INVANDRARSERVICE MÖRKAR

Jag är fruktansvärt irriterad på Lars-Ove Angré som är ansvarig på Invandrarservice inom Kalmar kommun.

Jag har vid flera tillfällen begärt upplysningar från Lars-Ove Angré men det är alltid lika segt. Nu har jag försökt få ut bokslut för 2009 och budget för 2010 under snart en månads tid utan resultat. Under flera veckor har han inte ens svarat på mail. Efter påstötningar svarar han följande.

Jag har inte svarat p g a att jag inte hinner plocka fram uppgifter”.

Jag ger fullständigt fasen i om Lars-Ove Angré har tid eller inte! Om han inte klarar av detta själv får han väl be någon annan tjänsteman skicka mig dessa handlingar.

Detta förbaskade mörkande av offentliga uppgifter som kommunens tjänstemän ägnar sig åt gör mig mycket irriterad. Nästa steg blir utan tvekan att ta till juridiska medel för att få ut de dokument jag efterfrågar.

Jag har vid flera tidigare tillfällen fått kontakta kommunchefen Roland Karlsson som fått ”trycka på” aktuella tjänstemän och då brukar dessa vakna till och leverera men nu har jag tröttnat på detta förfaringssätt.

Att ta upp detta med problem med ansvarig politisk förtroendevald inom vänstermajoriteten ser jag som helt meningslöst.

Offentlighetsprincipen råder även inom Kalmar kommun, även om en del tjänstemän tydligen har svårt att acceptera det. Ändrar de inte uppfattning så får jag väl göra en anmälan om att Kalmar kommun inte följer offentlighetsprincipen.


Kommentarer
Postat av: Cavatus

Stå på dig!

2010-02-25 @ 23:26:01
URL: http://www.cavatus.wordpress.com
Postat av: Pierre

Bra jobbat! Ge inte upp!

2010-02-26 @ 00:15:44
Postat av: Roger

När du ska be om dokument, så kanske flera skulle fråga om det samtidigt. Då kanske de förstår att allvaret i förfrågan?

2010-02-26 @ 00:17:17
URL: http://allahuakbar.se
Postat av: Sven Duva

De är rädda.Glädjande för oss får SD 5.6% hos Synovate i senaste undersökningen. All time high hos Synovate.

2010-02-26 @ 00:46:05
Postat av: Ola

Kämpa på Thoralf! Du är ett föredöme! "Demokratin" i det här landet är endast ett hyckleri. Sosse-lakejer utplacerade till att mörka sanningen för folket, är dom som beter sig så illa. Som sagt kämpa på.

2010-02-26 @ 01:43:26
Postat av: OT

FDI at CPAC: http://www.youtube.com/watch?v=XngNpFQ71M0

2010-02-26 @ 01:53:29
Postat av: Gubben o Gumman

Off Topic I vågen av Sverigevänlighet mellan valen

kommer anmälningar samt förfrågningar att öka lavinartat hos politruckerna.Röde Börje börjar då få seriösa trovärdighetsproblem med sej själv magen börja kännas orolig.Tankarna snurrar kan jag få fan för detta jag ställer till.En röd broder som börjar få rejäla problem är

Ilmaar, som nu jagas av SVD ,även Mona i matsalen tycker Ilmaar är lite besvärlig.

Detta är början till slutet för detta mega stolpskott,måtte han i framtiden få fönster med järnpinnar i.

Blundar man ljuger om judeförföljelser i Sverige

2010 är man ett.....I Jönköping har 40 Araber slagit ner och rånat en kvinna medans dom äldre stått och skrattat bredvid.

Ser du något om det i Aftonbladet el Expressen "Svennebananan"Vilka fina redaktörer maila dom gärna.

Jan Hellin,Tomas Mattsson heter Oikofoberna där.Källor : SVD ,Politiskt Inkorrekta Nyheter.Ps . Bloggen är suberb förrutom två stolskott....

2010-02-26 @ 05:14:26
Postat av: LN

I kommentaren 2010-02-26 @ 01:43:26 konstateras:

- "Demokratin" i det här landet är endast ett hyckleri.Idag avhandlas Sveriges demokratibrist inför världen på Gates of Vienna.

