SKÄMS HÖGSBY KOMMUN OCH MIGRATIONSVERKET?

"En av Sveriges fattigaste kommuner bygger nytt åt Migrationsverket. De nya lokaler till Migrationsverket beräknas kosta ca 26,5 miljoner kronor men frågetecknen är många.

För att kunna finansiera detta bygge säljer kommunen en av sina värdefullaste tillgångar, nämligen sitt skogsinnehav.
Läs artikel i Barometern.

Sverigedemokraternas representanter reserverade sig mot detta beslut i Högsby kommunfullmäktige och det är mycket klokt agerat av Sven-Erik Karlsson och Bernt Limegård. Om migrationsverket anser sig behöva nya lokaler är det deras ansvar att bygga dessa lokaler inte Högsby kommuns skattebetalare. Migrationsverket är en statlig förvaltning och bör alltså inte belasta Högsbys kommuns innevånare."


Ovanstående text är ett citat från ett blogginlägg från den 30 december 2008.

Nu har detta bygge kommit igång och pågår för fullt. I veckan var jag uppe i Vimmerby och jobbade och passerade då Högsby och denna byggarbetsplats. På de flesta byggarbetsplatser eller snarare på alla byggarbetsplatser brukar man skylta med vad man bygger och vilka företag som utför arbetet.
Här ett exempel från Ljusstaden i Kalmar.


Kärnhem Ljusstaden               Foto Thoralf Alfsson

I Högsby däremot saknas denna skyltning mer eller mindre totalt. Uppenbarligen skäms Högsby kommun för sitt sätt att använda kommunala skattemedel och Migrationsverket vill väl troligen inte reta upp alla förbipasserande med att man bygger nya lokaler för sin personal. Därför saknas all information om vad som byggs vid denna arbetsplats. Politisk korrekthet i praktiken.


Högsby Migrationsverket?    Foto Thoralf Alfsson


Migrationsverkets nya lokaler i fattiga Högsby.  Foto Thoralf AlfssonKommentarer
Postat av: lassekolja

Det är väl ingen idé att bygga nytt, vi kommer ju att stoppa vansinnet den 20september!

2010-05-20 @ 01:10:47
URL: http://frianyheter.nu
Postat av: kalle

sen kommer väl som alla andra kommuner brukar, kraftiga besparingar inom äldrevården för att få loss skattepengar till "ensamkommande barn", ännu fler "flyktingar"

2010-05-20 @ 01:26:18
Postat av: Humanist

En mycket bra iakttagelse, Thoralf! Det är inte alls omöjligt att kommunen medvetet undviker den sedvanliga skylten på byggplatsen just för att de vet att det kan sticka i ögonen på folk att det finns pengar till invandringsrelaterade verksamheter medan det skärs ned på praktiskt taget allt annat.

2010-05-20 @ 01:33:54
Postat av: Gubben o Gumman

Om nu bara Högsbyborna kan säga ifrån på valdagen

i det kommunala valet,och sparka dessa politiker rakt ut ur kommunhuset,annars får man skylla sej själva.Fast det är nog ganska många som är förbannade i Högsby ,det är dina äldreomsorgspengar bla Svennebanan, som Ali och Baba skall få ,sätt stopp

för detta vansinne.Sverige har 1.6 miljoner människor med invandrabakgrund, räcker inte det måste hela landet utplånas, för att sossar skall sitta och

jäsa herrgårdar i 12 miljonersklassen el banta offentligt i sin egen tidning.Vänta bara tills vinstlotterna börjar strosa runt i Högsby och njuta av livet, och ledigheten som i Kalmar.Då har man förbannat lätt för att hålla sej för skratt ,vill sedan ungarna ha en ny anka på 4-H gården så finns det inga pengar.Vill Ali Baba ha en anka så är det bara på cykeln

in till stan och göra en "snurranka".Undrar hur det går för Kling o Klang : Utredning

nedlagd spaningsuppslag saknas?

2010-05-20 @ 01:49:51
Postat av: Robin Shadowes

Vad jag har förstått så är Thoralf inte så pigg på hufvudstaden men av ren nödvändighet måste Thoralf in i riksdagen. Trots en lång seg och kall vinter så längtar jag redan till hösten. Äntligen kommer det bli slut på det sömniga pladdret som man hittills fått nöja sig med på SVT24.

