FLYKTINGMOTTAGNING VIKTIGT FÖR KALMAR

70599-430
Boende för ensamkommande ungdomar i Kalmar.   Foto Thoralf Alfsson

Så kom då det förväntade svaret på min insändare från kommunalråden i Kalmar (Birgitta Elfström (s), Bertil Dahl (v) och Jonas Löhnn (mp). De undviker givetvis att svara på mina frågor och påståenden, istället kommer de med de vanliga angreppen på oss sverigedemokrater. Tyvärr finns inte deras svar på nätet ännu.


Kalmars kommunalråd gör samma misstag som så många andra politiskt korrekta politiker och anser att alla asylsökande är flyktingar, vilket visar på stor okunnighet.

Under 2007 fick 1113 personer uppehållstillstånd med flyktingstatus! Det motsvarar ca 6 procent av dem som fick uppehållstillstånd eller 3 procent av de 36 000 som sökte asyl i Sverige under 2007.


Jag finner det mycket anmärkningsvärt att dessa kommunalråd anser att mottagningen av invandrare till kommunen är en mycket viktig del för att nå 70 000 innevånare år 2014.

Kalmar har idag ca 61 500 innevånare och det innebär tydligen att en stor del av befolkningsökningen om 8 500 personer skall bestå av invandrare enligt dessa kommunalråd. Med tanke på vad varje person av dessa så kallade ensamkommande ungdomar kostar samhället (750 000 kronor/år och person) så kan man göra ett litet räkneexperiment, 8 500 * 750 000 kronor = 6 375 000 000 kronor/år.

Visst överdriver jag i detta exempel men det är ändå intressant att se vilka konsekvenser kommunalrådens tankar och idéer kommer betyda för samhällsekonomin.


Göteborgsposten hade under hösten en artikelserie om somalier i Göteborg som fick stor uppmärksamhet. Där framkom uppgifter att av somalier i arbetsför ålder år 2005/06 arbetade 19 procent, 10 procent var arbetssökande och 71 procent var inte aktiva på arbetsmarknaden. Läs mitt inlägg.


70599-431
Vilka jobb är lämpliga för dessa somaliska kvinnor i Sverige?

I en annan rapport framgår det att ca 19 procent av männen arbetar medan endast 4 procent av kvinnorna har ett jobb.
Om Kalmar kommun tänker bygga sin framtid och vision om 70 000 innevånare på dessa grupper ser inte framtiden särskilt ljus ut för skattebetalarna i kommunen. Slutsatsen av kommunalrådens inställning måste således vara att kommunen inte har något övre tak för hur många som kommer tas emot i kommunen.


Jag var nog en av de personer som läst avtalet med migrationsverket mest noggrant och det var just därför vi sverigedemokrater reserverade oss mot beslutet i fullmäktige. Om kommunalråden kunde avtalet så väl som de gör gällande i sin insändare talade de inte sanning under debatten i kommunfullmäktige eller i sina efterföljande insändare. Kommunalråden försvarar detta avtal med att kommunen får full kostnadsteckning från staten och därmed anser de tydligen att det är gratis för oss skattebetalare. Bara staten betalar så är det tydligen bra och kostnadsfritt för Sveriges medborgare enligt dessa kommunalråd.


I sin insändare anklagar de sverigedemokraterna för att endast yttra oss i invandrarfrågor och "i alla andra frågor har det varit pinsamt tyst från sverigedemokratisk håll".

Jag vill då påminna om Barometerns granskning (27 december 2007) av de mest aktiva politikerna i fullmäktige där jag fanns bland de tio mest aktiva. Att dessa kommunalråd vill att vi från sd skall vara ändå mer aktiv rimmar väldigt illa i mina öron då de motarbetar oss i praktiken. Vi är utestängda från alla nämnder som t.ex socialnämnden, barn- och ungdomsnämnden, samhällsbyggnadsnämnden, gata- och parknämnden, kultur- och fritidsnämnden o.s.v. När vi motionerade om att i varje fall få en insynsplats i kommunstyrelsen var det ingen ledamot som stödde vår enkla begäran.

Det är ett mycket grovt hyckleri av dessa kommunalråd att anklaga oss sverigedemokrater för att inte vara aktiva och samtidigt utestänga oss från all politisk verksamhet i kommunen.


