KALMAR KOMMUN MEDVÅLLANDE

Ringaren från Somalia har enligt rättegången haft tillgång till inte bara en nyckel utan två nycklar. Den ena till ett kontor och den andra till ett säkerhetsskåp inne på kontoret där telefonerna förvarades. Under rättegången fick han flera frågor angående dessa nycklar. Hur fick han tag i dem? Hur länge hade han dem? Varför lämnade han dem inte till personalen? Varför använde han dem bara på natten? Det enda svaret rätten fick var. HAN KOM INTE IHÅG.

Jag ställer mig frågan varför inte åklagaren även åtalade den somaliske mannen för olaga intrång?

Olaga intrång
är i svensk rätt ett brott som innebär att en person obehörigen intränger eller kvarstannar i kontor, fabrik, annan byggnad eller fartyg på upplagsplats eller annat sådant ställe. Den som begått olaga intrång döms för olaga intrång till böter.”

Är åklagare så okunniga?

Eller handlar det bara om att det är ett ensamkommande barn och då får rättsväsendet anpassa sig till detta. Då gäller inte svensk lag och rättspraxis längre.

Enligt domen döms han till villkorlig dom och behöver bara betala tillbaka ca 24 procent av det begärda skadeståndet. Åklagaren yrkade på fängelse och ett skadestånd på 93 306 kronor.

Som vanligt är det svenska samhället som brustit och därför halverar först tingsrätten skadeståndet med motiveringen att Kalmar kommun borde ha bytt ut låsen till kontoret och säkerhetsskåpet och anses därmed var medvållande enligt domen.

Sedan halverar tingsrätten det återstående skadeståndet ännu en gång av rent medlidande då somaliern går på SFI och bara har sitt bidrag att leva på. Men tingsrätten glömde säkert bort att han har lägenheten till 100 procent betald av Kalmar kommun. Med stor sannolikhet skickar han säkert pengar till sin fru i Syrien och till andra anhöriga i Saudiarabien och Somalia och det ingick nog i tingsrättens förmildrande omständigheter i domen. Skadeståndet fastställde Kalmar Tingsrätt till 22 000 kronor.

En sak kan jag redan idag säga med säkerhet och det är att denne somalier ringt för betydligt mycket mer än det åklagaren tagit upp eller så finns det fler medskyldiga som använt telefonerna.

Jag återkommer med mer angående hur telefonerna använts vid villa Ossian och Horisont som är boende för ensamkommande barn i Kalmar.

 

 


Kommentarer
Postat av: Dille i Momåla

Thoralf. Har inte lagtexten tillgänglig, men jag vill minnas att algen talar om att bereda sig tillträde med t ex falska nycklar. Har svårt att inse att det i juridisk mening skulle vara någon skillnad mellan flaska nycklar, upphittade eller stulna.Kanske någon läsare med tillgång till lagbok kan bidra med lagtexten.En annan sak som jag finner märklig är att det blir fråga om skadestånd och att därmed skadeståndslagen blir tillämplig. Ett telefonsamtal är i och för sig ett abstrakt substantiv. Det är likväl stulet och därmed kan man verkligen inte tala om åverkan.

2009-12-09 @ 01:29:00
Postat av: Gubben o Gumman

Man kan väl konstatera att två lagböcker tillämpas vid svenska tingsrätter.Även om man så förnekar det in i döden.

Vi har ju lärt oss att en viss övereprensatiom vid

bla sexbrott finns enligt BRÅ.Håll i hatten i Stockholm uppger 20 % av dom unga kvinnorna , att dom blivit utsatta för sexuella övergrepp.

Dett görs i en undersökning på mödrahälsovården.Dessa siffror är en total feministisk katastrof som

förmodligen bara ökar.

