3313 SAMTAL TILL UTLANDET

När ”ringaren från Somalia” åtalades vid Kalmar Tingsrätt och dömdes för olovligt brukande började jag ana att det även kanske fanns ett ”lovligt brukande” av telefoner vid boendet för ensamkommande barn hos Kalmar kommun. Att dessa barn inte är så ensamma som media och vissa politiker vill framställa har jag haft klart för mig länge men rättegången mot ”ringaren från Somalia” blev den ”verkliga bekräftelsen” på detta då han ringt till sin fru, mor, mormor och kompisar i Syrien, Saudiarabien och Somalia. Läs mitt tidigare inlägg.

Jag begärde för några veckor sedan ut alla telefonfakturor för de båda boenden som finns för ensamkommande barn i Kalmar kommun. (Villa Ossian i Påryd och Horisont i Kalmar). Givetvis var det ingen populär begäran men eftersom dessa fakturor är en offentlig handling hade man på kommunen inget val trots protester att det skulle medföra mycket jobb. Efter närmare två veckors väntan kunde jag hämta en tjock lunta fakturor hos kommunen. När jag sammanställde materialet visade det sig dock att det saknades många fakturor för de fasta telefonerna. Efter kontroll med kommunen kunde vi konstatera att vissa fakturor inte varit kostnadsförda på dessa boenden utan någon annanstans. Varför? Så tjänstemännen fick börja leta och hittade dessa fakturor så småningom. Jag kan bara konstatera att mina misstankar besannades vid en genomgång av dessa fakturor.

Socialchefen Jan Bolin har sekretessbelagt alla dessa fakturor. Jag har därmed inte någon möjlighet att se vilka telefonnummer som ringts men jag kan se till vilka länder det ringts till, hur många samtal som ringts till varje land, den totala samtalstiden till varje land och den totala kostnaden för varje land.

Som bakgrund är det också viktigt att känna till att Kalmar kommun har tagit emot drygt 25 ensamkommande barn sedan starten sommaren 2007.

När jag gick igenom dessa fakturor så kunde jag inte annat än reflektera över våra fattigpensionärers situation där många knappt har råd att använda sina telefoner på grund av sin dåliga ekonomi. En fast telefon kostar idag ca 2 500 kronor/år utan att du ringt ett enda samtal. En stor utgift för fattigpensionärer.

På dessa boenden för ensamkommande barn tycks det däremot inte vara frågan om att det kostar pengar att ringa. Enligt min sammanställning har det ringts 3313 samtal till utlandet. Kostnaden för dessa samtal har uppgått till ca 215 000 kronor. En genomsnittlig kostnad på ca 65 kronor/samtal, något som bara är en dröm för våra fattigpensionärer i samhället men en verklighet för våra ”nya svenskar”.

Vem som får betala vet nog det flesta, även om en del förnekar det.

Att dessa så kallade ensamkommande barn har släkt och vänner över hela världen framgår med all tydlighet efter att jag synat dessa telefonfakturor, så ensamma är de definitivt inte. Frågan är vad de överhuvudtaget gör i Sverige med så mycket anhöriga och vänner i andra länder?

Ovanpå detta skall givetvis läggas alla telefonsamtal inom landet. Det handlar om 1000-tals samtal varje kvartal till fasta och mobiltelefoner. Den totala kostnaden för dessa telefonsamtal och utlandssamtal närmar sig 300 000 kronor på dessa boenden. På en telefon lyckades man skicka över 100 sms på ca 2 timmar.

Jag ställer mig givetvis frågan om det inte finns några regler som helst för hur ringandet får gå till på dessa boenden.

I Migrationsverkets verksamhetsberättelse från 2008 skriver man att 96 procent av de asylsökande saknar pass/identitetshandlingar när de ansöker om asyl. Hur är detta möjligt? Genom alla dessa telefonsamtal borde Migrationsverket kunna avslöja identiteten på flertalet av dessa identitetslösa personer och därmed fastställa rätt ålder på dessa "barn"!

Här följer "topplistan" på mest populära "hemland".Man kan ju fråga sig hur många av dessa samtal som uppmanat andra att komma till Sverige som ensamkommande barn eller till föräldrar och anhöriga att nu är det dags att söka uppehållstillstånd som anhörig i Sverige då det ensamkommande barnet fått permanent uppehållstillstånd.

Detta är ännu ett exempel på vad författaren Anders Johansson menade när han i sin debattartikel i Barometern och som finns på min blogg skrev följande.

"I dag har invandringen nått sådan omfattning att man med en lätt glidning i begreppen kan påstå att Sverige är det enda land i världen som frivilligt bekostar sin egen kolonisering."

Jag vill uppmana alla i vårt avlånga land att begära ut telefonräkningarna från liknande boenden i era hemkommuner. Det skulle vara intressant att veta om samma sak pågår i hela vårt land. I så fall har våra teleoperatörer fått en ny god inkomstkälla och då i första hand Telia.

