ANDERS JOHANSSONS DEBATTARTIKEL

Barometern lägger tydligen inte upp Anders Johanssons debattartikel på nätet. Jag har nu pratat med min "granne" och fått hans varma tillåtelse att publicera den på min blogg.

Fotbollsspelaren Henrik Rydström har på sin blogg i denna tidning uppmärksammat mig och mina åsikter i den stora fråga som brukar kallas ”invandringspolitik”, trots att jag inte på flera år yttrat mig i dessa ämnen. Trots hafsig läsning tar han sig friheten att kalla mig ”gubbjävel”, vilket också Rydström kommer att bli, fortare än han anar. Hans lilla älskvärdhet vill jag returnera genom att beteckna honom som ett tomtebloss som sprakar till en stund. Trots sitt påhopp säger han sig vara motståndare till all slags diskriminering, däribland åldersdiskriminering. Logik är inte hans grej, således. Nu läser jag ännu ett uttalande som lyder:”Det mångkulturella i sig kan aldrig vara ett problem. Det är bara vår inställning till det som kan vara ett problem. Eller rättare sagt, människor som Anders Johansson och den otäcka syn de står för”. Jag antar att Rydström menar ”människosyn” och inte synfel? Han avslutar med att säga att han tar ställning ”Så in i helvete”. Argumenten är ersatta av invektiv på en primalskrinivå. Rydströms stilkonst är en sällsam mix av gorilla vid dörren på en krog, och äppelkäck moralist med pekpinnar. I den senare rollen kan han påminna om en Baden-Powells och dennes råd i boken ”Scouting for boys”. I stället för klartext väljer han uttryck som ”brunstiga råbockar” och annat.


Är Henrik Rydström en godare människa med ett mera demokratiskt sinnelag än Anders Johansson? Den saken överlåter jag åt läsarna att avgöra.


 
Här konstaterar jag att Sverige under flera decennier framträtt som det mest invandringsliberala landet i världen, unikt genom stora kvoter och genom att sällan avvisa migranter. I dag har invandringen nått sådan omfattning att man med en lätt glidning i begreppen kan påstå att Sverige är det enda land i världen som frivilligt bekostar sin egen kolonisering. Det existerar inte en enda opinionsundersökning som förespråkar denna utveckling. ”Nu har vi kommit till ett stadium där vi måste välja mellan mångkultur eller välfärd”. Det påståendet tillhör en socialdemokratisk politiker i Holland men äger än större relevans i Sverige (P1 2009-10-22). Ett svalg är befäst mellan folk och dess representanter i form av så kallade intellektuella, journalister och politiker.


Ordet ”hedersmord” kastar en blixtbelysning över den saken. En journalist med intresse för ordens valörer borde självklart resonera så här: det kan aldrig någonsin vara hedervärt att mörda sina kvinnor. I Norden kallas sådant sedan urminnes tider för nidingsdåd. Och det ska det heta i fortsättningen också. FN varnade oss redan på 1980-talet för att tunna ut flyktingbegreppet. Av de migranter som sökt sig till Sverige har endast några få procent haft flyktingstatus. Jag hyste en förhoppning om att den så kallade Alliansen skulle, som det heter, börja ta i de här frågorna. Så blev det inte, tvärtom.


Aldrig har invandringen varit så stor – i runda tal 100 000 invandrare har under de borgerligas tid varje
år beviljats uppehållstillstånd, det vill säga tre städer av Landskronas storlek.

Folkpartiet har förstås gått i spetsen, liksom den tongivande falangen av nyliberala inom Moderata Samlingspartiet. De har funnit varandra, om än med skilda motiv: de förra är godare än spunnet socker, de senare odlar myten om den stora friheten, denna usla ideologi där friheten blir självändamål och förvandlas till ren egoism. Jag tycker hjärtligt illa om båda. Min farfar var Folkpartistisk politiker och så ”god” att han hellre stoppade pengar i fattigbössan än gav sina söner tillräckligt med mat. I hans fall ett sätt att hävda sig i närvaro av präst och storbönder i den församling han verkade som folkskollärare med urusel lön som knappast räckte till för sex barn. Dagens Folkparti gör något liknande: man deltar i sänkningen av de gamlas pensioner, men låter alla bidrag till invandrare kvarstå ograverade. Samtidigt förespråkar man fri invandring!