Detta är riktigt illa i nya Sverige .Kort o gott

fruktansvärt.Skall svenska kvinnor behöva utstå detta för att socialisterna skall fortsätta med sin valboskapsimport, för att kunna uppehålla en socialistisk "diktatur"

Man kan bara hoppas på att dom unga kvinnorna röstar på SD istället för MP.Källa : Metro (nätet)

2009-12-09 @ 02:40:58
Postat av: Putte

Inte alls konstigt. I tingsrätten sitter ju partikamrater till de riksdags- och kommunpolitiker som tvingat på oss de mångkulturella helvetet.

2009-12-09 @ 05:41:16
Postat av: Fredrik

Är så trött på att som skattebetalare få betala för såna här människor. Oavsett kulör eller urprungSen så bli jag riktigt arg på hur asylsökande,flyktingar eller ensamkommande barn utnyttjar och ställer krav på oss?Kan vi min gud inte begripa detta?Bara att rösta SD och att i framtiden så är vi tuffare och tydligare med att deklarera hur det funkar i landet Sverige. Gillar man inte det så är det ju bara att söka sig till ett annat land.Skulle vara roligt och se hur mycket asylsökandet skulle minska om man drastiskt drog ner på bidragen och allt annat flum.Som en invandrarvän sa:Fan den skatten jag betalar själv här i landet Sverige försörjer en familj som inget gör!!2009-12-09 @ 08:31:09
Postat av: Stefan A

ytterligare en spik i kistan på myten om att invandrare skulle dömas hårdare än svenskar...

2009-12-09 @ 08:31:54
Postat av: Info

OT: EFTERLYSNINGRadio Stockholm har en egendomlig nyhet idag. Den går INTE ut på att den socialdemokratisk politikern och fackföreningsmannen N.N. blivit brutalt misshandlad av vad man tror är nazister och sverigedemokrater.Så här säger man kort och gott och luddigt:"YXMISSHANDLAD MAN ÄR KOMMUNPOLITIKERDen MAN som misshandlades grovt med en yxa i sitt hem i Järna igår är KOMMUNPOLITIKER i Södertälje. Motivet till misshandeln är oklart, men hot ska ha förekommit mot familjen. Det var tidigt igår morse som tre maskerade män överföll och misshandlade mannen med en yxa.Kommunpolitikern fick ett jack i huvudet, brutna revben och har stannat på Södertälje sjukhus för observation under natten. Den kvinna som var anhållen misstänkt för anstiftan till mordförsök har släppts, men är fortfarande misstänkt för anstiftan till grov misshandel."EFTERLYSNING: Någon av Thoralfs läsare som möjligen vet vem politikern är, vilket parti han företräder och vilken gruppering den av polisen välkända (men för Radio Stockholm okända) kvinnan företräder?

2009-12-09 @ 08:37:53
Postat av: BapupaInget nytt under solen: http://sydsvenskan.se/sport/article589900/Michael-Mensah-domd-for-valdtakt.html

2009-12-09 @ 08:42:56
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Läser Stefan Fölsters rapport och han bedömer att det kommer ta 5-6 år innan ekonomin repar sig samt att ca 230 000 jobb kommer att försvinna inom svenskt näringsliv samt att ungdomsarbetslösheten förmodligen kommer att stiga till ca 35 procent. Man behöver inte vara professor för att inse att vi varken behöver arbetskraftsinvandring eller annan invandring heller. Dom enda vi skall värna om är de sk kvotflyktingarna, som enligt FN är riktiga flyktingar. En sak som ofta slår mig är att vanligt folk ofta ser vad det barkar hän, men det tycks vara så att våra riksdagspolitiker tycks vara både blinda och döva.

2009-12-09 @ 08:59:52
Postat av: Ronken

Han som höggs ner med yxa är moderaten Kent Tegel.Den misstänkta kvinnan TROR jag är Elisabeth Cucarano (M).

2009-12-09 @ 09:42:20
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Gävleborgs län i kris, Ericson lägger ner, ca 1500 blir av med jobben. Landshövdingen åker till USA för att reda upp dotterns kärleksaffär, mitt under krisen. Borde hon inte varit hemma och informerat sig om läget???.

