ankarbarn, skäggebarn eller ensamkommande snyltgäster här i landet.

2010-04-18 @ 06:53:20
Postat av: nesse

Den som inte ser eller förstår hur mönstruös galen den nuvarande invandringspolitiken fungerar vill ju inte se problemen och ställa några kritiska frågor. Att ex.importera tiotusentals analfabeter när det är högkvalifikation vi behöver till arbetsmarknaden! Våra s.k journalister lever ju helt i det blå och blundar helt för verkligheten, den verklighet som man kan läsa om på sidor som denna och politiskt inkorrekt. Problemen med invandringen börjar och anta så svåra former att det borde till en nationell samling för att räta upp landet. Vi kommer att hamna i en balkansituation om vi inte tar problematiken på fullaste allvar.

2010-04-18 @ 07:50:54
Postat av: Stora Småland

Diskuterade för ett tag sedan med en svägerska detta om att knivbärandet som ökat katastrofalt i Sverige och mitt påstående att det har med den ökade invandringen att göra föll inte henne på läppen utan svaret jag fick var att även svenskar bar kniv ! Mitt svar blev givetvis vi dock inte behöver importera fler knivbärare än dem vi har själva ! Hennes svar blev så luddigt så jag kunde inte förstå innebörden , men tyvärr ligger hon nog åt hållet fler invandrare till Sverige, alltså helt oresonabel ! Misstänker att till en del har att göra med att hennes barbarn har invandrarbarn till skolkamrater och sådant är svårt att påverka !

2010-04-18 @ 08:12:20
Postat av: nesse

Det mest sorgliga med dagens s.k. journalister är ju att man vet på förhand hur hela upplägget i en bok kommer att bli. De har ju agendan klar och skriver så att det ska passa det rådande pk.klimatet. Om man åtminstone försökte se de bevekelsegrunder som Sd har och såg problemen skulle det ju kunna bli intressant. Nu blir sådana här böcker helt ointressanta då man vet att det bara kommer att innehålla det vanliga pk-tugget. Bara rubriken antyder vilka syften författaren har med boken, att förtala och förlöjliga Sd.

2010-04-18 @ 08:22:50
Postat av: Tomas

Hörde just på radion att ett stort antal bilar har vandaliserats i Kalmar utav någon eller några på sin väg från centrum och norrut...

2010-04-18 @ 08:36:35
Postat av: lee

I fredags hade jag Tacos .Sverige måste väl importerar 1 miljon Mexicaner för jag ska äta Tacos?man undrar var är dom ?Jag ska äta shushi i dag och då måste vi väl ta in 1 miljon Japaner för jag ska äta shushi ..och alla Amerikaner var är dom .för utan 1 miljon analfabeter från USA som vi ska försörja så kan jag väl inte äta Hamburgare !!

2010-04-18 @ 08:50:48
Postat av: Nalle i Växjö

Det finns en bra effekt med vulkanutbrottet på IslandDet gör att det kanske blir lite mindre med asylansökan som kommer med flyg, i varje fall temporärt.

Och dom som är hemma på semester i Irak kommer inte tillbaka hit på ett tag men då kommer säker krav på UD att ta hem Svenskarna

2010-04-18 @ 09:49:27
Postat av: Robin Shadowes

En annan bra effekt med vulkanutbrottet kan bli om klimatet blir kallare så blir det för kallt för afrikaner och MENA-folk.

2010-04-18 @ 10:10:11
Postat av: Tore (preact)

Pizzan togs hit av en svensk som varit i Frankrike

under 60-talet...

Ångerrätten på bokköp, Thoralf! Den uppfyllde inte publicistisk sed. :-) Jag hade ej heller köpt denna bok, om inte jag varit nämnd. Det finns dessutom både filmer och böcker jag aldrig lägger min hand på.Skattefusk grasserar hos pizzerior. Vi hade en sådan i närområdet där ägaren försvann fort som f*n

när myndigheten intresserade sig, märkligt nog! Dock är de väldigt försiktiga med att bli kallade för "rassister"!

