”DEMOKRATI OMÖJLIGT I EN MUSLIMSK STAT”

I de artiklar som skrivits av Niklas Orrenius i Sydsvenskan och som sedan Barometerns Mats Andersson följde upp tar båda dessa journalister upp min kritik av islam och att jag misstänkliggör muslimer. Ingen av dessa kallar dock mig för islamofob, vilket är förvånande. De tar däremot upp några exempel från min blogg då jag uttryckt mig extra hårt och vid ett tillfälle jämfört islam med nazismen.

I en artikel i Dagens Nyheter den 9 november 1985 skrev Ishtiaq Ahmed att

”En muslimsk stat kan aldrig samtidigt vara en demokrati i västerländsk mening. Den kommer alltid att tvinga sin lära på befolkningen och diskriminera dem som inte har den rätta tron.”

Detta var alltså långt innan den muslimska massinvandringen började till Skandinavien.

Hur många exempel har vi inte sett på hur islam diskriminerar de som inte har den rätta tron i en rad av dessa muslimska stater sedan 1985. Ändå finns det tydligen journalister i vårt land som inte uppmärksammat detta förhållande.

I båda dessa artiklar har dessa journalister skrivit att jag drar alla muslimer över en kam men det är inte riktigt sant. I dessa intervjuer har jag frågar mig var de moderata muslimerna är någonstans och varför de inte kritiserar islamisterna. Varför deltar de inte i debatten?

Som jag ser det kan det egentlige bara finnas två svar på detta. Antingen så samtycker de i det tysta till vad dessa islamister förespråkar eller är de så rädda för att kritisera islamisterna att de förblir tysta. Oavsett vad orsaken är så är min kritik av islam befogad och riktig.

Ett bevis för att de flesta muslimer i det tysta sympatiserar med islamisterna fick vi i Oslo natten till lördagen då ca 1000 taxichaufförer ställde sina bilar i protest mot att en norsk tidning publicerat en Muhammedkarikatyr.

”Hets är icke tryckfrihet” kunde vi läsa på ett av plakaten.Den här demonstrationen visar på vilket stöd islamisterna i verkligheten har. Här finns inga moderata muslimer utan endast anhängare till islamisterna och det samhälle som dessa vill införa med bland annat sharialagar.

Om det nu finns några moderata muslimer så är det dags att de kommer ut ur garderoben och visar var de står. I Kalmar har vi ju vår egen socialdemokratiska muslim, Nasim Malik. Han har varit väldigt tyst på senaste tiden. Varför går inte han ut och kritiserar islamisterna? Han brukar annars vara duktig att kalla till "presskonferens".

Det är på tiden att våra svenska journalister sätter dessa muslimska företrädare under lupp. SVT har tyvärr tagit ner sin film ”Slaget om muslimerna” men den finns på bland annat följande länk. Den är upplysande för den okunnige.

Varför granskar inte lokala journalister de lokala företrädarna annat än att man gör politiskt korrekta artiklar utan att ställa en enda kritisk fråga om t.ex. vilka rättigheter och frihet deras fruar har. Får de gå ut ensamma? Vad anser de om särlagstiftning och sharialagar. Jag är övertygad om att Kalmar kommuns väljare vill ha reda på vad Nasim Malik tycker i dessa frågor.

Men det är nog för mycket att hoppas på att Mats Andersson på Barometern eller någon annan journalist skulle göra något så icke politiskt korrekt som att ställa kritiska frågor till muslimska företrädare. De kan ju anklagas för att vara främlingsfientliga eller till och med rasistiska.

I Danmark finns det dock journalister som vaknat upp från sin törnrosa sömn och i princip säger samma sak som jag skriver på min blogg. Jag måste säga att jag blev väldigt tillfreds med att läsa artikeln i danska Ekstrabladet. Rubriken skvallrade om vad det handlade om ”Alla goda muslimer bör bekänna färg”. Trots att journalisten har goda vänner som är muslimer har han tydligen tröttnat på deras tystnad.

Jag blev heller inte besviken när jag läste artikeln och det citat av Winston Churchill som fanns i artikeln.

”Winston Churchill sagde om muslimerne, at de ved mere om at dø end om at leve.”

Ett väldigt talande citat som tyvärr nog är mer aktuellt i dag än det var på 40-talet.


Kommentarer
Postat av: Gubben o Gumman

Vi kan inte hoppas på Peter Akinder(Östran) heller i denna fråga.

Vi skrev om judeförföljelsen i Malmö, som araber står för ,dom med plakaten på bilden.

Men det ville Akinder inte veta av ,där går den demokratiska- socialistiska- valboskaps gränsen.

Så det inlägget hamnade i det felinställda PK filtret modell 1997.

Den medicinska termen för "plakatmännen" är patologiska lögnare.

Dessa kunde för övrigt ses på Larmtorget i Kalmar,

(Se Thoralf reportage på denna bloggen).

Tur att Thoralf var där när både Barometern och Östra Smålands kamerautrustning var ur funktion.

Svenska judar har inte råd med hycklande chefsredaktörer, dom flyr landet redan.

Eller behöver ni en historiebok med inrikting på 1940-talet i julklapp hycklare.

(Källa : SVT SVD)

Känner du igen symbolen på plakaten kan du ringa din lokala "Röde Börje" och fråga vad som menas med detta.

2010-02-07 @ 21:21:36
Postat av: Sten Hårdh

Många intressanta frågor du tar upp här.

Jag har själv ofta reagerat på det du här säger, dvs var finns kritiken inifrån, när det gäller hedersvåld, självmordsattacker, terrordåd mm. Då hörs aldrig någon imam. Inga taxi chaufförer strejkar för att kvinnors rättigheter ska öka i de muslimska länderna osv.

