SOMALIER FUSKAR. BEGÅR BROTT, MISSBRUKAR, ARBETAR INTE

Enligt Göteborgs Posten är det verkligheten bland Somalier i Göteborg. Här kommer några utdrag från tidningen vilket bekräftar de sanningar vi Sverigedemokrater försöker framföra och som vi alltid blir anklagade för. Det vore mycket märkligt om inte GP blir anmälda för hets mot folkgrupp.


Att varannan somalisk kvinna inte lever med sina barns far.
Att bara tre av tio somaliska ungdomar har fullständigt betyg från 9:an.
Att var femte ung somalisk man varit misstänkt för våldsbrott.
Att nästan hälften av somalierna hade noll i arbetsinkomst 2005.


Det låter grymt, men det svenska samhället borde ha hårdare koll på somaliska män. Männen måste lära sig att skaffar man en familj så ska man också försörja den.


Tolken Abdi igen:
- Jag har tolkat åt folk som jag vet ljuger, som lever tillsammans.


Flera andra somaliska tolkar bekräftar den bilden, att familjer väljer bidragsfusk för att bättra på ekonomin.


Paret skriver på ett papper och plötsligt tar samhället över försörjningsansvaret för barnen, trots att man och hustru i religiös mening fortfarande betraktar sig som gifta.


Ibland försvinner han därför att han har ytterligare en familj på det andra stället.


I nästan varannan somalisk barnfamilj i Göteborg finns fyra eller fler barn under 17 år.


En ensamstående mamma i Hammarkullen, utan jobb och med fyra barn födda mellan 1991 och 2004, är garanterad 19 393 kronor i månaden i barnbidrag, flerbarnstillägg, studiebidrag, underhållsstöd, bostadsbidrag och försörjningsstöd. Dessutom får hon, baserat på behov, hjälp med kostnader för vård och medicin, hushållsel, tandvård, förnyelse av husgeråd och utrustning i hemmet och "andra godtagbara behov".

  

Om hon i stället har sex barn bidrar samhället med 23 560 kronor plus det behovsprövade biståndet.

  

Kat säljs i dag öppet på torgen i nordöstra Göteborg och i Biskopsgården, de stadsdelar där huvuddelen av Göteborgs somalier bor. Handeln omsätter många miljoner vilket gör ämnet känsligt.


Problemet var bara att tre av kvinnorna, som under utbildning varit helt normalt klädda, kom till avslutningen i heltäckande klädsel. Städbolaget konstaterade att de tre på grund av sin klädsel inte vara anställningsbara.

Vi uppfattade att kvinnorna gjorde en klar markering, att de inte ville ha arbete, säger han. Självfallet ska man ha frihet att tro och klä sig hur man vill, men om man sätter upp ett hinder som gör att man inte är anställningsbar, har man då rätt till försörjningsstöd?


Det enda de behöver göra för att få socialbidraget är att gå på SFI och se till att inte bli godkända där.


När det regnar och är grönt och kamelerna ger mjölk behöver nomaderna inte anstränga sig. De diskuterar och snackar och på nätterna spelar man spel. Men när torkan kommer jobbar nomaderna hårdare än någon svensk bonde och ser till att kamelerna och korna och getterna överlever i öknen. När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden - socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka. När man har det så bra, varför ska man då jobba?
- Men, säger han, placera samma människor i England eller USA, då kickar nomadsystemet in och de blir väldigt företagsamma.

Läs hela artikeln i Göteborgs Posten

2006 sökte ca 1100 Somalier asyl i Sverige. Under de nio första månaderna 2007 har ca 2500 Somalier sökt asyl i Sverige men det är ju en naturlig utveckling med tanke på hur naiva myndigheter är i vårt land.

HUR ÄR DET MÖJLIGT ATT INGA ANDRA POLITIKER ÄN SVERIGEDEMOKRATER REAGERAR PÅ DESSA FÖRHÅLLANDEN.
NÄR VÅGAR EN SOCAILDEMOKRAT ELLER MODERAT TALA UR SKÄGGET?


