RIKSANTIKVARIEÄMBETET SÄGER NEJ TILL MEDIEHUS

Denna gång gäller det tidningen Barometern och Gota Medias eget nya mediehus som man planerar på Kvarnholmen.


Den röd markerade ytan visar hur mediehuset placeras rakt över lämningarna efter bastionen Gustavus Primus.

Riksantikvarieämbetet har nu kommit med sin rapport angående den undersökning man utfört på det markutrymme som Gota Media planerar sitt ”glasmonster”. Det märkliga är att den publicerades den 25 mars men hittills har ingen i media skrivit en rad om denna rapport. I varje fall har jag inte läst något i de lokala tidningarna eller hört något i Radio Kalmar. Det kanske beror på resultatet av undersökningen.

Jag passade på att besöka undersökningen och prata med några av de som utförde undersökningen under hösten och skrev då följande inlägg på bloggen.


Schakt nr 7.                                                 Foto Thoralf Alfsson

Rapporten inleds med följande stycke.

Riksantikvarieämbetet, Arkeologiska uppdragsverksamheten, UV Öst, har på Länsstyrelsens
uppdrag utfört en förundersökning på den fasta fornlämningen RAÄ 93 inom fastigheten Kvarnholmen 2:5 i Kalmar stad. Lämningar efter de nordvästra murdelarna tillhörande bastion Gustavus Primus påträffades. Bastionsmurarna finns bevarade med början ca 0,5 meter under mark i 2–3 skift. De vilar på timrade rustbäddar, bestående av plankgolv, timmerkistor och pålar nedkilade i marken. Rester efter både den inre samt den yttre bastionsmuren finns kvar
mot väster. Den norra muren återfanns under parkområdet. Vinkeln överensstämde väl med dagens synliga mur. De rustika murarna var väl bevarade, liksom dess rustbäddar och korresponderar väl med planritningar upprättade inför uppförandet 1651.

Sedan följer en rapport om ca 30 sidor med skisser och fotografier som dokumenterar alla fynd.

Rapporten utmynnar i ett åtgärdsförslag som i praktiken innebär att Riksantikvarieämbetet anser att
befästningslämningarna på fastigheten Kvarnholmen 2:5 är så välbevarade och omfattande att ett framtida bevarande är befogat.

Om det trots allt blir en exploatering skall en särskild arkeologisk undersökning av området utföras.

Det är mycket märkligt att media inte uppmärksammat denna rapport.

Att Barometern själva mörkat detta åtgärdsförslag är väl inte så konstigt. Åtgärdsförslaget innebär i praktiken att Gota Media inte skall bygga på denna plats.

Nu är frågan hur Kalmar kommun ställer sig till Riksantikvarieämbetets rapport?


Systraströmmen 1880 med den nyanlagda parken som nu skall förstöras med ett glasmonster som dessutom skall placeras ovanpå lämningarna eller rättare sagt som kommer raseras av detta mediehus. Nu är frågan om Kalmars politiker kommer ta sitt ansvar för Kalmars historia och för att Kvarnholmens karaktär bevaras.


Kommentarer
Postat av: Christopher Dywik

Håller nog inte riktigt med dig Toralf, tyvärr är det så att det troligtvis inte behöver innebära att man inte kan bygga bara för att de anser att muren bör bevaras. Allt handlar om att inte skada den eller bara lite, vilket vi tydligt såg när man byggde den svarta lådan i stadsparken.MVH

Christopher Dywik(KD)

2010-05-05 @ 00:07:47
URL: http://dywik.wordpress.com
Postat av: Christopher Dywik

Jag tror för övrigt att du förenklar lite väl mycket här. Utvecklingen av Kvarnholmen är ofrånkomlig, det viktigaste är på vilket sätt den utvecklas. Mitt partis linje har alltid varit att det som byggs måste passa in, att de gröna lungorna ska bevaras och att vi ska förvalta vårt kulturarv och vår kulturbebyggelse. Exakt vad det lämnar oss i fullmäktige kan jag inte svara på fören det slutgiltiga förslaget kommer där det tex beskrivs hur huset kommer se ut.MVH

Christopher Dywik(KD)

2010-05-05 @ 00:21:17
URL: http://dywik.wordpress.com
Postat av: Thoralf A

ChristopherAnser KD att detta glashus passar in och att den gröna lungan bevaras?2010-05-05 @ 00:28:13
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Tore (preact)

Ja,ja dessa KonDomer...

Läste en liknade KD:are i VF: han ansåg statens bistånd på 32.000.000.000 var befogat! 1,12 % av BNP. (före våra fattigpensionärer) Bistånd skall inte vara en statlig angelägenhet. Det skall vara en enskild sådan, t ex Kristdemokrater som offrar halva sin budget...

