TAXIARTIKEL I DN

Idag kom artikeln i DN om taxiresor som jag skrev om i förra veckan. Tänk så väl mina föraningar i blogginlägget stämde in på dagens artikel i DN. PK-journalisterna är minst sagt enkelspåriga!

På gott och ont är det William Petzäll som åkt mest taxi. I artikeln nämns givetvis inget om att Lars Isovara är rullstolsbunden eller hur långt man bor från en flygplats på sin bostadsort.

Jag retar mig väldigt mycket på det sätt som DN gjort artikeln. Den enda referensen man visar är Lars Ohly som dessutom bor i Stockholm. En mycket missvisande jämförelse i mina ögon och ett bevis för att DN bara har ett mål med sin artikel, hänga ut och förtala Sverigedemokraterna. Skall Sverigedemokraternas ledamöter promenera till flygplatsen på hemorten?

Inga andra riksdagsledamöter eller statsråd redovisas av DN. Därför kommer jag idag ge Riksdagens utredningstjänst i uppdrag att ta fram motsvarande uppgifterna för samtliga ledamöter i riksdagen men också för statsråden och statsministern. Så snart jag fått dessa uppgifter kommer jag publicera detta på bloggen.

Jag har dessutom redan begärt att få en sammanställning över alla ledamöters frånvaro vid voteringar i riksdagen under förra riksdagsåret.

Medias odemokratiska behandling av SD har med andra ord retat upp mig ordentligt.

Jag gillar kyrkofullmäktiges beslut i Gränna
att om kyrkan skall användas vid skolavslutning skall det även ingå en bön eller en kristen text. Kan en imam vara med vid Riksmötets öppnande i Storkyrkan och dessutom läsa ur koranen skall det inte vara något problem om en präst läser några rader ur bibeln för några skolbarn. Nu kommer givetvis de förtroendevalda i Gränna jagas av pk-media. Frågan är om fd. partiledaren i Kristdemokraterna Alf Svensson ingår i kyrkofullmäktige i Gränna.


Kommentarer
Postat av: Info

MÅNGKULTURELLA KULTURNYHETER – STATEN TAR BEFÄLETSveriges radios Kulturnytt meddelar idag:”MÅNGKULTUR FORTFARANDE I SKUGGAN PÅ INSTITUTIONERNA

Arbetet med att införliva mångkulturarbetet i verksamheten på svenska kulturinstutioner går trögt. Det visar en ny rapport från Mångkulturellt centrum som har kartlagt hur svenska kulturinstitutioner arbetar med mångkulturfrågor. I rapporten slås fast att många institutioner låter bli att statistiskt undersöka vilken bakgrund som medarbetarna har, vare sig det gäller klass eller etnicitet av rädsla för att det skulle vara stigmatiserande.”Sjupartiets handplockade utredare, CHARLOTTA HYLTÉN CAVALLIUS, har noterat ett visst tidigare, kulturrasistiskt motstånd mot statskvoterad kultur:”Trots att en övervägande del av både insititutioner och röster i media ställde sig negativa till det mångkulturår som genomfördes 2006 kan man ändå se att det blev en vändpunkt för flera institutioner. Och synen på vad som är kulturarv har förändrats de senaste 10 åren, påpekar Charlotta Hyltén Cavallius.”Ja – att synen på det svenska kulturarvet ”förändrats” de senaste åren känner inte minst Sverigedemokraterna (Mattias Karlsson, Björn Söder) till. I och med att Sveriges Hembygdsförbunds nye, handplockade, politiske generalsekreterare, Jan Nordwall, ingått ett formellt samarbete med Expo, syftande till att uppfostra Sveriges hembygdsföreningar i den mångkulturella religionen.Jan Nordwall om Sverigedemokraterna: Sd:s tal om att det skulle finnas ett svenskt kulturarv ”bottnar i en rent nazistisk tradition”. (P1 2010-09-27.)Charlotta Hyltén Cavallius och Jan Nordwall ingår i förtrupperna. Därefter kommer regeringens huvudstyrka för att med hjälp av bl.a. Statens konstråds anslagspolitik med skattemedel införa ett i detalj statskontrollerat s.k. kulturliv i Sverige.2011-09-28 @ 08:57:30
Postat av: Skånepåg

