SOMALIER DEL2



I Norge vågar man granska hur somalierna utnyttjar välfärdssystemen och bidragen. En somalisk kvinnlig tolk säger att somalier som sitter i Somalia vet mer om bidragssystemen än norrmännen själva.

Ett mycket vanligt sätt för somaliska familjer tycks vara att göra en skenskilsmässa. Man skiljer sig enligt norsk lag men inte enligt muslimskt lag (sharialag) och sedan kvitterar kvinnan som ensamstående med barn ut stora belopp. I praktiken bor man sedan ändå tillsammans. Dessa ”par” är till och med så fräcka att man skaffar fler barn trots att man är skilda enligt norsk lag för att utöka bidragen.

Under 2011 gjorde myndigheterna i Norge stora insatser för att avslöja detta svindleri med skattebetalarnas pengar.

”Politiet har gått til aksjon mot flere somaliske barnefamilier som er siktet for grovt trygdebedrageri. Hver familie skal ha svindlet staten for 800 000 kroner ved å late som moren er aleneforsørger.”

Se inslag från NRK

Det visar sig att nästan hälften av alla somaliska barn födda i Norge föds utanför äktenskapet. I Norge ställer man sig frågan om det är så accepterat att föda barn utanför äktenskapet eller om det är ett mått på hur utbrett bidragsfusket är.

Jag undrar i mitt stilla sinne om det är detsamma i Sverige. Med tanke på hur naiva och politiskt korrekta vi är i Sverige kan situationen vara densamma i Sverige eller ännu värre. Inte minst med tanke på hur det fungerade på Invandrarservice i Kalmar.

Tyvärr lär jag få fortsätta att undra då det inte är politiskt korrekt att göra en liknande insats i Sverige som den som gjorts i Norge för att avslöja bidragsfusk. Enliknande aktion från svensk polis skulle säkert klassas som kränkande mot somalierna av hela 7-klövern och svensk pk-media.

Läs mer i följande NRK artikel och artikel.


Kommentarer
Postat av: Hulda

Som riksdagsparti har ni väl rätt att använda Riksdagens Utredningstjänst, eller?

De måste väl kunna ta fram rätt fakt om dessa missförhållanden.

Sedan får vi hoppas på förnuftiga Svenskar på nyckelpositioner som tipsar dig Thoralf, och Avpixlat anonymt.

Vårt bidragssystem är som en mjölkko för den som rätt kan utnyttja systemet.

Varför jobba, när man istället kan tugga Kath, göra barn med flera kvinnor och finansiera släkten där hemma med vapen och pengar....

2012-06-08 @ 12:32:05
Postat av: Thoralf Alfsson

Riksdagens utredningstjänst tror jag inte klarar av en sådan uppgift!

2012-06-08 @ 12:48:38
Postat av: Katarina

Min mamma jobbar med autistiska barn i Stockholm.

Flertalet av barnen är somalier OCH deras föräldrar är mycket riktigt skilda.

Trots detta fortsätter mödrarna att få barn på barn med sina fd makar.

Detta är absolut sant och det berättade min mamma för mig redan för tio år sedan.



2012-06-08 @ 13:16:19
Postat av: Hulda

Thoralf...

Klarar av eller får inte..?



Skriv mera om dessa grova missförhållanden. Många har vaknat och ser vart Sverige är på väg, men ännu flera behöver informeras. Det är allvar nu..

2012-06-08 @ 13:23:53
Postat av: S-E Karlsson

Jo,jomen , klockan är inte längre 5 minuter i 12 utan snarare 5 minuter över 12 ! Det brinner i bägge gavlarna ,Sverige går i kvav ! Budkavle borde gå !

2012-06-08 @ 14:10:48
Postat av: Svensson

Känns som Reinfeldt delar ut bidrag som det voe hans egna pengar, fast det är skattebetarnas pengar.

2012-06-08 @ 14:29:07
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: jägarn

Om det finns ett land med mer naiva styrande idioter på detta klot än Sverige så vill jag veta namnet på det landet. Jag tror mig veta att sveriges styrande är helt ohotade till detta ris. Kan inte SD be EU eller FN eller vad som helst av internationella organ att få Sverige under tvångsförvaltning.

2012-06-08 @ 15:33:25
Postat av: Karlskronabloggen

Det är självklart att alla utnyttjar de absurda "välfärdssystemen" i Sverige! Det gjorde redan de som kom från Chile i slutet av 1970-talet (ritktiga flyktingar till skillnad från de som kommer idag) och ändrade adress till någon släktings bostad och påstod att de inte levde ihop med familjen längre.



Jag var på många såna "hembesök" på den tiden, men hävdade kvinnan att mannen bara var där på "tillfälligt besök" så var det inget att göra, för det var de regler som gällde på den tiden och säkert gäller än idag!

2012-06-08 @ 16:41:32
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: Karlskronabloggen

Det är självklart att alla utnyttjar de absurda "välfärdssystemen" i Sverige! Det gjorde redan de som kom från Chile i slutet av 1970-talet (ritktiga flyktingar till skillnad från de som kommer idag) och ändrade adress till någon släktings bostad och påstod att de inte levde ihop med familjen längre.