På 50-talet där jag då bodde, hyrde skattemyndigheten en bostad mitt emot en korvstånd

och räknade kunderna. Det resulterades i en kraftig uppräkning av inlämnad deklaration. Han var också delägare i charkuteri, och givetvis var han svensk, men går det, så går det...

2010-04-18 @ 10:37:50
Postat av: Tore (preact)

På tal om knivar, och dess ägare! Inga etniska svenskar använder kniv som regel, om inte de är uppblandade med annat folkslag!

Det är "knytnävarna" som gäller.

Finnarna var väl de som mest introducerade kniven på 50-talet, kanske ändå tidigare. "Inte skära, bara rispa"!

Numera är det folk från MENA, som utmärker sig, och gör det ordentligt. Men som sagt, det sitter i generna. Om en etnisk svensk bär på en kniv på offentlig plats, är det risk för fängelse. Svensk lag! Men om en invandrare ertappas med detta, blir det bara "fy"...Sifo publicerar idag en vågmästarplats och 4,9 %!

Ordningen återställd, och för mig "plikten kallar"!

2010-04-18 @ 10:55:43
Postat av: Stefan A

det är nog Orrenius mf. pk-journalister som är "råttan i pizzan", i den svenska pizzan iaf., ja det stämmer Tore, pizzerior dyker upp, drivs några år, byter ägare,drivs några år, byter ägare...osv..osv...,att det går ca: 2 år mellan ägarbytena är ingen tillfällighet, det är då man brukar börja bet. skatt på riktigt, och intresset från skattemyndigheterna verkar minst sagt ljummet,de verkar mera intresserade av svenska företag som funnits på samma plats i årtionden, och drivits av samma person/er under samma tid, det sägs att snabbaste sättet att bli miljonär är genom att starta en pizzeria...men det kanske bara är elakt förtal?

2010-04-18 @ 11:07:09
Postat av: Ceasar

Bra analys Thoralf, som vanligt!Din kommentar Thoralf, skulle jag särskilt uppskattaKommentera gärna på min blogg.. senaste inlägg handlar om islamistiska terrororganisationer som enligt FN använder Sverige som bas.Aftonbladet - Hallå - Var är Ni nu??2010-04-18 @ 11:12:05
URL: http://sverigefidelis.blogg.se/
Postat av: vmm

Det där med om man äter pizza eller inte: SDare har närmast förföljts av frågor om dom äter pizza. Och om dom gör det så är undermeningen att dom är hycklare. För pizza är ju inte svenskt och hur kan dom äta något som inte är svenskt när dom vill att Sverige ska vara svenskt.I mina lokalblaskor har jag läst på ledarplats texter om att sverigedemokrater borde äta kokt potatis och klä sig i folkdräkt (potatis är iofs inte svensk...) och också om att någon ledarskribent tydligen sett Jimmie Åkesson äta kebab och ondgjorde sig över detta och att han hycklade osv.Personer som tror att SD vill att vi inte ska äta pizza, kebab, sushi, hamburgare, thaimat osv har ju verkligen inte förstått någonting av vad SD vill. Eller så har dom förstått men spelar korkade avsiktligen. Något fel är det i alla fall.

2010-04-18 @ 11:15:32
Postat av: nesse

Lite of topic. Piratpartiet står inför ett stort medlemsras meddelas i svenskan, trots att medlemsskapet är gratis. Den massmediala flirten verkar även den ha avstannat. Vad har PP för röstandel i senaste Sifo? Är den mätbar (?) ingår den i övriga på 1,7%; med FI, diverse kommunistfraktioner, ND. Upp som en sol o ned som en pannkaka för PP !! Var annat att vänta! ?