DET ÄR DOCK BRA ATT DESSA KOMMUNALRÅD OCH PARTIERNA S, V OCH MP I SIN INSÄNDARE KLARGÖR ATT FLYKTINGMOTTAGNING ÄR EN MYCKET VIKTIG DEL I BEFOLKNINGSÖKNINGEN I KALMAR.


Kommentarer
Postat av: Micael F

Trots allt besvär många av oss hade att kommentera ditt debattinlägg i Barometern så kvarstår faktum - Vi "leder" med 8-0...
Slutsats; Du har ett stort stöd bland vanliga, hyggliga svenskar som till skillnad från PK-politiker ser verkligheten som den är. Fortsätt med lupp och blåslampa Thoralf, du har mitt helhjärtade stöd. Tack

2008-04-13 @ 11:54:32
Postat av: Sessan

Thoralf.

Innan du gjorde detta inlägg, har jag tidigare i dag lagt in nedanstående på den förra tråden i ämnet. Du har vårt fulla stöd!

"I gårdagens Barometern gick de tre såta kommunalråden Elfström, Dahl och Löhnn till attack mot Thoralfs artikel.

Man "låtsas" inte om de fakta som Thoralf framför, utan hela artikeln består av alla upptänkliga klyschor för att misstänkliggöra honom och slippa ta något som helst ansvar för den situation som man själv har skapat. Man förnekar att man tidigare klart betonat att det rörde sig om endast 8 barn och nu är det dessutom helt plötsligt inte barn utan ungdomar som det handlar om. Detta var en av de vidrigaste PK-insändare som jag någonsin har läst.

Man avslutar med: ?Till Kalmar välkomnar vi alla människor- kön, ålder, religion eller nationalitet är inte den avgörande frågan!? Jag ryser över dessa inkompetenta personer som nu håller i rodret och som styr över Kalmars framtid. Vilket ansvar har dessa politiker, vilken verklighet lever man i och hur kan man undgå att se den samhällsförändring som sker på grund av den invandringspolitik som man i sin enfald hyllar och anser är så berikande för Sverige?"

2008-04-13 @ 12:36:06
Postat av: Ett tips

Ett tips:

DN:s fd ledarskribent Karin Rebas "svarar" Gunnar Sandelins invandringskritiska inlägg (DN Debatt i veckan) på följande politiskt korrekta vis:

'Om det är någonting som går mig på nerverna så är det invandringskritiska eller främlingsfientliga debattörer som försöker framställa sig själva som motarbetade sanningssägare. Det enda som kan irritera mig mer är nog deras ivriga påhejare, de där bloggarna som jublar över varenda artikel som 'vågar kritisera invandringspolitiken' eller 'avslöjar invandringens kostnader' med ännu ett idiotiskt 'äntligen!'
Vilka medier följer dessa människor, egentligen? Det pågår ju ständigt politiska diskussioner om anhöriginvandring, asylregler, amnestier, Migrationsverkets arbetsmetoder - men det verkar gå dessa påstådda 'sanningssägare' helt förbi.
Istället för att debattera de verkliga politiska frågorna skriver dessa debattörer blogginlägg på blogginlägg, artikel på artikel, där den huvudsakliga poängen är att de själva är de enda som 'vågar säga sanningen'. Den där svenska offermentaliteten som är så förkastlig när det gäller mediernas syn på asyl- och invandringspolitiken är visst ganska bra att ta till när man själv vill framstå som ett offer på den politiska korrekthetens altare.'

http://karinrebas.wordpress.com/2008/04/08/jag-hade-tankt/

Ja ja....

2008-04-13 @ 21:02:36
Postat av: Pensionärskan

Metro:

'Södertälje har blivit 'Lilla Irak' kommunen tar emot fler irakiska flyktingar än hela stora USA
[?] I amerikansk press har Södertälje hyllats för att ha ett framgångsrikt flykting¬mottagande. Är Södertäljeborna lika nöjda?
Nej. Går man ut och frågar Södertäljeborna så har de samma uppfattning som jag: att Södertälje inte kan ta emot så många flyktingar som vi gör för närvarande.
[.]
USA inledde kriget mot Irak, men tar knappt emot några flyktingar från området. Vad tycker du om det? Det är bedrövligt, och det kommer jag att säga. Det gäller länderna i EU också. Det är nästan en¬bart Sverige som accepterar flyktingar från Irak som flyktingar.
Hur ser situationen ut för flyktingarna i Södertälje?
Förra året tog vi emot drygt 100 flyktingar per månad. Nästan alla nyanlända bor inneboende och mycket trångt. Vi har exempel där det bott 15 personer på madrasser på golvet i en liten lägenhet.
[.] Hur tycker du att svensk flyktingmottagning fungerar?
Det har havererat. En mycket stor del av flyktingarna kommer till ett fåtal bostadsområden och kommuner.

