HÖGSBY KOMMUN BYGGER NYTT FÖR MIGRATIONSVERKETEn av Sveriges fattigaste kommuner bygger nytt åt Migrationsverket. De nya lokaler till Migrationsverket beräknas kosta ca 26,5 miljoner kronor men frågetecknen är många.

För att kunna finansiera detta bygge säljer kommunen en av sina värdefullaste tillgångar, nämligen sitt skogsinnehav. Läs artikel i Barometern.

Sverigedemokraternas representanter reserverade sig mot detta beslut i Högsby kommunfullmäktige och det är mycket klokt agerat av Sven-Erik Karlsson och Bernt Limegård. Om migrationsverket anser sig behöva nya lokaler är det deras ansvar att bygga dessa lokaler inte Högsby kommuns skattebetalare. Migrationsverket är en statlig förvaltning och bör alltså inte belasta Högsbys kommuns innevånare.

Jag anser att detta eventuellt strider emot kommunallagen om riktat stöd till enskild näringsidkare. Därför anser jag att detta beslut bör överklagas till Länsrätten i Kalmar Län så att det prövas.


Högsby kommun som är en mycket liten kommun med mindre än 6 000 innevånare har under flera år försökt finansiera sin verksamhet med bland annat en stor flyktingmottagning. Detta har lett till att denna lilla kommun i det inre av Kalmar Län fått stora problem med otrygghet och brottslighet som avslöjades i polisens senaste Trygghetsundersökning. Högsby kommun placerar sig i topp på flera områden och då innebär inte en topplacering något positivt utan tvärtom.


Här följer en lista på de kategorier som Högsby kommun toppar i Trygghetsundersökningen för Kalmar län.


Problem med nedskräpning

Problem med skadegörelse

Problem med berusade personer utomhus

Problem med narkotikapåverkade personer utomhus

Problem med bostäder som är tillhåll för alkoholister

Problem med bostäder som är tillhåll för narkotikamissbrukare

Problem med folk som bråkar och slåss utomhus

Problem med att kvinnor antastas

Utsatt för stöldbrott inom 12 månader

Oro att utsättas för inbrott i källare, förråd eller liknande

Rädd för speciella personer i egna bostadsområdet

Anser att polisen inte bryr sig om de lokala problemen

Total problembildOm jag vore ansvarig politiker i Högsby kommun skulle inte byggandet av nya lokaler till Migrationsverket ha största prioritet. Men det verkar som de styrande politikerna gett upp hoppet om att kunna rätta till dessa trygghetsproblem så att kommunen blir en attraktiv kommun att bo i igen. Utan nu handlar det tydligen bara om att få statsbidrag genom t.ex. flyktingmottagning för att hålla kommunens ekonomi flyttande utan att bry sig om de långsiktiga konsekvenserna.


Är Högsby kommun en förlorad kommun?


Kommentarer
Postat av: Info

LÖSNINGEN!Utlänningsupploppen i Rosengård, Tensta, Södertälje m.m. och andra massinvandringsrelaterade problem beror helt enkelt på den svenska VARDAGSRASISMEN. Vanliga svenskars inneboende ondska. Detta fick vi veta i ett långt inslag i P1-morgon idag. Det hade nämligen mordbrännaren m.m. Tobias Hübinette just visat i en ny bok. En intervjuad fanatiker med brytning och raspig röst, Paul Lappalainen, instämde och krävde i en intervju (till Sveriges radios belåtenhet) olika former av sanktioner mot etniska svenskar i allmänhet. Därigenom skulle vardagsrasismen, stenkastningen mot bussar och införseln av khat upphöra, trodde han.Vem koreanen Tobias Hübinette är, vet väl alla. Läs annars här: H%25C3%25Bcbinette" rel="nofollow">http://sv.metapedia.org/wiki/TobiasH%C3%Bcbinette. Vem Store Lappalainen är kan också vara värt att känna till. Här litet från Wikipedia:”Paul Aarre Lappalainen, född 13 juli 1954 i Kanada, är en svensk politiker (miljöpartist), jurist, forskare, samhällsdebattör och statlig utredare.Han har gjort sig känd som en mycket stark motståndare till rasism och all sorts diskriminering, i synnerhet etnisk sådan. --- Paul Lappalainen har varit handläggare vid Diskrimineringsombudsmannen (DO) samt tjänsteman på Integrationsverket och Centrum mot rasism på 1990-talet och början av 2000-talet. Han flyttade till Sverige cirka 1978. Bland annat har han också kämpat för att Sverige ska införa dubbla medborgarskap.--- Han har drivit integrationsfrågor, bland annat som sekreterare i den utredning som lade fram 1999 års lag mot etnisk diskriminering. Lappalainen var särskild utredare i den statliga utredningen om ´strukturell diskriminering på grund av etnisk och religiös tillhörighet´, eller ´Det blågula glashuset - strukturell diskriminering i Sverige´ (SOU 2005:56), som rönte stor uppmärksamhet och välkomnades av dåvarande integrationsminister Jens Orback.”Lappalainen är numera ”chef på främjandeenheten hos DO, diskrimineringsombudsmannen”.2008-12-30 @ 12:03:30
Postat av: AWSvensson

