”BLATTEVARNING”

Har den senaste tiden träffat flera anställda vid livsmedelsbutiker i Kalmar län. De berättelser jag får höra är värre än jag kunnat föreställa mig och något som borde uppmärksammas mer. Men uppenbarligen är det inte politiskt korrekt att ta upp detta samhällsproblem av ICA, COOP, City-Gross och andra livsmedelskedjor.

I Barometern kan man mer eller mindre dagligen läsa om stölder från butiker. Ofta handlar det om mobiltelefoner, datorer och annan teknisk utrustning men det som sker i våra livsmedelsbutiker skrivs det sällan om då värdet många gånger understiger 1000 kronor och att det då betraktas som snatteri. Att det i väldigt stor utsträckning är vissa invandrargrupper som utför dessa stölder är alla inom handeln medvetna om men det är uppenbarligen tabu att ta upp problemet som kostar handeln stora summor varje år. Vilket innebär att vi hederliga kunder får betala kostnaderna för detta snatteri.En anställd på en mindre butik berättade att man hade något som kallades ”blattevarning” i butiken. Det vill säga alla som jobbade fick bege sig in i butiken och släppa alla andra arbetsuppgifter när det var ”blattevarning” för att övervaka kunder och i vissa fall skugga kunder i butiken. Sätten att stjäla speciellt kött var tydligen många och det mest bedrövliga var att man i många fall använder sig av barn, Vuxna plockar fram det som skall stjälas och sedan får barnen bära det ut ur butiken på det ena eller det andra sättet. Man använder sig sedan också av barnvagnar med lönnfack, väskor med dubbla bottnar och en massa andra trick för att stjäla matvaror enligt de butiksanställda.  Då man inte kan utestänga någon från butiken utan att få en DO-anmälan på sig har man infört ”blattevarningen”. Därför försöker man i så stor utsträckning som möjligt att köra med ”punktmarkering” i butiken då övervakningskameror tydligen inte avskräcker.

En handlare i länet började först med att sätta upp foto på de personer som stulit i butiken på en vägg i lagret för att de anställda skulle känna igen tjuvarna. Men till slut blev handlaren så frustrerad att han började sätta upp dessa foton och en redogörelse vad personen ifråga stulit vid entrén till butiken. Detta gjorde givetvis en del pk-människor mycket upprörda och efter en kort fick han ta ner dessa bilder för att han inte skulle bli anmäld.

ICA trodde uppenbarligen de gjorde ett klipp när de genom en uppgörelse med Migrationsverket ordnade så att asylsökande kunde ta ut pengar i ICA-butikerna. En anställd kallar det istället för en ”kniv i ryggen” på ICA. De flesta tar bara ut sina pengar och handlar sedan i billigare butiker som Netto eller liknande. Däremot kan det försvinna varor under besöket i ICA-butiken när pengarna skall hämtas ut. Det kan man lugnt kalla för en felsatsning av ICA.

En annan anställd i en mindre ort med invandrarförläggning menade att stölderna var ett hot mot butikens överlevnad då marginalerna på landsbygden är mycket små för livsmedelsbutikerna. Stölderna kan vara droppen som gör att en butik tvingas slå igen på grund av lönsamhetsproblem.

Det har vi ett exempel från Smedby utanför Kalmar där en butik fick slå igen p.g.a. alla stölder och snatteri men även inbrott. Läs mitt blogginlägg.
Idag drivs denna butik av invandrare med ett eget sortiment och det tycks gå bra. Jag har nämligen aldrig läst om några snatteri, stölder och inbrott i den butiken sedan den bytte ägare.
 
Är det så att ägarens nationallitet kan ha betydelse för hur utsatt butiken är för brott?

 


Kommentarer
Postat av: Sven Dacke

En tidning som uppmärksammat den "Nya Staden" som är uppdelad i "Vi och Dom" är dagens upplaga av Smålandsposten.Men dom kommer inte fram till samma slutsats som Thoralf, konstigt nog!När det gäller butiksstölder och nedbrända butiker har jag för mig att det var en del skriverier om Södertälje, där dom förstörda butikerna fick nya ägare och där det sedan är lugnt.

Kanske det enda positiva exemplet på Sharia lagarI dagens Smålandsposten är det en stackars Pizza ägare som är förtvivlad över inbrott, vi måste börja se till våra ungdomar vad dom håller på med på kvällarna

Postat av: LArs

"Är det så att ägarens nationallitet [sic] kan ha betydelse för hur utsatt butiken är för brott?Är det så att ägarens nationallitet [sic] kan ha betydelse för hur utsatt butiken är för brott?"Naivt att tro annat. Exakt samma sak hände en svensk handlare i Södertälje. Handlaren kunde till slut inte klara dagarna då vi vet hur effektiva polisen är... Så fort araberna tog över butiken slutade invandrargängen trakassera butiken och personalen.

