PERSSON OCH HWANG I FOKUSKritiken mot Kalmar kommuns avsiktsförklaring när det gäller Linneuniversitetet växer och nu kliver även kalmarförfattaren Thomas Arvidsson in i debatten med en mycket kritisk debattartikel som publicerades i Barometern. Debattartikeln avslutades med följande ord.

”Politiker, räta på ryggen och sätt ner foten! Någon vill bygga ett monument över sig själv. Ni håller på att bli grundlurade. Ni är på väg att svika studenterna, lärarna och forskarna. Ni är på väg att svika miljön och skattebetalarna i Kalmar.”

Läs hela debattartikeln.

Genom kommunens mörkande av dokument och naiva kommunpolitiker har det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson redan slussat beslutet igenom kommunfullmäktige utan att någon av de övriga 28 socialdemokratiska ledamöterna vågade ”räta på ryggen”.

Idag svarar Johan Persson på denna debatt artikel. Uppenbarligen känner sig Johan Persson lite trängd och då gäller det att hålla uppe trycket. Läs hans svar.

Dessutom tar nu till och med Barometern upp Linne universitetet på ledarsidan. Det verkar som Barometern är på väg att vakna upp. Bättre sent än aldrig. Läs artikel.

Rektor Stephen Hwang vid Linneuniversitetet verkar dessutom bara skapa konflikter och motsättningar på alla plan där han drar fram. Ju tidigare han lämnar sitt uppdrag desto bättre för Linneuniversitetet.

Östran fortsätter med sin kritiska granskning av turerna inom Kalmar kommun
. Östran har kontaktat Nils Funcke, sekreterare i Yttrandefrihetskommittén och expert på frågor som rör offentlighet och sekretess. Han delar ut flera gula kort till ansvariga på Kalmar kommun och sammanfattar på följande sätt.

”– Gult kort igen. Två gula kort är lika med rött och matchstraff. Hade jag varit oppositionspolitiker hade jag blivit helt vansinnig, säger Nils Funcke.

Enbart ärendets omfattning gör att det borde hanterats med största möjliga öppenhet förklarar Funcke.

Beslutet kommer att påverka stan under lång tid framöver. Det handlar om allt från grannar till trafikfrågor och handel. För att undvika att ärendet återremitteras eller överklagas är det mycket bättre om politikerna har alla handlingar på bordet, säger Nils Funcke.”

Läs hela artikeln i Östran.

Nu finns det dock inga oppositionspolitiker som blivit vansinniga över denna hantering med undantag av mig. Övriga gruppledare eller kommunpolitiker vågar uppenbarligen inte höja rösten.

Från Sverigedemokraternas sida överväger vi en överklagan då Johan Persson och kommunfullmäktiges ordförande Roger Kaliff (S) undanhållit en stor mängd dokument rörande Linneuniversitetets placering för kommunfullmäktiges ledamöter. Dokument som diariefördes först efter att kommunfullmäktige tagit ett beslut.

Kommunalrådet Johan Persson har också svarat på min insändare (se blogginlägg) i Östran. I hans svar finns en rad felaktigheter som jag givetvis kommer att bemöta.


Kommentarer
Postat av: Systemfel

Senaste väljarundersökningen från United Minds.M - 32,2 (+1,9)%

Fp- 6,5 (- 0,8)%

C - 4,0 (-1,6)%

Kd - 4,1 (-1,3) %Mp - 8,9 (+0,9)%

S - 30,7 (-0,1)%

V - 4,9 (-0,5)%Sd - 7,7 (+1,3)%http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12996601.ab

2011-05-09 @ 08:46:45
Postat av: Essendon

Tips om ny skylt i Riksdagshuset där sjuklövern huserar:Osanningar och skymfning af Svenska folket skall göra eder rökta.

2011-05-09 @ 08:52:47
Postat av: Lennart O

Bra rutet Thoralf! Ge de maktfullkomliga kalmarpolitikerna en kännbar knäpp på näsan.

2011-05-09 @ 09:37:29
Postat av: Tony Ingman

Systemfel: Om Sd s fina siffror skriver den alltid

förträffliga och sanningsenliga !

tidningen Expressen inte en rad,istället

ifrågasätter blaskan Sd s skuggbudget.

Det gäller att i alla sammanhang

misskreditera allt vad SD säger och gör,

ändå stiger oppinionssiffrorna rakt upp.

