JAN GUILLOU EN TRAGISK FIGUR

Jag vet inte om Jan Guillou läser min blogg men omöjligt är det inte. I så fall kanske han läste vad jag skrev på nyårsafton på min blogg.

”Jan Guillou ”Sverigedemokraterna är inga rasister”
Under ca en vecka följde Jan Guillou vår partiledare Jimmie Åkesson och många förväntade sig nog ett riktigt snaskigt reportage från Guillou men så blev inte fallet. Nu efterhand kan jag fundera på om inte detta var starten på den opinionsframgång som Sverigedemokraterna haft under 2009.
Tack Jan Guillou!”

Det kanske var detta som fick Jan Guillou att skriva dagens artikel i Aftonbladet där han motsäger sig själv och därmed framstår som en mycket tragisk figur som försöker rädda sitt eget skinn. Att först stödja Sverigedemokraterna i en artikelserie och sedan bli avslöjad som KGB-spion under samma år är nog för mycket även för Jan Guillou. Etablissemanget har nog vänt Guillou ryggen.

Nu är det avbön som gäller för denne tragiska figur i sin pälsrock.


Kommentarer
Postat av: Dunderminnet

Utmärkt betraktelse av herr Guillou, Thoralf.

Karl verkar inte veta vad han ska tycka, men vad folket bör tycka, det måste kablas ut.Förresten så dyker ordet "rasist" upp 27 gånger i artikeln i olika former.Detta måste vara REKORD.Eller så försöker han nöta ut ordet så att det knappt betyder nått längre. Vilket media iofs redan lyckats med.

2010-01-03 @ 16:57:48
Postat av: Gubben o Gumman

Att du använde hans omdömme om SD löste med största sannolikhet ut denna artikel.

Läste det själv gjorde han nog inte,men uppringd har han nog blivit.

Order kom från den politiske kommisarien.Kan SE hamna i Expo så är det inget att be för.

Dom ofrivilliga tarmrörelserna blir kraftigare och kraftigare hos dom odemokratiska krafterna.Alla begriper att han är tvingad till detta,dom som inte begriper det finns det ändå inget hopp för.

2010-01-03 @ 17:11:57
Postat av: Robert

Janne använder inte internet, allt viktigt i debatten trycks på papper.

2010-01-03 @ 17:15:04
Postat av: Nalle i Växjö

Nu ska vi vara snälla mot Jan Guillou, för han har det inte så lätt.Enda chansen att få något publicerat är att försöka ge SD en käftsmäll, men vem tror på Jan Guillou längre.För vems räkning jobbar han denna gång?2010-01-03 @ 17:24:42
Postat av: Dragan Klaric

Hur kan man bli så patetisk som Janne just har blivit? Är det anklagelserna om spionage som har gett han kalla fötter och nu så ska han avreagera sig på SD?

2010-01-03 @ 17:24:55
URL: http://www.klaric.se/
Postat av: allemand

En desperat artikel från en desperat man. Han kan inte ens mejla, hans fru sköter det.

2010-01-03 @ 17:25:24
Postat av: Kalle

Jan Guillou bugar sig djupt mot mammons gud (pengarnas) numer bugar han sig mot mecka så att hans byxknän är utnötta. Rumpan som pekar upp mot skyn har hans kolleger sparkat på upprepade gånger med sina stora KGB kängor. Guillou har gått ned för räkning (!) nu försöker han rädda så mycket av sitt anseende och pengar som helst.För min del är det mycket försent. Han är enbart tragisk med ett flott yttre i form av en päls som ett kokett fruntimmer.2010-01-03 @ 17:36:16
Postat av: Stefan K

Guillou har väl alltid varit en person som älskat uppmärksamhet. Har han inte fått det genom ett antal upptäckta magplask, har han själv skapat uppmärksamheten genom olika uttalanden som fladdrat hit och dit som ett höstlöv i motvind.

Karln är inte trovärdig och hans tid som en intressant person har runnit ut för länge sedan och därav bitterheten.