2011-05-11 @ 08:26:31
Postat av: Sverige, Sverige fosterland!

I min stad är det vanligt att köttprodukter såsom oxfilé, ryggbiff etc. endast finns i låsta frys- och kylfack nära kassan!

Av någon anledning så är inte fläskfilé stöldbegärligt?

Kanske har någonting med islam att göra, eller vad?

2011-05-11 @ 08:42:31
Postat av: Stefan K

Detta är tyvärr ingen lögn, eller dessbättre kanske man ska säga.

Jag har själv bekanta som jobbar i olika livsmedelsaffärer och alla vittnar om samma sak.

De som stjäl är i första hand missbrukare och vissa invandrargrupper (läs romer och somalier).En kul notis ur den utmärkta boken "Svensk maffia":

Den Bosnienfödde gangstern Rodjo (efternamn saknas) som var med om att mörda spelkungen Ratko Djokic höll sig undan lagen en längre tid, men greps efter snatteri på en ICA-butik i Nyköping. Han hade handlat för tvåhundra kronor, men struntat i att betala för en rakhyvel. Snopet!

2011-05-11 @ 08:48:21
URL: http://petterssons.bloggsida.se/
Postat av: Sverige, Sverige fosterland!

Dessutom så handlar jag inte av "invandrarbutiker"!

Varför gynna individer som endast sysslar med "svarta affärer", kassafiffel och momsbedrägerier!

Jag gynnar alltid svenska butiker och beundrar dessa butiksägare som måste utstå "blattevarning", trakasserier från zigenare och inte minst DDR - varning från svenska myndigheter!

2011-05-11 @ 08:48:32
Postat av: Magentan

Lite Off Topic, men ...

Carl Bildt och Birgitta-"Avskaffa Sverige"-Ohlsson har skrivit en hyllningsartikel till Turkiet och förklarat nödvändigheten av Turkiets inträde i EU, publicerad i SvD 9 maj.Givetvis var det viktigt för det här såta ministerparet att någonstans i artikeln även klämma in en litet elakhet om SD, vilket resulterade i följande:

"... Vi kommer att behöva Turkiets demografiska och ekonomiska dynamik, och det är ingen tvekan om att Europas röst också skulle ges ökad tyngd i världen. Primitiva fördomar ur det förgångna – i vårt land representerade av Sverigedemokraterna – får inte spärra Europas framtida möjligheter."http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/ett-demokratiskt-turkiet-hor-hemma-i-eu_6148915.svdEfter att ha ögnat igenom deras svammel och superlativer om Turkiet kan man få viss lindring av att läsa följande artikel av Timo Soini, ledaren för SD:s systerparti Sannfinländarna. Hans artikel fanns samma dag i "The Wall Street Journal" och har titeln "Why I Don't Support Europe's Bailouts".Citat av sista stycket i Timo Soinis artikel:

"I was raised to know that genocidal war must never again be visited on our continent and I came to understand the values and principles that originally motivated the establishment of what became the European Union. This Europe, this vision, was one that offered the people of Finland and all of Europe the gift of peace founded on democracy, freedom and justice. This is a Europe worth having, so it is with great distress that I see this project being put in jeopardy by a political elite who would sacrifice the interests of Europe's ordinary people in order to protect certain corporate interests."

2011-05-11 @ 09:23:35
Postat av: Magentan

Länken till Soinis artikel kom inte med.

http://online.wsj.com/article/SB10001424052748703864204576310851503980120.html

2011-05-11 @ 09:26:45
Postat av: Sven Dacke

Kalle Bild verkar ha missat att Turkiet INTE VILL GÅ MED I EU

Postat av: Rättvis

I desperation över SD:s framgångar mobiliserar nu (s) hela partiapparaten inför valet nu på söndag i västra Götaland.Ja sossarna har insett att SD har en riktig politik som attraherar väljarna och att sossarna själva förlorar stort på detta, Så har partiet satt sina pampar att ringa tusentals samtal till väljarna.Men hallå där, vore det inte bättre för (s) att anpassa politiken istället för att lura väljarna?

2011-05-11 @ 10:16:00
Postat av: Åke Möller

Ja du ThorAlf..I Västervik finns precis samma problem med stölder. En bekant till mig som jobbar inom ett större hemelektronikföretag har berättat en del om vad som händer. Jag vet flera butiker som också har "blattevarning", då det allt för ofta har inträffat händelser av just detta slag.Det jäser bland vanligt folk och en vacker dag så kommer det att koka över för många,...det har man förstått!! När vi för en tid sedan ( Nov-Dec 2010 )tillfälligt tog emot 300-400 flyktingar, främst Romer på Lysingsbadets anläggning i Västervik, så dröjde det inte länge förräns stölder och annat ökade markant i Västerviksområdet...Det gick tydligen så långt att någon t.o.m skickade hotbrev till Kommunalrådet om något medborgargarde som skulle ta hand om dessa enl VästerviksTidningen....Detta speglar ju en ilska hos folk när verkligheten kryper inpå knutarna men är också ett skrämmande bevis på den mkt illa skötta asyl o invandringspolitiken. Jag är inte förvånad....

