BAROMETERN 300 000 KRONOR FATTIGARE?”Allting blir inte riktigt som man tänkt sig, men många gånger blir det bättre ändå, om än annorlunda.”

Så skrev förra ledarskribenten Alice Teodorescu på sin blogg för några veckor sedan. Jag gissar att hon syftar på att hon sparkats från Barometern och Gotia Media. Enligt de uppgifter som jag fått anlitade hon en känd advokat från södra Sverige som skulle föra hennes talan mot Barometern som först försökte sparka henne på grund av att hon inte ville bosätta sig i Kalmar.

Enligt en källa till bloggen skall man nu ha nått en uppgörelse där skälet till uppsägningen anges vara att hon varit illojal mot tidningen. Som plåster på såren skall hon fått 300 000 kronor. Huruvida det stämmer eller inte låter jag vara osagt. Det är bara att gratulera Alice Teodorescu som både slipper Ulf Wickbom och dessutom får 300 000 kronor.

Nog stämmer Barometerns slogan "Barometern ger mest tillbaka"

Uppenbarligen ser Gotia Media, Barometern och den politiske chefredaktören Ulf Wickbom det som att Alice T varit illojal när hon medverkat i t.ex. SVT Debatt och andra forum. Eller när hon fått någon text publicerad i riksmedia. Som ansvarig på Barometern skulle jag istället se detta som en bekräftelse på att man anställt ”rätt” person och utnyttja detta i sin egen marknadsföring.

Nu är det dock Ulf Wickbom som riskerar att bli nedpuffad från tronen och det är nog det största bekymret. För bara någon vecka sedan blev Ulf Wickbom hårt attackerad av moderaten Jonas Lövgren som kallade Ulf Wickbom för att vara manschauvinist. Han kräver dessutom att Ulf Wickbom skall avgå som politisk chefredaktör. Nu är det anmärkningsvärt med tanke på att Jonas Lövgren ingår i den ”hemliga” stiftelsen Barometern.

Enligt Östrans artikel och Jonas Lövgren är det stiftelsen som anställer politisk chefredaktör. Gissningsvis har även stiftelsen varit inblandad vad uppsägningen av Alice Teodorescu med tanke på kostnaderna.

Jag har under någon veckas tid försökt få fram vilka som ingår i Stiftelsen Barometern och vilka som sitter i stiftelsens styrelse men detta tycks vara stört omöjligt. Stiftelsens ordförande Karl Johan Raaegaard vägrar uppenbarligen att svara på mail. Barometerns ansvariga utgivare Gunilla Sax hänvisar bara till Karl Johan Raaegaard när det frågor om stiftelsen. Här är det minst sagt locket på.

Ändamålet med stiftelsen är följande.

”Stiftelsen skall verka för att trygga av Stiftelsens bolag utgivna tidningar som organ för kristna värderingar, sund konservativ samhällsuppfattning och näringsfrihetens bevarande.”

Man skulle kunna tro att det vore Sverigedemokraterna som står stiftelsen närmast. Definitivt inte moderaterna och Fredrik Reinfeldt.

Undrar om stiftelsens styrelse utvärderar hur tidningarna följer ovanstående ändamål med tanke på att 70 procent av alla journalister har vänstersympatier och knappast gillar kristna värderingar och konservativ samhällsuppfattning.

Hur många kommer ihåg hur man t.ex. skrev eller rättare sagt inte skrev om den så kallad fredsdemonstrationen i Kalmar. Läs mitt blogginlägg från 2009.


Kommentarer
Postat av: alf

Skönt att se att kungafamiljen äntligen hamnat i repektabelt sällskap.http://www.expressen.se/nyheter/1.2644027/akesson-om-lunchen-med-kungafamiljen-mycket-trevlig

2011-12-06 @ 23:03:25
Postat av: Gubben o Gumman

alf : "Kungen verkade må alldeles utmärkt"

Underbart svar när lelle Erik "petar sej säkert ofta i näsan Högström" var ute fiskade i lingonskogen.

Hade Nobel levt hade det bara varit han och Jimmie Åkessson på den middagen.

2011-12-06 @ 23:37:05
Postat av: alf

Det finns väl 18 personer till, om du tänker efter, som hade passat på den festen.

