RIVSTART ISTÄLLET FÖR MJUKSTART?

Idag har det varit fullt fokus på vårt informationsblad angående Gota Media. Men jag har hunnit med en sväng på Öland och räknat lite fåglar då det är vinterfågelräknehelg.

Imorgon blir det kommunfullmäktige i Kalmar och det blir säkert en het debatt då majoriteten vill utöka antalet så kallade ensamkommande barn från 24 till 35. Det finns en hel rad frågetecken som vi kommer att kräva svar på under debatten. Jag har skrivit om detta i ett tidigare blogginlägg.

Idag kom en ny opinionsundersökning som presenteras av P1 Ekot.
Det är en så kallad sammanvägd opinionsundersökning. I underlagen ingår resultaten från Demoskop, Novus, Sifo, Skop och Synovate som vägs samman. Med andra ord just de opinionsundersökningarna som oftast ger SD de lägsta siffrorna. Inför valet 2010 hade de följande siffror i augusti 2010.

Demoskop 4,5
Novus 4,5
Sifo 4,2
Skop 4,3
Synovate 3,5

De opinionsinstitut som hade mest rätt var Sentio med 5,9 och United Minds med 6,1 men dessa ingår givetvis inte i den sammanvägning som man gör. Men det går ändå dra en del slutsatser om ser till att man i augusti 2010 hade 4,2 procent för SD som medelvärde, ett fel på 1,5 procentenheter mot valresultatet.

I dagens undersökning får SD 6,2. Om man då lägger till 1,5 procentenheter får vi ett nytt resultat på 7,7 procent vilket är en kraftig uppgång och skulle innebära nästan 30 ledamöter i riksdagen. Nu tror jag inte det stannar där. Varje dag kommer fler och fler till samma insikter som våra väljare.Den långsiktiga trenden är väldigt trevlig. Nedgången under förra året har utan tvekan att göra med terrordådet i Norge.  Där många i media gjorde allt för att smutskasta SD. Tyvärr ägnade sig många politiker även åt detta. Idag har nog alla dödsskjutningar i Malmö mer inverkan på opinionen.

För några dagar sedan skrev jag att det såg ut att bli en mjukstart i Skatteutskottet men det kan bli en rivstart om man skall tro media idag.
 I dagens Kaliber i P1 tog man upp en fråga om F-skattsedel som kan bli en het potatis i Skatteutskottet då man hade uppgifter på att det fanns en majoritet för att riva upp Alliansens förändring från 2009. Frågan är om de rödgröna kommer ta kontakt för att diskutera frågan eller om de bara håller tummarna och hoppas på stöd från SD. En ganska osäker taktik i mina ögon. Nu är jag inte speciellt insatt i frågan och jag måste läsa på en del men jag är inte lika övertygad som Kalibers programledare.

Jag lyssnade häromdagen på en intervju i P1 med hotellmagnaten Petter Stordalen
som var ganska häftig. Har inte sett att någon kommenterat detta. Intressant! Vi kanske behöver fler kapitalister med den inställningen. Nu är jag övertygad om att även Petter Stordalen utnyttjar den svenska arbetskraftsinvandringen för att få billig arbetskraft till sina hotell


Kommentarer
Postat av: Da Capo

SITT STILL I BÄNKEN!

LYSSNA!

TREDJE VÄRLDSKRIGET HAR BÖRJAT.

- Men det visste ni väl redan?

Nu skall Mohammad få på nöten.Här kunde biskop Brunne och

alkopastor Koskinen lära sig

predikokonst.http://youtu.be/P0CvCtAeg_o

http://youtu.be/2YJXOPEqJsA

http://youtu.be/GQI2HDNAWo0

http://youtu.be/q_G9GEp1A0o

http://youtu.be/0ajsd-9K60M

sorry,-hittar inte del 6

- - - - -

!!! 3,5' in i del 5 !!!