OT011-09-27 22:10, Brand, Kalmar

Polismyndigheten i Kalmar län: Brand i ett träd på Rimsmedsvägen. Trädet står nära en byggnad så det var stor spridningsrisk. Ingen naturlig förklaring till branden. RTJ på plats och släckte.2011-09-27 20:52, Brand, Kalmar

Polismyndigheten i Kalmar län: Brand i två plastbackar vid sophuset på Oxhagsskolan. Backarna var intill en trävägg så spridningsrisken var stor. Det finns ingen naturlig förklaring till branden. RTJ till platsen och släckte.2011-09-27 19:30, Rån, försök, Kalmar

Polismyndigheten i Kalmar län: Ett försök till personrån skedde på Ståthållaregatan vid Vasaskolan. En kvinna f.89 blev hotad med kniv av en man med utländsk härkomst. När han förstod att han inte skull komma över något sprang han in mot centrum. Yytterliggare två personer anslöt då.

2011-09-28 @ 09:16:18
Postat av: Calle

Bra initiativ Thoralf. Men visst är det konstigt att du skall behöva göra en journalists arbete. Hade inte behövts om det funnits sanningssökande journalister på bl.a. DN.

2011-09-28 @ 09:18:34
Postat av: Zigge

Alf det heter numera, med respekt för personen, inte något annat än rullstolsburen.

2011-09-28 @ 09:35:44
Postat av: Calle P

Apropå taxiresor kan det kanske vara intressant att det i mars 2010 kom fram att Yvonne Ruwaida (mp) hade ringt mobilsamtal för 44.575 kr under ett och ett halvt år. På skattebetalarnas bekostnad, förstås. I januari 2001 avslöjades också att Ruwaida handlat för 275.000 kronor på riksdagens betalkort utan att redovisa detta på över två år. I denna summa ingår taxiresor för cirka 70.000 kronor. Och då hade Ruwaida ingen hotbild mot sig och hade inte uppmanats att åka taxi av Riksdagens Säkerhetstjänst. Ruwaida representerade dessutom Mp, och borde väl som sådan föregått med gott exempel och hållit sig till allmänna färdmedel.Fredrik Federley (C) är en annan ledamot som kanske skulle uppmärksammas i sammanhanget. Hans resor går företrädesvis till olika krogar men redovisas som "möten", om man ska tro Aftonbladet.http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article12436453.ab

2011-09-28 @ 09:36:56
Postat av: PP

Nyhetsbyrån TT har språkregler för sina telegram och artiklar som når de flesta nyhetsredaktioner i Sverige och därför kan få stor spridning i medierna. I dem heter det att:

Citattecken (anföringstecken) bör användas sparsamt ...  TT undviker citattecken i rubriker.

Att sätta citattecken kring enskilda ord i rubrik innebär att man sår ett frö av tvivel hos läsaren, det är ett sätt att nedvärdera och ifrågasätta avsändaren. Det är ju därför man föreskriver att citattecken främst ska användas när man citerar ett uttalande från en aktör, inte enbart kring ett ord.

Men när nyheter kommer från Svenskt Näringsliv anser TT att man måste göra undantag. Idag förmedlades således följande telegram:

SN vill ha "ansvarsfulla" avtal

Stockholm (TT)

Krav som leder till löneökningar på runt 5 procent saknar verklighetsanknytning i det ekonomiska läget. Det anser Svenskt Näringslivs styrelse, som nu har spikat målen för kommande avtalsförhandlingar.