Tyvärr kan listan göras hur lång som helst.

Islamister slaktar sina egna i olika delar av arabvärlden utan protester från muslimerna i Sverige.

2010-02-07 @ 22:19:04
Postat av: Ibbe

Oslobilden visar en skylt till vänster där Holocaust är felstavat till att börja med. Skyltbäraren har uppenbarligen inte heller ordets betydelse, förintelsen av judarna under andra världskriget,klar för sig. Att jämföra några verkligt roliga satiriska bilder av islam bl.a. på profeten och kalla det för ny förintelse av muslimer är minst sagt snurrigt ,men säger en hel del om hur 1000 muslimska taxichaufförer i den norska huvudstaden, d.v.s. ortopedkiruger,röntgenläkare,atomfysiker, biokemister m.m. uppfattar verkligheten och det är det skrämmande inslaget i den norska demonstrationen. Så löst sitter den demokratiska fernissan hos dessa demonstranter. Som politiker kan man inte naivt tro att "är vi bara snälla och undfallande för kraven, så blir de snälla och kravlösa framöver". Tyvärr är vi här hemma väldigt nära denna politiska inriktning.

2010-02-07 @ 22:38:36
Postat av: Gotiska Kubben

Bra reserach, Thoralf!”En muslimsk stat kan aldrig samtidigt vara en demokrati i västerländsk mening. Den kommer alltid att tvinga sin lära på befolkningen och diskriminera dem som inte har den rätta tron.”

DN 1985Vad har hänt på DN på de sista 25 åren? Varför vill DN Sverige illa?

2010-02-07 @ 23:11:53
URL: http://gotiskaklubben.wordpress.com
Postat av: vmm

Jag ser det som en omöjlighet att en muslimsk stat kan vara en demokrati. En muslimsk stat är ju en teologi med Allah överst och religiösa uttolkare som styr staten rent praktiskt. I en demokrati styr folket och dess valda företrädare.Jag har sett bilder med muslimer som har skyltar där det står "Down with democracy" och det tolkar jag just som att dom inte vill att folket ska stå överst i beslutshierarkin. Demokratin är helt enkelt ett hot mot den muslimska staten.

2010-02-07 @ 23:30:11
Postat av: Nalle i Växjö

Du som är expert på Islam och som läser denna blogg, det vore intressant om du kunde ge exempel på några demokratier under IslamDet måste vara en enkel sak att räkna upp minst 5-10 exempel på länder som styrs med fredens religion som grund och som betraktas som riktig demokrati

2010-02-07 @ 23:41:25
Postat av: danne

bra synpunkt Sten Hårdh, ja varför kritiserar aldrig muslimer händelser i Sverige som hedersmord(skammord),massvåldtäkter på Svenska tjejer/kvinnor mm.

man fattar ju att de gillar att Sverige övertas bit för bit och allt ont som händer Svenskar är bra för dom.jag kan inte förstå Svenska politiker och mediafolk som verkligen vill att Sverige skall bli ett extremt muslimsk delstat i tredje riket -EU.fattar dom inte att alla etniska Svenskar en dag kommer bli ett huvud kortare. änn mer blir nu hatet när Svenskar är i direkt strid mot Talibanerna och två Svenskar har redan dödats och en sårats!

kolla på: www.truthtube.tv och search på "Behead" så faller allt toktrams från Politiskt korrekta drömmare här i Sverige. det finns inga "riktiga" krig i Världen kvar folk är alltför förnuftiga för det.

de konflikter som varit: ex Jugoslavien, Tjetjenien, afrika, indonesien mfl har varit islamkonflikter och de som pågår är ochså islamkonflikter så Islamkriget kommer till Sverige också.

2010-02-08 @ 00:01:02
Postat av: Robin_Shadowes

Danne har rätt, det kommer hit också och det snart. Talibaner kommer åka omring i lastbilar beväpnade till tänderna, bomba ut butiker med "ogudaktigt" sortiment, kolla så folk klär sig "rätt", kidnappa unga tjejer och våldta och tvångskonvertera dem, man kommer besöka skolor och hota flickorna med att om dom inte stannar hemma så kommer dom bli dödade (kommer även gälla svenska flickor), man kommer stanna män på gatan och mäta skägget och är det inte tillräckligt långt så får han stryk, Allt detta kommer vi snart få uppleva även i Sverige. Amputationer och dödsstraff kommer bli vardagsmat. Till slut, jag hoppas innerligt att vår kommentatör World Traveller är bland dom omkomna.

2010-02-08 @ 00:14:12
Postat av: Robin_Shadowes

Till slut, jag hoppas innerligt att vår kommentatör World Traveller INTE är bland dom omkomna.Förlåt något med blev fel men är nu korrigerat.

2010-02-08 @ 00:15:38
Postat av: Gubben o Gumman

Ett litet "kampanjtips inför valet skriv adressen

hit till bloggen ,el tex Politiskt Inkorrekt på dina sedlar.

Folk är nyfikna.

Uppsnappat på PI.

Det demokratiska "terrorvapnet" är sannolikt uppfunnet.