2011-05-11 @ 10:18:43
Postat av: Tjadden

Det här får mig att tänka på dessa invandrare som kommer ifrån Tensta, Rinkeby, RIssne, och några platser till som ska lära sig svenska i Studiefrämjandets lokal som C. håller med, som är rena flyktingförläggningen även om de nekar till detta"

Jag tror inte att man håller på med studier på lördagar och söndagar och än mindre långt in på småtimmarna och vad som förvånar mig är att de kommer i flotta bilar och inte sällan ser man hela tjocka släkten komma och har fest någon lördagkväll och deras småungar gapar och skriker ute på gatan, då de borde ha legat och sovit för länge sen. Allt det här ser jag ifrån min bostad i Sundbyberg.Nåväl under många år så besökte invandrare vår kvartersbutik och nästan dagligen så grep de snattare av dessa berikare till invandrare, butiken har upphört, om det berodde på invandrarna vet jag inte men jag har mina aningar om det.

2011-05-11 @ 11:07:03
Postat av: Tjadden

MagentanMåste du vräka ur dig sådana svordomar som Carl Bildt och Birgitta Olsson?

2011-05-11 @ 11:09:46
Postat av: AWSvensson

Personligen finner jag ett nöje att punktmarkera målgruppen för stölder, alltså inte pensionärer som i brist på kontanter eller senilitet kan stoppa på sig ett paket gäst för en femma, nej nu tänker jag på de som kör en alldeles egen fördelningspolitik där stölderna ofta resulterar i att en mindre nogräknad restaurang kan servera billig oxfilé. Detta brukar resultera i att de avlägsnar sig från butiken grymtande några ord som saknas i det svenska modersmålet. Detta nöje som borde sprida sig bland fler ärliga kunder som inte är konflikträdda är bra för det egna självbefinnandet även om det som sagt resulterar i okvädingsord.

2011-05-11 @ 11:25:03
Postat av: Johan Gustavsson

På tal om blattevarning. Det har det varit i rejäla doser här i Borgholm den gångna vintern. Och Henning på Lundegård han kanske vill fortsätta med denna blomstrande verksamhet till höst igen. Vi får se sa han. Gå gärna in på Ölandsbladets hemsida och kommentera senaste artikeln om asylförläggningen!

2011-05-11 @ 11:25:52
Postat av: Robin Shadowes

Det är rena maffia-fasoner när man trakasserar svenska butiksägare tills dom lämnar över till araberna. Vet inte hur man skall komma åt detta men det kommer explodera förr eller senare. Nånting kommer hända som gör att droppen får glaset att rinna över. Jag fruktar att det kommer bli riktigt otäckt då. Men pk-iterna får skylla sig själva som bara mörkar samtidigt som dom diskriminerar svenskar alltid.

2011-05-11 @ 11:28:28
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: AnonymAvanmäl TV-innehav direkt här och nu!Har du försökt avanmäla ditt TV-innehav, men inte lyckats? Med detta formulär skapas en blankett som uppfyller alla lagens krav för en giltig avanmälan. Skriv ut blanketten och skicka till Radiotjänst i Kiruna AB. Myndigheten är därefter skyldig enligt lag att avföra dig från avgiftsplikt.http://php.informationsfrihet.nu/

2011-05-11 @ 11:34:49
Postat av: Thoralf A

Johan GustavssonUr artikeln i Ölandsbladet."Det har gått bra. Förutom branden i ett servicehus, och att vi under en tid hade några kroniska återfallsförbrytare här, har det nästan gått bättre än förväntat."

Postat av: AWSvensson

Att de drygt sju månaderna med migrationsverket som välbetalande hyresgäst , ja inte hugger man av den hand som göder en.För stunden råder renoveringsiver och har gjort så från den dag asylförläggningen började att trappa ned.

– 140 stugor renoveras, det handlar om städning, måla om, byte av golvmattor vid behov och delvis nya inventarier. Det handlar om underhåll som görs kontinuerligt men inte i sådan omfattning som nu. Vi har också valt att blåsa ut servicehuset som brann och gör helt nytt.

Verkar inte gått så lugnt till .

