LIKA ILLA I KALMAR!


Tempobutiken i Smedby begärd i konkurs.                                 Foto Thoralf Alfsson

Även i Kalmar har en butik drabbats av samma öde som ICA-handlaren i Lina i Södertälje.

Tempobutiken i Smedby har begär sig själva i konkurs. Anledningen är snatterier, inbrott och skadegörelse som gör det omöjligt att få någon lönsamhet i verksamheten.

Butiken ligger i området som i folkmun kallas "Löten" och ligger i Smedby utanför centrala Kalmar. Området är känt för sin höga andel invandrare och ett område med låg status dit inga svenskar helst flytar om de kan undvika.

Den socialdemokratiska politikern Nasim Malik bor i området. Nasim Malik blev rikskänd då han anmälde SAS för kränkande behandling då han på en flygning serverades en skinkmacka. Stackars han, vilken kränkning!

Till på köpet har socialdemokraterna i Kalmar Län nominerat Nasim Malik till Europaparlamentet.
 

I en artikel i Kalmar Läns Tidning skriver journalisten Kurt Lundgren om orsaken till tempobutikens konkurs.


"- Vill du hjälpa mig att hålla ett öga på henne där när du går runt, hon stjäl här dagligen som en korp."


Affärsinnehavaren vill inte gå in på vilka som stjäl enligt artikeln och jag förstår varför. Om han berättade att det i huvudsak är invandrare som snattar och stjäl skulle han bli hudflängd i media och kallad för rasist och främlingsfientlig.


Nu skall det bli intressant att se om våra stora lokaltidningar vågar intervjua Nasim Malik (s) och kommunalrådet Johan Persson (s) som även han bor i Smedby om vad de anser om att en affär går i konkurs på grund av snatterier, inbrott och skadegörelse. Det är alltid så intressant att läsa vilka andra orsaker de pekar på och hur de undviker de verkliga orsakerna. Nu besöker säkert inte Johan Persson Tempobutiken så särskilt ofta då han bor i "gamla Smedby" som har en betydligt högre status även om denna också blivit rejält naggad i kanten under senare år.


Kommentarer
Postat av: awsVENSSON

En väktare höll kvar en 32-årig snattare tills polisen kom och grep honom utanför Åhlens på Ronnebygatan i KARLSKRONA. Mannen försökte slita sig loss från väktaren och greps kvart i fem på eftermiddagen, misstänkt för våldsamt motstånd. Han förhördes under kvällen med hjälp av tolk.

2008-10-30 @ 21:43:25
Postat av: robban

läste på en blogg att netto i hjällbo gbg har ett svinn på 150k kr i månaden, undrar vilka marginaler dom har som kan köra på år ut och år in med det svinnet.

2008-10-30 @ 22:09:45
Postat av: Baloo

Svaret är enkelt svinnet hamnar i deras egna fickor. Genom att skylla på invandrarna som stjäl så behöver dem inte skatta dessa pengar.

2008-10-31 @ 01:04:12
Postat av: Toni Lappalainen

Visst vore fantastiskt i fall ni kunde beskylla detta på invandrare. Faktum är att majoriteten av de som dömdes för snatteri alternativt stöld under 2007 i svenska domstolar var av nordisk härkomst. Men det är lätt fokusera på förorter eller mindre kommuner och ge invandrare skulden, finns för lite statistik för att kunna se genomgående trender där, klippskt, men ändå inte

2008-10-31 @ 01:16:46
URL: http://s-info.se/toni
Postat av: Eric

Skinkmackan tar fan priset, jag skrattde högt när jag läste att man verkligen kan stämma folk för allt, trodde bara man kunde det i USA, men invandrarna har lyckats göra sig oåtkomliga..

2008-10-31 @ 01:42:17
Postat av: Putte

Men Toni, nästan ingen vågar anmäla en invandrare för risken att bli utsatt för hämnd. När dessutom kriminella invandrare kan vänta sig massivt stöd från sådana som du, som ser rasism i allt så kan det vara förklaringen till det du påstår.