2010-02-08 @ 00:41:23
Postat av: LN

Det mesta av all den jävelskap som Mohammed och Allah själv - genom förmedling av Mohammed, har i beredskap för oss otrogna, såväl religiösa som areligiösa, finns redovisat i koranen och i haditherna. För verkställandet har herr Allah till sitt förfogande en härskara på ett tusen femhundra miljoner anhängare på detta klot. Finge herr Allahs vilja råda ohindrat, skulle dagligen kanske hundratals hektoliter otroget blod flyta och tusentals huvuden skiljas från kafirers kroppar. För att läsa koranen och än värre haditherna för att bli underkunnig om herrar Allahs och Mohammeds planer för oss otrogna, krävs en ihärdighet och en envishet som är få sekulära och tillika förnuftiga människor förunnat. Konfrontationen med rörighet, logikbrist, smaklösheter och all annan skit, som dessa båda heliga skrifter innehåller, blir till slut helt överväldigande. Men nu skall det snart bli slut på detta. En för vanligt folk kanske läsbar bok, en 'Koran för barn och kafierer'(!), är i antågande. Iraniern Kader Abdolah, som egentligen heter 'Hossein Sadjadi Ghaemmaghami Farahani' och som 1985 flydde till Holland och som är känd för en begränsad svensk publik genom att hans bok 'Het huis van de moskee' - 'Huset vid moskéen' ganska nyligen lästes som följetång i SR P1, släpper ut en dubbelvolym: 'Budbäraren, en Mohammed-biografi och Koranen, omarbetad, förkortad och översatt till holländska'. Vi kommer nog snart att ha dem här i svensk språkdräkt. Som ett litet smakprov ur den engelska översättningen följer ett kort utdrag ut sura 68 'Pennan'."This is how We punish the infidels in this life. And after death, the punishment will be worse yet. But gardens of delight shall await the pious.

No, We shall not treat believers and infidels alike.

Mohammad said to them, ‘What happened to you,

why are you doing these things?

Maybe you do not have a book in which you can read it all?’

Leave the infidels to Us. We shall destroy them without a sound.

For the time being, We shall give them room to do what they want.

For Our plan is firm. So, Mohammad, be patient. And await the judgement of your Creator and do not be like the man in the belly of the fish who

impatiently, angrily, and desperately cried out to his God.

You do realise that if God had not helped him, he would have ended up humiliated in a barren place.

Mohammad! When the infidels behold you delivering Our signs, they want to throw knives with their eyes. They say, ‘He is mad!’

But you are not mad, Mohammad.

And the Koran is a warning for the people."Det var väl inte svårläst? Och som vanligt är vi otrogna och vår plågsamma död på tapeten!

När Rushdie citerade och skrev om koranens Satansverser gick det snett - hur skall det gå nu för den gode Kader Abdolah - den som lever får se.

2010-02-08 @ 01:30:28
Postat av: Arne Ollon

Vet ni vad muslimerna tycker om er då haha I Sverige finns fler muslimer än sverigedemokrater och det känns skönt.http://piv.pivpiv.dk/

2010-02-08 @ 02:40:43
Postat av: Arne Ollon

Vet ni vad muslimerna tycker om er då haha I Sverige finns fler muslimer än sverigedemokrater och det känns skönt.http://piv.pivpiv.dk/

2010-02-08 @ 02:41:59
Postat av: Arne Ollon

Vet ni vad muslimerna tycker om er då haha I Sverige finns fler muslimer än sverigedemokrater och det känns skönt.Ni är bara avunsjuka för att de kör fina nya bilar och har snygga tjejer som är trogna.http://piv.pivpiv.dk/

2010-02-08 @ 02:44:36
Postat av: Gubben o Gumman

Tittar man på muslimsk demokrati bygger den på den gamla skämt tesen "Vi kompromissar vi gör det på mitt sätt"Framför allt i kvinnofrågan "skammord",balkongflickor etc.Detta är inget vi i Sverige skall acceptera 2010

Hade vi haft en informativt frisk press hade detta aldrig fått ske.Så springer bla Gudrun omkring o babblar om jämställdhet.

Sveriges kvinnojourer har blivit dövstumma,Svensk polis blundar.

Kostnader för tolkar är skyhög, där är en av anledningarna till att vi ser lite poliser ute.

Allt handlar om pengar,ingen stackare vågar säga något för då är journalisterna där med sina rasistpekpinnar.

Man kan aldrig bli rasist för att man värnar om pensionärer o ungdomar i sitt land,finns det inga ordlistor på redaktionerna.Journalister kallar SD för främlingsfientliga med rötter i nanzismen.

Detta sker samt som judar enligt SVD förföljs i bla

Malmö av araber.

Har man inte blandat ihop vilka som är rasister i Sverige?

Frågan är vad är det för människor som jobbar i Svensk media.

Vilken människosyn har dessa ,vilken kvinnosyn har dessa ,vilken syn har dessa på Svenska socialförskringssystemmet.

Man skriver om problem med snöröjning men vägrar ta in genmäle om att SFI i KALMAR kostar 6.5 miljoner per år.

Vad är detta för människor ,som förvägrar sina bet kunder objektiva fakta.

Kan man pissa mera på en kund/arbetsgivare isåfall hur då?

Hur tänker dessa människor tänker dom överhuvudtaget el är det känslokalla robotar?

Vem har intresse av att utbetala lön för detta

mörkande o ljugande.

Barometern är en borgelig tidning, var någonstans då?

Hur kan dessa "journalister" sova gott om nätterna när man skyddar brottslingar ,samt indirekt producerar flera brottsoffer.Kollegorna i Europa måste ju ta sej för pannan exklusive Danmark o Norge.Vad är det för människor som arbetar på Svenska tidningsredaktioner hur ser dom på allas lika värde

kvinnor i Sverige tex, gruppvåldtäktoffer rånmördade pensionärer mord på öppen gata.För det är väl inte människor med samma manual som dom som gjorde halt utanför ghettot i Warzava 1944

och genom det gjorde det möjligt för den lille mannen med mustaschs mördare, att slakta tusentals judar.Vad är det egentligen för människor på våra Svenska tidingsredaktioner ,är det människor?