2010-05-05 @ 01:33:39
Postat av: Benny

Fan Thoralf detta ser inte bra ut , sen är där flera kommuner med bara en kandidat.Kommuner utan vallista för Sverigedemokraterna i kommunvalet 2010.Arjeplog

Askersund

Bengtsfors

Berg

Bjurholm

Borgholm

Boxholm

Bräcke

Degerfors

Dorotea

Emmaboda

Eslöv

Essunga

Forshaga

Gagnef

Grums

Grästorp

Gällivare

Götene

Habo

Haparanda

Herrljunga

Hjo

Hofors

Hultsfred

Hällefors

Härnösand

Jokkmokk

Karlsborg

Karlskoga

Kinda

Kramfors

Kungsör

Kävlinge

Laxå

Lessebo

Lidköping

Lilla Edet

Ljungby

Ljusnarsberg

Lomma

Lycksele

Lysekil

Malung-Sälen

Malå

Mark

Mullsjö

Norberg

Nordmaling

Norsjö

Nybro

Nykvarn

Nynäshamn

Orust

Oxelösund

Pajala

Piteå

Ragunda

Robertsfors

Rättvik

Sigtuna

Skara

Smedjebacken

Sorsele

Sotenäs

Staffanstorp

Stenungsund

Storfors

Storuman

Strömstad

Säter

Tanum

Tibro

Tidaholm

Timrå

Tjörn

Torsås

Töreboda

Uddevalla

Vadstena

Vansbro

Vara

Vilhelmina

Vindeln

Vingåker

Vårgårda

Vännäs

Åre

Årjäng

Åsele

Älvdalen

Älvsbyn

Öckerö

Ödeshög

Överkalix

Övertorneå

2010-05-05 @ 02:45:28
URL: http://sdnyheter.wordpress.com/
Postat av: Benny

Fan Thoralf detta ser inte bra ut , sen är där flera kommuner med bara en kandidat. Är detta något jävla skämt SD lovade ha fullt till valet 2010.Kommuner utan vallista för Sverigedemokraterna i kommunvalet 2010.Arjeplog

Askersund

Bengtsfors

Berg

Bjurholm

Borgholm

Boxholm

Bräcke

Degerfors

Dorotea

Emmaboda

Eslöv

Essunga

Forshaga

Gagnef

Grums

Grästorp

Gällivare

Götene

Habo

Haparanda

Herrljunga

Hjo

Hofors

Hultsfred

Hällefors

Härnösand

Jokkmokk

Karlsborg

Karlskoga

Kinda

Kramfors

Kungsör

Kävlinge

Laxå

Lessebo

Lidköping

Lilla Edet

Ljungby

Ljusnarsberg

Lomma

Lycksele

Lysekil

Malung-Sälen

Malå

Mark

Mullsjö

Norberg

Nordmaling

Norsjö

Nybro

Nykvarn

Nynäshamn

Orust

Oxelösund

Pajala

Piteå

Ragunda

Robertsfors

Rättvik

Sigtuna

Skara

Smedjebacken

Sorsele

Sotenäs

Staffanstorp

Stenungsund

Storfors

Storuman

Strömstad

Säter

Tanum

Tibro

Tidaholm

Timrå

Tjörn

Torsås

Töreboda

Uddevalla

Vadstena

Vansbro

Vara

Vilhelmina

Vindeln

Vingåker

Vårgårda

Vännäs

Åre

Årjäng

Åsele

Älvdalen

Älvsbyn

Öckerö

Ödeshög

Överkalix

Övertorneå

2010-05-05 @ 02:51:55
URL: http://sdnyheter.wordpress.com/
Postat av: Benny

Ni vet väl att Tattar Jorma Lindberg har lagt ned sin blogg Antiism och Spikharry är på samma väg. Snart faller Fria Nyheter och PI och denna skitbloggen med.2010-05-05 @ 02:58:30
URL: http://sdnyheter.wordpress.com/
Postat av: Robin Shadowes

Att media tystar tyder väl på att man tänker tuta, gasa och köra rätt över.

2010-05-05 @ 06:53:26
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Skånepåg

Sverige har 290 kommuner.Antalet kommuner där Sd har kandidater har ökat kraftigt sedan förra valet. Med hänsyn till ovanstående lista (om den nu är korrekt?) så täcks vid höstens val cirka 75% av Sveriges kommuner. M.a.o. ser utvecklingen mycket bra ut!"Spikharry är på samma väg. Snart faller Fria Nyheter och PI och denna skitbloggen med."Idiotiskt påstående att dessa bloggar skulle falla för att Antiism har lagt ner. T.ex. Fria Nyheter är i regel den näst mest besökta politikerbloggen och ökar ständigt sitt besöksantal och så gör även denna blogg.Idiotiska önsketänkande är inte samma sak som konkreta fakta!