Det är lätt att vara solidarisk när man bor i Stockholms innerstad eller i Täby.'

http://www.metro.se/se/article/2008/04/07/22/1914-57/index.xml

-------------------------------
DN:

'Moderata socialborgarrådet Ulf Kristersson anser att det är dags att 'tala mer klarspråk' när det gäller Stockholms arbetslösa socialbidragstagare.

Det är i högre grad en fråga om etnicitet än jag trodde. Vi måste våga tänka nytt, säger han.
[.]
I London fanns affischer där det stod: 'Är du en arbetslös socialbidragstagare från Bangladesh som dömts för brott? Då ska du vända dig hit för att få hjälp.' Precis så tydliga tror jag att vi måste bli. Det handlar också om att systematiskt uppmana landsmän att hjälpa varandra
[.]
Visst finns det risk att vi pekar ut vissa grupper, men att inte nämna saker vid dess rätta namn gör inte saken mindre sann. Vi har många människor som står långt från arbetsmarknaden och de förtjänar de bästa av insatser. Då måste vi också våga definiera problemen, säger hon.

Bristande språkkunskaper har visat sig vara ett större hinder än hon anat, inte minst bland somalier och arabisktalande. Det är inte ovanligt att personer som varit i Sverige länge har svårt att uttrycka sig på svenska, än mindre kan man läsa och skriva.

Varje dag stöter hon på problem av kulturell eller religiös art som utgör hinder.'

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=759463

-------------------------------

I Sverige är ju allt svenskarnas fel i den allmänna debatten, men här är en intervju med en invandrad person som menar att man inte kan skylla på Sverige eftersom en del segregerar bort sig själva menar han:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=531&a=760071

'Du måste kämpa i det nya landet'
Geologen Andrzej Olkiewicz har skrivit en bok om konsten att vara invandrare.
[.]
i sin bok fokuserar han på vad man som invandrare själv kan göra.

Man ska ta seden dit man kommer, säger han bestämt.
Och de allra flesta invandrare vill komma in i samhället men det är svårt! Allt det nya är så överväldigande, och man är så inpyrd av sina egna värderingar och traditioner.
[.]
Människor som lever kvar i sitt hemland utvidgar bara sin vänkrets någon gång ibland, påpekar han. Och så är det överallt.

Nyanlända invandrare glömmer att de har ett mycket större behov av nya vänner än vad de infödda har. När svenskarna inte genast öppnar sina hem är det bara normalt och mänskligt.
[.]
Den starka gemenskap han upplevde med sina landsmän var bekväm och förrädisk, anser han.

Vi glorifierade allt polskt och befäste varandras negativa syn på verige. 'Strindberg, vem är det? Det är ju vi som har de stora författarna!' Vi klassade svenskarna som snåla och trista, okunniga och nonchalanta. Med våra grumliga och närmast infantila fördomar reste vi murar omkring oss, vi motarbetade våra egna möjligheter att leva ett avspänt och naturligt liv i det nya landet.

Andrzej Olkiewicz skriver att det var 'immigrantfrustration' han hade drabbats av, en åkomma orsakad av extrem stress.

Som invandrare är man så känslig, säger han. Man flyger som en fågel mot en glasruta och förstår inte varför man kraschar. Man försöker infoga nya bitar i sitt gamla pussel av erfarenheter, normer och värderingar - och de passar inte! Då är det lätt att man lägger skulden på värdfolket.
[.]
De största hindren på vägen dit är lättjan och de egna fördomarna. Dem måste man aktivt göra sig av med.
[.]
olika överlevnadsstategier hos dem som har bytt land. Vissa är nostalgiska, de blickar hela tiden bakåt och tänker sig tillvaron i det nya landet som en parentes.
[.]
Inte förrän han hade fått sitt första barn med den svenska kvinna som fortfarande är hans hustru började han närma sig den psykologiska gränsen för invandring till Sverige. Vid det laget var han utbildad geolog och fast anställd sedan flera år.