En bloggläsare har till mig skickat hur ett antal av dagens TT-telegram skulle sett ut om TT i andra fall varit lika generös med citattecken:

Betalning med appar "utreds"

Svenskarna betalar allt oftare saker via telefonräkningen eller kreditkort kopplade till så kallade appar. Regeringen tänker nu utreda hur konsumentens rättsliga ställning ser ut vid denna typ av köp. (TT)Grekfrossa "pressar" marknader

Den kraftiga nedgången för Greklands bankaktier spred sig vid lunchtid i går till andra europeiska börser, som därmed föll markant för andra dagen i rad. Svenska och tyska långräntor åkte vidare nedåt. (TT)

WTO sänker "handelsprognosen"

Världshandelsorganisationen (WTO) sänker sin prognos för tillväxt i världshandeln från 6,5 till 5,8 procent med hänvisning till den ökade ekonomiska osäkerheten. 2010 växte världshandeln med 14,5 procent, enligt WTO. (TT-Reuters

Sänkta betyg för grekiska "banker"

Moody's sänker kreditbetyget för åtta grekiska banker med två steg. De nya lägre betygen har dessutom negativa utsikter. Enligt grekiska tidningsuppgifter hotar snart en regeringskris i det hårt ansatta landet. (TT-Reuters)Vattenfall "omförhandlar" chefslöner

Den statliga energijätten Vattenfall tar nya tag för att se till att regeringens riktlinjer om chefsersättningar följs. Höga ersättningar har lett till en kritikstorm och nu ska en del avtal förhandlas om. (TT)Spotify "integreras" med Facebook

Musiktjänsten Spotify ska integreras i det sociala nätverket Facebook. Facebookanvändarna kommer att kunna lyssna på musik som deras vänner rekommenderar. Samarbetet presenterades av Facebooks grundare Mark Zuckerberg. (TT/TT Spektra)

Kinesisk "oro" kan drabba Saab

Kinesiska myndigheters nya försiktighet när det gäller bilprojekt där kinesiska företag finns med kan drabba Saab, befarar Automotive News China. Oron är stor för att hemmamarknaden ska drabbas av överkapacitet. (TT)

Ja, ni ser.

TT har i denna rad av telegram inte använt citattecken. Man är medveten om vilken effekten blir om man sätter citattecken om enstaka ord. Ändå gör man det när nyhet från näringslivet ska förmedlas.

Men medierna är inte vänster. Inte alls . . .Dick Erixon

Postat av: Johan

Huvudprincipen bör vara att kyrkan inte ska användas vid skolavslutningar. Men på vissa orter finns det kanske ingen bättre lokal och då må det vara hänt. Givetvis ska då ingen präst förekomma, men visst kan man sjunga Den blomstertid nu kommer.

Självklart ska inte heller riksdagens öppnande föregås av någon religiös ceremoni, även om deltagandet är frivilligt.Vi som varit med på den "gamla goda tiden" med obligatorisk morgonbön vet vad vi talar om. Tack och lov har vi lämnat det eländet bakom oss.

2011-09-28 @ 10:04:44
Postat av: Tony Ingman

Svensk massmedia har som högsta mål att plocka fram så mycket skit som möjligt om SD.Exempelvis så sitter David Baas på Expressen på heltid och

skriver negativt om partiet. Det är bara att hoppas på att folk genomskådar skitstövlar som han,

och hans blaska till arbetsgivare och ger dem nådastöten.

2011-09-28 @ 10:08:08
Postat av: AWSvensson

INFO:Undrar om denne Gunnar OlofHyltén-Cavallius skulle varit stolt över denne CHARLOTTA HYLTÉN CAVALLIUS.

Postat av: Tony Ingman

Johan:Men i en Moske hade det väl gått bra?

Om det nu finns dom som vill fira avslutning i kyrkan så skall dom få det, det skall ingen annan efterbliven religion ha möjlighet att stoppa.Dom som sen inte vill delta i denna kan väl få fira skolavslutning var dom vill!

2011-09-28 @ 10:19:02
Postat av: Johan

@ Tony Ingman:

Nej, en moské är givetvis precis lika illa när vi talar om skolavslutning. Och det är inte i första hand av hänsyn till andra religioner som prästerna eller imamerna ska hålla sig borta från skolavslutningarna. Det är för att skolan inte ska ägna sig åt att sprida religiösa budskap. Skolan ska vara sekulär.

2011-09-28 @ 10:31:49
Postat av: AWSvensson

Birro vad snörtar han.

