MUSLIMTEMA I BAROMETERNIdag finns det mycket att kommentera i dagens Barometern. Jag skall börja med några kommentarer till dagens ledare av Sylvia Asklöf Fortell med rubriken ”Dags för de moderata muslimerna att tala”. Bara att man tar upp detta på Barometerns ledarsida är smått sensationellt och jag skulle vilja påstå att man därmed har uttryckt sitt stöd för en Sverigedemokrats åsikter. Media har så sakta men säkert börja svänga med när allmänhetens vindar blivit allt hårdare för pk-journalisterna.

Detta som tas upp i ledaren är något som jag påtalat vid ett antal tillfällen den senaste tiden och jag börjar undra om Sylvia läser min blogg eller de tidningsartiklar som funnits i Sydsvenskan och Barometern där jag intervjuats.

Journalisterna har ju en förkärlek till att ställa en rad frågor om muslimer när de intervjuar en Sverigedemokrat och de vill gärna pressa på ganska hårt i dessa frågor. De menar att jag drar alla muslimer över en kam eller generaliserar när det gäller muslimer.

I Barometerns artikel löd mitt svar enligt följande. 

”Jag märker exempelvis inget av de så kallade moderata muslimerna i debatten. De måste komma ut ur garderoben och delta i debatten, kritisera de mest fanatiska muslimerna.”

I Sydsvenskan blev mitt svar följande på ungefär samma fråga.

”Det sägs att det ska finnas så många demokratiska muslimer. Men var är de någonstans? Jag hör dem aldrig, varför kritiserar de inte extremism i religionens namn?”

Eftersom jag saknar dessa röster i debatten tolkar jag det som att de flesta muslimer innerst inne sympatiserar med dessa islamister och muslimska extremister. När får vi se Nasim Malik, den självutnämnde talesmannen för Kalmars muslimer gå ut och kritisera dessa islamister. Eller varför inte ordna en manifestation för yttrandefriheten.

För bara någon månad sedan skrev jag ett helt inlägg på bloggen om var alla dessa moderata muslimer är någonstans. Läs inlägg.

Igår kunde vi höra den ”moderata muslimen” Nalin Pekgul i Studio Ett, vara allt annat än moderat i sina uppfattningar. Innerst inne bor det nog även en liten islamist även hos Nalin Pekgul. Yttrandefriheten gällde inte så långt som till Muhammed och en hund tillsammans.


I tidning fortsätter sedan Barometern sina pk-reportage om våra nya svenskar. I gårdagens tidning slog man på stora trumman med nedanstående rubrik. Läs artikel.I detta avseende är det inte några problem för tidningen att använda muslim/muslimer men när det gäller en mordkomplott mot Lars Vilks så är samma ord tabu. Då har dessa muslimer fått en hel mängd andra epitet i svensk media men aldrig "7 muslimer gripna för mordkomplott".
Detsamma gäller alla andra brott vid t.ex. Kalmar Tingsrätt. Jag tänker framförallt på mord och våldtäkter som begåtts de senaste åren. Då är inte muslim relevant för dessa journalister men i dessa ”positiva” pk-reportage är det tydligen relevant i allra högsta grad.

Skulle tidningen någonsin få för sig att skriva en rubrik som ”Kristen jobbar på invandrarservice” eller ”Kristen ordnade jobb till muslim”?

När det gäller Jihad Jane så är jag helt övertygad om att hon även har ett mer muslimskt namn, även om det så att säga är taget. I Sverige har vi ju Abd al Haqq Kielan född Leif Karlsson. Varför skulle inte denna Jihad Jane också ha ett mer korrekt muslimskt namn?

En intressant detalj som framkom i en artikel i SvD om Jihad Jane var följande stycke.

"Inför avresan till Sverige i augusti ska hon enligt de amerikanska myndigheterna ha tagit ut hårddisken ur sin dator och gömt den. Senare samma dag reste hon till Sverige för att leva med och utbilda sig hos jihadister, samt att hitta och döda sitt offer, Lars Vilks, skriver tidningen."

Leva med och utbilda sig hos jihadister i Sverige.

Detta är ännu en bekräftelse på vad Jimmie Åkesson skrev i sin berömda debattartikel i Aftonbladet. Detta borde även SÄPO ha vetskap om. Dessa Jihadister borde naturligtvis omgående utvisas från Sverige! Nyamko Sabuni och regeringen kan inte vara ovetande om detta förhållande.


Kommentarer
Postat av: Roberth

När Debatt hade ett program om radikal islam så satt de sk moderata muslimerna och försvarade dem. Det var judar i publiken och muslimerna vill inte ens se på dem. Vad har judar i Sverige gjort emot dessa muslimer som är "moderata"?

2010-03-11 @ 20:19:00
Postat av: Maria

Det finns inga moderata muslimer. De muslimer som accepterar demokrati och yttrandefrihet är sekulära. Det är det som alla måste inse.För resten är deras främsta identitet just muslim och deras lojalitet är endast mot Islam och vad som står i Koranen. Dvs död åt "otrogna" och världsherravärde.

2010-03-11 @ 20:30:54
Postat av: Oskar S

Hej alla, spånar på en uppsats och ni kanske kan hjälpa mig, jag undrar:Var finner jag undersökningar gällande Sveriges våldtäktsstatistik?

Forskning kring vad Sveriges invandringspolitik kostar, gärna även ner på kommunnivå, var hittar jag detta?