Jag har även tipsat media om min "telefonundersökning" och det skall bli intressant om någon i pk-media nappar på detta eller om det är för "laddat" för att informera allmänheten om denna telefonhysteri.

Följande tidningar, Tv och radio har fått tips om mitt inlägg.
Smålandsnytt, Radio Kalmar, Barometern, Östran, Ölandsbladet och Kalmar Läns Tidning.


Kommentarer
Postat av: mudder

Tack Thoralf för att du gräver fram obehaglaga (för kommunen) sanningar.

En fråga angående följande citat:

"När jag sammanställde materialet visade det sig dock att det saknades många fakturor för de fasta telefonerna. Efter kontroll med kommunen kunde vi konstatera att vissa fakturor inte varit kostnadsförda på dessa boenden utan någon annanstans."Är det verkligen lagligt att kostnadsföra kostnader på annat ställe? När det nu uppdagas att kommunen mörkar siffror och fuskar med bokföringen på telefonräkningar kommer naturligtvis följdfrågan, -vilka andra kostnader dribblas, fuskas och mörkas?

2009-12-13 @ 12:44:07
Postat av: Stefan K

Mycket bra grävt Thoralf. Detta vore väl större nyheter för pk-pressen att redovisa än de senaste intrigerna på Robinson-ön och Tiger Woods alla kärleksaffärer?

Att pk-partierna skulle nysta upp detta vore väl bara en stilla önskan. Det kommer aldrig att hända.

Hoppas fler följer ditt exempel ute i landet.

2009-12-13 @ 12:51:07
Postat av: Carl B

Bra Thoralf! Du borde få Guldspaden! (Pris för grävande journalistik). Jag förstår överhuvud taget inte hur dessa personer kan ha tillgång till fri telefon.När jag var värnpliktig på sjuttitalet, fanns en enda mynttelefon på markan, som vi fick samsas om. Alla fick stoppa in sina egna tio öringar (joda-såna fanns förr) om man ville ringa upp nära och kära. Att försöka ringa till Somalien från en tjänstetelefon hade möjligen resulterat i ett gott skratt hos flickorna i telefonväxeln.Idag styrs Sverige av idioter. På alla nivåer. Centralt, regionalt och lokalt.Ge oss Sverige tillbaka! Rösta på Sverigedemokraterna 2010!

2009-12-13 @ 13:26:19
Postat av: jilund

Jag ser fram emot att du redovisar vilka tidningar som "vågar" skriva om din undersökning.

2009-12-13 @ 13:27:12
Postat av: jilund

När du skriver "När ”ringaren från Somalia” åtalades vid Kalmar Tingsrätt och dömdes för olovligt brukande började jag ana att det även kanske fanns ett ”lovligt brukande” av telefoner vid boendet för ensamkommande barn hos Kalmar kommun."

Så är det en fråga som borde dykat upp även för våra "kritiska jorunalister". Ytterligare ett tecken på medias förmåga att inte vara kritiska mot företeelsen "ensamkommna barn".

2009-12-13 @ 13:30:05
Postat av: Knegarn

Du är en HJÄLTE Thoralf!2009-12-13 @ 13:48:12
Postat av: Carl B

Videon är grym!! Jag testar just mina nya hörlurar. Effekten är överväldigande. Du ska sitta i riksdan nästa år! Du och partiet har min röst (sen 2002)!!!

2009-12-13 @ 13:50:44
Postat av: robban

tycker det är ganska intresant att typ somalia framställs som helvetet på jorden där de får leva på sand och saltvatten i media men likt förbannat så har de ett utbyggt mobilsystem, fasta telefon som funkar kunna skicka pengar etc.inget av detta är möjligt utan att ha papper och id. det är ju dessa sociala strukturer som de säger sig sakna när de sitter i ett flyktingläger ut i öknen så det är inte riktigt de verkliga flyktingarna som man ser på tv som kommer hit.2009-12-13 @ 14:09:05
Postat av: Svensken

Thoralf - vi behöver dig i riksdagen.

2009-12-13 @ 14:22:53
Postat av: Demokratbloggen

Att hoppas det muslimska hotet är en överdrifthttp://demokratbloggen.wordpress.com/2009/12/13/att-hoppas-det-muslimska-hotet-ar-en-overdrift/