2012-01-29 @ 20:56:16
Postat av: Etniskt_Handikappad

Inte för att jag vet vad andra anser. Men om föreslaget krav skulla varit en realitet, hade jag förmodligen inte kunnat driva mitt företag.

Min verksamhet som styrkonsult (eget företag, ensamanställd) binder mig till företag på långa kontrakt. Ibland rygg-i-rygg.

Jag orkar inte gå in på hur det kommer sig att är så, men ett bekymmer vore det att ha myndigheterna flåsandes i nacken. Då skulla jag hellre lägga ner. Och om jag till sist lägger ner finns det inget som håller kvar mig i landet.

2012-01-29 @ 21:45:22
Postat av: Da Capo

Nicolai Sennels föreslår ett nytt ord för 'islam-aversion'.från Jihad Watch.

"Vi borde sluta använda det av muslimerna själva påhittade ordet "islamofobi" - med vars hjälp de målar in sig i ett hörn av att framstå som något att vara rädd för. På detta sätt spolieras all möjlighet till kommunikation. Istället för detta åtskiljande ord borde vi använda ett mer verklighetsförankrat och sakligt ord, som skulle

möjliggöra "brobyggande och lärande", ett ord som ISLAMO-NAUSEA.Detta ord omintetgör inte kommunikation, men gör det möjligt för mohammadanska besökare i vår västerländska kultur att uppmärksamma att det finns särdrag i deras beteende som helt enkelt gör oss illamående.Det är inte konstigt att muslimer så ofta använder ordet "islamofobi". I brist på övertygande argument, charm eller förmåga att tillföra något till sin omgivning, är att vara 'fruktad' det enda sättet att få åtminstone någon form av respekt.Termen islamofobi, 'icke rationell rädsla för Islam', pekar på vad muslimer vill, inte vad icke-muslimer känner. Vem är egentligen rädd för Islam?"

[...]http://www.jihadwatch.org/2012/01/islamonausea-not-islamophobia.html

2012-01-29 @ 22:50:08
Postat av: Jörgen

Helt okay läsning

2012-01-30 @ 08:08:07
URL: http://www.vitbok.se/
Postat av: Stefan A

Nu när svenskar åker utomlands för att utbilda sig till läkare börjar man plötsligt ifrågasätta kvaliteten på utbildning, något som aldrig händer de många påstådda hjärnkirurgerna som ska köra taxi i sverige.Det är en uppenbar fara för patienterna om man för lättvindigt släpper igenom läkare med bristfällig utbildning av rädsla för DO eller rassestämpeln eller av "godhet".

2012-01-30 @ 09:38:14
Postat av: Tony Ingman

Att Aftonbladet är en skitäcklig blaska visar

man verkligen prov på i dagens upplaga, där

dom försöker sammankoppla en bal som Björn söder

och Kent Ekeroth var på i Österike med Nazister,

och passligt nog lägger man sen in ett bildspel

med Adolf Hitler precis under denna skitartikel.

AB är som träskmarker, där finns ingen botten!

2012-01-30 @ 09:43:49
Postat av: Magentan

Även Avpixlat har nu tagit upp problemen med kusinäktenskap som Julia Caesar skriver om i söndagens krönika.http://avpixlat.info/2012/01/29/genetiska-sjukdomar-orsakade-av-kusingiften-i-muslimska-familjer/#more-9115

2012-01-30 @ 10:43:32
Postat av: Sven Dacke

Sakta men säkert förändras Sverige enligt makthavarnas riktlinjer.

Artikeln anger laktos- och glutenintolerant som orsak, men passar lika bra in på ritualslaktat nötkött som vissa grupper kräver.

Ni som vill äta en flässkottlett, passa på innan fläsk är helt förbjudet."Fel att särbehandla vid skollunchKommunen är inte skyldig att bjuda skolpersonal på gratismat även om det är fråga om pedagogiska luncher. Görs det ändå är det diskriminerande att utesluta dem med behov av särskild mat. Det fastslår diskrimineringsombudsmannen efter en anmälan från läraren Caisa Eriksson i Sundsvall som är laktos- och glutenintolerant, skriver Dagbladet.