Var finns statistik kring ensamkommande flyktingbarn? (Jag tänker på att ni vet att de är runt 25 år).

Får anhöriga invandrarpensionärer 11k i månaden?Var finner jag denna info?

Någon nämner 1.2M invandrare i samma andetag som i debatten om våldtäkt, jag förstår inte riktigt denna siffra?Till sist, har läst kommeentarer på flera inlägg, därav frågorna.Tack på förhand.2010-03-11 @ 21:08:59
Postat av: Gubben o Gumman

Oskar: En bra början på din uppsats kanske kan vara

att titta lite på Bloggen vi i Sverige.

Kanske är det bäst att vänta tills RUT

dvs Riksdagens utredningstjänst tagit fram siffrorna, magister el fröken blir nog gladast då.

2010-03-11 @ 21:24:30
Postat av: Oskar S

Jag hoppas på mer nyanserade svar från er andra, då det läggs fram mycket "fakta" här borde ni veta.

Thoralf, du kanske kan hjälpa mig?TackOskar

2010-03-11 @ 21:28:56
Postat av: AWSvensson

http://www.bgf.nu/

http://frianyheter.wordpress.com/

http://meritwager.wordpress.com/lite i all hast

2010-03-11 @ 21:54:04
Postat av: krister

oskar

tycker du ska ringa sossarna eller moderaternas

kansli och och ställa samma frågor till dom

presentera dej gärna med namn och tel.nr

2010-03-11 @ 21:58:22
Postat av: danne1

Sverige måste vara jihadisters paradis. I vilket annat land kan vem som helst med vilken bakgrund som helst få smugglas hit och få en helt ny identitet med Svenskt uppehållstillstånd och senare medborgarskap. Garanterat få bli försörjd för resten av sitt liv. bidragen följer sedan med vart denna person än befinner sig i Världen!verkligen förvånad att "bara" 100 000 varje år tar denna chans.tror helt klart att massinvandringsindustrin har kontakter högt upp i regeringen. det är nog Svenska politiker som blir rika på människosmugglingen och Islamiseringslobbyn. när sedan Sverige blir kaotiskt tar de sina mutpengar och flyttar utomlands.

2010-03-11 @ 22:00:01
Postat av: Roberth

Såg ni debatt? Idioten som jämställde förintelsen som hänt som det finns noga dokumenterat med en fiktiv person som aldrig funnits. Herregud

2010-03-11 @ 22:01:02
Postat av: Hulda

Roberth:..... Såg också Debatt. Alldeles för kort tid för detta stora problem. saknade också Nalin Pekul och Jimmie Åkesson.

Vårnadstvister är också viktigt (har suttit i sk-ten själv), men låt dessa ämnen få var sitt program.

2010-03-11 @ 22:11:28
Postat av: Göran

"Moderata muslimer" äro lika allmänt förekommande som "Skvadern".

2010-03-11 @ 22:53:41
Postat av: Thoralf A

Oskar SNär det gäller våldtäkter så bör du hitta fakta hos BRÅ, www.bra.seNär det gäller kostnader för invandringen så kan du finna en rad olika beräkningar på nätet men ingen gjord av någon myndighet.När det gäller ensamkommande barn kan du hitta en del på www.migrationsverket.seNär det gäller äldreförsörjningsstödet får du besöka www.forsakringskassan.seSedan finns det givetvis en rad bloggar som tar upp dessa siffror. En blogg som du absolut skall besöka är denna http://affes.wordpress.com/

2010-03-11 @ 22:56:17
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Gubben o Gumman

Robert : Den killen fick nog tveksamma Svennar

att bestämma sej för att rösta på SD,problemen

i Malmö är inte svåra att förstå alls.Killens jämförelse visar hur groteskt en del måsslimer tänker ,dessa bör omgående utvisas.

Ju fortare dessto bättre.

Man riktigt såg när dom andra i studion hajjade till ,några polleter flög nog ned även där ,som

hemma i tv sofforna.Någon på SVT får nog fan för att ha släppt fram denna Mena killen.

Snacka om självmål för SVT 68.För övrigt har Turkiet kallats hem sin ambasadör

men varför i hela världen nöja sej med bara ambassadören.

2010-03-11 @ 23:08:07
Postat av: Markus Ketolainen, SD Haninge

Oskar S: Du kan började med den här rapporten som Finansdepartementet beställt.http://www.eso.expertgrupp.se/Uploads/Documents/ESO%20rapport%203.pdf

2010-03-11 @ 23:18:40
URL: http://markusketolainen.wordpress.com
Postat av: Lotta

Sitter och tittar på Debatt om Lars Vilks och hans rondellhund Mohammed. Muslimen som satt bredvid Lars Vilks sa att man inom Islam inte avbildar profeter. Men hur vet man då hur han såg ut? Jag menar hur kan man bli kränkt av en bild bara för att den är döpt till Mohammed? Döp om den till Gösta så blir ju allt frid och fröjd.