I Aftonbladets artikel utnämner han Sverigedemokraternas väljare som rasister, men då måste jag tillrättavisa honom. Jag återfinns själv bland de 4% som enligt Guillou besitter unkna, intoleranta, smygrasistiska och främlingsfientliga tankar. Fel Guillou!

Jag ogillar inte människor med annan hudfärg, annan religiös tro, annan etnicitet eller annan sexuell läggning.

Däremot ogillar jag skarpt den invandringspolitik som också de sju i riksdagen numera erkänner vara ett stort misslyckande. Nåja, möjligen med undantag av Guillous bundsförvanter i vänsterpartiet. Att detta misslyckande drabbar alla som lever lagligt i vårt land är väl ingen direkt nyhet. Vårt lilla land och vår lilla ekonomi kan inte lösa världens alla problem, men Guillou liksom Lars Ohly vägrar att lyssna på kritik. Bättre då att stoppa huvudet i sanden, blunda och skrika på rasism när människor inte längre accepterar den utveckling (eller avvecklingen) som pågår.

2010-01-03 @ 17:54:14
Postat av: AWsvensson

Ny demokrati smygrasistiskt, jo jag tackar. Deras program hämtat från socialdemokraternas proposition 1990/91:195 som de inte vågade stå för utan mobiliserade tillsammans med övriga partier ett krypskytte mot Ny Demokrati. Här hade Ian & Co tassat in på ett känsligt område som kunde inneburit en omvälvning inom den svenska väljarkåren, det kunde bara mötas med de tyngsta Boforskanonerna. Man "vann slaget" på den svenska kulturens bekostnad. Att man sedan genomförde det mesta är ju oviktigt då det kom från den goda sidan.Men säg den glädje som varar, nästa problem dyker upp , inte så konstigt när man bara sopat det under mattan, dvs Sverigedemokratern med en agenda som bara går ut på att man skall tillämpa de konventioner vi skrivit under , Geneve och Dublinkonventionen, samt den lagstiftning som reglera invandringen och harmonisera till övriga Europa. Är det inte märkligt att man kan få fan för att man vill tillämpa svensk lagstiftning.

2010-01-03 @ 18:00:29
Postat av: Niklas Bergström

Lågt skrivet av Guillou, verkligen en kass nödåtgärd från Guillou. Tycker att karn tappar trovärdighet riktigt ordentligt

2010-01-03 @ 18:21:16
Postat av: Anonym

2010-01-03 @ 18:31:18
Postat av: Quantrill

Jaha, där ser du. Jag sa ju att du inte skulle tackat landsförrädar kräket Guillou.

Guillous förtroende måste dock vara helt förbrukat nu även hos de mest förhärdade socialisterna, men man kan väl aldrig vara säker.......

2010-01-03 @ 18:41:46
Postat av: Dille i Momåla

Han använde ordet rasist 27 gånger… Kan nog vara så att han vill marknadsföra sina böcker och filmer i de områden av världen där man kallar SD för rasistiska.Kanske han tar tillvara sina affärsintressen på detta osmakliga sätt?

2010-01-03 @ 18:48:05
Postat av: Magnus A

Vilken sorglig rappakalja. Tycker nästan lite synd om Guillou när jag läser dravlet. Kan inte ha varit utan ett antal promille i blodet.

2010-01-03 @ 19:50:28
Postat av: Inge Sandén

Det är Jan Guillou själv,som är den största rasisten,som trampar på Svensk mark.

Om man måste skriva rasist 27 ggr. i tron,att landsförrädare stämpeln som sitter i hans panna för all evighet,skulle på så vis tvättas bort,har den självgode Jan Guillou skadat sig själv mer än han skadat SD.

Ingen i detta land bryr sig,vad en landsförrädare säger.

För övrigt var det KGB,som gav oder om att Guillou skulle avslöja Sveriges hemliga underrättelseorg,då IB störde Sovjets planer.

