NYTT AVTAL MED MIGRATIONSVERKET

I Kalmar kommunfullmäktige är man främlingsfientlig, har skrämmande människosyn och respekterar inte alla människors lika värde om man begär en återremiss på ett nytt avtal för flyktingmottagning därför att underlaget är bristfälligt.

I underlaget saknades en utvärdering av hur de flyktingar som mottagits under de senaste tre åren klarat att etablera sig i samhället. Jag efterfrågade hur de etablerat sig på arbetsmarknaden, hur stort bidragsberoendet är, utbildningsnivå och t.ex. hedersrelaterade problem. Dessutom fanns inga kostnader angivna i underlagen utan endast bidragsnivåerna från Migrationsverket. I mina ögon ett fullständigt undermåligt underlag att fatta ett nytt beslut om mottagning av ca 175 så kallade ”flyktingar”.

Utan att jag hade sagt ett enda negativt ord om så mycket som en liten mus blev jag beskylld för att vara främlingsfientlig, ha skrämmande människosyn och inte respektera alla människors lika värde. Flosklerna haglade från dessa duktiga pk-politiker. Så fort kommunen lägger upp detta på nätet kommer jag länka till det.

Jag tog upp den artikel i Dagens Nyheter där Ilmar Reepalu tar upp SKL:s rapport där man anger att staten endast ersätter ca 22 procent av kostnaderna för flyktingmottagningen. Jag tog även upp det genmäle som moderaternas kommunalråd Bo Frank skrev i Smålandsposten för någon månad sen där han skrev att staten bara ersätter ca halva kostnaden .

Jag passade även på att vissa ett diagram över hur stor ersättning kommunen mottaget år för år de senaste 10 åren från Migrationsverket. Jag tror de flesta var väldigt okunniga över dessa siffror! Om de sedan kan använda sin matematik med hjälp av hur stor del som staten ersätter av kostnaderna så får det förhoppningsvis fram den summa som flyktingmottagning kostat Kalmar kommuns skattebetalare. Sedan är det upp till var och en att avgöra om det är rätt eller fel.


Ersättning till Kalmar kommun.  Totalt närmare 190 miljoner kronor.

Får någon dag sedan kunde vi läsa om en 62-årig man som ”jagades” av försäkringskassan i Kalmar.
Han hade hittats död vid sitt köksbord. Trots att han hade jobbat under många år hade han nu endast ca 6000 kronor att leva på och då skulle hyran betalas på 4000 kronor. Läs artikeln i Östran.

Detta är bara ett exempel på riksdagspartiernas människosyn och hur de praktiserar alla människors lika värde. En så usel ekonomi kan bara en riktig svensk få, som dessutom jagas av försäkringskassan.

Vid kvällens kommunfullmäktigemöte beslutades att endast utreda Linnéuniversitetets placering vid Ölandskajen som huvudalternativ med kompletterande område Elevatorkajen och Malmen. Vi i Sverigedemokraterna motsatte oss detta förslag och yrkade istället att Malmen och Brofästet skall utredas. Även Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna förespråkade samma förslag.

En liten rolig sak var att författaren Tomas Arvidsson i fikapausen tackade mig för ett mycket bra inlägg i debatten om Linneuniversitetet. Även ett tidigare socialdemokratiskt kommunalråd uttryckte sig positivt om mitt inlägg i debatten och att jag framhöll det naturnära läget vid Brofästet.

 


Kommentarer
Postat av: Gubben o Gumman

Sverige kommer att följa Norge o Danmarks politiska utveckling frågan är bara tidsaxeln.

Ifrågasätta beslutsunderlag ang äldreomsorg räddningstjänst invandring och dess kostnader är en kommunalpolitikers arbetsuppgift.Dessa PK -politiker tror att genom att använda underlag ,som ej innehåller kostnader, så kan man

säga "Detta hade jag ingen aning om".

Likadant på riksplanet.Detta kommer givetsvis inte att fungera.Detta är lägre än vad lekskolebarn skulle tota ihop till sitt försvar.

Sveriges berömda yttrandefrihet går vid invasionsinvandringen av välfärdsnattare både i radio, Tv ,riksdag ,samt kommunalpolitiken.

