SANSLÖSA BESLUT


Dessa lokaler på Malmen duger inte längre.    Foto Thoralf Alfsson

Ibland blir man mörkrädd när man sysslar med politik. I detta fall har jag inte själv deltagit i dessa möten utan fått uppgifterna i andra hand när det gäller detta ärende.

Kommunstyrelsen i Kalmar kommun har tagit ett inriktningsbeslut på att bygga nya lokaler för Linneuniversitetet på två helt nya platser som dessutom ligger mycket centralt eller rättare sagt de mest attraktiva platserna som just nu finns att tillgå i centrala Kalmar.

Fredriksskansområdet och Ölandshamnen. Malmen och Brofästet är tydligen inte aktuell för något av partierna från 7-klövern.

”Vi skall inte bygga vi skall bara hyra!”

Så uttryckte sig Stephen Hwang på en fråga om inte en nybyggnation kunde påverka Linneuniversitetets ekonomi, därmed kursutbud och kvalitet när han besökte kommunfullmäktige i december 2009. Läs mitt blogginlägg.

Sverigedemokraterna har ända sedan dessa planer började diskuteras förordat att Malmen och Brofästet är det bästa alternativet för Linneuniversitetet. Det gäller både i lämplighet och ekonomiskt.

Det innebär också att Kalmar kommun kan använda Fredriksskansområdet och Ölandshamnen till bland annat bostäder, hotell och affärsverksamhet.

När beslutet om att bygga den nya fotbollsarenan för Kalmar FF och föreningen skulle få ett engångsbidrag på 29 miljoner kronor att denna kostnad för kommunen skulle kompenseras med en försäljning av mark vid Fredriksskansområdet som skulle inbringa motsvarande summa.

Radio Kalmar har intervjuat mig angående detta beslut. Läs och lyssna.

Men det allra märkligaste är att kommunstyrelsen tagit detta inriktningsbeslut utan några som helst underlag om man skall tro Radio Kalmar. Läs och lyssna.

”Enligt Inger Hilmansson (FP) ska de fått höra att alla andra alternativ är körda i botten och att det här beslutet har tagits utan att politikerna fått några som helst dokument eller kalkyler.”

Varför deltar man i så fall i beslutet?

Radio Kalmars reporter Hasse Carlsson har begärt ut handlingarna hos Kalmar kommun men fått till svar att det inte finns några handlingar. Han vände sig då istället till Linneuniversitetet för att få ut handlingarna och deras utredning men det fanns heller inga handlingar där. Endast ”fokusgrupper” men dessa gruppers material skall då ha blivit sekretess belagda, om de nu existerade. Läs artikel

Uppenbarligen är det Linneuniversitetets och Stephen Hwangs önskelista som styr Johan Persson (S) och den rödgröna  majoriteten i Kalmar kommun men Alliansen hänger på utan att opponera sig.

I december 2009 hade dock flera av dessa partier andra uppfattningar som ni kan läsa nedan. Nu har uppenbarligen dessa politiker bytt fot utan att några nya handlingar presenterats. Är det måne den så omtalade Kalmarandan som påverkat dessa partiföreträdare.Kommentarer
Postat av: Magentan

Leif T Åhlin skriver i ett svar till mig: "...Personligen är jag "benägen" att tro att många saknar uppkoppling till internet för att därigenom erhålla en verklig bild av samhället..."Hej igen Leif!

Även jag hörde "nyheten" om att 1 miljon pensionärer saknar uppkoppling till internet. Men jag hörde också att de pensionärer som reportern intervjuade inte alls tyckte att de hade något behov av internet.Det finns dessutom mängder av tillfällen att surfa på nätet även för de pensionärer som inte har uppkoppling hemma. Till exempel erbjuder biblioteken utmärkt service för detta, plus många äldreboenden samt olika pensionärsföreningar och andra träffpunkter för pensionärer. Nästan alla pensionärer har dessutom vuxna barn eller andra yngre släktingar som också kan bjuda på surfmöjligheter.Det är inte möjligheterna som saknas, UTAN INTRESSET. Speciellt intresset för politik.Som jag skrev tidigare: det finns tusen andra saker som svenskarna använder Internet till!