2010-01-03 @ 19:56:43
Postat av: Calle

Guillou har tydligen svårt att hålla låg profil,vilket borde varit naturligt efter att han blivit avslöjad som landsförrädarkollega till Vidkun Quisling.Quisling gick nazitysklands ärenden och Guillou arbetade åt kommunistsovjet. 2 likställda diktaturregimer.Med tanke på hur det gick för V.Q. har J.G. klarat sig väldigt bra undan, och borde vara nöjd med det och därmed hålla flabben!

2010-01-03 @ 20:33:35
Postat av: peerpede

Som jag skrev på Fria Nyheter:"Det finns väl ingen orsak att bry sig om vad denna pompösa jöns menar och tycker.

Killen är färdig med stort F i det goda sällskapet efter avslöjandet av hans landsförräderi.

Det börjar efterhand vara stor likhet mellan Jan Guillou och Björn Ranelid, en annan pompös vinkelskriver där tävlar med sig själv i uppmärksamhet...."

2010-01-03 @ 20:43:26
Postat av: Peter a

De sista orden Jan G skrev:"Men vill verkligen fyra procent av befolkningen rösta på ett idiotparti som förklarat sig öppet rasistiskt? Det tror jag faktiskt inte."var ju ungefar som han skrev i den forsta artiklen i AB en tid tillbaks, men med motsatt mening. Forut menade Jan G att SD inte kunnat vaxa sig stort om de var rasister och att folk skulle uptacka det om sa var fallet.Han fick uppdraget av Aftonbladet att umgas med SD och skriva om det, men Aftonbladet TRODDE att de skulle bli en stor hatartikel. Nar det inte blev sa, sa maste AB's ledning ha exploderat av ilska, de har nu beordrat Jan G att skiva den hatartikel de betalade for tidigare.Jan G ar bara ett FNASK som skriver det han uppdragsgivare vill.Kom hag att Jan G ar en islamist, (inte muslim) som ni far helt klart for er om ni laser hans hyllningbok fran 1970 till Saddam Hussein.Han tolererar ingen kritik mot islam eller muslimer, jag antar att han fick mycket bra betalt for att skiva hyllningboken till Saddam, hans asikter rakar sammafalla med hans hans skriverier, ibland.

2010-01-03 @ 21:15:29
Postat av: Tobbe

Det starkaste karaktärsdraget som iallafall jag kan se hos herr Guillo är den gränslösa självgodheten. Detta verkar vara en man som lever allena för uppfattningen att han är så mycket bättre, så fantastiskt intelligent att han inte ens behöver diskutera sakfrågor med mindre bemedlade. Denna klokskap gör honom till överstepräst för sanningen, ty sanningen är inte folkets förren den kommit över den utvaldes läppar.Denne man förvånade mig dock då han för en gångs skull VAR sann och viftade bort rasistanklagelserna mot SD. Nu inser jag att det antagligen bara var en kärleksstund med det egna egot. För tänk så njutningsfullt det måste varit att snuva häpna radiojournalister och chockade skrivande kollegor på det tilltänkta frossandet i SD:s rasism. Återigen stod han där ensam, skrockande med sanningen. "Jasså, det trodde ni?" Ännu en gång fick den gamle silveryggen känna att han visste så mycket mer, BEGREP så mycket mer än alla andra.Nåväl, nu har väl syntax error drabbat den ofelbare. SD har lagt fokus på Guillos lilla skötebarn islam och då måste ju något ske, men vad? Inte kan den allsmäktige tillstå att han haft FEL? Nej nej. I texten anar man brasklappen att Åkesson och Guillo diskuterat hur läget ännu inte var moget för en såpass renhårig och öppen (rasistisk?) politik som det RASISTISKA Dansk Folkeparti saluförde. Där ser ni själva! Den ofelbare VISSTE alltså vad som skulle komma... Då var SD "inget rasistiskt parti" och nu spottar en sur Guillo ur sig "ett öppet rasistiskt idiotparti"... Kan man ana att den gamle sälpälsen är sur för att han känner sig bortgjord? Lugn Guillo, SD är fortfarande inte rasistiskt. Du däremot är fortfarande en alltför självgod gammal man.Jag är hemskt ledsen att Ugglas "nummer 1" verkar vara bortplockad från tuben, men lyssna på den vid tillfälle... Veeem kan den handla om? =0)

2010-01-03 @ 21:25:35
Postat av: Rättvis

Någon nämnde Quisling. Här är en länk som visar när han dömdes till döden. Tycker att ett litterärt pris Quislingpriset, borde instiftas. Föreslår Jan Guillou som pristagare.