Jag minns att jag åkte tunnelbana i det vackra kvällsljuset vid Gamla stan, och plötsligt tänkte jag: 'Andrzej, du kommer att stanna kvar i det här landet.' Jag tittade på de andra i tunnelbanevagnen och förstod att jag hade slutat värdera människor efter deras etniska tillhörighet. Det kändes bra - men det hade tagit mig två decennier att komma dit!'

På länken http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=531
finns också en ingress där det står: 'Som invandrare måste man se sig själv i spegeln, säger geologen Andrzej Olkiewicz. 'Hur bemötte du själv de invandrare du träffade i ditt [eget] hemland' Öppnade du din dörr på vid gavel?'

2008-04-13 @ 21:39:59
Postat av: Pensionärskan

Metro:

'Södertälje har blivit 'Lilla Irak' kommunen tar emot fler irakiska flyktingar än hela stora USA
[?] I amerikansk press har Södertälje hyllats för att ha ett framgångsrikt flykting¬mottagande. Är Södertäljeborna lika nöjda?
Nej. Går man ut och frågar Södertäljeborna så har de samma uppfattning som jag: att Södertälje inte kan ta emot så många flyktingar som vi gör för närvarande.
[.]
USA inledde kriget mot Irak, men tar knappt emot några flyktingar från området. Vad tycker du om det? Det är bedrövligt, och det kommer jag att säga. Det gäller länderna i EU också. Det är nästan en¬bart Sverige som accepterar flyktingar från Irak som flyktingar.
Hur ser situationen ut för flyktingarna i Södertälje?
Förra året tog vi emot drygt 100 flyktingar per månad. Nästan alla nyanlända bor inneboende och mycket trångt. Vi har exempel där det bott 15 personer på madrasser på golvet i en liten lägenhet.
[.] Hur tycker du att svensk flyktingmottagning fungerar?
Det har havererat. En mycket stor del av flyktingarna kommer till ett fåtal bostadsområden och kommuner.

Det är lätt att vara solidarisk när man bor i Stockholms innerstad eller i Täby.'

http://www.metro.se/se/article/2008/04/07/22/1914-57/index.xml

-------------------------------
DN:

'Moderata socialborgarrådet Ulf Kristersson anser att det är dags att 'tala mer klarspråk' när det gäller Stockholms arbetslösa socialbidragstagare.

Det är i högre grad en fråga om etnicitet än jag trodde. Vi måste våga tänka nytt, säger han.
[.]
I London fanns affischer där det stod: 'Är du en arbetslös socialbidragstagare från Bangladesh som dömts för brott? Då ska du vända dig hit för att få hjälp.' Precis så tydliga tror jag att vi måste bli. Det handlar också om att systematiskt uppmana landsmän att hjälpa varandra
[.]
Visst finns det risk att vi pekar ut vissa grupper, men att inte nämna saker vid dess rätta namn gör inte saken mindre sann. Vi har många människor som står långt från arbetsmarknaden och de förtjänar de bästa av insatser. Då måste vi också våga definiera problemen, säger hon.

Bristande språkkunskaper har visat sig vara ett större hinder än hon anat, inte minst bland somalier och arabisktalande. Det är inte ovanligt att personer som varit i Sverige länge har svårt att uttrycka sig på svenska, än mindre kan man läsa och skriva.

Varje dag stöter hon på problem av kulturell eller religiös art som utgör hinder.'

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=759463

-------------------------------

I Sverige är ju allt svenskarnas fel i den allmänna debatten, men här är en intervju med en invandrad person som menar att man inte kan skylla på Sverige eftersom en del segregerar bort sig själva menar han:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=531&a=760071

'Du måste kämpa i det nya landet'
Geologen Andrzej Olkiewicz har skrivit en bok om konsten att vara invandrare.
[.]
i sin bok fokuserar han på vad man som invandrare själv kan göra.

Man ska ta seden dit man kommer, säger han bestämt.
Och de allra flesta invandrare vill komma in i samhället men det är svårt! Allt det nya är så överväldigande, och man är så inpyrd av sina egna värderingar och traditioner.
[.]
Människor som lever kvar i sitt hemland utvidgar bara sin vänkrets någon gång ibland, påpekar han. Och så är det överallt.

Nyanlända invandrare glömmer att de har ett mycket större behov av nya vänner än vad de infödda har. När svenskarna inte genast öppnar sina hem är det bara normalt och mänskligt.
[.]
Den starka gemenskap han upplevde med sina landsmän var bekväm och förrädisk, anser han.