2009-12-09 @ 09:43:09
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Den här regeringen har idiotförklarat en hel yrkeskår, dvs läkarna. Man undrar i sitt stilla sinne om Husmark kan känna empati?.

2009-12-09 @ 09:54:42
Postat av: Stefan

Tragiskt med dessa stackars barn, inte nog med att de har blivit utsatta för tvångsgifte, de är även tvingade att ringa sin fru och släkt som han så välbehövligt rymt ifrån...När ska detta ta slut, när ska vi koncentrera oss på våra egna barn, gamla som så väl behöver vår omsorg och uppmärksamhet, gissa vad jag ska rösta på.... ingen högoddsare iaf...

2009-12-09 @ 10:03:17
Postat av: AWSvensson

Rubriken som uteblev: 20 årig ensamkommande flyktingbarn tjuvringde sin fru i Syrien.

2009-12-09 @ 10:09:46
Postat av: InfoTACK FÖR UPPLYSNINGEN, RONKENSocialdemokraterna.se skriver den 21/4 om ett ett visst samarbete mellan Nationaldemokraterna i Södertälje och nämnde Kent Tegel (m):”Under föregående vecka höll Nationaldemokraterna i Södertälje sitt årsmöte, på vilket man fattade beslut om att ställa sig bakom Moderaternas krav på en delning av Södertälje kommun. --- Sålunda uppger Kent Tegel i Södertälje Länstidning tisdagen den 21 april att han välkomnar alla som engagerar sig i kommundelningsfrågan ---- Vi och ND samarbetar inte i frågan men jag har pratat med Marc [nd] och kan väl säga att vi ser på samhällspolitiken på ungefär samma sätt många gånger, säger Kent Tegel (M).För vår [socialdemokraternas] del, ser vi med tillförsikt fram mot den redovisning som vi förväntar oss skall komma från det Moderata partiet i Södertälje och Kent Tegel, som klargör inom vilka områden det är som det Moderata partiet och Nationaldemokraternas samhälliga politik sammanfaller på ungefär samma sätt många gånger.”I en ledare kan läsas idag i tidningen LT:”Kent Tegel (M) attackerades i sitt hem – mitt i natten av tre män beväpnade med yxa. Polisen misstänker att gärningsmännen var lejda. Misshandeln är ren galenskap – ett så utstuderat och brutalt brott att orden inte räcker till.Och extra allvarligt blir det hela av att det är en politiker som blev attackerad – det är ett slag mot åsiktsfriheten och yttrandefriheten. I förlängningen är det ett hot mot demokratin. För vem vågar engagera sig politiskt om man samtidigt riskerar liv och hälsa?”

2009-12-09 @ 11:04:22
Postat av: AWSvensson

För vem vågar engagera sig politiskt om man samtidigt riskerar liv och hälsa?”

Gäller det politiker från alla partier?

2009-12-09 @ 11:23:13
Postat av: Walther Metzler

Jag har egentligen inte så mycket att säga i detta ämne det mesta är redan sagt.Utom det att jag efter trettio år i Sverige började tycka det vore trevligt och lugnare att bo i något annat land.Funderade på blbl.a. Norge,Finland eller Spanien,träffade en trevlig finska så det blev Finland,Tackochlov!

Sover bra om nätterna,trivs bra med mitt arbete och mina barn har en trygg uppväxt.

Jag är ofta i Sverige och samma sak händer varje gång, efter ett par dagar sjunker humöret av alla problem och all missriktad kravlöshet som genomsyrar

det offentliga rummet i Sverige.

2009-12-09 @ 11:45:44
Postat av: Walther Metzler

Jag har egentligen inte så mycket att säga i detta ämne det mesta är redan sagt.Utom det att jag efter trettio år i Sverige började tycka det vore trevligt och lugnare att bo i något annat land.Funderade på bl.a. Norge,Finland eller Spanien,träffade en trevlig finska så det blev Finland,Tackochlov!