Postat av: Dunderminnet

Jag tycker att medierna istället för att påstå att Sd:are slösar skattepengar, borde gräva i varför det behövs sådana säkerhetsskäl för ett parti i demokratin Sverige.

2011-09-28 @ 10:49:31
Postat av: AWSvensson

Artikeln balansera mellan att vara seriös genom att prata om hotbilden för att i nästa mening tala om vad skattebetalarna belastas med. En jämförelse med några avvisningar av utländska kriminella drägg skulle göra att kostnaderna haltar,men sådan jämförelse kan man inte hitta i DN.

2011-09-28 @ 11:02:33
Postat av: janstefans

Vem bryr sig, är det inte så att miljöpartister åker taxi, flyger etc etc, de om några ska väl cykla, åka tåg och promenera så vad är problemet??javisst ja, de är ju inte Sverigedemokrater... tänkte inte på det...

2011-09-28 @ 11:10:27
Postat av: Magentan

@Johan

Din åsikt är alltså att vi ska avveckla de kristna/kyrkliga inslagen i samhället, även om dessa endast förekommer en gång per år, som t ex vid skolavslutningar, där man av tradition på vissa orter har haft dessa i en kyrkan sedan 100-tals år tillbaka.Vilka är dina åsikter om att vi i Sverige samtidigt i allt snabbare takt inför islam-inslag för att tillgodose de islamska bönekraven FEM GÅNGER PER DYGN? (Till exempel inrättande av bönerum på arbetsplatser och i offentliga byggnader.)

2011-09-28 @ 11:12:23
Postat av: Kalle

Kyrkan i Gränna menar att kyrkan är vårt hus och vi bestämmer över den. Helt rätt.Hurra äntligen någon som säger var skåpet skall stå!!!Bra att någon i kyrkan inser att det måste vara slut på den flumighet som betecknads av kyrkan under senare år att de vill vara vän med alla. Då är man inte vän med någon.Uppmanar kyrkan också att sluta flörta med muslimer för att vara vän med dem.

2011-09-28 @ 11:20:41
Postat av: alf

Hur långt kommer Hr. Bildt för 600.000:- i regeringsplanet?

2011-09-28 @ 11:28:26
Postat av: Kalle

Riksdagens säkerhettjänst har gett SD order och mandat att åka taxi av säkerhetskäl. VAD kan det bero på kära DN??? Skall SD inte åka taxi av säkerhetsskälså skall inte heller Statsministern heller åka i statliga bilar av säkerhetskäl omgiven av livakter. Släpp ut Statsministern ur den säkerhetsbojan och spara pengar på kuppen.Tycker DN borde fråga sig varför inte yttrandefrihet och demokrati inte gäller i sverige.Välja kommunisten Ohrly som motvikt i artikeln viasr var DN tycker. Man tar sig för pannan.

2011-09-28 @ 11:28:29
Postat av: Johan

@Magentan:

Skolan är naturligtvis extra viktig här. Företeelser är inte per defintion av godo bara för att de pågått en lång tid. Tack och lov har skolan sekulariserats. Det borde kyrkans företrädare vara medvetna om.Vilka beslut som enskilda arbetsgivare fattar har jag inga synpunkter på. Men rent allmänt tror jag samhället mår bra av så få religiösa inslag som möjligt, oavsett religion.

2011-09-28 @ 11:37:42
Postat av: Gubben o Gumman

Johan : Vad tycker du om islam implementerat i samhället, halalslakt kvinnoförtryck etc då?

2011-09-28 @ 11:59:54
Postat av: Gubben o Gumman

Journalisterna på DN firar nya journalistiska höjder inom ramen för bröderna Donkeys agenda, 65 år efter sin,och djupt odemokratiskt verkande mot etniskt svenska folket.

Snacka om att "gå över lik" för att jänanågra spännPs Petzäll kanske kan ta taxi till Moderaterna som måste vara överförtjusta över denna förstärkning.