2011-12-06 @ 23:40:31
Postat av: Gubben o Gumman

Den enda slutsatsen an kan dra av den kraftiga överepresentationen av vänstergökar på dom flesta svenska tidningar är väl att kapitalisterna låter kommunisterna få makten samt ta hand om samhällets positioner inom den offentlig sektorn samt utbildning

Man delar på utsugandet av dom skattepliktiga medborgarna som är fjättrad runt +60% i skatt.

Så den såkallade klasskampen kan vi åta oss att sparka upp i arslet på den som ystar om den.

Den offentliga "griskampen" är mera passande"För att hålla sin marknadsandel måste Bojevikerna hyssta in valboskap så mycket det går.

Svenne Banan får då betala dubbelt.

Får "böta" bli misshandlad våldtagen etc.

Just våldtäkt kommer sannolikt att bli den tändande gnistan som efter misshandeln av Rodney King i Los Angeles"Bieeffekten av valboskapsimporten blir att fängelserna blir fulla med minussvenskar då får man hyssta in "inflationspulver i rättstillämpningen med två lagböcker, fotbojjor samhällstjänst och annat dagistrams,åt dessa stolpskott, intagna från Mena länder hundratusentals "samhallspatienter"fina fisken Sickan.....här har systemet blivit självgående utan någon broms,ingen vill missa sin plats vid skatteköttgrytan.

En sugande konsekvens av uppdelningen, som knappast kan vara någon slump.Journalisten på bla TT Stig"Expo" Larsson var ju tydligen rådgivare åt en borgelig regering.

Då kan vi vara kungen och Silvia,blir lika schizo

Stickan+borgarna= sant,vilket vaket folk som bor i detta landClownfeldt och gänget skall förrutom satsa på SFI satsa på mediautbild, a 525000kr/år och student en juridik/läkar stud kostar ca 70000kr per år.(AP)

Här kliar Clownfeldt både boljevikerna samt deras valboskap på ryggen,lägg sedan till citatet om barbariet,samt toppar med sänkt krogmoms i "svarteland"Denna valboskap van vid att allt går ut på att lura myndigheter går loss fullständigt på naiva svenska batikhäxor mm,mjölkar allt som går ,och flinar förnöjt åt dumSvenne.

Kaninmannen är ett utmärkt exempel.Landet samhällstruktur är bara en enda röra av folk som lever på Svenne Banan.

Det enda som håller det igång är "tvångskatteverket"Egentligen är rikspolitiken samt pressen en enda stor nyårsrevy,tidning eller partibetäckning spelar inte så stor roll bara plånboken blir full oavsett man är politiker kapitalist kommunist eller minussvensk.

"Rofferiet" har för länge sedan passerat "Tomas Qvicknivå"Hela skådespelar samt filmeliten är kommunister

Inte eller detta kopplar Svenne och Svea Banan.Det mest märkliga är diskrimineringen på bostads och arbetsmarknaden av svenska unga män är inte deras föräldrar mera rädda om sina barn än att dom överlåter det mesta till Irakier Iranier Kosovoalbanern mm?I denna svenskfientliga röra står Svenne Banan som går upp kl 7 och går till jobbet och uppfostrar sina barn att inte tända på byggnader, langa knark, eller våldta,är det fair play, och friskt,det du får i ansiktet Svenne Banan?Isåfall rösta vidare på 7-klöverna, dina alldeles egna banemän.

2011-12-07 @ 00:44:10
Postat av: Gubben o Gumman

alf : Nu e du lite gnetig du förstår säkert symboliken

2011-12-07 @ 00:46:19
Postat av: OT

Den norske galningen "ABBs" försvarsadvokat är medlem i norska socialdemokraterna!Det är ju ungefär som att låta räven vakta hönsgården (jäv)!Vad håller dom på med i Norge? Rättegången måste ju ske på ett korrekt sätt så de kan låsa in honom för tid och evighet.P.s. Tacka www.snaphanen.dk

2011-12-07 @ 00:48:34
Postat av: Gubben o Gumman

OT : Lättaste sättet att kringå max 21 års fängelse,var att schizoförklara honom vilket han inte hade något emot, när han fixade 2 av 100 poäng på testet.