2010-03-11 @ 23:22:14
Postat av: vmm

Jag såg också Debatt. Jan Helin från Aftonbladet sa att dom allra flesta muslimer är för yttrandefrihet. Hur vet han det? Man brukar ju aldrig få yttra något om muslimer utan att krävas på källor. Åkessons artikel i höstas om islamiseringen slaktades ju av Aftonbladet just med hänvisning till att man inte kan uttala sig om muslimer kollektivt. Det finns ingen statistik... religiös övertygelse registreras inte så därför går det inte... ja, ni känner igen argumenten. Men nu visste han att dom flesta muslimer är för yttrandefrihet. Så någon slags statistik finns det. Tydligen (eller så hittade han bara på och tyckte att det lät bra att säga att dom allra flesta muslimer är för yttrandefrihet - jag vet inte).Ny slogan för Islam kanske kan bli:

Islam - yttrandefrihetens religion.(jämte toleransens- och fredens religion, tänkte jag)

2010-03-11 @ 23:26:32
Postat av: danne1

tips på ny post: Muslimer står över bygglagen?http://politisktinkorrekt.info/2010/03/11/klart-for-sunnimoske-pa-ramberget-med-saudiska-pengar/http://www.ramberget.com/hittade en bra kommentar:

Enligt plan- och bygglagen gäller inte ett bygglov idag (2010) som beviljades 1991 (byggprojektet skall vara påbörjat inom två år från att bygglov har beviljats). Det har redan gått ut. Man måste således söka nytt bygglov och ny prövning ska göras. En ny prövning behöver inte innebära att det blir samma beslut idag som år 1991. Förutsättnigarna kan ha förädrats. Sökanden har med all sannolikhet fått denna information i samband med att beslut meddelades 1991. Innan byggstart skall även byggsamråd ske med kommunen. Då torde kommunen reagera och inte godkänna ett svartbygge

2010-03-11 @ 23:27:22
Postat av: Tore (preact)

Brottsförebyggande rådet (Brå) visar endast de som avslöjats och blir dömda!

Den verkliga siffran på anmälda sexualbrott ligger

runt 5000 om året. Har för mig att Svd hade en notis om detta...och då gäller det alla typer av sexualbrott!

2010-03-12 @ 00:02:15
Postat av: Robin_Shadowes

Förra veckan lade Allah upp en video på sin blogg Allahu Akbar med brittiska muslimer som tränar helt öppet i en park! Minst en av dem var en konvertit. Orkar inte leta upp den just nu men den borde inte vara så svår att hitta om ni kollar tillbaka några dar. Om ni ser nåt liknande här i Sverige så hoppas jag nu fotar eller filmar det om ni har möjlighet. Både rapportera det till polisen och SÄPO men framför allt ladda upp det på nätet just ifall dom kanske beslagtar materialet.

2010-03-12 @ 00:36:08
Postat av: peerpede

Moderat muslim? finns de överhuvudet egentligen?

Tja jag har då genom mitt långa liv (60) mött en och annan någotsånär sekulär muslim där utan kväljningar kunna tugga i sig påse danska fläsksvålar med fettränd utan att få religiös kvabbabelse

Problemet som jag ser det och jag jobbade ihop med mina första muslimer (Kurder) på sextiotalet i Danmark, är att dessa slitgökar är hopplöst förtrycke av alla mer eller mindre radikala fenomen (Jihad Jane någon?) och inte vågar stå upp för sin sekulära livstil.

Det är sorgligt, det är skrämmande och det är icke minst ett problem för de muslimer där vill assimileras i olika Europeiska länder.Tyvärr har dagens helt sanslösa "jihad" och medföljande radikalisering skapad en sort av kollektivt trauma för de muslimer där inte odlar skägg och tvingar sina kvinnor i burka.

Hur detta skal lösas kan inte lilla jag ge recept på, men jag tror att det hade hjälpt att söka ut de i den gruppen och låta dessa vara representanter för vår ständigt växande muslimska grupp och därigenom marginalisera de mer högt ropande extremister där idag verkar ha tolkningsföreträde i debatten.

Oavsett vad man än kan mena om Islam och muslimer, är det ett faktum att de finns här i landet i ett större antal och förslag att "kasta ut dem" är liksom inte realistisk direkt.

Sverige har ett muslimsk problem, hur lösa detta utan massiv blodspillran?

2010-03-12 @ 00:37:25
Postat av: Stefan

Moderata muslimer? Det skulle väl vara de i Rinkeby som sålde sina röster i moderaternas provval...

2010-03-12 @ 07:54:01
Postat av: Agne

Aftonhoran ifågasätter naturligtvis inte vad hon gjorde där..

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6764070.ab

2010-03-12 @ 09:00:01
Postat av: j-å

Tyvärr Oskar SDin uppsats blir nog ganska tunn.

T.ex. Äldreförsörjingsstödet, som är flyttat från försäkringskassan till pensionsmyndigheten, är inbakat i de totala pensionsbeloppen.

Man kommer till en sida där det står: Statistik över äldreförsörjningsstöd. Så är sidan blank.

Är det någon som kan lista ut varför?

2010-03-12 @ 09:02:36
Postat av: Ibbe

Text-tv brukar vara snabba med att lägga ut uttalanden av allehanda slag. När detta skrivs har det inte synts röken av ett avståndstagande från mordhoten mot Vilks av s.k. moderata muslimer. Dessa finns bara i ledarskribeneternas drömvärld tvingas man konstatera. Därför kommer tidningen Barometerns i Kalmar rop på agerande att bli obesvarat. Hyckleriet och dubbelmoralen i det muslimska samhället i Sverige är monumental. Denna företeelse kan endast existera genom att det ifrån delar av det svenska etablissemanget getts grönt ljus för detta. Sådan är tyvärr sanningen. Som man bäddar får man ligga. F.ö. kan s.k. moderat muslim vara islamistisk fundamentalist. Det räcker med att titta på göteborgsmoderaternas riksdagslista inför valet.

