HYCKLANDE CENTERPARTISTER OCH SOCIALDEMOKRATER

Att opinionssiffrorna för Centerpartiet är mycket låga har nog inte undgått någon. I dessa lägen skickar partiet som vanligt ute Staffan Danielsson till att ”fiska i grumliga” vatten, som det brukar heta i media.
Den här gången gäller det åldersbestämning av så kallade ensamkommande barn. Givetvis får Staffan Danielsson utrymme i DN med sin debattartikel.

Visst är det glädjande att Centerpartiet och Staffan Danielsson nu stödjer Sverigedemokraternas förslag om att åldersbestämning skall införas för så kallade ensamkommande barn, för att stoppa det utbredda fusket som förekommer.
 
Men det hade varit betydligt mycket bättre om Centerpartiet hade röstat för vår reservation om åldersbestämning den 2 april i riksdagen. Då röstade samtliga Centerpartister nej till vår reservation, tillsammans med hela 7-klövern. Voteringen slutade med 299 emot och 19 för vår reservation/motion.

Så här såg vår reservationstext ut.

”Undersökningar från både Norge, Sverige och Danmark har visat att en relativt stor andel av de ensamkommande unga immigranter som påstår sig vara under 18 år i själva verket är betydligt äldre. Migrationsverket bör därför få i uppdrag att med vetenskapliga metoder åldersbestämma immigranter som påstår sig vara under 18 år men som kan misstänkas vara äldre. Därtill ska prövningen av uppehållstillstånd för den som vägrar delta i åldersbestämning avslutas och personen avvisas eller utvisas med omedelbar verkan.”


Som av en händelse lämnade jag igår in en skriftlig fråga till migrationsminister Tobias Billström rörande just så kallade ensamkommande barn.
Läs mitt blogginlägg som ligger till grund för min skriftliga fråga.
Den finns ännu inte på riksdagens hemsida men nedan kan du läsa min fråga.Som dom flesta säkert vet är Alliansregeringen bakbunden av uppgörelsen med Miljöpartiet när det gäller invandringsfrågor. När svaret kommer från Tobias Billström kommer jag givetvis publicera det.

När det gäller Staffan Danielsson och Centerpartiet är det inte första gången som han är ute och sänder upp ”luftballonger”. För några år sedan ville han förbjuda burka i Sverige men sedan blev det inget av det. Läs artikel i Expressen.

På Newsmill tyckte han till om invandringen i en debattartikel innan förra årets centerstämma men som bekant blev det istället Nybyggarlandet Sverige som kan ha en befolkning på 40 miljoner invånare.

Nej, Staffan Danielsson är bara ute efter att fiska efter centerväljare som riskerar att gå till SD genom att hålla upp skenet av att det fortfarande finns någon form av Sjöbocentern kvar inom Centerpartiet. I riksdagen och i regeringen både ser och hör vi hur Centerpartiet går i motsatt riktning.
 
Är det inte dags för Staffan Danielsson att stå för sina åsikter även under riksdagens voteringar?UPPDATERING!

Nu är det inte bara Centerpartiet som hycklar utan även Socialdemokraterna. Läs artikel i SvD om hur sandlådan ständigt fylls på av nya politiker. En socialdemokratisk statsvetare ger dessutom socialdemokraterna rejält med stryk i en annan artikel i SvD. Läs artikel i SvD.

Samma sak skedde i ett annat utskott idag men eftersom betänkandet inte är justerat så får vi vänta med hur slutresultatet kommer att se ut efter den kommande justeringen. Efter den kritik som nu riktas mot S kanske man kovänder i detta utskott till justeringen.