2010-02-08 @ 02:46:13
Postat av: Gubben o Gumman

VARNING Arne Ollon är förmodligen vår nya fel lobotomerade vän på rättspsyk klicka inte på länken.

2010-02-08 @ 02:56:21
Postat av: Tore (preact)

Ha, ha, härligt Thoralf, bara ge journalisterna på käften!

Arne Ollon är ett ollon! Förståndet går i kapp med åldern! Är du 14 eller?

2010-02-08 @ 03:06:05
Postat av: Gubben o Gumman

A O : En IQ runt 85 ger bara korkade "dvärgar"

mot det hjälper inte häftiga bilar.

Kusingifte är ett otyg.

Brudarna du talar om är försumbara för Sverige, för dom finns inget hopp ändå bara en rad blåtiror i bästa fall.

2010-02-08 @ 03:09:25
Postat av: LN

Hörru' Robin_Shadowes - satans språkmarodör! (2010-02-08 @ 00:14:12)Snart är du nere på blattenivå vad gäller dina skriftliga framträdanden.Det finns en ordklass benämnd infinitiv som med några få undantag ALLTID föregås av partikeln ATT, även kallad infinitivmärke.

Dessutom, futurum uttryckes i svenskan antingen med KOMMER ATT+verb eller skall+verb.Säger blatten: - jag kommer döda dig, så menar han ATT han SKALL, dvs ATT han AVSER någon gång i framtiden ATT DÖDA dig. Kanske KOMMER han ATT göra det - men han uttrycker sig felaktigt. Men tänk om han menade presens!

Söker du -"kommer att"- på Google, får du 15 miljoner träffar. Varför?Skaffa dig en språklära - gärna äldre (antikvariat) - och slå i dig några enkla språkregler, sådana som varje folkskoleelev för bara 50 år sedan behärskade i klass 6 eller 7.Det tillkommer varken dig eller blattarna eller SFI-arna att omvandla svenskan till något slags pigeon- eller MENA-dialekt.Låt inte Muslimmåna och Dhimmifredrik få rätt:

- svensk kultur (inkluderande svenska språket) - vad fan är det?

2010-02-08 @ 03:13:07
Postat av: Hulda

Så länge som Imaner och andra präster tolkar "Guds vilja" til sin och regimens egen fördel kommer aldrig Islamska länder att få demokratier.

Nu avrättas unga regimkritiker i Iran för att de är "fiender till Gud" dvs. kritiker till den styrande överklassen som lever gott och förtrycker folket med "Guds" hjälp.....

2010-02-08 @ 07:56:02
Postat av: Hajen

Det finns inga svenska journalister längre, bara politiskt korrekta knähundar. Jag kan inte förstå hur dessa ynkryggar har mage till att kalla sig journalister.

2010-02-08 @ 09:32:11
Postat av: Allemand

LN,Varför skriker du? Tror du att saker går bättre hem bara för att du skriker? Hoppas att du inte är lärare.

2010-02-08 @ 10:57:12
Postat av: Allah

Det samhälle muslimer förespråkar står långt ifrån det vi har här. Våra samhällen kretsar kring folkvilja och ansvar. Muslimska samhällen bygger kring en önskan om att vad du ska få i paradiset. Detta är en av många anledningar till att länder med islam förfaller. Man lever inte i samhället, utan är fast i en önskan att nå en plats där det finns outtömliga källor av honungsmjölk.Själv föredrar jag rättvisa, frihet och jämlikhet. Men dessa saker är idag haram i Sverige.

2010-02-08 @ 11:01:32
URL: http://allahuakbar.se
Postat av: Inge Sandén

Först av allt skall det klargöras att islamism och nazism är två identiska läror.

Vidare är det som så, journalister såsom Niklas Orrenius,Mats Andersson och Peter Akinder är identiska med journalister som härjade mestadels på Aftonbladet från 1935 till 1943.

På den tiden lät det så här,man måste vara snäll mot Hitler, om man kritisera nazisterna öppet,kan dom bli arga och börja kriga mot oss.

Orrenius och hans polare,man får inte kritisera islam,fördå kan dom bli arga,bränna våra flaggor,hotar att döda och spränga alla kritiker i luften.

Som alla vet ,går det till så i de länder som styrs av islamisterna.

I Sverige är dom på frammarsch,men mest håller de sig till stenkastning och våldtäckt på våra flickor.

Torgny Segerstedt var den journalist,som var modigast i att kritisera sina kollegor.

Thoralf Alfsson vågar modigt stå upp mot dessa fega PK-iter och får för det ta emot,att de i sina PK-tidningar skriver en massa lögner och tål inte att Thoralf har en egen blogg.där han kan bemöta deras PK-dravel.

Ett folk som slåss för sitt land,kan aldrig förlora.

2010-02-08 @ 11:05:36
Postat av: Inge Sandén

Först av allt skall det klargöras att islamism och nazism är två identiska läror.

Vidare är det som så, journalister såsom Niklas Orrenius,Mats Andersson och Peter Akinder är identiska med journalister som härjade mestadels på Aftonbladet från 1935 till 1943.

På den tiden lät det så här,man måste vara snäll mot Hitler, om man kritisera nazisterna öppet,kan dom bli arga och börja kriga mot oss.

Orrenius och hans polare säger,man får inte kritisera islam,fördå kan dom bli arga,bränna våra flaggor,hotar att döda och spränga alla kritiker i luften.

Som alla vet ,går det till så i de länder som styrs av islamisterna.

I Sverige är dom på frammarsch,men mest håller de sig till stenkastning och våldtäckt på våra flickor.

Torgny Segerstedt var den journalist,som var modigast i att kritisera sina kollegor.