Sover bra om nätterna,trivs bra med mitt arbete och mina barn har en trygg uppväxt.

Jag är ofta i Sverige och samma sak händer varje gång, efter ett par dagar sjunker humöret av alla problem och all missriktad kravlöshet som genomsyrar

det offentliga rummet i Sverige.

2009-12-09 @ 11:47:05
Postat av: Micael Foghagen

Häromdagen försökte jag vara djävulens advokat och verkligen bemödade mig för att hitta positiva effekter av massinvandringen , hur små eller obetydliga de än må vara.Efter denna meningens punkt är vad jag kom fram till.

2009-12-09 @ 12:04:11
Postat av: Nalle i Växjö

Hur har det gått med med tolken till buspojken i Kalmar som tjuv ringde. (medveten särskrivning)Det vore kanske bra med mera belysning hur denna tolk agerade, på ett vansinnigt sätt , men PK pressen har naturligtvis inte berört det alls.2009-12-09 @ 12:10:24
Postat av: Skånepåg

Lars Rosén SD Kalmar."Den här regeringen har idiotförklarat en hel yrkeskår, dvs läkarna. Man undrar i sitt stilla sinne om Husmark kan känna empati?"Om jag inte misstar mig är hon leg. sjuksköterska i botten och man kan börja undra, om hon inte i så fall styrs av någon form av avudsjukans belåtenhet att kunna visa sig "duktig" gentemot denna yrkeskår?

2009-12-09 @ 12:10:48
Postat av: Micael Foghagen

Apropå tolkar, hur mycket kostar inte enbart den posten?

Tolkar vi asylärenden, tolkar vid myndighetskotakt överhuvudtaget (är ju si och så med SFI och åratal i Sverige), tolkar vid domstolar och kriminalväsendet i sin helhet mm mm.2009-12-09 @ 12:19:53
Postat av: Not very memorable

#THORALFDetta svaret fick jag av Avanza ang Shariafonden"Tack för ditt meddelande. Vårt syfte med att ta en Selector World Shariah Value A1 Acc till Sverige var att ge människor med dessa värderingar en fond att spara i. Vi tar därmed inte ställning vare sig för eller emot dessa värderingar. På samma sätt som vi som bank inte tar ställning för eller mot kristna värderingar erbjuder vi traditionella etiska fonder, vilka kan likställas med kristna eller åtminstone västvärlden-värderingar.På samma sätt kommer vi att arbeta vidare och i den mån som det är möjigt att även ta in fonder som bär judiska, konfusianska och budistiska värderingar. Vi arbetar inte för några särskilda filosofiska eller religiösa värderingar. Däremot verkar vi för att stödja de personer som sparar i vår bank, oavsett vilka värderingar de bär på.Hoppas att detta svar ökar din förståelse för vårt arbete! "Herre dj... vilket obildat gäng Avanza sitter inne med. Jag har skickat ett brev till Finans Inspektionen

2009-12-09 @ 12:21:31
Postat av: Micael Foghagen

Apropå Avanza...Hej, jag gillar Al- Quida vilken av era fonder bör jag spara i då?P.S Gärna kortsiktiga investeringar då jag har möte med 72 oskulder i paradiset i en snar framtid D.s.

2009-12-09 @ 12:27:06
Postat av: Skånepåg

Från Contras nätupplaga."TV-TIPSETÅRETS VIKTIGASTE TV-PROGRAM: THE SOVIET STORYKunskapskanalen lördag den 12 december klockan 21:10

Kunskapskanalen fredag 18 december klockan 22:10

Har vi glömt Stalins massmord på miljoner landsmän? I dokumentären "The Soviet story" berättar ögonvittnen och forskare om Stalins terror och jämför med nationalsocialisternas folkmord på judar och romer i andra världskrigets Tyskland.Filmen är inte politiskt korrekt, så den omgärdas av ett studiosamtal mellan Gudrun Persson och Eva Elmsäter 21:00 respektive 22:05 den 12 december och 22:00 respektive 23:05 den 18 december."