De flesta som har förmågan att tänka fritt inser att denna verksamhet som asylhanteringen innebär är en nonsenshantering, som att ena dagen gräva ett dike för att dagen därpå fylla igen densamma. Det är bara en tidsfråga innan verkligen hinner ifatt och hela denna hantering hamnar på en acceptabel nivå, dvs som den nivå övriga Europa tillämpar. Vad skall dessa lokaler då användas till?

2008-12-30 @ 12:04:46
Postat av: iln

Läs gärna denna tråden på Flashbck om idyllen iHögsby

https://www.flashback.info/showthread.php?t=814203

2008-12-30 @ 12:08:09
Postat av: AWSvensson

Lisa Magnell ännu en som tror att bara vi alla sjunger we shall overcome så är förbrödringen total och vi jobbar som slavar för varandra läs muslimer.

2008-12-30 @ 12:31:29
Postat av: Tony

"Nu handlar det tydligen bara om att få statsbidrag genom t.ex. flyktingmottagning för att hålla kommunens ekonomi flyttande utan att bry sig om de långsiktiga konsekvenserna.

Är Högsby kommun en förlorad kommun?"Dom får skylla sig själva,har dom satt sig i den här rävsaxen så får dom väl försöka ta sig ur den, men jag tror inte det går.

2008-12-30 @ 13:07:47
Postat av: Martin Isaksson

Utlänningsupploppen i Rosengårdsånt kvalificerat skitsnack rosengård är den del i malmö de investerat mest pengar i vad gäller undomsgårdar olika projekt osv, för ca 17år sedan gick en tjej kompis till mig på stenkula skolan i malmö. då fick malmö stad en briljant ide att de skulle integrera skolorna, så de skeppade dit en massa rosengårdare som skulle gå i skolan med svenskar, Där kan vi snacka rasism, ständiga hot och påhopp från kravmaskinerna (rosengårdarna) alla svenska tjejer var livrädda då dessa hedersfolk skrek svennefitta/Hora efter dem hela dagarna och struntade blankt i vad lärare och andra sa utan var att jämföra med Nazister som såg ner på sin omgivning, detta försök att öppna armarna fick katastrofala följder DESSA Människor är inte intresserade av integration eller svenska lagar och vanligt hyfs,det har gjorts alt för dessa kravmaskiner men inte har det blivit ett skit bättre.2008-12-30 @ 13:38:53
Postat av: Jonas Gustafsson

Jag har sagt det förr och säger det igen. Lägg ner kommunen nu och dela upp den mellan t.ex. Hultsfred, Oskarshamn och Mönsterås.Högsby har 28% av sin befolkning över 65 år!

Sämst medelinkomst bland kommunerna.

Låg befolkning, ca 6000. Som sagt inget vidare skatteunderlag, vilket i längden ger dålig service för kommuninvånarna.Tyvärr så är det en utflyttningskommun. Finns inga direkta företag föruom mindre möbelsnickerier m.m. Det enda de kan locka med är sin fantastiska natur, men det kan ju alla kommuner i stort sett.De få lägenheterna som finns är proppfyllda med invandrare. Alltså kan de äldre pensionärerna som vill flytta ifrån sitt förstora hus inte flytta där ifrån sina hus och ge plats för barnfamiljer.Man drar ner på skolorna i yttersamhällena = inga barnfamiljer kommer vilja flytta dit.Man är ute och söker holländska familjer att flytta dit, men det var ju rasisitiskt att man ville ha välbärgade, kompetenta lättintegrerade holländare istället för irakiska flyktingar.Det är kört för kommunen. Kvar kommer det bo skogs och jordbruksbönder.

2008-12-30 @ 14:44:06
Postat av: Westerbotten

Thoralf, du använder uttrycket "flyktingmottagning" två gånger i artikeln trots att en mycket liten andel av de asylsökande är flyktingar. Använd inte medias felaktiga snyftuttryck.

2008-12-30 @ 16:14:56
Postat av: BAW

Det heter asylturister,altternativt asyliglar.

