GÖRAN HÄGGLUND DESPERAT?


Kd-ledaren i obalans i talarstolen.             Foto  Thoralf Alfsson

Någon annan slutsats går knappast att dra efter att jag lyssnat till Göran Hägglund i Almedalen ikväll. Att en partiledare för ett regeringsparti ägnar ca 8-9 minuter av sitt tal på 35 minuter för att angripa ett parti som inte ens är representerade i riksdagen måste vara fullständigt unikt i Sverige.

Men det visar vilka kristdemokraterna ser som sin stora utmanare inför kommande valrörelser och den desperation som finns i kd-ledningen över partiets låga opinionssiffror.


Att partiledaren Göran Hägglund kan använda sig av så billiga argument som bruna kläder, nazistuniformer och som grädde på moset Zlatan i sin argumentation visar bara hur okunnig Göran Hägglund är över de bakomliggande orsakerna till Sverigedemokraternas framgångar i opinionen. Var fanns de sakliga argumenten? Var fanns fakta som bekräftade alla dessa påståenden? På det hela taget var det ett ganska solkigt angrepp på sd då det innehöll mängder av lögner och falska anspelningar. När han till och med skämtade om vad som var brunt och hoppade runt i träden blev det lågt, riktigt lågt, till och med lägre än Glocalnet ;-)

Du skall inte bära falsk vittnesbörd mot din nästa, Göran Hägglund!

Göran Hägglund visade med detta tal att även han är beredd att smutsa ner sina händer på ett ovärdigt sätt när han är pressad. Alf Svensson hade aldrig uttryckt sig på detta sätt.

Nej, Göran Hägglund och kristdemokraterna har nog sjunkit i anseende hos många svenskar de senaste veckorna och då tänker jag även på alla sveken mot sina väljare.


Något som dock var positivt var att Göran Hägglund var villig att debattera med Jimmie Åkesson och det ser vi fram emot.


Om inte Göran Hägglund kommer ner på jorden och ser den verklighet som alla pensionärer, ungdomar, handikappade eller sjukpensionärer lever i, där allt mer av samhällets resurser går till invandrargrupper som inte kan eller vill försörja sig själva kommer kristdemokraterna ramla ur riksdagen och Göran Hägglund bli den partiledare som får stå med den skammen.
                                                                              Foto  Thoralf Alfsson
Jimmie Åkesson intervjuades direkt av TV4 efter att Göran Hägglund avslutat sitt tal. Se inslaget på TV4.

Läs Jimmie Åkessons mycket sansade svar på Göran Hägglunds attack i SvD. Mycket bra svar av Jimmie vilket tyder på skicklighet vilket Göran Hägglund tycks ha förlorat.

DN, Dagen


Kommentarer
Postat av: Anonym

Ja se så det går när vi släpper in utlänningar i landet.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2874113.ab

2008-07-10 @ 09:14:34
Postat av: gunnar peterson

Renegaterna är värst. Hägglund är en före detta pingstvän, förr kallades sådana för avfällingar. Han lär vara medlem i det som tidigare var statskyrkan. Svensson är väl fortfarande pingstvän, men en annan slags pingstvän än den mer namnkunnige som grundade partiet och som på sätt och vis också grundade pingströrelsen, Lewi Pethrus. KDS förste ordförande var den sobre prästen Birger Ekstedt, kyrkoadjunkt i Lövstabruk i norra Uppland. Han hade varit ombudsman i högerpartiet och avled ganska ung. I början av Alf Svenssons tid som ledare hände det att man läste böner och sjöng andliga sånger på partimötena. Jag har aldrig varit med om något, men känner folk som vet. Så länge KD höll fast vid en strikt folkmoral kunde partiet attrahera somliga muslimer, sådana som ogillar bröllop mellan homosexuella och andra förfallsfenomen.

2008-07-10 @ 09:29:10
Postat av: Marthin

Givetvis är karln desperat, det är nära nu. Mycket nära. Den nya inriktningen som ett slags "grönt alternativ" inom borgerligheten kommer högst troligt gå åt pipsvängen i röstväg.Läste föresten en intervju med karln på nyhetskanalen.se, där han uttrycker att han ej kommer tveka inför debatter. Det är ju bara att författa en inbjudan då.

2008-07-10 @ 15:30:22
Postat av: AWSvensson

Är det ett nytt fotbollslandslag vi skall köpa ihop, varför gå omvägen via asylhanteringen.