2010-04-18 @ 11:52:40
Postat av: Rättvis

I senaste SIFO så ligger alliansen bara snäppet under de rödgröna, SD har gått fram och har därmed befäst sin ställning som tungan på vågen.Mycket kan hända än, men det är ytterst osannolikt med rörelser i väljarkåren som ger endera blocket majoritet.Kanske kastar sig alliansen i armarna på de gröna efter valet för att förhindra ett beroende av SD.I så fall blir det som i Norge: Frp har ingen representant i regeringen, men dess politik vinner ständigt nya segrar i Norges regering och dess valmanskår är ungefär lika stor som den socialdemokratiska.I ett sådant läge kommer nog socialdemokraterna på sikt att inse värdet av den sverigedemokratiska politiken och snabbt vända sin kappa i nationell riktning. De gröna kommer snabt att vända sin kappa. Samma sak med de övriga partierna.

2010-04-18 @ 13:57:17
Postat av: Tomtefar

Apropå sorgliga journalister uppe i dalarna har vi en tidning Dt som nu i dagarna har publicerat dom som kandiderar till kommunvalen i 8 kommuner och i kommentator fältet kommer "alla" tilltals om det gäller hur högbrottslighet SD har och allt negativt dom bara kan hitta,,,sanning eller inte spelar ingen roll. Har själv postat ett flertal inlägg med ren fakta men dom och alla andras inlägg som i ifrågasätter tidningens metoder raderas snabbt.http://www.dt.se/nyheter/dalarna/article627201.ece

2010-04-18 @ 16:27:11
Postat av: Magne

Kebabpizzan är en svensk företeelse. Vad jag har förstått. Det är så (mat)kultur skapas. Man tar frivilligt lite där och lite där som man gillar utan påtvingad tvång från massmedia eller politiskt korrekthet. Det är så det har fungerat tidigare över hela världen så ock i Sverige. Det har inget med politik att göra. Man tar helt enkelt till sig sådan som är bra eller som man gillar lite här och var.

2010-04-18 @ 16:59:23
Postat av: Rättvis

Tomtefar: PK i Dalarna har det svårt, mycket svårt.En utredning utvisar nämligen att det tar I GENOMSNITT sju år för en nyanländ man att bli självförsörjande. För en kvinna är genomsnittet tio år.I GENOMSNITT! Innebär detta att arbetskraftsinvandrarna från t ex Sydeuropa och Jugoslavien är medräknade? I så fall blir flyktingpolitiken än mer katastrofal.Hur är det t ex med somalierna, ligger dessa över eller under genomsnittet? Och hur är det med alla analfabeter?Av under 2008 till Borlänge anlända “asylanter” var mer än hälften analfabeter eller nästintill. PK har inte gett några anvisningar, inte minsta antydan, om hur denna arbetskraft överhuvudtaget skall kunna utnyttjas i svensk produktion. ( Varför finns ingen diskussion om detta, vill man lura väljarna?)Och efter tre år ska kommunen själv stå för fiolerna, dvs det utgår då inget statsbidrag för “asylanterna”.Frågan är då hur hårt dessa kostnader kommer att tynga folk i Borlänge? Kommunalssssssskatten i Borlänge är redan nu 33,55. Man frågar sig därför hur mycket borlängeborna ska orka- och hur länger ska vi svenskar orka med det kostnader som vältras över oss via moms, arbetsgivaravgifter och statsskatt.

2010-04-18 @ 17:36:12
Postat av: Svensk tant

@ Rättvis

@ TomtefarSituationen i Borlänge (och resten av Sverige)tas upp här i dag:http://snaphanen.dk/2010/04/18/kronika-sverige-sjunker-som-en-sten/

2010-04-18 @ 18:06:41
Postat av: Lotta

OT/ Ledaren i dagens Expressen är något ut över det vanliga. Läs och gråt.