Thoralf Alfsson vågar modigt stå upp mot dessa fega PK-iter och får för det ta emot,att de i sina PK-tidningar skriver en massa lögner och tål inte att Thoralf har en egen blogg.där han kan bemöta deras PK-dravel.

Ett folk som slåss för sitt land,kan aldrig förlora.

2010-02-08 @ 11:10:44
Postat av: emil

Orrenius tiger inte om farorna med extrema tolkningar av islam direkt. Han har skrivit massor med granskande artiklar om detta. Exempel:http://sydsvenskan.se/system/topicRoot/Haram_-_f_rbjudet_enligt_islam/http://sydsvenskan.se/sverige/article566847/Raddade-flicka-fran-tvangsgiftebr--lever-under-hot.htmlhttp://sydsvenskan.se/sverige/article566682/Fatma-fick-kampa-ensam.htmlhttp://sydsvenskan.se/sverige/article566402/Svart-hindra-att-barn-gifts-bort.htmlPostat av: Roberth Ström

Repalu krävde av judar att fördöma Israel. När uppmanar han muslimerna att fördöma allt som de ställer till med. Moderata muslimer yeahh right..

2010-02-08 @ 11:40:48
Postat av: Gubben o Gumman

Inge Sanden : Bra inlägg om Svenska sjömäns insikter om andra länder på Mopsens Blogg.

Problemen med Islam är nu större än Peter Akinder mfl

Det pågår enligt uppgifter i SVT samt SVD judeförföljelser i Malmö av araber.Källa SVT SAMT SVD.Detta bör mailas ut till nyhetsredaktioner runt om i världen .

Gärna till USA, sätt igång att jobba SDU.Det är valår det gäller att få bort så många som möjligt av diktaturens kreatur från riksdagen i höst.

Du/Ni kanske förstår varför.

Datorn är inte bara till för att titta på avklädda

tanter o farbröder el läsa Kenza.

Samma sak som hände via nanzisterna i Tyskland

sker i Malmö 2010.

Under tiden placerar Ingmar Repalu ut kopparstatyer av Emil i Lönneberga i Rosengård.

En av kandidaterna till Svenskt mästerskap i idioti.

Vilken politisk färg denna idiot har får du räkna ut själv.

Sveriges riksdagspartier blundar, samt kallar SD för än det ena eller andra.

Dessa satans fähundar skall stoppas med Internet.Dessa journalister som mörkar detta är precis exakt

av samma kaliber som Inge skriver.Glöm aldrig scenen i Jolos fina serie "Någonstans i

Sverige där den rike fabrikören vänder ned fotot

på den "lille mannen med mustasch", och istället vänder upp fotot på Winston Churchill.

Dagens lästips: Aftonbladet ,där Moderaterna talar om vad Lars Ohly o hans parti är.

Klockrent.

2010-02-08 @ 12:16:03
Postat av: AWSvensson

Så kan det gå när mussarna inte får sin vilja idenom , finns det någon som i framtiden överhuvudtaget funderar på att anställa dessa varelser. Destruktivt folk finns ju alltid.

Postat av: Vänd mot mecca

Äntligen, nu förstår folk vad skåpet ska stå synd bara att killen inte fick 120000:-http://www.svd.se/nyheter/inrikes/af-far-bota-for-diskriminering_4227973.svd

2010-02-08 @ 12:34:15
Postat av: Micael Foghagen - SD - kalmar

Jag har en längre tid funderat över vad som är den största skillnaden mellan Kristendom och Islam.

2010-02-08 @ 12:45:48
Postat av: Micael Foghagen - SD - kalmar

Här gick det fel på tangentbordet... jo, Kristendomen ger oss ett rättesnöre för hur vi människor ska må bra - Islam handlar uteslutande om att Allah ska må bra.

2010-02-08 @ 12:48:30
Postat av: Gubben o Gumman

DO "visar vägen" skall man skratta el gråta.

Dubbla lagböcker och nu detta vakna Svenne snälla.

Man seriöst illa berörd.

Hur fan kan så mycket socialistisk dårskap samlas i ett och samma land.

Kan vi inte expotera lite till Cuba el NordKorea.

2010-02-08 @ 12:51:00
Postat av: LN

Allemand!

Jag är mycket lågmäld och jag menar väl. Jag har uppmärksammat att i blogg-/nätsammanhang förekommer det att bruk av versaler anses vara fult och liktydigt med att skrika. Detta är emellertid inte en vedertagen W3C-konvention. Men, står inte sedvanliga HTML-taggar som <i>, <b>, <a> osv till förfogande, må det kanske vara tillåtet att tillgripa annat sätt att utmärka vad som åsyftas. I mitt fall kan det knappast misstolkas - om man inte avsiktligt önskar göra det.Robin_Shadowes!

Ett förtydligande. Tro nu inte du också att jag skriker åt dig. Jag finner din flit och ditt engagemang beundransvärda, och än mera slagkraftiga blir dina inlägg och kommentarer om du vårdar dig om språket. Detta senare gäller förövrigt samtliga som tar till orda här på Thoralfs "top-scoring" blogg - ingen annan nämnd men ej därför bortglömd."Robin - Patrioter - i sann revolutionär anda - grip till vapen! Fatta pennan! Låt oss bekämpa den skändliga och fosterlandsfientliga fienden: de 7:s gäng, PK-eliten, dhimmijournalisterna, Jan Hjärpe, Leif-imam-Karlsson, Lena Sundström och alla de andra tusentals folkförädarna och medlöparna."

De måste alla till slut få bita i gräset! ;-)

2010-02-08 @ 12:57:44
Postat av: Hulda

Enligt Repalus tankar om Judar i Sverige så ska väl alla Muslimer i Sverige ta avstånd från attentatet som dödade två Svenska officerare......

