KALMAR KOMMUN MÖRKAR ÄNNU EN GÅNG

Den bidragsskandal som rullats upp vid Invandrarservice i Kalmar har nu valsat runt i media några veckor. De uppgifter jag fick tidigare om att det skulle röra sig om miljonbelopp varje månad som betalts ut för mycket verkar stämma även om revisor Barbro Molinder inte vill uppge någon siffra. Läs artikel i Östran.

Jag har ju tidigare skrivit om Invandrarservice och om mina ”fruktlösa” försök att få ut uppgifter rörande bland annat ekonomi. Läs följande blogginlägg med rubriken "Invandrarservice mörkar"från 2010.

Frågan man måste ställa sig är om Lars-Ove Angré på Invandrarservice har mörkat dessa uppgifter och eget utbetalningar av "extra bidrag" på eget initiativ eller om han gjort det på direktiv från kommunchefen och det ansvariga kommunalrådet?

Nu har i varje fall delar av ”affären” rullats upp i media och det är väldigt positivt då det visar hur det i själva verket fungerar med bidragen till alla invandrare. Förhoppningsvis får det ytterligare fler personer att öppna ögonen och se verkligheten.

Den stora frågan är om nu någon kommer bli tvungen att ta ansvaret för det missbruk att våra surt inbetalde skatter som pågått inom Kalmar kommun?

Svaret blir tyvärr NEJ!

Den socialdemokratiska majoriteten, med hjälp av övriga inom 7-klövern kommer nu att skydda alla inblandade parter som före detta socialnämndens ordförande Christina Magnusson, Före detta socialchefen Jan Bohlin, nuvarande socialchefen Cecilia Frid, nuvarande ordförande i socialnämnden Roger Holmberg och chefen på Invandrarservice Lars-Ove Angré. Ingen av dessa har uppenbarligen gjort något fel!

Enligt min mening föreligger det också en jävsituation då Christina Magnusson nu är revisor och godkänner och ger socialnämnden ansvarsfrihet. Hon borde givetvis anmält jäv!

Kalmar kommunfullmäktiges presidium har beslutat att inte skicka med revisorernas rapport om Invandrarservice till kommunfullmäktiges ledamöter när beslutet om ansvarsfrihet för styrelsen i socialnämnden skall behandlas. Ännu ett sätt att mörka från Kalmar kommuns sida. Kalmar kommuns högsta beslutande församling undanhålls på detta sätt revisorernas granskning av Invandrarservice. Skandal!

Jag skall omgående beställa rapporten som en pdf och lägga upp den på nätet! Återkommer med länk.

Som om inte detta vore nog kommer majoriteten släppa igenom det inträffade utan åtgärd i kommunfullmäktige. Med andra ord snabbt som tusan slussa det igenom så att det glöms bort. Se följande dokument.Att det förekommit oegentligheter är ett faktum vilket utan minsta tvivel borde fått ansvariga på kommunen att agera. Många har mellan fyra ögon vittnat om Lars-Ove Angrés "snällhet" och om hur det har fungerat på Invandrarservice. Av revisorernas rapport framgår det utan tvivel också att det pågått ett kontinuerligt brott mot Lag (1997:614) om kommunal redovisning.

Att revisorerna inte på ett mer markant sätt markerar brottet mot Lag (1997:614) om kommunal redovisning i rapporten är förvånande!

Eftersom nu en majoritet i Kalmar kommunfullmäktige nu avser att mörka detta ”bidragsbedrägeri” mot Kalmar kommuns skattebetalare återstår bara möjligheten att göra en polisanmälan för att bringa mer ljus över händelserna och ställa de ansvariga till svars,  istället för det totala mörker som politikerna inom 7-klövern vill lägga över Invandrarservice och socialnämnden.

UPPDATERING!

