PK-SEMINARIUM

I onsdagskväll besökte jag ett seminarium i Kalmar som gick under rubriken ”Ensamkommande flyktingbarn”. Se nedanstående inbjudan.

 

Nu skickade givetvis arrangörerna ingen inbjudan till Sverigedemokraterna utan endast till pk-partierna i Kalmar. Detta trots att Kalmar kommun stod som medarrangör och en av de ansvariga hävdade att demokratifrågor var hans viktigaste uppgift.

Som tur finns det människor som förstår hur de går till och skickar mig information på mail.

"Hej Thoralf!
 
 
Jag är intresserad av att bli medlem i SD.
 
Jag bifogar här för övrigt en inbjudan om ett "Seminarium med fokous på: Ensamkommande flyktingbarn" som jag inte skulle vara förvånad över om de övriga i de bägge blocken undanhålligt dig! Kan bara tycka att det är beklagligt att en kommunanställd projektledare vid namn Hashim Gashi som antaligen fått jobbet via kvotering, har som ett jobb att sprida "politisk propaganda" som arbetsuppgift via kommunmailen! ... :("


De som kommit för att lyssna på seminariet var till ca 90 procent kvinnor. Bara ett fåtal män var närvarande och de som var där fick jag uppfattningen av att flertalet jobbade inom denna verksamhet. Här kanske också förklaringen finns till att så få kvinnor vill aktivera sig i Sverigedemokraterna.

Först ut på scenen var Asylgruppen från Malmö som talade om det hemska landet Malta och hur illa landet behandlar asylsökande. Det var frapperande att lyssna till dessa personer som så tydligen inte ifrågasätter ett enda ord som kommer över dessa ”ensamkommande barns” läppar.
På Malta uppgav dessa barn att de var äldre än 18 år men när de kom till Sverige var de oftast bara 16 år. Om de sedan avvisades till Malta genom Dublin-förordningen var de plötsligt äldre än 18 år igen. De anpassade helt enkelt åldern efter vilken ålder som var mest fördelaktigt beroende på vilket land man befann sig i. Detta hade asylgruppen tydligen inga betänkligheter över utan den åldern de angav i Sverige var självklart den sanna.

Sedan hade moderaten Jonas Lövgren och socialdemokratiska kommunalrådet Birgitta Elfström 15 minuter var att prata om detta. Här kan jag lova mina läsare att det var pk-retorik.

Jonas Lövgren kritiserade alla kommuner som inte tog emot ensamkommande barn och berättade en snyfthistoria om Ahmed från Irak. En kvinnlig åhörare kritiserade dock Tobias Billström (m) för hans hårda politik som migrationsminister vilket uppskattades av flertalet åhörare.
Birgitta Elfström skulle givetvis inte vara sämre utan hon utlovade en lag som skall tvinga alla kommuner att ta emot ensamkommande barn vid en röd-grön valseger till hösten. Pest eller kolera?

Det ställdes också en hel del frågor från åhörarna. Inte en enda kritisk fråga ställdes. En kvinna ansåg att alla skulle få uppehållstillstånd annars kunde dessa ”barn” bli arga på oss svenskar och istället gå med i terroristgrupper som Al-Quaida.

Det är faktiskt ganska intressant att lyssna på dessa pk-människor när de framför sina tankar och frågor. Jag undrar om någon av dessa funderar över vilka kostnader det handlar om för samhället. Undrar om de gör kopplingen till alla indragningar inom skolan och äldreomsorgen där de gamla gör i byxorna på grund av att det saknas personal så at väntan på hjälp för toalettbesöket blir alldeles för lång.


Kalmar kommun har nu tagit emot 50 st ensamkommande barn och utav dessa har 43 fått PUT
, 3 fått avslag och 4 väntar på besked. Kalmar kommun erhåller just 1900 kronor/dygn för varje person från Migrationsverket. Uppskattningsvis får Kalmar kommun ca 25 miljoner kronor i bidrag från Migrationsverket för sin verksamhet med ensamkommande barn. Pengar som kunde använts på annat sätt och till annan verksamhet.