Tro inte att genomsnittspensionären eller genomsnittssvensken skulle slänga sig på Thoralfs blogg, Politiskt Inkorrekt eller andra icke-PK-sajter så fort de får tillgång till Internet!Varför skulle de göra det? De läser ju allting i sina älskade pappersblaskor och lyssnar på nyheterna 10 gånger om dagen både på radio och TV. Och allting som meddelas där är "sanningen" för dem. Det existerar ingen annan sanning i deras sinnesvärld! Varför och hur ska de leta efter något på Internet som de inte ens vet existerar?2011-04-08 @ 02:04:12
Postat av: Robin Shadowes

Dessutom kan man aldrig vara säker på om inte icke-pk sidor på nätet inte har blivit blockerade på biblioteken och äldreboendena av företrädare för kommunerna "för allas bästa", så man slipper främlingsfientliga och andra s k hat-sajter som dom finner misshagliga.

2011-04-08 @ 06:48:02
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Sven Dacke

Om Kalmarandan.

Postat av: Magentan

OT

Med anledning av våldtäktsfallen i Oslo har tidningen "Verdens Gang", Norges största dagstidning, idag en sensationell artikel om att "Asylsökare bör psykundersökas":"Voldtektene i Oslo gjør at Arbeiderpartiets toppkandidat i Oslo, Libe Rieber-Mohn, åpner for å undersøke alle asylsøkere psykologisk for å finne mulige overgrepsmenn.Den siste bølgen av overfallsvoldtekter i Oslo får norske politikere til å tenke nytt.- Vi må jo tørre å sette ord på virkeligheten. Når det gjelder overfallsvoldtekter er de aller fleste begått av menn med annen bakgrunn enn norsk. Vi må få mer dokumentasjon om hvem disse er. Det må vi kunne klare å snakke om, sier Rieber-Mohn til VG."http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10091945

2011-04-08 @ 11:28:04
Postat av: Kalle

Har man den inställningen till pensionärer och internet Så har man en verklig strutspolitik när det gäller internet. Alla kanaler till allmänheten skall utnyttjas för att få ut Sverige Demokraternas politik.Den som stirrar sig blind på effektivitet och annat har nog missat det mänskliga samtalen med faktaunderlag från internet.

2011-04-08 @ 11:40:56
Postat av: Anonym

Här kom det igen, att svenskar nekas sjukvård, men utlänningar är välkomna?http://dagbladet.se/nyheter/sundsvall/1.2928442-parkinsonpatienter-nekas-vard-for-dyrt

2011-04-08 @ 12:14:43
Postat av: Andreas1960

Var det inte en ENIG kommunfullmäktige som tog detta beslut? Det är som med allt annat, de som berörs tillfrågas ej.Det är kanske kommunen som tjänar på avtyalet, men ej skattebetalarna !Thoralf, du kan ju granska vad tidigare flytt av institutionerna i Kalmar har kostat. (t.ex. under de senaste 15 åren). Sedan , lägg till omkostnaderna som uppkommit i samband med sammanslagningen av HiK och Växjö Universitetet.

2011-04-08 @ 12:28:10
Postat av: Kalle

Läkaren på den svenska vårdcentralen förstod inte svenska. Patienten dog när han inte kunde göra sig förståd för den utländske läkaren""Den 66-årige mannen hade symptom som tydde på hjärtinfarkt.

Men hyrläkaren vid vårdcentralen på en ort i norra Värmland hade svårt att förstå svenska och uppfattade inte hur ont patienten hade.

Tre dagar senare hittades mannen död i sin trädgård"" skriver Värmlands Folkblad.Ännu ett fall av dödlig utgång för att läkaren inte förstod svenska.Verkar som om de sju systerpartierna i riksdagen inte heller förstår svenska eftersom de inte gör något åt det här problemet med utländska läkare som inte förstår svenska.Något för SD att ta upp i riksdagens frågestund???