Länk till revisionsrapport om Invandrarservice

Det skulle vara väldigt intressant att höra vad juridik utbildade anser om rapporten. Maila mig gärna på [email protected]


Kommentarer
Postat av: Hacke

Inte nog med att du Thoralf är den som rotar fram och sätter ljuset på detta sanslösa bedrägeri med våra skattemedel, nu ska du dessutom behöva vända dig till polisen för att det ska få några som helst konsekvenser för de inblandade.

Man slutar aldrig att förvånas över konsensuspolitikerna och korruptionen inom 7-klövern. Samtidigt ännu ett belägg för vilken viktig roll och skillnad sd gör - inte minst genom Thoralfs idoga arbete!2012-06-15 @ 09:14:13
Postat av: Nimbus

Min vietnamesiska arbetskamrat läste om detta i östran och enligt hen var det ingen nyhet, det visste väl alla som bor i Norrliden att svartingarna (innefattar alla araber, irakier, afghaner , somalier osv, (inte mina ord utan det är vad dom arbetande vietnameserna kallar dom andra invandrarna)) kunde hämta pengar på Invandrarservice till precis allt, från resor till hemlandet till parkeringböter!

2012-06-15 @ 10:11:53
Postat av: S-E Karlsson

Detta är helt enkelt för d------t, hur kan dessa sitta kvar , väck,väck ,väck !

2012-06-15 @ 10:37:51
Postat av: AWSvensson

Det är ingen nyhet att ett långvarigt maktinnehav korrumperar. Det ena ger det andra ,man glömmer vilka man har mandat att tjäna ,lagar och förordningar blir rekommendationer eller oväsentliga ,man driver det hela som en familjeangelägenhet .Tanken på att det ska uppdagas oegentligheter finns inte ,det som fungerade i går fungerar i morgon. Men som sagt ibland når saker och ting världs ände snabbare än de anat och då sätts mörkläggningen in ,fy fan.

2012-06-15 @ 10:57:14
Postat av: Hulda

Bra Thoralf!! Jaga dem med blåslampa!

2012-06-15 @ 11:07:09
Postat av: Sven Dacke

För några dagar hade Allians och invandringspositiva tidningen Smålands posten en artikel om korruption i Sverige, som ingen tydligen kände till. I vaje fall inte reportrarna.Nu är det dags för dessa journalister att vässa pennan och skriva om "svindleliet" som pågår i Sverige där skattepengar försvinner i snabb takt.Fast på Smålandposten har dom nog fullt upp att "moderera" insändarsidan angående den senaste svarta importen

Postat av: Gustafsson

Heja Thoralf, du är ovärdelig när det gäller att

hålla tummen i ögat på busarna.

2012-06-15 @ 17:47:44
Postat av: S-E Karlsson

Hur mycket har prinsessan fått i ersättning av "oss" för att hon tagit emot detta lilla "barn"som sedan stal hennes juveler ?

2012-06-15 @ 18:12:08
Postat av: Hulda

Lyssna gärna på Studio Ett på nätet. Idag bla. om somaliska invandrare. En mycket orolig företrädare för Katrineholm, Gunnar Sandelin (!) och Erik Ullenhag.

Utan tvekan står vårt samhälle inför gigantiska problem. Ullenhag malde på i vanlig ordning...

Att han orkar....

2012-06-15 @ 19:16:51
Postat av: Gubben o Gumman

Parkeringsböter?

2012-06-15 @ 19:35:50
Postat av: Ceasar Andersson

Lyssnade på denna som sändes ut på P1 kl. 17 idag:

Ersättning till kommuner för anhöriginvandrare från Somaliahttp://bit.ly/MOHAc5

Notera medvetenheten om hur svårintegrerade dessa personer är och notera samtidigt hur politikern Dahlström i slutet berättar hur skrämd han är av att tvingas ta efter rasistiska partiers agenda pga rådande invandringspolitik/ersättningar.Han menar att "etablerade" partier kommer att anamma en rasistisk politik pga folkets missnöje..givetvis är denna man beredd att vara rasistisk om det är det som krävs för att slippa dra upp huvudet ur köttgrytan..Det har gått så långt att de inte längre skäms för att säga det rent ut: "Jag är beredd att inta även de åsikter jag själv förfäktar så länge som jag fortfarande kan sitta med guldslev i handen".