2010-03-12 @ 09:48:57
Postat av: Hajen

Intressant läsning på Fria Nyheter som bör spridas.

http://frianyheter.wordpress.com/2010/03/11/insandare-tank-efter-fore/#more-32574

2010-03-12 @ 10:31:55
Postat av: Nalle i Växjö

Äldreförsrjningsstöd som bales ut till invandrare över 65 år skall upphöra om personen är borta mera än 3 månader ( utanför EU)Läs länkenUndrar hur bra kontrollen av det fungerar, förmodligen finns det stora pengar att spara bara genom att följa gällande reglerPostat av: vmm

OT: Bapupa har blivit dömd till två års fängelse för våldtäkt. Han kanske kan få permissioner när han ska spela för Kalmar.From Gävle with love

2010-03-12 @ 12:32:48
Postat av: Humanist

Problemet med "de moderata muslimernas tystnad" är inget nytt. Den välkända islam-kritikern Ayaan Hirsi Ali har t.ex. tagit upp denna fråga i flera artiklar. Min egen ståndpunkt är följande:Allt prat om "moderata muslimer" saknar trovärdighet så länge inte en enda muslimsk ledare, muslimsk församling eller muslimsk organisation öppet och tydligt tar ställning för yttrandefrihet, för ett demokratiskt, sekulärt samhälle och för en öppen, fri debatt kring hur islam kan moderniseras för att fungera i västerländska samhällen.Om det finns några moderata muslimer förväntar jag mig att inom en snar framtid få se t.ex. följande:Muslimer som demonstrerar till stöd för konstnärers och författares självklara rätt att kritisera/göra satir över islam.Företrädare för muslimska församlingar/organisationer som öppet tar avstånd från fundamentalistiska, bokstavstrogna Korantolkningar, och förespråkar en modernisering av islam, ungefär på samma sätt som kristendomen stegvis moderniserats under de senaste seklerna.Imamer som uppmanar i Sverige boende muslimer att i möjligaste mån anpassa sig till svensk kultur och bortse från ålderdomliga religiösa regler vad gäller t.ex. slöja, förbud mot att äta fläskkött, religiöst motiverad omskärelse, etc.Imamer och andra muslimska ledare som tar avstånd från muslimska friskolor och istället betonar att skolan bör vara sekulär och att muslimska familjer ska sträva efter att deras barn ska integreras i det svenska samhället.Muslimska organisationer som öppet tar ställning för en fredlig lösning på Israel/Palestina-konflikten och tydligt tar avstånd från judehat och terrordåd som begås av palestinska organisationer.Den dag vi får se denna typ av händelser vågar jag kanske tro på att det finns moderata muslimer och att islam kan anpassas till moderna, västerländska, sekulära samhällen. Tills dess är jag benägen att se kulturklyftan mellan västvärlden och den muslimska världen som omöjlig att överbrygga.

2010-03-12 @ 13:45:48
Postat av: Nils

Moderat muslim betyder muslimsk i medelsvår grad.En islamist är någon som är muslimsk i svår grad.Det alla har på hjärtat uttrycker språket helt av sig själva, nämligen att islam inte är bra. Alla inklusive värsta PK-idioterna som använder ordet moderat muslim säger indirekt att islam inte är bra. Som med rabies og cancer: Ju mindre av den ju bättre. Bäst är en sekulär muslim alltså någon som har elendet, men är symptomfri.Muslimerna själva säger aldrig moderat, för de tycker, att islam är bra och mere islam är bättre.

2010-03-12 @ 14:47:39
Postat av: Anders

Det känns som om det i dagens Sverige existerande flera parallella samhällen där vissa grupper lever i sin egen värld. När jag läser en artikel om Somalier i Tensta och problemen med kat undrar jag verkligen var vi är på väg (http://www.dn.se/insidan/man-som-tuggar-kat-slutar-att-kampa-1.90084). I media målas det ständigt upp en bild av att invandringen ger enorma fördelar till Sverige men när journalister (om än inte speciellt ofta) försöker göra seriösa undersökningar uppvisas ofta en helt annan bild.

När jag också i samma artikel läser att denna somaliska kvinna misstänkliggör att åklagarmyndigheten, poliser m.fl. har ett rasistiskt motiv eftersom det inte händer speciellt mycket på detta område så blir man mörkrädd. Vad fanken kan egentligen myndigheterna göra när det är slutna grupper som snarare motarbetar all inblandning inom den egna gruppen? Det är snarare oförskämt då dessa människor fått uppehållstillstånd i Sverige och lever på bidrag. Det är pengar jag hellre skulle sett gått till skolan och sjukvården.

2010-03-12 @ 14:56:33
Postat av: Stora Småland

Åk gärna igenom centralorten Högsby en vanlig vardasförmiddag , då kan man faen i mej tro att kommunen bytt ut alla svenskar mot asylsökande !

Det har blivit bedrövligt tokigt i kommunen kommunerna , man känner inte igen sej ! Det bara ses mellan fingrarna !