Med svenska mått hade han kunnat promenera ut med en burk medicin efter två år,så blir det inte I Norge..

2011-12-07 @ 00:54:18
Postat av: PK

"Kristna värderingar" och "sund samhällsuppfattning", vilket skämt! I stil med svenska kyrkan som numera verkar kidnappad av vänstern och islamister.

2011-12-07 @ 01:39:36
Postat av: Gubben o Gumman

PK : Det är därför dom har 70% atteister med två vänsterplattfötter på bla Barometern.

Skall dom följa stadgarna så rullar dom Wickbom i tjära och anställer Thor-alf Alfsson som ledarskribent

2011-12-07 @ 03:01:41
Postat av: Info

BRUDPENNING: ISLAMISK LAG TILLÄMPAS I SVENSKA DOMSTOLARIslamisk lag och rättspraxis har som självständiga parallellagar börjat ges företräde framför svensk lag i svenska domstolar.I svenska tingsrätter (där politiskt tillsatta nämndemän kan fälla utslaget) har många ärenden redan avgjorts. Ett mycket stort antal liknande ärenden – troligen många tusen – väntar på att bli föremål för domstolsförhandlingar.Sveriges radio riktar idag uppmärksamheten på fall, där medellösa invandrare från Mellanöstern i samband med att deras hustrur begärt skilsmässa dömts att betala upp till tre miljoner kronor i ”brudpenning” till den frånskilda hustrun.För tingsrätterna innebär detta inget problem. Naturligtvis får exmakan sina pengar – den svenska staten (svenska skattebetalare) går solidariskt in och betalar brudpenningen i den medellöse exmakens ställe.Också för den frånskilde mannen erbjuder sig tillfälle till goda extrainkomster. Han och exfrun kan fortsätta att leva tillsammans – under samma tak eller på skilda håll – och därvid dela på den utbetalade ”brudpenningen”. Exmaken – som kan vara den som förmått sin iranska fru att begära skilsmässa – kan naturligtvis också ta hand om (”förvalta”) alla pengarna själv.Själva äktenskapet kan också ha varit ett arrangerat sådant. Något krav på viss tidsrymd, som äktenskapet ska ha varat – en dag eller tio år – finns inte.Läs och lyssna mer om saken här:http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=48423192011-12-07 @ 07:39:27
Postat av: mullis

det är nästan så man tycker synd om dom tokar som är med i ditt bloggklipp från 2009,

om några år kommer dom säkert att önska att dom stannat hemma den dan :-))

2011-12-07 @ 07:55:22
Postat av: Hulda

Info:..

Ja, ännu ett sätt att mjölka den Svenska statskassan. Kusinerna i hemlandet kan kanske nu bygga sitt efterlängtade hus.....

I "Aftonlögnen" skeiver en Oisin Cantwell om händelsen där en kvinna blev gruppvåldtagen i Småland i helgen.

Bloggarna Avpixlat, Flaschback och andra "rasistiska" sidor på nätet skrämmer tydligen gammelmedia rejält. Sanningen om gärningsmännen går inte att dölja då dessa bloggar levererar sanningen.

Att så många som upp till elva "nybyggare" kan ha varit delaktiga i detta avskyvärda brott måste vara ytterst besvärande för alla invandrarkramare.

Gammelmedia har tappat sitt monopol på att leverera och sortera fakta om verkligheten...

2011-12-07 @ 08:02:21
Postat av: Tjadden

GoG"Journalisten på bla TT Stig"Expo" Larsson var ju tydligen rådgivare åt en borgelig regering.

Då kan vi vara kungen och Silvia,blir lika schizo

Stickan+borgarna= sant,vilket vaket folk som bor i detta land"Och vad tycker du om att Tage Erlander på sin tid satt i knät på den Wallenbergska familjen, hur det var med Palme vet jag inte, men han hade ju sitt ideal i Moskva som bekant så det var väl någon av trojkan som pysslade om honom både där och på ryska Ambassaden i Stockholm.

2011-12-07 @ 08:15:45
Postat av: Tjadden

GoGDu tycks inte gilla vår statschef? Jag har varit i polemik med en typ på ett annat forum angående att ersätta honom med en President.Felet är bara detta, vem skulle platsa som President på Bonniers förlag eller vem?Eller ska vi välja Birgitta Olsson Fp en av de värsta svenskhatarna.

