KRISTDEMOKRATERNA PÅ DEKIS

Opinionssiffrorna för Kristdemokraterna fortsätter att vara väldigt låga och vid flera tillfällen har de legat under riksdagsspärren. Men detta förvånar inte mig när partiet inte står upp för sina kärnfrågor utan istället böjer sig i fråga efter fråga. Kristdemokraterna med partiledaren Göran Hägglund tillhör flugviktsklassen i jämförelse med övriga partier i alliansen.

Min favorit partiledare för socialdemokraterna efter Göran Persson var Mona Sahlin. För med henne vid rodret blir det inte en liten grundstötning utan en katastrofal förlisning, för det så kallade arbetarpartiet och det kan till och med ske innan valet 2010. Vi kanske snart får lära oss ett nytt begrepp, Sahlineffekten!

När det gäller kristdemokraterna så gäller nästan samma sak: Göran Hägglund har inte klarat av att axla Alf Svenssons mantel som partiledare. Hans desperata angrepp på oss Sverigedemokrater i Almedalen som jag själv upplevde på plats var i princip ett angrepp på kristdemokraternas egen politik. Inom flera områden har Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna flera gemensamma nämnare, inte minst inom familjepolitiken. Göran Hägglunds tal i Almedalen har bäddat för den resan nedåt som mycket väl kan leda till att partiet får lämna riksdagen och ersättas av Sverigedemokraterna.


När man läser dagens debattartikel i SvD av Alf Svensson så förstår man varför inte Göran Hägglund klarar av att leda sitt parti. När Alf Svensson yttrar sig så är det ord och inga visor och jag tror att det är många Kristdemokrater som saknar sin gamla partiledare. Jag tror att det är fullständigt osannolikt att Göran Hägglund skulle uttrycka sig på det här sättet.


"Vad håller vi på med i vårt land? Har dumhetens fundamentalister, om de nu sitter i skolstyrelser eller i andra kulturvårdande sammanhang, för avsikt att göra barn och ungdomar urarva vår tradition och vår kultur?"


Dagens fråga i SvD ger även den ett klart besked om vad svenska folket anser om skolavslutningar i kyrkan.
I måndags tog även Per Dahl på Barometerns ledarsida upp kristdemokraternas kräftgång i opinionen med rubriken "Vart tog alla kristdemokrater vägen".


Befinner sig kristdemokraterna även i kris på det lokala planet i Kalmar? Ja, den frågan är givetvis berättigad. I kommunvalet fick partiet 4 mandat i kommunfullmäktige och enligt valmyndigheten var det följande personer som tog plats i november 2006.
Idag drygt 2 år efter deras tillträde har tre av dessa lämnat sitt förtroendeuppdrag i kommunfullmäktige. Ann-Mari Jeansson är den enda som återstår. Varför har 75 procent hoppat av sina uppdrag?
Hade det varit en Sverigedemokrat som hoppat hade det gett stora rubriker och hade det varit två Sverigedemokrater som hoppat av hade det varit på riksnyheterna. Och jag vill inte tänka på vilka rubriker det varit om tre Sverigedemokrater hoppat av men nu är det Kristdemokrater så då tar alla det med ro.


Självklart så måste jag spekulera i om det inte är Kristdemokraternas förändrade politik och att man övergett sina värderingar om kärnfamiljen och andra grundläggande kristna frågor som fått dessa personer att lämna sina förtroendeuppdrag. Både Lars Graaf och nu även Bent-Olof Roos har återgått till sina jobb som präster på heltid.


Frågan är hur partiet kommer klara sig på det lokala planet när den mycket sympatiske och trevlige Bengt-Olof Roos inte längre är frontfiguren i partiet. Han har nu ersatts av Monica Bengtsson som gruppledare och för alla som inte vet är det hon som inte kan sjunga Sveriges nationalsång på grund av texten "jag vill dö i Norden" som hon upplever nationalistiskt. I kommunfullmäktiges talarstol berättade hon under en debatt om flyktingmottagning att hon istället ändrar texten till "jag vill dö på jorden". Läs mitt gamla inlägg.

Eller varför inte läsa Kurt Lundgrens kommentar om samma händelse där han undrar om hon har alla hästar hemma.

Där har Kristdemokraterna fått något som kan bli riktigt besvärligt inför valet 2010 och vi Sverigedemokrater kommer givetvis att påminna väljarna om Monica Bengtssons problem med Sveriges nationalsång.


Kommentarer
Postat av: Anonym

"Favoritpartiledare" i ett ord.

2008-12-17 @ 01:42:06
Postat av: Sune

Varför är det fel på "Jag vill dö i Norden"?

Måste alltid VI ändra oss för DEM?

Någon måste sätta ner foten, HÅRT och FORT!

2008-12-17 @ 07:30:27
Postat av: Galla Mattias

En författningsdomstol borde upprättas omedelbart. SKRIV UNDER!!http://www.forfattningsdomstol.se/?sida=underskrifter

2008-12-17 @ 08:40:34
Postat av: Martin Isaksson

Jag vill också dö i Norden, men skulle det bli ett krig så hadde jag helst dött på fiendemark försvarande norden, jaj offtopic igen.ja att vi måste ända oss är väl det mantra som upprepas oftast i dessa tider samt vid minsta ifrågasättande så är man rasist och trångsynt.ja då är jag väl det då.2008-12-17 @ 09:25:20
Postat av: Sune

Martin Isaksson

Vi som reagerar på bla. denna önskan om att ändra på nationalsången bör nog med stolthet bära "rasist"-stämpeln!