Jag tror inte det finns någon verksamhet inom kommunen med så hög personaltäthet som omhändertagandet av ensamkommande barn. Det går 10 anställda på 8 barn eller 1,25 anställd/barn vid Villa Ossian i Påryd, samma förhållande råder i stort sätt också vid Horisont i Kalmar.
Jämför vi det med förskolan är siffran 1 anställd på 5,2 barn eller 0,2 anställd/barn. Jämför vi sedan även med grundskolan så är siffran 1 anställd på 11 barn, vilket motsvarar ca 0,09 anställd/barn.
Radio Kalmar,


Kommentarer
Postat av: lee

Det finns gott om pengar när det gäller ta emot skäggiga barn .Varför kan inte personerna på seminariet öppna sina hem för dom små barnen??

2010-05-28 @ 08:44:00
Postat av: LArs

Tur att du gick dit Thoralf, själv hade jag nog fått hjärnblödning av att lyssna på batikhäxorna.

2010-05-28 @ 08:55:48
Postat av: Göran Lundqvist SD-Halmstad

Jag blir lika häpen varje gång jag läser om dessa "barn". Det talas aldrig om kostnader eller lokalbrist. Inte heller om personalresurser. Det blir ofattbara kostnader för kommunerna när statens bidrag upphör. Dessa bidrag och resurser borde komma äldreomsorgen och övrig skolverksamhet till godo. Nu vet vi att det finns resurser men att det handlar om prioritering. Det finns även andra enorma kostnader som är kopplade till invandingen till Sverige. jag känner mig laddad och längtar till att möta väljarna i sommar...

2010-05-28 @ 09:14:16
Postat av: Hosten2010

Bra att du har koll, men frågan är bara hur du kunde vara tyst? Men det är klart...lynchmobben hade väl vaknat om du ens antytt skäggväxt och ankare!

2010-05-28 @ 09:20:15
Postat av: Nalle i Växjö

Enligt vad myndigheterna på Malta skriver så är anledningen att dom låser in flyktingar i läger för att skydda ursprungsbefolkningen från dom sjukdomar som flyktingarna har. HIV. TBC, samt ett antal mycket vanlige sjukdomar.Och när det gäller den HIV kampanj som nyligen startat i media, säger man inte ett ord om att en stor del av nya fall i Sverige är "import" av smittade flyktingar, framför allt där solen skiner mycket

2010-05-28 @ 09:39:05
Postat av: Roberth

Ibland är kvinnor inte smarta buhuuu de stackars barnen buhuu

2010-05-28 @ 09:39:36
Postat av: S-E Karlsson

Ännu ett exempel på hur viktigt det är att Sd kommer in i riksdagen i höst ! Ett annat ämne , ska bli intressant att se vad Migrationsbygget i Högsby kommer att kosta i slutänden ! Byggnadskalkyler brukar ju aldrig stämma !

2010-05-28 @ 09:45:04
Postat av: Nalle i Växjö

Lite mera om "barnen" och Malta

Postat av: AWSvensson

Genom att konsekvent sända tillbaka personerna till Malta så skickas med blixtens hastighet signaler till flyktingsmugglarna att den vägen är stängd. Invasionen av migranter som haft Malta som avspark in i Europa har enligt uppgift minskat kraftigt, och har därför haft avsedd effekt. Kriminella går fria för att polisen inte kan betala efterforskning av mobilsamtal. 15 miljoner skulle det kosta polisen , en summa som sparas genom att avkorta semestern för 15 bedrägeribarn. Jag har ibland funderat på hur dessa människor som med näbbar och klor försvarar detta enorma bedrägeri som svenska folket har utsatts för. Alla kan ju inte förskjuta det sunda förnuftet eller är de verkligen så naiva och korkade som de låter påskina. Den dagen är nära förestående när dessa individer är förbrukade och förpassade till PK:s egna slutförvaring.

2010-05-28 @ 10:18:53
Postat av: Malin R.

Thoralf har ju tidigare refererat till en omröstning i Kalmar kommunfullmäktige om flyktingmottagande.Där la ju hälften av de moderatat ledamöterna ned sina röster.Hur representativ är egentligen nämnde snyftare Lövgren för sin grupp i vuxnabarnmottagandet?Jag utgår från att han är med i den moderata fullmäktigegruppen i Kalmar.