Postat av: Kalle

""Röda korset polisanmäls för sjukdoms­simulering vid asyl"" skriver nätidningen "Fria Tider".Röda korset igen, var det inte där som multikultipolitikern Bengt Westerberg satt i styrelsen och kammade hem massor av pengar. Westerberg är okså känd för att vara mycket odemokratisk. Det visade han när han vägrade sitta i samma TV-soffa som Ny Demokrati.Samma beteende ängnar sig dagens politiker åt än idag. De flesta av dessa förnekare av SD har diskret försvunnit ut genom bakdörren i det politiska spelet.

Postat av: Sven Ek

Du ska väl vara i riksdagen denna veckan?

Då kan du fortsätta fågelräkningen där. Finns väl 330 gökar och hönshjärnor där...

2012-01-30 @ 11:36:03
Postat av: Ex occidente lux

Plus en och annan Dårfink!

2012-01-30 @ 12:55:30
Postat av: Karlskronabloggen

Härligt att läsa att Storbritannien nu stramar upp sin invandringspolitik ungefär på samma sätt som i Kanada!"Getting the number down is the absolute key but what I am aiming at is fewer and better and those wishing to live in Britain will have to show genuine serious usefulness to British society and prove they are not totally dependent on benefits... "fewer but better immigrants"Sagt av Storbrittaniens invandringsminister Damian Green!Kunde varit sagt av någon från Sverigedemokraterna, eller hur?

2012-01-30 @ 13:20:03
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: Tony Ingman

Kommunist ynglen kör ju charterresor med buss i

rikemans kvarteren för att visa upp vilka som bor där. Eller som man säger, skattesmitare.

Kunde inte SD göra likadant för att visa upp var

hycklande journalister bor i förhållande till dom

gettoliknande orter som dom unnar andra.

Kanske kunde man chartra Expressenbussen som tidningen så gärna exponerar i andra sammanhang.

2012-01-30 @ 14:06:05
Postat av: Hulda

Tony Ingman....

En mycket bra ide! Men troligen inte genomförbar. Journalister skyddar sina egna. Men däremot vore en sammanställning på nägon blogg bra.Annars kan en resa till ett hem för ensamkommande "barn" vara en ögonöppnare för många.

2012-01-30 @ 14:20:01
Postat av: HM

Sätter in ytterligare en blygsam slant till er kampanj i Kalmar på BG 5279 - 5465. Både att skydda vacker historisk mark och dem hindra i pressen som tror de har något slags åsiktsmonopol i landet från att förstöra denna ligger mig varnmt om hjärtat.Lycka till i Kalmar!

2012-01-30 @ 14:25:48
URL: http://ondiklinte.blogspot.com/
Postat av: Magentan

@Tony IngmanKent Ekeroth skriver följande om Aftonbladets "skandalbal":Aftonbladet missade, ang. "skandalbalen", att jag blev ditbjuden av en judisk man, vars far byggde upp judiska samfundet i Wien.

2012-01-30 @ 14:27:04
Postat av: Ellen

Mats Odell lär knappast få sitta kvar efter upproret han initierade mot Göran Hägglund!Dags att värva honom till SD!! Och alla som var med honom inom KD.

2012-01-30 @ 14:50:46
Postat av: Kalle""En afghansk kvinna dödades av sin make och svärmor som hämnd för att hon fött en tredje dotter – i stället för den son hennes man hoppats på."" skriver DNKan man bli annat än förbenad och dessa manstyper importerar sverige i parti och minut.Kan INTE politiker läsa en svensk dagstidning eller är det något annat som saknas???Länk till DN-artikeln

Postat av: AWSvensson

Hämtat från Julia Ceasars krönika,

En grov uppskattning visar att närmare hälften av alla muslimer i världen är inavlade.

Vet inte hur man ska tolka det,kanske Vanja har en åsikt.