2010-05-05 @ 06:57:47
Postat av: Skånepåg

Tillägg:Kollade precis på Bloggtoppens lista över politikerbloggar. På 25-topplistan är inte mindre än 11 st av dessa bloggar mer eller mindre "Sd-vänliga" och där Politiskt Inkorrekt och Fria Nyheter har topplaceringarna. En dominans som jag förstår gör våra motståndare på gränsen till "panikslagna"!

2010-05-05 @ 07:10:06
Postat av: Lasse

Se Barometerns sida Insänt i dagens papperstidning.Barometerns kommentar till kommunisternas protester om politisk styrning av mediarapportering.BAROMETERN:

"På debattsidan får företrädare för olika intressen i samhället framföra sina argument i längre inlägg, utan kritiska frågor från oss journalister"

"Debattsidan sorterar under den allmänna redaktionen och där drivs ingen egen politisk linje, det är frågornas angelägenhet ur ett nyhets- och läsarperspektiv som är styrande"

"På insändarsidan kan vem som helst, företrädesvis icke-politiker framföra åsikter i politiska eller andra frågor. Också insändarsidan sorterar under allmänna redaktionen och redigeras därmed helt utan politiska lojaliteter"Min egen kommentar: SKITSNACK!Observera att man får skriva LÄNGRE inlägg!!

Har du någon kommentar Thoralf ??Men det var ju bra att kommunisterna reagerat och fattat problemet också.Heja nu fram KFF i kväll!!!!!!!!2010-05-05 @ 07:16:54
URL: http://sverigedemokraterna.se
Postat av: Skånepåg

Rättelse:

Räknade fel, det är 12 st. och inte 11 st. som jag angav i min förra kommentar. Således en nära 50 procentig dominans av "Sd-vänliga" bloggar på 25-topplistan!Såg även till min stora glädje att Fria Nyheter har mer än 10 gånger fler besökare än "kommunistbloggaren Jinge"!

2010-05-05 @ 07:19:48
Postat av: Lasse

Läs även:http://www.friatider.se/Kortfattade och lättlästa nyheter.2010-05-05 @ 07:21:44
URL: http://www.friatider.se/
Postat av: RL

Re: SkånepågInte bara på Bloggtoppen. Enligt googles Alexa ligger politisktinkorrekt.info på plats 246 bland sveriges mest lästa websidor. Tidningar som t ex UNT o Barometern ligger först på 315 resp 309:e plats.Det är bara de stora rikstäckande tidningarna o en del mode- o fjortisbloggar som ligger före PI :)

2010-05-05 @ 08:56:10
Postat av: Cavatus

Just därför måste vi sprida budskapet vidare om ocensurerade nyheter och då gynnar vi dessa bloggar. Valrörelsen har startat och vi, fotfolket, är den viktigaste komponenten för att få en förändring till stånd. Vi måste alla ta vårt ansvar och se till att svenskarna får upp ögonen för att gammelmedias nyhetrapportering är filtrerad. Här är materialet:www.korta.nu/flygblad

Här kan man diskutera materialet och annat:

www.aktualia.wordpress.com/flygblad

2010-05-05 @ 09:55:20
URL: http://www.aktualia.wordpress.com
Postat av: Sven J

Re: Tore(preact)

Du sänker bloggens status genom att slänga ut ovidkommande epitet på Christopher Dywik. Sådana inlägg förstör mer än de gör nytta.

2010-05-05 @ 10:03:21
Postat av: Fundersam

BRA JOBBAT, THORALF !Jag ser inte hur fullmäktige skall kunna bortse från din eminenta presentation av frågan.Du kommer att vinna i slutändan, tror jag. I värsta fall får du starta en namninsamling för en kommunal omröstning.2010-05-05 @ 11:07:56
Postat av: Gubben o Gumman

Det är ju märkligt C Dywik inte dels

spottar och fräser när den rödaste av Kalmars två tidningar skall bygga på medeltida mark.

Har inte Mr Dywik begripit att Barometern är en Boljevikblaska som sitter in knäet på sossarna.Till och med den politiske redaktören, den enda borgaren på tidningen fick dels stryk ,för att sedan få sluta.Allrahelst med dom medeltida anorna i blodet sedan

"succen" med Salvebyn a 20 miljoner i förlust för

Kalmar skattebetalare mycket märkligt.Visst det är kul att leka med pilbågar och svärd

men någon måtta får det ju vara.Givetvis är Riksantikvariatets beslut det som skall

väga tyngst,annars behövs ju inte den myndigheten.

"Barnsligt enkelt"Nu fungerar ju inte det korrupta Sverige samt svågerstyrda Kalmar riktigt så tyvärr,men den

20 Sep börjar en ny era i Sverige ,oavsett vad Dyngvik eller Johan på snippen tycker.Den 20 September börjar en ny era "Den blågula"

Eran tar till vara på etniskt Svenska medborgares

fri och rättigheter i samhället.Svennebanan har börjat tröttna på (läs noga Dywik)-Våldtäkter av etniskt Svenska kvinnor

-En polis som är ett skämt

-Ett försvar som ingen kan inta och slåss emot

-Skatteslaveriet mot jobbande människor

-300 miljarder minst på vinstlotterna är bara för bra

-Svenskt rättsväsende med två lagböcker.