2010-05-20 @ 02:53:29
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Joakim

Skönt att kommunen förstår att prioritera. Vad ska man med en massa pengar till. Invandrare är framtiden!

2010-05-20 @ 05:18:03
URL: http://www.realisten.se
Postat av: Nalle i Växjö

Förändringsarbetet att jäna marken för det nya herrefolket pågår för fullt även i Växjö.Föreningssparbanken i Växjö lägger ner flera mindre lokalkontor, samt inrättar 2 tjänster i huvudkontoret speciellt för att ta hand om "nysvenskar" som har betydligt kapital mera än fattiga pensionärer ute i förorterna.PS: Jag har redan bytt bank . Har läst att liknande pågår även i Kalmar

Postat av: Nalle i Växjö

Leif GW i Efterlyst om mediacensuren

2010-05-20 @ 06:37:39
URL: http://www.youtube.com/watch?v=DzpOctWLkgA
Postat av: S-E karlsson

Joakim , kom med fler argument för det du skriver !Migrationsverket är skyldiga Högsby kommun 1,9 miljoner som Migverket vägrar att betala ut , tror du inte det hade varit bättre att lägga dom pengarna på äldreomsorg och skola istället för att importera

analfabeter och arbetslösa , nu ska den summan tas från kommunens skattebetalare ! Du tillhör tydligen dom som inte ser skogen för bara trän !Tänk efter före !

2010-05-20 @ 06:44:23
Postat av: Gubben o Gumman

Nalle : Socialbidrag+svartjobb+plus lite annan verksamhet ger stålar i massor, men inte till banken inte det skall byggas bla hus i hemlandet..Först en lägenhet i ghetto området i staden, sedan en BMW,tänk om någon elak riksdagsman kör bilregistret mot PUT (bara ett tips),så kan det

bli julafton att redovisa detta från talarstolen.¨I Danmark tar polisen BMW:n om inte inköpet kan redovisas ,det skall vi ha i Sweden också.

Så fort det bara går.Ingen som funderat på varför det är så berikarfritt i villaområden eller i bostadsrätter i Sverige?I dessa kretar gäller bara att samla på hög och inte äga någon direkt fast egendom på papperet.Den klasslösa kampen omfattar inte dessa grupper men det fattar inte packet på bok kafet.Pengar på ett bank konto skall reducera ett socialbidrag ,så antingen är vinstlotterna befriade från det, eller så kan sossebanken stå där med sina tjänstemän.Det är bankfack samt guld som gäller inte många vinstlotter litar på banken,dessutom skall stålarna mörkas, kom ihåg Alby kuppen för många år sedan ,dom tjyvarna blev rika ,och fick kånka på bra med metallerna av ädlare valör Svenska premiebetalare till försäkringsbolagen stod för notan försäkringar tycker Ali Baba bara är ett onödigt otyg.Tjyvarna kanske till o med fick förtidspension för "arbetsskador" ,rika blev dom iallafall.En vinstlott som tex skall öppna ett pizzeria lånar då 50000kr av 10 andra vinstlotter,inte fan går han till Sweedbank,inte ens det har dom koll på stolpskotten på den banken.Sweedbank är ute och cyklar men vad gör det du betalar Svennebanan berikar Joe gör det inte.

2010-05-20 @ 06:46:31
Postat av: S-E karlsson

Väldigt tufft och bra uttalande av Leif .GW !

Hasse Aro blev helt ställd !

2010-05-20 @ 06:51:13
Postat av: Gubben o Gumman

Nalle : Om du inte visste det så finns det två

huvudorsaker orsaker till att man stänger kontoret i Dalbo (berikarområdet):1 Rånrisken.2 Det främsta skälet, man tjänar inga pengar på berikarna,fråga bankdirektören hur många Konsumbananer tex som pensionsspara el fondsparar i banken ,så blir han lika ställd som fru ARO

BLEV I EFTERLYST.3 Vinstlotterna betalar hellre avgifterna än att

skylta med pengarna ,löjligt argument från en storljugande PK idiot på SWEDBANK.