Kommentarer
Postat av: AWSvensson

Då sorterar vi in utspelet i samma låda som Folkpartiets språktest. Ursula var inte sen att följa upp partikollegan Staffan Danielssons utspel,som vanligt så är inte sanningen så viktig när det gäller att försvara asylsvindleriet,detta med vetskap om att media och andra inom 7 klövern inte skulle komma på tanken att påpeka denna lögn,tro inte dom har en aning om detta svindleri som kännetecknar asylhanteringen,i varje fall blunda de med hela kroppen. Åldersbestämningen bygger helt på den asylsökandets uppgifter,vilken man sväljer med hull och skägg.

Postat av: Fredrik

Kan inget annat än att hålla med dig Thoralf.Men ännu större anledning att påpeka deras hyckleri här på bloggen,media,riksdag och ibland vanliga hederliga Svenssons.Tycker de ska bli hur intressant somhelst och se hur man ska liksom snärja sig ur alla dessa lögner och myter man skapat om den MASSINVANDRINGENS NYTTA FÖR SVERIGE!Om SD bara står fast vid sin politik så kommer växa markant!Vanligt sunt bondförnuft kommer man långt med!

2012-04-26 @ 12:40:07
Postat av: Anonym

http://www.centerpartiet.se/Nyheter/Arkiv-2012/C-vill-att-Europa-oppnar-upp-for-fler-ensamkommande-flyktingbarn-/

2012-04-26 @ 12:42:10
Postat av: Inte-en-till

"Är det inte dags för Staffan Danielsson att stå för sina åsikter även under riksdagens voteringar?":-) Det kan man ju tycka...2012-04-26 @ 13:35:17
Postat av: Svensson

Invandringen är så misslyckad, så man kallar vuxna män för barn, så man kan ta hit dom.

2012-04-26 @ 13:41:39
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Turdo

Transan Federley är ute med partipiskan.

http://www.friatider.se/c-tillrattavisar-bangstyrig-riksdagsledamot

2012-04-26 @ 13:44:05
Postat av: Hulda

Som Centerväljare i unga år, förfäras jag över hur Centern blivit idag. "Nybyggare" och andra naiva ordkonster ger mig en stor avsky för Centern på Riks.

Däremot finns väldigt förnuftiga Centerpolitiker kommunalt där jag bor, men några allvarliga samtal kommer det att bli med dem i god tid före valet 2014.

Nej Centern har kört i diket rejält, med Annie Lööf och hennes drömmar om 40 miljoner boende i Sverige.

Staffan Danielsson är säkert testpilot och ska inte tas på allvar. Först när Annie Lööf, eller nästa partiledare uttalar sig, då tror jag på Centern.

Men det kommer aldrig att hända, tyvärr....

2012-04-26 @ 14:08:27
Postat av: Åke, Västervik

...jag har funderat över en sak...Dessa yngre skäggiga män kallas som bekant och envist i media och radio för ensamkommande barn, medan samma nyhetsmedia kallar tjejer/flickor i 11-12 årsåldern för unga kvinnor i samband med snacket om vaccination mot livmoderhalscancer???

Det är bara för mycket som inte är friskt i Sverige idag....

2012-04-26 @ 15:34:03
Postat av: Sven Dacke

Integrationsminister Erik Ullenhag (FP) är oroad över att hat mot judar i Sverige, särskilt i Malmö, har blivit en världsnyhet.Snygg bild på "frälsaren" från Rosenbad

Postat av: Info

FREDRICK/URSULA PROTESTERARNi har väl sett Fredrick Federleys uppläxning av sin partikamrat Staffan Danielsson beträffande massmottagande av 20–35-åriga flyktingbarn:http://www.centerpartiet.se/Nyheter/Arkiv-2012/C-vill-att-Europa-oppnar-upp-for-fler-ensamkommande-flyktingbarn-/”centerpartiet vill att fler människor ges möjlighet att komma till Sverige inte färre. - Problemet idag är inte de barn som kommer till Sverige utan alla de barn som aldrig får komma till Europa.”Här är en film, som visar, hur hur vår ev. blivande statsminister, migrationsminister eller utrikesminister sminkas upp av en betjänt inför en riksdagsmiddag eller möjligen ett gaygalaframträdande:http://www.youtube.com/watch?v=PvaPygAFzk8&feature=player_embedded#!Fantasilön, betjäntkostnader, festklänningar – allt bjuder riksdagens väljare på. Och får sålunda den valuta för pengarna, som de så hett strävar eftersträvat i många år:Världshistoriens första, snart fullbordade autogenocid.

