STÅ UPP FÖR DIN ÅSIKT

Kalmar författaren Thomas Arvidsson ger sig ibland in i den lokala debatten. För några veckor skrev han en mycket bra debattartikel som jag länkade till i ett blogginlägg.

Uppenbarligen har Thomas Arvidsson fått många positiva reaktioner på sin debattartikel men han har också fått uppleva något annat. Något som vi Sverigedemokrater har väldigt stor erfarenhet av. Tyvärr kommer nog inte Thomas Arvidssons krönika att förändra samhällsklimatet. Personligen anser jag att media har ett ansvar för den utveckling som pågått under många år.

Tyvärr publicerar inte Barometern krönikor på nätet. Så här kommer några citat från krönikan.

”Under de senaste månaderna har jag bråkat lite – nej, mycket – med Kalmar konstmuseum och med Linnéuniversitetet.
Jag har kritiserat båda institutionerna för bristande kompetens. Jag har också varit kritisk till hur kommunens politiker lagt sig platt för universitetsledningens glupska krav på nya lokaler."

”Nu ska jag blanda ihop
dessa ting. Jag har nämligen sett något som jag tycker är mycket överraskande. Något som är konstigt, men också starkt oroande. En larmklocka ringer, rödljus blinkar.” 

”Jag har skrivit böcker, artiklar, krönikor och kåserier i många år. Men jag har aldrig någonsin fått så många instämmande och positiva reaktioner för något annat jag skrivit som nu. För mig kända och okända personer har hört av sig i telefon, via brev, i mejl, med ryggdunkningar på stan och över kundvagnen på stormarknaden. Och alla säger: Vad bra,
precis vad jag tycker. På pricken vad många tycker. Äntligen någon som säger vad vi alla tycker. Fortsätt. Heja på!”

”Men människor har inte
bara gett synpunkter och vänliga instämmanden. De har berättat kloka saker och initierade sanningar. De har också gett mig ny kunskap från insidan av både Kalmar konstmuseum och Linnéuniversitetet. De har kunnigt beskrivit de politiska intrigerna i kommunen och gett inblickar i beslutsfattandet. Och jag säger: Bra, tack för att du säger det. Det är intressant att du berättar detta för mig. Men du måste tala om det för fler. Din kunskap och dina synpunkter borde nå många. Debatt är viktigt. Skriv själv en insändare eller debattartikel. Nu kommer jag till det märkliga.

När jag säger det, så svarar kloka människor att de inte vågar. Vadå vågar? Jo, man har en make eller maka eller sambo eller syster eller bror som arbetar på Linnéuniversitetet eller som söker jobb där. Eller man är konstnär och är rädd att aldrig få ställa ut på konstmuseet om man stör ledningen. Eller man har en dotter eller son som har sökt jobb i Kalmar kommun eller som kommer att söka bygglov för ett garage. Eller …”

Det är precis på samma sätt med medlemmar och sympatisörer till SD.

Hur många gånger har jag inte sett dessa varningsklockor ringa bland våra medlemmar inom SD. Eller personer som inte ens vågar bli medlemmar i SD. Eller ännu värre att personer inte ens vågar kontakta SD för att de är rädda för att bli uthängda som skedde under förra året då Expo genom att på ett brottsligt sätt komma över personuppgifter.
Hur mycket skrev media om hur Expo och dess ”medarbetare” hade kommit över dessa personuppgifter? Men det är klart med Robert Ashberg och Mona Sahlin i styrelsen för Expo är det säkert inte aktuellt att granska denna politiska korrekta vänsterorganisation.

”Året är inte 1805. Året är 2011. Landet ligger långt från diktaturerna som tystar och förtrycker åsikter. Landet är Sverige, en av världens mest utvecklade demokratier. Vi har lagstadgad åsiktsfrihet, meddelarskydd och yttrandefrihet. Säger jag alltså. Då ler förståndiga människor vänligt mot mig över kundvagnen och förklarar att jag är naiv och aningslös.” 