2010-01-03 @ 21:38:52
URL: http://www.youtube.com/watch?v=yOQOT3axaPs
Postat av: Roberth Ström

Janne G insåg att all såg snett på honom efter hans vecka med Sd. Sen efter hans spionaffär behöver han lite cred som de säger thats it folks!

2010-01-03 @ 21:51:29
Postat av: Helene

Ingen tar väl denne muslimkåte dåre på allvar? Har aldrig läst något av hans skit och byter omgående kanal om han förekommer på TV.

2010-01-03 @ 21:53:55
Postat av: Nalle i Växjö

Får den Svenska Statliga Radion hantera sanning hur som helst.I Dagens P4 Extra behandlades ämnet och dom ensamkommande barnen som blev avslängda i Sävsjö och den i dags rikskända prästen beklagade alla främlingsfientliga kommentarer han fått .Beklagligtvis var jag tvungen att gå ifrån radion en kort stund in i programmet, och kan inte återge exakt vad som berättades, men tänkte lyssna i efterhand på webbradion.Tråkigt nog finns inte dagens sändning än för lyssning, men när jag var inne på programsidan för P4 Extra passade jag på att läsa och lyssna på dom klipp som fanns tillgängliga.Mycket förvånad upptäckte jag att all information i Sävsjöfallet endast handlade om den gamla och felaktiga informationen som först gick ut i media.Inte ett ord om det verkliga händelseförloppet med flyktingsmugglare och SJ.Väntar med spänning på när klippet från dagens sändning är tillgängligt, men min fråga till SR är.Får Sveriges Statsradio handskas så vårdslöst med fakta om olika händelser utan att korrigera felaktiga uppgifter.

Det har verkar som DDR i sina värsta dagarPostat av: Tobbe

Guillou helgarderar! =0)http://frianyheter.wordpress.com/2010/01/03/guillou-helgarderar-sd-intrade/

2010-01-03 @ 22:18:48
Postat av: Dille i Momåla

PK brukar ju säga att det inte finns någon svenska kultur. För oss som har en annan mening kan den här visan vara värd att lyssna på.

Om Guillou lyssnar: Sätt det inte i halsen!

Postat av: Stone

Guliou läser bara pk-media och rör sig runt på Östermalm. Så vad denna småfeta rödtopp tycker om verkligheten är inte dagsaktuell.

2010-01-03 @ 23:02:19
Postat av: Nicklas Eriksson

"en tragisk figur"Och det ska man höra av själva definitionen på någon som har misslyckats, en sverigedemokrat! Som dessutom på allvar tror att det blir någon förändring om hans lilla toppstyrda parti kommer in i den i stort sett maktlösa Riksdagen=)Ha ha ha ha ha ha! Mer sånt!!!

2010-01-04 @ 00:35:40
Postat av: World Traveller

Nicklas Eriksson, vad aer du sjaelv foer en tragisk figur? Vidkun Quisling som din stoersta idol? Eller aer det kanske Marx, Mao, Pol Pot eller varfoer inte Pedofilprofeten Muhammed?

2010-01-04 @ 05:43:42
Postat av: Robin_Shadowes

Låt dom kalla oss vad dom vill. Vi kan ju ändå trösta oss med att vi åtminstone inte är landsförrädare som kräket Gijo.

2010-01-04 @ 06:08:35
Postat av: Stefan K

Nicklas Eriksson

Det lilla obetydliga partiet vänsterpartiet sitter i riksdagen med färre eller lika många väljare (beroende på vilket opinionsinstitut) som Sverigedemokraterna. Detta lilla obetydliga parti kan om vi har otur, hamna i en svensk regering.