-Nedbrända bilar, skolor, samt varuhus.

-Löjliga poliser i "Dialogvästar vad fan nu det är för något sosse jidder.

-Ett kvinnoförtryck utan dess like i vissa grupper

hallå det är Sverige 2010 inte Jemen 200 F kr.

-"Fredagsmyset" som en ung man fick ta del av i

form av skallskador vid rån/mordförsök i Kalmar.

KD kan kanske skicka en blomma till Linköpings

lasarett.Ett utmärkt exempel på svågerpolitik, är när man stänger av city med tidsstyrda bommar för att OBS , en del kommulråd i byn.

Skall få inta sin dagliga dos av alkhohol på lilla

puben uteservering mitt i gatan.Thor-alf har sin svarta lista Gubben o Gumman sin

kluck kluck lista,listan du helst undviker att

hamna på.Benny : Har du inte förstått att Sveriges snabbaste

växande folkrörelse lider av växtvärk läser du inte

vad chefen skriver här på bloggen?2010-05-05 @ 11:12:28
Postat av: Gubben o Gumman

Sven J : Dywik är med och sänker Sverige.

2010-05-05 @ 11:41:01
Postat av: Eric

Här tänker man begrava svensk historia, och det bokstavligen.

Att ta ifrån ett folk dess historia är ett klassiskt sätt att visa sin makt och vilka som bestämmer!

2010-05-05 @ 12:11:58
Postat av: Micael Foghagen SD Kalmar

>DywikKan du förklara för mig varför en arbetsplats för journalister nödvändigtvis måste vara beläget i den äldsta och mest kulturbevarande stadsmiljö vi har i Kalmar?Vill Barometern har större lokaler får de väl införskaffa en sådan på den öppna marknaden.Vi måste värna om vår stad, miljö och det unika kulturarv du och jag och alla andra har en skyldighet att förvalta.Vi lever 70-80 är. Det är en kort tid men jag vill lämna över något bra till alla som kommer efter oss!Så enkelr det.2010-05-05 @ 15:04:34
Postat av: Nalle i Växjö

Var det inte en känd Sverigdemokrat som pratade om muslimer och fick massor med skällKanske det går upp ett ljus någon gång

Postat av: Benny

Nu ska SD:s fulbloggar ned en gång för alla. Folket vill slippa dynga lögnerna och förtalet bakom dessa anonyma gödselspridare. Leve Mångfalden Leve SossarnaRobin Shadowes säger:

05 maj 2010 kl 00:17 | Svara

Snart en vecka sedan sista uppdateringen. Man börjar ju bli orolig. Systemfel gjorde ju sommar-uppehåll men kom aldrig tillbaka. Bloggen finns kvar men inte ett ljud på snart ett år.Robin Shadowes säger:

05 maj 2010 kl 07:30 | Svara

Såg en skum kommentar på Thoralfs blogg från en som kallade sig Benny som uppenbarligen tillhör fiende-lägret. Han skrev att Antiism redan hade lagt ned, att Spikharry var på samma väg och därefter skulle FN och PI ryka. Jag kollade Antiism efter det och den är borta. Går ju inte veta om Jorma själv deletade sin blogg eller om WordPress gjorde det. Har en obehaglig känsla av att det pågår en kampanj i det fördolda mot WordPress för att tvinga dem släcka ned systemkritiska bloggar. Förmodligen initierat av Expo i så fall. Vill minnas att PI skrev när dom blev blockerade att dom inte kunde uppdatera. Så kanske det är det som hände med Jorma och nu är på gång med denna bloggen. Fast eftersom det fortfarande går att kommentera så borde han ju så fall ha skrivit nåt här. Det kanske är dags att lämna WordPress helt?

2010-05-05 @ 15:32:09
Postat av: SpikHarry är död

Bög Harrys blogg är spärrad fyfan vad skönt nu är det snart dags för denna och passar sig inte Harry kapar vi den en gång till. sossemaffian :)

2010-05-05 @ 15:34:38
Postat av: LasseLucidor

Thoralf!

Du är en man med många kvaliteer, ägna dig åt rikspolitiken! Vi behöver dig där...

2010-05-05 @ 16:02:50
Postat av: Rättvis

Så här står det i GP:”Immigrationen är också en viktig valfråga. Många britter anser att invandrare och flyktingar frestar på sjukvården, bidragssystemen, rättsväsendet och arbetsmarknaden.””frestar på sjukvården, bidragssystemen, rättsväsendet och arbetsmarknaden.” Det är ju precis vad SD sagt i årtionden.

SD:s åsikter är sunda och normala. För inte tänker väl PK rasiststämpla det brittiska folket?