2011-05-11 @ 11:46:41
Postat av: Mattzzi

Assistansbluff växer i Halmstad – lurade FK-oss skattebetalare på miljoner.Enbart under verksamhetsåren 2005-2007 har Charkas Assistans AB betalat ut 22 miljoner kronor i aktieutdelning till ensamägaren Hassan Charkas. Där utreds han för skatte- och bokföringsbrott vid ekobrottsmyndigheten i Göteborg, vilket handlar om 12 miljoner kronor i svarta löner under 2007. Ett av åren blev så lyckosamt att han i efterhand beslutade om en extra aktieutdelning på nio miljoner kronor.I december 2010 greps han och vice vd Anis Charkas misstänkta för grovt bedrägeri mellan 2006 och 2007 och grovt bidragsbrott från 2007 fram till december 2010. Det handlar om miljontals kronor. Hassan släpptes i mars men greps åter i april, misstänkt på nytt för grova bedrägerier, grovt bidragsbrott och grova bokföringsbrott.http://politisktinkorrekt.info/2011/05/10/assistansbluff-vaxer-i-halmstad-lurade-fk-pa-miljoner/#more-85312

2011-05-11 @ 13:04:14
URL: http://politisktinkorrekt.info/
Postat av: jägarn

Är de fd flyktingförläggningarna sanerade från kackerlackor annars blir det inte roligt för kommande gäster?

2011-05-11 @ 14:26:20
Postat av: AWSvensson

Nu drar det ihop sig till skolavslutningar. Många ryggradslösa rektorer kommer att drabbas av panikångest inför PK patraskets syn på skolavslutningar i kyrkan. För att dessa hariga rektorer ska få lite mod så kan man hänvisa till detta utdrag av protokoll från riksdagen.Skolavslutningar i kyrkan

Anf. 76 JULIA KRONLID (SD):

Fru talman! Min fråga går till utbildningsminister Jan Björklund. Bakgrunden till frågan är att vi ser hur svenska skolor, en efter en, förbjuder och drar in skolavslutningar som av tradition hålls i kyrkan. Dess värre har denna trend hållit i sig även när det gäller förra årets skolavslutningar. Det har vi i tidningar runt om i landet kunnat läsa oss till.

Till exempel fick barnen i Kättinge skola förra året för första gången på 30 år inte gå till kyrkan på sin skolavslutning. Det fortsätter med till exempel Örnaskolan som inte fick fira avslutningen i kyrkan. Det finns ytterligare exempel såsom Årjäng, Östhammar, Strövelstorp och Östersund där man på grund av politisk korrekthet och rädsla för att kränka personer från andra kulturer och religioner inte tillåter skolavslutningar i kyrkan.

Rektorer har också hänvisat till Skolverkets regler som säger att det inte får vara religiösa inslag när man har skolavslutning i kyrkan – detta trots att de här inslagen mest har med kultur och tradition att göra och att det blivit få reaktioner.

Jan Björklund har själv sagt att han ser skolavslutningar i kyrkan som en viktig del av vårt kulturarv, och han tycker att det är galenskap att förbjuda dessa.

Min fråga till statsrådet Jan Björklund är därför vad han tänker göra för att förhindra ett regelverk som förhindrar svensk tradition och vad han gör för att försäkra sig om att svensk kultur och svenska traditioner kan upprätthållas i Sverige.

Anf. 77 Utbildningsminister JAN BJÖRKLUND (FP):

Fru talman! Jag antar att det handlar om skolavslutningar i kyrkan. De vidare kulturpolitiska resonemangen tror jag inte att talarminuten här medger.

Jag anser att man ska ha skolavslutning i kyrkan, om man vill ha det och på orter där man under lång tid haft det. Ofta är det så att traditioner går generationer tillbaka.

Om man vill fortsätta att ha skolavslutning i kyrkan ska man alltså ha det. Det finns inga regelverk som förhindrar det. Jag antar att det ligger i frågan att invandrare som kommer hit är kritiska och har andra religioner i bagaget, så att säga.

Min uppfattning är att det oftast är ateistiska svenskar som driver fram de här förändringarna. Invandrare som kommer till Sverige är ofta förvånade över att vi är så dåliga på att fira våra traditioner i Sverige; det är min erfarenhet.

Å andra sidan finns det inget tvång att vara i kyrkan. Rektor, skolledning och föräldraföreningar måste naturligtvis tillsammans bestämma hur man vill ha sina traditioner. Jag ser gärna att man om man tidigare haft avslutningar i kyrkan och vill ha det så ska ha det också i fortsättningen.

Anf. 78 JULIA KRONLID (SD):

Fru talman! Jag håller med om att det inte i första hand handlar om krav från invandrare utan att det handlar om ateistiska svenskars anpassning – det var det jag sedan tänkte säga. Då borde det här inte vara något större problem.