Kommentarer
Postat av: Fenrisulv

En liten kommentar rörande din formulering att somalierna visar en högre företagsamhet i andra länder än Sverige. Det är lite av en myt att så är fallet, även om Sverige av naturliga skäl (kravlös bidragsförsörjning bl a) uppvisar en högre grad av asociala soffliggare än andra länder. I tråden här http://exilen.eu/showthread.php?tid=1304 påvisas siffror som bl a bevisar att av Storbritanniens alla invandrare är somalierna dom som är sämst i termer av egen försörjning via arbete.

2007-10-30 @ 08:46:24
URL: http://exilen.eu
Postat av: Lennart Svensson

Självklart tilldelas man ett jobb och inte tar det så har man avsagt sig sin försörjning på
av samhället konfiskerade skattemedel. Ingen skall kunna neka ett jobb bara för att religiösa ideér skulle vara ett hinder. Sätt igång och trakassera dem med allehanda jobb så kanske vi slipper dem.

2007-10-30 @ 10:16:31
Postat av: Monica

I Finland är somalier överrepresenterade när det gäller våldsbrott. Jag tycker att man absolut måste kunna prata om detta och undersöka varför just vissa nationaliteter förekommer oftare än andra i statistiken över våld och våldsbrott. Hur ska man annars kunna ändra situationen? Varför slåss inte vietnameser vid järnvägsstationen? Varför rånar inte thailändare gamligar på de finska gatorna? Varför existerar inte japanska namn i våldtäktsdomar i Finland osv.?

Samma gäller i Sverige. Det MÅSTE ju vara kulturellt betingat. Kan inte tro på någon gen som somalierna skulle ha annorlunda än vietnameser.. Alltså hur uppfostras somaliska barn egentligen?

2007-10-30 @ 16:28:32
Postat av: j-å

Du frågar varför inga andra politiker reagerar?
Det är mycket enkelt: alla har nominerats och blivit invalda enligt den s.k. demokratiska principerna och man har därmed innan förvissat sej om att den nominerade följer resp. partilinjer.
Man ska s.a.s. vara rumsren.
Vet inte var dina politiska sympatier fanns innan SD, men jag förmodar att du besökt något, eller några, nomineringsmöten innan dess tillkomst.
Inom varje partidistrikt (t.ex. socialdemokraterna) finns en styrelse + någon ytterligare. Dessa är näst intill stöpta i samma form åsiktsmässigt och de nominerar varandra till olika nämnder.
Det går helt enkelt inte att med avvikande åsikter om t.ex. flyktingpolitiken, bryta denna svär. Man blir utfryst och ger upp.

2007-10-30 @ 17:43:28
Postat av: Lasse

Tack GP. Ni har tydligen minst en klarsynt journalist. Framförallt en klarsynt chefredaktör som släpper igenom detta. Tänk om denna artikel kunde refereras i Barometern eller Östran !!

Även journalister är väl skattebetalare och får betala sin del av dessa bidragsutgifter ?

Men här på östra sidan skall allt sådant förtigas.
Men sanningar kommer alltid fram förr eller senare och då spricker ballogen !!

2007-10-30 @ 18:04:51
Postat av: Gustafsson i Säffle

"SOMALIER FUSKAR. BEGÅR BROTT, MISSBRUKAR, ARBETAR INTE"

Och vad var nyheten?
:)

Bra jobbat, Thoralf!

2007-10-30 @ 18:57:52
URL: http://gustafssonisaffle.wordpress.com/
Postat av: Nicklas Eriksson

""SOMALIER FUSKAR. BEGÅR BROTT, MISSBRUKAR, ARBETAR INTE""

Låter som en bra beskrivning över sverigedemokraternas medlemskår. Har ni tvångsrekryterat somalierna GP skriver om?

2007-10-31 @ 20:19:58
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se
Postat av: Anonym

"Låter som en bra beskrivning över sverigedemokraternas medlemskår. Har ni tvångsrekryterat somalierna GP skriver om?"

Nix, men däremot Afas och kommunisternas!

2007-11-01 @ 17:00:18
Postat av: Magne

Ögnade igenom din blogg Nicklas Eriksson. Trodde bara det var tuffa grabbar som höll på GAIS. Grabbar som på mitten av 80-talet sjöng om jag minns rätt: GAS, GAS, DJURGÅRDSAS, ORENA RAS, NI FÖRTJÄNAR EN DUSCH AV GAS. Sedan minns jag att sporten på SVT intervjuade någon i GAIS-klacken angående rasistiska ramsor riktade mot Djurgårdens neger (läs färgad kommer inte ihåg hans namn) -Men ni har ju en egen neger i laget? -Jamen det är ju vååran neger. Men du kanske inte var med på den tiden?