2010-05-05 @ 16:13:11
Postat av: Skånepåg

För kännedom från Jormas blogg:"100% Antiism försvinner den 1 MajHar under en tid tröttnat på att blogga och kommer därför avyttra bloggen på Valborg. Min tid och lust för bloggandet räcker varken till eller ger någon egenglädje längre, och tankarna på att lägga ner Antiism har funnits ganska länge.När jag från början startade Jormas Sd blogg på blogspot så var detta enbart för att sparka ärkenöten Tommy Funebo och den Mein Kampf läsande SSUaren Martin Tunström i Helsingborg på pungen. Både Trutström och Fjantebo är i det närmaste osynliga numera, och få bryr sig om deras utspel längre.Jormas SD blev så småningom bannad genom ovan nämdas försorg. Men skam den som gav sig och 100% Antiism startades upp här på wordpress inom de då efterkommande 24 timmarna. Och det har varit många gånger jag njutit över att kunna reta upp en stor del utav Sveriges svenskfientliga elit utav oikofober här på Antiism. Och många elaka och satiriska bilder har det blivit. Socialdemokraterna blev så irriterade att jag framstod som skräckexemplarisk modell i deras utbildningsblad för hur man skulle hanskas med Sverigedemokrater. ”Omöjlig att argumentera emot bör polisanmälas om det finns möjlighet” sades det.Idag så vimlar det utav pro-sd bloggar och sympatisörer på nätet, och denna blogg är idag bara en utav alla andra hundratals Sverigevänliga nätröster. När jag började härja med bloggeriet så var det nästan tabu att våga yttra sig offentligt emot den korrekta eliten, idag några år senare så är situationen en annan vilket är glädjande. Det som gjort mig mest glad är när det har dumpit ner mail där folk varit positiva till att någon vågade spotta oikofoberna i ansiktet och ofta detta med en aning satir via en blogg."

2010-05-05 @ 16:52:14
Postat av: Putte

@ SpikHarry är död!Passa dig så att dina AFA-kompisar inte ser att du använder "bög" som skällsord. Då lär du få löpa gatlopp! :-)

2010-05-05 @ 17:14:45
Postat av: Skånepåg ditt jävla mög

Varför tar du inte med stycket Tattar Jorma kritiserar SD:s ledning för meserier precis som Sandberg gjort.Ni är en hop idiot ni SD:are som tror ni lurar folk. Jo idioterna lurar ni se på er själva bara massa jävla Åsa-Nisse typer haha.Nä lägg ner SD ni skämmer ut Sverige

2010-05-05 @ 17:15:55
Postat av: Benny

Bloggarna ska ned det kan jag lova. trött nu på den skit dessa små fega anonyma SD bögar sprider, blir annat när FRIHETSPARTIET får tag i dessa skithögar lite värre än AFA kan tänkas...gillar ljudet av HD :)

2010-05-05 @ 17:18:27
Postat av: Skånepåg

Jisses, trollen står nu som "spön i backen"!@ Skånepåg ditt jävla mög

Jag tog med det som var relevant i sammanhanget beträffande nerstängningen av bloggen. Finns givetvis ingen anledning att ta med annat som Jorma skrev. Men för svårt att förstå för en "fubik", som inte klarar av att tänka mer en tanke i sänder!

2010-05-05 @ 17:45:38
Postat av: Skånepåg

Sorry, men felstavade "fubbik" i farten och glömde ett än i "mer än en tanke i sänder". Så tosset det kan bli, då man "skrattar på sig" när man läser fubbikarnas idiotkommentarer!

2010-05-05 @ 17:59:36
Postat av: Inte va glyttiga nu er spiddekageädare

Era fulbloggar ska falla som Sverigedemokraternas hemsida gjorde era pajasar. SD är helt kassa på datorer och varför ? Bara massa jävla gamla gubbar som inte fattar ett skit haha.Anti-SD-bloggarFrilansarenNina MoradiSD-bluffenSvenskvänliga eller främlingsfientliga?Sverigedemokraterna har felSverigedemokratiska nyheterSverigedumokraternaValbloggenVi i Sverigehttp://www.sverigedemokraterna.de/

2010-05-05 @ 18:09:20
Postat av: Benny

Ja vad visar att man är skåning och SD:are ? Stor fet ful och lågt IQ munnen full av kagor . Skåningar är redia fedesvin hahaKenneth Sandberg i Kävlinge är en hjälte som vågade visa att SD är en hop mesar och töntar :)

2010-05-05 @ 18:13:19
URL: http://www.sverigedemokraterna.de/
Postat av: Micael Foghagen SD Kalmar

Till allar er som tycker diverse om oss SD - vågar ni inte stå för vad ni tycker?Eller är det huva på ala AFA som gäller?Dessutom borde ni läsa på lite...Som bekant heter vi inte Sverigedemokrater för inte. Vi älskar Sverige och står för demokrati.Så "huvan" av och beter er inte så barnsligt.Micael Foghagen