Jag var på många såna "hembesök" på den tiden, men hävdade kvinnan att mannen bara var där på "tillfälligt besök" så var det inget att göra, för det var de regler som gällde på den tiden och säkert gäller än idag!

2012-06-08 @ 16:42:18
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: Da Capo

"Alla människor är lika värda", hävdas det ihärdigt i Nya Sverige. Hur vet man då det. Därför att det står så i den svenska felöversättningen av FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Och därför att det i efterföljde oändlighet tjatas om detta i den svenska Grundlagen. Banankungadömet Nya Sveriges Grundlag är således baserad på ett misstag, på en felöversättningn! Smaka på det! I originalet till FN-deklatationen står det att: • All human beings are born free and equal in dignity and rights.



I Dumsverige blev detta översatt till: • Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter. Vi anses således alla ha blivit födda med samma värde. Vi har blivit åsatta ett värde -- vi har blivit värderade, annars kan vi ju inte värdeas. Med vilken måttstock blir vi värderade? Vi kanske t.o.m. är ovärderliga? Det konstiga är, att vi alla människor, svarta, vita eller gula, påstås ha samma värde -- liksom en hundralapp. En hundralapp är en hundralapp är en hundralapp. Vilket värde har vi när vi sitter på hemmet och dräglar, kissar i byxorna och inte känner igen våra egna barn? Är vi då värdelösa? Kanske varierar allas lika värde med ålder och produktivitet?



Är det inte ovärdigt att vi hela tiden värderar och inte minst värdesättes, trots att den ene är lika mycket värd som den andre? Är det inte, som vanligt, något fel med det svenska tänkandet, i detta fallet om allas lika värde? Det påminner om ett evigt tjatande om att allt vatten är lika vått och att inget vatten är våtare än vått.



Men så går det, då makthavarnas dumhet blir påtryckt undersåtarna -- vilka oreflekterat och okritiskt och lika dumt anammar synsättet. Då undersåtarna låter makthavarna beröva dem den värdighet som de tillerkännes av FN:s stolta deklaration om mänskliga rättigheter.



Alla anser numera, mot vetenskap och bättre vetande, att det inte finns olika människoraser. Vad som skiljer är på sin höjd kulör och sociala mönster. Alla är ju dessutom enligt den dumsvenska doktrinen lika värda -- inte sant? --- med ett graverande undantag dock -- "den vita rasen".



Fjordman konstaterar (se länk nedan) "att det är svårt att relatera till människor som å ena sidan hävdar att det inte finns något sådant som ras, men å andra sidan att den vita rasen är unikt ond. Termen "vit rasism" anger, att det existerar så kallade "vita", sådana som du och jag, som utövar denna rasism, och eftersom detta sätt att uttrycka sig normalt inte tillämpas på araber eller pakistanier, kan vi dra slutsatsen att de inte ingår i någon rasismutövande kategori."



Denna eländiga och avvikande människospillra, "den vita rasen", befolkar fortfarande i stor utsträckning den sk Västvärlden och tillvaron för dessa föraktliga och blekfisiga människor med sina illvilliga gener har deras hatfulla, vita, oikofoba och rasistiska makthavare bestämt sig för att 'förljuva'.



Man massimporterar därför på undersåtarnas bekostnad människor från Subsahara, som också i många andra avseenden är '-sub någonting'. De vilseledda undersåtarna ges därigenom oanade möjligheter att utöva missriktad godhet och nästankärlek. Varför inte en somalier i varje svenskt hem? En husneger eller en Onkel Tom. Varför kan vi inte alla börja tugga khat istället för att röka och få lungcancer?

Mot nya djärva mål - mot en lyckligare framtid -- mot 'The brave new world'.

- - - - -

http://gatesofvienna.blogspot.se/2012/06/is-there-genetic-component-to-culture.html

2012-06-08 @ 18:28:13
Postat av: L Stundtahl

@S-E Karlsson

-Budkaveln rullar på,så vi ser tiden an.



...Va e´ klockan?..hen är kvart över tolv / har man hört på mak..



-Saligheten må möjligen vila över de fåvitska.



2012-06-08 @ 20:31:51
Postat av: Gubben o Gumman

OT : Någon som har mera info om det brutala rånet som snart skall upp i tinget där 5 man slagit ned en person i centrala Kalmar.

2012-06-08 @ 20:43:20
Postat av: Stefan K

Artikeln om det medvetna bidragsfusket som NRK refererar till är tillsamman med denna nyhet om de skattefifflande somalierna i Danmark, mejlade till lokaltidningen SN.

http://denkorteavis.dk/2012/hojtillidskultur-moder-klansamfund/?utm_medium=newsletter_ubivox&utm_source=20120528_DEN%20KORTE%20AVIS%2028.maj%202012&utm_campaign=DEN%20KORTE%20AVIS%2028.maj%202012



Förhoppningen är att de ska gräva lite i den mångkulturella stadsdel i Nyköping där allt fler somalier bosätter sig. Tror ni som jag, att de struntar i detta?