2010-03-12 @ 15:27:24
Postat av: vmm

Anders: om det där med parallella samhällen: jag tänker på ett rättsfall som avgjordes i Gävle tingsrätt häromdagen. En man var åtalad, men frikändes, för att ha tänt eld på sin fru. Hon överlevde men blev svårt skadad. Det beskrevs som ett så kallat hedersbrott. Familjen är kurder. Det som jag tycker är intressant är att mannen och kvinnan var skilda men levde ihop. Dom hade skilt sig för att få mer socialbidrag, men skilsmässan hade ingen betydelse för deras förhållande, för dom var fortfarande gifta enligt sin kultur. En svensk skilsmässa saknar helt betydelse för dom. Det är bara en ren papperskonstruktion och kan möjligen vara bra om man vill ha mer socialbidrag, men dom ansåg sig själva och ansågs av sina släktingar som gifta ändå! Snacka om att man då har parallellsamhällen där vi lever under helt olika villkor. Ett sådant samhälle (om man nu kan prata om "ett samhälle" ) är som att be om problem. Det leder till splittring, vi-och-dom, brutna så kallade samhällskontrakt och inte minst är det ett demokratiskt problem - lever man de facto inte i samma samhälle så kommer demokratin att få svåra problem.

2010-03-12 @ 16:00:50
Postat av: Helene

Nu har Hasse Aro gett sig in i debatten:http://www.tv3.se/blog/hasse-aro/2010/03/09

Mycket intressant läsning.

2010-03-12 @ 18:03:08
Postat av: Rättvis

När det gäller kostnader för invandringen så finns en undersökning gjord av en universitetslektor ( eller var det professor). Den är kanske fem eller till och med tio år gammal och landade på 150 miljarder, vill jag minnas.Att få fram länk är nog nästan omöjligt, men försök på Blågula Frågor. Chansen är störst där.I alla fall torde kostnaden numera vara betydligt större.

2010-03-12 @ 18:09:42
Postat av: Sven

Till Oskar S:Ring till din kommun så kommer du att få svar på de flesta av dina frågor. På denna blogg eller på liknande blogg kommer du inte att få några uppgifter som överstämmer med verkligheten överhuvudtaget.Några svar får du av mig nu.- Anhöriga invandrarpensionärer får 0 kr.

Om anhöriga inte har ekonomiska förutsättningar (d.v.s. lever på existens minimum) kan pensionären söka ekonomisk stöd och i bästa fall få max 2100 kr/mån.-Samma sak gäller de ensamkommande flyktingbarnen som kommer hit. Kommunen tillhandahåller boende, oftast i en byggnad eller lägenheten och dessa barn delar rum med varandra. En trea eller fyra delas på 4-6 barn. Dessa också får cirka 2.000 kr/månaden som ska räcka till mat, kläder och allting annat.Dessa utbetalningar skiljer från kommun till kommun och det kan skilja 100 kr mer eller mindre beroende på i vilken kommun man bor i.Börja med att söka på SKL så hittar du ganska mycket information.2010-03-12 @ 18:34:53
Postat av: Malin

@Oskar S.

Sven pratar strunt i sitt svar till dig.Om mamma och pappa till Omar kommer i pensionärsålder så är de berättigade till ÄFS,äldreförsörjningsstöd.Det stödet är oerhört mycket större an 2100 kr/mån.Inkl. bostadstillägg så kan du multiplicera 2100 ca 10 ggr så hamnar du på rätt belopp.PRO och SPI t.ex. känner väl till ÄFS men av väl kända skäl vågar man inte knysta högt om fenomenet.

2010-03-12 @ 19:14:24
Postat av: vmm

Sven: eftersom du uppenbarligen inte har koll tycker jag inte du ska sprida felaktiga uppgifter. Jag tänker på det här med invandrarpensionärer. Att dom får mellan 0 och 2100 kronor stämmer inte med vad jag har hört, i alla fall. Och existensminimum är ju runt 3500 kronor, så mindre än så är det uteslutet att få.

2010-03-12 @ 19:14:24
Postat av: Stora Småland

Sven ! Du är visst en av dem som inte ser skogen för bara trän !

2010-03-12 @ 19:17:56
Postat av: Thoralf A

SvenHur mycket får kommunerna för varje ensamkommande barn som de tar emot?

2010-03-12 @ 19:30:49
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Skånepåg

Signaturen Sven har inte ett enda rätt i vad han skriver. Det är inget annat än ett medvetet ihopkok av vilseledande och lögnaktiga påståenden. Jag kan t.ex. bara nämna vad som gäller beträffande kostnaderna för de s.k. ensamkommande "barnen":Enligt Migrationsverkets uppgifter kostar de ensamkommande skattebetalarna var och en 1 900 kronor om dagen PLUS löpande kostnader för skola, vård och andra särskilda utgifter. Fler uppgifter finns i bifogade länk.

Postat av: Gubben o Gumman

Vietkong= "Gok"

Tysk soldat="Jerry"

Blåst Engelska="Doris"

Schemalagd spökskrivare a la Boljevik= "Sven" ?

2010-03-12 @ 19:59:23
Postat av: Nissen

@ Oskar SFörrutom de tips och länkar Thoralf och andra gett dig, så har jag ett tips till dig.http://frianyheter.files.wordpress.com/2009/02/massinvandringsfakta.pdfDetta är bra läsning till att börja med, som är uppbackad med källhänvisningar via fotnoterna. Överlag ska du vara noga med källkritiken när du samlar matrial till din uppsats, allt du skriver i den bör du kunna backa upp med en källhänvisning, ju mer trovärdiga källor du använder och hänvisar till, ju trovärdigare blir din uppsats. Lycka till

2010-03-12 @ 20:12:44
Postat av: Gubben o Gumman

Nu måste väl producenten för Lets dance,fått

dubbelsidig hjärnblödning Svenska folkdräkter direkt ut i Katri Linnas televisions apparat.Där tog hennes "fredagsmys" tokslut.