Nå Nicklas, ska detta lilla obetydliga parti ta avsked från riksdagen och avsäga sig sin regeringssamverkan? Ett sånt litet och obetydligt parti behövs väl inte?

2010-01-04 @ 10:30:27
Postat av: dinosaurien

Jag tycker att folk ska undersöka Jans egna syften, som t.ex. motiven bakom Arn-sviten...

2010-01-04 @ 14:44:12
URL: http://dinosaurien.blogspot.com/
Postat av: Johan Rydén

I kronologisk ordning:1. Jan Guillou följer med Jimmie Åkesson ett tag (minns inte hur länge, var det en vecka?) och ser SD inifrån. Han noterar och memorerar allt han ser.

2. Efter en inifrånanalys publicerar Jan en artikel i Aftonbladet där slutsatsen är att SD inte är rasistiskt.

3. SD gör ett rasistiskt utspel.

4. Jan publicerar en ny artikel i Aftonbladet, denna gång menar han att SD visst är rasistiskt, och han drar sig dessutom till minnes hur SD uteslutit alla öppna rasister, vilket han såg under 1.Undra på att många som väljer att hänga kvar i SD känner sig lite ömma efter en sådan mörbultning, och känner att de måste försöka kasta tillbaka lite skit på Jan?F.ö. hoppas jag både SD och KD landar någonstans mellan 3,0 och 3,9 procent i höst.

2010-01-04 @ 15:09:56
Postat av: gunsan

@ Johan Rydén3. SD gör ett rasistiskt utspel.

- Och min fråga är således var du har hittat detta rasistiska (?) utspel?uteslutit alla öppna rasister, vilket han såg under 1.

- Och följdfrågan på detta är, hur vet du då att det finns dolda rasister inom Sd?Vill du även avslutningsvis definiera din tolkning av ordet rasist, efetersom det numera totalt tycks ha förlorat sin ursprungliga betydelse i PK-världen?

2010-01-04 @ 15:38:34
Postat av: Henrik S, 35, Gbg

Otroligt synd att Aftonbladet inte tillåter några läsarkommentarer beträffande Jan Guillous kolumn om SD. Hoppas bara att Jimmie Åkesson får chansen till en replik på kolumnplats någon av de närmaste dagarna.Jan Guillou menar alltså att SD står för en "antirasistisk" politik, om det inte hade varit för Jimmies debattartikel i oktober - som han menar var "öppet rasistisk". Dock har Jimmie själv förklarat att han med sin artikel inte avsåg att kritisera vare sig muslimer eller islam som religion, utan det svenska samhällets anpassning till islam (t.ex. kravet på att svenska läkare ska utföra omskärelse "på icke-medicinska grunder" m.fl.ex).Men allvarligt talat Jan: Är islam verkligen en ras? Är det Jimmie Åkessons fel att den halva miljon muslimer som på kort tid kommit till Sverige och särskiljer sig från andra religiösa grupper genom att kräva en massa särrättigheter just för dem, råkar vara av en annan etnicitet än majoriteten svenskar?Ska muslimer ha en särskild rätt att kräva särrättigheter, baserad på deras etnicitet, än t.ex. Jehovas Vittnen eller andra trossamfund vars medlemmar är etniska nordbor?Är man rasist gentemot asiater om man kritiserar kommunismen, eller inte vill att kommunister ska ha särrättigheter i samhället som andra inte har?Som sagt, nu väntar vi på att Jimmie Åkesson ska få samma utrymme som Guillou i Aftonblaskan.

2010-01-04 @ 17:41:19
Postat av: Robin_Shadowes

Gijo har vitvaskat krigsherren och massmördaren Saladin i sina Arn-böcker och filmer. Enligt landsförrädaren så var tydligen den engelske kungen Richard Lejonhjärta en krigsfärbrytare jämfört med Saladin som bara var en stackars missförstådd muslim med bättre och högre kultur än dom barbariska engelska (och svenska) kristna barbarerna. Sluta läs hans böcker och se hans filmer. Ni bara gödslar landsförrädarens plånbok så att han kan gå till banken med sitt äckliga självgoda flin på läpparna. Gijo är islam-kramare BIG time!