2010-02-08 @ 13:10:10
Postat av: Allemand

LN,

"Detta är emellertid inte en vedertagen W3C-konvention."Enligt gängse Internetnormer är versaler liktydigt med skrik, inte bara anses, utan det är så.

2010-02-08 @ 13:16:35
Postat av: Roberth Ström

Största skillnaden är ungefär 600 år och reformation. Kristendomen var som Islam på tidig medeltid men har utvecklats. Islam hör inte hemma i väst!

2010-02-08 @ 14:37:07
Postat av: Hajen

När skall sossarna upphöra med sin förföljelse av Malmös judar? Varför ingriper inte regeringen? Varför tiger DO?

Vad säger Mona Muslim och Bengt Vetbästeberg?

2010-02-08 @ 14:40:05
Postat av: LN

Allemand!

...hittat på nätet:

Två fjortistjejer sitter på bussen och diskuterar en kille.

Tjej 1: Asså, typ igår kväll när jag pratade med Jesper på MSN så skrev han värsta weird!

Tjej 2: Asså, typ som på bilddagboken då eller?

Tjej 1: Ah! Han skriver som värsta läraren! Han skrev med stor bokstav i början på varje ord!

Typ: Hej Jessika. Asså!

Han skrev hej med stort H och Jessika med stort J!

Så jäkla störande, kändes som om det var ett jävla prov.

2010-02-08 @ 15:29:00
Postat av: MA

Den danske journalist som säger att goda muslimer bör bekänna färg förstår nog inte islam. Han skriver: "Islam er en god religion. Den er grøn, og den er social, men den misbruges ofte af ondskaben."

.

En god religion?

.

http://vimeo.com/9174801

.

Bättre vet Ayyan Hirsi Ali. Efter 4:30 i länken ovan talar hon om att det finns olika muslimer men att (jag hör tyvärr inte allt i den ekande lokalen) "Islamic doctrine itself, they find as the Quran and following the example of Muhamed ... Hadith ... Sunnah ..., that is incompatible with Western .... it's incompatible with human rights". Hon nämner att det där står hur kvinnor, otrogna, judar och homosexuella ska behandlas.

.

Den muslim som kritiserar muslimer för att de strider i Jihad, t ex omvälvande protester mot att muhammedbilder publicerats, stöts antagligen ur muslimska samfundet som otrogen, och det är väl själva kärnan i samt vad som hållit ihop "goda" religionen islam. (Jihad är väl bärande idé i islam, och att inget får ändras där Muhammed är gud och hans liv lag.)

2010-02-08 @ 17:47:02
Postat av: MA

Intressanta uppslag som vanligt här, glömde jag att skriva.

2010-02-08 @ 17:49:13
Postat av: Allemand

LN,

En funktion av Sosseskolan, inte mycket att göra åt.

Vi får väl hoppas att Kapten Folkparti lyckas vända det rätt. Mitt enda hopp är att det blir rätt stavat på gravstenen.(-:

2010-02-08 @ 17:49:16
Postat av: Kalle på Spången

Måste säga att det var bra skrivet av Thoralf. Han fångar problematiken väl med att exemplifiera med taxichaufförerna. Hur moderata är dessa egentligen?Man kan jämföra hur jag själv som moderat kristen skulle reagera om någon publicerade en karikartyr på Jesus. Förmodligen skulle jag tycka det var ganska roligt och snarare instämma än att börja skrika som en stucken gris.Rätten att att häda religoner måste vara oinskränkt.2010-02-08 @ 19:00:30
Postat av: Stefan K

Tänk om science fiction filmernas värld existerade? Tänk om någon uppfann en tidsmaskin och kunde resa bakåt i tiden?

Vore det inte intressant att då resa till 1500-talets Sverige och ta med sig 10 personer i olika åldrar, från olika socialgrupper och av olika kön till nutidens Sverige. Förmodligen skulle dessa 10 personer vara lika svåra att integrera i dagens samhälle som vissa grupper från den muslimska världen.

Med risk att röra upp känslorna hos hela den samlade pk-eliten, så vill jag ändå hävda detta: Det finns grupper som inte kan integreras i ett modernt västerländskt samhälle. Deras syn på demokrati, jämlikhet och mänskliga rättigheter skiljer sig så till den milda grad från det samhälle vi i vår del av världen har byggt upp, att krockar och konfrontationer är oundvikliga.

2010-02-08 @ 20:23:13
Postat av: Robin_Shadowes

Hade jag haft en tidsmaskin så hade jag åkt längre tillbaka i tiden och kvävt pedofeten mohammed i sin linda.

2010-02-08 @ 21:23:36
Postat av: peerpede

Islam är som olja och vatten, två oförenliga enheter.@Robin_Shadowes, du har en "tidsmaskin" det ä

r bara att uttala orden "allahua Akbar" och du är tillbaka i profetens tidevarv...

2010-02-08 @ 21:37:10
Postat av: peerpede

Islam och demokrati är som olja och vatten, två oförenliga enheter...Ska det vara och inget annat ;)

2010-02-08 @ 21:38:37
Postat av: Peter, den förste.

@Roberth Ström: "Kristendomen var som Islam på tidig medeltid men har utvecklats."Inte alls! Enligt min ringa kunskap så är det så här:I kristendomen är Jeusus rike inte på jorden medans islam skall styra jorden; detta leder ju i kristendomens fall till ett sekulärt styre och islams fall till ett teokratiskt styre.Detta kan kort sammanfattas som så att: En troende kristen kämpar med sig själv, en troende muslim kämpar med andra.Således: Om det under medeltiden fanns kristna präster som styrde och ställde i Jesus namn så hade de inget stöd för detta i skrifterna medans om en islamsk präst ställer och styr i Allahs namn så finns det stöd för det i deras skrifter.P.S. Rätta mig gärna om jag har fel.