Människor är både
kloka och försiktiga, några är rädda. Det är så. Observera att jag inte påstår att ledningen för konstmuseet eller universitetet eller kommunen arbetar med repressalier. Jag vägrar tro att de gör det. Men det viktiga är inte vad jag tror.Det enda viktiga är att människor i allmänhet tror att det är så illa. Om människor – befogat eller inte – skräms till tystnad av sina farhågor för repressalier, då är det mycket illa ställt i landet Sverige och i den fina staden Kalmar.”

Tyvärr är det nog så illa! Som Sverigedemokrat vet man hur illa det är och hur man blir behandlad, inte minst i media.

Åsiktsfrihet, meddelarskydd och yttrandefrihet låter väldigt bra men om det inte bara skall vara tomma ord så måste samhället försvara detta och det sker inte i dagens Sverige. Det kan jag intyga.

 

 


Kommentarer
Postat av: En vän i kampen

Yttrandefrihet gäller bara om du yttrar vad etablissemanget vill att du ska yttras, eller om du är beredd att leva med den förföljelse som blir följden om du yttrar något som inte är i förväg godkänt av MSM.

2011-05-30 @ 23:21:24
URL: http://envanikampen.wordpress.com
Postat av: Tjadden

För mig är ordet demokrati ett värdeladdat ord (som egentligen inte existerar om man ska gå efter begreppet folkstyre)Sedan ska vi ha det helt klart för oss att 7 klövern har en annan syn på vad demokrati är, än vad SD har, lägg det här på minnet och ni upptäcker de falsarier våra politiska motståndare sysslar med när de missbrukar ordet demokrati!

2011-05-31 @ 00:17:05
Postat av: "Vi gillar olika"

Därför ska alla asylsökande lämna DNA-prov och fingeravtryck vid ankomst till Sverige.En kvinna blev våldtagen natten till söndag av en asylsökande i Skogås. Ett vittne hörde kvinnan skrika, tog sig dit och höll fast gärningsmannen samtidigt som polisen larmades till brottsplatsen vilket var på Duettvägen. Kvinnan var naken och den asylsökande gärningsmannen delvis avklädd när anmälaren / vittnet kom till platsen.

http://politisktinkorrekt.info/2011/05/30/asylsokande-gripen-for-valdtakt-i-skogas/

2011-05-31 @ 00:22:25
URL: http://sverigedemokraterna.se/riksdagen/
Postat av: OT

"...Jag vägrar tro att de gör det. Men det viktiga är inte vad jag tror.Det enda viktiga är att människor i allmänhet tror att det är så illa..."Och vem har fått folk att tänka i dessa banor? Jo, media!

2011-05-31 @ 00:36:59
Postat av: OT

Glömde tacka alla journalister för den ljusa framtid vi nu kommer gå till mötes.Leonard Cohen - The Future: http://www.youtube.com/watch?v=D97OxHZzBeQ

2011-05-31 @ 00:57:03
Postat av: Gubben o Gumman

Precis så som beskrivs i blogginlägget beteer sej mäniskor i långvariga diktaturer med rädsla.Du skall ha "rätt" åsikter annars går det bra att puckla på ,både av Boljevikmedia eller clownerna i Afa ,lägg sedan till Expo med rätt att hjärntvätta och TT med sina "sändare", så kan, du stoppa upp ordet demokrati där solen lyser mera sällan.Vad spelar åsiktsfrihet för roll när ingen bryr sej om vad du säger,vad du skall reagera på bestämmer journalisterna titta i Barometern under rubriken REAGERA,däremot får du inte reagera på annat i tidningen för då är kommentarsfuntionen avstängd.

Vi kallar det för rövhålsjournalistik,på byn.I "fördumningsburken" är det Janne "böja bananen" Josefsson som talar om för dej vad som du skall reagera på, anställd på SVT68 helröd kommunistholk.