2010-05-05 @ 19:06:05
Postat av: Robin Shadowes

Benny, din patetiske lille skithög till såsse. Några riktiga arbetare finns det ej längre i ert parti, inte fler än man kan räkna på ena handens fingrar iaf. Ni är ett toppstyrt odemokratiskt skitparti med framtiden bakom er. Hade det inte varit för era importerade musslor så hade ni varit långt under 10% för länge sedan. Vad ni hjärndöda idioter inte begriper är att ni skjuter er själva i foten, nej snarare gräver er egen grav och sedan skjuter er själva i huvudet. Om du inte begriper vad jag talar om så bara vänta tills musslorna bildar eget parti. Då får ni vara glada om ni lyckas klamra fast er i riksdagen på 4,1 eller nåt liknande. SD däremot är en riktig folk-rörelse. Folk-rörelse har socialdemokratin inte varit på snart 100 år.

2010-05-05 @ 19:09:21
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Fredde@76

Benny är ett stort skämt ! Han önskar mycket , men han får inte så mycket gehör för sina önskningar.www.youtube.com/watch?v=qCYpk0ivqjo

2010-05-05 @ 19:11:33
Postat av: Cavatus

Vad är det för avskum som är här inne och kommenterar? Idel ädel skällsord och inga sakargument. Det är klart, att har man inga kunskaper eller på fötterna för det man säger måste man sänka sig till pajkastningsnivån.Nu har tydligen Södertäljes lilla grannkommun låtit sig övertalas att ta emot "ensamkommande barn". Diskussionens vågor går högt på Södermanlands Nyheters sida. Själv är jag tydligen totalbannad eftersom jag redogjorde för ett ensamkommande barns kostnader, en sanning som måste förtigas (eller också tror tidningen att jag ljuger, då dessa ofantliga summor kan tyckas osannolika). Gå gärna in och säg några väl valda ord bland alla pk-iter som ondgör sig över de snåla och ogoda snålvargarna som saknar humanitet!!http://www.sn.se/nyheter/gnesta/1.693908

2010-05-05 @ 19:21:50
URL: http://www.aktualia.wordpress.com
Postat av: Skånepåg

Nu har t.o.m. RT (Rysk Television) reagerat på vad som sker i Sverige.Muslimer ger Sverige dåligt rykte.Postat av: Lotta

Det är typiskt dessa fega AFA-drägg och likasinnade att endast komma med en massa hot. När argumenten tar slut tar nävarna vid heter det ju. Dessa individer hoppar helt enkelt över argumenten och tar till nävarna direkt i sann "svensk" PK-demokratisk anda. Ja, jisses.

2010-05-05 @ 19:53:55
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Lotta

För att återgå till det diskussionen egentligen skulle handla om, barometerns nya mediehus. Jag förstår inte varför det måste byggas så centralt? I ett tidigare inlägg föreslog jag att de kan ta över gamla Snurrom eller bygga vid Johan Perssons lilla fina kinesiska damm, där är det ju redan röjt och klart. Duger inte det så kan de alltid renovera den byggnad de befinner sig i idag. Med dalande upplagor är säkert inte behovet så stort att det behövs nya större lokaler. Vill nu de som ”bestämmer” i staden nödvändigtvis ha ett monument över sin egen förträfflighet kan de bygga ett vid den egna bostaden. Eventuellt kunde man starta upp en fond i eget namn för årlig utdelning av stipendier till någon som gjort något bra för Kalmar. Låt nu inte de styrande och de med pengar köra över oss igen som de gjorde med det nya konstmuseet. Hur många som läser denna blogg besöker konstmuseer regelbundet eller ens en gång per år?

2010-05-05 @ 20:17:34
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Christopher Dywik(KD)

Till: Tore (preact)Kanske inte med mest mogna att inleda ett inlägg med öknamn, men jag ska faktiskt försöka svara ändå.Ja, även jag anser att Sverige bör ha ett högt bistånd. Den kristna etiken betonar inte bara människans lika och okränkbara värde, den lär oss också att vi ska vara storsinta, hjälpa människor i nöd. Detta gör Sverige bland annat genom att hjälpa till internationellt vid katastrofer och fredsbevarande och -framtvingande insatser men också genom bistånd. Sen tycker jag likt många unga kristdemokraterna att procentsatsen är ovidkommande utan det viktigaste är vad som uppnås,Att som du gör dra in pensionerna i detta tycker jag är lite fel, vore det inte för mitt parti så hade inte alliansregeringen drivit igenom det stå första skattesänkningarna för pensionärer (speciellt fattigpensionärerna) på 12 år. Och fler skattesänkningar för denna gruppen är tack vara oss på gång.Men du har en poäng, visst är det så att sann solidaritet kommer ifrån hjärtat och inte efter skattmasens krav. Budgetbistånden, dvs det bistånd som går direkt till länders regeringar ska givetvis avskaffas.MVH