Postat av: Anonym

Jag har funderat en del på placeringen av LNU i Kalmar då jag är verksam där. I ärlighetensnamn förstår jag inte poängen. Det känns mer som ett skrytbygge och monument än något annat. Utbildningen blir inte bättre bara för att byggnaden är ny och fin, den kanske skulle blivit det om de nuvarande byggnaderna var dåliga men de är de inte."Men LNU i Växjö har ett samlat campus" ... som ligger 15-20 minuter med buss utanför Växjö centrum, grannarna där är en sjö, en skog och en hästhage i tre av fyra vädersträck. I det fjärde finns utkanterna av staden. Där finns sålunda rum att bygga om det skulle behövas en ny byggnad. Detta gör de nu också kontinuerligt. Bebyggs Fredrikskans området nu vad händer om ett antal år när man kanske behöver en större lokal? Då har de byggt in sig mellan bostäder och vattner sålunda behövs då en ny plats. Alternativt då nere vid hamnen med resultat att det måste rivas byggnader där ner men mer troligt att då måste de hitta en tredje plats. Skulle ett campus i Kalmar ligga som i Växjö skulle det ligga bortom Norrliden, ungefär där Faderuns drömprojekt skulle byggts. Då hade de legat på motsvarande platser i städerna."Studenterna vill ha nya fräscha byggnader". Det beror på hur du ställer frågan. Personligen tror jag mer att de vill ha en bra utbildning och att en trevlig byggnad är mer en bonus. Men det vill inte offra det ena för det andra. Vilket naturligtvis inte är säket att det sker här men pengarna skulle med all säkerhet kunnat användas smartare än så här får jag hoppas. Förövrigt om en student sitter på en förläsning och kollar på den snygga utsikten istället för med blicken framåt kan de nog lika gärna resa på sig och lämna salen istället.I övrigt undrar jag vad de har för planer för de "gamla" byggnaderna. Detta hörs det väldigt lite om. Vissa av dem kan säkert byggas om till trevliga bostäder men vad sker exempelvis med Västergård som för bara något år sedan renoverades, vad sker med universitetsbiblioteket etc.

2011-04-08 @ 13:43:27
Postat av: Olga

Sverige, Sverige, forna fosterlandhttp://snaphanen.dk/upload/2011/04/demografi_sverige.jpg

2011-04-08 @ 13:44:01
Postat av: kalle2

verkar som ordet "inriktningsbeslut" är ett PK-ord som betyder man tagit ett beslut att INTE följa förnuft och faktaunderlag. undan andra orsaker får avgöra.

andra orsaker kan vara mutor, nån auktoritet får bestämma och andra får lyda, personliga förmåner och lättare till karriär mm.tror nog marken inte kommer användas till nåt universitetsbygge. detta är en vilseledande manöver för att tillförskansa sig attraktivmark till lägre pris. om några år kommer nåt företag bygga exclusiva bostäder och 7 klöverns politiker och Stephen Hwangs + Johan Persson ha en fot i företagsledningen.

skatteverket borde granska 7 klövern, har de fått summor på sina bankkonton från ingenstans? "fanerdun"-arvoden kanske?varför är de som bestämmer så fega? ja de som säger som det är blir av med sitt uppdrag.

exempel ulf adelson styrelseledamot i SJ, sade det som är uppenbart. men trots hans fru är minister så fick han inte säga sanningen.#affes statestik blogg bevisar att pursvenskar effektivt börjar förintas. de negativa staplarna beror inte på att svenskar flyttar. utan mer på att sjukvården,äldrevård, har infört exstrema besparingar. det är väl EU direktiv som fölls att minska kostnader för välfärd.kommer det bli bättre?folk har ju inte fått veta vad EU innebär och vad som pågår. allt fler protesterar mot nedskärningar i skolan. så nångång måste väl ändå det indoktrinerade folket vakna upp.hela sverige blir ju som resenärerna på centralstationen i stockholm ett KAOZ. medans ansvariga inte berörs alls, de åker taxi.

2011-04-08 @ 14:27:46
Postat av: Magentan

@Kalle2För säkerhets skull lägger jag in länken till Affes förnämliga statistikpresentation på nätet om den snabba och skrämmande befolkningsförändringen i Sverige samt uppdelat på Sveriges olika län.http://affes.wordpress.com/2011/04/06/befolkningsforandring-i-sverige/

2011-04-08 @ 18:41:30
Postat av: LN

"Kriget i Libyen" - överste Qaddafi slår tillbaka.Överste Qadafi står vid sitt ord. Han har gjort exakt vad han hotade att han skulle göra. Släppt loss horder av svarta afrikaner - som är de mest föraktade människorna i arabernas ögon - mot Europa. Han förlitar sig på att européerna skall följa sina välkända humanitära känslor och se till att alla "flyktingarna" blir omhändertagna, får skydd och stöd, får mat och husrum, får medicinsk vård och så småningom asyl, till stora kostnader och svårlösta problem för den Europeiska Unionen. Översten förstår helt korrekt att dessa invandrare - analfabeter, utfattiga, många sannolikt kriminella eller etablerade al-Qaida-terrorister - är ett mera potent vapen än stridsvagnar, stridsflygplan, krigsfartyg och kanpner. Det moderna, politiskt korrekta, mångkulturella, islamofila Europa med NyaSverige i spetsen har ingen Maginotlinje eller Västvall, som skyddar mot en invasion av detta slag.Lampedusa med en befolkning på ca 4500, som normalt lever på fiske, åkerbruk och turism, har hittills i år tvingats ta emot omkring 20.000 illegala invandrare, vilka fått den lilla öns infrastruktur att totalt bryta samman. Under de senaste 10 dagarna har 2.000 asylsökande från Somalia, Nigeria, Bangladesh, Elfenbenskusten, Chad och Sudan anlänt med icke sjövärdiga båtar från Libyen. Överfarten lär kosta ca 1000 €.

