NÅGRA "FINA INLÄGG" I DEBATTEN OM ÖKAD FLYKTINGMOTTAGNING

Jag kan inte undanhålla er vissa av de inlägg som uttalades i Kalmar kommunfullmäktige under debatten den 28 maj om ökad flyktingmottagning i Kalmar. Självklart förekom de vanliga flosklerna som mångkultur, berikning, solidaritet, jämlikhet, variation och att Sverige behöver arbetskraft men det kom också mer personliga tolkningar av vissa ledamöters åsikter om invandringen.

Bertil Dahl (v):
"Vi kan inte leva isolerat. Vi måste ta emot människor som behöver vård".
Som kommunalråd kan det väl inte gått Bertil Dahl förbi hur det står till med vården av många gamla svenskar. Att ta hand om våra egna gamla borde vara nummer ett innan vi börjar vårda resten av världen, de har faktiskt betalat skatt under hela sitt liv för detta! 

Abaza Dzenita (s):
"Man flyttar inte till Sverige och lämnar allt för att leva på bidrag".
Om jag förstått rätt så har de flesta enligt egen utsago vid ansökan om asyl redan förlorat allt men det kanske bara är lögn. Statistiken visar på att i visa grupper är bidragsberoendet ca 80-85 procent och det kan väl inte ens Abaza blunda för. Men det är väl svenskarnas fel det också. 

Jonas Löhnn (mp):
"Våra nya svenskar berikar vårt samhälle. Sverigedemokraterna lever för övrigt på bidrag också".
Undrar om det är hedersmord, förtrycket av kvinnor inom islam eller sharialagar han syftar på som berikar vårt samhälle. Skulle för övrigt vara intressant att se en undersökning om hur stor andel av miljöpartisterna som lever på bidrag men det lär vi väl aldrig få se. 

Roland Pettersson (s):
"Sverigedemokraterna avslöjar sig i dag. Jag skäms över er".
Hur insnöad är inte denna socialdemokratiska ledamot i fullmäktige, det var tydligen en nyhet för honom att SD är kritiska till den rådande massinvandringen. Att han sedan skäms är hans eget bekymmer inte mitt, jag skäms inte, utan är stolt över mina åsikter. 

Jonas Lövgren (m):
"Om bostadssituation är löst är det bra med flyktingmottagning".
Det är väl första gången en moderat helt blint litar på det socialdemokratiska kommunalrådet Birgitta Elfström. Problemet var ju det att Birgitta Elfström inte kunde belägga att det i dagsläget fanns en enda lägenhet tillgänglig utav de ca 50 lägenheter som behövs bara under 2007. 

Birgitta Elfström (s), kommunalråd:
"Vi ser inte ökat flyktingmottagande som kostnader".
Detta säger hon samma dag som man varnat för en höjning av kommunalskatten i Kalmar. Vilket hyckleri från denna kvinna, sover inte hon dåligt så finns det inte mycket till samvete där. 

Christina Magnusson (s), socialnämndens ordförande
"Det är som ljuv musik att lyssna till".
Mångkultur är tydligen ljuvmusik för denna kvinna, undrar hur många det är som har samma musiköra. 

Monica Bengtsson (kd):
"Det närmar sig nationaldagen men för sin del hade hon aldrig kunnat sjunga "Jag vill leva, jag vill dö i norden" men nu hade hon kommit på en ny text på sitt dilemma. Hon sjunger "Jag vill leva, jag vill dö på jorden".
Kan någon vara mer politisk korrekt än denna Monica Bengtsson, sorgligt. 

Dessa personer får man debattera med i kommunfullmäktige och med dessa åsikter var det ingen av dem som ville diskutera hur kostnaderna ser ut för flyktingmottagningen i Kalmar. Så den frågan är fortfarande lika obesvarad som innan debatten vilket jag tycker är beklagligt för alla Kalmars innevånare.   

