EN MILJON/MÅNAD I MUTPENGAR TILL KALMAR KOMMUNMigrationsverket mutar idag Kalmar kommun med ca 730 000 kronor varje månad för att kommunen skall ta emot 24 så kallade ensamkommande barn. Nu vill 7-klövern i Kalmar öka antalet till 35, så kallade ensamkommande barn eller snarare unga muslimska män. Det innebär att de kommunala mutpengarna kommer uppgå till drygt en miljon kronor/månad.

Förra tisdagen tog kommunstyrelsen i Kalmar beslut om att öka antalet så kallade ensamkommande barn till kommunen. Sverigedemokraterna har dock ingen plats i kommunstyrelsen men eftersom dessa möten är öppna försöker vi alltid ha en representant på plats. Han rapporterade om rena ”hallelujastämning” när en tjänsteman rapporterade om hur lyckosamma man varit i sin verksamhet. Ingen hade ännu ett fast jobb men flera studerade. Anders Blank på Barometern skrev följande.

”Nu har förvaltningen undersökt hur det har gått för de åtta som kom till boendet och som sedan har flyttat därifrån.
-          Av de här är det bara en som är inskriven hos arbetsförmedlingen. De andra är i olika stadier av utbildning. Med tanke på den höga ungdomsarbetslösheten måste man se det som positivt, säger Cecilia Frid tillförordnad socialchef.”

När man sedan läser vad som orsakade denna ”hallelujastämning” blir man förundrad!

Jag kan bara konstatera att vi har olika krav på vad som är positivt eller bara är normalt. Det Cecilia Frid säger är att ingen av de så kallade ensamkommande barnen som kommit sedan 2007 till Kalmar klarar av att försörja sig själv idag. Alla lever idag på bidrag från det svenska samhället i en eller annan form. Kalmars kommunstyrelse applåderade detta tillkännagivande under sittande möte enligt vår observatör. Jag är förundrad! Har man inte högre krav?

Givetvis berättade hon inte om de problem som finns. Hur många kommer ihåg ”Ringaren från Somalia?” Läs mitt blogginlägg.

I och med att kommunfullmäktige i Kalmar kommun den 30 januari nu kommer ta ett beslut att öka antalet så kallade ensamkommande barn från 24 till 35 räknar man också med att anställa hela 11 personer. Vilket motsvarar en anställd för varje ensamkommande barn. Hur många andra kommunala verksamheter har den personaltätheten? Antalet anställda för verksamheten kommer enligt uppgifter i Barometern att ligga på ca 35 anställda med chefer inkluderade. Helt sanslöst med tanke på att det rör sig om fullvuxna män i huvudsak.

Barometerns journalist Anders Blank undviker dock att skriva om det mest graverande och avslöjande som framgår av handlingarna till dokumenten. I mina ögon är det tjänstefel och visar på den brist på kompetens och kurage som Barometerns och för den delen hela PK-journalistkåren besitter

Jag förutsätter att journalisterna också läser handlingarna inför kommunstyrelsen eller åtminstone skumläser dem efter viktiga fakta. Anders Blank gör uppenbarligen inte det eller så ser vi med olika ögon på hårresande fakta. Det samma gäller givetvis Östrans journalister.

Det allra mest utmärkande i hela beslutsunderlagen undviker Anders Blank helt och hållet. Givetvis så undviker Anders Blank att nämna att Kalmar kommun får 1900 kronor/dygn för varje så kallat ensamkommande barn. Men det är inte heller detta som är mest anmärkningsvärt utan följande text i handlingarna.”Ersättning inom avtal ger 1900 kr/dygn från Migrationsverket och den faktiska kostnaden beräknas till ca 900 kr/dygn.”

Detta står i det inledande stycket i handlingarna ändå missar alla journalister detta. I mina ögon är de fullständigt hårresande att journalisterna inte ser detta. Eller är det så att pk-journalistiken här tar till sin pk-censur. Medborgarna skall hållas ovetande om kostnaderna och den verkliga orsaken till utökningen från 24 till 35 personer. Kalmar kommuns invånare har faktiskt rätt att få reda på vad som pågår i stadshuset och det är bland annat medias uppgift att granska men nu tycks dessa leva i symbios med Kalmars politiker. Det är helt enkelt ett korrupt system.

Det den tillförordnade socialchefen skriver är helt häpnadsväckande och borde leda till en hel rad frågor från alla politiker och inte minst från journalisterna!

Verksamheten kostar alltså endast 900 kr/dygn och "barn" men man får hela 1900 kr/dygn från Migrationsverket.

I mina ögon handlar det om att moderaternas migrationsminister Tobias Billström skickar med 1000 kr/dygn i mutpengar per barn, som Kalmar kommun tar emot. Inte undra på att detta har blivit en ”industri” för många kommuner i Sverige.

Nu ställer jag mig givetvis frågan vad händer med dessa 1000 kr/dygn och per barn. Vart tar de vägen? Läggs de på hög? Eller används de för annan verksamhet? Dessa frågor borde givetvis Anders Blank ställt innan han skrev sin "lovprisande" artikel i Barometern. Kritiskt granskande? Vilket skämt!Anders Blank skriver att det beror på lyckosamt mottagande som sporrar kommunen. Jag tror snarare att det är mutpengarna som lockar Kalmar kommun och alla andra kommuner. Hur många av alla dessa kommuner skulle ta emot så kallade ensamkommande barn om de inte fick Tobias Billströms mutpengar?

När Kalmar kommun nu skall ta emot 35 så kallade ensamkommande barn kommer mutpengarna således uppgå till 35 000 kr/dygn eller drygt 1 miljon kronor varje månad. På helåret innebär det ca 12,5 miljoner kronor för enbart Kalmar kommun. Då skall man även ha i åtanke att kommunen även får ersättning utöver schablonersättningen för bland annat utbildning ca 60000 kr/år och ungdom och för god man och dessutom utredningsersättningar o.s.v.