2011-04-08 @ 19:17:27
Postat av: Magentan

@ LN

Helt riktigt LN. Och det här är bara början...!2011-04-08 @ 20:52:00
Postat av: Magentan

@ kalle: "Alla kanaler till allmänheten skall utnyttjas för att få ut Sverige Demokraternas politik."Jag vet inte om det är mig du riktar din kommentar till, men självklart ska alla kanaler till allmänheten utnyttjas för att få ut SD:s politik, och i högsta grad även Internet!Det stora problemet (som inte alla tycks ha fattat) är emellertid att det ännu så länge ENDAST är Internet som förmedlar både verkligheten och SD:s politik i Sverige. Och det är fortfarande ALLDELES FÖR FÅ i Sverige som är intresserade av att söka och läsa om detta på Internet, för att SD ska nå några högre höjder när det gäller röstsiffror.Här i Sverige kallas t ex Politiskt Inkorrekt och Fria Tider för "rasistbloggar" i massmedia.

I andra EU-länder har de ungefär likadana nyheter i varenda dagstidning och på radio/TV som PI och FT skriver om. Där mörkar man inte heller identiteterna på mördare och våldtäktsmän om dessa är invandrare som man gör här.I andra EU-länder, liksom i övriga Norden, får allmänheten därför en helt annan och mer sanningsenlig uppfattning om verkligheten än i PK-Sverige. Därför ligger de SD-liknande partierna på runt 20 procent och ännu högre där, medan SD får nöja sig med 5-7 procent här. Så länge verkligheten och SD inte når ut till den stora allmänheten UTANFÖR Internet kommer siffrorna inte heller att bli högre än så för SD!

2011-04-08 @ 20:59:18
Postat av: Kalle

Jag har hitills inte fått eller sett ett endaste flygblad från SD. All information om SD har jag sökt mig fram på nätet. Ändå talas det såå mycket om flygblad i min kommun. Tacka vet jag internet. SD-kuriren får jag sedan en tid tillbaka.

2011-04-08 @ 21:25:41
Postat av: Robin Shadowes

"Här i Sverige kallas t ex Politiskt Inkorrekt och Fria Tider för "rasistbloggar" i massmedia.

I andra EU-länder har de ungefär likadana nyheter i varenda dagstidning och på radio/TV som PI och FT skriver om. Där mörkar man inte heller identiteterna på mördare och våldtäktsmän om dessa är invandrare som man gör här."Det du säger är korrekt. Genom att kategorisera dessa sajter som rasistiska stigmatiserar man lätt den hjärntvättade svennebananen som inte ens vågar besöka sidorna. Huuu, tänk om nån kommer på dem med fingrarna i syltburken. Bättre då att låta bli och surfa in på Aftonhoran istället.

2011-04-08 @ 22:05:16
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Magentan

@Kalle: Jag älskar också Internet, inte bara för den fria informationen om den politiska verkligheten här i Sverige och i övriga världen, utan också för möjligheterna till information om allting. T ex att man kan söka efter vetenskapliga avhandlingar och journals från hela världen.Att du inte har fått eller sett ett enda flygblad från SD är ett typiskt exempel på bristen hos SD att nå den stora allmänheten UTANFÖR nätet. Detta kan man givetvis skylla på hittills bristande resurser, men resultatet är detsamma, färre röster för SD och större möjligheter för PK-etablissemanget att få ut sina budskap.

2011-04-08 @ 22:44:52
Postat av: Magentan

@ Robin Shadowes: Javisst, exakt så är det. Och visst är det tufft för SD att tränga igenom hela svenska PK-etablissemangets skyddsvall, som de har lyckats bygga så hög och massiv under alla dessa decennier.