2011-12-07 @ 08:26:02
Postat av: Karlskronabloggen

Ulf Wickbom är snart 68 år gammal och borde nog ha pensionerat sig för flera år sedan om man ska döma av det dravel han skriver i sina ledare!http://sv.wikipedia.org/wiki/Ulf_Wickbom

2011-12-07 @ 09:07:29
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: S-E Karlsson

Det ska diskuteras i riksdagen i dag om hovets apanage ,personligen skulle jag hellre se/höra en diskussion om kostnaden för invandringen , apanaget till hovet är väl en pink i Atlanten i jämförelse vad invandringen kostar oss !

2011-12-07 @ 09:35:38
Postat av: Åke Malmros

Loket Olsson gillar SD: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14042564.ab

2011-12-07 @ 09:42:20
Postat av: Sven Dacke

Intressant bakgrundsfakta av SCB och undersökningen av partisympatier som presenteras i dag."Definitioner och förklaringar

PSU i november 2011 genomfördes som telefonintervju med ett riksomfattande slumpmässigt sannolikhetsurval omfattande 9 060 i riksdagsval röstberättigade personer utan övre åldersgräns. Av dessa har 13,9 procent ej anträffats (inkl. hemligt telefonnummer och saknar telefon), 3,7 procent varit alltför sjuka för att intervjuas samt 17,2 procent inte alls velat delta i intervjun.Det totala individbortfallet uppgår till 34,8 procent.Det totala antalet intervjuer är 5 907.Det förekommer också att personer inte velat besvara vissa frågor.Intervjuerna gjordes per telefon under perioden 1 till 27 november. Huvuddelen av intervjuerna genomfördes under första halvan av mätperioden. Fram till och med den 16 november hade 77 procent av intervjuerna genomförts.Resultaten presenteras i intervall eller punktskattningar ± felmarginaler. Det intervall som bildas av procentskattningen ± felmarginalen blir här ett 95-procentigt konfidensintervall, dvs. ett intervall som med 95 procents sannolikhet innehåller det riktiga populationsvärdet om inga systematiska fel förekommer.

Postat av: Magentan

Svenska skattepengar till muslimska invandrares brudpengar?Info skrev: "... Naturligtvis får exmakan sina pengar – den svenska staten (svenska skattebetalare) går solidariskt in och betalar brudpenningen i den medellöse exmakens ställe.""Info" skrev också: "Ett mycket stort antal liknande ärenden – troligen många tusen – väntar på att bli föremål för domstolsförhandlingar.Brudpenningen = upp till 3 miljoner kr per brud.

Alltså: (i snitt) ca 2 miljoner multiplicerat med flera tusen rättegångar = FLERA MILJARDER.Flera miljarder i svenska skattepengar ska alltså gå till "brudpengar" för invandrare som skiljer sig här!Ytterligare ett smart sätt för skrupelfria invandrare att få ihop pengar för att t ex bygga lyxhus i sina hemländer som de "tvingats fly ifrån för att rädda livet".

2011-12-07 @ 11:06:06
Postat av: Sven Dacke

Mera data om SCB och väljarundersökningenInformation om antal intervjuer och bortfallet

Antal Andel i procent

Svarande 5 907 65.2%

Bortfallet totalt 3 153 = 34.8%

varav ej anträffade 1 262 13.9

varav förhindrad medverkan 331 3.7

varav avböjd medverkan 1 560 17.2Alltså är det 17.2 % av dom tillfrågade som inte vill svara vilka sympatier dom har.Varför skriver inte Politiks Korrupta medier om detta som skulle kunna vända helt på dom spekulationer man håller på med, och förändra hela bilden.Vore intressant att höra några av dom som avböjde, naturligtvis helt anonymt om deras sympatier. Kanske KD.Det sista lite satiriskt

Postat av: Magnus

OTStört omöjligt att få in någon kommentar om man inte lovordar situationen i lilla K-dala. Läs hur naiva kommentarerna är och betänk vad som hände i Mariannelund där offret var lika naiv.