Bra exempel ovan.Den dagen SD börjar leverera kostnader från talarstolen i riksdagen för socialbidrag ,tolkhjälp, advokater hedersrelaterat våld osv,vilket är betydande belopp ,så börjar det roliga ta slut precis som i Danmark, förrutom att stölden ,samt ilskan är minst dubbel så står i Sverige.Dit är det 9 mån håll ut.Lägg ut allt material från detta möte,bara underhållande med dom sista PK-idioterna som springer in i väggen,Bra att dessa dokumenteras behändigt att ha när ansvarsfrågan om "trolöshet mot huvudman" skall redas ut.Vi får se hur mycket dessa individer tjoar efter valet 2010, samt efter valet 2014.Ge bort kommunmedborgarnas surt inbetalade skatter till människor från andra länder,när svenska ungdomar går arbetslösa många utan egna bostäder, svenska pensionärer har det kämpigt.

Praktiskt sett är det ingen skillnad på att gå och sno Svensson matkassa.Så kan man som någon skrev komma som anhöriginvandrare , vad fan nu det är för något, och kvittera ut svensk pension,förlåt är det inte dom som betalat in pengarna som skall kvittera ut dom?Inte går väl Kalmars kommunmedborgre till jobbet för att betala telefonräkningar för sk ensamkommande barn, som sitter och ringer till frun i bla Syrien.Inkompetensen i flyktingfrågan

är så stor så den är "kriminell".

"Vi skall spärra telefonerna nu" varenda krona skulle ha dragits på föreståndarens lön.

Snacka om inkompetens,för man har väl inte tillåtit detta ringande?Undrar vad flyktingkramnarna skulle säga om folk började göra utag på deras bankonto, el pensionsförsäkring?Eller om grannen går in och ringer till Tahiti för 20000kr ,när dom är på sem.

Vi kan också ge bort andras pengar, men sänka sej till att bli tjuv nä tack.Åsidosätta sina kommunmedborgares behov till förmån för människor från andra länder. Kalmar har

berikare så det räcker och blir över,möjligen kunde

man skicka tillbaka 175 stycken per år,men dit är det några val.I Norge har man redan börjat med kriminella.Att gapa om främlingsfientlighet, som i detta fall i Kalmars kommunalfullmäktige, när landet/kommunerna har tagit emot över en miljon ekonomiska lycksökare,äcklande är milt utryckt.Moderaterna sitter i knäet på 68 vänstern och förespråkar ökad invandring ,för att överhuvud få vara med och leka politik,vilket i sin tur gör att man avsätter sej självt röstmässigt.Fullständigt obegripligt, såvida man inte förstår vem som egentligen styr Sverige.

(Via drev i SVT ,Sveriges ,radio ,tidningar)

Så står Fredrik och försöker se statsmannamässig ut i Tv ,när grunder under honom sakta rämnar.Fy fan vad kul 68 vänstern skall ha bakom ryggen på Fredrik o gänget.2009-12-22 @ 05:51:03
Postat av: S.E Karlsson

Även i lilla Högsby kommun har det tagits beslut om att ta emot fler " flyktingar " ! Man ska ta emot 19 st under år 2010 ! Minuset i den sociala budgeten blundar man för , samtidigt så har Migrationsverket lovat att dom ska placera ut ett ca 80 tal av "sina " flyktingar i de tre samhällena Högsby,Berga och Ruda ! Vem får ta emot anhöriginvandringen till dessa 80 st , jo det är nog inte svårt att räkna ut , skattebetalarna i kommunen får pröjsa !

2009-12-22 @ 06:41:41
Postat av: Hajen

På något sätt måste vi få stopp på dessa kriminella så kallade politiker som raserar vår välfärd.

2009-12-22 @ 07:02:23
Postat av: Nalle i Växjö

Invandrare klassas som risk när det gäller arbetsmiljö.

Inlägget kommer från SVT och är förmodligen borta om några timmar så det komer här i ursprunglig formSverige: Nyheter SVT

Invandrare klassas som riskPublicerad 22 december 2009 - 07:27

Uppdaterad 22 december 2009 - 07:36

När HSB:s skyddsombud ska riskinventera arbetsmiljön förväntas de bocka av en lista där olika arbetsmiljörisker räknas upp.

I listan ingår bland annat buller, asbest - och invandrare, skriver Sydsvenskan.

-Det är upprörande, hur har de tänkt egentligen? säger Christina Gyland, ordförande i bostadsrättsföreningen Knutsgården i Lund, till tidningen.

"Olycklig formulering"

Men enligt Katarina Burle, kommunikationschef på HSB Skåne, handlar det om en olycklig formulering i listan.

-Punkten används egentligen bara i invandrartäta områden där den kan vara relevant. Syftet är att få veta om det behövs extra språkinsatser, till exempel information på flera språk i tvättstugor eller soprum, säger hon till Sydsvenskan.

