SOCIALBIDRAGEN SKENAR

Den mycket negativa utvecklingen av socialbidrag eller ekonomiskt bistånd som det heter numera skenar i Kalmar. Ökningen under 2009 var mer än 20 procent och som vanligt är det personer med utländsk bakgrund som står för den största ökningen. Ca 41,5 miljoner kronor betaldes ut i ekonomiskt bistånd till denna grupp. Sedan 2003 har haft en ökning med ca 100 procent.

Är det någon som läste något om denna utveckling i våra lokala tidningar. Nej, vi får istället läsa helt andra artiklar som skönmålar allt som har med den stora invandringen att göra. Idag skriver Barometern om det "fantastiska" Norrliden.


Utveckling ekonomiskt bistånd till personer med utländsk bakgrund.

Summan 2009 motsvarar den skattehöjning som vänsterblocket genomförde i Kalmar under 2008 med 40 öre.

2009 blev återigen ett år då bidragen/ersättningarna från Migrationsverket inte ens täckte kostnaderna för ekonomiskt bistånd till personer med utländsk bakgrund. Ändå hävdar de socialdemokratiska kommunalråden att invandringen till Kalmar inte kostar kommunens medborgare något. En präktig lögn.

Den negativa utvecklingen på hur stor andel av det ekonomiska biståndet som går till personer med utländsk bakgrund fortsätter därmed. Diagrammet är samtidigt ett slående bevis för den misslyckade integreringen av invandrare i vårt svenska samhälle.Det mest oroväckande är hur denna tickande bomb skall lösas i framtiden. Utan tvekan är det våra pensionärer och barn som kommer att få betala det mesta av notan för denna huvudlösa invandringspolitik. Något dagens småbarnsföräldrar, pensionärer och blivande pensionärer borde fundera extra mycket på innan de lägger sin röst i valet den 19 september.


Kommentarer
Postat av: Stone

Visst är det pensionärer och unga som får och kommer att få betala kulturberikningen.

Vem har inte hört "invandringen kommer att rädda våra pensioner".

Den har nu pågått i 30 år minst och pensionerna sänks och kommer att sänkas framöver.

2010-08-21 @ 08:18:16
Postat av: Hulda

Man kan likna våra nuvarande politiker vid någon som leende kör en bil i full fart mot ett stup.

Full av tilförsikt att allt fixar sig under den sista metern före stupet......

2010-08-21 @ 08:27:34
Postat av: Rune

"Idag skriver Barometern om det "fantastiska" Norrliden."

------------------------

Ungefär samma skriver i dag Smålandsposten om Arabyområdet i Växjö. Verkar som om det är en kampanj?

2010-08-21 @ 08:55:42
Postat av: jägarn

Då hoppar säkert någon skånsk tidning på tåget och skriver om det fantastiska Rosengård, kanske till och med en intervju med en tårögd Reepalu.

2010-08-21 @ 09:18:14
Postat av: Stefan K

Allt som berör invandrartäta områden är "fantastiskt".

Det roliga i sammanhanget är att journalister idag MÅSTE skriva så för sina ägare och etablissemanget.

Givetvis vet även journalister att allt inte är så "fantastiskt" i dessa områden.

...eller är de verkligen så verklighetsfrånvarande?

Kan vara så!Debatten har gått het i veckan angående Henrik Emilssons två år gamla blogg där han jämför islam med nazismen. En del i artikeln var givetvis fel. Alla muslimer är inte onda, lika lite som alla kristna är goda, men var han verkligen helt fel ute?

Läs dessa artiklar och döm själv:

http://petterssons.bloggsida.se/politik/islam-nazism

http://petterssons.bloggsida.se/politik/muslimska-frivilliga-som-slogs-for-hitler-och-nazismen

2010-08-21 @ 09:55:19
Postat av: nesse

Sd annonsen talar sitt tydliga språk om man ser sig omkring och inser vartåt det barkar. Tyvärr så har väl inte den stora massan fått upp ögonen! Men med all information som står till buds och med de försämringar som alla upplever så blir det svårt för Pk-nomenklaturan att totalmörka i evighet. Folk kan ju inte vara både blinda och döva. Massmedia står för ett fruktansvärt bedrägeri med all sin vilseledande propaganda !! Nu verkar vi enligt media leva i den bästa av världar när problemen håller på att växa oss över huvudet.

2010-08-21 @ 10:13:47
Postat av: Lotta

Intressant tabell hämtad från Barometerns nättidning.Studera gärna vilken fråga de som röstat tycker är viktigast i årets val.VALET 2010

Vilken fråga blir viktigast för dig i valet?

RESULTAT

Arbetsmarknad 17,28%

Ekonomin 19,9%

Försvaret 3,66%

Infrastruktur 3,66%

Integration 20,94%

Miljön 4,19%

Rättsfrågor 3,14%

Skolan 2,09%

Vård och omsorg 9,95%

Annan fråga 15,18%

Totalt antal röster: 191 st

Postat av: Skånepåg

Detta är för dj-t. Sabotage av Sd:s valstuga på Sergels torg. Samma sak hände natten innan med Sd:s valstuga i Uppsala.Tyvärr för långt upp annars hade jag bett någon av mina yngre bekanta i Kalmartrakten, att ta med lämplig utrustning och hjälpa till med att hålla vakt.Att Expressen, som har valstugan intill, skriver om skadegörelsen är i alla fall ett litet plus!

Postat av: Skånepåg

Detta är egentligen ännu dj-e. Man kan verkligen undra vem som har bekostat denna ddos attack mot Sd? Som Ted Ekeroth skriver, så har man fått vissa tips och hoppas att detta leder till att man får säkra bevis vem som ligger bakom denna attack på Internet.Hoppas verkligen att alla offentliga personer för Sd är försiktiga till vardags, för nu verkar det vara på väg att spåra ur totalt med både det ena och det andra!