Diskriminerings kontot kommer att ta slut fortare

än en kulspruteband.Bara att hoppas att ambulansen hinner fram i tid

samt att killen i Dagens Medicins artikel hunnit

somna.Vi kan väl kalla honom "Sten von amdulansen".Producentens löneavdrag i fråga kommer man att tala

om i tv världen dom närmsta 50 åren.

2010-03-12 @ 20:17:36
Postat av: Gubben o Gumman

Hjälp Wlly Björkman kvar i Lets dance så får TV4

ännumera trovärdighets problem.

Kvällens fråga blir klarar Sven o Oskars S en

dna annalys.

Tänk om släkträdet hamnar på bloggen Vi i Sverige.

2010-03-12 @ 20:47:35
Postat av: Sven

Till Thoralf:Både du och jag vet att kommunen inte får något alls.Till Oskar:Många här dessvärre blandar ihop saker och ting och det är ett strategiskt upplägg för att förvirra och på så sätt framstå som att man talar sanningen.Att tycka är inte samma sak som att veta.Till Malin:

Du är ganska förvirrad och läs på innan du ger dig in i en debatt. Allting i samhället kostar, även luften vi andas kostar, så du kan inte blanda ihop korten som du gör.Till vmm:

Det är olika beräkningsmodeller som ligger till grund för beloppet till pension. Att det ska vara 3.500 kr stämmer dessvärre inte. Det finns krav på antalet år som man bott i Sverige och i vilket ålder man kom hit. Sen är det många andra krav också som måste vara uppfyllda.Flertalet tar dessutom en del av sin pension från hemlandet hit. Det är Försäkringskassan (utlandspension) som hjälper till med detta. Jag vet att albaner, bosnier, greker, turkar och många andra har det så.Dock de som kommer som flyktingar från krig som Irak och Afghanistan, Somalia inte har något med sig överhuvudtaget.2010-03-12 @ 20:49:55
Postat av: Svensk tant

Litet nybörjarpaket till Oskar S:Migrationsverkets statistik:http://www.migrationsverket.se/info/793.html

Gå in under PRESS om du söker något särskilt!Om invandringens kostnader:http://www.dn.se/debatt/arbetskraftsinvandring-hjalper-inte-offentlig-sektor-1.974540Lars Jansson: Mångkultur eller välfärd? (Bokförlaget Vitsippan, ISBN 91-631-2438-6.)Ingrid Björkman, Jan Elfverson, Jonathan Friedman, Åke Wedin: Exit Folkhemssverige. En samhällsmodells sönderfall. (Cruz del Sur förlag, Torsby 2005. ISBN 91-87028-02-6.)Finns nedladdad på www.snaphanen.dk.http://www.dn.se/opinion/debatt/journalisterna-morklagger-sanningen-om-invandrarna-1.627362Om kriminalitet:http://www.adlibris.com/se/searchresult.aspx?search=quickfirstpage&quickvalue=Ann-Christine+Hjelm&title=Ann-Christine+Hjelm&fromproduct=Falsehttp://www.dn.se/opinion/debatt/kulturarv-ligger-bakom-invandrarnas-brottslighet-1.421859Brottslighet bland personer födda i

Sverige och i utlandet

BRÅ RAPPORT 2005:17 - googla!Angående ÄFS verkar det vara borttaget från www.pensionsmyndigheten.se. Kontakta deras presstaleskvinna Kristina Kamp!I övrigt: googla, googla, googla!

Lycka till!2010-03-12 @ 20:53:23
Postat av: arvid bengtsson

Pekgul visar tydligt att det inte finns moderata muslimer. När kulturkonflikten ställs på sin spets - och inbördeskriget närmar sig - kommer även de "moderata" muslimerna att radikaliseras. Det var vad som hände i Bosnien, och det kommer att hända här också.

2010-03-12 @ 21:01:12
Postat av: Gubben o Gumman

Socialkommunismens angrepps manual på SD :1 Starta en harmlös dialog ,använd gärna skolgossen

"Lille Olle"

2 Gå och svara under ett annat namn ,mata på med så

mycket "Mambo Jambo snack du kan

3 Blir du avslöjad gå till våldsamma personangrepp,eller stäng av datorn o göm dej under bordet.

4 Vid 10 lögner erhåller du 1 gram "Plurapulver"

på bok kafet Mohammad med den röda geten.

2010-03-12 @ 21:03:42
Postat av: Svensk tant

ÄFS kan sökas av alla, alltså inte bara invandrare. Det tillkom dock för att avlasta kommunernas socialbudgetar från socialbidragskostnader för äldre invandrare som inte har arbetat i Sverige.

12 000 personer uppbär ÄFS.ÄFS uppgår i år till 4 786 kr/mån för ensamstående och 4 044 kr/mån för gift person.

Till detta kommer betald bostad på upp till 6 200 kr/mån för ensamstående och 3 100 kr/mån per gift person.Man får dessutom ha skattefria utländska inkomster på upp till 3 000 kr/mån.Om man vill resa utomlands går det bra att ta ÄFS med sig 3 månader per år utanför EU och hela året inom EU.Till skillnad från övriga pensioner är ÄFS skattefritt och värdebeständigt, alltså ej beroende av börsen.Om man räknar ihop maximalt belopp för ensamstående person hamnar man på 13 986 kr/mån.

Värdebeständigt och skattefritt, som sagt.

Dessutom är hemtjänst avgiftsfritt, eftersom en inkomstprövning redan har gjorts vid ansökan om ÄFS.