2009-12-13 @ 14:29:37
URL: http://demokratbloggen.wordpress.com/
Postat av: LN

Bristen på demokrati i Sverige kan i ett speciellt avseende exemplifieras med hjälp av två i landet -- tacka vare Thoralfs blogg -- numera välkända mohammedaner.1. *Abdirisak Waberi (M)* [http://to.ly/DZF] i Göteborg, som nu moderaterna skall försöka smussla in i Sveriges Riksdag som en ny ledamot. Han är således av 'nya Moderaterna' utvald att bli en sk folkvald. Står han inte på 2:a plats? Vilka representanter för folket eller, vilka representanter för det moderat-röstande folket, kommer att välja honom? Som sin politiske företrädare? Om moderaterna vinner tillräckligt många röster i Gbrg kommer denne i alla avseende främmande fågel i den svenska ankdammen att bli en sk folkvald och skall sedan skenbart representera X antal moderata, sannolikt ej mohammedanska, väljare i den Göteborgska valkretsen. Ponera att tillräckligt många moderatväljare vore medvetna om vad de röstar på vid valet 2010, har de då någon möjlighet att påverka? Har de någon möjlighet att stryka nämnde herre på valseden? NEJ! Partiets diktatur råder!2. *Mehmet Kaplan (MP)* [http://to.ly/DZG] är noga med att framhålla att han ÄR riksdagsledamot - att han är mohammedan försöker han ett nedtona, som nu senast när han tillsammans med islamkranaren Carl Rudbeck framträdde i fredagens 'Studio Ett'. Herrarna var rörande eniga om att alla etniska svenskar som hyser motvilja mot ISLAM är rädda och okunniga människor, som självfallet inte vet något om allt det GODA som ISLAM är och står för, och som med sin "förenklade bild" av ljuvliga ISLAM, på sin höjd kanske vet vad en burka är och att mohammedanen Bin Laden är terrorist.

Det finns ingen undre gräns för vår brist på kunskap - vi som råkar veta något om *enfaldens och hatets religion: ISLAM*. Kanske vi kan vaccineras mot vår anti-islamism enlig moderaten Hökmarks recept? (se Newsmill - som just nu är 'off-line'!)Kaplan påstod att endast ett terrordåd av många hundra (500?) hade mohammedansk anknytning - trots att på den internationella scenen sedan 2001-09-11 har vederbörligen bokförts 14.505 terrordåd med islamska förtecken. [http://to.ly/DZJ]Att ljuga till ISLAMS fromma är en mohammedansk dygd! Också för en svensk folkvald.Mehmet Kaplan (MP) är sålede en etablerad folkvald. Han smusslades in i riksdagen genom Yvonne Ruwaidas försorg. Vem företräder denne folkvalde? Gröna väljare i Stockhols kommun? Vad gör han i riksdagen, mer än idkar salah fem gånger om dan' samt uppbär en saftig lön? Har han överhuvudtaget där att göra? Förbereder han det framtida kalifatets etablering? Kan gröna väljare stryka honom på valsedeln 2010? NEJ! Partiets diktatur råder.SVERIGE ÄR INTE EN DEMOKRATI! - Här har exemplifierats endast en aspekt på rådande demokratibrist.

2009-12-13 @ 14:34:16
Postat av: AWSvensson

Socialchefen Jan Bolin har sekretessbelagt, kan en sketen socialchef på eget bevåg sekretessbelägga dylikt, har du kollat upp möjligheten att överklaga till domstol. En nagel i ögat är vad dessa penningspridare behöver, det gör tillvaron mindre trevlig för dessa oansvariga målvakter till politikerna.Stå på ,det kommer att resultera.

2009-12-13 @ 14:38:47
Postat av: Jeppe

Thoralf!! Du borde få årets journalistpris.!!!

Nästa steg, innan valet, är att gräva i STASI arkiven. Många svenska politiker och journalister skulle få kalla fötter.

2009-12-13 @ 14:39:25
Postat av: Hajen

Ja nog ryms det mycket skumrask bland pk-iterna. Man kan undra om de inte är betalda av något islamskt land dessa landsförrädare. För det kan väl inte vara enbart dumhet som styr deras handlande. Så mycken dumhet finns bara inte.

2009-12-13 @ 14:46:55
Postat av: Dille i Momåla

Thoralf skriver att han även tipsat media om sin "telefonundersökning" och tror att det skall bli intressant att se om någon i pk-media nappar på detta eller om det är för "laddat" för att informera allmänheten om denna telefonhysteri.Ja, ska media fortsätta att agera förmyndare och mörka verkligheten? Själv är jag pessimist. Vi har ju haft en KGB-agent som ordförande i publicistklubben. Publicistklubben som har att fastställa vad som ska vara att betrakta som god pressetik!

2009-12-13 @ 14:57:44
Postat av: Gubben o Gumman

Tänk om dom sekretess belagda samtalen går till

Ali Baba på "Sweden Travel".

Till dej journalist som läser denna bloggen har vi ett förslag ställ dej framför spegeln å får du se en äkta fähund.En av Sveriges 10 bästa journalister Johanne Hildebrandt ger alla som tycker Sveriges invandrapolitik havererat en julklapp, läs hennes

krönika i Aftonbladet.

