ÄNTLIGEN PUBLICERADE ÖSTRAN

Före jul publicerade Östran det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Perssons angrepp på Sverigedemokraterna i Kalmar. Det hela grundar sig i den debatt som utspelade sig vid senaste kommunfullmäktigemötet den 21 december där jag underkände de beslutsunderlag som fanns i ärendet om ett nytt avtal med Migrationsverket om att ta emot ytterligare 175 personer. Jag yrkade på en återremiss av ärendet för att underlagen skull kompletteras med uppgifter om hur det gått för de ca 500 personer som Kalmar kommun tagit emot under de senaste 3 åren.

Johan Persson svarade inte på min frågor under debatten utan valde istället att berätta hur mycket Sverigedemokraterna kostar Kalmar kommun varje år. Senare publicerade han även ett blogginlägg med detta innehåll och samma text publicerades även i Östran den 23/12 som en ”julklapp” till läsarna.

Jag skrev givetvis ett genmäle som jag skickade till Östran under mellandagarna och jag har väntat och väntat på att detta skulle publiceras då tidningen lovat göra det. I tisdags förstod jag att mitt genmäle skulle publiceras idag p.g.a. att Östran under tisdagen publicerade inte bara en artikel, utan två artiklar där man till och med tar hjälp av deckarförfattaren Stieg Larsson för att locka läsare till dessa artiklar som är en ”uppvärmning” till mitt genmäle.

Rubriken på mitt genmäle har givetvis Östran satt, inte jag! Läs mitt genmäle.

Personligen tror jag att Johan Persson idag ångrar sitt utspel i kommunfullmäktige och att han istället skulle ha hållit sig till ämnet i det ärende vi debatterade. Då hade jag aldrig fått chansen till detta genmäle i den socialdemokratiska tidningen Östran. Så jag får passa på att tacka Johan Persson för detta.


Kommentarer
Postat av: Sven Duva

Bra att du ligger på.



SVD har idag en snyftartikel om att ingen i Vellinge vill ha in skäggbarnen i sina egna hem. Inte ens politikerna som ville ha dem till kommunen.



Hur ser det ut i Kalmar? Har Johan Persson eller någon annan politiker i kommunalfullmäktige öppnat sina dörrar? Gör Rydström det?

Postat av: AWSvensson

Har man fått ett bra strupgrepp så gäller det att skaka om sitt byte. Det värmde i kylan att denne sosse får uppleva att det finns politiker som inte stillasittande ser på när de goda ryggradslösa som sätter sin egen karriär före folkets väl blir konfronterade med sin egen medicin.

2010-01-07 @ 11:02:50
Postat av: Kalle

Strålande gjort Thoralf. Du är ett stort plus för SverigeDemokraterna.

2010-01-07 @ 11:21:08
Postat av: knegarn

Var det inte en familj någonstans i landet som förbarmade sig och tog hem ett sådant där förvuxet skäggbarn... som sedan tackade för omtanken genom att våldta familjens 11-åriga dotter?



Vem fan vill ha in sådana neanderthalare i sina hem? SVD's redaktion kanske kunde föregå med gott exempel där?

2010-01-07 @ 11:44:36
Postat av: Fredrik

Det börjar bubbla ilska lite överallt i det svenska samhället och med all rätt.



Sanslöst hur lättvindigt bidragskåta får stanna!



Läs och begrunda!



Postat av: Fredrik

Är detta mitt Sverige?



Detta börjar bli vardagsmat och det skrämmer mig!

Har vi blivit så likgiltiga så vi liksom bara rycker på axlarna när vi ser och läser sånt här?



Vad är det jag betalar skatt för?



Ja inte för att det ska daltas med kriminella !

Säger inte att långa straff hjälper och gör en mindre kriminell men det skyddar allmänheten och det kan vi aldrig förneka eller föringa.



Vårt samvete har blivit så stort att det fått motsatt effekt och utnyttjas som ett billigt luder.



Kvittar liksom om man sköter sig eller försöker för man har varken mer stöd eller hjälp än en människa som är tungt kriminell och skiter blankt i samhället och vilka konsekvenser han eller hons gärningar har på samhället.