2011-09-28 @ 12:03:21
Postat av: Gubben o Gumman

Tjäna några spänn

2011-09-28 @ 12:03:54
Postat av: Johan

Gubban o Gumman:

Som sagt. Samhället bör helst vara sekulärt. Men till skillnad från dig och islamistiska fundamentalister uppfattar jag mig som ganska tolerant. Det betyder att jag inte prackar på andra mina ideal eller kräver att de ska uppföra sig som jag vill. Jag gör inte mig själv, den etnicitet, eller grupp jag tillhör, till norm.

2011-09-28 @ 12:10:16
Postat av: AWSvensson

Självklart så hör bönen hemma i kyrkorummet,samtidigt kan man ta historien om Judas fast i modern tappning.

Vem var det som enligt media försökte bedra Sverigedemokraterna för Moderaterna allt för några silverpenningar,kanske inte lika många som hittades i vraket,fast det var ju ett annat vrak.

2011-09-28 @ 12:14:19
Postat av: Lars-Inge

@ JohanDu klarar således inte av att lämna ett enkelt svar på en enkel och konkret fråga utan bara "glida undan"? Ynkligt!

2011-09-28 @ 12:24:35
Postat av: Magentan

@Johan

Du skrev: "Skolan är naturligtvis extra viktig här." [...] "Vilka beslut som enskilda arbetsgivare fattar har jag inga synpunkter på."Med min rad om "inrättande av bönerum på arbetsplatser och i offentliga byggnader" avsåg jag statliga och kommunala byggnader, t ex skolor.Då du anser att det är "extra viktigt" att vi slopar en för vissa orter traditionell skolavslutning EN GÅNG PER ÅR, undrar jag alltså vad du anser om att vi i Sverige samtidigt i allt snabbare takt inför bönerum i offentliga byggnader (även i SKOLOR) för att tillgodose de islamska kraven på bön FEM GÅNGER PER DYGN?

2011-09-28 @ 12:37:26
Postat av: Gubben o Gumman

Johan : Bör Sverige öka sin mångkulturen dvs ta i mera bidragstagare eller är det lagom/för mycket?

Vi noterar att du räknar in dej till dom "goda"

Gubben o Gumman tillhör dom onda fundamentalisterna.

2011-09-28 @ 12:49:18
Postat av: Robin Shadowes

"Jan Nordwall om Sverigedemokraterna: Sd:s tal om att det skulle finnas ett svenskt kulturarv ”bottnar i en rent nazistisk tradition”. (P1 2010-09-27.)"Trots allt får väl nazismen fortfarande anses vara en relativt modern företeelse historiskt sett. Man undrar ju om Jan Nordwall anser att det fanns ett svenskt kulturarv före 1920.

2011-09-28 @ 12:52:08
Postat av: Gubben o Gumman

Johan : Kn du tänka dej delta i halaslakt eller slänga ut en kvinna från balkongen,eller ev skjuta henne hedersmörda.Du tillhör dom goda enligt dej själv så vi väntar på ditt svar så får vi se vem som är ond respektive god.

Vi tror du har blandat ihop begreppen lite Johan årecis som den elaka tvätten :)

2011-09-28 @ 12:53:35
Postat av: HSL

"En halv miljon kronor – så mycket har Sverigedemokraternas entré i riksdagen kostat skattebetalarna i extra taxikostnader.""Den totala kostnaden uppgår till 626.369 kronor för de 20 ledamöterna."Det är väldigt konstiga formulering. Så de 20 platserna i riksdagen som tidigare tillhörde någonannan kostade då noll kronor eller var den kostnaden 126.369 kronor (skillnaden mellan angiven summa och den påstådda halva miljonen) det vill säga det har de redan dragit av tidigare potentiella kostnader?Vet vi inte vad det kostade tidigare vet vi inte heller den potentiella ökningen.

2011-09-28 @ 13:08:11
Postat av: Karlskronabloggen

Jag ser fram emot när du visar alla Sjuklöverpolitikers taxiresor i bloggen!