Allt nytt och all förändring är inte bra!

2008-12-17 @ 10:30:47
Postat av: natasha

Sune"Någon måste sätta ner foten HÅRT och FORT.Denne "någon" är det svenska folket själv och ingen annan som måste sätta ner foten genom att sluta rösta på politiker som håller på och driver hela nationen rakt ner i avgrunden.Det finns tyvärr ingen annan som kan fixa det åt svenskarna!

2008-12-17 @ 11:18:53
Postat av: Martin Isaksson

Rasist ? jag brukar säga Realist! när de kommer med det tjafset.

Själv ser jag ju inte så himla svensk ut (Spansk pappa) då möts mina åsikter om invandringen av betydligt mer förståelse ?? (kan nåt förstå varför) än när min halvbror som är helsvensk och blond och blåögd,

ska diskutera om hur sjukt samhället blivit, han får ofta höra hårdare ord och rasist stämpel fast vi säger samma sak.sen är det roligt när folk skriver hit och säger att Thoralf skriver skit, hmm kan de vara vänlig att specificera lite ?? tror inte de hittar något att anmärka på då, ja förutom det vanliga, att alla är lika mkt värda osv bla bla,Lustigt då svenskar väger lätt i både media och lag när de blir kränkta och sönderslagna av kulturberikare, sen är det ju fritt fram att kränka svenskar på alla plan utan att någon reagerar är då alla lika ? nä skulle inte tro detta. fördommar som att svenskar är tråkiga, dåliga älskare osv i all oändlighet får ju folk vräka ur sig hur som helst utan att någon protesterar men skulle man säga något nedsättande om en icke svensk ja då är man rasist och trångsynt samt islamofob (PS: finnns det något som inte kränker muslimer?)nä det är de som är Rasister och trångsynta som inte kan ta till sig fakta och hur samhället igentligen ser ut vi är Realister men det känns ialla fall som om Realisterna blir fler och fler tack och lov, ja inte bland de vanliga politikerna där är det nästan tvärt om. ja det var mina tankar.

2008-12-17 @ 11:49:08
Postat av: Antiism

natasha har fullständigt rätt i vad hon säger!

2008-12-17 @ 14:43:09
URL: http://www.antiism.wordpress.com
Postat av: Martin Isaksson

SUNE sen kan man väl knappast kalla islam och araber samt dylika för något nytt och förändringen går ju bakåt i tiden om de får bestämma.kommer ihåg när en polare inte fick sjunga nationalsången vid 9ans skolavslutning i Svedala (orten inte sverige) men det sket i att de var så himla okänsliga mot dessa stackars inv, skulle vara kul att se lärarna pröva det i USA eller frankrike att det är rasistiskt att sjunga national sången.

2008-12-17 @ 16:33:48
Postat av: AWSvensson

Tusentals ska tvångsavvisas nästa år.

Regeringen kräver nu ett högre tempo i avvisningarna av tiotusentals tidigare asylsökande.

Polisen tänker satsa på specialchartrade plan.

– 2009 blir ett tungt år för många människor, säger Migrationsverkets chef Dan Eliasson.

I tisdags landade ett svenskt chartrat flygplan i Bagdad med tolv personer ombord som fått avslag på sin asylansökan i Sverige. De hade inför resan förts till Arlanda från Örebro, Gävle, Malmö, Västerås, Växjö och Stockholm.

Resan var den första i sitt slag till Irak. För någon vecka sedan gick en liknande transport till Ulan Bator i Mongoliet med 42 passagerare.

– Vi kommer att göra fler insatser av den här typen. Regeringen har sagt att 2009 ska vara återtagandeåret, och då har vi krav på oss att verkställa fler människor till respektive hemland, säger Peter Nilsson, chef för gränspolisen i Stockholms län.

Äntligen börjar det här landet tala klarspråk, säg sen inte att SD inte har inflytande på svensk inrikespolitik.

2008-12-17 @ 18:42:46
Postat av: Martin Isaksson

undrar vad detta kostar staten borde inte detta räknas in i invadringskostnaderna?

2008-12-17 @ 20:05:35
Postat av: natan

Är väl bara en lite rännil av kulturberikningen de får iväg? Men det kan ju ha en viss betydelse som markering mot lycksökare!?

2008-12-17 @ 23:13:56
Postat av: Hr Føkk

De är snart tillbaks! Smaken på de 8 ljuva bidragsåren lär bli svår att bemästra

2008-12-17 @ 23:31:22
Postat av: Martin Isaksson

21-årige Abdelbaset Ali Khan flydde utomlands efter mordet i Gårdsten. Men han kom hem för att ta sitt straff. På onsdagen dömdes den unge mannen till nio års fängelseDetta säger väl alt de vill hellre sitta i fängelse i sverige än att bo i frihet i sitt eget land!!!!!!!!!!! då förstår man ju hur bra islam har varit för dessa länder, måste varit konstigt att komma hem och inte kunna parasitsera på sína muslimska bröder och måste jobba för att inte svälta HAHA utvisning är ett hemskare straff än fängelse.2008-12-18 @ 13:46:50
Postat av: Tore

Någon "författningsdomstol" lär det inte bli, enligt det färdiga förslaget. De verkar väldigt

rädda för, att folket får makt över deras huvud.

Dessutom föreslogs, att Lissabon-avtalet följde

gällade "lagstiftning". Jag undrar, om inte det

vore bättre, att lägga "snaran" om dessa i "grund-

lagstredningen" istället!...

2008-12-19 @ 17:23:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0