Var i världen finns sådana politiker utanför Sverige? Att man i de fattiga staterna får minst tio gånger mer för våra pengar är ett argument som studsar mot den politiska korrektheten. Därför misstror jag djupt det humanistiska sinnelaget hos våra politiker.
 

Samlevnaden med främmande kulturer är aldrig okomplicerad. Alldeles avgjort är den enorma invandringen, som dessutom snarast tenderar att öka, en ödesfråga för vårt land. När framtiden ska se tillbaka på det som hände i vår tid, medan situationen ännu möjligen var hanterlig, ska den konstatera att majoriteten av den svenska journalistkåren inte bara teg utan dessutom hänsynslöst förföljde de personer som ville väcka debatt. I ett läge där de svenska kommunernas ekonomi ofta är så dåliga att de skulle anses konkursfärdiga, om de tvingades agera på marknaden, ökar inflödet av människor som måste ha sin försörjning av allmänna medel. Sverige påtar sig därmed en försörjningsbörda som redan inom några år ska visa sig nästan omöjlig att bära, och i praktiken rasera det som finns kvar av den offentliga sektorns omsorgssamhälle. På kortare tid än vi kan ana kommer det svenska sekulära samhället med dess mödosamma landvinningar där socialdemokratin en gång spelade en så betydelsefull roll att sättas på svåra och hopplösa prov. Det behövs en regering som ägnar sig åt den verklighet som finns bakom alla skenheliga proklamationer, vilket inkluderar en human invandringspolitik. Till politikerna vill jag säga: Sluta att vara så förbannat goda på andras bekostnad!

 

Anders Johansson

författare, Kalmar


Kommentarer
Postat av: AWSvensson

En exemplarisk sammanfattning av verkligheten , en verklighet som den som följt med på denna blogg genom åren redan har kommit i kontakt med. När fan blir gammal sägs han bli religiös, men vad som ska få våra folkvalda att inse hur grundlurade de är vete smen.

2009-11-16 @ 14:34:27
Postat av: Fundersam

Det är 100 eller 200 gånger dyrare att ta hand om "flyktingar" här än i närområdet. Och troligen minst 500 ggr, när det gäller vårt sätt att ta hand om "ensamkommande barn".

2009-11-16 @ 14:49:33
Postat av: Anonym

Det är 100 eller 200 gånger dyrare att ta hand om "flyktingar" här än i närområdet. Och troligen minst 500 ggr, när det gäller vårt sätt att ta hand om "ensamkommande barn".

2009-11-16 @ 14:58:45
Postat av: Helene

”Det mångkulturella i sig kan aldrig vara ett problem. Det är bara vår inställning till det som kan vara ett problem. Eller rättare sagt, människor som Anders Johansson och den otäcka syn de står för” säger Henrik Rydström? Att det är ett problem för Henrik Rydström förstår vi eftersom denne segregerad verklighetsflykting själv förskansat sig på homogena Boholmarna. Vilken satans hycklare! Om jag får citera Zlatan, ”Jag pissar på honom”.Tusen tack Anders Johansson för denna suveräna debattartikel.

2009-11-16 @ 14:59:39
Postat av: katinka glahd

Lysande skrivit Anders!Som vanligt.Gott att få se Dig på denna blogg.Skriv allt vad du kan om detta ämne.Du har de riktiga argumenten.

Det är lätt att skära breda remsor ur andras läder.Pensionärena som drar runt det mesta i dansen runt den gödda kalven genom världens mest gigantiska rån av våra inbetalda pensioner.

Vanvettet som fördärvar vårt land breder ut sig alltmer bland våra politiker som förespråkar det mångkriminella samhället.Våra protester gör ingen nytta men det kommer ett val nästa år.