Där regerar Ewa Damphilton.På shitchannel 4:a styr bröderna donkey i bakgrunden med samma mål, som dampligan i tv huset att sudda ut Sveriges gränser helt, och ta bort nationalstaten Sverige,fast det skall vi sätta stopp för kosta vad det kosta vill,klockren media schizofreni,heja Zlatan-tv.Hallå förlåt kommunismen är bortstädat i hela Europa förrutom Vitryssland och Sverige.

Norge är den sista kommuniststaten sa Björn Rosengren fan mad mycket trasiga leksaker den mannen måste fått i barndomen,för att komma med ett så vrickat uttalande.Expo är ett bra exempel på diktaurens kreaturs verksamhet så djävla genomskinligt så det är inte sant, dessa apskaft skall ut ev i skolor och missionera mot SD, i Expo återfinns Mao kommunisten Robert"prutt-tv" Aschberg,ett k-k- huvud sedan födslen hur Stenbeck kunde satsa på denna stolle är ett mysterium,"Robban och Gert pruttar stjärt i TV ,big succe.

Robban blev blåst på 19 miljoner i en låneaffär en sann kapitalist, öh föråt ronk-kommunist.

Måtte denna Mao-kommunist få risförgiftning i sina bihålor.Radarkompisen Mona behöver väl ingen närmare presentation,bördig från skatterförslavarepartiet socialdemokraterna med rätt att sno stålarna i din plånbok för att inkassera själva som partifunktionärer, fack pampar el korrupta landstingspolitiker/kommunalpolitiker gärna med damphatt från fotbollen intellektuella värld. mm.Efter 1,4 miljoner människor från andra länder sket det sej lite för rödgökarna, först kom Internet sedan kom SD,partiet kommer bara att växa och växa åt det kan dessa odemokratiska skitskallar inte göra et skit, bara fördröja sin egen undergång.

I ett friskt land hade folk reagerat efter 140000 nysvenskar,det gjorde man i Finland.Känns ganska bra med SD i riksdagen och AW Svensson i tryggt förvar i skärgården,känns riktigt förbannat djävla bra med SD i riksdagen faktiskt.Sverige är världens största "stealth" diktatur alla kategorier det var mumma för Boljevikerna att slå klorna i ett ödmjukt reko folk på 60-70 talet.Föll muren skall dessa orättvisa parasiter också falla i old Sweden,satan i gatan vilken smäll det blir när pluggen går ut helt 2018 i Sep närmare bestämmt.(Så glider vi smidigt över i off topic):En som tänker vara delaktig i detta är mannen på på sin öde ö ,som varje morgon kan höras sjunga "Jag går och fiskar",för att sedan gnola mask är överreklamerat,jag skall fånga dej ändå lilla firre.

2011-05-31 @ 05:38:57
Postat av: Gubben o Gumman

Frågan varför borde 355 riksdagsledmöter ställa sej oftare.I Sverige finns 100000 tusentals välutbildade barn till skatteslavarna som går arbetslösa och bostadslösa.Varför?Då slår tjofaderittan med Erik Ullenhag i spetsen till ,nu skall det hårdsatsas på gänget söder om Gibraltarsundet.

Varför?Många i detta gänget kan inte läsa ellerskriva eller cykla vilket i sig inte är så märkligt med strukturen från hemlandet.Ställ dessa utfärdade PUT i relation till alla arbetslösa ungdomar och ställ frågan varför?

Om inte detta är sjukt vad är då sjukt i ett land?Vad är planen med detta förfaringsätt från början.

Sannolikt är det lättare att lära grisar flyga än att integrera detta gäng.Vill man sedan bli riktigt kass i nerverna så är det bara att ta en sväng förbi Wikipedia IQ -snitt världen,fast då är dagen förstörd totalt.Nej Erik Ullenhag du har två val antingen att återsända detta gäng vilket vore bäst för alla parter eller hårdsatsa på en stor utbyggnad av Samhall medans pensionskapitale/vinstlotterna växer till sej,frågan är om detta inte är historiens största nitlott för alla inblandade parter.Varför har det blivit så djävla tokigt i bla detta fall,VARFÖR.