2011-09-28 @ 13:08:58
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: Johan

GoG:

Jag deltar inte i någon form av slakt och tycker inte heller att man ska kasta ned någon från balkongen. Det må komma som en överraskning för dig, men så är det faktiskt.Magentan:

Att arbetsgivare fattar beslut om inrättande av bönerum, tycker jag är oproblematiskt. På vilket sätt känner du dig hotad av det? Om sådana också inrättas på skolor är det självklart något annat än att förkunna ett religiöst budskap t.ex. vid en skolgemensam manifestation vid en skolavslutning. Det låter tvärtom som en tillgång i religionsundervisningen. Skolan kan "predika" sekularitet och samtidigt ha bönreum. Knepigt, va?

2011-09-28 @ 13:25:50
Postat av: AWSvensson

Johan ,det finns något som heter de små stegens tyranni. Konsten är att se helheten innan det är för sent. Islam när det väl bitit tag i strupen släpper den inte utan våld.

2011-09-28 @ 14:18:38
Postat av: AWSvensson

HSL,förstå att du är konfunderad. Nu förhåller det sig så att kostnader kan delas upp i goda kostnader ,dvs kostnader som man tar oattesterat ,dit hör kostnader för 7 klövern och dess beskyddare samt framför allt sådant som kan förknippas med invandring och bistånd, onda kostnader dit hör sålunda kostnader för Sverigedemokrater och allt övrigt som inte förknippas med invandring.

2011-09-28 @ 14:30:40
Postat av: Da Capo

Gudmundson skriver:Min ledare i torsdagens SvD kritiserade politik som födkrok. Den skrevs innan jag visste att Annika Billström (S) minimerar sin lön och maximerar sin vinst för att kunna få bibehållen pension från politikerkarriären. Då hade jag kanske fokuserat mer på sådan omoral än på fenomenet "den politiska klassen".http://gudmundson.blogspot.com/2011/09/syntetiskt-sittflask-och-thomas-ostros.html

2011-09-28 @ 14:53:00
Postat av: AWSvensson

Det är inte lätt att vara journalist,man vill ju så gärna att han ska vara svensk,det låter ju mera behjärtansvärt,men då kommer ju dumme GoG och påtalar att han är inte svensk.Men Bahrainsvensk då.

Postat av: AWSvensson

En kommentar från en vänsternisse som platsar här, kommentaren alltså.

Postat av: Tony Ingman

Johan: Men om jag knäpper på Radio eller TV så blir jag ju utsatt för ren vänsterpropaganda utan

att jag bett om det, enär denna media tydligen har som krav att alla anställdas åsikter skall stå till

vänster om Lasse Ohlys. Detta har vare sig jag eller resten av väljarna godkänt, men likt förbannat utsätts vi för det varje dag.

När det gäller avslutningar i kyrkan så är det en

gammal tradition, som inte ska behöva ges upp bara för att nya religiösa åsikter har dykt upp här.

2011-09-28 @ 15:20:18
Postat av: Daniel

Ser fram emot sammanställningarna från RUT!

2011-09-28 @ 15:26:36
Postat av: Tony Ingman

På tal om Taxiresor: För några år sedan var det aktuellt att höja bensinpriset, det var MP som låg

hårt på för denna höjning.PÅ Arlanda dök MP.s

Ywonne Rywaida upp efter en flygresa. En påpasslig

reporter från en tidning frågade om hon även tyckte

att bensinpriset skulle höjas. Och det tyckte hon,

som hon sade "det är bra för miljön att det körs mindre bil" Sen gick hon ut och baxa in rumpan i en förbeställd Limousine!! och åkte som ensam passagerare iväg mot Stockholm.Undrar vad den resan kostade? Var den bra för miljön tro ?

2011-09-28 @ 15:47:05
Postat av: Ex occidente lux

Alternativet had varit att Säpo hade skjutsat omkring SD:s politiker i sina tjänstefordon. Detta hade kostat mångdubbelt mer. Att SD:s politiker avråds från att åka kommunalt, beror ju inte på dem, utan på en vänsterextrem pöbel, som inte kan stava till ordet demokrati.

2011-09-28 @ 16:00:24
Postat av: Ex occidente lux

Om det nu är så, att SD:s riksdagsmän åker taxi för en halv miljon om året, på grund av den hotbild som finns emot dem, så är detta inte mer än en hundradels promille av vad den fullkomligt vansinniga massinvandringen till Sverige kostar skattebetalarna.