2010-05-20 @ 07:17:02
Postat av: A

god morgon! :)

2010-05-20 @ 07:35:56
URL: http://annnaaah.blogg.se/
Postat av: Nalle i Växjö

Swedbank i Växjö.Egentligen fel ställe att diskutera dessa frågor, men anledning är att jag tror mig se att "fokus" flyttas från "gammalsvensk" kundgrupp till "nysvensk.Om Swedbanks stora intresse vore rådgivning och starta utbildning i ekonomi till "nysvenskar" vore det mera naturligt att behålla lokalkontoret i Dalbo, där dom flesta i nya kundgruppen finns, med stora och gratis parkeringsplatser.Enligt en obekräftad tidigare uppgift var Dalbo filialen beskattningsmässigt mycket framgångsrika när det gällde transferering av pengar till länder utanför Sverige.Postat av: Gubben o Gumman

Nalle : Transfereringar av pengar plus minus noll

för banken ,tiden det tar i kassan minus för banken,tror fan att dom klappar ihop kontoret.Dom sk berikar tjänstemännen kommer att dö av tristess,dom är temporära ,för att inte rasistkortet skall kunna spelas ut.

Man blåser Ali o Baba lite.Gubben o Gumman o Nalle lurar inte Swedbank.Dom får gå och ljuga ihop med sina PK kompisar.

2010-05-20 @ 08:07:23
Postat av: Gubben o Gumman

OT : Pensionärena på ädreboendet Oxhagshemmet får

göra sina behov i byxorna då personalen inte har tid att hjälpa dom till toaletten.

(Barometern nätet)Tänk så illa det kan gå på ålderns höst när man

röstat på sossarna i 60 år,undrar om annhöriga kan se något samband med detta,och vinstlotterna som

myllrar runt i staden i vårsolen.En riktigt jubelidiot skriver i en kommentar till

artikeln "Det är bedrövligt att detta får ske i

ett sådabt rikt land som Sverige.Rikt jovisst men det gäller ju inte etniska Svenskar.Tack Olof Ingvar Göran Mona Fredrik mfl.Fortsätt gärna planeringen med segregerade äldre boende för turbomedborgare som finns här eller

kommer hit på ålderns höst undra om dom skall skita i byxorna med el det blir Katri Linna direkt.Så skickar Folkpartiet ut valreklam om parboendegaranti,kan det bli mera lögnaktigt.

Vilken planet planerar "Basse" och gänget för?Slutsats : Rösta på SD den 19 Sep om du inte vill skita ner dej på hemmet vart det lider.

2010-05-20 @ 08:56:09
Postat av: Roberth

Jag säger som Dick Erixon "Det är vidrigt, vidrigt". Det är inte kommunens pengar det är skattebetalarnas pengar. Att vara så oansvarig kan inte gå förbi obemärkt i valet.

2010-05-20 @ 09:11:12
Postat av: Gubben o Gumman

OT (Skrivklåda idag) "Corinna Gökblad" fick breda

ut sej lite i SVT idag.Polisen skall nu bli bättre än bäst,tex skippar man

tårgasen,använder förhandlare istället.-Vi kan lösa det utan våld (citat Gökblad)

-Jag rensar gärna upp med min pistol(citat polis Filipinerna)-Jag ställer stora krav på mina anställda säger

"Corinna" .Detsamma kan ej sägas om den som anställde henne vid polisen.-Vi respekterar alla människorslika värde?

försa hon sej eller vad/vilka menar hon?Att polisen fått order att ta skit från juniortalibanerna är väl ganska klart ,samt dialogpoliserna i samma genre.-Jag söker mej till verksamheter som jag tror behöver mej.Får vi då föreslå förskolan Jordgubben nästa.Måtte denna kvinna få fotpatrullera i Rosengård

i slutet av sin karriär, med en dumstrut och en

dialogväst på där det står jag gillar inte "måsslimer" så mycket.

2010-05-20 @ 10:10:16
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Ännu en gång bevisat att skattebetalarnas pengar inte går till skola, vård etc samt att kommunen säljer delar av sin skog. Lika korkat som när alliansen sålde ut vin o sprit. Man säljer inte den bäst mjölkande kon i ladugården.

2010-05-20 @ 10:26:02
Postat av: FD Högsbybo

Det har varit helt vansinnigt från början med hela den där karusellen. Enligt kommunen skulle migrationsverket skapa arbetstillfällen för fler högsbybor, istället har man anställt folk från Hultsfred som betalar skatt i Hultsfred, stölderna i affärerna runt om i kommunen har ökat och många äldre känner sig mer otrygga.. 1+1=3

2010-05-20 @ 12:07:57
Postat av: Cavatus

FYI! Igår lades 6 nya dokument upp på flygbladssajten. Missa inte dem för att variera kampanjandet.www.aktualia.worpress.com/flygblad

2010-05-20 @ 12:33:39
URL: http://www.aktualia.wordpress.com
Postat av: Thure

Har hört senast idag att många pensionärer ringer och frågar om det ska bli pensionärsbostäder i rubricerade bygge ! Såna samtal skulle ju kommunen slippa om det vore rejält skyltat , alltså vem som är byggherre och vad bygget ska användas till !