2010-02-08 @ 23:38:14
Postat av: MA

Peter, den förste. Bra distinktion [OBS: detta inte polemik; kunde inte låta bli att skriva denna reflektion], men genom både den organisation kyrkan är och den ideologi man har har man fått inflytande i samhället. Bl a funktioner i familjeliv, samt sociala uppgifter. Sen minns vi Galileo Galilei, som stod upp mot en kristen doktrin. Sedan fanns sådant som vidskepelse om häxor efter naturkatastrofer i samhället, där kyrkan inte tog avstånd utan spelade med. Kyrkan har inte revolt på sitt program, utan vill ge den kejsaren vad denne tillhör men ser honom som världslig (och alltså i motsättning till kyrkan). Kyrkan var nog därmed en människans advokat mot överheten och hade väl funktioner som numera sociala myndigheter har. Därmed var visst "styrande och ställande" med människor och deras status kanske inte utanför kyrkans ansvarsområde, men man ska nog inte överdriva hårdheten där. Bl a landslagar tror jag visar att kristendomen tillförde rättigheter och (vagt, men...) "mjukhet".

.

I romarriket anses slaveriet ha avskaffats tack vare kristendomen, och många anser att upplysningen är en följd av vårt kristna arv. Säkert en paradox för de som lärt motsatsen.

.

I tredje riket var väl nationalsocialisterna rädda för kyrkans makt, som de inledde försök att kväsa men sen inte vågade ge sig på, vilket kanske visar förtrogenheten till den och dess betydelse i samhället.

.

Beträffande frihet kanske de som levde för 250 år sedan skulle häpna över att man inte utan att sätta sin status och position i samhället på spel är fri att säga vad man anser om invandringspolitik eller orsaken till att det blev 0.3 grader C varmare mellan 1980 och 2000. Kyrkan idag ser nog sin uppgift som att Vara God i Världen, där "himlen kommer till jorden", "ordet blir kött" mm, men blir det på de områden politiken definierar. Därmed blir kanske kyrkan osjälvständig och en megafon för makten idag. Den som stigmatiseras för att denne försvarar CO2-utsläpp eller önskar mindre muslimsk invandring (säg den på migrationsverket som avskedades efter att ha bloggat om Israel) går nog inte idag i första hand till kyrkan för att få stöd, trots att det de drabbats av strider mot vad ett frihetlig västerländska samhället bör vara samt kyrkans uppgift borde vara att försvara människan, individen, inte dagens politiska deviser.

.

Kyrkan spelar alltså med i dagens politiska nycker och har nog därmed tappat sin sälta. Men det är inte en politisk uppgift att kontrollera kyrkan, t ex för att ge den sälta åter. Det vore en omöjlig paradox. Kyrkan ska vara fri. Problemet nu är att kyrkan försöker låtsas vara aktör på den politiska spelplanen istället för att anta sin ursprungliga uppgift.

.

Kom i detta nu på att politiken kanske även blivit mer "religiös" i meningen att värdeladdad symbolik fått allt större vikt i politiken. Det gynnar nog vänstern och t ex MP och fungerar nog väl ihop med universitets relativistiska metoder. Om nu kyrkan är mer världslig och politiken mer "religiös", är det lite i linje med islam, där de två förenas?

.

(I kyrkan tror jag att ny teologi -- Karl Barth var viktig -- suddar ut gränserna mellan det världsliga och det gudomliga, och det har säkert varit kyrkans s a s "akademiska drivkraft" för denna utveckling, men bl a panteism torde bli följden.)

.

Jag tror inte heller att en person under medeltiden eller för 250 år sedan skulle ha gillat islam. Ta t ex Voltaires Candide (där våra universitet idag nog säger att Voltaire var en rasistisk vit man från det kristna väst, eller?).

.

Miljörörelsen, starkt vänsterinfluerad, kuppade i nutid klimatforskningen. Inom humaniora anammas metodologier som s a s ger progressiv förstörelse. Man anar att där (kanske särskilt inom sociologi) vänstern är överrepresenterad bland professorer. Har sett undermåliga uppsatser med grova sakfel godkännas med högt betyg, där inga vågat invända mot den starke marxistiska professor som bestämt utfallet efter att de som antytt fel ignorerats av honom.

.

Frihet är nog något man måste kämpa för. I och med stor invandringen från områden med annat mindset och separatism (segregering), har denna kamp fått ännu en dimension och front -- vilket allvarligt försvårar den.

2010-02-09 @ 08:15:23
Postat av: MA

Vill till min orerande "utläggning" ovan (beklagar till bloggposten ev. ämnesavvikelse) lägga detta:

.

Politikens kärnuppgift är att bl a att försvara det samhälle som uppnåtts, där kristendomen är och har varit central i och med våra (samhällets) värderingar. Det har även inneburit en s a s geopolitisk strid med krig. På så vis har politik indirekt men ofrånkomligt försvarat även kyrkan/kristendom. Beträffande liberalteologi -- avskaffande en existerande gud, objektiv tro och i förlängningen önskvärda värderingar (en parallell till akademisk utveckling mot relativism?) -- förefaller kyrkan ha bedrivit krig mot sig själv, inifrån. Plötsligt står basen för samhällets värderingar på nihilismens barrikader.

.