Kalmar kommun får därmed ca 15 miljoner kronor/år totalt sätt utöver den verkliga kostnaden.

I vilket svart hål försvinner dessa pengar/resurser?

Kom ihåg att detta handlar bara om Kalmar kommun. Idag tar ca 200 kommuner emot så kallade ensamkommande barn. Alla vill uppenbarligen få mutpengar från Migrationsverket och Tobias Billström.

Vissa kommuner har startat upp särskilda bolag som sköter denna verksamhet. Vinsten i dessa bolag slussas sedan över i andra verksamheter inom kommunen. Det är i varje fall juridiskt riktigt även om man kan ha synpunkter på det moraliska i detta avseende. Hur gör Kalmar kommun?

Om man förutsätter att det ser ut på samma sätt i alla landets kommuner kan men med ett litet enkelt överslag där man räknar med att det kommer ca 2500 asylsökande så kallade ensakommande barn varje år. Då blir den samlade mutkostnaden för Sveriges skattebetalare 2500st*1000 kr*365 dagar = 912500000 kronor/år

Nästan 1 miljard kronor/år i mutor till kommunerna från Migrationsverket. Här kan vi snacka om mutor, det handlar inte om några vinflaskor i julklapp. Ändå lyfter inte media och landets pk-journalister det minsta på ögonbrynen!


Kommentarer
Postat av: S-E Karlsson

Ytterligare ett kvitto på att svenska folket sover ,Oskarshamns kommun ska ju ta emot 13 st till en kostnad för skattebetalarna på nästan nio miljoner per år efter en dygnskostnad på 1900 kr !

SD måste storma fram annars går det käpprätt åt skogen !

2012-01-17 @ 12:22:44
Postat av: Eric

Viss tillnyktring betr verklighetssyn tycks ha skett.

Det står faktiskt "ensamkommande flyktingungdomar" i dokumentet, inte "barn" !

2012-01-17 @ 12:25:22
Postat av: Magnus S

Bra jobbat Thoralf. Wow! Ska bli intressant att se om tidningarna vaknar..,

2012-01-17 @ 12:30:59
Postat av: Urban Jakobsson

Det har ar samma sak som nar man pissa ner sig som liten,varmt i borjan svinkallt senare,hela Sverige ar sjukt och jag spyr pa landet.Jag har mer och mer forstatt att over 90% av befolkningen ar allvarligt skadade i hjarnbalken,tycker dock synd om ovriga 10% som maste leva med idioterna.

2012-01-17 @ 12:41:54
Postat av: Svensson i Flyinge

Av en tillfällighet hittade jag en blogg om hur en pensionerad, sjuk svensk behandlades redan på 1990-talet. Det handlar om Eslövs kommun där jag själv bor. Ta och läs bloggen.När en av de anhöriga klagade på omsorgen inom äldrevården på ett möte i socialnämnden så bemöttes han av:-"Det kostar oss tusentals kronor om dagen att ta hand om din pappa, vem vill du skall betala det?"

Malte Jeppsson, (C), Eslöv och även kristen kyrkopolitiker.Jag kan nämna att hans son Ingemar Jeppsson idag, naturligtvis, är med och tjänar pengar på invandringsindustrin.Han är projektledare på Herbert Felix-institutet i Eslöv som driver "opinionsbildning, forskning och erfarenhetsutbyte om invandringens och entreprenörskapets betydelse för samhällsutvecklingen"Det enda som sonen "lyckades" med på egen hand är att under en tid driva livsmedelsaffären i Flyinge. Med förlust naturligtvis, precis som alla hans efterträdare.Därefter fick det bli politik istället, och Ingemar Jeppsson är ett av många exempel på hur man kan leva gott på skattemedel.Källa:

http://gunnarhac.wordpress.com/

http://www.herbertfelixinstitutet.se/Sprid gärna detta blogginlägg vidare till andra bloggar.

2012-01-17 @ 12:45:37
URL: http://gunnarhac.wordpress.com/
Postat av: AWSvensson

Denna kategori människor är de som skulle behövt den personaltäthet bedrägeribarnen kräver. Hur länge betalar Migrationsverket ut dessa mutbelopp,med tanke på att ingen är självförsörjande efter alla dessa år så kan man tänka att snålheten bedrar visheten när det ekonomiska biståndet börja tickar ut.

Om alla kommuner vägrade spela med i detta bedrägeri med skattemedel så kunde Billström sitta där med sina bedrägeribarn och staten kunde sänka skatterna för medborgarna eller ge bidrag till äldrevården. Idioti är i sammanhanget en vänlig fras.

Postat av: fattigpensionären

F'låt att jag bryter in med en o-viktig OT-fråga. Minns ni mig från förra tråden 2012-01-16

@ 15:42:10Jag har redan fått svar från Pensionsverket, Fantastiskt!

Men, kan det bli mera "goddag yxskaft?

------------------------

Subject: Svar från Pensionsmyndigheten

From: [email protected]

Med vänlig hälsning från Sofie Nordh

Hej!

Om du väljer att bosätta dig i ett annat EU-land eller Schweiz så har du rätt att behålla din tilläggspension samt din garantipension. Väljer du däremot ett land som inte ingår i EU så upphör rätten till garantipension, din tilläggpension får du således behålla, detta då tilläggspensionen är något du själv tjänat in till.