2012-01-30 @ 17:35:04
Postat av: Svensson

Kunskap är makt, SD växer för var dag :)

2012-01-30 @ 18:30:30
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Sommaren med Vanja

AW Svensson : Låt Vanja svara så här : I dagens Barometer har "Holgerssons underbara resa" en artikel om bla bostadsinbrott i Norrliden.

Bostads hövdingen svarar så här ungefär "Det är inte värst/mest otryggt i Norrliden det är mera skadegörelse i Oxhagen Smedby Funkabo.

Man tycker ju att lite följdfrågor från journalisten skulle vara på sin plats.

Ett praktexempel på den frivilliga mediacensuren.

"Spegel spegel på väggen där säg mej vem som falskast är"Två dihmmisar har sammarbetat.

Det ena stolpskottet har lön för att åtgärda det hela det andra för att opartiskt och sanningsenligt delge tidningskonsumenten vad det handlar om i dessa områden.

Prennumeranterna kan ju betala halva räkningen eftersom halva sanningen levereras?Vi har lite för många ynkryggar på en del poster i Sverige,frågan är om dessa är medvetna om sin Sverigefientlighet.?

Frågan är vad dessa jubelidioter tror sej kunna uppnå med att medverka till ett otryggare Kalmar?

Tänk att "sälja" sin stad för pengar/lön.Båda kan rekommenderas att läsa Dansk Politii tidning,som behandlar områden i städer.

Speciellt meningen "förtjusta i att anlägga brand"Senaste försöket var på Rimsmedsvägen häromdagen.

Där mordbrandsförsök rubriceras som skadegörelse

Ungefär som i Rosengård "skadegörelse via brand"

Det som är positivt är att alla vet vilka som är medansvariga för att detta får fortgå.Vanja gillar riktiga män, kjollfjollor är patetiska

2012-01-30 @ 19:37:08
Postat av: SM811

@Thoralf

Hur långt har du kommit med det här?

"Idag har jag "ramlat på uppgifter som är rena dynamiten"! Kan jag få dessa uppgifter bekräftade lovar jag ett blogginlägg som kommer få väldigt stor uppmärksamhet."

2012-01-30 @ 19:58:51
Postat av: Observerar

@Sommar-Vanja

"Prennumeranterna kan ju betala halva räkningen eftersom halva sanningen levereras"Jag tycker prenumeranterna skall sluta att prenumerera på dyngan, ty då svider det bäst i blaskan till tidning!Läs ledaren om åsiktsmångfalden där man trasslar in sig ordentligt!

http://www.barometern.se/ledare/presstodet-otidsenligt-och-problematiskt%282039135%29.gm

2012-01-30 @ 20:18:05
Postat av: Observerar

Ooops!Länken verkar vara kass!

Kanske denna funkar?

http://www.google.se/#hl=sv&sugexp=lttmoc&cp=88&gs_id=53&xhr=t&q=http://www.barometern.se/ledare/presstodet-otidsenligt-och-problematiskt%25282039135%2529.gm&pf=p&sclient=psy-ab&newwindow=1&safe=off&source=hp&pbx=1&oq=http://www.barometern.se/ledare/presstodet-otidsenligt-och-problematiskt%25282039135%2529.gm&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=3878793215395519&biw=1238&bih=687

2012-01-30 @ 20:23:19
Postat av: Tony Ingman

Staden Malmö är föremål från utländska medier, som

varje vecka gör reportage om Nordens Chicago.

Undrar om Ilmar Repalu känner sig stolt för den

negativa bild som detta ger? Visserligen gormar han över Beatrice Ask, för att hon inte vill skärpa vapenlagarna, men detta är inte hela bilden av

varför detta blivit en gangsterstad. En stor,för

att inte säga den största orsaken stavas Ilmar repalu! Hade han lyssnat mer än på sin egen röst,

hade mycket av det elände som sker här kunnat

undvikas. Varningsropen har inte saknats, men för en man av hans kaliber, som är sig "selv nock"

som dansken säger, som inte anser sig behöva ta råd av andra barkar det för eller senare åt pipan,

och det har det ju också gjort!