2011-05-31 @ 06:16:34
Postat av: Sven Dacke

Tack Thomas Arvidsson du skrev ner många av mina tankar på papper.Nu är det upp till mig , och även alla ni andra att försöka göra något år det.Jag vill inte dö i en Islamsk delstat, jag vill dö i Sverige med den blå flaggan med gult kors. Jag vill att mina barnbarn skall få ha skolavslutning i kyrkan om dom vill.Känns som om tiden närmar sig en ny "Dacke fejd"2011-05-31 @ 06:23:21
URL: http://sv.wikipedia.org/wiki/Dackeupproret
Postat av: Hulda

Gummiparagrafen "hets mot folkgrupp" ligger på kollisionskurs med yttrandefriheten. Den kan alltid myndigheterna eller massmedia gömma sig bakom när kritik ska tystas.

2011-05-31 @ 07:00:59
Postat av: Henrik

2011-05-31 @ 07:43:19
Postat av: Henrik

Det bästa vi kan göra är att dokumentera ALLT så att i framtiden kunna påvisa alla lögner som dagens etablerade politiker och media presenterar för det svenska folket.

De ska inte kunna säga om 10 år "det hade jag ingen aning om" eller "vi förstod inte bättre"

Ansvarsfrihet ska inte finnas för dem.

2011-05-31 @ 07:46:09
Postat av: Errbe

Tyska Der Spiegel visar hur muslimer i Egypten firar att de lyckats tända på en kristen kyrka:http://www.spiegel.de/fotostrecke/fotostrecke-68102.htmlNär kommer svenska tidningar att visa hur farlig "moderat islam" egentligen är. Enligt Koranen skall ju otrogna tvinas till underkastelse "med svärdet". Fast med eld går nog lika bra.2011-05-31 @ 10:00:23
Postat av: Anonym

Integrationsministern Erik Ullenhag har gång på gång hyllat den kanadensiska modellen vad gäller invandring i stort. Efter en nyutkommen rapport om att kostnaderna för Kanada uppgår till 100-tals miljarder per år är det dags att ändra tonläge och sluta sprida myten om det lyckade Kanada, skriver SD:s politiska samordnare.

http://www.newsmill.se/artikel/2011/05/30/regeringen-forts-tter-odla-myten-om-framg-ngsrika-kanada

2011-05-31 @ 10:11:17
Postat av: Gubben o Gumman

Henrik : Nuvarande Sverigefientliga politiker tror att dom skall dra sej tillbaka i lugn och ro med en fet pension,SD bara växer över tid.

"När du får plötsligt besök"Rätt vad det är kanske man blir kallad till rättegång,vilket är ett måste om den svenska själen skall kunna resa sej som i våra grannländer.

Denna cirkusen är så djävla korkad så den saknar motstycke."Nolla dessa personers bankkonto och pensioner ser vi som en självklarhet samt postum utvisning från Sverige kanske göra en "Bin Ladin" skulle bita bra.Ilskan över att man förstör Sverige har aktiverat 300000-500000 svenskar och "Hangarounds",som håller koll på dessa krämare nummera,det har dom inte hajjat riktigt än,utan står glatt och pladdrar sin "gammeldynga" som inget hänt.