Har du frågor om skatten om du flyttar utanför Sverige så får du kontakta Skatteverket med dina frågor. Skatteverket når du på telefon: 0771-567 567 eller via deras hemsida: www.skatteverket.se

- - - - -

Detta är ett typiskt chablonmässigt o-svar från en tjänstekvinna o-förmögen att tänka och/eller ta initiativ själv - Jmf mitt frågebrev. Än en gång blir nysvensk dumhet manifesterad.

Skälen för EXIL hopas.

2012-01-17 @ 13:06:42
Postat av: Tjadden

Det som är fel med svenska folket är att vi har låtit våra politiker tänka åt oss i hundra år!Förr i världen var politikerns ord kungsord för majoriteten av folket och just sossar hade en stor förmåga att bara flyta med, ungefär som prästens predikan i församlingen då folk suckar av glädje av att höra Gud och Jesus nämnas.Man kunde tro att så är det inte längre, för vi har ju rest oss och är så politiskt medvetna och vi lever i ett så upplyst samhälle och tror oss veta det mesta om hur och varför?Ingenting kan vara så fel, majoriteten av svenska folket har inte en susning om vart den rådande politiken leder till och det är tveksamt om ens våra grabbar i Sd har bilden klar för sig när de inte markerar att mångkultur har hittills endast skapat jämmer och elände för oss svenskar!Jag ser det som en plikt att lägga upp korten på bordet och inte humla om exakt vad det är som påverkar att denna extrema osämja uppstått mellan svenskarna, det här vill jag att våra valda representanter i SD tar upp i riksdagen.Alltså fråga 7 klövern om de för en bra politik som splittrar svenska folket som ställer till en stor oreda i folkets huvuden och politiker föraktet vet inga gränser längre och därför måste många politiker ha livvakt, bara att ta upp den frågan är skäl nog att kritisera 7 klövern och ställa frågan, när har ni tänkt skapa ett fredligt samhälle eller tror ni att folket ska klara upp det åt er?

2012-01-17 @ 13:09:33
Postat av: Da Capo

Två citat från Thoralfs inlägg:"Vissa kommuner har startat upp särskilda bolag som sköter denna verksamhet.""Nu vill man utöka organisation och öka personalen med elva."

- - - - -

Det skapas således arbetsplatser - flera jobb - helt i enlighet med den Reinfeldtska arbetslinjen.Flera nyanställda, som inte vill förlora sina nya jobb och sin försörjning och som därför, åtminstone inför omvärlden, ändrar åsikt och blir främlingstilvända, xenofila och islamofila, antirasistiska och efter bästa förmåga PK-sympatisörer, som inte ens under pistolhot skulle kunna ta i en SD-anhängare med tång.

I valet 2014 kommer de att rösta på Annie Rööf eller lille Fridolin.

Inte vill väl dom såga av den gren dom sitter på. Vem vill det?

Betänk att barnindoktrineringen i Nya Sverige skapar och har skapat legioner av pultroner.

2012-01-17 @ 13:42:59
Postat av: S-E Karlsson

Där har du nog mycket rätt "Da Capo "!Närmare sanningen går nog inte att komma !

2012-01-17 @ 15:02:01
Postat av: Åke, Västervik

Vilka förbannade landsförrädare det finns, även i Kalmar...Migrationsverkets mutpengar är ju inget annat än statliga, dvs folkets skattemedel som används, inbetalt via olika skatter...inget ymnighetshorn som det rinner pengar ur, vilket somliga tycks tro!!Uppenbarligen är detta mkt viktigare än vård,skola och omsorg där det ska kapas och sparas.

Västerviks kommun är inget undantag....40-50 miljoner back och det ska sparas ca 30 mille på skolan bl.a, samtidigt så vill man inte säga upp avtalen med migrationsverket, utan snarare utvidga dessa??? Samtidigt så ska årets 1:a Maj fyrverkeri ställas in för att spara ca 80.000 kr...???

Ställ det mot ca 14 miljoner som det årligen kostar kommunen pg av det mottagande vi hitills haft i Västervik genom försörjningsstöd mm...

Men ska det gå åt h-e med allt så är det väl lika bra att det görs det rejält, och det är väl det enda 7-klövern med säkerhet lyckas åstadkomma i politiken!!!

2012-01-17 @ 15:43:53
Postat av: Birger-Zorro

Det går väl alltid bra att gödsla med pengar om du inte behöver stå för notan själv!MEN vems pengar är det egentligen? Vi klarsynta begriper ju att det våra surt förvärvade skattepengar det handlar om!!!MEN våra politiker har INTE begripit att det är SAMMA plånbok det handlar om! Stat, kommun eller landsting; det är vår gemensamma kassakista som man gröper ur!!!Denna idioti gör mig ordentligt förbannad. Om de åtminstone hade LITE begrepp om sakernas tillstånd, så skulle det vara till stor hjälp. Men de är ju helt och hållet inkompetenta till att handha vår gemensamma välfärd i sina händer!!! :(

2012-01-17 @ 15:44:42
Postat av: HM

Det är väl dessutom så att kommunerna får efsättning för platser för ensamkommande flyktingbarn som inte är besatta. Här på Gotland har man i alla fall tidigare haft problem med att få hit barn och många platser har stått outnyttjade. Vad det är som gjort att barnen inte vill bli placerade på Gotland vet jag inte men en orsak kan vara det begränsade nöjes och affärslivet vinterhalvåret och de dåliga kommunikationerna.Det här är bara en höftning men jag tror en kommun fått ca tusenlappen eller ett par hundra mer för en outnyttjad plats per dygn.

2012-01-17 @ 15:56:05
URL: http://ondiklinte.blogspot.com/
Postat av: Jörgen

Ett bra tillfälle är ju att nämna detta i kommande utskick. Väldigt många liksom med mediahuset, har inte en susning om vad som händer i kommun eller med våra skattepengar.