En modig dam passa på att önska henne God jul om/när dagens artikel kan kommenteras.En dam som kommer att vara med att omforma svensk

journalistik långt in på 2000-talet.Gubben o Gumman förelår henne som svensk alternativ hjälte istället för Hossein som fångat

en Såmalisk flygfågel, som ramlat ut från typ 14 våningen.Insattsen han gjort är hatten av för.

Fast det finns väl inga etniskt svenska hjältar att hitta numera.Eller dyker dom upp vid valurnorna

2010?Sveriges multikulti kramande journalister i ett nötskall.Årets svensk blev en dam som gömt illegala flyktingar,lägg märke till att länspolismästare Karin Göthblad satt med i juryn???

Hjärntvätten rullar vidare.

2009-12-13 @ 15:04:08
Postat av: SD Mönsterås

Bra gjort Thoralf, ge dem på moppo.

2009-12-13 @ 16:47:39
Postat av: Gotiska Kubben

Helt lysande jobb!Finns det något foto på denne Jan Bolin? Många vill nog se hur en sån liten ynklig figur egentligen ser ut.

2009-12-13 @ 16:56:14
URL: http://gotiskaklubben.wordpress.com
Postat av: Skånepåg

Bör vara den här "gubben"!

Postat av: Nicke

http://www.dn.se/nyheter/sverige/poliser-fick-laser-i-ogonen-1.1013091

2009-12-13 @ 17:31:56
Postat av: Gubben o Gumman

Jan Bolin direktnummer 0480-450968

mobil 070-2117232

2009-12-13 @ 17:49:24
Postat av: Thora

2009-12-13 @ 18:41:33
Postat av: Tobbe

Fenomenalt Thoralf, fy fan vad jag njuter!

2009-12-13 @ 18:43:05
Postat av: C.H.

Riksdagen nästa Thoralf...välförtjänt.

2009-12-13 @ 18:55:12
Postat av: Funtaren

Mycket bra jobbat. Du är självskriven för en riksdagsplats. Tänk vilken nytta du kan göra när du får tillgång till Riksdagens utredningsresurser.

2009-12-13 @ 19:42:17
Postat av: Skånepåg

@ FuntarenJomenvisst är det så. Men vem tusan skall då hålla koll på alla "PK-galna" politiker och journalister i Kalmar, om det förhoppningsvis nu skull bli så?Och dessutom är det för sent att "klona" honom?

2009-12-13 @ 20:29:18
Postat av: Ola

Bra Thoralf! Stort tack! Du inger vårt folk hopp med ditt sanningssökande. Fortsätt så!

2009-12-13 @ 20:39:28
Postat av: Putte

Det är bara att hålla med många av de andra här. Bra grävt Thoralf.Nu kanske SD skulle komma med lite vallöften också. Höjda barnbidrag brukar locka många väljare.

2009-12-13 @ 20:51:49
Postat av: Anonym

Fint jobb du uträttat.Kanske du kan få skriva på Newsmill eller SvD Opinion.Denna information måste spridas.Här är en av sanningarna om de stackars barnen.Folk måste få veta.

2009-12-13 @ 20:54:39
Postat av: AWSvensson

En liten notis om trovärdigheten i undersökningar.

Vem vann debatten mellan Måna och Husmark Persson frågar Aftonbladet. Debatten började 21 15, klockan 2100 hade tusen personer uttryckt sin åsikt. Tablå

2009-12-13 @ 21:34:50
Postat av: alert

Bra jobbat, Thor-Alf ! Vill också gärna se dig i riksdagen nästa år. Mer sånt. Fakta av det här slaget tystat alltid ned av media i allmänhet, därför är det fantastiskt bra att det finns folk som dig med civilkurage och vilja att förändra.

2009-12-13 @ 21:56:20
Postat av: Mats

Ingen reklambyrå vågar producera Sverigedemokraternas valfilm.http://www.resume.se/nyheter/2009/12/11/sverigedemokraterna-utan-b/Inte så märkligt när man betänker att Anders Carlgren ansåg sig behöva fråga 50 politiska kollegor inom alla partier innan han vågade acceptera en inbjudan från Sverigedemokraterna. Vad har hänt med oss svenskar? Är det bara vi Sverigedemokrater som vågar ta politiska risker?

2009-12-13 @ 22:01:47
Postat av: Tomas

Mycket bra Thoralf, som vanligt.

2009-12-13 @ 22:20:55
Postat av: lee

vet inte kommunen att man kan spärra telefonen för utlandsamtal ?