2010-03-12 @ 21:18:59
Postat av: Roberth

Sven högaktningsfullt så säger jag detta till dig:Vi skiter i dina åsikter du är en pajas!

2010-03-12 @ 21:19:09
Postat av: vmm

Sven: enligt pensionsmyndigheten är äldreförsörjningsstödet 4786 kronor per månad för ensamstående och 4044 för gifta. Sedan betalas hyran med max 6200 för ogifta och 3100 för gifta. Pengarna behöver man inte betala skatt på. Detta bidrag gäller för alla över 65 som inte bott i Sverige tillräckligt länge (40 år) för att få garantipension.Garantipensionen, som gäller för dom som bott i Sverige mer än 40 år, är 6867 kr per månad för gifta och 7708 för den som är ogift. Dessa pengar ska man betala skatt på och givetvis förväntas man betala hyran själv.Så visst, det är lite olika regler beroende på hur länge man bott i Sverige.Du kan kolla mer själv på pensionsmyndighetens webbsida.

2010-03-12 @ 21:23:22
Postat av: Minotaurus

Man får väl hoppas att Lars Vilks slipper stämma upp - Får man ta hunden med sig in i himlen...

2010-03-13 @ 01:36:28
Postat av: Peter, den förste.

Då vi nu inte längre har allmän värnplikt har vi ju alla tid över att frivilligt organisera oss för att skydda t.ex. Lars Vilks mot potentiella hot.Med ett rullande vaktschema skulle var och en utav oss kunna ägna en dag per år för att skydda alla yttrandefrihetens pionjärer.1 milijon svenskar som deltar i detta kan i grupp om tio skydda ca 250 frispråkiga individer, dygnet runt i evighet, amen.

2010-03-13 @ 03:55:28
Postat av: Cavatus

Som sagt, det finns inga moderata muslimer, bara sekularisera, eller avhoppade, vilket måste bli slutsatsen efter Pekguls utspel. När ska hon växa upp?

2010-03-13 @ 09:05:39
URL: http://www.aktualia.wordpress.com
Postat av: Malin

Som sagt var Sven.Fakta ska man inte komma med,det försvårar din argumentation ,påstår du ju de facto.Grundbulten i ditt resonemang som många vänt sig mot var att du ljög hämningslöst med siffror.Det håller inte på den här sajten av många skäl.Ett kan vara att man jobbar med just handläggning av ÄFS.

2010-03-13 @ 10:13:36
Postat av: Gorm

Det är intressant att moderata muslimer måste ut och ta avstånd från extremisterna trots att de inte har ett dugg med dem att göra.Jag ser ju inte Thoralf Alfsson en enda gång ta avstånd från extremism med kristna förtecken.

Jag ser heller inte Thoralf Alfsson ta avstånd från eller debattera trafficking eller hustrumisshandel som utförs av "vita män".Ett ord - dubbelmoral!

2010-03-13 @ 12:18:22
Postat av: Gorm

Det är också intressant att de fakta som "Sven" kommer med här är något som flera "skiter i".

Det säger ju en del. Hatet mot invandrare/muslimer handlar alltså inte om fakta utan om rena fördomar. Mycket intressant...De fakta som "Sven" nämner angående ersättningar kan vem som helst mycket lätt kolla upp. Men det vore väl hemskt för er om er fördomsbubbla skulle spricka. Så därför vågar ni väl inte ta reda på fakta...

2010-03-13 @ 12:25:32
Postat av: vmm

Fast Gorm, vi var ju flera som kollade upp Svens siffror och dom verkar ju inte stämma alls. Så har han någon källa så får han gärna presentera den. Tänk om det är du och Sven som har fördomar och inte vill kolla fakta...?

2010-03-13 @ 13:45:36
Postat av: Gubben o Gumman

Den som hittar en "moderat måsslim" el en "demokratisk vänsterpartist" räcker upp handenDet går bra att räcka upp att räcka upp handen nu.Fotnot : Fredrik Barbar räknas inte in i kategori 1

2010-03-13 @ 15:35:01
Postat av: Gubben o Gumman

Gorm : Menar du att du gärna vill diskutera dom

1000 kvinnor som säljs i "Konsumbananien" till trafficing varje år.Eller tycker du att Face bok gruppen till "Minne av

Emma" som liger som ett kollie efter att bla ha släpats efter en bil av en "Konsumbanan" skall diskutteras.Dina kompisar i pressen är inte speciellt intreserade av det däremot renovering av kyrkbänkar exempelvis.För du tror väl inte på fullt allvar att etniskt

Svenska män står för den större delen av trafficingen ,isåfall är du inte ett dugg bättre än dom lössen som håller på med det.Det är en fin kvinnosyn du står för dessutom försöka lägga det på etniskt Svenska män.

Givetvis finns det skitstövlar där med.Du verkar vara "spelklar" för V eller FI.

"VFI"= Vrickade Feminister I arbete.Vad menar du med vita män???????Förvarar du Islam behandling av kvinnan är du inte dum utan i behov av förmyndare/vård.Ps Du kan väl skicka en blomma till Emma på sjukhuset stolpskott.