Kommentarer
Postat av: Göran

Hehehe. Dessa människor äro fullständigt urbota korkade. Undrar om dessa floskelmaskiner verkligen tror på allt som dom rabblar upp likt dresserade apor. Sanningen går ej att dölja för svenska folket längre och dessa mångkulturens medlöpare blir allt mer desperata. Kämpa på Thoralf, du behövs i Rosenbad 2010!

2007-06-02 @ 01:04:23
Postat av: sofie

Hur man kan bedöma människors rätt till hjälp grundat på deras geografiska härkomst är för mig en gåta. Lever vi inte i 2000-talet? Ska religion, ursprung eller sexualitet avgöra vem som är värd att lägga pengar på? Jag kan förstå tanken att svenska pensionärer har rätt att få hjälp när de betalat skatt hela sina liv. Men den ekonomiska politiken prioriterar inte äldrevården, och skulle säkerligen inte göra det även om invandringen inte kostade något. Det finns alltid andra hål att stoppa pengarna i enligt dem. Dessutom kan man undra hur många av dagens pensionärer som verkligen betalat skatt hela livet?
Jag undrar hur det kommer gå när svenskarna måste fly från Sverige. Förr eller senare kommer det ske med tanke på klimathot o.d. Hoppas då att omvärlden inte tänker som SD!

2007-06-02 @ 14:34:53
Postat av: Dumle

sofie:
Skojar du? Om du inte driver med mig är det allvarligt. Kommer svenskar att fly landet pga klimathotet? Hur menar du? Pga att medelteperaturen höjs en eller några grader, vilket möjliggör odling av fler gröder, mindre energiåtgång för uppvärmning av våra hus, större procent lövskog och fler POSITIVA konsekvenser så länge du inte är beroende av Sunne som vintersportort. Ditt snack om pengar är också något förvirrande. Skall mina pengar inte vara avsedda för mina och min familjs/släktingars behov i första hand? Skall du avgöra vilka som skall kunna kräva del av MINA pengar? Så länge inte du själv är "pojken med guldbyxorna" tycker jag du skall vara lite mer ödmjuk inför frågan om vem/vilka som har rätt till MINA pengar. Du kan ju för skojs skull prova att besöka något annat land på vår jord och kräva att få vård, omsorg och uppehälle betalt för dig och dina släktingar. Vart skall du åka?
MVH Dumle

2007-06-02 @ 21:24:47
URL: http://skafferitrollen.blogspot.com/
Postat av: Anonym

"Sofie": "Hur man kan bedöma människors rätt till hjälp grundat på deras geografiska härkomst är för mig en gåta".
Visst skall vi "hjälpa" människor och då likt ex Finland strikt följa FN&Genévkonventionerna vilket resulterar i ca 700--1200 RIKTIGA HJÄLPSÖKANDE FLYKTINGAR per år.
Anser du att Finland är ett rasistiskt land?
Försök att förstå en sak! Sverige är INTE världens lilla socialbyrå!
Av de nästan 100,000 personerna som sökte sig till Sverige 2006 hade endast 2,7% FLYKTINGSTATUS!!
För övrigt kan jag upplysa dig om att "världen" i stora delar redan tänker som SD (och ND)!
Dansk Folkeparti,Fremskrittspartiet(Norge),BNP(England),NPD(Tyskland),Vlams Belang(Belgien),Front National(Frankrike) mfl.mfl är stora och etablerade NATIONELLA partier, det är endast den kuvade svensken som ännu ej insett allvaret men 2010 lär det förhoppningsvis bli andra bullar,så min fråga till dig är--vart skall du flytta??
Föreslår Nordkorea eller Kuba!

2007-06-03 @ 01:49:18
Postat av: sofie

Dumle: Tyvärr är varken dina eller mina skattepengar öronmärkta för respektive familjers/släkters räkning. Samma sekund som staten drar dem från lönekontot är det inte dina eller mina pengar, utan statens. För mig är huvudsaken att de går till någon som behöver dem, en människa. Vart denna person kommer ifrån är för mig helt oväsentligt. Männsikor är människor, behov är behov. Jag hoppas personligen att jag aldrig behöver dem!
Anonym: Flyktigstatus är en ganska godtycklig term. För övrigt bor jag gärna kvar i Sverige, och är inte kommunist vilket verkar insinueras i kommentaren. Vilka partier som är etablerade i andra länder gör knappast mig mer begeistrad över deras jämlikar i Sverige.