2009-12-13 @ 22:53:10
Postat av: Malin R

Min bekant i Kalmar berättar att man på politiskt håll bland ensamkommandemänkramarna nu lägger upp ett löjligt försvar för ringaren.Det går i korthet ut på att han inte ringt från boendet utan från andra kommunala telefoner.Det gör det hela ännu mer bisarrt.Ringaren har alltså enligt förklararna och försvararna haft tillgång till andra kommunala lokaler.Varnågonstans då och med vems tillåtelse nattetid?Annars luktar det inbrott och olaga intrång lång väg.Vilken sörja du har börjat rota i Thoralf.Det är inte tre länder som det ringts till enligt kalmartidningarna. Det är ju över trettio!Detta kommer kalmarborna aldrig att få reda på via sina tidningar.Tystnaden kommer att vara total från alla berörda inte minst från den granskande

"pressen" som tydligen inte alls vill granska det som skett.Så känsligt är tydligen det som inträffat.

2009-12-13 @ 23:09:41
Postat av: Stefan A

Försvinner som en avlöning om man försöker nämna det här i rikstidningarna...

2009-12-13 @ 23:17:54
Postat av: Robin_Shadowes

Wow! Väldigt vad Svenne Kålrot känner många människor i Somalia, Syrien, Irak, Iran och liknande platser...

2009-12-13 @ 23:41:50
Postat av: P

Grymt jobbat, sprid detta.

2009-12-13 @ 23:42:23
Postat av: dan åke

klockrent bra att ta fram dessa fakta, helt sjukt att Svenska myndighetschefer hjälper till att mygla och dölja för Skattebetalare/väljare vart skattepengarna tar vägen.de "asylsökande" som fixar en ny identitet i Sverige, uppger väl sin nya falska Svenska identitet när de bokar flygresan tillbaka när de åker hem på semester. flygbolagen och således transportstyrelsen måste ha tillgång till vart dessa "Asylsökande" åker!

det är ju tydligt att allians och sossepartierna verkligen vill ha hit folk från hela Världen och gärna ge dom ny valfri identitet och livstidsförsörjning bara för att EU satt agendan " mångkultur"

2009-12-13 @ 23:51:24
Postat av: j-å

Det är ju rena "snurren". Här måste ju föreligga ett antal åtalbara brott, av både tjänstemän, vårdpersonal och inte minst av dessa "ensamkommande".

För det kan väl inte vara lagligt att ta sej in i ett annat land på falska premisser. Uppenbart är ju, precis som Thorlf påpekat, att de är inte ensamma eller föräldralösa.

Det kan ju inte vara svårt att spåra deras anhöriga med hjälp av telefonlistorna.

Det borde vara ett uppenbart tjänstefel av personalen, att låta "ensamkommande och föräldralösa" ringa sina hemländer, för i rimlighetens namn borde det inte finnas någon att ringa till.

Jag kan inte se annat än att myndighetspersoner, tjänstemän och personal medverkar till att dölja ren brottslighet.

2009-12-13 @ 23:52:39
Postat av: Anonym

Det finns ju reklambyråer i Finland också, och Finland är tvåspråkigt.

2009-12-13 @ 23:55:15
Postat av: Anonym

Thoralf är mer än en politiker. Han är en grävande journalist och undersökande detektiv.Räknade lite på vad telefonräkningar kan kosta i Sverige per år.215 000 / 61 533 = 3.50 * 9 300 000 = 32 500 000 krInkluderar vi mobilräkningarna hamnar vi runt 45 miljoner per år.

2009-12-14 @ 00:29:41
Postat av: Inge Sandén

Härmed utnämner jag Thoralf till Smålands nye Willhelm Moberg.

Som ni alla vet kunde han också rota i rättsrötan på 50-talet.

Din utredning får bara inte tystas ner.

2009-12-14 @ 00:45:14
Postat av: P

Är ny till denna blogg men efter att ha läst lite är jag mycket imponerad. Det är exakt såna här politiker Sverige behöver, raka, öppna, orädda, intelligenta, lever i verkligheten, grävande. Vill se Thoralf's namn på valsedlarna 2010.

2009-12-14 @ 01:17:33
Postat av: Magne

Denna telefonkostnad skall väl också räknas in när man räknar vad invandringens kostnader kostar oss skattebetalare. Sedan finns det sådana som Rydström som påstår att Sverige tjänar på invandringen?! Enligt nämnda medelmåtta (på plan) tjänar vi säkert på utlandssamtalen också..

2009-12-14 @ 01:37:46
Postat av: S-E Karlsson

Kanske är dags för oss i kommunfullmäktige att ställa en fråga om hur mycket anhöriginvandrarna ringer hem för varje månad ! Förmodligen i så fall en utgift som vi skattebetalare får stå för .

Sd Oskarshamn/ Emådalen

2009-12-14 @ 03:17:35
Postat av: S-E Karlsson

Kanske är dags för oss i kommunfullmäktige att ställa en fråga om hur mycket anhöriginvandrarna ringer hem för varje månad ! Förmodligen i så fall en utgift som vi skattebetalare får stå för .