Förra veckan misshandlades en 19-årig flicka svårt av en 20-årig skäggig ankarman i Kristianstad.Överlever denna flicka sina svåra skador blir hon en svårt handikappad människa resten av sitt liv.

Hur kan man d ge svenskt PUT och svenskt medborgarskap till dessa skäggiga män som kastat sina papper och pass.Fy Fasen!

2009-11-16 @ 15:16:22
Postat av: Drutten

Helt klar en lysande artikel.

Och den beskriver verkligheten precis som jag ser den!

2009-11-16 @ 15:21:03
Postat av: Calle

Denna välskrivna artikel borde kopieras i 9 miljoner ex.och skickas ut till samtliga invånare i landet.Det antal miljoner som inte kan läsa den, kanske kan få hjälp med det på SFI lektionerna.

2009-11-16 @ 15:56:28
Postat av: Niklas Bergström

Mycket bra artikel

2009-11-16 @ 16:10:49
Postat av: Robert

Mångkultur eller Välfärd?Bra slogan.

2009-11-16 @ 16:31:06
Postat av: mudder

@Calle

Jag håller med om att denna suveräna artikel bör kopieras och distrubieras till samtliga hushåll, men tyvärr kommer det aldrig att ske. Så istället länkar jag hit samt kopierar texten och mailar vidare till många av mina bekanta med förhoppningen om att de också skickar texten vidare. Vi måste alla hjälpas åt att sprida sanningen om vad som pågår i Sverige.

2009-11-16 @ 16:31:07
Postat av: Roger S.

Får vi kopiera och sprida den vidare på andra bloggar?

2009-11-16 @ 16:49:15
URL: http://allahuakbar.se
Postat av: Kalle K.

Ljuset kommer från Kalmar!Så såg det ialla fall ut för något år sedan när Kurt Lundgren var igång och Per Bauhn skrev vettiga artiklar vid Muhammed-krisen. Den förre har tyvärr gått bort alldeles för tidigt och den senare har börjat skriva usla PK-artiklar. Skönt att se iallafall att Anders Johansson är vid god vigör och att Thoralf håller fanan högt! Tack!

2009-11-16 @ 16:57:36
Postat av: Putte

Perfekt Anders Johansson

2009-11-16 @ 16:58:02
Postat av: Die Dumme Schwede!!!!

Henrik Rydström utsågs av allsvenskans spelare till den gnälligaste, fulaste och sämsta spelaren i hela ligan!

Grattis Kalmar FF till ett sådant "stolpskott"!!!!

2009-11-16 @ 17:05:55
Postat av: Micael Foghagen

Mycket läsvärt, tack Anders!Skamligt av en tidning som vill vara seriös att refusera...var finns de modiga journalisterna/chefredaktörerna i dagens medialandskap?NÅGON borde väl ta sitt yrke på allvar nån gång???

2009-11-16 @ 17:36:12
Postat av: S-E Karlsson

8 kap. Ekonomisk förvaltning .

Medelsförvaltningen andra paragrafen

i Kommunallagen .

: Kommunerna och landstingen skall förvalta sina medel på ett sådant sätt att krav på god avkastning och betryggande säkerhet kan tillgodoses

:! Förvaltar man sina medel på rätt sätt när man tar emot invandraranhöriga som man inte får något för från staten ,utan dessa ska försörjas av kommunernas skattebetalare ??

S-E Karlsson .2009-11-16 @ 18:22:39
Postat av: E.Eriksson

Det var ett läsvärt inlägg av Anders Johansson! Svenskarnas tokreligiösa inställning till den välsignade mångkulturen är i samnning märklig och kommer väl i framtiden att bli föremål för sociologiska avhandlingar. Hur kan en tusenårig framgångsrik nation besegla sitt öde på detta sätt?

2009-11-16 @ 18:43:50
Postat av: Anders Engdahl

Tack Anders för en utmärkt artikel.