2012-06-08 @ 20:45:36
URL: http://petterssons.bloggsida.se
Postat av: Hulda

Nu startar Fotbolls-EM. Då får man skrika ut att man är Svensk, ha på sig fåniga tröjor, mössor, hattar, hjälmar mm. mm.

Ingen protesterar....

Har man en Sverigetröja på sig när det inte är idrott på gång, då är man "rasist".....

2012-06-08 @ 20:47:27
Postat av: Åke, Västervik

..F-n jag klarar snart inte mera dårskap...vart ska man flytta för att slippa detta elände som pågår?? Såg att man kan anmäla sig för enkel resa till Mars för att bygga ett nytt liv om några år, men då får man väl hoppas att jämställdhet råder fullt ut, annars kan det bli "problem" med reproduktionen....

2012-06-08 @ 21:08:23
Postat av: Göran Andersson



jägarn !



Tyvärr så förhåller det sig på det sättet att andra stater såväl inom som utom FN hejar på den svenska modellen med sanslös massinvandring och ett helt orimligt flyktingmottagande. Andra stater vill helt enkelt att Sverige ska ta emot folk i förskräckliga mängder. Kommer de till vårt land så slipper de andra att försörja dem. Det har till och med blivit så att Jan Eliasson är utsedd till någon sorts vice generalsekreterare i FN och svenska PKpolitiker slår sig för bröstet och tycker att vi är j----t bra. Upplever det blott som en äcklig cirkus. Det sämsta var nog att J E gick på detta.



Inför valet 2006 stod Storbrittaniens Primeminister Tony Blair och dunkade Göran Persson i ryggen med förhoppningar om att vi skulle ta emot ännu mer flyktingar eller desertörer. Kalla dem vad man vill.



Det kommer att behövas ett annat parlamentariskt läge för att återställa ordningen. För att återstålla ordningen till vad det var före 1975 passar sig inte att tala om nu.



2012-06-08 @ 21:39:27
Postat av: Edward Ulfertz

Först när jag läste den norska rubriken

"100 somaliske kvinner fikk barn med eksmannen"

fick jag för mig att det var EN man.

En riktigt viril häradsbetäckare, som verkligen legat i!

2012-06-08 @ 22:20:18
Postat av: lee

"Alla människor är lika värda" Men exakt var står att svennekålrot ska försörja alla som så önskar?

2012-06-09 @ 09:48:32
Postat av: S-E Karlsson

" Lee" den frågan har jag också gått och funderat på ? Ingen frågade mej 1975 om jag ville att Sverige skulle bli mångkultutellt ! Det bestämdes över mitt och många andras huvuden !

2012-06-09 @ 17:31:36
Postat av: Oskar Johansson

Det ironiska i att SDU har lurat staten på 800 000 kronor går väl alla som kommenterar här förbi antar jag?



http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/article699659.ece

2012-06-09 @ 18:27:56
Postat av: Bengt

Att somalier skiljer sig av ekonomiska skäl i Sverige kunde vi läsa redan 2007 i GP om !!



http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.115816-28-10-07-goteborgs-somalier-ett-folk-i-kris

2012-06-09 @ 18:31:52
Postat av: Jerker Nilsson

Ta nu och rensa i era egna bidragsberoende led innan ni gnäller på andra människor: http://interasistmen.se/dumheter/sd-lurar-till-sig-skattebetalarnas-pengar/



Det är omöjligt att ta någon på allvar när erat eget parti lurar till sig nästan en miljon, helt oförtjänt.



Som vanligt så kommer Björn Söder, du och övriga att komma med tusen dåliga bortförklaringar....

2012-06-10 @ 06:03:47
URL: http://alltidrottalltidratt.blogspot.se/
Postat av: Lotta

Postat av: Lotta

@Oskar Johansson och "Jerk"er Nilsson. Missade ni att Ung Vänster och SSU 2005 med berått mod myglade till sig betydligt större summor? I SSU:s fall 2,8 miljoner. Ingen kommentar om det från er båda? Om jag inte minns helt fel har SSU blivit påkomna med mygel 2 gånger.

Postat av: lee

Jerker Nilsson jag håller med dig .Ska vi ha ett välfärd samhälle så gäller det att människor betalar in till det samhället .Från 1990 har vi blivit 1 miljon fler människor men bara 200.000 fler arbeten .Ska det fortsätta så kommer världenshögsta skatter inte vara höga nog för att Den svenska välfärden ska vara en global allemansrätt...Sen gäller det SSU,SDU eller vem som helst ..

2012-06-10 @ 13:17:15
Postat av: Lotta

@Oskar Johansson och Jerker Nilsson



Hittade lite matnyttigt åt er att läsa. Ser fram emot era kommentarer. Ung Vänster myglade sig till 309 000 kronor och SSU 533 000 kronor.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0