2009-12-09 @ 12:40:50
Postat av: Nalle i Växjö

I Växjö har ett förslag till "våltäktsfria vägar" kommit.Tänk för 10-20 år sedan när jag släppte ut mina barn på vanliga vägar utan gatlyse, inte tänkte jag på att dom kunde bli gruppvåldtagna då.

Postat av: Dille i MomålaTyvärr är det så här som PK presenterar kommunismen:”Har vi glömt Stalins massmord på miljoner landsmän? I dokumentären "The Sovjet story" berättar ögonvittnen och forskare om Stalins terror och jämför med nationalsocialisternas folkmord på judar och romer i andra världskrigets Tyskland”Stalin är nämnd två gånger. Lenin däremot brukar utelämnas av PK för att kommunisterna ska kunna marknadsföra honom som gud.

Ny forskning utvisar att Lenin och Stalin var ett radarpar som i hemlighet ( till och med för naiva bolsjeviker) inspirerade varandra till utstuderade brott mot mänskligheten.Det var Lenin och Stalin som byggde och formade kommunismen. Det är deras kommunism som gjorde folk så destruktiva att de transformerades till landsförrädare och mördare.Visste ni att vänsterpartiet gång på gång åkte till Moskva för att få order och att vänsterpartiet till och med fick order om vad dess riksdagsmän skulle säga och göra i riksdagen?

2009-12-09 @ 13:34:29
Postat av: RättvisIslam tränger ut katolska kyrkan i Sundsvall. Undrar om detta sker med bidrag från det offentliga?

2009-12-09 @ 14:46:38
URL: http://st.nu/opinion/ledare/1.1594
Postat av: Ibbe

"Ringaren från Somalia" uppträder som ett ärrat rättegångs. Minns när det passar, parat med total minnesförlust när det så passar. Går vi sedan till försvunna nycklar i ett antal utan reaktion från en tydligen alldeles godtrogen personal. Dessutom telfonräkningar vars storlek borde gjort att det ringde en alarmklocka åtminstone någonstans väldigt tidigt. Till detta en velig svensk rättsordning som behandlar denne gifte uppenbart rutinerade man som det han utges för att vara på pk-språk "ett barn". På nytt kan vi bara komstatera att verkligheten överträffar dikten. När tar det stopp?

2009-12-09 @ 14:53:08
Postat av: Kallekrrstrm

OT:

Ny statistik har kommit från Eurostat som tydligt visar hur extrem Sveriges asylpolitik är. Sverige skuggar Tyskland, Frankrike och UK i TOTALT ANTAL beviljade asyler. Om man omvandlar detta till per capita siffror framgår Sveriges extrema position tydligt...Länk till Eurostat finns här:

http://meritwager.wordpress.com/2009/12/08/fa-fick-asyl-i-finland/

2009-12-09 @ 15:10:55
Postat av: Putte

EU tänker skänka mellan 10 och 20 miljarder kronor till finansiera klimatåtgärder i fattiga länder. Av dessa pengar har vår regering lovat betala 8 miljarder!!!!!

Precis som Anders Johansson skrev. De skänker hellre bort pengarna utomlands eller till utländska snyltare än låter pengarna komma till det egna folkets nytta.

2009-12-09 @ 17:09:35
Postat av: Putte

Nu vet vi besparingarna på svårt cancersjukas sjukpenning ska gå till. Fy satan Oiko Reinfeldt.

2009-12-09 @ 17:13:40
Postat av: Fredrik

SD måste agera ! SD måste göra sin röst hörd!