Postat av: Sven Dacke

Sitter just nu och följer Riksdadagens debatt om bland annat "pengaregnet" över Romer.Hörde nyss en talare som tyckte så synd om Romer att pengaregnet måste fortsätta på samma sätt fast tidigare resultat är katastrof.Tänk om det är så enkelt att majoriteten av Romer varken vill ha ett vanligt 7-4 jobb eller gå i skolan

2011-12-07 @ 11:16:29
URL: http://svt.se/2.59808/svt_forum
Postat av: Kalle

SD ligger på 5.7 % och skvalpar. Samma procent som vi hade i valet. Vi har kommit in i riksdagen. Vi har kunnat talat i den finaste talastolen i det demokratiska sverige. Trots det ligger vi fortfarande kvar på samma resultat som vid valet för ett år sedan.Vad gör vi i SD för fel eftersom det inte blir bättre siffror för oss???Har vi tunnats ut för mycket???Beror det på att vi INTE rutit till ordentligt så det hörs över hela svea rike??Varför får vi inte fram våra politiska frågor och synpunkter???Det går inte bara att skylla på media. Vi måste göra något så att även media blir intresserade av SD:s politik!!!

2011-12-07 @ 11:22:48
Postat av: Gubben o Gumman

Tjadden : Alla sitter i knäet på varandra och gosar i Sverige på ett grymt ohälsosamt sätt för Svenne.

Idiotin kanske började med Tage för att sedan expoldera med Olaf Dolme von Jordgubbe.

Hans pengar stjäls konsekvent nu skall han även ha på käften samt få sina kvinnor våldtagna.

När kommer explosionen?

2011-12-07 @ 11:54:52
Postat av: Magentan

Kalle skrev: "Vi måste göra något så att även media blir intresserade av SD:s politik!!!"Det absolut enda intresse media kan tänka sig ha för SD:s politik är att med alla medel förhindra folket att ta del av densamma, samt att med vilka medel som helst förvanska och förtala såväl SD:s politik som SD:s politiska företrädare i mesta möjliga mån så fort tillfälle ges.Min uppfattning är (som bekant) att enda möjligheten för SD att nå ut till folket med sin politik och med upplysningar om den verklighet som media mörkar är genom information direkt till hushållen. Förslagsvis kan man börja med att väcka pensionärerna.

2011-12-07 @ 12:08:42
Postat av: allemand

@Kalle, nu blir du kallad för gnällig. Att försöka få övre delen av partiet att bekymra sig om den undre delen verkar sannerligen omöjligt.

2011-12-07 @ 12:11:05
Postat av: Kalle

>Allemand.

Tack för tipset, håller med dig.

Bli kallad för gnällig bjuder jag alla på. Det viktiga för mig är att SD blir bättre och större inte deras knasiga kommentarer.Verkar vara nästan omöjligt att den undre delen i SD når fram till den övre delen och att den norra delen når fram still den södra delen av landet. fattas något som binder samman de olika delarna!!!>Magentan

Vad du skrev är lite fiiinare och med omständigare ord än vad jag skrev. Meningen är densamma.Nu gråter media krokoldiltårar för att deras favorit, sossarna, har minskat. De glömmer nästan bort att moderaterna har ökat.Det mest skrämmande är att SD förlorat några till miljöpatrasket (MP) Gröna utanpå och ilröda innuti.SCB

""Sverigedemokraterna har i förhållande till maj statistiskt säkerställda nettovinster på cirka 0,5 procent från Socialdemokraterna och cirka 0,1 procent från ”övriga partier”.

Jämfört med riksdagsvalet 2010 noteras en statistiskt säkerställd nettoförlust på cirka 0,2 procent till Miljöpartiet."" Källa Statistiska CentralByrån.VAD kan vi göra för att bli bättre och större???2011-12-07 @ 12:31:48
Postat av: Magentan

Kalle skrev: "Vad du skrev är lite fiiinare och med omständigare ord än vad jag skrev. Meningen är densamma."Nä Kalle. Du skrev att SD ska få "media att intressera sig för SD:s politik".Medierna ÄR redan intresserade av SD:s politik. Men enbart på ett negativt sätt, och detta negativa anstränger sig samtliga medier till max för att överföra till läsarna.2011-12-07 @ 13:05:22
Postat av: Kalle