Vi glorifierade allt polskt och befäste varandras negativa syn på verige. 'Strindberg, vem är det? Det är ju vi som har de stora författarna!' Vi klassade svenskarna som snåla och trista, okunniga och nonchalanta. Med våra grumliga och närmast infantila fördomar reste vi murar omkring oss, vi motarbetade våra egna möjligheter att leva ett avspänt och naturligt liv i det nya landet.

Andrzej Olkiewicz skriver att det var 'immigrantfrustration' han hade drabbats av, en åkomma orsakad av extrem stress.

Som invandrare är man så känslig, säger han. Man flyger som en fågel mot en glasruta och förstår inte varför man kraschar. Man försöker infoga nya bitar i sitt gamla pussel av erfarenheter, normer och värderingar - och de passar inte! Då är det lätt att man lägger skulden på värdfolket.
[.]
De största hindren på vägen dit är lättjan och de egna fördomarna. Dem måste man aktivt göra sig av med.
[.]
olika överlevnadsstategier hos dem som har bytt land. Vissa är nostalgiska, de blickar hela tiden bakåt och tänker sig tillvaron i det nya landet som en parentes.
[.]
Inte förrän han hade fått sitt första barn med den svenska kvinna som fortfarande är hans hustru började han närma sig den psykologiska gränsen för invandring till Sverige. Vid det laget var han utbildad geolog och fast anställd sedan flera år.

Jag minns att jag åkte tunnelbana i det vackra kvällsljuset vid Gamla stan, och plötsligt tänkte jag: 'Andrzej, du kommer att stanna kvar i det här landet.' Jag tittade på de andra i tunnelbanevagnen och förstod att jag hade slutat värdera människor efter deras etniska tillhörighet. Det kändes bra - men det hade tagit mig två decennier att komma dit!'

På länken http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=531
finns också en ingress där det står: 'Som invandrare måste man se sig själv i spegeln, säger geologen Andrzej Olkiewicz. 'Hur bemötte du själv de invandrare du träffade i ditt [eget] hemland' Öppnade du din dörr på vid gavel?'

2008-04-13 @ 21:40:42
Postat av: Pensionärskan

Den länken som inte fungerade ska vara denna (hoppas den funkar här):

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=531&a=760071

och Metro-länken är:

'Södertälje har blivit 'Lilla Irak' kommunen tar emot fler irakiska flyktingar än hela stora USA'

http://www.metro.se/se/article/2008/04/07/22/1914-57/index.xml

2008-04-13 @ 21:48:12
Postat av: Pensionärskan

Den länken som inte fungerade ska vara denna (hoppas den funkar här):

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=531&a=760071

och Metro-länken är:

'Södertälje har blivit 'Lilla Irak' kommunen tar emot fler irakiska flyktingar än hela stora USA'

http://www.metro.se/se/article/2008/04/07/22/1914-57/index.xml

2008-04-13 @ 21:48:50
Postat av: Micael F

SNÄLLA PENSIONÄRSKAN... gör dina inlägg kortare - det blir så mycket enklare så.

Micael F

2008-04-14 @ 01:30:28
Postat av: Svedjeman

Michael F!

Om Pensionärskan skulle göra sina inlägg kortare så skulle ju poängen försvinna.
Långa inlägg är nödvändigtvis INTE dåliga.

Bra inlägg Pensionärskan.

2008-04-14 @ 01:38:12
Postat av: Svedjeman

ThorAlf. Du har nyligen skrivit om brinnande bilar. Här har du mer i ämnet.
...............

Bilarna brinner i Det Nya Sverige, några exempel från den gångna helgen:

' 13:22 | söndag 13 april 2008

Tre bilar i brand

Tre bilar brann i Eskilstuna vid fyra-fem tiden på söndagsmorgonen, två i det nya parkeringshuset vid Mälarsjukhuset och en vid Skogsängens IP. Polisen vet inte vad bränderna beror på.

Närmare ett femtontal bilar på Skogsängsgatan har också, enligt Eskilstuna-Kuriren, under natten fått däcken sönderskurna.'

http://www.sr.se/sormland/nyheter/artikel.asp?artikel=2009582

...............

'Publicerad 2008-04-12 23:06

Två bilar stuckna i brand

Två bilar sattes i brand på lördagskvällen på en gata i Bromsten i nordvästra Stockholm. Vittnen har iakttagit en misstänkt gärningsman på platsen.'