Förmodligen kanske man kan anta att det finns en viss skämmighet i det hela ! Mvh Thure .

2010-05-20 @ 12:37:51
Postat av: Pudding

Jag föreslår en rejält genomförd lappning av alla högsbys brevlådor, särskillt hos alla pensionärer.

För media tänker väl inte ta upp problemet.

2010-05-20 @ 12:59:50
Postat av: Rättvis

Ett halvt ägg delas ut till pensionärerna på en del äldreboenden. Det är priset för invandringspolitiken.

För Högsby kommuninnevånare kommer betalningen att svida extra när dessa nybyggen tas i bruk. För invandring kostar och betalas av svenskarna.

2010-05-20 @ 13:13:44
Postat av: Cavatus

För en bakgrund till bl a den rådande vänstervågen i dagens etablissemang, se:http://aktualia.wordpress.com/2010/05/20/sveriges-fall-enligt-hagg/

2010-05-20 @ 13:47:17
URL: http://aktualia.wordpress.com/
Postat av: Riffi

Min morfar var sadelmakare i Högsby. Mina morfäldrar hade tolv barn och min mamma var den yngsta. Nästan alla barnen flyttade till Stockholm när de vuxit upp.Högsby har för mig (till för några år sedan) varit lite av Sveriges urhem. Det är ledsamt att se och höra hur Högsby patraskiseras.Riffi

2010-05-20 @ 15:42:57
Postat av: Stora Småland

Min kommentar som kommer här och nu har inte direkt att göra med Högsby som diskuterats här ovan.

Var på ett styrelsemöte på förmiddagen och det blev lite lätt diskussion om en del saker !Bla var det en som sa att det är dags för oss västerlänningar att börja betala tillbaka till u-länderna, han påstod att vi har det så bedrövligt bra i Sverige så det har vi råd med ! Till saken att han och hans fru , båda pensionärer har tillsammans nästan 500000 tusen kronor om året i pension därtill 1.5 miljoner i kapitalinkomst !

Där bekräftades mitt påstående att det finns dom som tror att har vi så bra så har andra det också , då är det lätt att tycka att Sverige är rikt och har råd med tokigheter !

2010-05-20 @ 16:30:02
Postat av: Emil

Tycker Högbybor borde göra hyss i och omkring bygget. Sprayfärg och lite annat kul, borde göra susen. Allt för att informera ovetande Högsbybor. Säkert kommer det att skrivas i någon tidning om det är riktig bra hyss.

Så! Ut och hyssa på nu

2010-05-20 @ 16:34:35
Postat av: Leif

Det hela liknar ju den ekonomiska dåren som allteftersom säljer av tillgångarna för konsumtion. Vad värre är att det egentligen är skattebetalarnas pengar som går till detta och naturligtvis har ingen heller frågat skattebetalarna om de anser detta är i deras intresse. Men nu handlar det ju om viktigare personer än de som en gång avkrävdes dessa pengar och då kan man ju göra lite hursom helst tydligen.

Hoppet får väl stå till att de som fattat detta beslut en dag tvingas stå till svars för sina gärningar, folkets dom blir troligtvis hård.

2010-05-20 @ 17:29:11
Postat av: peter

My God, vilka dårar. Hur kan de sälja ut sina tillgångar för att ta in fler asylökande mordiska sverigehatande muslimer, DÅRSKAP.

2010-05-20 @ 18:07:36
Postat av: lassekolja

Jag trodde att Högsby fick nog av mångkultur redan vid "frityroljemordet" för några år sedan!?