2011-09-28 @ 16:24:55
Postat av: Calle

Det är ju roten till det onda- dvs. orsaken till att dom är tvingade till att åka taxi som skall angripas.Visst ja, tänkte inte på det, orsaken kommer ju från vänster.

2011-09-28 @ 16:32:47
Postat av: sophia

Indirekt kan man ju skylla på Lars Ohly som efter valet sa att "utomparlamentiska metoder" gentemot Sd var att uppmuntra! Låt vänstern med AFA-patrasket betala!

2011-09-28 @ 16:33:01
Postat av: Anonym

"Utomparlamentariska skulle det vara eller Reinfeldts uttalande att man får skylla sig själv...etc.

2011-09-28 @ 16:38:11
Postat av: Tony Ingman

Dagens citat hämtat från Oisin Cantwell Aftonbladet."Om jag hade etthagelgevär skulle jag prickskjuta

på dem"??? Prickskjuta med ett hagelgervär? Ja ja

är visserligen inte jägare, men jag tror knappast

man använder ett sådant till prickskytte!

2011-09-28 @ 16:40:45
Postat av: Niklas Larsson

Tack för det du gör Thoralf. Det uppskattas mkt! Mvh Niklas

2011-09-28 @ 16:56:33
Postat av: Lotta

Jag förstår inte vad det var som var sååå farligt med att läsa morgonbön i skolan? Är inte det minsta religiös men kan ändå inte se vad det är som skulle ta skada av det? Tycker helt klart att man skall ha skolavslutningar i kyrkan med präst och allt. Om jag inte minns helt fel var det någon som sa att passar det inte SD att en imam är med i kyrkan så behöver de ju inte vara med. Samma åsikt har jag när det gäller skolavslutningar i kyrkan, passar det inte behöver man inte vara med. Rättvisa och sunt förnuft kallar jag det.

2011-09-28 @ 17:55:27
Postat av: gerhard nilsson

Uppgifterna om samtliga riksdagspersoner taxiresor och bostadort kommer att vara ytterst intressant. Murvlar som ljuger ska sättas åt, även om de bara ljuger via underlåtenhet att berätta sanningen.

2011-09-28 @ 17:57:23
Postat av: Anonym

DN har slutat ge möjlighet att kommentera deras artiklar. Det är för att journalister är rädda för kritik. Hade det gått att kommentera artikeln hade det varit hundratals personer som hade påtalat hur subjektiv artikeln är och flera tusen hade läst eller i vart fall skummat igenom kommentarerna. Jag tror en del läsare genomskådar artiklar som är så dåliga som den i DN idag om SD:s taxiresor men många fler skulle göra det om de gick att kommentera.

2011-09-28 @ 18:33:30
Postat av: Svensson

Jag tror Moderaterna är värst, när det gäller taxiåkande.

2011-09-28 @ 19:11:19
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Magentan

Johan skriver: "Att arbetsgivare fattar beslut om inrättande av bönerum, tycker jag är oproblematiskt. På vilket sätt känner du dig hotad av det?"Hotad? Det är inte alls fråga om att känna sig hotad. Det är frågan om det befängda i att ett upplyst samhälle på 2000-talet okritiskt samtycker till högst omotiverade krav av en viss religiös invandrargrupp med medeltida idéer.Du anser också att i motsats till den av dig bannlysta traditionella skolavslutningen i någon kyrka en gång per år, så är ett islamiskt bönerum i skolan "en tillgång i religionsundervisningen".Eftersom islam är det övergripande ämnet i alla Sveriges islamska friskolor är det säkert många som instämmer. T ex riksdagsmannen Waberi, vars skola i Göteborg, Römosseskolan, vilken (liksom med säkerhet övriga islamska friskolor) har obligatorisk bön i skolans bönerum/moské för alla elever alla dagar. Dock är det förbjudet för flickor att beträda bönerummet/moskén samt att vidröra koranen under de dagar som de har mens (vilket du kanske också ser som en tillgång?).