>magentanI min värld ar media intresserade av SD på olika sätt.javisst de är bara intresserade av SD på ett negativt sätt. Kollar du i texten så kanske du snappar att vi måste få media intresserade av SD politik underförstått i positiv bemärkelse så kanske långa utläggningar får dem mer intresserade. Media är intresserade av korta punchlines som de kan citera utan att behöva skärskåda texten där bistatser och omvända ordförljder göt att de totalt tappar andemeningen i texten samt att göra en massa omskrivningar med dunkelt syfte för att skrivaren skall framstå i ett bättre sammanhang.

2011-12-07 @ 13:17:51
Postat av: AWSvensson

I islams namn så är allt som kan förknippas med sinnessjukt vardag.

Postat av: Birger-Zorro

Vafalls?! Kritik mot Ulf Wickbom; det kan inte vara möjligt. Han är ju Barometerns nya själ personifierad!Alice T är den bästa ledarskribent Barran någonsin haft!!! Men hon var väl för ärlig och alldeles för väl verklighetsförankrad; en svensk med lite perspektiv......Det går ju INTE för sig i dagens Sverige!!! :0

2011-12-07 @ 15:35:36
Postat av: Tjadden

KalleSenaste rapporten från Novus med frågan vilket parti tycker du är bäst bland riksdagspartierna och svaret blev att 16 % av väljarna röstade på SD.Det är inte dåligt, men i övriga opinionsundersökningarna ställer man frågan oftast så här (har själv blivit tillfrågad) "Vilket parti tycker du har störst erfarenhet och ditt förtroende för att kunna styra vårt land" och det är klart att SD får låga siffror eftersom de inte fått visa vad de kan.Så dessa utfrågare är fula som försöker leda väljarna till det svar de vill ha.Det är lika dumt som en delfråga i Sifoundersökningarna "Vilket parti har du störst förtroende för S eller M" och med övriga frågeställningar så luras väljarna att rösta för ett helt annat parti än de sympatiserar med eller har tänkt rösta på.

2011-12-07 @ 15:48:47
Postat av: AWSvensson

En liten blänkare om hur den våldtagna kvinnan mår och om hon får stöttning hade inte varit fel.

Postat av: Birger-Zorro

Nästa val blir spännande; då får ju de ungdomar som röstade i skolvalet 2010 rösta på riktigt. Och det bådar ju gott; i de flesta skolval fick Sd mellan 15-25 %! Hoppas att det håller i sig.

2011-12-07 @ 16:55:16
Postat av: Sara

Förlåt men efter att fått sparken anlita en dyr advokat o sen få 300000 spänn känns som hyckleri eftersom Alice själv snackat skit om facket. Men Alice själv får gå, ja då ska det minsann hävdas rättigheter! Men som hycklare kanske hon kan få plats i Sd!Ps Wickboms ålder har väl inget å göra med hans arbete

Eller är det Sds nya grej efter invandrare, människor över 65 ska bort!

2011-12-08 @ 17:26:11
Postat av: chaussures puma

En fait, à cette taille,<a href="http://www.chaussures-puma-pas-cher.net" title="chaussures puma pas cher">chaussures puma pas cher</a>

il ressemblait à une épée courte de plus<a href="http://www.chaussures-puma-pas-cher.net" title="chaussures puma">chaussures puma</a>

qu'un couteau. La longueur de la lame est compensé <a href="http://www.chaussures-puma-pas-cher.net" title="puma pas cher">puma pas cher</a>

par la largeur de la lame - habituellement de un pouce et demi à deux pouces de largeur.

2012-03-03 @ 03:38:23
URL: http://www.chaussures-puma-pas-cher.net
Postat av: chaussure timberland

La plus grande packs, qui ont une<a href="http://www.chaussure-timberland.com" title="chaussure timberland">chaussure timberland</a>

capacité de plus de litres soixante-dix et ont <a href="http://www.chaussure-timberland.com" title="timberland pas cher">timberland pas cher</a>

habituellement un certain nombre de caractéristiques particulières.

2012-03-03 @ 03:42:47
URL: http://www.chaussure-timberland.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0