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=760445

...............

'Bil totalförstörd i brand

Publicerad: 13 april 2008, 08.41. Senast ändrad: 13 april 2008, 08.49

En bil förstördes i en brand i Nynäshamn natten till söndagen.'

http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel_1125987.svd

...............

Snacka om inflation i brinnande bilar....

2008-04-14 @ 01:43:46
Postat av: Svedjeman

Michael F!

Om du syftar på att ovanstående inlägg av Pensionärskan kommit med TVÅ gånger per inlägg/ämne så kan det bero på att vissa bloggkommentarer OMEDVETET kan skickas som dubletter pga tekniskt strul när man bekräftar 'skicka'.
Såna missöden är oplanerade.
Pensionärskan inlägg var för övrigt bra!

2008-04-14 @ 01:47:31
Postat av: Sonen

Sånt här skapar politikerförakt, se hur politiker ur de sju systerpartierna beter sig, oförklarligt, och så undrar etablissemanget varför politikerföraktet ökar, från Karolinska-området i Solna i Stockholm:

?Boende flyttas för sjukhusbygge
De röda husprotesterna sprider sig. 103 hyresgäster ska tvångsförflyttas när nya storsjukhuset ska byggas vid Karolinska universitetssjukhuset.
/?/
VI PROTESTERAR MOT att ett väl fungerande hyreshus i bostadskrisens Stockholm rivs för att lämna plats för en väg
/.../
103 hyresgäster, de flesta pensionärer, i det välskötta 14-våningshuset vägrar att flytta.

De tycker det är slöseri med skattemedel att riva ett väl fungerande hyreshus från 60-talet och finna ersättningsbostäder åt 64 hyresgäster som har förstahandskontrakt.'

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=760505

2008-04-14 @ 01:57:04
Postat av: Sonen

Thoralf.

Du nämnde på bloggen att du skulle få in ett inägg i Kalmar Läsn Tidning.

Har du någon länk till den Kalmar Läns Tidning-artikeln?

Eller finns den inte på nätet?

2008-04-14 @ 02:19:48
Postat av: Magne

Idag eller rättare sagt igår söndag bilade jag och familjen till Kosta outlett. På väg hem svängde vi in i Åseda ty vi var alla oerhört hungriga. Kolla "blattarna" slåss utbrister dottern i baksätet. Två invandragäng slogs inne i Åseda centrum. Vi åkte direkt. Sveriges framtid sa Knugen. Fyy faan säger jag! FY FAAN vilket uttalande!

2008-04-14 @ 02:30:01
Postat av: Svedjeman

Washington Post skriver den 10:e april 2008 följande om svensk asylmottagning....

'Iraqi Refugees Find Sweden's Doors Closing
Immigrants Overtax System, Critics Say
[.]
The national government budgets $30,000 to help settle each person granted asylum. It pays for Swedish language classes, helps with housing and job training and pays a monthly allowance for living expenses.'

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2008/04/09/AR2008040904319.html

30 000 dollar PER asylsökande...
Är det per år dessutom?
--------------------------------
För övrigt se följande om arbetskraftsinvandring:

http://falkblick.nu/?p=153

2008-04-14 @ 02:37:29
Postat av: Micael F

Svedjeman

Inlägget av Pensionärskan är i mitt tycke för långt - för att vara en kommentar till Thoralfs blogg. Det kan kortas ner betydligt nästa gång. Det må vara hur bra som helst till sitt innehåll...men ändå behålla allt väsentligt.

2008-04-14 @ 03:52:29
Postat av: Thoralf A

http://www.klt.nu/

Insändare publiceras dock aldrig i Kalmar Läns Tidnings nätupplaga, tyvärr.

2008-04-14 @ 07:52:28
Postat av: Någon

Om du har möjlighet att scanna in dina insändare/inlägg (ja sådant som skrivs men inte läggs ut på nätet) i KLT, Barometern och Östran och sedan lägga ut det här på bloggen så skulle det vara jätteintressant.

2008-04-14 @ 13:09:55
Postat av: Någon

Ps.

Du skulle kunna ha en ruta i högermarginalen med allt mediematerial, från tidningar, radio, webben och eventuellt tv.
Typ en 'jag i media'-ruta....
(Jag har sett sådana på andra politikerbloggar).

Då skulle man kunna följa debatten i realtid s.a.s.

2008-04-14 @ 13:13:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0