Sd Oskarshamn/ Emådalen

2009-12-14 @ 03:26:09
Postat av: Ronken

Årets Göteborgare :(http://www.gt.se/nyheter/1.1812861/nigar-ibrahim-blir-arets-goteborgare

2009-12-14 @ 09:45:01
Postat av: LN

Komplettering till tidigare kommentar 2009-12-13 @ 14:34:16

- bara aningen vid sidan om dagens populära tema..

- - - - -

Här följer ett citat från den förträffliga bloggen: http://everykindapeople.blogspot.com/"...En troende muslim som blir politiker har per definition större lojalitet med islam än med landet han eller hon bor i. Annars vore han inte troende, det är själva kärnan i Muhammeds lära.

Göteborgsmoderaterna gör därför fel när de placerar en ivrigt Koran-citerande person på sin riksdagslista. Det är inte mångfald utan enfald."Vem avsees?

Mohammeds främste vapendragare i Gbrg:

Abdirisak Waberi, http://to.ly/E8t

2009-12-14 @ 09:52:25
Postat av: antonio

Varför så bjäbbiga om kostnaderna nu har ju faktiskt detta ensamkommande barn? tack vara skattebetalarna hittat sina släktingar som han trodd var döda i krig och förföljelse, vem kunde ana att man hittade sina släktingar lättare via telefon i sverige än hemma i somalia, afghanistan osv,Givetvis skickas väl den 25åriga pojken hem nu till sina väntande släktingar, tänkt denna yngling som innan inte hade en enda släkting vid liv =)

2009-12-14 @ 10:04:26
Postat av: Nils Avad annat skall man säga, detta är toppen på många liknande "isberg" som döljs av ansvariga på kommunerna...dom är rädda om sina "bekväma" jobb utan större krav på produktivitet.. ljuga och dölja fakta samt krypa bakom "sekretessen" är populärt. Faktum kvarstår vi har dom politiker vi förtjänar, dom kommunanställda som kör dylika "race" har uppbackning av "smidiga" politiker som inte vill stöta sig med pressen (pk media) eller "pk politikers"!!

2009-12-14 @ 10:27:35
Postat av: Argus

Thoralf A borde även tillställa telefonräkningarna, kommunens revisorer,riksrevisionsverket och

generaldirektören för Migrationsverket,

som har ansvar för att skattebetalarnas

pengar användes rätt.

Sedan är det ett enormt och värdefullt arbete som Thoralf A utför och en bättre representant för Småland och Sverigedemokraterna i riksdagen nästa år torde inte finnas.

2009-12-14 @ 12:01:40
Postat av: Maria

Dock är det så att det är de asylsökande som har bevisbördan på sina axlar vad gäller identitet osv. Vilket de också informeras om när de kommer hit, därför gör inte migrationsverket något. Skulle verket utreda alla fallen skulle kostnaden för telefonlistan, som för övrigt är en ögonöppnare, överstigas med kostnader hos migrationsverket. Vilket är bättre är svårt att svara på.

2009-12-14 @ 13:12:42
URL: http://voter.blogg.se/
Postat av: Gunnars Pojk

Återigen är TV 4 igång med sin otydliga rapportering. Kolla Merit Wagers sida om journalisten som inte vill gå med på åldersbestämning innan han får hit "sina" barn och hur "Det händer inte sällan att barn, som inte var ”rätta” barn till de vuxna som sökte asyl, dumpas hos sociala myndigheterna av de s.k. föräldrarna."

2009-12-14 @ 16:00:54
URL: http://meritwager.wordpress.com/
Postat av: Skånepåg

Var väl i högsta grad väntat. Vad blir nästa krav?

Postat av: Gubben o Gumman

Off topic : Annsökan om böneutrop via minareten i Botkyrka.

Detta är inte förbjudet i Sverige.....

2009-12-14 @ 16:28:36
Postat av: AWSvensson

Förslagsvis att spritförtäring , kvinnor utan burka, kristna budskap ej få förekomma inom det område där vrålet kan höras.

Förresten ang Luciafirandet, är det någon som hört talas om en muslimsk kör, och i så fall hur låter den som en halalslaktad kamel månntro.

2009-12-14 @ 16:52:16
Postat av: Putte

OT!Så här skriver Södertälje kommun i sina annonser om lediga jobb i kommunen:"Södertälje är Sveriges internationella huvudstad med världsföretag, småföretag och högskola tillsammans med en rik etnisk och kulturell mångfald. Att ta vara på dessa unika förutsättningar är en av våra största utmaningar, men också en fantastisk möjlighet."

2009-12-14 @ 17:14:57
Postat av: Skånepåg

AWSvenssonÄr väl ingen större skillnad då man jämför med detta dj-a oljud!

Postat av: Johan

Thoralf, bra grävt!Det slående är ointresset för vad det kostar.Så.. man undrar hur andra invandrare beter sig, när de själva inte betalar.Socialbidrag/försörjningsstöd omfattar gratis telefon. Finns det någon övre gräns för månatlig telefonräkning?Skulle du kunna få fram, vilka telefonkostnader som skattebetalarna påförs av de invandrare som lever bidragsförsörjda?