Det är lite desperation över Thommas M.

och Exprerssen.

2011-05-09 @ 11:36:13
Postat av: Christopher Dywik Kommunpolitiker (KD)

(En av de kommentarer som hade försvunnit)Hej Toralf!

Sanningen skall göra er fria säger du. Då ska du kanske inte påstå att inga andra politiker är upprörda över hanterandet av frågan, det stämmer ju nämligen inte.Du har dessutom i ett tidigare inlägg skrivit på ett sådant sätt att du framställer det som att det var SD som var oppositionen i frågan, som sen fick med sig några enskilda ledamöter från olika partier att rösta för en återremiss.Så var det ju inte riktigt (vilket du också vetat om du varit där). Sanningen är ju den att bla. Inger Hillmarsson (FP) yrkade återremiss pga det dåliga underlaget vilket jag (KD) ställde mig bakom (hon hann begära ordet före mig). Det ställde även ni er bakom.. Jag lade sedan också ett tilläggsyrkande (som skulle behandlas oavsett om det gick på återremiss eller ej) som gav uttryck för att Malmen och Brofästet skulle vara med i det slutliga förslaget. Jonas Löhnn(MP) som lade ett liknande förslag, jämkade sedan ihop sig med mig för att kunna göra det enkelt och tydligt. Resultatet blev likt det jag gav uttryck för ovan.SD stödde sedan återremissen och mitt och Löhnns tilläggsyrkande...Rätt ska vara rätt...Med vänliga hälsningarChristopher Dywik

Kommunpolitiker (KD)

2011-05-09 @ 11:44:47
URL: http://dywik.wordpress.com
Postat av: Tony Ingman

Det är extremt kul när svansen knyts upp på en

aggresiv vänstertönt. Gå in på PI och lyssna på hur

svårt denne tomte har att försvara sig när fakta läggs framför näsan på honom. Han kände nog sig rätt misslyckad denna dag!

2011-05-09 @ 11:49:56
Postat av: Tjadden

Sanningen ska göra er friaEn vacker tanke som politikerna har förfulat i alla tider.

Är det inte så att sanningen är hot mot etablissemanget och därför ljuger dem sig fria, men det här var nog inte vad Linné menade med sitt budskap.

Självklart inte och därför så bör allmänheten äga någon kunskap om verklighetens Sverige även om alla inte är intresserade av det t.ex. PK folket som förnekar när de lever bortom den yttre paragrafen om svenska folkets rätt till existens med sin svenskfientlighet.

2011-05-09 @ 16:18:38
Postat av: vadålogik?

Att läsa intervjun i Barometern med Wang var något udda. Han säger dels att han aldrig har läst vad Arvidsson har skrivigt och sagt för att i nästa fråga avfärda allt han har sagt och skrivit som lögn och rena fantastier.Hur exakt får rektorn dessa två saker att gå ihop?

2011-05-09 @ 17:59:23
Postat av: EssendonAll politik handlar om prioriteringar sa SD under valrörelsen 2010 och PK blev skogstokiga.Läs hur hur det blev senare och Politiskt inkorrekt drar ner brallorna på PK!http://politisktinkorrekt.info/2011/05/09/%E2%80%9Ddet-ar-osmakligt-att-stalla-grupperna-mot-varandra%E2%80%9D/

2011-05-09 @ 19:02:54
Postat av: Tjadden

Sd som råkat ut för pöbeln, vi kan läsa vad som hänt med pöbeln i Norge.http://www.nationellidag.se/visa/default.asp?dokID=1482

2011-05-09 @ 19:07:50
Postat av: Thoralf A

Christopher DywikÄven mitt svar till dig hade försvunnit.Var det inte så att Kristdemokraterna var splittrade. Monika B röstade Ja och du röstade Nej.Även Moderaterna och Miljöpartiet var splittrade.Frågan är om du och kristdemokraterna nöjer er med detta eller om ni försökar göra något mer.Det kan t.ex. vara att överklaga beslutet och att det undanhållits beslutsunderlag för kommunfullmäktige. Är du med på ett överklagande?Vad det gällde återremiss så hade vi redan bestämt det på vårt gruppmöte före KF.2011-05-09 @ 23:23:31
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: sunglasses for glasses

!! thanks for sharing. look forward your new posts.

2011-07-23 @ 05:35:57
URL: http://www.worstsunglassesbrand.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0