Kanske kan man snart våga påstå att den svenska bananmonarkiens brist på demokrati är okänd endast för svenska politruker!http://gatesofvienna.blogspot.com/2010/02/how-democratic-is-sweden.html

Postat av: Johan Kraft

Tyvärr har den svenska tjänstemannakåren alldeles för dålig kunskap om offentlighetsprincipen, och dess tillämpning.En JO-anmälan sitter dock aldrig fel. Lite JO-kritik brukar få den hårdaste tjänsteman att mjukna.

2010-02-26 @ 08:56:03
Postat av: LN

Nedan en kommentar från Brussels Journal till en utförlig redovisning av historien om den käre invandraren som vägrade skaka tass med direktören och för detta belönades med 60.000."Så sorgligt! Svenskarna spyr ner sin egen självkänsla för att kunna vara så, o ja, politiskt korrekta som möjligt. De befinner sig i slutstadiet av den 'psykiska sjukdom' som föranleder ett land att förneka sin egen identitet för att kunna tillfredsställa en grupp oborstade utlänningar, som kommit enbar5t för att profitera på det svenska samhället. Så förbaskat tråkigt - Sverige som en gång var ett intelligent, rationellt och kultiverat land.http://www.brusselsjournal.com/node/4328

2010-02-26 @ 09:08:58
URL: http://www.brusselsjournal.com/node/4328
Postat av: Stefan

Lägg gärna ut en färdigskriven "begär ut dokument xxx"-mall i din blogg som vi läsare bara kan signera och skriva under, samt skicka till kommunen. Hålla de små liven i arbete liksom...

2010-02-26 @ 09:17:10
Postat av: Stefan A

Det verkar underligt, budget för 2010 bör ha varit klar före årsskiftet, och kostnaderna för 2009 bokförs väl löpande så det tar några timmar att sammanställa med en datamaskin, men om siffrorna behöver friseras tar det förstås längre tid, tid för värdegrund/genusseminarier och onödiga sammanträden finns det alltid, man kanske kunde låna lite tid där..........

2010-02-26 @ 09:19:10
Postat av: AWSvensson

Bara till att fylla i , skicka om inte mailen fungerar

ta till ett hederligt frimärke. Har själv anmält en tjänsteman för obstruktion av utlämnande av offentlig handling, så tvekar inte.

2010-02-26 @ 10:14:08
URL: http:////www.jo.se/JOAnmalan.pdf
Postat av: Kalle på Spången

Om det är offentliga uppgifter, dvs en allmän handling, som du efterfrågar så ska utlämningen enligt lagen ske genast. Det stipuleras i 2 kap 12 § tryckfrihetsförordningen. Det känner du säkert redan till.Men min erfarenhet är att man tyvärr ibland måste påpeka detta, vilket brukar inebära att de sätter de fart eftersom de är väl mevetna om vad som gäller. 1 månads väntetid är i det närmaste att beteckna som tjänstefel.Jag hade ganska nyligen en likadan erfarenhet där jag väntade i flera veckor och inget hände. Till sist skrev jag ett brev med hänvisning till gällande lag. Först då fick jag ut handlingen.

2010-02-26 @ 10:30:19
Postat av: Nalle i Växjö

Är detta en politiskt korrekt artikel av Alexandra Pascalidou ?Sker det på flera platser?

Postat av: Erik Nordengren

Lagen är mycket hård vad gäller begäran av handlingar enligt offentlighetsprincipen. Det är inte bara så att myndigheten är skyldiga att lämna ut dem, utlämnandet måste även ske "skyndsamt".Det ska absolut inte ta flera månader, du har lagen helt på din sida.JO-anmäl kommunen, så kommer du att få handlingarna:

http://www.jo.se/

2010-02-26 @ 10:43:09
Postat av: Stefan K

Din irritation delas av många som vill veta vad invandrings- och flyktingpolitiken kostar svenska skattebetalare.

Det måste självklart finnas orsaker till att Sverige med världens högsta skatter, numera tappar mark på alla välfärdsområden. Hög skatt = hög välfärd, har jag hört politiker säga.