2012-01-17 @ 16:00:22
Postat av: HM

Btw - Robinson Jan-Emanuel, Västkustfamiljen och AB Hassela Gotland har haft ett samarbete för ensamkommande med sociala eller psykiska problem som inte går att ha på vanliga boenden. Där finns det riktigt stora pengar och 1900:- får man nog dubbla.I klartext betyder det att ensamkommande flyktingbarn då placeras tillsammans med "svenska" ungdomar med missbruks eller kriminalitetsproblem.Västkustfamiljen har ju numera blivit underkänt som HVB hem av socialstyrelsen efter samröre med organsiaerad brottslighet och ingår knappast längre i det här samarbetet mellan vårdprofitörer.

2012-01-17 @ 16:03:13
URL: http://ondiklinte.blogspot.com/
Postat av: J B Doe

SD bör kräva att kommunerna tvingas till redovisning av de faktiska kostnaderna och blir återbetalningsskyldiga för överskjutande belopp. Detta torde vara omöjligt att argumentera emot.

2012-01-17 @ 16:14:04
Postat av: Lassekolja

Erkänner att jag inte "orkade" läsa hela Ditt/Thoralfs inlägg om dom stackars barnen men det är bara att fortsätta att samla fakta (om kostnader) till valrörelsen 2014. Jag ser det som att våra motståndare håller på att "plocka ut målvakten" d.v.s. mot öppet mål!

Förr eller senare borde "det sovande folket" vakna, åtminstone när besparingarna inom välfärden börjar svida i det egna skinnet!?

Postat av: Lassekolja

Betr. 1 anställd per "ensamt""barn": I Kungsbacka änställde kommunen 7 "personal" till 7"barn", samtidigt som extra lingonsylt och mjölk kostar extra på äldreboendet!!! Något för kommande flygblad!

Postat av: BjornER

Ajdå. Nu är ju risken att det kommer krav på att vi ska ta emot 2 till proset av en. Alltså 70 st istället...

2012-01-17 @ 16:51:48
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Folkpartisterna applåderade allra mest i KS. Ändå är det Inger Hilmansson som i både tid och otid alltid betonar arbetslinjen. Tydligen gäller inte arbetslinjen för sk ensamkommande flyktingbarn. ( trots att en del är arton/nitton år eller äldre ) Vad jag förstod så hade ingen efter alla dessa år i Sverige ett sk riktigt jobb. Måste man vara " professor " för att plocka gurkor,jordgubbar o dyl.Är fast övertygad om att dessa personer vet precis hur Sverige fungerar innan man kommer hit. Är det någon annan än naiva svenska politiker som tror att dessa personer hade kunnat leva på bidrag så länge i t ex USA eller England. Uppmanar politiker att göra ett studiebesök i t ex Minnesota för att se och lära sig hur arbetslinjen fungerar. Alliansens arbetslinje gäller tydligen bara svenskar.

2012-01-17 @ 17:17:11
Postat av: Sommaren med Vanja

Som pursvensk skall du ha leg skattsedel mittbena och f-n och hans mormor ,här räcker det med "Lastbilsflakssurfing", och en val, så är svenska skattebetalare några spänn fattigare.

Att inte leg/ålder kontrolleras är dubbelt bedrägeri,detta deltar glatt alla sjuklöverpolitiker

i,varför då?

Vad skall ni skylla på när rätt ålder i många fall avslöjas?

Detta pågående bedrägeri är stötande mot varje ordentlig svensk skattebetalare oavsett färg eller skonummer(OBS är du i mediabranschen så är det ett skämt det du nyss läste).

AW Svensson hur många opiumcowboys får det egentligen rum på en "Scaniaåsnebert"

2012-01-17 @ 17:22:46
Postat av: Sommaren med Vanja

"vals" obs AW Svensson inte Tanz

2012-01-17 @ 17:23:49
Postat av: Tony Ingman

Kalmar, staden som "brinner" för jordens barn!

2012-01-17 @ 17:49:36
Postat av: Svensson

Tar detta vansinne aldrig slut , arbetslösheten ökar och man skänker bort våra pengar.

2012-01-17 @ 17:59:57
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Kjell

Dessutom har regeringen redan beviljat 9 miljarder till invandringsvansinnet!.

2012-01-17 @ 18:23:50
Postat av: Rune

"Kalmar kommuns invånare har faktiskt rätt att få reda på vad som pågår i stadshuset och det är bland annat medias uppgift att granska men nu tycks dessa leva i symbios med Kalmars politiker. Det är helt enkelt ett korrupt system."

--------------------

Ja! Media får ju ett nytt fint mediahus som tack för att de inte rotar för mycket i politikernas förehavande.

2012-01-17 @ 18:27:41
Postat av: Fredrik

Jaha! Då håller vi på med barnarbete då med eller?

För inte har vi väl tvingat " barnen" att skriva in sig på arbetsförmedlingen? För de är väl barn?Sen vad är de för PK UTBILDNING DOM GÅR?

Snacka om att vränga med ord... arbetslös,inskriven på AB eller går nån meninglös utbildning räknas som framsteg? Ok!Men om dessa är barn så måste vi omedelbart sluta för att tvinga barn att arbeta är förbjudet i Sverige har jag för mig.

2012-01-17 @ 18:49:24
Postat av: Berit

Det som förvånar mig är varför SD är så tysta ni borde verkligen ställa 7-klövern till svars för deras invandringspolitik.

Gör ni inget nu så börjar man fundera var ni står någonstans?