2009-12-14 @ 18:03:34
Postat av: Affe

Mycket bra jobbat!

Vilken period täcker detta? och rör det sig om endast 25 "barn".

2009-12-14 @ 19:38:27
Postat av: H

Thoralf,

Skriv en artikel på Newsmill om det. Insändare går ju också att skicka till olika tidningar även om dom förmodligen inte tar in det dock eftersom det nog ar "rasistiskt".Formulera det på så sätt att du ifrågasätter bokföringen och tar det andra som ett exempel.

2009-12-14 @ 20:04:49
Postat av: Putte

Jag gjorde ett inlägg på TV4 angående att poliskärringen ställt upp och varit jurymedlem i "svenska hjältar". Jag skrev i princip bara att hon uppmuntrar till kriminalitet när hon är med och röstar fram en "flykting"-gömmare. I 30 sekunder låg det kvar innan TV4 cencurerade bort det. De hyllar verkligen det fria ordet på TV4.

2009-12-14 @ 20:15:34
Postat av: OT

Bästa nya site jag sett på år och dag: Skuggrix – debattera det som riksdagen behandlar. Se http://skuggrix.se/P.S. Infon från http://frianyheter.wordpress.com/2009/12/14/skuggrix-debattera-det-som-riksdagen-behandlar/

2009-12-14 @ 21:08:52
Postat av: J

Ensamkommande flyktingbarn är flyktinbarn som kommit hit ensamma, alltså flytt ensamma. Inte kommit hit för att de är ensamma i världen. http://www.barnombudsmannen.se/Adfinity.aspx?pageid=5796Alltså haltar resonemanget. Det är svårt att sitta med egna definitioner. Du slarvar med begreppen Toralf

2009-12-15 @ 09:19:06
Postat av: Thoralf A

JDu har alldeles rätt men det jag bland annat vill framhålla med mitt inlägg är att media och vissa politiker försöker att dessa "barn" är ensamma.Har du någonsin fått läsa i media om hur många föräldrar till dessa "barn" som kommer hit som anhöriga när dessa "barn" fått PUT (permanenta uppehållstillstånd)En lokal politiker i Kalmar län skrev så här i en insändare för några veckor sedan."stackars ensamma barn som kommer till Sverige från krig och elände, ofta med båda föräldrarna döda"En sanning som endast gäller i ett mycket fåtal fall om det ens gäller i något.

2009-12-15 @ 09:32:56
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Skånepåg

Thoralf skriver: "är att media och vissa politiker försöker att dessa "barn" är ensamma."Jag vill påstå, att man gör allt inom PK-etablissemanget för att det skall framstå som att det är på det här viset. Att därför inte "låtsas om" den stora anhöriginvandringen i dessa "barns" fotspår är givetvis fullt förståeligt.Att först skicka hit ett "barn" för att öka chanserna till uppehållstillstånd, är en smart "effektiviseringsåtgärd". Visar dessutom att flyktingsmugglarna inte har några som helst skrupler beträffande vad detta innebär i nya och enorma kostnader för vårt land. För att inte tala om bristen på ansvar hos de politiker och massmedia som ställer upp och deltar i detta falsarium.Apatiska flyktingbarn, ensamkommande (ensamma) ”flyktingbarn”. Vad blir nästa smarta "dörröppnare" för PUT?

2009-12-15 @ 13:08:52
Postat av: Putte

Skulle vara intressant om signaturen J kunde berätta om defintionen på barn i detta fall. I Sverige blir man ju myndig när man fyller 18 år och barnbidragen upphör när man fyllt 16 år. Således upphör man att vara barn i Sverige när man fyller 18 år! Många av dessa ensamkommande "flyktingbarn" har ju passerat 18 årsgränsen med marginal, men kallas ändå barn. Vad är förklaringen till detta?

2009-12-15 @ 16:22:36
Postat av: Graal1

insändare kalmarbarnens ringandeläste thoralfs utmärkta blogg om dom två flyktinghemmen i kalmar, ringde samma dag till socialchefen där, kom fram till han, men han var upptagen ok jag återkommer. nu har jag prövat under flera dagar att nå han men får en märklig signal, har han månne sekretesbelagt även tel.nr. til sin egen avd.

mina 2 frågor: varför sekretesbelagde han tel.räkningarna från flyktingboendet. samt har han även sekretesbelagt andra fakturor gällande flyktingar i sådana fall varför, ni som bor där, kan väl vidarebefodra dessa 2 frågor till han. motto: vi skall vända på varje sten

2009-12-17 @ 10:11:07
Postat av: Hanna

Skrmande att läsa deta,stopa alla desa meniskor som förstor vårt land.Vad är vi på veg????