2012-04-26 @ 17:09:45
Postat av: Lars Rosén SD KALMAR

Nu har grekiska regeringen stoppat utbetalningarna till " döda greker ". Är övertygad om att Sverige fortfarande betalar ut pensioner till " döda greker och även till andra ".

2012-04-26 @ 17:22:45
Postat av: sanning2010

Är böjd att hålla med dig om dubbelmoralen, men ändå positivt till att fakta kommer ut i en "politiskt korrekt" tidning.

2012-04-26 @ 19:56:54
Postat av: Stefan A

Danielsson kan ju allt hoppa av till SD, är tydligen inte välkommen i C längre.....

2012-04-26 @ 20:19:22
Postat av: Gute

Opinionssiffrorna för Centerpartiet är inte alls mycket låga, de är passande för en sån ruin som är kvar av ett gammalt fint bondeparti.Totalt kört i botten av två kacklande hönor i ledarposition.Valet 2014 för C handlar endast om att försöka hålla sig över 4 %-spärren, inget annat!!När de gamla gråsossarna till slut avslöjar sina skattehöjningar, så flyr väljarna som skållade råttor igen!!

2012-04-26 @ 21:47:42
Postat av: Fredrik

Debatt ikväll.HÖRDE JAG RÄTT ??

100 MILJONER om dagen till bistånd!???

Nu nu nu..får de fan vara nog alltså!

Sen ska man tvinga på oss ännu mer med världens största massinvandrings politik där de flesta lever av välfärden utan att bidra med en skattekrona! Fattar ni hur bra våra skolor,vård,pensionärer skulle kunna ha de det!?Vad är detta för vansinne???

Men det är bra för varenda svensk soffliggare som tittande på detta idag reagerade nog med ilska som jag! Vi pumpar miljoner rakt in i diktaturers stadskassa!! Mina och dina skattepengar!!Bra av Björn Söder att när pk tanten skulle börja med sina ljugade om barn.. blev tyst i studion när Björn redovisade siffror som visar att stööre delen är vuxna män!!2012-04-26 @ 22:59:54
Postat av: OT

Spanien har inte råd mer... eller är det verklighetens kranka blekhet som hälsar på? Men vi har råd...Jag har bara en fråga - "Wer soll das bezahlen?": http://www.youtube.com/watch?v=uQQm7bKJskM"Nearly half-a-million illegal migrants in Spain stand to lose their rights to free healthcare following the government’s move to revoke a provision in the current law that guaranteed that those without residency cards would be afforded medical treatment and prescription medicines.The move, announced last Friday by Health Minister Ana Mato as part of the government’s far-reaching savings plans, has sparked a wave of criticism from the opposition."[1][1] http://vladtepesblog.com

2012-04-26 @ 23:02:54
Postat av: Repell

Det är så att det folk som sitter i migrationsverk och domstolar är vanliga manschett-proletärer

och inte politiker.Folk tänker inte på att vanliga tjänstemän utför politikernas jobb och märk väl så ser det ut i varenda kommun, det är dessa manschett- proletärer med någon slag av utbildning som rekommenderar våra folkvalda politiker hur de ska ställning i många politiska frågor och därför uppstår jäv, mygel och allmän korruption i varenda kommun.Det var därför en Riksdagspolitiker påstod för rätt många år sedan att vårt valsystem till riksdag, kommun och landsting är odemokratiskt och sedan Göran Persson fick igenom i riksdagen att låta kommunerna fatta egna beslut utan riksdagens inrådan satte landets mygel och korruption i gång på allvar.

2012-04-27 @ 11:57:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0