2012-01-17 @ 18:58:17
Postat av: Ronny

Tryckfrihetssällskapethåller sitt första möte någonsin i Sverige. Tisdagen 31 januari kl 18.30 i Ungdomens Hus på Norra Skolgatan 10 i Malmö. Kom och lyssna till det du aldrig får se, höra eller läsa om i svenska medier!FINNS DET YTTRANDEFRIHET I SVERIGE?- EN NORDISK BETRAKTELSEMedverkande:Lars Hedegaard, dansk journalist och författare, grundare av Trykkefrihedsselskabet i Köpenhamn. Dömd för brott mot ”rasismeparagrafen 266b” för att han i en intervju bland annat sa att ”när en muslimsk man våldtar en kvinna, är det hans rätt att göra det”. Har skrivit boken Mohammeds piger om kvinnoförtryck i islam.Gunnar Sandelin, svensk journalist som blev utfryst efter sin debattartikel i DN 2010: ”Journalisterna mörklägger sanningen om invandrarna.” Han avslöjade där att av den dryga miljon invandrare som har fått uppehållstillstånd i Sverige de senaste 25 åren, är bara 10 procent klassade som flyktingar eller som skyddsbehövande.Mikael Jalving, dansk journalist och författare som skulle ha kommit till Publicistklubben i Malmö förra året och pratat om sin bok Absolut Sverige – en resa i tystnadens rike, men portades i sista minuten. Nu kommer han äntligen hit för att berätta vad han anser om den svenska tystnaden och vad man eventuellt kan göra åt den.Hans Rustad, journalist som i många år arbetade på NTB, norska TT. Startade 2003 webbsajtendocument.no, Norges största kritiska nätsajt med 50 000 unika läsare varje månad. Brukar betecknas som det enda seriösa, politiska alternativet till de norska "gammelmedierna". Ska berätta om hur debattklimatet förändrats i Norge efter Breiviks attentat.OBLIGATORISK ANMÄLAN TILL[email protected]senast fredag 27 januari 2012.2012-01-17 @ 19:43:44
Postat av: S-E Karlsson

Lena Ek vill att vi ska köra mindre med våra bilar,

Hur går det ihop med Annie Lööfs vision om att vi har plats för 40 miljoner i Sverige ?

2012-01-17 @ 19:52:20
Postat av: World Traveller

SvD - Sverige skaenker 350 miljoner till Muslimska Brodraskapet i Mellanostern och Nordafrika for att fraemja fortsatta "revolutioner" mot de kvarvarande icke-sharia praktiserande laenderna i regionen. Vaara skattepengar gaar alltsa nu direkt till islamisterna medans vaara sjukhus laeggs ner.

2012-01-17 @ 20:02:38
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Svar till Berit. Verkligheten är den att media fösöker tysta ihjäl oss. I kommunfullmäktige där jag har suttit i snart 6 år, kan jag ta hur många exempel som helst där Barometern och Östra Småland inte refererar vad vi har sagt. På KF:mötet i December t ex var vi Sverigedemokrater emot en utförsäljning av alla sjukhem som t ex Oxhagshemmet, Stensbergshemmet etc. Till o med S som V var med på en trevare om det finns någon intressent som vill köpa alla sjukhem/vårdhem samt en del av Kalmarhems fastighetsbestånd. Hur mycket har du läst i ovannämnda " blaskor " om SD:s ställningstagande.

2012-01-17 @ 20:05:06
Postat av: Niklas

Media är en sån total katastrof idag. Lite positivt nu iaf är att jag fått över min mor på denna sidan. Det lustiga var att det endast behövdes några månaders e-mailande till henne med artiklar om hur vansinnigt det verkligen är i Sverige idag & hur korrupta media är. Är helt övertygad om att de flesta äldre är lika ovetande om detta som hon varit men bättre att hon vaknat sent nu än aldrig.

2012-01-17 @ 21:29:31
Postat av: Da Capo

Hämtat från snaphanen.dk

-------------------------------------------------

Därför behöver Sverige ett Tryckfrihetssällskap

Av Ingrid Carlqvist, journalistEfter dansk förebild startas nu Tryckfrihetssällskapet i Malmö. Tisdagen 31 januari håller vi vårt första möte på temat: Finns det yttrandefrihet i Skandinavien?Behövs det verkligen ett Tryckfrihetssällskap i ett land vars första tryckfrihetsförordning antogs redan 1766 och numera har den inskriven i grundlagen? Tyvärr är svaret utan tvekan ja. Jag tycker att Publicistklubben har blivit tandlös och det skrämmer mig att så många svenska journalister döljer viktiga fakta om de heliga korna Feminismen, Mångkulturalismen och Det heliga moderskapet.

Jag har själv försökt sälja artiklar till de flesta större dagstidningarna om det nedtystade problemet med ”Kvinnors våld mot män”, men alla tackar nej. Ingen vill ha ett genomarbetat reportage baserat på internationella studier som visar att det är lika vanligt att kvinnor slår män som motsatsen. Att jag dessutom hade intervjuer med flera män som tagit sig ur sådana våldsamma relationer frestade dem inte – trots att samma tidningar väldigt ofta har intervjuer med slagna kvinnor. Några redaktioner svarade att det ”inte passar i vår mix just nu” och några tyckte att jag var oförskämd som ens föreslog att man skulle skriva om något sådant. De är inte heller intresserade av reportage om hur pappor diskrimineras i vårdnadstvister eller hur falska våldtäktsanklagelser förstör många mäns liv.Den heliga mångkulturen

Och den heligaste av alla kor, mångkulturen, får bara nämnas i positiva ordalag. När Expressen utnämner Föreningsgatan i Malmö till ”Hatets gata” strömmar ilskan mot oss skåningar eftersom läsarna antar att det är skånska nazister som hotar och hatar judarna. Det faktum att det är muslimska invandrargäng som står för i princip alla hoten, undviker tidningarna att skriva.