Enligt Skolverkets regelverk ska det inte förekomma religiösa inslag om avslutningen är i kyrkan. Det blir då problem. Efter vad jag hört finns det präster som reagerat och som sagt: Ska jag inte få be en bön i min egen kyrka? Det är sådant som en del rektorer är rädda för att bryta mot. Därför har man dragit ned på skolavslutningarna. Vi ser alltså att sådant här händer – annars hade det ju inte varit ett problem.

Min fråga till Jan Björklund är hur man ska lösa det här. Ser han inte att det är ett problem att svenska elever känner sig kränkta av att inte få fortsätta med sina traditioner?

Anf. 79 Utbildningsminister JAN BJÖRKLUND (FP):

Fru talman! Det är sagt att man ska få vara i kyrkan. Gång på gång har jag sagt att jag absolut inte tycker att man ska bryta den traditionen eftersom det här är en del av vårt kulturarv.

Med detta sagt vill jag ändå säga att det finns något slags gräns för vad man kan göra under en sådan här minnesstund. En del elever har andra religioner, och en del föräldrar vill inte ha en alltför religiös inramning av det hela. Till exempel tycker jag att det vore helt fel att under denna stund ha något slags förkunnelse eller avkräva något slags bekännelse av eleverna. Det är inte rimligt i en obligatorisk skola.

Att prästen till exempel på en avslutning inför julen medverkar och berättar varför man firar jul utifrån bibliskt perspektiv kan också ses som en del i religionsundervisningen. En mängd skolor gör så, och det finns inget fel i det. Att använda kyrkorummet som man av tradition har använt är också helt okej, tycker jag. Däremot kan man naturligtvis inte avkräva eleverna något slags trosbekännelse. Det går inte; det finns en gräns.

Jag tror att debatten håller på att lägga sig och uppfattar att den här traditionen trots allt fortlever.2011-05-11 @ 14:29:34
Postat av: Anonym

TT fabulerar med sanningen – igen:På text-TV kunde man läsa att ”flera hundra nynazister överföll immigranter i Aten”. Läsaren osade katt och ringde upp TT och fick tala med utrikesredaktionen, där de förklarade att de läst på AFP.Läsaren påpekade den uppenbara lögnen och fick veta att de genast skulle rätta till felet.I den reviderade versionen, som nu ligger uppe, heter det att ”flera hundra personer, däribland nynazister, överföll immigranter i Aten på tisdagen sedan skulden för ett mord tidigare på dagen lagts på utlänningar”.Läsaren ringde sedan till SVT Text och påpekade även felet för dem. Efter ca tio minuter hade även dom ändrat sin felaktiga notis på sidan 139.

http://politisktinkorrekt.info/2011/05/11/tt-fabulerar-med-sanningen-igen/#more-85426

2011-05-11 @ 14:38:40
Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson: Aha det är därför vi har 4783 jästpaket i stugan,för övrigt så är Gubben o Gummans sommarstuga "Kåkstaden " på bild i Östran.

Respekt.I Funkabo 100 meter från stugan skjuts det vilt nästa skottlossning är ett faktum.

Svenne var kommer pang pangarna ifrån egentligen?

Hur många pickadoller har "Pistol-Bengt" att sälja egentligen?Jan "gröten" Björklund står och pratar om skolket i svenska skolan,med sjunkande resultat, och ett fattig Sverige i framtiden, som resultat av det.

Senaste undersökningen gjord 2007 känns mönstret igen.För övrigt konstaterade trafiksäkerhetsverket 2005 av manliga vinstlotter har 70% större risk att orsaka en olycka än en manlig pursvensk förare.

Statistik är ett sanningenligt språk.AW Svensson när är det i Sverige man inte får göra undersökningar eller föra statistik?Björklund svammlar runt den heta gröten som vanligt på pressläktaren sitter journalister modell Boljeviker, och ställer frågor, typ om man försover sej är det skolk då?Crazyland seglar likt Titanic mot sin undergång alla klockor ringer för fullt.Jan Björklund du är lika trovärdig som ett pottsork.P.s I Stockholm tog sossarna bort inskrivande av skolk i betygen vid maktskiftet.

Sven-Abdalah Olssons frånvaro ville man inte skylta med.D.s Josef Stalin var sosse innan han blev kommunist.."Bollar o Mossar" går ju bra ihop.

2011-05-11 @ 14:46:46
Postat av: Ferdinand Mjuk

Den som lever i förhoppning att PK-media med tiden tvingas spela i moralens och objektivitetens division kan idag anonymt tipsa.