Att inte Sveriges ledande roll som flyktingmottagare skulle få konsekvenser finns det väl ingen förnuftig människa som tror på?Det finns tre frågor som bör ställas till ledande politiker på både riks- och kommunal nivå:

Har ni tappat greppet om flyktingpolitiken?

Vad är det ni döljer?

Vad vill ni med Sverige?

2010-02-26 @ 12:50:47
Postat av: Skogman

Anmäl svinen!

2010-02-26 @ 12:50:57
Postat av: LN

Litteraturvetaren, professorn Thomas Bertonneau skriver utförligt på Brussels Journal

om "Nedsvärtningen av Sverigedemokraterna".http://www.brusselsjournal.com/node/4326

2010-02-26 @ 14:17:02
URL: http://www.brusselsjournal.com/node/4326
Postat av: Cavatus

Har skrivit om hur svenska media mörkar (vilket de notoriskt förnekar), och här har jag ett exempel på hur de råkade försäga sig...http://aktualia.wordpress.com/2010/02/25/locket-fortsatt-pa/

2010-02-26 @ 17:36:21
URL: http://www.cavatus.wordpress.com
Postat av: Niklas Bergström

Bra jobbat Thoralf , Du verkar ha en brinnande energi. Som vanligt krånglar pk med uppgifter.

2010-02-26 @ 18:00:26
Postat av: Lasse L

Bara kämpa på Thoralf. Får du inte ut begärda handlingar, JO anmäl invandrarservice!

2010-02-26 @ 18:33:23
Postat av: Skånepåg

Alarmklockan ringer för fullt. Om alltför många Svenssons trots detta väljer att "sova vidare", beskriver denna 20 sekunder långa video på ett utmärkt sätt de kommande konsekvenserna av massinvandringen!

Postat av: Ibbe

Angre´ är kommunal tjänsteman i Kalmar, Thoralf kommunpolitiker där. När Alfsson begär in uppgifter

från Angre´ är det denns förbannade skyldighet som just tjänsteman att plocks fram uppgifterna till den efterfrågande politikern. Finns de inte klara så ska han meddela detta och att de kommer så fort de är färdiga. "Jag hinner inte" säger Angre´. Vilket trams! A ngre´får tycka vad han vill privat om Alfssons fråga, men sitt jobb ska han sköta på ett s.k. oväldigt sätt.En alert kommunchef hade tagit en sådan tjänsteman i örat direkt och man får hoppas att så sker i Kalmar. Om inte bör JO titta på Angre´s tjänsteutövning.

2010-02-26 @ 20:13:53
Postat av: Nesse

En stor skandal att det inte fungerar. Det bevisar att det är ytterst knackigt för demokratin i Sverige. Hoppas Sd som nya och fräscha i politiken kan vitalisera demokratin. Det är absolut nödvändigt om den ska överleva.

2010-02-26 @ 20:27:41
Postat av: En vän i kampen

När en medborgare begär ut en offentlig handling är myndigheten som innehar handlingen skyldig att skyndsamt lämna ut den. Skriv ett papper där du begär ut handlingarna, gå till deras kanslist och lämna in skriftlig begäran om att få ut handlingarna, begär att få se när de mottagningsstämplar din begäran, fotografera den mottagningsstämplade handlingen och begär underskrivet kvitto på den mottagna handlingen.

Gå sedan hem och läs vad förvaltningslagen säger om tillgängliggörande av offentlig handling (Rixlex på nätet borde kunna hjälpa) så att du har ammunitionen redo när du ska fråga varför du ännu inte fått ut handlingarna ifråga.

2010-03-03 @ 13:10:02
Postat av: hane

Från invandrarservice hemsida:

"Kalmar kommun har en löpande överenskommelse med Integrationsverket att ta emot flyktingar och har gjort det sedan det kommunala flyktingmottagandet infördes 1985.Sidan granskad 2012-01-09"Integrationsverket stängdes den 30 juni 2007.

Inte mycket till granskning.

2012-03-06 @ 09:08:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0