Trodde ni kommunister höll er till Degerfors. Du passar liksom inte in som smörgåspålägg.(Makrill)

2007-11-03 @ 01:53:25
Postat av: Tom

Att många Somalier har svårt att smälta in det Svenska samhället är inget nytt. Och det är dom som gör rätt för sig som förlorar på detta. Diverse bidrag regnar över denna grupp. Varför slösas våra pengar bort !?

2008-01-19 @ 10:52:35
Postat av: ........

jag mår dåligt...det är så jag spyr av er trångsynthet.

2008-02-08 @ 13:21:48
Postat av: nisse

Det var ett misstag att Somalierna fick komma hit. Skulle vara intressant att se statistik på hur mycket dom har kostat Sverige ? Jag misstänker att det skulle bli ett ramaskri över pengaslöseriet. Denna grupp bidrar knappast till vår gemensamma välfärd.

2008-03-09 @ 20:23:58
Postat av: adem

era mammorfitta jobbar inte vi lever för att lura staden o råna gammla damero och våldta era kvinnor

2008-03-19 @ 12:22:55
Postat av: Gurra

Tänk vad vi Svenskar skulle kunna ha det bra

om vi inte haft alla dessa lata invandrare

att försörja. Invandrarna kostar oss Svenskar

mellan 70-90 miljarder varje år enligt

SvD s beräkningar.

Våra politiker ger bort vårt land och vår välfärd

och våra skattemedel till alla dessa lata människor

som söker sig till Sverige

2010-01-07 @ 01:05:41
Postat av: samia

hur kommer det sig att somalier har lyckas i andra länder som uk,usa osv men inte i sverige ?? redan där kan du se klart och tydligt att svenskar är doldt rasim eller. själv bor jag i sverige sedan flera år tillbaka i ett svenska området fick 4barn och 3av de har gått ut gymenasuiym med bra betyg 1 går foforende i grundskolan . jag har jobbade som tolk under 90talet då somalia inbördkrig börjad och alla jag hade tolkad had stora förvändningar i sverige men tyvärr måste jag säga att ni sverigdemcrat ska inte skälla på somalier utan på eran system . ge folk stöd från börja begränsa socialt bidrag till en vis år och minst men inte siste intergration istället för segeration.

2010-08-13 @ 23:40:09
Postat av: samia

föresten kan vi bytte indentite i en månad du och jag ? du bli somalisk medel årlden kvinna mörk hy och så ska du söka jobb..och jag då skalle vara dig... ??? du sister hemma har jobb livet går bra för dig vän (mansahalla)titta på islam ordlista.

du har ingen anning om hur desse folk kämper och få jobb,bostad leva ett normal svenson liv eller somalison live. somalier är så deprimerad och många av dem har eller krigskakde du vet ingenting om deras bakgrund de här killar och tjejer du se i stan kommer från över klass familjer. respekt mannen du kan öppna en dialog istället för hotfula blogg. kontakta mig via min mail för utteligare information jag är orfarende i somaliska förening i järfälla...kärlek och respekt istället for hot. ramadan karim till ni som firar ramadan.

2010-08-14 @ 03:55:25
Postat av: Katri

Ja somalier och annat pack kan väl komma hit om dom så behöver. Dom kan få samma bidrag som alla andra här i Sverige har rätt till.

Men när dom får mer än andra och det är skillnader mellan svenska elever och andra i skolan så blir man förbannad!!!

Det ska vara lika för alla men det är det inte idag..

2011-03-29 @ 09:48:33
Postat av: Alain

Svenska medborgare fuskar, begår våldsbrott och arbetar inte.
Varför lyfta ut just somalier?

2012-12-11 @ 11:20:24
Postat av: lil

Somalier lyckas bättre i USA och Kanada det beror på att, det är enklare att starta ett företag i till exempel i USA.jag tror inte att nån skulle vilja starta ett företag här i Sverige eftersom Skatterna är höga i Sverige.
bara för att några inte har bra betyg betyder inte att alla inte har det, själv hade jag högsta betyget i 9:an. om jag ska vara ärlig så är det svenskarna som är lataste människorna på joden.

2013-03-12 @ 21:25:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0