Sverigedemokraterna heter det partiet.Snacka om att "hänga" sej själva,bara att ha så låg intelligens så man inte klarar av att se hur utvecklingen går i våra nordiska grannländer är Kalle Anka,dessa stolpskott tror inte ens på vad dom själva står och babblar om,är inte det att vara landsförädare vad är då det.Bara senaste satsningen på en grupp raketforskare gör att man undrar på allvar hur det står till i huvudet på en del.Reportens konstaterande till Ullenhag var kanon:

"Ingen annan regering har lyckats med detta"Det bästa av allt är att detta är en direkt panikåtgärd för det tryck som sats upp i denna fråga

Inte minst med SD i riksdagen,Ullenhag och dom andra stolpskotten vet inte vad dom skall ta sej till och då när detta bara början av början för dessa tragiska figurer.Vi säger väl som Janne "Loffe" Karlsson säger till Italienaren i Göta Kanal till Ullenhag : Sk t ner dej.Gubben o Gumman skriver som privatpäron utan koppling till Thor-alf Alfsson SD eller Kaddafi.

2011-05-31 @ 11:54:50
Postat av: Tjadden

Gubben och GummanDu har så förbaskat rätt så jag håller med dig i allt du har skrivit här om åsiktfrihet, synd bara att dina inlägg inte får komma ut dagspressen som bevisar att åsiktfriheten är reglerad av landets förgörare och då duger det inte med att du avslöjar dem.

Du markerar varför, det finns en rad olika svar, men den skrämmande är att storfinansen har både den politiska makten och fått fritt spelrum för den kapitalistiska dito, alltså vi är totalt i händerna på psykopater modell fd Sovjet!

2011-05-31 @ 12:58:24
Postat av: alf

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13108335.ab

No comments!!

2011-05-31 @ 13:33:11
Postat av: Lassekolja (65)

Jajamän Thoralf, återigen en fullträff!

Rosengren hade fel när han tyckte att "Norge är den sista Sovjetstaten". Om några vet vilken, som är den sista Sovjetstaten så är det vi Sverigedemokrater. Även om jag personligen klarat mig hittills genom att vara försiktig har det många gånger kännts fel (läs:för djävligt) att inte våga stå upp för sanningen och verkligheten just p.g.a. att vi är den sista Sovjetstaten. Enda skillnaden är att hos oss är det inte staten, som står för det praktiska arbetet utan det har våra Sju(k)klöverpolitiker lejt ut till entrepenörer ex.-vis AFA, "Rättvisepartiet", Vänsterpartiet,o.s.v.

Förhoppningsvis vaknar en allt större andel av svenska folket ur sin politiska dvala innan det är alldeles för sent, även om klockan redan är tio över tolv!?

KÄMPA PÅ Thoralf!!!

2011-05-31 @ 15:28:45
URL: http://sverigedemokraterna.se/riksdagen
Postat av: ! ! !

@Hulda,

"Gummiparagrafen "hets mot folkgrupp" ligger på kollisionskurs med yttrandefriheten".- Hetsparagrafen bör skrotas eftersom den är diskriminerande och absurd!

. Är "Norrbaggar" en folkgrupp?, äR "fOLKPARTISTER", "kUNGAFAMILJEN", "sVERIGEDEMOKRATER", "kOMMUNISTER" oCH "dE rIKA" dET?

. Varför finns det inte en lagparagraf som förbjuder hets mot "individer"?

. Slutligen; en stilla undran denna sköna försommareftermiddag,

VARFÖR KAN INTE JUDAR, ZIGENARE & MUSLIMER SLUTA VARA JUDAR, ZIGENARE & MUSLIMER OCH BARA BLI MÄNNISKOR?...Så slipper vi det här löjliga tjafset!

! ! !

2011-05-31 @ 15:30:04
Postat av: Mimmi

DO´s klientel består främst av två "grupper", muslimer och zigenare.

Att utnyttja "hetsparagrafen" har för dessa grupper blivit en affärsidé.

Socialbidragspengarna räcker inte för de dyra levnadsvanorna. Här finns möjlighet att dryga ut den stora familjens hushållskassa för att t ex finansiera den nya bilen eller semesterresan till hemlandet.

2011-05-31 @ 16:26:31
Postat av: Sven Dacke

Hur är det med ersättning från DO är den skattefri?

2011-06-01 @ 07:17:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0