När medierna har sjunkit så lågt är det inte bara viktigt med ett Tryckfrihetssällskap, jag dristar mig till att påstå att det är alldeles nödvändigt för att vända utvecklingen i Sverige. Vårt land är farligt nära att övergå från demokrati till demokratur. Om vi inte redan har passerat gränsen…

Har du inte hört talas om ordet demokratur så är det helt i sin ordning – människor som lever i ett sådant samhällstillstånd uppfattar inte själva att de befinner sig i en demokratur. Uttrycket brukar tillskrivas den franske sociologen Gerard Mermet, och betecknar ett samhälle som på ytan innehåller allt det som en demokrati gör men i praktiken inte låter avvikande politiska grupper föra sin talan på lika villkor. Ett land där avvikare riskerar att bli av med jobbet för sina åsikters skull och även utsättas för våld av sina politiska motståndare – alltmedan staten ser mellan fingrarna.SD behandlas inte som andra

För drygt ett år sedan kom ett nytt politiskt parti in i riksdagen och vad man än tycker om Sverigedemokraternas politik, så är det ett faktum att de inte tillåts föra sin talan på samma sätt som andra partier i gammelmedierna och att deras företrädare blir av med sina jobb (Therese Borg, Richard Jomshof) eller utesluts ur facket (Fredrik Lantz). Och varje gång SD demonstrerar attackeras de av våldsamma motdemonstranter vars pöbelfasoner medierna knappt rapporterar om.

Hur och varför det har blivit så här vore intressant att diskutera och analysera, men det är inte svenska medier så pigga på – kanske för att de själva har stor del i denna utveckling. Knappt hade Sverigedemokraterna kommit in i riksdagen förrän Aftonbladet startade ”Vi gillar olika-kampanjen”, där de uppmanade människor att protestera mot att ”nu har vi ett parti i Sveriges riksdag som säger att alla måste vara lika för att gå upp i den svenska nationen”. Att ingen SD-politiker framfört detta krav på likhet, hade uppenbarligen ingen betydelse i kampen mot ett parti som på demokratiskt vis blivit invalt i riksdagen.Skillnaden är Upplysningen

Jag tror att jag hittade en viktig förklaring till att svenska journalister vägrar att se vissa sanningar och det var när jag nyligen läste Ayaan Hirsi Alis bok Nomad. Det var särskilt en sak som grep tag i mig. Det var när Ayaan beskriver hur hon på universitetet i Holland kommer i kontakt med Upplysningen och dess filosofer. Somaliskan blir alldeles upprymd av det hon läser – människan har ett eget förnuft, alla människor är kapabla att tänka själva – tankar som går stick i stäv med det hennes mamma och mormor bokstavligt talat bankat in i henne. Visserligen har upprorstankarna alltid bubblat i Ayaan, men innerst inne ”vet” hon ju att Allah ser allt man gör och tänker och att han kan straffa en när som helst för syndiga och upproriska tankar.

(fortsättes)

2012-01-17 @ 22:02:37
Postat av: Da Capo

(fortsättning)

Men när hon vill diskutera detta med sina holländska studiekamrater får hon bara trötta axelryckningar till svar. Hur är det möjligt, tänker Ayaan. Det tar ett tag för henne att inse att människorna i Västeuropa fått Upplysningen i sig med modersmjölken. Det som på 1700-talet för Voltaire och encyklopedisterna var banbrytande och inte sällan farligt att hävda, är fullständiga självklarheter för oss. Ja, så självklart är det att vi inte ens förstår att man i andra delar av världen fortfarande lever efter devisen att Gud har skapat allt på denna jord och att det är förenat med livsfara att påstå något annat.Livsfarligt att kritisera Mohammed

Plötsligt insåg jag var den stora skillnaden mellan de som vuxit upp med islam och vi som fostrats i den judisk/kristna världen ligger. Det är inte bara religionen i sig som skiljer oss, utan det faktum att kristna och judar är så insmorda i Upplysningens marinad att vi inte ens reflekterar över den längre. Det är fullständigt självklart för oss att vetenskap och förnuft går före religiös tro.

Tyvärr har denna självklara övertygelse fört något dåligt med sig, nämligen att västerlänningar i allmänhet och svenskar i synnerhet förutsätter att människor i övriga världen delar samma övertygelse. Vi vill helt enkelt inte inse att det är en central del av islam att Koranen består av Guds egna ord, något som påstås bli bevisat av att profeten Mohammed var analfabet. Den som ifrågasätter innehållet, som Salman Rushdie gjorde i Satansverserna, kan mista livet. Att det är så, kan vem som helst själv kontrollera genom en enkel Googlesökning.

Så när vi ser att Kurt Westergaard och Lars Vilks utsätts för mordförsök för att de tecknat skojiga bilder av profeten Mohammed, så förutsätter vi att det handlar om enstaka stollar. I stället för att kraftfullt fördöma dessa illdåd, tycker vi synd om brottslingarna för att de ”lever i utanförskap” och så hånar vi Vilks och säger att hans rondellhundar ändå är så fula att de inte borde få kallas konst, ännu mindre få ställas ut i rilksdagshuset.

Ytterst få verkar förstå att Lars Vilks rondellhundar ingår i ett både konstnärligt och politiskt projekt där det som borde vara våra dyrbaraste ägodelar –yttrandefriheten, tryckfriheten, åsiktsfriheten – ställs på sin spets. Inte ens Publicistklubbens ordförande Ulrika Knutson orkar stå upp för Vilks rätt att säga vad han vill. I en DN-artikel från mars 2010 skriver hon att hoten mot Lars Vilks inte är några hot mot yttrandefriheten därför att Vilks inte har tystnat.