Christopher Dywik

Kommunfullmäktigekandidat(KD)

2010-05-05 @ 21:02:03
URL: http://dywik.wordpress.com
Postat av: Micael Foghagen SD Kalmar

Hej Duwik!Jag kandiderar också till fullmäktige i valet och tycker det är horribelt att det skall byggas ett "mediahus" just på Kvarnholmen.Berätta för mig hur du ser på saken. Svara på mina frågor jag ställde till dig längre upp i bloggen.2010-05-05 @ 21:17:53
Postat av: Stoneblaster

Hemskt vad SD drägg det finns kvar än på nätet trots att vi släcker ned er en efter en nu senast Spikharrys och Tattarjormas skitsida är nere Tyvärr har inte den dömde Dragan blatten Klaric lagt ned men han slickar ju Söders lilla bögstjärt haha nä kommentera ni lite till sen är det över. Folk orkar inte med ert rasistiska skit ni håller på med och ingen politisk kunskap har ni inte heller utan uppträder som ett gäng pellejönsar hahaAnti-SD-bloggarFrilansarenNina MoradiSD-bluffenSvenskvänliga eller främlingsfientliga?Sverigedemokraterna har felSverigedemokratiska nyheterSverigedumokraternaValbloggenVi i Sverigehttp://www.sverigedemokraterna.de/

2010-05-05 @ 21:38:47
URL: http://sdnyheter.wordpress.com/
Postat av: Nä nu jävla

Pressmeddelande: Sverigedemokraterna försöker skrämma kritisk sajt till tystnad

4 MAJ, 2010

Sverigedemorkaterna försöker nu tysta den kritiskt granskande sajten Sverigedemokraterna.de genom att med juridiska hot skrämma den tyska administrativa kontakten att lämna över domänen.I ett pressmeddelande meddelade Sverigedemokraterna i slutet av mars 2010 att de kommer att vidta rättsliga åtgärder emot Sverigedemokraterna.de om inte sajten omedelbart överlämnas till det främlingsfientliga partiet.I och med att Sverigedemokraterna.de inte överlämnades till partiet, har Sverigedemokraterna gått vidare i sina försök att tysta sajten genom att skicka ett hotfullt brev till den som står som administrativ kontakt för domänen. Personen ifråga har ingenting med denna kampanj att göra utan är bara kopplad till företaget Instra som skött själva registreringen av domänen.Det är intressant att ett parti som kallar sig demokratiskt försöker tysta meningsmotståndare på det sättet, säger grundaren av Sverigedemokraterna.de som valt att vara anonym just på grund av hotbilden.LÄGE IGEN ATT HACKA SD:S HEMSIDAär det Judebröderna Ekeroth som tror de kan skrämmas är väl de enda som kan googla i partiet alla andra vet ju knappt vad en dator är.2010-05-05 @ 21:45:16
URL: http://www.sverigedemokraterna.de/
Postat av: Stora Småland.

Benny ! Är du verkligen säker på att det inte är du som är IQ befriad ?

2010-05-05 @ 21:48:03
Postat av: Skrivihop

StoneblasterJa, vad fint du fick till det...med inledande särskrivning...och så plötsligt överraskar du med det possessiva pronominet "ert"... sedan därefter, liksom slitet ur luften, objektsformen "ni"... och som avslutning - chockerande oväntat - en riktig dräpare: "pellejönsar".

Jag har i min dar rättat mången uppsats på gymnasienivå, men har hittills aldrig läst en så genomarbetad inledning! Hur skulle du kunna tänka dig att gå vidare? Det verkar ju gå lite i stå med ditt avslut "haha". Jag tycker ändå att det är spännande; du får tillbaka din skrivbok. Kämpa på stensprängar´n, du har 40 särskoleminuter på dig!

2010-05-05 @ 22:38:38
Postat av: Christopher Dywik(KD)