2008-10-31 @ 06:06:07
Postat av: Putte

En sak till Tony. Eftersom svenskar fortfarande är i majoritet i landet, trots era idoga försök att ändra det, så är det väl ganska naturligt om en majoritet av de dömda för snatteri är av nordisk härkomst. För att redovisa en riktig bild, så får du väl räkna ut antalet snattare/befolkningsgrupp. Fast en sådan sammanställning skulle ditt parti klassa som rasistisk och resultatet skulle ni skylla på "strukturell rasism" eller något annat skitsnack ni brukar ta till.

2008-10-31 @ 06:14:38
Postat av: Tommy

Jag kan med Säkerhet påstå att svenskar är snattare,men också att de flesta som åker fast är invandrare och speciellt sådana som är på "genomresa".

Som något ljushuvud sa, beror invandrares överreprensation i snattarstatestiken på att dessa har ögonen på sig utav svenska butikskontrollanter och väktare, "rasism",varför?.Jo sanningen,är att de flesta av svenska och för den delen även utländska butiksägare vet hur det ligger till med statistik. Vid undersökningar vet man hur "svenska medborgare" ska läggas i gruppen "svenskar".Svenskt medborgarskap, har de flesta nu för tiden redan efter några år. När det sk. rättssamhället redovisar de riktiga siffrorna över, fallen snatteri skulle de mest inskränka antisvenska idioterna säkert hitta andra förklaringar som ger en "riktig" bild av deras verklighet.

2008-10-31 @ 06:41:41
Postat av: Roberth Ström

Toni du snackar skit! Enligt rapporter och egen utsago från handlare är det närapå 90% invandrare som snattar!

2008-10-31 @ 09:36:21
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: AWSvenssson

Polisen har gripit en 34-årig man misstänkt för de senaste dagarnas personrån på Teleborg i Växjö. Polisen är övertygad om att han ligger bakom samtliga tre personrån.– Utredningen pågår för fullt, säger kriminalinspektör Hans Emanuelsson vid Kronobergspolisen.

Den misstänkte 34-åringen greps under torsdagsförmiddagen i centrala Växjö. När han visiterades hittades de båda mobiltelefonerna som tagits vid två av rånen.

Polisen har arbetat intensivt, med bland annat förhör och fotokonfrontationer, för att gripa rånaren eftersom det fanns stor risk att han skulle slå till på nytt. Med tanke på signalementsuppgifterna och tillvägagångssättet övertygades polisen tidigt om att rånen utförts av samma gärningsman.

Den nu anhållne 34-åringen har hittills i förhör förnekat brotten. Han har dock inte lämnat någon förklaring till varför han bar med sig de två aktuella mobiltelfonerna vid gripandet.

Mannen bor i Växjö och rättegången mot honom för en rad andra brott hölls förra onsdagen vid Växjö tingsrätt. Den domen avkunnas i nästa vecka.

34-åringen är bland annat åtalad för misshandel, olaga hot och olovligt innehav av kniv inne i Teleborgs kyrka på Furutåvägen. Förutom något ytterligare misshandelsfall avser elva åtalsbunkter butikssnatterier, varav flera på Ica Teleborg. Efter att ha gripits för en av snatterierna misstänks han ha slagit till en väktare i ansiktet.

De tre personrånen som 34-åringen nu anklagas för har inträffat tidigare i veckan och slutade i onsdags med att 20-årige Erik Gille överfölls i Teleborgs Centrum.

Rånserien på Teleborg inleddes i måndags eftermiddag då en 84-årig kvinna var ute och promenerade. Kvinnan gick på Ljungfällevägen när hon mötte en man som snabbt vände och följde efter henne.

Mannen ryckte till sig 84-åringens handväska som hängde på rollatorn. Vid överfallet välte rollatorn och kvinnan föll omkull. Väskan innehöll bland annat pengar och 84-åringen klarade sig undan med ont i knäna.

Den tredje drabbade är en 14-årig pojke som rånades vid Smedsvängen omkring klockan kvart i sex på tisdagskvällen. Rånaren ville låna mobiltelefonen och när pojken nekade överfölls han.

Pojken träffades av flera slag i ansiktet och rånaren uppges ha satt foten mot pojkens hals när han ramlat omkull.