I de islamska friskolorna är det för övrigt knappast tal om att "predika sekularitet".För min del ser jag inga religiösa friskolor som någon tillgång över huvud taget, vare sig muslimska eller kristna. Inte heller ser jag det som en tillgång att muslimska barn i skattesubventionerade svenska skolor av religiösa skäl ska vara befriade från viss undervisning, som t ex musiklektioner, gymnastik och idrott samt sexualundervisning. Inte heller att muslimska barn (och vuxna) av religiösa skäl ska ha könsseparerade badtider på våra skattesubventionerade badinrättningar. Inte heller ser jag det som en tillgång att det av religiösa skäl ska lagas och erbjudas specialmat i våra skattesubventionerade skolor för muslimska elever.Vi har haft judiska elever i våra svenska skolor under många decennier innan det började strömma hit muslimer. Aldrig har det ställts några liknande specialkrav från de judiska grupperna, liksom inte heller från övriga icke-kristna grupper, eller för den delen från de sekulariserade muslimerna. Varför ska vi vara så fruktansvärt angelägna att tillmötesgå den mest fanatiska gruppen och därmed börja en återgång till medeltiden?

2011-09-28 @ 19:14:47
Postat av: Gute

Jag anser att trygga taxiresor för politikerna i SD är en av de bästa investeringarna skattebetalarna kan bidra med för framtidens Sverige.Kostnaden för kommunisternas politiker i Vänsterpartiet anser jag däremot vara helt fördärvande och samhällsförstörande.AFA/Vänsterslödder, ju mer stenar ni kastar genom rutorna på nätterna hos framförallt ensamstående mammor så barnen skriker av rädsla, desto högre säkerhet måste erbjudas för att upprätthålla samhällsordningen!!!

2011-09-28 @ 20:20:41
Postat av: Ugglan

DN är bara ute för att smutskasta SD. Tidigare prenumererade jag på DN, men är glad över att jag sa upp prenumerationen för ett antal år sedan. Skall försöka att övertala mina bekanta att göra samma sak.

2011-09-28 @ 22:08:54
Postat av: UBella

Alf Svensson är inte ledarmot i kyrkofullmäktige i Gränna, och att Olle Larsson , dess ordförande är Sverigedemokrat hade jag ingen aning om. Intressant är dock att hans sambo Inger Krantz är moderat politiker i Jönköpingskommun!

2011-09-28 @ 22:09:03
Postat av: Stellan Bojerud

Som fd riksdagsledamot (SD) kan jag meddela att mitt färdtjänstbevis har nr 13306147. Föreslaget av läkare, granskat av färdtjänstutredare, godkänt av tillståndsgivande myndighet.I likhet med partivän (SD) Lars Isovaara är jag hänvisad till rullstol. Dock kan jag periodvis röra mig med rollator. DN:s taxigranskning är ett påhopp på oss handikappade eftersom våra särskilda problem med transporter inte omnämns, utan vi begabbas som slösaktiga med allmänna medel.Stellan Bojerud show more show less

2011-09-29 @ 04:45:03
Postat av: Stefan K

Alla förstår väl varför media är så ivriga att smutskasta SD och försöka stänga ned bloggar som PI?Media och 7-klövern vill ha ensamrätt på alla nyheter, så att de kan fortsätta att censurera och undanhålla sanningar.

2011-09-29 @ 09:33:27
URL: http://petterssons.bloggsida.se/
Postat av: Johan

@ Magentan:

Religiösa friskolor motarbetar jag gärna, men jag är inte för förbud. Skolor som inte håller måttet kan dock bommas av skolinspektionen, precis som skett nu i dagarna.För övrigt kan man konstatera att konspirationsteorin om att DN endast vill svartmåla SD inte höll. Nu har man med rätta hängt ut en vänsterpartist utan flygrädsla, som förefaller tämligen dyr i drift.

2011-09-29 @ 11:38:39
Postat av: Moncler Jackets Sale

Thank you for your article!

2011-10-08 @ 05:21:40
URL: http://www.usbestmoncler.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0