Publicistklubben sviker sin uppgift

Den organisation i Sverige som borde vara yttrandefrihetens och tryckfrihetens främsta banérförare, leds av en kvinna som tycker att dödshot inte hotar yttrandefriheten, så länge den hotade orkar fortsätta sin kamp, trots brandbomber och mordförsök! Detta fick mig att allvarligt tvivla på om jag ville fortsätta vara medlem i Publicistklubben. Men som vice ordförande i Malmö-kretsen tyckte jag att jag ändå kunde göra viss nytta genom att ta upp viktiga yttrandefrihetsfrågor till diskussion och debatt.

Hösten 2010 föreslog jag att vi skulle bjuda in den danske journalisten och författaren Mikael Jalving, som just skulle komma ut med boken "Absolut Sverige – en resa i tystnadens rike". Jag kunde inte tänka mig ett viktigare debattämne än: ”Varför är det så tyst om vissa saker i Sverige?” Möjligen kunde en dansk granne ha en del av svaren. Jag föreslog att vi skulle ordna debatt mellan honom och Lena Sundström, som ju blivit prisad för sin analys över tillståndet i Danmark i boken ”Världens lyckligaste folk”.Märkligt nog var Lena Sundström upptagen – vartenda datum vi föreslog. Så vi beslöt att bjuda in Jalving ensam.Därför hoppade jag av Publicistklubben

Men en dag kom ett mejl från ordföranden, kulturjournalisten Per Svensson på Sydsvenskan. Han hade upptäckt att Jalving även skulle tala hos Nationaldemokraterna och ”eftersom de är en del av den nazistiska miljön i Sverige bör han meddelas ett vänligt men bestämt återbud”. Jag trodde inte mina ögon. Blev det omöjligt att höra vad Mikael Jalving anser om Sverige för att han även tänker sprida sina iakttagelser hos en grupp, vars åsikter de flesta av oss avskyr? Är det inte detta som brukar kallas guilt by association?

I Publicistklubbens stadgar, paragraf 1 står:

Publicistklubbens främsta uppgift är att slå vakt om tryckfriheten och yttrandefriheten. Klubben skall föra publicistisk debatt och främja meningsutbyte bland publicister och andra som verkar på massmediernas område. Per Svensson och resten av styrelsen kunde inte ställa upp på det mest grundläggande av föreningens motton och därmed var mitt mått rågat.Finns ett sug efter andra bilder

Mitt avhopp från styrelsen gav inget eko på denna sidan Öresund, men Jyllands-Posten skrev en artikel och jag blev inbjuden till Trykkefrihedsselskabet i Köpenhamn. Där talade Mikael Jalving om sin bok och jag talade om varför jag tror att det är så tyst i Sverige. Uppenbarligen fanns det ett sug efter att få höra en svensk journalist tala om det onämnbara, för mitt föredrag fick tiotusen klick på ett enda dygn på Youtube.

Nu startar jag och några andra personer, både journalister och icke-journalister, ett svenskt Tryckfrihetssällskap i Malmö. Det är vår förhoppning att vi ska kunna erbjuda föreläsare från hela världen som oroas över den brist på yttrandefrihet och tryckfrihet som Västvärlden drabbats av. På önskelistan står Ayaan Hirsi Ali, Wafa Sultan, Douglas Murray, Roger Scruton och andra modiga människor som inte har glömt det Upplysningens filosofer lärde oss redan på 1700-talet.

Vårt första möte blir 31 januari. En av föreläsarna heter Mikael Jalving. Äntligen ska hans åsikter om tystnadens rike få höras just här.

Ingrid CarlqvistFotnot: Den här artikeln refuserades två gånger av Newsmill. Trots att jag gjorde flera kompletteringar med exempel på hur medierna sviker sitt uppdrag, bestämde sig redaktionen där för att jag använder ”för svepande formuleringar”, till exempel när jag förklarar vad JAG anser att skillnaden är mellan muslimer och judar/kristna. På ett sätt är jag glad över refuseringen – den bevisar bara att jag har rätt. Sverige är i akut behov av ett Tryckfrihetssällskap!OBLIGATORISK ANMÄLAN TILL

[email protected]

senast fredag 27 januari 2012.

2012-01-17 @ 22:06:07
Postat av: Da Capo

Thoralf - två långa och betydelsefulla avsnitt har hamnat i sile. Skulle du vilja lägga ut dem?

2012-01-17 @ 22:08:40
Postat av: Ceasar Andersson

Glöm inte att förtälja vad som händer efter bidragstiden! Beskriv under vilken tid som ersättningen ges och vilka kostnader vi då står med.Detta är ju erfarenhetsbaserat.. Ni hade exempel från 2007 års kull, av vilka ingen försörjde sig själv.

2012-01-17 @ 22:40:40
Postat av: Mats (Malmo)

Beträffande kostnader för de ensamkommande - läs här på migrationsverkets sida:

http://www.migrationsverket.se/info/428.html

2012-01-18 @ 00:10:10
Postat av: Magnus S

Attans vad bra jobbat Thoralf. Jag ska banne mig genast betala in 300 riksdaler till din insamling. Den bästa investering jag gjort får jag hoppas. Nyp dessa censurblaskor (specifikt äckelbarometern) rejält i näsan med tång om du ids hålla i den.

2012-01-18 @ 00:58:42
Postat av: Magnus S

300 riksdaler igen skall det stå. Sorry..,

2012-01-18 @ 01:22:22
Postat av: PK

Jag garanterar att det finns högar med Jan-Emanuel politiker med privata företag som tjänar sinnessjuka pengar på detta. Det är en industri i bästa svåger/banan-republik anda.Dessa politiker skyddas direkt/indirekt från granskning av godhets-PK journalisterna som mörkar istället för att skriva om den uppenbara korruptionen och förskingringen av skattepengar.