2007-06-05 @ 19:27:09
Postat av: Tore

sofie, att du gärna vill bo kvar i Sverige, kan vi
väl försöka ändra på. Staten, det är jag, Dumle eller anonym med flera.
Det har du tydligen ingen aning om, kanske begriper
du inte ens vad vi säger, bara din käft är öppen så...Alla pengar är öronmärkta. Ibland är det överskott och som nu är det underskott. Därför har
Staten (vi alltså) aviserat att vi skall ta 100 mil-
jader kronor från pensionssystemet för att täcka
utgifterna. Är du nöjd med detta, Sofie...din drömmare!

2007-06-06 @ 01:12:13
Postat av: Anonym

"Sofie": Dina kommentarer kan liknas vid en trettonårings, men du kanske är tolv??
Minst två miljarder människor lever i misär i världen "HÖJ DEN SVENSKA LÖNESKATTEN"!
"Flyktingstatus" är EJ en godtycklig term utan här talar VI om FN&Genévkonventionernas begrepp--Förstått!
Slutligen vill jag bara säga dig: Arma stackars barn,ditt uppvaknande kommer att bli hårt och abrupt!

2007-06-06 @ 03:07:36
Postat av: Dumle

Sofie:
Du vill att Sveriges skattepengar (svenskarnas pengar) skall användas där behovet är störst. Hmmm, som tidigare sagts lever över en miljard människor i yttersta fattigdom. De saknar mat, mediciner, bostäder m.m. Många miljoner är sjuka i bl.a. malaria, hiv etc. Idag betalar en arbetande svensk totalt ca 60-70kr i skatt per intjänad hundring om du räknar alla direkta och indirekta skatter. Vad anser du rimligt att ta ifrån mig och andra arbetare? Eller rättare sagt: Hur liten del av MIN intjänade hundring får jag behålla när du skall dela ut till världens behövande? Vad kan jag kräva för service för dessa ultrahöga skatter? Tror du svartjobben och skattefusket kommer att öka eller minska? Tror du folk kommer att jobba mer eller mindre när du snor ännu mer av DERAS pengar? Kommer Sveriges ekonomi att förbättras elller försämras av detta? Hur har du tänkt?
/ MVH Dumle

2007-06-06 @ 22:46:25
URL: http://skafferitrollen.blogspot.com/
Postat av: Anonym

Dumle: Jag håller definitivt med dig om att svensken betalar alldeles för mycket skatt. De som önskar hjälpa människor utanför Sverige kan göra ett aktivt val att donera pengar eller själva åka ner och göra en insats. Dock är jag inte av uppfattningen att invandringen till Sverige ska stoppas. Däremot ses över, och integrationen definitivt förbättras. Siffrorna som "anonym" nämner angående flyktingstatus är felaktiga. 11% av 2006 års invandrare hade flyktingstatus och 31% kom hit därför att deras familj fått asyl här. Att dessa människor sedan har svårt att hitta jobb tror inte jag beror på att de är notoriskt lata, utan just på integrationsfrågan.
För att återigen förtydliga vill jag inte att människor som inte anser sig ha inkomster eller engagemang
nog ska ge sig på att hjälpa världens behövande. Dock har vi en skyldighet att behandla dem som redan kommit hit med en gnutta värdighet och inte endast tror dem om ont.
Slutligen: Tack Dumle för ett sakligt svar, utan nedvärderande kommentarer. En debatt tappar lätt fokus om man sänker sig till en sådan nivå!

2007-06-07 @ 15:57:27
Postat av: Anonym

1.Flyktingskäl,Skyddsbehov samt Kvotflyktingar=7%
2.Synnerligen ömmande skäl,Humanitära skäl=4%
Nöjd nu?

2007-06-09 @ 02:37:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0