2012-06-15 @ 21:07:38
URL: http://affes.wordpress.com
Postat av: Berndt-olof axelsson

Jag har länge undrat vart myglarna från 60 eller var det 70-talet tog vägen. Nu förstår jag att de flyttade till Kalmar.

2012-06-15 @ 23:44:06
URL: http://boarealistaxe
Postat av: boarealistaxe

Är det de nya myglarna som härjar i Kalmar?

2012-06-15 @ 23:55:21
Postat av: Don Corleone

Mina grabar och brodar gjort ett bra jobbet do skal inte bråkas på dom då jag skicka dig stort hästhuvud på din säng.

2012-06-16 @ 06:58:21
Postat av: Observer

Revisionsrapporten rörande Invandrarservice i Kalmar är en minst sagt skandalös skildring.Försumligheter och tjänstefel på den nämnda enheten radas upp.Nya frågor dyker upp som följdfågor kring hur verksamheten "skötts".Du bör Thoralf Alfsson på nästa kommunfullmäktigemöte i Kalmar hemställa om att en fullständig utredning görs över de förhållanden som en revisionsgranskning vilken bara rör två! månader under 2011 har visat.Samarbeta gärna med den ende moderaten i Kalmar i kommunfullmäktige som vågat ta i frågan.Kräv svar på frågorna:

Hur har det sett ut under 2009 och 2010 och resterande delen av 2011?Vilka är totalbeloppen för den nämnda tidsperioden?Finns det sådana brister i handläggningen av socialbidrag på Invandrarservice att brott enligt brottsbalken kan misstänkas?Vilka politiker och tjänstemän har haft information om de missförhållanden som rått på Invandrarservice sedan 2009 och vilka det enligt revisionsrapporten larmats om av andra handläggare inom socialförvaltningen?Varför har den tidigare informationen från andra handläggare mörkats?Frågor,frågor och mer frågor finns i ärendet.Kan inte Kalmar kommun ,d.v.s. socialnämnden i kommunen föranstalta om en total genomlysning av Invandrarservice socialbidragshantering under ett antal år, så måste annan myndighet granska vad som förevarit på den nämnda enheten.En polisanmälan måste m.a.o. lämnas in.Enligt kalmarkällor som är ganska väl insatta i ärendet är det antagligen den enda utvägen för att få reda på vad alla skattepengar(offentliga medel) tagit vägen.Notabelt är enligt uppgifter från Kalmar att ingen/inga tjänsteman/tjänstemän på Invandrarservice ännu har prickats trots att man bränt iväg miljoner av skattemedel och orsakat Kalmar kommun ekonomisk skada.Vad är det som ska döljas i Kalmar kan man fråga sig?

2012-06-16 @ 08:01:18
Postat av: S-E Karlsson

Nu har dom som vurmar för invandringen fått ett nytt ord , det är befolkningsutvecklingen som dom nu har fått på hjärnan utan att ta hänsyn om det finns jobb eller inte så tjatar man om att vi måste ha invandring på grund av befolkningen minskar i vissa kommuner , men det hjälper väl inte att ta emot fler människor när det inte finns jobb , min alldeles egna teori är att människor flyttar från sina kommuner på grund av invandringen , man känner inte igen sej längre i sin egna kommun , har hört det resonemanget vid flera tillfällen .

2012-06-16 @ 09:53:13
Postat av: Lotta

Jag kan inte fatta hur man kunde få ansvarsfrihet? Detta visar att man kan missköta kommunens ekonomi och felaktigt bränna iväg pengar utan att behöva stå till svars för sina handlingar. Polisanmälan vore kutym plus utdömande av böter eller om brottet är grovt fängelse. Jobbet blir man naturligtvis av med och får som vi vanliga dödliga ställa sig till arbetsförnedringens förfogande.

2012-06-16 @ 10:27:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0