Katarina Burle medger dock att det är "svårtolkat".

Riskinventeringsprotokollet har HSB fått från Fastigo, fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation.

-Lösryckt ur sammanhanget ser protokollet förstås inte klokt ut. Vi gör i alla fall om det nu och förtydligar, säger Fastigos chefsjurist Jonas Stålnacke.

Postat av: mudder

I Hofors är rekryteringen av 30 personer för att ta hand om 30 skäggbarn snart klar. Kostnaden för detta har tidigare gått att läsa i lokal media men siffrorna 27 miljoner verkar ha försvunnit nu. Men detta gör absolut ingenting eftersom verksamheten, enligt Gävle dagblad, är helt självfinansierad och migrationsverket står för alla kostnader.Skäggbarnen ska bo i bygdegården i Torsåker och vandrarhemsstandarden duger naturligtvis inte utan det ska rustas upp ordentigt. Första etappen ska stå klar den 1:a april och beräknas kosta över en miljon kronor. Vem som betalar rusten vet jag inte men den är säkert också kostnadsneutral.

2009-12-22 @ 08:56:30
Postat av: Skånepåg

Har Barometerns skrivare Blank fått i uppgift att "punktmarkera" Thoralf?

Hitta varje litet korn som kan missförstås eller förstora upp varje småsak för att få något negativt om Thoralf att skriva om?

Postat av: småföretagaren FSE

Lite julgodis i förbifarten! Jag såg nyss att SD

fick 7,1 % i United Minds intervju för Aftonbladet.

4:e största partiet! Det kallar en God Jul och ett

Gott Nytt År.

2009-12-22 @ 09:18:44
Postat av: Skånepåg

Har nu skummat reportaget i Barometerns pappersupplaga beträffande gårdagens fullmäktigesammanträde.Kan bara konstatera, att andra politikers åsikter och uttalande visar på en oerhörd okunskap och ansvarslöshet då det gäller de beslut man fattar beträffande "flyktingmottagandet". Vad detta innebär för Kalmars del och de framtida konsekvenserna för kommunen är tydligen i deras tycke helt oväsentligt.Ingen har minsta förmåga att vilja förstå (våga ta till sig?) de fakta som Thoralf presenterade och på klassiskt manér använde man i stället oväsentligheter för att avleda fokus från huvudfrågan. Rena sandlådenivån!Johan Löhnn (mp) t.ex. började yra om att han visste att "bidragsberoendet bland Sverigedemokrater var större än hos flyktingar".

Johan Persson (s) körde på samma linje och blandade in att den ersättning som Sd, i likhet med andra partier, erhåller från kommunen (underförstått) var ”värre” än alla kostnader för ”flyktingarna”.Barometerns vinklingar och "väl utvalda" citat från vissa ledamöter visar än tydligare, att det finns inga gränser hur långt (lågt) man är beredd att gå då det gäller att smutskasta Sd.

2009-12-22 @ 10:35:27
Postat av: Hajen

Kan vi så här inför julen skänka en tanke till alla barn som skall stympas för att fega politiker vek ner sig mot en unken lära. De vek ner sig mot FN:s barnkonvention och de vek ner sig mot alla dessa barn som nu kommer att stympas i svensk sjukvård. Jag undrar också hur detta harmonierar till läkareden? Jag hoppas att alla dessa fega, ynkliga skumraskpolitiker får en riktigt unken och trist jul. Det har de förtjänat med råge dessa kräk.

2009-12-22 @ 10:55:33
Postat av: AWSvensson

Johan Persson (s):”värre” än alla kostnader för ”flyktingarna”. Det verkar som om denne sosse har full koll på den kommunala kostnaden för dessa så kallade flyktingar. Vi väntar därför med spänning på detta belopp.

2009-12-22 @ 11:25:11
Postat av: Nyfiken

mudder! Vore intressant att få veta hur det er ut efter renoveringen i Hofors... Misstänker att det inte duger med gamla små tjock-TV och annat som man idag får gratis på loppmarknader.

2009-12-22 @ 12:21:05
Postat av: Anonym

Kors i taket!Aftonbladet publicerar bild på en neger, fastän det inte är i ett positivt sammanhang.

Signalementet, däremot, är ju något bristfälligt..