2008-07-10 @ 18:25:46
Postat av: j-å

I rättvisans namn:

Det är inte enbart invandrargrupper som skor sej på svaga gruppers bekostnad.

2008-07-10 @ 18:56:50
Postat av: Roberth Ström

j-å vad ville du ha sagt med det då?

2008-07-10 @ 19:10:48
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Joxter

Haha.. Synn om KD ju, Nu kan dom hammna i underläge valet 2010..Framåt SD!!!

2008-07-10 @ 19:28:00
Postat av: Truckdriver

> j-åJag utgår att du är meveten om, att det är de svagaste etniska svenskarna som förlorar mest på invanderiet? Detta genom att ett samhälle inte klarar av att avsätta hur stora summor som helst att användas inom det sociala området.Genom att invanderiet slukar stora delar av samhällets resurser, blir det givetvis automatiskt mindre över till svaga etniska svenska grupper.Därför intressant att läsa vad du egentligen avser med ditt påstående?

2008-07-10 @ 20:50:09
Postat av: Jungman Janson

Korrekt analys, Thoralf!

Samtliga 7 partier är på väg att bli desperata.

Håll kursen & Sjung hej och hå!

http://www.youtube.com/watch?v=mYET3ZJOJ2o

2008-07-11 @ 00:00:44
Postat av: Kjell Ek

Göran Hägglund KD, hjälper till med isamiseringen? Kristna ledare varnar för islamiseringen av Europa. 2008-07-13. 224.

Det kristna ekumeniska nätverket Svenska Evangeliska Alliansen. Det råder en skrämmande och farlig tystnad. Medan politiker som Göran Hägglund tassar tyst omkring i det politiskt korrekta rummet så islamiseras Europa.

Svenska mediers medlöpare består av tystnad. Hur ska man kunna föra en meningsfull dialog om man inte vågar identifiera och verbalisera problemen? För vi vet, både i Storbritannien och i Sverige, att integrationen av framförallt muslimska invandrare har misslyckats totalt, skriver Mats Tunehag, ordförande för Svenska Evangeliska Alliansen, den 6 februari. Vidare skriver Mats Tunehag följande om situationen i Storbritannien:

Den brittiska regeringen har i all tysthet, efter en rad utredningar, bestämt att betala ut bidrag till polygama familjer. Det betyder att de som har fler än en fru får bidrag per fru, samt möjlighet till ökat bostadsbidrag eftersom alla fruar med barn kräver större bostadsyta anpassningen går i händerna på invandrarna.

Olagligheter som bigami legaliseras nu som positiv särbehandling, sanktionerade av regeringen indirekt en olaglighet och ett islamskt institutionaliserat kvinnoförtryck. Vidare pekar Tunehag på den ökande antisemitismen i Sverige och övriga Europa och att den främst beror på muslimska invandrare och fortsätter.

I Norge har en ledare för det muslimska rådet, tillika ledande socialdemokrat och medlem av regeringens jämställdhets och anti-diskriminering arbete, vägrat att ta avstånd ifrån dödsstraff av homosexuella. I en debatt på universitetet i Oslo sa ledaren för muslimska studenter att han inte kan kritisera andra länder som avrättar homosexuella.

Nyligen kritiserade även den brittiske biskopen Michael Nazir-Ali, islamiseringen av Storbritannien. Med sin bakgrund ifrån Pakistan känner han väl till islam, och ville varna för den farliga utvecklingen i Storbritannien. Nu lever biskopen och hans familj under dödshot från fanatiska muslimer.

Kjell Ek (SD)

2008-07-13 @ 15:06:44
Postat av: Alexander

Mycket bra inlägg av Kjell Ek SD. Fortsätt att berika Göran Hägglund hans dagar i riksdagshuset tar slut 2010. Då Sverigedemokraterna hjälper Sverige att drivas på ett bättre sätt.

2008-07-14 @ 23:11:16
Postat av: Alexander

SD är invandrarkritiskt, men respekterar alla människors lika värde. Den nuvarande invandringspolitiken är vanvettig och kommer att leda till stora spänningar i samhället med olösliga sociala och ekonomiska problem. Sverige kommer att utplånas om alla människor med behov av ekonomiskt, socialt och politiskt skydd fortsätter att komma hit. Sverige ska inte anpassa sig till Islam. Huvudregeln måste vara att den som kommer hit får anpassa sig, inte vi. Detta är inte främlingsfientligt, bara sunt förnuft.

2008-07-21 @ 14:12:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0