2009-11-16 @ 18:50:01
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

På 50-talet fick USA kollektivt hjärnsläpp dvs i de sk Mc Carthy processerna. Folk beskylldes för kommunister och blev av med jobbet. Idag beskylls sverigedemokrater för främlingsfientlighet och i vissa fall blivit uteslutna ur fackföreningar och haft svårt att få tjänstr inom offentlig förvaltning. Tyvärr har nu Sverige drabbats av kollektiv hjärnsläpp. Vill säga att NI som deltar i denna häxjakt är inte ett dugg bättre än Ku klux kan, eller de som deltog i Kristallnatten eller de tokstollar i USA på 50-talet som såg en kommunist i varje buske. Men det bästa är att Svenska folket börjar att genomskåda detta spektakel och TACK till Anders Johansson.

2009-11-16 @ 18:58:25
Postat av: S-E Karlsson

Ett uttalande på en högsbyblogg :

Det skulle aldrig falla mej in att rösta på

Sverigedemokraterna !

En försynt undran, vad har Sverigedemokraterna gjort för ont ?

S-E Karlsson .

2009-11-16 @ 19:06:53
Postat av: Inge Sandén

Känner att jag måste ställa in mig i kören över all berömelse av den av sanning präglad och de mycket fyndiga liknelsern i artikeln.

Anders Johansson är ett ljus i höstmörket.

Fäste mig vid två meningar.

Att likna herr Rydström vid ett "tomtebloss" var bara för bra.

Slutmeningen säger allt.

Sluta att vara så förbannat goda på andras bekostnad.

Alla dessa fega hycklande journalister som fortsätter att tala om dessa "ensamkommande barn" för att försöka framstå inför svenska folket att dom är godhetens utsända apostlar.

Säg som det är,ungdomar som vill ha ett bättre liv och ta del av den svenska välfärden.

Dessa stora starka friska ungdomar skulle göra större nytta med att hjälpa sina ursprungsländer till att uppnå en högre levnadsstandard.

Om det varit barn pojkar och flickor som varit föräldralösa och utan anhöriga,kan jag lova att varenda normal människa i detta land skulle vara beredda att ge all hjälp efter förmåga.

När Sverige hjälpte de finska krigsbarnen fanns inget motstånd mot detta.

Att inte alla kommuner ställer upp på den falska betäckningen "ensamkommande barn" är, att dom uppfattar inte att detta är med sanningen överensstämande.

Att dölja sig bakom godhetens mask är det värsta av allt värst.

Mångkultur eller välfärd,blir min slogan framöver.

Var god välj!

2009-11-16 @ 19:20:52
Postat av: M. Magnusson

Mångkulturen ger arbetstillfällen för läkare, kuratorer, sjuksköterskor, pedagoger, socionomer, vårdbiträden, advokater med flera. De vill inte bli av med sina lönearbeten och därför röstar de på politiker vilka är människor som kan vara komna från gatan (om det vill sig illa) men röstats in i församlingen för att de säger ja och amen till allt. "Vi vill" brukar de säga och menar då partiet de tillhör. När de kommer tillräckligt högt upp i hierarkin tar de hjälp av talskrivare då de är fullkomligt inkompetenta att skriva sina egna tal. På så vis går de fria för om talskrivaren skrivit orden fel så är det fel på honom eller henne vilket innebär att alla inblandade frias och dumme Sven eller Svea blir lurad för femtioelfte gången då den som skrivit tillhör packet som önskar bli upplyft på piedistalen.2009-11-16 @ 19:28:44
Postat av: Norbergssonen

Intressant att Barometern inte lägger upp artikeln på nätet. Men man vågar väl inte. Det man fruktar är nog läsarkommentarerna - det skulle komma hundratals till stöd för Anders Johansson.