Hur ska man då kunna motivera nån att "sköta sig" om vårt kollektiva "samvete" gör så att det spelar ingen roll om man gör det eller inte.



Eller våra gamla som knappt har pengar för dom rent av stulits av staten i deras pension system.



Men invandringspolitiken kostar miljarder och många har definitiv inte förtjänat rätten att vara här eller få ta del av vårt system men man bara pumpar ut pengarna!? Men inte en tanke på att ge våra pensionärer? Makabert dåligt!



Måste säga att jag tycker det är jävligt märkligt faktiskt hur Sverige i sin hets att bli nåt världs samvete inte tar sitt ansvar och vågar säga stop eller nej till saker utan "Flummet" tyckas ha tagit över hela samhälls strukturen?



Skrämmande!



Ta er en ordentlig funderare på vad som krävs i Sverige för att det ska kanske börja ställas en massa obekväma frågor angående det mesta!







Postat av: Fredrik

Läs och ta er en funderare!

Postat av: allemand

Fredriks länk är undangömd av NM, alla måste jobba för att få fram den till så många som möjligt.



URL: http://www.newsmill.se/artikel/2010/01/07/nu-m-ste-migrationsdomstolarnas-arbete-granskas

2010-01-07 @ 12:41:57
Postat av: Hajen

Vi gör väl ett hembesök hemma hos Johan Persson så att vi kan räkna de flyktingbarn som han har öppnat sitt hem för. Tänk så storsint av Johan att göra det som han kräver av andra.

2010-01-07 @ 14:41:39
Postat av: LP

Thoralf, vi behöver dig i Malmö! Flytta hit!

Postat av: C.H

Och framför allt så behöver vi dig här i Norrköping.

2010-01-07 @ 16:28:38
Postat av: AWSvensson

Du kan bli rik Thoralf, du behöver bara hota med att flytta till annan ort för att de ska honorera dig för att låta bli. Dessutom skulle nog Johan Persson erbjuda dig ett fett avgångsvederlag. Men kampen måste föras vidare så lite nytt från Merith Wager gör att man inte slappnar av.

Postat av: S-E karlsson

Kan inte låta bli att komma med följande : Den professor som för några år sedan skrev boken Mångkultur eller välfärd , har glömt namnet på honom ,men iallafal hade han gjort en uträkning att invandringen då kostade 300 miljarder per år ! Nu skyller man pensionsänkningarna på finanskrisen ! Jag själv tror mer på att det är invandringens kostnader som gör att pensionerna ska sänkas , det är ju våra skattpengar som går till invandringen lägg de pengarna på pensionerna istället , det är väl vi som jobbat fram den välfärd som numera börjar urholkas mer och mer på grund av att det tas emot för många som ska gå kanske resten av sitt liv i Sverige , utan att komma i arbete . S-E Karlsson .

2010-01-07 @ 17:39:40
Postat av: AWSvensson

Lars Jansson är den du söker ,S-E Karlsson

2010-01-07 @ 17:53:00
URL: http://www.bgf.nu/nr/04/3/ljintervju.htm
Postat av: AWSvensson

http://www.bgf.nu/nr/04/3/ljintervju.html

2010-01-07 @ 17:55:58
Postat av: Anonym

Det måste vara svårt sitta i belutande majoritet i en kommun.

På Öland tex räcker inte skolmaten så barnen blir mätta enligt artikel i Östran däremot är det inga problem att ha 10-15 ensamkommande barn i varje kommun till en årskostnad på 10 miljoner eller så.

Bidrag från staten7skattebet är 800000kr/per år ett

tag sedan betalar Mörbylånga samt Borgh

2010-01-07 @ 18:38:24
Postat av: Gubben o Gumman

Forts. Sedan tar skattebetalarna från Borgholm o Mörbylånga vid.

2010-01-07 @ 18:40:13
Postat av: sdlars

Johan Person har helt rätt 60-tals invandrarna bidrog till uppbyggnad av vårt samhälle jobbade hårt och försörjde sina familjer anpassade sig till vårt sämhälle och stod oss kulturellt nära.