2010-05-28 @ 10:22:49
Postat av: Thoralf A

Malin RJonas Lövgren tillhör de nya moderaterna i Kalmar som enligt min uppfattning gjort upp med socialdemokraterna i flera frågor/utspel i kommunfullmäktige utan att det varit förankrat i den moderata fullmäktigegruppen.Tyvärr ser det ut som denna grupp kommer stärka sig om man ser till hur moderaternas valsedel ser ut i Kalmar.Läs nedanstående blogginlägg från 2007 så förstår ni vad jag syftar på.

Postat av: Nalle i Växjö

Land med åldrande befolkning och delvis samma problem som Sverige , men lite annan lösning.

2010-05-28 @ 10:42:41
URL: http://https://www.flashback.org/t1206336
Postat av: Skånepåg

Enligt Thoralf har således cirka 50 "ensamkommande barn" fått uppehållstillstånd enbart i Kalmar. Enligt PK-folket skall begreppet "ensamkommande" givetvis tolkas som "ensamma", även om den efterföljande anhöriginvandringen visar på något helt annat och som man medvetet och lögnaktigt håller tyst om.Någon som har möjlighet att "vaska fram" uppgifter beträffande hur många av dessa 50 personer/ankare som hitintills återförenats med sina "nyligen återfunna" anhöriga. Vi är säkerligen åtskilliga som är mycket intresserade av att få reda på fakta rörande detta.

2010-05-28 @ 10:49:08
Postat av: LN

HJÄLP!

Alla ni kloka och omdömesgilla läsare av denna förträffliga blogg, titta på bilden

http://tinyurl.com/HUVUDBONADER

och förklara sedan för en korkad och fåkunnig. PK-certifierad högerextrem rasist och xenofob, varför alla negrerna, som utvisade är på väg tillbaka till

Malta, bär huvudbonad (a la Anna Anka efter duschen) - på just Malta med ett mediterrant klimar? Är här en hund begravd?

- - - - -

Allah är och förblir störst

bland alla imaginära och hypotetiska idioter.

2010-05-28 @ 10:53:28
Postat av: Albert K Tillman

Inom alla andra områden räknar man noggrant på omkostnaderna. Invandringsposten och dess påivrare är undantaget som är helt befriade från logik.

2010-05-28 @ 11:08:33
Postat av: AWSvensson

Libanesiske medborgaren Ahmad Akileh döms till fängelse i 1 år och 4 månader för vållande till 78-åriga Ingers död på en parkeringsplats i Landskrona. En rimligare dom vore 4 år och 1 månad, men vi kanske har de domstolar vi förtjänar med tanke på hur folk röstar.

2010-05-28 @ 11:15:53
Postat av: herc

Helt OT

Domen mot Landskronaförövaren blev 1 år 10 mån. Maxstraffet för detta brottet skall vara 6 år. Af Donner som försnillade 7 miljoner från RK döms till 5 år där också maxstraffet är 6 år. Ergo att försnilla 7 miljoner är tre ggr så kostsamt inom svensk lag som att misshandla en människa till döds. Helt otroligt !!

2010-05-28 @ 11:20:25
Postat av: Roberth

Media har inte gått ut med namn eller bild på honom än undrar varför......

2010-05-28 @ 11:23:50
Postat av: Göran Lundqvist SD-Halmstad

Det finns ingen logik. jag är naiv men jag trodde på en 5-6 års fängelse samt livstids utvisning. Även för släkten som hotade vittnet trodde jag på en dom om utvisning och fängelse. Jag ger snart upp hoppet om detta svineri och fientlighet mot svenskarna.

2010-05-28 @ 11:38:48
Postat av: AWSvensson

Fel uppgift i Fria nyheter, alltså något mera glädjande. I vanlig ordning så ska Leif Silbersky överklaga och kan därmed kamma hem ytterligare ett belopp överstigande det skadestånd på 43 000 kronor till 71-årige Sven som fått sin fru mördad. Nog är tillvaron abstrakt.