2008-12-30 @ 16:21:33
Postat av: s.e karlsson

Oskarshamns Nyheterna har lovat att i morgondagens tidning ta in en kommentar av mej till Lisa Magnells uttalande om solidaritet , i måndagens tidning , få se om dom står för vad dom lovat !

Sd Högsby Sven-Erik Karlsson .

2008-12-30 @ 16:40:48
Postat av: Info

Det händer underliga saker med länken till Tobias Hübinette. Försök med den här:H%2525C3%2525BCbinette" rel="nofollow">http://sv.metapedia.org/wiki/TobiasH%25C3%25BCbinette

2008-12-30 @ 17:32:22
Postat av: Micael Foghagen

Jag knyter näven i fickan, räknar till tio men det hjälper inte - jag är så himla arg. Hur kommer det sig att det har blivit så här?Tänker på två ordspråk; "ta seden dit man kommer" och "when you are in Rome, live as a Roman".Varför förstår ingen förutom SD det självklara längre?Om det är snöstorm utanför mitt hus och någon knackar på sent en kväll för att bilen har pajat så kan jag tänka mig att ge husrum över natten - men om denne någon ringer hela sin tjocka släkt och också vill bo hos mig och dessutom tänker stanna i mitt hus för överskådlig tid, låta mig betala för maten mm och som grädde på moset ändra på mina vanor/regler - DÅ SÄGER JAG NEJ!!!!Ska det vara så svårt att fatta?

2008-12-30 @ 17:46:29
Postat av: Carl

de kommunpolitiker som fattat detta beslut bör inte få behålla uppdragen som kommunpolitiker. när sedan facit kommer är det pensionärer och skolelever som få känna på besparingarna som kommer när kommunen slösar bort sina tillgångar för att politikerna skall få karriärsmöjligheter inom sina partier. att de skulle kämpa för sina väljare glömmer de redan efter att valresultaten är räknade.

2008-12-30 @ 19:31:58
Postat av: BAW

Högsby vill tydligen ha in fler från pedofil-läran.

2008-12-30 @ 20:50:27
Postat av: Anonym

Thoralf, Henrik Rydström fortsätter raljera:rydstrom/manga-ord-men-inte-mindre-viktiga-for-det%281058870%29.gm" rel="nofollow">http://www.barometern.se/blogg/henrikrydstrom/manga-ord-men-inte-mindre-viktiga-for-det(1058870).gmKan du svara honom?

2008-12-30 @ 22:39:03
Postat av: Anonym

Östran tog in din insändare idag:http://img267.imageshack.us/img267/1146/strasmlandnyheterna2008ln7.png

2008-12-30 @ 23:40:49
Postat av: Frode Karlsson

Beslutet verkar ju helt nytt i tiden, så det borde gå att överklaga till länsrätten med kommunalbesvär.Här tycks det finnas brister i den formella handläggningen. Kommunallagen ställer vissa krav på hur den kommunala ekonomien skall se ut. Här finns det fel. Slutligen är det ingen kommunal angelägenhet att hålla Migrationsverket med lokaler. Sådant liksom avtalen med Migrationsverket går utanför den kommunala kompetensen. Det går inte att använda kommunla skattepengar får att betala för statliga uppgifter såsom försvar och invandrarpolitiken. Det senare argumentet har aldrig prövats i domstol.Allmänt sett skall man börja med att angripa domstolen som partisk på grund av att det i denna finns dessa särskilda ledamöter, som är eller har varit kommunalpolitiker eller kommunaltjänstemän. Hänvisa till EKMR artikel 6(1). Sedan är spåret till Strasbourg som en motorväg!

2008-12-31 @ 11:59:19
Postat av: s-e karlsson

Hej,hej ! Gott slut och ett Gott- Nytt År !

Läste nånstans att DN inte längre får något presstöd ! Är det därför dom har blivit mer " frispråkiga" än förut ? Bra för oss i Sd !

Mvh S-E Karlsson .

2008-12-31 @ 18:31:00
Postat av: s-e karlsson

Högsby kommuns enda chans i läget som är nu är att bryta avtalet med mig-verket om de 19 invandrare per år i tre år , och att höja skatten med 30 öre i tre år plus att de invandrare för vilka pengarna från staten är slut måste ut i arbete snarast möjligt ! Varför inte nödhjälpsarbete som dom hade i slutet på 30- talet ? Allt för att få ut dom i arbete !Kommunen måste se till att komma ur ekorrhjulet annars går det precis åt pipan !

Här måste till gräsrotslogik om något ska kunna räddas ! Mvh S-E Karlsson .

2009-01-01 @ 16:13:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0