2012-01-18 @ 03:42:23
Postat av: Isacs Mamma

Oj en granne? oskarshamnare här:)

2012-01-18 @ 04:35:33
URL: http://isacsmamma.blogg.se/
Postat av: Tobias

@ J B Doe

"SD bör kräva att kommunerna tvingas till redovisning av de faktiska kostnaderna och blir återbetalningsskyldiga för överskjutande belopp. Detta torde vara omöjligt att argumentera emot."...Mycket bra förslag. Tummen upp!

2012-01-18 @ 06:27:39
Postat av: G Järnet

Att sälja narkotika till barn var en gång det värsta sättet att tjäna pengar.

Vad sägs om att sälja landet till barn?

2012-01-18 @ 07:22:33
Postat av: Da Capo

Det har förvånat mig att ingen har klagat över att jag satte in två sådana långa och svårlästa textstycken på Thoralfs blogg. De fastnade först i silen, men dök sedan upp, kanske med Thoralfs hjälp. De handlar om något mycket väsentligt och "f a r l i g t".Min självsvåldighet dikterades av en naiv tanke, nämligen att alla dessa personer, som i hemlighet läser Thoralfs blogg, eftersom den ibland tvingas uppehålla sig vid deras olika krumpsprång, Akinder, Madame Sax, bärsärken W, kommunalrådet med anhang och andra, vilka inte ens med hjälp av tång skulle klicka in på snaphanen.dk, därför att snaphanen sällan uppehåller sig vid så envar för sig små och på lokalplanet verksamma, nysvenska människor - kanske på detta sätt, 'kanske' kunde bli underrättade om den viktiga tilldragelsen att ett svenskt Tryckfrihetssällskap skall bildas på månadens sista dag. I Nordens Mogadishu.

Olé!

2012-01-18 @ 08:21:05
Postat av: Hacke

Ungefär som man anat utan att ha haft tillgång till kalla siffror. Men det är ju själva f-n att man inte ska kunna ta del av detta i vanlig svensk media. Korruptionen är närmast total.

Tack Thoralf, du gör inte bara en stor gärning som politiker, du tvingas dessutom sköta de genomruttna "journalisternas" jobb vid sidan om också.

2012-01-18 @ 09:02:16
Postat av: Jonas

Skulle du själv sitta i riksdagen utan en "muta" på 55000 kr/månad?

2012-01-18 @ 09:38:25
Postat av: Thoraf Alfsson

JonasNär jag tackade ja till nomineringen var inte lönen en avgörande faktor. Jag hade ett jobb som jag trivdes med och som jag kan gå tillbaka till imorgon utan att förlora så mycket i skatt. Dessutom skulle jag få ett mycket behagligare liv med mer av hemmaliv och ledig tid.

2012-01-18 @ 10:07:01
Postat av: Tobbe

Denna eminenta lista skulle du publicera på din blogg, Thoralf! Ta gärna med den till riksdagen också... =0) http://avpixlat.info/2012/01/18/vilka-ar-mangkulturens-fordelar/#more-8103

2012-01-18 @ 10:17:36
Postat av: AWSvensson

Partiledardebatten :Jimmies fråga till Juholt om sossarna har något ansvar för utvecklingen i Malmö besvarades med ja vadå. Så länge sossarna styrde så gnällde man lite i Malmö och regeringen skyfflade in lite likvider och lugnet återställdes. Nu med en borgerlig regering så hörsammas inte Malmös gnäll över ett skenande ekonomiskt bistånd, som till största delen går till utrikes födda. Alltså detta skulle vara Borgs skuld att situationen i Malmö är som den är.Att sossarna bidragit till denna massinvandring av personer som går direkt till ekonomiskt bistånd så fort ersättningen från staten uteblir det erkännandet fanns inte på kartan.

2012-01-18 @ 10:35:56
Postat av: Tjadden

Det finns bara ett svar!Mångkultur är att degradera ett lands befolkning och upphäva allt av civiliserat tänkande!Föräldras uppfostran av barnen är slängt på soptippen som civiliserad tanke och idé,

så välkommen in i dårarnas paradis Sverige!show more show less2012-01-18 @ 10:37:54
Postat av: Lars-Inge

@ ThoralfOTHur går det med insamlingen. Förstår att du har "häcken full", men skulle vara intressant att veta hur det blev efter Östrans artikel och hur det ser ut i dag?

2012-01-18 @ 10:51:46
Postat av: AWSvensson

Fridolins anförande kunde mycket väl kommit från en Sverigedemokrat,han beskrev situationen i skolan ,synd bara att han inte begrep sambandet mellan invandring och kaos.

2012-01-18 @ 10:57:19
Postat av: Thoralf Alfsson

Lars-IngeHar inte haft tid att sedan igår förmiddag. Vi har i varje fall passerat 20 000 kronor men jag återkommer kanske ikväll med ny uppdatering.

2012-01-18 @ 11:15:11
Postat av: Tony Ingman

Claes Malmberg vill ta över partiledarrollen

för S efter Håkan Juholt. Nåja pajas som pajas,

bara partiet fortsätter neråt, och deras väljare

flyttar över till SD.

2012-01-18 @ 11:29:01
Postat av: Tony Ingman

Satt i dag på Sjukhusbiblioteket och väntade

in tiden, och fick då tag i Ystads Allehanda, en

tidning jag annars inte tar i med tång.

På kultursidan recenserar en Sara Ullberg en

av sin s.k journalist kollegors bok, nämligen den

ökände Niklas Orrenius senaste drapa.

Och som vanligt när medlemmar från sällskapet

för inbördes beundran hyllar varandra, så är det

idel lovord och halleluja upplevelser som hon

rapar fram, man känner nästan en äckelkänsla

över hur PK folket med dom rätta åsikterna

klappar varandra på huvudet.

2012-01-18 @ 11:46:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0