2010-05-20 @ 18:21:19
URL: http://frianyheter.nu
Postat av: Daytrader

Ska du stoppa vansinnet den 20 september "Lassekolja" ? hur då måste jag fråga?SD har 20% i vissa kommuner men inte har det stoppat något,bara ökat i vanlig ordning,om du tror att SD kommer kunna stoppa något bara för att dom kommer in i riksdagen visar du bara att du har samma naiva,mesiga blåögdhet flytandes i blodet som övriga befolkningen till största del har.Mkt komiskt att läsa alla kommentarer på bloggarna som säger "den 19:e är det slut" "i höst får dom se" "den 19:e blir vi räddade" "i höst vänder det" och bla bla bla...den vanliga svenska mesiga naiviteten - bara i en annan förpackning med andra ord i en annan form och tid,men den består tills den dagen sverige rasat.Ska SD kunna förändra något måste dom ha minst 40% av rösterna,inte mindre och inte en dag senare än 19:e september,att dom skulle komma in med 4.4% eller något liknande oc sen kunna kasta ut siffror/kostnader helt öppet om vad vansinnesexperimentet kostar -ja det ändrar ingenting,hela etablissemanget och media kommer att kunna fortsätta blåsa den lättstyrda och lättlurade svensken ändå,om inte valfusket gör det genom att hålla SD ute.Missförstå mig rätt,jag vill inget hellre är att både SD och ND ska få 100%,jag vill se varenda invandrare från MENA-länderna hemskickad,oavsett om dom har jobb eller inte,men går man och tror på en förändring till hösten bör man vakna upp,skaffa sig ett pass och resa runt lite på kartan,då inser man att sverige har världens vekaste och naivaste samt mest lättstyrda och blåsta befolkning.Man kommenterar på bloggar och säger sig "göra något annat än svensson",skriver och läser och ibland drar till med att "vi måste demontrera"...wow..komik på högsta nivå,den självgoda,naiva svenskens mesiga signatur...bara i en annan form.Vad gjorde jag som snackar så mkt då,tro?..inget märkvärdigt,registrerade firman i ett skattefritt land,sket i att bidra till vansinnet i 8 år och blev ekonomiskt "oberoende" på runt 6 år,definitionen av oberoende är olika,men hade man inte gjort det hade man fortfarande varit låst av världens högsta skatter,fått jobba till 75 för att försörja hela MENA området samt skämts för att inte gjort ett piss.Vissa drar till norge,andra jobbar svart,eller gör som thoralf och går ut med hela sitt liv för att förändra sverige,alla gör olika saker.Men fortsätter man att betala in skatt till svenska staten varje månad,gå och hoppas på 19:e november,och klaga på invandrare eller svensk invandringspolitik - ja då är man inget annat än en patetisk luffare.Ta inte åt dig lassekolja,jag förutsätter naturligtvis att du inte bidrar till vaninnet,att du antingen undviker det eller är en offentlig person som thoralf och högst aktiv i politiken.Den dagen thoralf och SD får majoritet i riksdagen ska jag börja betala skatt till eran regering,då tror jag att det är värt att bidra,för då bör landet förändras så radikalt att det är sverige och svenskar i första hand som ska avnjuta deras egen välfärd och sina egna skattepengar.Nu är jag inte intresserad av politik,jag gjorde pengar på annat,men jag bidrog åtminstonde inte med några skattepengar till det jag kritiserade,till sveriges sociala experiment.Lämna det sjunkande skeppet eller stanna kvar och gå ut och kämpa offentligt som thoralf,men sitt då för allt i världen inte bakom en dataskärm och snacka medans du betalar in skatt varje månad.

2010-05-20 @ 19:24:54
Postat av: s29

Måste tyvärr hålla med Daytrader ,Sverige är tyvärr ett sjunkande skepp, med fyllskallar vid rodret. Det vi kan göra är att köpa lite tid och hoppas att resten av EU gänget ger oss draghjälp. Men givetvis går vi mot sämre tider ekonomiskt p.g.a ökad industriell konkurens, oavsett invandringen. Frågan är när vi når brytpunkten för det vi kallar social välfärd.

2010-05-21 @ 13:23:57
Postat av: Thure

Migrationsbygget i Högsby ser ännu hemskare ut nu än det gör på Thoralfs foto ! Hemska hemskheter !

2010-05-25 @ 22:34:33
Postat av: S-E Karlsson

Det som retar mej oerhört mycket är att Migrationsverkets lyxiga WW- bussar i Högsby står oanvända hela långhelger och varje fredag t.om söndag , borde kunna användas till att skjutsa gamla och sjuka ut på utflykter ! Det är våra skattepengar det rör sej om !

2012-05-28 @ 03:42:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0