Om man sedan sparar mail och övrig info som översänts till Radioleaks har man iaf ett ess i rockärmen den dag säcken knyts ihop.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2938&artikel=4387821

2011-05-11 @ 14:57:00
Postat av: Sven Dacke

85 åring rånad på 4000 hon tagit ut på banken för ett tandläkarbesök.Tänk om hon varit "papperslös" då hade hon inte haft mera än max 50 kr till tandläkaren.Så om vi tar pappren för alla äldre så att dom blir "papperslösa" så försvinner rånrisken, eller hurProblemet löstHar inte läst något på ett tag om missroendeförklaring och begäran om nyvalPostat av: Calle

Betr. Blattevarning

Uppmana alla som klagar och tycker detta med stölder begångna av vissa etniska grupper är åt h-e : Gör något! Rösta SD.Vi har valhemlighet, så vad "riskerar" dom?? Som det är idag vill 94 % av dom senast röstande ha det så här, men jag tycker det verkar som samma procentandel klagar över dessa mångkultuella fenomen.

2011-05-11 @ 16:49:13
Postat av: AWSvensson

Ja men de hade ju bara anammat Skattebetalarnas förenings paroll, Hälften kvar , så jag förstår inte att man utdömt så hårda straff.

Postat av: Tomas

Samma hände på Rosengård i Malmö för ca 10 år sedan. Problemet är alltså inget nytt. På Bennets väg fanns det en ICA handlare som till slut la ner. Därefter öppnade butiken i Arabisk regi, med det sortiment som passade deras egna dvs. halal mög i alla hyllor. Om alla Svenska handlare gick samman och ställde upp för varandra vid en eventuell anmälan, så kommer problemet inte längre kunna sopas under mattan. Bara fortsätt att slänga ut slöddret, eller förfölj dem i butiken. Passar på att upprepa det jag skrev för några veckor sedan då jag var på besök hemma på Limhamn i Malmö. Tog en cykeltur längs stranden på Sibbarp och trodde jag hamnat i Persiska viken. Hela stranden var full utav Halal grillande Araber. Uppskattade antalet till säkert ett tusental. Nu har det hänt, det som ingen myndighet eller tidning tycker är ett problem. En man blev idag ihjäl skjuten på just Sibbarp. Detta problem kommer även att växa i Kalmar. Intressant att se hur de fina vid Kattrumpan reagerar när stranden blir överfull utav Araber.

2011-05-11 @ 17:36:57
Postat av: MB

Inget av det jag läst på komentarerna här är nytt!

"blattevarning" låter inte fint men är verkligheten. Säkert 10 år sen jag såg det första gången. Var inne i en ICA affär i ett litet samhälle. Jag känner en kassörska som omgående fick lämna sin kassa för att ha koll på ett gäng Romer. Diskriminerade ? Ja men jag förstår affärsinnehavaren som måste värna om sina intresse.

Sen midsommar 2010. Helt underbart väder. Gick ut en lång runda efter sillen hos bekanta i Helsingborg. Kom ner till fria bad och satte oss i solstolarna med en underbar utsikt till Danmark. Jätte fint om det inte vore för dom stora invandrargängen som satt på gröningen bakom och hade arabmusiken på järnet. Ingen svensk midsommarkänla inte!!

2011-05-11 @ 19:15:45
Postat av: Gubben o Gumman

Sven Dacke : Hade man tagit ifrån henne "papperen" så hade dom kunnat råna henne på 3950kr och tanten hade fått sina gaddar fixade en win-win situation?

2011-05-11 @ 19:33:52
Postat av: Stockholmförortsbo

Det är sorgligt hur den ansvarslösa invandringspolitiken påverkar många delar av samhällskroppen. Ställ höga krav på de som vill hit istället.Hur går det med papperstidningen och tvn? Man kvävs i debattklimatet idag.Axess TV och SvD är väl två ljuspunkter, men det behövs fler.Ser verkligen fram emot tidningen. Den kan påverka mer än man anar. Många kan få upp ögonen som inte läser på internet. Det tar också ofta lång tid innan folk verkligen ändrar åsikt, men sen är fast när de inser hur världen ser ut på riktigt.

Postat av: Gubben o Gumman

Just ägarens etnisitet tex i Smedby skulle ju Smedbys egen integrationsminister "Lutten" undersöka

Hur går det egentligen för den nya ägaren?Sedan är det förbannat störande att polisen inte satte in allt som gick och lite till med dom nedbrända varuhusen i Stockholm/SödertäljeEn skam för en "rättsstat" lindrigt skrivet.

2011-05-11 @ 19:53:00
Postat av: Sven Dacke

Öppenhet, mångfald, tolerans. Ett mini-New York. Det finns i politikernas drömmar när de nu ska sätta upp mål för hur Helsingborg ska vara år 2035.Vissa M politiker har verkligen STORA visioner

Postat av: Gubben o Gumman

DANMARK INFÖR GRÄNSKONTROLL MOT SVERIGE BLA VID Öresundsbron,bra gjort Danmark.

Go Pia Kjearsgaard go.

Helt underbart grattis Ilmar

(källa PI)Detta kan gott dampsossarna i Malmö regionen ha att dessa skulle fatta något är inte att räkna med.Ett danskt kvitto på Malmö totala förfall.