Denna relativism torde uppmuntra mångkulturalism, då den inte ser till individen och dennes frihet (*), utan till att alla värderingar har samma värde och ska vara fria att existera (även om det innebär förtryck; som också, i kollektivistisk kontext, relativiseras). Men olika värderingar med implikationer på lagen som går diametralt mot varandra kan inte samexistera utan splittring av samhället (seperation) och/eller ett tillstånd av allmän oreda. Det senare kan man nog tänka sig under en transition mellan samhället uppbyggt på nuvarande värderingar och ett uppbyggt på t ex muslimska värderingar (där styre och religion är oskiljaktiga).

.

Allmän oreda är också ett tillstånd som de som gillar revolt och revolution (progressiva) sällan har något emot, utan de analyserar taktiskt fenomen i samhället som skapar oreda som något positivt; som grogrund för revolt. Där ser vi revolutionärer som Andreas Malm, som inte har något till övers för yttrandefrihet för mig som borgare och kallar mig islamofob, xenofob och arvtagare till Hitler (som iofs var progressiv revolutionär). Det senare i försök att använda dagens av human kristendom dominerande språk (diskurs) för sina syften.

.

Dessa älskar förstörelse för förstörelsens skull. Liberaler önskar knappast det förtryck de inte inser blir följden, medan radikala vänstern inte har problem med vilken inskränkning i yttrandefriheten som helst. De är helt enkelt demokrati-anafalbeter.

.

-

(*) Kristendomens ursprungliga utgångspunkt var väl individ som fri varelse i ansvarsrelation mot Gud och medmänniskor.--

OBS. Säg till om jag "spårat ut", är reaktionär stenålder eller bara har fel rent allmänt. Detta bara tankar. Sådana är till för att diskuteras och ifrågasättas med andra tankar. Ett och annat ovant perspektiv kanske finns? Detta mer filosofi än politik, men politik behöver väl värderingar i botten för att realisera ett fritt och bra samhälle ...som var en sensmoral med det jag skrev.

2010-02-09 @ 10:09:42
Postat av: MA

Rättelse. Ovan stavade jag demokrati-analfabeter fel. Är tydligen en "anafalbet". :)

2010-02-09 @ 10:15:44
Postat av: Katinka Glahd

Islam är INTE förenligt med demokrati och kommer ALDRIG att bli det.Att prata om moderata muslimer är som att prata om moderata nazister.

Att vi själva får betala för avskaffandet av vårt välfärdssamhälle i den goda toleransens namn tycks verka helt ouppenbarat för många svenskar som sover sin Törnrosa sömn.Detta blir värre dag för dag när islam breder ut sig alltmer.

Muslimerna själva motarbetar all integrering av sig själva i vårt moderna,sekulariserade samhälle.

Oinsatta,naiva,nyttiga idioter till politiker och deras medlöpare till folkförräderiet, har utan att förstå detta och mot alla avtal med sitt folk ,på ett ytterst oansvarligt sätt påfört samhället,stora och allvarliga skadeverkningar som kommer att bli till konsekvenser för kommande generationer,av en dimension som framstår som fasansfull.

De som kommit hit och som bekänner sig till islam kommer från länder där folk stenas till döds,grävs ner,sprängs,hängs och våldstages om sharialagarna inte åtlyds i deras hemländer.

Ändå kräver de att få leva här efter deras hemländers regler,kultur och lagar.

De kräver ochså att de skall ha särrättigheter på bekostnad av etniska svenskars yttrandefrihet.

De äro förvisso objudna gäster som uppför sig som herrar i vårt hus.Många av dem har dock tyvärr inga som helst skrupler när det gäller att leva på och missbruka svenskars inbetalda medel till socialförsäkringarna .Och våra myndigheter strör pengarna över dessa,krävande gamar utan att skämmas det minsta.Och dansen macabre går över stock och sten.Islam är en bakåtsträvande ,politisk rörelse,en stillastående religion med skygglappar,där männen konstant jämrar sig över,att de inte blir respekterade.

Islam förtrycker sina anhängare,precis som islam förtrycker kristna i muslimska länder,och de flesta muslimer är inte i stånd att försörja sig själva på något sätt utan kommer att leva på bidrag livet ut,så länge pengarna i Sverige räcker.

Inget kommer att kunna gå framåt om denna vidskepelse tar över västvärlden.

Om inte de sekulariserade länderna samlar sig och en gång för alla säger stopp för denna underliga,stolliga, intoreanta våldsförhärliggande politiska rörelse,som helt frankt går ut med att den är ute efter världsherravälde och inget annat,

så väntar det en ofattbar,vidrig framtid för kommande generationer i de länder detta gäller.

Vi kan ju bara se på vad som hände med den före detta välfärdsstaten Libanon!!!

Det är otroligt,att varje gång "VI" ger upp ännu en bit av vårt samhälle till dem mest intoleranta monokultur världen hittills har upplevt,så förklaras det med, att det är därför "VI" är mångfaldigt ,tolerant land!

"Den som ger upp sin frihet för en tillfällig trygghet,fötjänar till sist ,varken trygghet eller frihet".Benjamin Franklin.

2010-02-09 @ 12:12:37
Postat av: Peter, den förste.

@MATack för ett mycket bra och klargörande inlägg! Tror dock att inlägget var allt för abstrakt för dagens journalister att greppa; Ty de kan ju inte skilja på varken höger eller vänster, ditt eller mitt.

2010-02-10 @ 00:14:36
Postat av: kjgk

Taxichaufförerna är nog för förtryckfriheten.

2010-02-11 @ 07:49:34
Postat av: johanna

”En sverigedemokratisk stat kan aldrig samtidigt vara en demokrati i västerländsk mening. Den kommer alltid att tvinga sin lära på befolkningen och diskriminera dem som inte har den rätta tron.”

2010-08-27 @ 07:48:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0