2012-01-30 @ 20:26:21
Postat av: Thoralf Alfsson

SM811Håll ut några timmar till!

2012-01-30 @ 20:35:49
Postat av: Sommaren med Vanja

NUUUUUUU

2012-01-30 @ 21:10:44
Postat av: Lotta

@VanjaMen, vad säger polisen??? "–?Att vi har ett större antal lägenheter i vissa områden, till exempel Norrliden, spelar roll. Att man kan smälta in i ett område skulle kunna förenkla för tjuven, säger Ulf Björkman." Det skulle man kunna kalla rasistiskt eller hur lyder din analys?

Postat av: Josefine

Kommunpolitikern Anders Leander från Timmernabben uppmanar på Facebook till våld mot muslimer.

”Våld är det enda dom förstår oftast. Jag tror att enda chansen att stoppa dom är att vara lika jävliga tillbaka som dom är mot oss svenskar. Tyvärr är det nog så!!! - vissa saker kan man inte prata sig ur, utan man måste ta i med våld. Inte tro att man är så duktig för man kan snacka och vifta med pennan, det är ingen jävel som lyssnar på dig ändå. - jag är för våld då det gäller islamister, det är det enda som kan lösa detta problem i Sverige. Det räcker inte med duktiga politiker som står och viftar med en penna! - SD är ju det enda allternativ som vi har att rösta på tyvärr. Sd skulle ha lite tuffare attityd det skulle dom få fler röster på tror jag!”

LäS MER i EXPRESSEN,som har tagit del av konversationen i en hemlig Facebook-grupp som tillhör antimuslimska extremistnätverket Swedish Defense League.

2012-01-30 @ 22:25:06
Postat av: Anonym

Kunskap ger framgång!Jag träffade Juri Lina idag och passade på att köpa en läsvärd bok av honom som PK hatar för dess existens, tror jag det, när boken innehåller sanningar 1000 år tillbaka i tiden fram till dags dagar och återger fakta om det politiska etablissemanget och inte minst de där Frimurarorg. där höjdarna leder Sveriges politik in i den kommunistiska fållan, en Olof Palme special så att säga.http://www.eaec.org/bookstore/... alt. "Architects of Deception - Jüri Lina" på Google söksida.

2012-01-30 @ 22:39:42
Postat av: Sommaren med Vanja

Lotta : Vi får väl utgå ifrån att Benny Kofot och Olle Långfinger arbetat mycket med sitt utseende,sedan kan det ju bitvis skita sej för dom i området,när dom inte smälter in fullt lika bra som dom tänkt sej.

Exakt hur dom är maskerade kan jag inte skriva för då får Thor-alf ett helvete.När det gäller polishövdingens funderingar så menar han väl att det är större urval av objekt att "shoppa" i, frestelsen blir helt enkelt för stor hade det varit mindre lägenheter alltså i antal AW Svensson inte i kvadratmeter, så hade problemen varit löst,så menar han nog?

Att det skulle bo flera tjuvar i område x istället för på tex Stensö är icke tänkbart.

Denna tanke får icke tänkas,dont even try it.

Nej här får man söka djupare i psykosociala aspekter som tex den fruktade barnfattigdomen som sprider sej,resistent mot pencilin kan bara botas iputilinFast nu skall ju "Jonna-Lotta" informera bort problemet man blir riktigt tårögd av denna genuina brottsbekämpning,en lysande ide.

2012-01-30 @ 22:39:54
Postat av: Ludvig

Rättssystemet i Sverige blir väl bättre när vi får samma lagar som i muslimländerna, det är ju dit våra folkvald vill komma. Då blir det straff i stället för parodi som nu. En som stulit får handen avhuggen t. ex.

2012-02-04 @ 09:28:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0