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6329636.ab

2009-12-22 @ 12:32:24
Postat av: Dille i Momåla

@ MudderOch inte en enda PK-politiker törs tala om att kejsaren är naken, dvs att barnen är vuxna och till och med många gånger är gifta och har familj.Såg på TV ett reportage om folk från något u-land som bodde i England och sände “hem” sina döttrar för tvångsgifte. Detta gjordes för att brudgummen, nästan alltid en nära släkting, skulle få uppehållstillstånd i GB.Brudgummen var hela tiden påfallande ung, cirka femton år och gick ibland till och med i skola.Dom “barn” som kommer till Sverige är ju till och med nästan trettio år och kan därför mycket väl har både två á tre kullar barn med lika många fruar.Men vi som ser på spektaklet med öppna ögon och som ser att kejsaren är naken. - Vi kallas för rasister.

2009-12-22 @ 13:09:03
Postat av: Dille i MomålaYtterligare en tragisk konsekvens av politikernas släpphänta invandringspolitik. Intressant är att PK-media nu känner konkurrensen från bloggarna så besvärande att en bild på gärningsmannen publicera.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6329636.ab

2009-12-22 @ 13:24:53
Postat av: Timglas

Samma mönster i flera andra kommuner där SD framfört en kritisk hållning i asylmottagandet: hela etablissemanget står på kö för att gå upp i talarstolen och ösa ut floskler.Anmärkningsvärt är också att media kallar samtliga mottagna invandrare för "flyktingar" när Migrationsverket själva har flera andra kategorier. Anhöriginvandrare behöver inte ens vara anhöriga till en flykting för att få uppehållstillstånd - ändå är anhöriginvandrare också "flyktingar" enligt media.Bara för att man lämnar ett land i Afrika och Asien är man inte "flykting", och bara för att man sätter sin fot i Sverige är man inte svensk.

2009-12-22 @ 13:25:23
Postat av: Dille i Momåla

Det var nog med en väldig vånda som PK till slut publicerade bilden på knivmannen. Dådet utfördes nämligen den 16 dec runt 12.00. Det tog alltså nästan en vecka ( sex dygn) att publicera bilden.Så litet värderas alltså en svensks liv av PK. PK som annars brukar skrika om att till exempel skäggbarnen flytt för sina liv. Men dom är ju förstås inte svenskar. Och inte barn heller.

2009-12-22 @ 13:42:01
Postat av: AWSvensson

Ja då var julklappen till mig själv fixad. 150:- för ett helår, som hittat. Jag uppmanar er som skådat ljuset att göra sammalunda.2009-12-22 @ 15:00:06
Postat av: Hajen

Som någon skrev, om min katt föder i ett stall så är det fortfarande katter, inte hästar.

2009-12-22 @ 15:21:09
Postat av: GustavIII (med snille och smak)

Beredningen av ärendet till kommunfullmäktige var uppenbarligen otillräcklig, då endast statsbidragen redovisades men inte den beräknade kostnaden för verksamheten. Budgetbehandlingen strider mot kommunallagen. Dessutom så saknar kommuner kompetens att syssla med asly- eller invandrarpolitik. Här finns alltså två givna grunder för att överklaga beslutet till länsrätten. Gör det någon!

2009-12-22 @ 15:28:16
Postat av: P

2009-12-22 @ 15:56:05
Postat av: P

Stå på dig Thoralf, logik och fakta segrar alltid över floskler i slutändan.

2009-12-22 @ 15:57:25
Postat av: Stefan K

Dagens roliga nyhet från United Minds borgar för att Sd sitter i riksdagen 2011. Väl där kan partiet på ett bättre sätt avslöja den bluff och de hemliga siffror som pk-partierna bävar för ska nå det svenska folket.Nyköpings kommun har beslutat sig för att ta emot 10 ensamkommande flyktingbarn istället för de 5 som var sagt. Kostnad 6 935 000:- per år. Dessutom tänker man ta emot 110 flyktingar och placera i de redan flyktingtäta områdena. Kostnaden för detta har man inte redovisat för kommunens skattebetalare, men gissningsvis så överstiger summan med råge de knappa 7 miljoner som de 10 pojkarna kostar (visserligen står Migrationsverket för den kostnaden, men det är ändå skattepengar som berörs).

Samtidigt gör Nyköpings kommun besparingar genom att lägga ner eller slå samman skolor, vårdcentraler, barnavårdscentraler, äldreboenden och annat som våra skattepengar ska användas till.