2009-11-16 @ 20:42:38
Postat av: M.Magnusson

Vem är Anders Johansson? Har han heltidsarbete tillsammans med frugan oavsett namn? Det kan vara allt ifrån heltidsarbete till att leva på socialtjänsten eler försäkringskassan eller en hel lön som ska försörja alla barn. Frugan mår dåligt men kaxar upp sig och tycker att Anders ska gå till svartarbete så att hon kan få sin försörjning. Ge alla svenska sjukskrivna kvinnor en lön så de slipper att knulla ihop pengarna på gatan! Eller hur? Då slipper Anders alla problem.

2009-11-16 @ 21:53:58
Postat av: joffe

En alldeles förträffligt sann artikel av Anders Johansson.

Det är helt naturligt att Barometern i nutida förvriden PK-normal anda inte lägger ut artikeln på nätet.

Vad jag nu ber om är att det suveräna inlägget, kanske i något förkortad form, publicerades i NEWSMILL och i andra kända bloggar runt om i landet.Thoralf Alfsson gör ett utomordentligt jobb och bloggen är verkligen givande att ta del av även här nere på andra sidan jorden. Men godbitar som denna borde spridas i vidare kretsar för att samla intresse och än fler röster till ett kommande för Sverige livsviktigt riksdagsparti.

2009-11-16 @ 22:05:17
Postat av: S-E Karlsson

God kväll !

Är det bara jag som undrar över att det bara är ensamkommande yngre män som kommer ? Konstigt att det inte kommer några ensamkommande flickor ?

Vad har invasionsverket för svar på det ?

S-E Karlsson .

2009-11-16 @ 22:05:22
Postat av: SF

hm, M.Magnusson...

ett verkligt vettigt inlägg från din sida...NOT! Men har man inga argument får man ju ta till vad man har...

denne "M.Magnusson" har antingen inte tagit sina mediciner idag eller så är det hycklaren Rydström som är ute å skriver under falskt namn...

2009-11-16 @ 22:06:07
Postat av: Jonas

Det bästa jag läst på länge applåder!

2009-11-16 @ 22:13:07
Postat av: Ture F.

Hittar inte Johanssons debattartikel. Sätt ut ditt privata postgiro/bangiro så att vi kan bidra. Super du upp pengarna, så är det dig väl unt. Ehuru jag tror att du nyttjar dem väl plus en öl. Det är du väl värd. Notera att DN hade en bra debatt med många goda inlägg apropos Billström on Danielsson. Tyvärr, så pallade inte DN för den mycket underbyggda kritiken, så 2/3 av inläggen bara försann! Så mycket för yttrandefriheten i Sverige. Sedan kan man ju undra över varför alls inbjuda till debatt, när den ändå raderas? SD så där 11% år 2010 i valet? Lägg märke till att Måna Stahlin är knäpptyst. Lurar ingen!

2009-11-16 @ 22:20:07
Postat av: Robin_Shadowes

Jag föreslår att vi slutar använda uttrycket godhetsapostlar då ordet trots allt kan tolkas olika och är alldeles för bra för dessa kräk. Danskarna har ett mycket bättre ord och som också fungerar alldeles utmärkt på svenska med, nämligen pladderhumanister. Henrik Rydström är ett bra exempel på en pladderhumanist tycker jag. Mycket snack och lite verkstad är ett utmärkande drag för dessa pladderhumanister.

2009-11-16 @ 22:20:07
Postat av: Ronald Ek

Ni gubbar som skriver här är inte ensamstående efter vad jag förstått. Vad gör era fruar? Filar dom naglarna och har maten på bordet när ni kommer hem som hungriga svin. Ni är dumma arbetarsvin som även tar hand om era lika dumma kossor till kvinnor som vill bli försörjda av er trots att många av dom inte har dragit ihop skattekronor så de kan försörja sig själva. Tji eller hur?

2009-11-17 @ 01:04:00
Postat av: Transan

Så är det. Kvinnor behöver inte göra något förutom att söka en man som tar hand om dem. De behöver inga tankar utan ses som offer.

2009-11-17 @ 01:07:24
Postat av: Anonym

Ronald Ek/Transa

Är det du Minerva som har återuppstått från de hjärndöda?