2010-05-28 @ 11:39:59
Postat av: Micael Foghagen SD Kalmar

Detta är fullständigt horribelt!Med en dåres envishet kommer jag skrika mig hes tills jag trillar av pinn - vill vi verkligen hjälpa människor till ett bättre liv ska vi göra det i deras närområde!Inte ta emot skäggbarn och betala 1900 kr/dag. Plus alla andra merkostnader.Dessutom borde det vara en viktig fråga för de många skötsamma, duktiga invandrare som finns i Sverige! De som har tagit seden dit de har kommit, lärt sig vårt språk och vill tillföra något i det gemensamma samhället.Men om de bara är 5-7% blir det inte lätt minsann.Ibland undrar jag vad som är värst - att vara infödd svensk som ser hur vårt samhälle krakelerar, eller vara nyinflyttad med annorlunda utseende men ändå ger järnet med allt vad det innebärför för att tillföra något till vårt fina land....

2010-05-28 @ 13:58:18
Postat av: Gubben o Gumman

Det skola krävas mycket mod för att gå på

dom svagsintas möte,här ser man tydligt skillnaden

på dom manliga och kvinnliga generna från istiden.

Jaga-överlev kontra gnata-gnälla-förvinna.Ett sådant dampmöte är ett utmärkt uppslag till

nyårsrevyn så småningom på stadens teater.

Där flera av mötesdeltagarna kommer att sitta och skratta åt sej själva utan att ha en aning om det.

2010-05-28 @ 17:46:41
Postat av: Ceasar

Hej Thoralf,Hoppas du likt jag har landat i hemmet efter ännu en arbetsvecka! Jag var bara nyfiken på varför du inte ställde frågor när du hade chansen, eller är det ngt jag missade? Man du kanske inte ens fick tillåtelseTrevlig helg

2010-05-28 @ 18:39:43
URL: http://sverigefidelis.blogg.se/
Postat av: Thoralf A

CeasarJag gick dit för att lyssna på detta seminarium, inte för att debattera. Dessutom var jag nyfiken på vilka som var på plats och hur frågorna ställdes. Jag såg det som ett studiebesök och hur man skall lägga upp valstrategin när det gäller dessa frågor. Man skall studera sina motståndare.Jonas Lövgrens och Birgitta Elfströms svar kan jag redan sedan debatter i kommunfullmäktige. Jag var mest intresserad av vad Asylgruppen från Malmö skulle prata om.

Postat av: Robin Shadowes

Keep your friends close but your enemies even closer.

2010-05-28 @ 22:31:37
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Robert

43 put i kalmar, får dom förtur till bostäder?

vore kanske kul att veta för kalmar kommuns ynglingar om dom är nedprioriterade pga etnicitet.

2010-05-29 @ 07:31:58
Postat av: kanske ny SD

fastnade för en kommentar skriven av Micael Foghagen. Jag har länge följt Thoralfs blogg och har saknat inlägg om att det faktiskt finns invandrare som vill ta seden dit de kommer. Visserligen är de få, men inlägget stärker SD som ett demokratiskt parti och tvättar bort medias rasistiska stämpel. Skriv fler sådana kommentarer Micael. Jag följer gärna dina inlägg.

2010-05-29 @ 08:56:00
Postat av: lee

Libanesen ska sitta av straffet i Libanon .När annika östberg var i USA så var det viktigt att få hem henne .Nu kan libanesen sitta av straffet i libanon och sen stanna i libanon .

2010-05-29 @ 10:07:43
Postat av: Stefan A

Det är klart dom får förtur, både till bostad och arbete, särskilt inom det offentliga,och heller inget krav på sig från AF att flytta på sig, i Sverige är inte likabehandlingen viktig, utan det är fasaden utåt,det är "det goda landet" som ska visas upp, som i vilken kommunistdiktatur som helst.....

2010-05-29 @ 10:43:44
Postat av: S-E Karlsson

Enligt Mona Sahlin om två söker samma jobb och den ene heter Mohammed och den andre Sven-Olof,

så ska Mohammed ha jobbet !2010-05-29 @ 19:52:54
Postat av: Mia Hagman SD Kalmar

Tack för att du uppmärksammar det här med personaltätheten! Det är för jäkligt att det ska sparas och sparas på skola och barnomsorg medan de sk "ensamkommande flyktingbarnen" som inte ens är barn får kosta hur mycket som helst och nästan har en personal per skalle! Och i barnomsorgen går personalen på knäna och har tydligen inte ens tid att hjälpa barnen att klä på sig ordentligt. Och ändå får man som förälder betala massor varje månad för denna "omsorg"..

2010-05-30 @ 23:11:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0