2009-12-19 @ 15:34:40
Postat av: Skåning

Hej Thoralf!Är lite sent ute med att kommentera detta inlägg eftersom jag inte läst det förrän nu. Jag vill i alla fall säga att du gjort ett lysande arbete som grävt fram dessa fakturor och gått igenom dem! Det du gjort är ett utmärkt exempel på grävande, undersökande journalistik, dvs. sådant som journalisterna på våra dagstidningar borde ägna sig åt om de inte var för lata eller för upptagna av att vara politiskt korrekta. Jag kommer att sprida din text till vänner och bekanta som liksom jag är kritiska till svensk invandrings- och asylpolitik.Vill också tillägga att SD givetvis kommer att få min röst till hösten. Jag skulle gärna engagera mig i partiet och jag skulle gärna vilja stå öppet för att jag sympatiserar med SD i många politiska frågor (i synnerhet sådant som berör invandringen). Men tyvärr är jag verksam inom en bransch där den politiska korrektheten är mycket stark, och det skulle troligen vara förödande för mina karriärsmöjligheter om jag blev känd som SD-sympatisör. Alltså tvingas jag "fega" och förbli anonym. Jag hoppas dock att den extrema politiska korrektheten kommer att luckras upp i och med att SD med stor sannolikhet kommer in i riksdagen till hösten, och att vi som i tysthet sympatiserar med SD slipper tvingas hymla med våra åsikter.Keep up the good work!

2010-01-17 @ 12:40:25
Postat av: Jessica

Herregud. Jag ska efter detta definitivt rösta på SD i valet. Har haft det i tankarna länge.

Nu är jag trött på detta alltså!!!!Detta skrev jag på Politiskt inkorrekt tidigare i veckan. värt att spridas till andra som inte tidigare har sympatiserat med SDJag hoppas många är här inne som kanske är som jag. Att man aldrig någonsin tänkt rösta på SD, men nu insett att Jo, det ska jag visst. Jag har tagit del i lite debatter på sista tiden (är inte så politisk intresserad annars) och läst en hel del på SD:s sida. Dom har ett kort, detaljerat partiprogram till skillnad från de andra partiernas långa flummiga program som i många fall är tvetydiga. Varför ska jag då rösta på SD? Det finns flera anledningar. Jag och kanske hundra tusentals med mig är arbetslösa. Sen kommer det hit mängder med invandrare varje år med burka och slöja som aldrig kommer få ett jobb. Hur många ska Sverige försörja? Vi måste ta hand om alla medborgare i Sverige och Sverige är inte längre ett väldärdssamhälle. Våga rösta på SD. Jag är inte förstagångsväljare och inte man (det är väl det som kommer hävdas, att den gruppen är de enda som röstar på SD). Jag är en 37 årig tjej som ALDRIG har tänkt tanken att rösta på SD tidigare, men nu ska jag göra det i höst. Om inte annat för att sätta blåslampa på de andra partierna som inte kan prata öppet om de problem vi har i sverige. Men inte enbart därför utan även för att vi lever i ett samhälle som är alldeles för PK där ingen kan säga något i media utan att vara rasist. Så är det inte i Norge och Danmark eller USA. Varför här?? Sverige har i förhållande till folkmängden tagit emot allra flest invandrare i Europa under efterkrigstiden. Det har medfört stora sociala och ekonomiska påfrestningar för vårt land. Rotlöshet och omfattande motsättningar, såsom gängvåld, rasism och grupphat, har blivit en del av vardagen i Sverige, som en konsekvens av en alltför generös invandringspolitik. Dessutom står SD för följande som är av ytterst vikt för att få bukt på arbetslösheten:Vi är övertygade om att det är småföretagen som kommer att skapa de nya jobben. För att bekämpa arbetslösheten och stärka Sveriges ekonomi vill vi därför skapa ett gynnsamt klimat för de som vill starta företag och för nystartade, privata småföretag. Vi vill också införa ett lärlingssytem, där arbete och utbildning går hand i hand.Så jag kommer lägga min röst på SverigeDemokraterna i valet 2010och Ja, jag har snott delar av texten från SD:s sida, men det är ändå saker som jag anser så då kan man väl låna lite text.Jag är inte rasist! Jag vill att Sverige ska bromsa, stanna upp, tänka till, vad vill vi med vårt land, varför är så stor andel arbetslösa och varför är det flest icke-svenskar som begår brott, sitter i svenska fängelser etc.Ha ett härligt 2010 alla medmänniskor i Sverige – Svenskar & invandrare.

2010-01-17 @ 13:02:35
Postat av: Ann-Marie

Ja kära tider, varför är jag inte ett dugg förvånad?!

2010-01-24 @ 03:53:58
Postat av: Demokraten

Någonting måste göras, de ringer från ett boende för 300 000 kr detta är vansinne, när ska detta ta slut.

2010-06-08 @ 17:35:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0