Tagit ur dagens nätupplaga av Smålandsposten. Polisen gick ut med signalementet färgad,antagligen neger, för detta fick man kritik, eftersom neger är i dessa kritikers ögon annorlunda på något sätt så kan man inte behandla dom som vanligt folk.

2008-10-31 @ 09:36:58
Postat av: Tobbe

Ja, Maliks skinkmacka är en komisk klassiker. Sådant hade aldrig hänt i det fina landet Pakistan.Men svimmade han inte i en trappa och skyllde på att han blivit nerslagen av rasister.Vad gör karln hela dagarna?Är det nån som vet vad som egentligen hände när han sade att han blev nerslagen, det var en stor grej i tidningarna.

2008-10-31 @ 10:20:47
Postat av: BAW

baloo, jag som göteborgare kan berätta för dig att 98 % av invånarna i Hjällbo är av utländsk härkomst.

2008-10-31 @ 10:43:35
Postat av: Thoralf A

TobbeAtt Malik blivit nedslagen i samband med valet 2006 tystades effektivt ner när det visade sig att han svimmat p.g.a. medicinska orsaker eller om det nu var ett påhitt, vem vet.

2008-10-31 @ 11:03:04
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: AWSvensson

http://kurtlundgren.webblogg.se/2006/december/sanningen-om-en-muslimsk-skinkmacka.html

2008-10-31 @ 11:33:42
Postat av: Sten Sture

Stölder och vandalisering av närbutiker är en medveten strategi från vissa invandrargrupper. Anledning är att man vill ta över butiken för en billig penning. Slår vad om att Tempobutiken i Smedby snart öppnar igen under ny ledning och med ny inriktning (dvs arabisk mat). Tror knappast att det kommer att bli någon vandalisering eller några snatterier då.Så går det till när man blir koloniserad

2008-10-31 @ 13:21:49
Postat av: Magnus A

Baloo. Okej namn på ett bloggtroll!

2008-10-31 @ 13:22:31
Postat av: Magnus A

Toni.Jaha? Om det är 3/4 svenskar och det är ungefär 50/50 svenskar/invandrare för de som ertappas med stöld och snatteri innebär det en överrepresentation på 3 gånger för invandrare i den brottskategorin.Men som andra som kommenterat här tvivlar jag på att du annat än svamlar. Bland annat det jag hör av de som arbetar inom handeln stämmer inte med ditt påstående, som du gärna får ge källa till. Jag påstår inte att du har fel. Men är det 53% svenskar som begår stöld är invandrares benägenhet att begå det 3 gånger högre.För en del grövre brottslighet, bl a våldtäkt, är överreptresentationen för invandrare generellt (ett snitt av alla invandrargrupper) mer än 5 gånger, och för dem som kommer från afrikanska så kallade våldtäktskulturer (såklart en minoritet av invandrarna) tror jag att överrepresentationen är mer än 10 gånger.

2008-10-31 @ 13:35:38
Postat av: Annelie

Självklart finns det även en hel del svenskar som stjäl. Även óch andra brott som görs av svenskar. Det tycker jag är fullt tilräckligt vi böhver inte fler som bryter mot lagen och fyller våra fängelse.

Invadrare ungdom som vuxen ska ut ur svergie om dom ite kan respektera lagen och följa den.

2008-10-31 @ 23:51:38
Postat av: Tomme

Det är rent fantastiskt vad svenskar är blåögda.

(blåögd=godtrogen,lättlurad, korkad)

Trakasserier av icabutikerna och nedläggning av

dessa är bara början av historien.

Det är vad som händer därefter som är intressant.2008-11-02 @ 20:53:34
Postat av: Klas

Sverige kanske problem med att folk som kommer hit hamnar i ett utanförskap.. Men ditt sett att se på det definierar och ger uttrycket white trash ett ansikte. Ditt sett att se på problemet är endast destruktivt, snälla lägg ner din blogg! Jag mår illa tack vare dig.

2008-12-08 @ 11:56:11
Postat av: elena

Du din dumma jävel, snacka inte skit! Du har nog aldrig varit i Smedby och jag hoppas inte att du kommer hit heller! Förresten så är det inga invandrare som gjort inbrott i Tempo utan det är riktiga svenskar... fyfan för svenskar säger jag bara! Hahaha

2008-12-15 @ 22:09:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0