Hur kan vi betala 8 miljarder??Det är väl förfan vi skattebetalare som står för denna nota!? Har nån frågat dig?Fan håller Moderaterna på med!? vilka svinpälsar!Tyskland som är den största miljöboven skall väl förfan stå för 90% av notan!Vi Svenskar???? Först ska vi betala 90% av alla jävla bidragskåta som kommer hit till Europa och nu ska vi stå för hälften av pengarna i Klimatfrågan inom EU? Blir tokig!Har vi nån jävla kamel som vi fått på köpet pga multikulti kåthet som skiter ut falsksedlar i en satans fart eller vad? Kommer stålarna ifrån?Vilket högmod dom har!Snälla SD ! Ge er in i debatten! Kom med förslag!

Visa vad skåpet ska stå!2009-12-09 @ 17:52:04
Postat av: Fredrik

PK media glömmer visst att tala om allt!?Den som anses ligga bakom detta är:

"Moro Islamic Liberation Front"Men man förväntar sig inget annat!

Tackar fan för nätet för när jag läste artiklen i

expressen så kände jag mig manad att kolla upp detta och mycket riktigt så skriver resten av världen om det fast dom döjer inget!?Goggla: "Andal Ampatuan" så frår ni upp info.

Går liksom inte dölja saker längre.Palmes kommunist tid är över!

Postat av: Info

FÖRSLAG OM FOLKOMRÖSTNING GILTIGT SKÄL FÖR POLITISK AVRÄTTNING?För att anknyta till kommentarerna ovan om mordförsöket på Kent Hegel. Nättidningen Fria Tider skriver d. 9/12:”YXDÅD I JÄRNA KAN HA POLITISKT MOTIVMannen som höggs i huvudet med en yxa i sitt hem i Järna på tisdagsmorgonen var Kent Tegel, lokalpolitiker för moderaterna. En kvinnlig politiker anhölls misstänkt för att ha lejt männen. Hon är i nuläget försatt på fri fot, men misstankarna kvarstår enligt polisen. DEN POLITISKA KOPPLINGEN ÄR INGEN SLUMP, enligt en källa.--- Enligt Fria Tiders källa är han [Kent Hegel] också privat väl bekant med Marc Abrahamsson, partiledare för kontroversiella Nationaldemokraterna i Södertälje.Kent Tegel har av flera vänsterprofiler i Järna och Södertälje betraktats som en ´högerpopulist´, bland annat på grund av den kontroversiella frågan om en FOLKOMRÖSTNING som skulle göra Järna till en fristående kommun, enligt källan.- Det skulle ju göra Järna till ett eget litet Vellinge, fritt från Södertäljes (motsvarande Malmös) många problem.Men hyr verkligen politiker in yrkesmördare för mångkulturens skull?--- DET ÄR NOG SNARARE MÅNGKULTUREN SOM LEJT YRKESMÖRDARE PÅ EGEN HAND. HAN HAR JU MOTTAGIT HOT FRÅN SYRIANSK-ASSYRISKA GRUPPERINGAR TIDIGARE, som också gett sig in i politiken. ---”

2009-12-09 @ 18:45:02
Postat av: Fredrik

Det klankrig som man kallar det är ett krig mellan

Kristna och Islam inget annat.Undra varför man inte vill rappotera det?

2009-12-09 @ 18:45:24
Postat av: Fredrik

Får be om ursäkt!

Rätt ska vara rätt!

Expressen har skrivit om att:

Postat av: Anonym

Sundsvalls Tidning tror uppenbarligen på demokratin och det fria ordet och brukar därför även publicera oppositionella synpunkter kring invandringspolitiken. All heder åt ST.Barometern, som har samma ägare, bör ta lärdom. Annars är det risk för att tidningen går omkull.

Postat av: vmm

Om Kalmar anses som medvållande enligt domen så borde ju den i Kalmar som är ansvarig för verksamheten också få böter.

2009-12-09 @ 21:16:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0