2010-03-13 @ 16:32:40
Postat av: Skånepåg

Hur var det nu med att muslimska män inte kan handhälsa på "otrogna" kvinnor p.g.a. sin religion?Har i eftermiddag via satellit kollat på inomhus VM i friidrott från Doha i Qatar. Då t.ex. de kvinnliga medaljöserna på 60 m häck mottog sina medaljer, delades dessa ut av en i full ”ökenutstyrsel” utrustad muslimsk höjdare. Han gratulerade först genom att ”skaka tass” innan han hängde medaljerna runt damernas halsar!Dags att skicka DO Katri Liina till Qatar så att hon får reda på verkligheten, innan nästa kränkt muslim drar en saga och på nytt får 60 lakan för att slippa göra detsamma i Sverige!

2010-03-13 @ 18:26:04
Postat av: Gorm

Till "Gubben o Gumman":Intressant att det ska till förolämpningar och nedsättande epitet så fort du/ni möter någon med andra åsikter än era egna. Det säger mycket om er och er syn på människor.Jag försvarar inte dålig behandling av människor - oavsett kön, etnisk bakgrund eller vad det nu kan vara. Var har ni fått något så befängt ifrån?Bra att ni erkänner att det finns skitstövlar bland svenska män. Nästa steg borde då bli att kräva av Thorald Alfsson att offentligt gå ut och göra avbön på vägnar av alla andra svenska män. Eller hur? Samma regler för alla.(Som ni såg så skrev jag "vita män" inom citationstecken.)2010-03-14 @ 11:49:50
Postat av: vmm

Gorm: finns det någon som begår terrorhandlingar i vita mäns namn? Finns det någon grupp eller ideologi som är odemokratisk och som säger sig representera vita män?I sådana fall tar jag avstånd från dom. Men grejen är att det knappast är meningsfullt att ta avstånd från en såpass heterogen grupp som vita män eftersom det inte finns någon ideologi bakom. Däremot är det mycket mer konstruktivt att ta avstånd från saker som nazism, kommunism och islamism. Men vissa verkar ha väldigt svårt att göra det, och då måste man ju undra vad det kan bero på...

2010-03-14 @ 12:29:22
Postat av: Gubben o Gumman

Gorm : Du skriver "hatet mot muslimer/invandrare".

Har du inte ens begripit att det handlar om Svensk

invandrapolitik skötsamma invandrare i Sverige.

Eller rättare sagt avsaknaden av den.Sluta upp med att skrämma upp skötsamma invandrare

i Sverige med ditt vänstersnack.Du har ju hamnat på fel plan med din "fotboll"

Det är väl inte Gubben o Gummans fel att du träffar

stolparna hela tiden dessutom på fel plan.Vad du är hittar på ,så är det socialistisk valboskapsimport ,som pågår ,att du inte förstår det, el vill förstå det är ditt problem.

Det viktigaste är att Svenska folket förstår det den 19 Sep.Sverige kommer att må jättebra av lite "Finsk invandrarpolitik" i 30 år sådär, till att börja med.

Kombinerat med ovillkorlig utvisning av invandrare

som begått brott.

Katapulten från 2000 F.kr behöver nödvändigtvis inte användas.Den bör sparas till "Qvisslingar" ,samt riktas Österut.Korrekta fakta har du fått vad är ditt problem.

Då sitter du o babblar om "Svens" Fakta.

Fakta tillkomna i någon källare, el producerade

över en vattenpipa på något bok-kafe är totalt

ointressanta.Det är på ren Svenska oförskämt milt utryckt.

Du skämmer ju bara ut dej själv utan att förstå detAtt du klistrar på människor det ena el det andra

är ditt problem ,lägg inte över din faktaresistens

på oss (Gubben o Gumman) bla.Det bästa med en sådan pajsare som du är är att du

har noll koll på hur det ser ut i dom Nordiska länderna runt om Sverige.Det är din o Sveriges framtid du ser där,vilket bör

framkalla panik hos dej och dina kompisar.Väl möt på valnatten "Gorm" ,då tar multikultifesten slut.

En sak bör du nog betänka : Det är Svenska medborgare ,som röstar på SD den 19 SEP.

Inte tvärtom.

2010-03-14 @ 16:50:25
Postat av: Oskar S

Tack Markus:

Fint tips!http://www.eso.expertgrupp.se/Uploads/Documents/ESO%20rapport%203.pdfVisar på en ekonomiskt mycket mer positiv bild än vad vissa andra hävdar här. Särskilt gillar jag delarna där invandring inte verkar ha någon påvisbar effekt på ekonomisk tillväxt, samt de positiva delarna av invandring för våra pensionärer:)Bloggar och liknande finner jag ingen mening med att leta "fakta" i.

Ett par bra boktips dock.Finner heller inte mycket av värde gällande flyktingbarns ålder på MIG.Sen måste jag också tillägga: Gubben och Gumman, dina kommentarer är sjukt roliga, sätt ihop dina skojjerier till en bok. Folk hade skrattat högt åt dig.

2010-03-18 @ 21:52:45
Postat av: Gorm

Svar till vmm:Du avslöjar din okunskap...

Låt mig nämna grupper som ETA, IRA och Ku Klux Klan.

2010-03-25 @ 13:59:19
Postat av: Gorm

Till Gubben o Gumman:Är ni totalt oförmögna att diskutera utan att komma med oförsämdheter, öknamn etc?

Det avslöjar er tämligen tydligt.De fakta som Sven presenterat här är lätt att kolla upp. Men ni verkar vara skitskraja för det, då skulle era lögner spricka som troll i solen.Förneka inte ert hat mot invandrare, det blir bara larvigt. Med "skötsamma" invandrare menar ni ju de som inte utövar sin religion, inte talar sitt eget språk och beter sig helt som er själva.

2010-03-25 @ 14:03:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0