2010-01-04 @ 21:46:36
Postat av: Skånepåg

@ Robin_ShadowesTror att det var en 5-6 år sedan som Jan Guillou var med i ett norskt TV-program, som även sändes i SVT, där man inbjudit olika nordiska författare. I slutet av programmet talade han med stor övertygelse om, att det var tack vare det muslimska inflytandet på Sverige inom alla områden som landet hade utvecklats genom århundradena. Den kvinnliga programledaren blev synnerligen förvånad, "riktigt hajade till" och avslutade med att det "detta har jag aldrig hör talas om förut"!Min bättre hälfts kommentar till detta häpnadsväckande och fullständigt befängda påstående, är inte skrivbart!P.S. Någon som minns vilket program det var?

2010-01-04 @ 22:03:52
Postat av: Adversus

Man kan inte kommentera Jan G krönika på aftonbladet. Det är lite svagt. Han kastar skit på Newsmill också. Newsmill är ju på en helt annan nivå och tidsdimension när det gäller samhällsdebatten än Aftonbladet. Där är debattnivån på en annan nivå. Hade han kurage så skulle han väl själv publicera artiklar till sitt försvar på Newsmill och sedan möta de som kommenterar. Se hur tex Hedi Bel Habib gör. Det är mer imponerande. Jag håller inte med om något han skriver men hans sakliga retorik imponerar på mig.

2010-01-04 @ 22:52:07
Postat av: Gittan

jag har heller aldrig gillat den där karln,En uppblåst översittare,Sitta där på Östermalm eller på sitt "landställe" å krittisera,Kom till Södertälje(JAG som infödd sedan generatoner är i minioritet)Å ska vi prata om invandrar fientlighet,då kan vi börja med invandrarna själva.Och så är det så bland mina invandra vänner så tycker dom ochså att vissa muslimer inte ska va här å kräva sina rättigheter,Ta seden dit man kommer.

Jag tror att SD kommer överstiga 4%.

Å måtte resten av packet ut

2010-01-05 @ 10:43:15
Postat av: MX

Guillous artikel andas desperation och verkar mestadels bygga på önsketänkande.

Att SD nu skulle rasa i opinionen efter Åkessons islamartikel t.ex när alla mätningar efter det visar på att SD stiger som en raket i opinionen och har varit Sveriges fjärde största politiska parti i två mätningar.Sen är är det ju extra barnsligt att publicera den fulaste bilden de kunde hitta på Åkesson i anslutning till artikeln.Han passar även på att smutkasta "förtals- och skvallersajten Newsmill" för att det är många Sverigedemokratera som läser där. :)

Patetiskt.

2010-01-05 @ 16:41:23
URL: http://mxcartoons.blogspot.com/
Postat av: Rättvis

PK har länge tigit om utplundringen av pensionärerna. Men den senaste sänkningen av pensionen, som syns först nu den 1) januari, tycker sig till och med SVT vilja kommentera.Men att pensionärerna utplundrats till förmån för blufflyktingar tiger förstås PK om. Men det är besvärande för PK att det finns info om detta på diverse bloggar.

Och när argumenten tryter så plockas rasistargumentet fram.

2010-01-06 @ 22:33:26
Postat av: Rättvis

Här är länken. Och pensionssänkningen syns först när pensionen ska betalas ut nu i januariPostat av: sk

Vad vet ni alla som är "unga och-TROTS DET- klokast i världen". Har ni levt i Öst? och som invandrare i Väst? Jag tror inte det. Att ni är klokast.....

2010-01-07 @ 12:48:34
Postat av: Henrik

Den respekt man en gang hade for Guillou ar ju i och med detta lagvattenmarke fran hans sida som bortblast.

Instammer i fragan till JG: Sen nar ar muslimer en ras!?

2010-01-21 @ 20:35:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0