Till: Thoralf ASom jag försökte förklara så måste vi vänta och se det färdiga förslaget på hur huset ska se ut innan mitt parti kan ta ställning till det hela. Ett glashus kan bidraga förskönande men det kan också förstöra området. Först måste vi se exakt hur stort och hög själva byggnaden ska bli. Min personliga åsikt är dock att området inte skall bebyggas.Till: Micael FoghagenNej kan inte förklara varför en arbetsplats för journalister nödvändigtvis måste vara beläget just där de planerar att bygga den, men jag kan gissa att det är just den vackra närmiljön och närheten till centrum som lockar. Du skriver att Barometern bör vända sig till den öppna marknaden, vilket är precis vad dem göra. Men jag förmodar att du menar att de ska välja bland befintliga lokaler. Jag håller med dig om att Kvarholmen är den äldsta och mest kulturbevarande stadsmiljö i Kalmar, förutom slottet och våra gamla kyrkor ifrån tidig medeltid då förstås.Till: Gubben o GummanFör det första måste jag säga att jag helt och hållet förstår att ni är frustrerade över att den politiska korrektheten under lång tid har hämmat debatten i en rad frågor. Men, vill man påverka så är det också viktigt att visa att man är en person värd att lyssna på. När man sänker sig till en mellanstadienivå med gliringar kring personers namn, då gör man inte det. Bara ett litet tips.Jag är givetvis medveten om att Barometerns journalistkår är minst lika röd som den på Östran men varför skulle jag spotta och fräsa för det? Det är ett faktum vi får leva med. Ni försöker även på något sätt glira åt mig kring Salvestaden och Medeltidsstaden i Kalmar som jag länge stöttat. Tyvärr är det på inget sätt så att jag skäms över att jag stod upp för det oerhört viktiga arbetet som bedrevs där med att förmedla kunskapen om våra förfäders liv och vår svenska historia. Jag har ägnat i stort sätt hela mitt politiska liv åt att bevara våra svenska värderingar, traditioner och kulturarv. Tyvärr verkar det som att du har köpt den kulturradikala journalistiken ifrån just Barometern i den här frågan. Här är två artiklar jag skrev i ämnet just när den debatten var som störst.

http://dywik.wordpress.com/2006/11/20/vart-kulturarv-kan-inte-varderas-i-pengar/

http://dywik.wordpress.com/2007/09/19/nutid-datid-framtid-2/Sen måste jag också rätta dig, jag är ganska säker på att det är länsstyrelsen och inte riksantikvarieämbetet som har sista ordet. Däremot tycker jag att man i större utsträckning borde lyssna på dem men det är en annan sak.Läser även din lilla lista, för att kort kommentera den så kan jag ju börja med att jag tror att svenska folket blir minst lika upprörda oavsett etnicitet när någon blir våldtagen för det är en fruktansvärd händelse.Vi har en hårt arbetande poliskår i Sverige som har på tok för mycket uppgifter med på tok för lite pengar.Jag har varit försvarspolitisk talesperson för Kristdemokratiska Ungdomsförbundet i flera år, att vi ska ha ett starkt svensk försvar är ej självklarhet. http://dywik.wordpress.com/category/forsvar-och-sakerhetspolitik/

Jag har heller aldrig på något sätt förhållit mig politisk korrekt när det har gällt de säkerhetspolitiska hoten mot Sverige.http://dywik.wordpress.com/2008/04/14/regeringen-tystar-ner-de-sakerhetspolitiska-hoten-mot-sverige/http://dywik.wordpress.com/2008/02/29/bevara-den-allmanna-varnplikten/http://dywik.wordpress.com/2008/04/23/omdomeslost-av-tolgfors/Jag kan dock absolut inte hålla med dig om dialogpoliserna som gör ett oerhört viktigt jobb. Däremot behöver vi också andra poliser, speciellt om demostrationer blir våldsamma. Om butiker och personlig egendom hotas så är första fokus att skydda dessa mot ”demostranterna”. Förstår inte riktigt varför mitt parti ska skicka en blomma till Linköpings

Lasarett, men eftersom jag är nyfiken av mig så får du gärna förklara.Angående Larmgatan så tror jag att det är ett oerhört viktigt beslut för att bevara Kalmars småstadsidyll, speciellt på sommaren med en begränsad genomfart av alla obehörig biltrafik på Larmgatan.Avslutningsvis så betackar jag mig för dylika betäckta hot ifrån folk som inte ens vågar gå ut med sitt namn och därmed stå för sina åsikter.Med vänliga hälsningar

Christopher Dywik

Kommunfullmäktigekandidat (KD)

2010-05-05 @ 23:28:19
URL: http://dywik.wordpress.com
Postat av: Hasse

Kolla in Jimme Åkesson, han är kung.http://1.ooskar.com/

2010-05-06 @ 00:10:20
URL: http://1.ooskar.com/
Postat av: Nattmannen

Gå inte in på Hasses länk ovan. Är fullsmetad med virus. Förmodligen en kommunistkramare som vill förstöra dialogen på Thoralfs sidor.

2010-05-06 @ 00:25:49
Postat av: Christopher Dywik

"att vi ska ha ett starkt svensk försvar är EN självklarhet." Ska det givetvis stå, ber om ursäkt för detta, såg också att det fattas lite kommatecken, hoppas att mitt budskap går fram ändå.MVH

Christopher Dywik

Kommunfullmäktigekandidat(KD)

2010-05-06 @ 09:53:55
URL: http://dywik.wordpress.com
Postat av: S-E Karlsson

Ta hem våra pojkar från Afganistan där har dom ingenting att göra ! Låt Afganistan sköta sitt eget !

Sveriges försvar ska vara i sverige !

2010-05-06 @ 10:13:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0