2009-12-22 @ 16:08:52
Postat av: Roberth Ström

Säger någon "allas lika värde" en gång till då jävlar. Fråga dessa politiker om en somalier är lika mycket värd som deras egen mor tex

2009-12-22 @ 17:26:59
Postat av: Dille i Momåla

@Stefan KJa, tänk vilken julklapp. Och vad roligt att SD nu även är större än fp, vilket innebär att SD är fjärde största parti enligt undersökningen.Och vore det val idag kunde mycket väl SD passera tio-procents -vallen - och även mp.Notera även att ökningen enligt undersökningen är 1,4 procent på en enda månad. Den siffran kan jämföras med vad instituten spådde inför förra valet (1,9 procent)Som sagt, en mycket glädjande nyhet. Och snart kommer politikerna med hatten i hand och vill förhandla.

2009-12-22 @ 19:14:23
Postat av: Skånepåg

Vid United Minds förra undersökning i november fick Sd 5,7 %. Denna gång anger man 7,1 %.Detta är 1,4 procentenheter högre för Sd och en faktiskt ökning av de som skulle rösta på Sd med 25 %.

5,7 + 5,7·x = 7,1

x= 0,245

D.v.s. en ökning med cirka 25 procent!"Skämningsfaktorn" vid minaretomröstningen i Schweiz var 1,55. Om vi antar att det är samma i Sverige, skulle detta i så fall innebära att Sd i dag har cirka 11 % sympatisörer?

2009-12-22 @ 20:10:16
Postat av: nesse

Så fort migrationverket står för stålarna verkar aningslösa kommunpolitiker tro att det är gratis! ? Inget kan va mera fel. Vi får alla vara med och betala över skattsedeln. Kontentan blir naturligtvis att i första hand gamla och sjuka får det sämre. Det är såpass enklel matematik att det borde vem som helst fatta, dock inte kommunpolitiker tycks det ? !

2009-12-22 @ 21:21:37
Postat av: Anders

Ja, du är "främlingsfientlig" om du efterfrågar vilket resultat den förda invandringspolitiken får. Riksdagspartierna anser, att den som inte bortser från utfallet av den förda politiken är främlingsfientlig.Att över huvud taget bry sig om resultatet av den förda invandringspolitiken är en "skrämmande människosyn" som "inte respekterar alla människors lika värde".Du måste bete dig totalt ansvarslöst, om du inte vill bli stämplad som "främlingsfientlig".2009-12-23 @ 12:11:18
Postat av: lee

hårt arbete är det som gör att man funderar över sin pengar .Politikerna i dag jobbar i 8år sen är det full pension .vi ska jobba tills vi är 70år och gärna i över 40år .dag som natt ..Politikerna kommer ofta direkt från ungdomsförbunden .skulle vilja se politiker arbeta för 100:- /h i ett betestycke och ta upp betor förhand .Sen skulle frågan ställas hur mycket är du solidariskt kan avstå till dom som inte gör något .då har du kämpat för att jobba samman pengarna .men dröm löner i parlamenten och sen jobb i eu eller på UD till löner som vi bara kan drömma om gör att politikerna kommer alltid att vara dom som är hjärnorna i samhället medans vi är populistiska när vi kräver att få behålla mer av vår lön och pension efter 8år.

2009-12-23 @ 13:14:44
Postat av: Stefan K

Jag är inte så insatt i ämnena, men jag har två frågor som jag hoppas någon kunnig kan svara på:1. Kostnaden för flyktingmottagningen är en välbevarad hemlighet, åtminstone för vanligt folk. kan denna beräkning stämma någorlunda med verkligheten? Antalet ensamkommande barn lär hamna på 2 400 stycken i år. 2400 x 1900 (dygnskostnaden/barn) x 365 = 1 664 000 000:-

Migrationsverket räknar med att 22 000 söker asyl i Sverige under året. Räknar vi med att hälften får stanna och tillämpar samma uträkning som i den ensamma barnens fall så hamnar vi på 7 628 500 000:-

Givetvis gäller dessa summor de som kommer hit i år och omfattar alltså inte kostnaden för de som kommit 2008 och tidigare. Ligger det någon sanning i denna uträkning?2. Hur fungerar stödet till arbetslösa? Om jag förstår saken rätt så måste man vara tillgänglig för arbetsmarknaden och dessutom aktiv i sökandet efter jobb, om man ska erhålla ersättning. Stämmer detta så verkar det lite lurt att arbetslösa invandrare och flyktingar kan resa "hem" och vistas där i månader. Just nu har jag en arbetskamrat som befinner sig på en tre månader lång semester i hemlandet med sin arbetslösa fru. Har hon rätt till bidrag från AF?Tacksam för svar från bättre vetande.

2009-12-23 @ 14:14:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0