2011-04-08 @ 22:53:27
Postat av: OT

Jokkmokk-Jokke's Gulligullan: http://www.youtube.com/watch?v=wtTb-cNvTmkNär vårsolen lyckligt nu lyser,

det brinner i Backa och är kris.

En huggare är jag som myser

precis som min katt och min polis.

Jag sitter här ensam och snusar

och läser en tidningsspalt.

De orden mig genast fördummar,

jag tror att det är ingen fara alls.Gulli-Gullan, koko som en gök,

alla "flyktingarna" trycker oss ut.

Kom främling, och gör ett försök

du kan säkert med hjälp stanna i mitt land.Politikern skriver om allt utan sanningen,

om flyktinpolitiken finns många besked.

Blott 12 milijarder de säger,

alldeles förlite de måste ju bli fler.de trivs med att stöka i badhusen,

men vill ej ha jobb med skattebesked.

För flyktingar jag offrar väl pengen

när lyckan drar in i mitt hus.Gulli-Gullan, koko som en gök...Men först ska vi kila till prästen

och skaffa en hbtlicens,

sen klarar vi själva av resten

och älska vi ska utan gräns.

Jag svårt har att hålla kontrollen

på känslorna mina idag,

men stannar vid gränsövergången

i längtan till Libyens behag.Gulli-Gullan, koko som en gök...Nu jobba jag dubbelt ska göra,

bilen ska bytas mot moped.

En mindre lägenhet ska jag beställa,

det gäller att lägga om stil.

Tänk att få härliga rätter

som smakar av multikultur och smör,

få tjusa i brandljusa nätter

och därtill små tillbehör.Gulli-Gullan, koko som en gök...

2011-04-09 @ 00:02:53
Postat av: OT

Cornelis Vreeswijk - Jag hade en gång en båt: http://www.youtube.com/watch?v=b7aI7iZ94SgJag hade en gång ett land

med välfärd och inget ruffel och båg

men det var för länge sen

så länge sen.

Svara mig du, var är det nu?

Jag bara undrar, var är det nu?Jag hade en gång en dröm

jag trodde att den var sann.

Så väcktes jag ur min sömn,

och drömmen försvann

Svara mig du, var är det landet nu?

Jag bara undrar, var är det nu?Det fanns en gång en soldat

han kysste sin mor farväl.

Han sa till sin flicka: Du

jag kommer igen.

Svara mig du, var är soldaterna nu?

Jag bara undrar, var är de nu?Det fanns en gång en stad

i parken där lekte barn.

Så sprängde en man en bomb,

och glädjen försvann.

Svara mig du, var är den nu?

Jag bara undrar, var är den nu?Jag hade en gång ett land,

Jag drömde en dröm en gång,

men det var för länge sen

så länge sen.

Svara mig du, var är landet nu?

Jag bara undrar, var är det nu?

2011-04-09 @ 00:44:42
Postat av: Robin Shadowes

Förbjud islam.http://www.petitiononline.com/MYSTIC/petition.html

2011-04-09 @ 04:36:22
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Lelle

Vad har hänt med Thoralfs blogg? Här citeras diverse låttexter och lite annat lull-lull. Det här kan inte bidra till att fler tycker det är itnressant att läsa Thoralfs blogg fast det är den mest läsvärda enligt mig, trots knäppa kommentarer.Angående Linnéuniversitetet så ligger ju redan sjöbefälsskolan och någon marinbiologiinstution i ölandshamnen sedan 97-98. Det är för övrigt nödvändigt för dessa två instutioner att vara vid vattnet. Föörövrigt ligger väl alla institutionner jättebrra där de är med tanke på kommunikation och lokalernas utformnig. Vad LNU i Växjö har och inte har är irrelevant. Detta är Kalmar. Ledande politiker i Kalmar (läs Johan Persson) rättfärdigar idiotiska beslut genom att jämföra Kalmar med Växjö, Karlskrona, Halmstad osv. När det gäller Kineser kan till och med större städer komma på tal, ex. Amsterdam.

Alltså: LNU ligger bra där det ligger, i hamnaen, malmen och Kalmarnyckel.

2011-04-09 @ 15:54:32
Postat av: OT

@LellePerspektiv, kultur och en smula kreativitet. Och ändå behövs det minst 100st Urusla ideer för att få fram en bra.M.a.o. det du observerat är ett pågående arbete och ett sådant bedömer man inte förrän det är klart och levererat eller hur?Mitt mål är ett fritt och demokratiskt Sverige.

2011-04-10 @ 00:21:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0