(25-åring skjuten till döds i huvudet idag bla)Koppla bort Malmö från svenska skattesystemmet helt åt båda hållen staden är helt körd.2011-05-11 @ 20:12:23
Postat av: Tony Ingman

Malmö, platsen med minst ett mord om dagen, som i år kommer att passera en miljard i Socialbidragskostnader, varav minst 900 milioner

öses över våra nya pensionräddare är ett skräckexempel över hur en stad kan förfalla, detta

trots att man hade alla chanser att vara ett föredömme framför andra i och med broförbindelsen

med kontinenten! Men så går det när storsvulna

sossar som bara älskar sin egen spegelbild får styra och ställa, visserligen påhejad av figurer som Per Svensson, Joakim Orenius och annat uppblåst

mediafolk som själva häckar på dom icke berikade

områden som finns kvar i ett krackelerande malmö.

2011-05-11 @ 20:32:59
Postat av: Gubben o Gumman

Vänta bara när "Jak skall knolla din mamma gänget" inte får komma in i Danmark då kommer bömbhoten mot bron att stå som kat i backen.Då kommer Danmark att kräva utresekontroll via svenska dialogpolisen,Danmark och Sveriges realtioner kommer att vara bottenfrusna om 10-15 år.

Två alterntiv finns skicka Illmar i en omloppsbana runt jorden ,samt inför utvisning vid brott.Alternativet spräng bron det blir det i framtiden ändå, när anarkin är fullständig i Malmöregionen,men det ligger en bit framåt givetvis.Eftersom det blir en snöbollseffekt så kan det dra iväg ganska snabbt till en allvarlig situation.Danmark håller ju på att städa upp bland Menaboysen då kan ju inte Crazyland fylla på nya på vift.Danskarna accepterar inte Clownfeldt and the Boljeviks damp politik.Vänta bara när det kommer en helsida i en dansk kvällstidning med sverigekartan modell svenska flaggan med en svart stämpel: Ghetto.

2011-05-11 @ 22:35:14
Postat av: Inte-en-till

Jag var inne i en Vi-butik i en hyfsat civiliserad Stockholms-butik i dag. Där stod det på en skyld: "Be personalen om hjälp om du vill köpa oxfilé. Hälsningar Personalen"Med andra ord: man kan inte ha oxfilén framme för då störtar sig kulturberikarna över den och den försvinner hux flux.Var det så här i Sverige för tio år sedan? 20? 30? Vad är den största samhällsförändringen under den här perioden? Svar: MASSINVANDRINGEN!

2011-05-11 @ 22:44:49
Postat av: Ferdinand Mjuk

De genuina Malmöiternas -snart sagt enda plats för avkoppling var möjligen kallbadhuset i Sibbarp.Den socialistiska trojkan i Malmö är sedan länge i stånd att få sina gamla förebilder att vända sig i graven.Riksrätt är avskaffad sedan 1974,men det är möjligen på tiden att ta upp dialogen....?

2011-05-11 @ 22:55:18
Postat av: Sverige AB

Är svensk invandringspolitik god?!PUT till ännu en av Saddams höga militärer

Minns ni detta? Den 20 november 2009 fick Muhamed Kemal Abed, hans fru och tre barn permanent uppehållstillstånd (PUT) i Sverige av migrationsdomstolen i Malmö. Muhamed Kemal Abed hade varit generalmajor i Saddams Baathparti i Irak. Men värst av allt, han är kemiingenjör och nere i Irak var han delaktig med att fram kemiska och biologiska vapen (giftgas). Dessa användes sedan i Saddams al-Anfal-kampanj, där 250 kurdiska byar och städer bombades. 180 000 oskyldiga och försvarslösa civila kurder miste livet i attackerna och 17000 människor är fortfarande försvunna. Sammantaget gör det Muhamed Kemal Abed medskyldig till folkmord.Efter alla dessa år efter attackerna föds det fortfarande barn med missbildningar i de drabbade områdena.När Saddam störtades fick han kalla fötter och sökte först skydd hos USA, som erbjöd honom asyl. Det tackade han nej till med motiveringen att jänkarna ”ockuperat och fördärvat Irak”. Så han sökte både lyckan och asyl i Sverige. Migrationsverket gav honom avslag. Men Migrationsdomstolen i Malmö höll inte med och konstaterade att Muhamed Kemal Abed skulle betraktas som en flykting eftersom det finns en hotbild mot honom på grund av hans bakgrund.PUT till ännu en officerMigrationsdomstolen har nu beslutat att ge PUT till ännu en officer, med för oss okänt namn och militär rang. Men han ska ha jobbat inom Saddams underrättelsetjänst. Han säger att han fruktar för sitt liv om han återvänder och har även uppvisat en irakisk arresteringsorder vilken UD bedömt som äkta. Det var avgörande för beslutet. Och för att gör det ännu lättare att få PUT har han konverterat till kristendomen, en snilleblixt som i sig kan ge flyktingstatus. Kristna är hårt ansatta av militanta muslimer som bekant.http://politisktinkorrekt.info/2011/05/11/put-till-annu-en-av-saddams-hoga-militarer/

