TEATER I KALMAR KOMMUNFULLMÄKTIGE

När frågan om ökad flyktingmottagning behandlades under måndagens (28 maj) kommunfullmäktige inleddes punkten med en väl förbered "teater".

 Aktörer på scenen var kommunfullmäktiges ordförande Roger Kaliff (s) och Jonas Lövgren (m) och kommunalrådet Birgitta Elfström (s) 

Roger Kaliffs roll gick ut på att ge Jonas Lövgren ordet innan någon annan fick ta till orda. Jonas Lövgren spelade upp sin roll som mycket bekymrad över bostadssituationen i Kalmar och om det verkligen finns lägenheter till alla dessa flyktingar och frågade Birgitta Elfström om detta.
Givetvis gav Roger Kaliff sedan ordet just till Birgitta Elfström som kunde berätta att kommunen upprättat ett avtal med privata fastighetsägare om lägenheter för dessa flyktingar så något problem med bostäder föreligger inte. Med detta svar kände skådespelaren Jonas Lövgren sig nöjd och yrkade bifall på ökad flyktingmottagning i Kalmar.

Så sent som för bara några veckor sedan uttryckte kommunalrådet och kommunstyrelsens ordförande Johan Persson att det råder en svår bostadsbrist i Kalmar. 

Jag vet inte om man skall skratta eller gråta åt denna fars som utspelades i kommunalfullmäktige. Jag känner ingen större respekt för personer som begår sådana här spratt med demokratin.
När det sen är några av de mest framträdande politikerna i Kalmar blir det bedrövligt. 

När jag väl släpptes upp i talarstolen ställde jag en konkret fråga till Birgitta Elfström om hur många lägenheter som var klara för 2007 enligt detta avtal, men jag fick inget svar.
Varje gång jag var uppe i talarstolen ställde jag samma fråga men fick inget svar förrän i hennes sista inlägg då det började bli pinsamt för henne att undvika att svara på min fråga men då kunde hon inte uppge något exakt antal då det inte var klart ännu. 

God dag yxskaft, Birgitta Elfström. Förbered dig lite bättre nästa gång, Birgitta! 

Under 2006 behövdes 33 lägenheter till flyktingmottagningen varav en var privat och övriga från det kommunala fastighetsbolaget KalmarHem.

En stilla undran kan ju vara om kommunen sätter press på de privata fastighetsbolagen att ställa upp med lägenheter till flyktingmottagningen om de vill vara med och börja bygga alla lägenheter som skall byggas i framtiden (500 st/år med kanske upp mot 1000 st något år).  

Inga lägenheter till flyktingmottagning, inga byggnadslov. Vem vet? Kan det verkligen vara så illa? 

Jag tror inget kan förvåna mig idag längre, den så kallade politiska korrektheten styr det mesta.

Läs ett mer fylligt reportage om debatten i fullmäktige om ökad flyktingmottagning och vår motion om insynsplats i kommunstyrelsen på min hemsida.

Kommentarer
Postat av: Sven-Erik Karlsson

Håller det på som det gör nu så börjar jag faktist tro att exproprieringen lurar bakom hörnet !!
S-E Karlsson
Brerga .

2007-05-29 @ 13:33:52
Postat av: Kurtan

Jag önskar att någon vald Sverigedemokrat i öppen debatt kräver svar på varför majoriteten av invandrare som får PUT är "icke flyktingar".
Samt kräva konkerta svar på -vad är fördelen med att acceptera dessa i Sverige. Är vi svenskar inte goda nog att fylla upp eventuella vakanser på arbetsmarknaden ?
Detta till att börja med....
MVH

2007-05-29 @ 19:39:40
Postat av: Anonym

Har inte dessa PK-politiker något som helst samvete?
Om de nu "följer" partiledarnas uppmaning, att ge järnet för att avsvenska samhället, kan man undra om deras anhöriga är lika iqbefriade?
Själv tror jag att samvetet hinner ikapp dom, men då har skeppet tyvärr redan sjunkit.

2007-08-20 @ 16:32:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0