I dag jagas våra cansersjuka in i döden av Försäkringskassan samtidigt som invandraena övergöds med allehanda bidrag utan att göra någon motprestation, arbetslösheten stiger trots detta fortsätter den vansinniga importen av araber, somalier, zigenare och andra som har en kultur och religion som förskräcker. Arbetskraft finns att hämta i våra grannländer och övriga Europa.



inte kan bidra med något annat än att införa en medeltida barbarisk religion som inte har i det här landet att göra bränna ner och



Hur kan den där Persson påstå att dagens invandrare tillför denna

2010-01-07 @ 18:46:14
Postat av: Roberth Ström

Lars Jansson bok ger bara en fingervisning men hans resultat är inte riktigt bra att hänvisa till

2010-01-07 @ 19:19:10
Postat av: Peter a

Mycket bra skriven artikel av Thorlaf. Sjalklart maste tidigare beslut i kommuner analyseras innan man gor om samma sak igen.



Johan Persson framstar som en komplett idiot, en ofattbart korkad manniska. Om alla valjare fick reda pa hur ointelligenta de etablerade politikerna verkligen ar sa kan de rimligtvis inte bli atervalda.



I en valkampanj behover man bara anvanda deras egna ord for att avsloja dem. Det storsta hotet mot Perssons aterval ar hans egna ord och forehavanden.



Fortsatt avsloja dem Thorlaf, hoppas SD politiker i andra orter gor samma sak och skriver om det i en blog sa valjarna far reda pa vad som hander.

2010-01-07 @ 19:20:26
Postat av: Kalle

"Franska myndigheter utvisade på torsdagen en radikal imam som enligt regeringen i flera månader uppviglat sina anhängare i Parisområdets moskéer att "resa sig" mot västvärlden." Källa DN.



DEt är inte första gången Frankrike gör något sådant.



Vive la France.

Postat av: S-E karlsson

Roberth Ström ! Vi kanske måste dubbla hans siffror det är ju ändock några år sedan han skrev boken . Ännu d--------e är det ju i så fall !

Mvh S-E Karlsson .

2010-01-07 @ 21:11:03
Postat av: Cabben

En gammal (2004) men ack så lysande text av Hanne Kjöller där hon sågar Expo och ger en känga åt Herr Larsson som du kanske kan trösta dig med i pajkastningen från Joahn P.

http://www.dn.se/opinion/signerat/hedersmordsdebatt-utan-heder-1.249191

Kommer du kandidera till Riksdagen?

2010-01-07 @ 22:42:12
Postat av: Gustav III

På DN pågår debatten för fullt om den s.k. globala uppvrämningen. Tidningen har väldigt svårt med mitt inlägg om nazi-Tyskland. Det fria ordet finns hos Thoralf!



quote

När det gäller propaganda, så var Goebbels en stilbildare med substans. Det gällde att dunka in budskapet. Därtill hade han kontroll över alla dåtidens media, dvs. radio och film. Det är inte svårt att föreställa sig hur det var, men icke desto mindre så röstade det tyska folket aldrig för mer än ca 45% för nazisterna under diktatur. Hur motståndskraftigt är det svenska folket, när budskapet om IPCC:s domedagsprofetior dunkas in av media utan tvång? Det är vid denna punkt som det skär sig. Svenskarna tror att informationen är allsidig men så är ju inte fallet. Hur blir det då? Är vi smartare än tyskarna? Det återstår att se!



unquote



SD borde säga något i den s.k. klimatfrågan. Samma skit där som med massinvandringen!

2010-01-07 @ 23:56:49
Postat av: Robin_Shadowes

Här ett par valslogans åt sjupartiet som jag generöst i multikulturell anda bjuder på.



Låt ropen skalla

Ett skäggbarn åt alla



Alla(h) skäggebarn skall med!

2010-01-08 @ 00:39:26
Postat av: I mörkaste Småland

Suveränt genmäle!



Jag gissar på närmare 12 % för SD i september.

2010-01-08 @ 01:01:14
Postat av: Timglas

Bra debattinlägg. Saknade dock bara uppgifter från SCB om andelen utrikesfödda bland de som mottagit ekonomiskt bistånd exempelvis 2008.



Det skulle få en del sossar att öppna ögonen.

2010-01-08 @ 03:10:49
Postat av: Gubben o Gumman

Expressen nätet : Vänersborgs arena hos kronofogden...

2010-01-10 @ 08:09:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0