2011-05-11 @ 23:08:14
Postat av: Gubben o Gumman

Skall ma "mosa" en nationalstat måste man ta bort högfärderi tjänstemanna ansvar samt låta militären skjuta på egna medborgare typ Libyen.Måtte det aldrig bli så sa Svenne Banan och duttade vidare på sin bingolott....

2011-05-11 @ 23:52:48
Postat av: Gubben o Gumman

Att fläskfileen får vara ifred säger allt

Sedan är ju den handlare som säljer halalslaktad oxfilee dum i huvudet på ren svenska.

2011-05-12 @ 00:09:56
Postat av: Anonym

Det har uppstått ett nytt fenomen på Stockholms gator, afrikanska städpatruller. Kvinnorna bär slöja.”Idag såg jag återigen våra ‘pensionsräddare’ på frammarsch vid Kungsholmen. Har sett denna städpatrull gå fram och tillbaka många gånger, 10-14 personer. Ett fåtal män och resten beslöjade kvinnor i varselkläder som plockar skräp. Samtliga från Afrika. Det känns verkligen tryggt när man vet att dessa personer kommer se till att Sverige fortfarande är ett välfärdsland i framtiden.”

2011-05-12 @ 01:08:32
Postat av: Sven Dacke

Strålande Thoralf fortsätt såRapport från vårat grannland

Polisen har påträffat sammanlagt 21 personer som vistats i Finland utan tillstånd.Och Danmark inför gränskontroll.Kanske dags för en debatt i riksdagen om Sveriges extrema väg mot utrotning av den gamla ursprungsbefolkningen med en normal flerkultur

Postat av: PK

Sverige är ett laglöst land inom detta område, samma sak som misshandel/hot mellan barn/tonåringar, finns inga straff eller påföljder och knappt för vuxna heller. Dödsmisshandel av pensionärer är "ett möte mellan människor" och straffas med 1.5 års fängelse.I Stockholm gör folk det enda dom kan, använder alla sina besparingar för att flytta till ett tryggt område.

2011-05-12 @ 14:11:11
Postat av: Solidus

Jag är företagare och äger bla en butik. Butiken har tre anställda i Västra Götaland.Ingen polis har någonsin hjälpt oss, Uddevallapolisen har jag JO-anmält och JO reagerade och de ansåg att Uddevallas polis ej hållt sig till lagen!Reaktionen kom att jag blev mobbad av Uddevallapolisen och slutar därmed anmäla och nu har den lokala "flykting" anläggningen som jag anser är rena skämtet gjort att stölderna/snatterier ökat med 600% jämfört med tidigare år och då har vi ändock punktmarkerat men med stor yta så har ändock saker försvunnit.För två veckor sedan så beslöt jag att stänga butiken och sälja av alla inventarier innevarande sommar.3 personer blir arbetslösa. Jag är så less på regering så att jag kommer engagera mig aktivt inom Sd nu. Skall ansöka om medlemskap.2011-05-12 @ 19:40:18
Postat av: Ludvig

Tack för upplysning. Detta har man misstänkt länge, så blattevarning är nog ett bra sätt att komma åt problemet utan att bli bötfälld.

2011-05-13 @ 06:16:36
Postat av: Erik E

Alltså, jag kan förstå att det är problematiskt att sätta upp bilder på folk vid ingången och påstå att de är tjuvar, det är väl ärekränkning om man inte kan bevisa det.Men jag undrar om det vore tillåtet att visa klipp från övervakningskameran med sekvenser där tillgreppen sker? Där bilderna får tala sitt eget språk. Men jag antar att det finns någon lag emot det också.

2011-05-13 @ 20:43:20
Postat av: Erik E

Alltså, jag kan förstå att det är problematiskt att sätta upp bilder på folk vid ingången och påstå att de är tjuvar, det är väl ärekränkning om man inte kan bevisa det.Men jag undrar om det vore tillåtet att låta klipp från övervakningskameran med sekvenser där tillgreppen sker rulla på en skärm vid ingången hela dagarna? Där bilderna får tala sitt eget språk. Men jag antar att det finns någon lag emot det också.Jag hade förresten hört om liknande varningar, fast specifikt för romer: när en kod "kalle till kassa fem" eller något liknande ropades ut visste alla anställda att de skulle ut och bevaka vissa personer.

2011-05-13 @ 21:28:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0