Postat av: Helene

Svensk tant

har just läst sidan du länkar till och ja, vad ska man säga annat än att nattsömnen förmodligen är föstörd...jo, Sverige borde ta mig fan omyndigförklaras! För att ytterligare spä på eländet kommer här en kompletterande länk om Borlänges situation.http://politisktinkorrekt.info/2010/04/18/borlange-har-stora-bekymmer-med-somaliska-flyktingar/

2010-04-18 @ 20:42:59
Postat av: Svensk tant

Några år på 50-talet bodde jag i Borlänge, mina lyckligaste barndomsår. Vi bodde i nybyggda tegelkaserner utslängda på åkermark, men det var nära till skogen där vi lekte och byggde kojor.Staden hade två stora industrier, Domnarvets järnverk och Kvarnsvedens pappersbruk. Till dem kom arbetskraftsinvandrare från Finland. Deras barn var mina klasskamrater.

Allting fungerade bra. Det var inga problem.Sedan förföll Borlänge. Drogproblem och kriminalitet, och på toppen av det en kulturberikning av bl a 1 000 somalier, varav mer än hälften är analfabeter och antagligen måste försörjas med bidrag på livstid.Staden har socialdemokratiskt styre sedan urminnes tider. Och det är just i de socialdemokratiska högborgarna som problemen nu börjar bli övermäktiga.Hur länge ska den arbetande befolkningen finna sig i att försörja alla dem som aldrig kommer ut på arbetsmarknaden? Var går smärtgränsen?På många håll har man tagit emot massor av "flyktingar" för att fylla upp tomma lägenheter, t ex i Landskrona.

Eskilstuna, Örebro, Katrineholm, Söderhamn är andra skräckexempel.Jag är övertygad om att den absoluta majoriteten av befolkningen i dessa städer aldrig har fått veta vad det är de har röstat på när det gäller invandringspolitiken. Några konkreta planer har aldrig framgått av partiprogrammen.

Det har partierna nogsamt förtigit.Så jag instämmer med dig Helene, nattsömnen är förstörd, i natt och många andra nätter.Jag vill inte åka tillbaka till min barndomsstad. Aldrig mer. Skulle inte orka se eländet, jag skulle bara gråta.

2010-04-18 @ 21:18:22
Postat av: Tobbe

Pat Condells senaste, What I know about islam: http://www.youtube.com/watch?v=NyNQ1zc-q74&playnext_from=TL&videos=K09BE9G7ntc&feature=sub

2010-04-18 @ 22:05:41
Postat av: carl10

ladda ner och spara dessa, snart så stänger stasi-pk-cencuren ner denna.

http://korta.nu/flygblad

2010-04-19 @ 00:03:34
Postat av: carl10

vad har dom gjort mot cavatus? alla som läser här kopiera filerna och fixa er varsin ny box. Denna länk fungerar.

http://www.box.net/shared/v9a3sgouv7

printa ut och dela ut överallt

2010-04-19 @ 01:58:10
Postat av: Cavatus

Jaha, då har någon försökt att hacka eller förstöra länken www.korta.nu/flygblad. Uppenbarligen är det ett krig som försiggår här på nätet. DET ÄR NÅGON SOM INTE VILL ATT FOLK SKA FÅ TILLGÅNG TILL SANNINGEN!Som sagt, denna länk funkar alltid:http://www.box.net/shared/v9a3sgouv7Ska se om det går att omdirigera på nytt.

2010-04-19 @ 09:08:32
URL: http://aktualia.wordpress.com
Postat av: Cavatus

Hela korta-domänen verkar blockerad. Följande, något enklare URL finns dock:www.tinyurl.com/flygblad

2010-04-19 @ 09:14:28
URL: http://aktualia.wordpress.com
Postat av: Jimmy

Vem är Henrik Rydström,hmmm

2010-04-19 @ 10:19:38
Postat av: liindblaads

hej :)

svara på dagens fråga om du har googlat dig själv på min blogg idag !

kraam

2010-04-19 @ 10:45:56
URL: http://liindblaads.blogg.se/
Postat av: Måns

Här har vi en SD-politiker som säger precis som det är. Och tänk så bra han säger det. Lägg märke till att han talar utan manuskript, han har bara stolpar.Något att ta efter. För vill man bli hörd ska man inte stå och rabbla. Han blev hörd och PK-politikerna hade inte mycket att komma med.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0