2009-11-17 @ 01:28:59
Postat av: Transabiriska järnvägen

Om jag eventuellt har återuppstått vad är det för fel med det? Alla har väl rätt att återuppstå utan att du behöver ligga vaken på nätterna och grubbla.

2009-11-17 @ 01:41:23
Postat av: Ture F.

Anders är bara lysande! Så välargumenterat!

2009-11-17 @ 03:43:51
Postat av: Ture F.

Till Rydström och alla invandrarkramare skulle jag vilja ställa frågan om vad det är för positivt med massinvandringen till Sverige! Det borde ju vara möjligt att anföra några konkreta positiva element! Nu undrar jag vilka dessa är? Kom igen nu!

2009-11-17 @ 03:48:05
Postat av: World Traveller

M.Magnusson, Ronald Ek, Transa - Var kommer ni in i bilden? Ni verkar vara ett ovanligt intelligent gaeng. Min gissning aer att ni aer bidragsparasiter alternativt ''arbetar'' paa muslim... jag menar migrationsverket.

2009-11-17 @ 06:11:15
Postat av: Robin_Shadowes

Burka på, transan og hold so kaeft!!

2009-11-17 @ 06:11:38
Postat av: semaka

Ronald Ek !

Är du dum eller är du född sån ?

Semaka.

2009-11-17 @ 08:53:33
Postat av: Rasmus Andersson

Anders Johansson = rasist!

2009-11-17 @ 19:14:38
Postat av: Rasmus Andersson

Svar till S-E Karlsson som skriver

"En försynt undran, vad har Sverigedemokraterna gjort för ont ?"Vet du vad SD står för!!?

2009-11-17 @ 19:16:00
Postat av: gunsan

Snälla Rasmus Andersson.Jag är sprickfärdig av nyfikenhet. Vill du vara vänlig och berätta på vilket sätt Anders Johansson är rasist och även vilken den allmänna betydelsen du anser att detta ord har?Och sen är jag även jättenyfiken på vad du anser att SD står för?

2009-11-17 @ 19:53:08
Postat av: S-E Karlsson

Rasmus Andersson ! Jag ger dej ett exempel !

Sd står för att vi ska hjälpa de invandrare som har verkligt skyddsbehov alltså ca 5 % av dom 100000 som kommer till Sverige varje år ! Ett Ex till vi ska se till så att våra gamla har det gott resten av sina liv dvs det ska inte dras ned på äldreomsorg ,färdtjänst och inte minst pensionerna ! Men du är väl förmodligen så ung så sådana saker har du väl inte en tanke på ! Det hade inte jag heller när mitt arbetsliv började 1950 !

2009-11-17 @ 20:31:23
Postat av: Roland Qvarnström

Repliken i Barometern: " Anders Johansson visar sitt rätta jag." Det gör däremot inte Henrik Ryd-

ström som i sina nedsättande omdömen glömde? det som stod i bloggen "säger kanske en del om hans fattningsförmåga." Det säger Rydström till en person som skriver utomordentlig svenska utan hjälp

av utfyllnad av de svordomar Rydström som lärare

tycks anse vara nödvändiga i sin blogg.2009-11-22 @ 21:28:55
Postat av: Roland Qvarnström

Khomenys avskedsord till Iranska folket: vi skall erövra Världen inte med krig men genom att sprida oss och föda många barn.

Det känner förmodligen inte Henrik Rydström till.

Inte heller en f.d. riksdagsmans(S) uppmaning till kompisar i Chile: sälj allt ni äger och har och kom till landet där man har full lön utan att behöva arbeta.

2009-12-04 @ 12:12:43
Postat av: Jens Lindberg

En mycket bra och klarsynt artikel av Anders Johansson. Det behövs mycket mer av sådana folkupplysande texter efters svenska politiker håller på att förstöra landet och bädda för mycket stora framtida problem. Svenska invandringspolitik är blind inför det faktum att den öppnar dörrarna på vid gavel för världshistoriens största trojanska häst, den islamistiska. Hur kan det få fortgå?

2010-05-25 @ 09:47:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0