Postat av: Skånepåg

Sd:s pressmeddelande om ovanstående nätsabotage.

Postat av: Gubben o Gumman

På riksplanet förbereder båda blocken en liten fest

för svenska folket på 10 miljarder i något utrymme

som nu hittats i valtider, påpassligt nog Svenne.

Nu skall det festas ,oh yes babyPonera att invandringen kostar 100 miljarder el 200 miljarder el 300 miljarder PER ÅR ,den exakta

siffran får vi vänta på tills RUT räknat ut det.Så får man väl säga att det är lite sniket

Ponera att du beställer en pizza och får en tiondel

en tjugondel el en trettiondels pizza av bagaren.

Det blir en väldigt liten pizzakartong att bära hem

för dej Svenne Banan,el hur?Då är det lika bra att hoppa över pizzan och gå

till Sverigedemokraternas valstuga och hämta valsedlar det står SD på,så kan du hämta en familjepizza om några år gratis.För som du vet har pizzan utvecklat Sverige otroligt mycket ihop med kebaben om man lyssnar på

röde Börje och hans träskgäng.Nästa steg i utvecklingen är dom "lätta och lägre betalda jobben" läs kamelfarmer bla ,ca 500000 över

landet ungefär,förrutom halalslaktat kött kommer

Coop sannolikt att ha veckans kamelgodis i sortimentet,bredvid insamlingsbössan till Expo.Tänk Svenne "V-75" när du får se Elitavloppet sista

helgen i maj med en hög kameler ,det blir tider det,Harryboy har ersatts med "Be femgånger per dag"

så kanske du vinner.Kanske kommer 2 miljoner får att beta i och runt Mälardalen,sannolikt kommer dessa att kallas Miljöfår,detta fixar Sambuni år dej."För rent spel i Sverige rösta SD den 19 Sep"

2010-08-21 @ 15:19:10
Postat av: vmm

Om nätattacken mot SD: jag är ingen datorexpert. Men jag förstår principen med attacken att man överbelastar servern med anrop så att den helt enkelt inte hinner med. Men om man nu kan organisera massanrop så borde man väl kunna organisera så att servern ligger utspridd på kanske tusentals datorer och då kan alltid någon dator leverera.Jag tänker på tekniken med torrents där man inte laddar ner program från en viss server utan från massor av datorer. Och också "clustertekniken" där data som ska beräknas skickas ut till massor av datorer (SETI-projektet (där bland andra jag ingår :) är väl det mest kända).SÅ himla svårt kan det väl ändå inte vara att skapa någon slags "clusterserver" som bygger på tekniken att alla laddar från alla!?Hallå datornördar, var är ni!? ;)Den här typen av attacker tror jag annars kommer att bli vanligare och vanligare, inte bara mot SD utan rent generellt, och dom verkar vara svåra att stoppa och göra något åt. Så därför behövs serverteknologi som gör attackerna omöjliga.Make it happen, snälla datornörds!

Postat av: Allemand

Skånepåg,Tyvärr tror jag inte att SD:s sk. IT-avdelning klarar av det. Det beror helt enkelt på att avdelningen har inte pengar för att få rätt kompetens utan verkar mera drivas på hobbybasis.Hade kommunikation med dem förra gången det hände och inte mycket verkar ha förbättras, tyvärr.Det är viktigt att SD förstår att IT behöver hög prioritet och kan inte drivas som hobbyverksamhet.Titta på .de sajten, förra gången jag diskuterade med SD om detta sades att den sajten skulle snart vara nere, är det så? Nej.Skärpning SD om ni vill vara seriösa.

2010-08-21 @ 15:44:18
Postat av: Tomas

Det här med SDs hemsida, måste någon kunnig inom partiet kunna lösa. Försökte nyss komma in på hemsidan, med det går inte. Inte alls bra.

2010-08-21 @ 17:11:12
Postat av: S-E Karlsson

Kommer inte in på SD Högsbys hemsida och inte på SD Oskarshamn heller , vad har hänt eller vad händer ?

2010-08-21 @ 19:29:18
Postat av: Skånepåg

@ ThoralfSåg att Sd-bluffen vaknat till liv och gör ett bedrövligt försök att smutskasta, förvränga och bortförklara dina faktauppgifter. Den inom SSU som har författat detta, tycks ha svårt att förstå enkla diagram samt att tolka tendenser och orsakssammanhang. Men har man ett visst kommunalråd som förebild, och som misslyckats med det mesta, är det egentligen inte underligt att man åstadkommer sådana usla artiklar!

2010-08-21 @ 21:37:33
Postat av: Skånepåg

@ S-E KarlssonEn attack som kallas för DDoS och som innebär ett enormt massanrop till Sd:s server, så att den helt enkelt genom överbelastning "brakar ihop".Se bifogade länk vad det rör sig om för typ av hackerattack.

Postat av: Thoralf A

SkånepågAtt de försöker bemöta dessa uppgifter tyder på att de är oroliga och ängsliga över vad t.ex. fattigpensionären skall dra för slutsatser när han läst om alla dessa kostnader för invandringen.Ännu mer oroliga lär de bli när de får veta att dessa uppgifter ingår i vår lokala valtidning för Kalmar län som kommer distrubieras till alla 116 000 hushåll i Kalmar län.Och det är inte det enda som finns i tidningen ;-)

2010-08-21 @ 22:10:43
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: S-E Karlsson

Har i kväll varit in och tittat på de tre valfilmer där Jimmie Åkesson talar och dessa filmer har SD -television satt text till , helt underbart så att döva och hörselskadade får full tillgänglighet till valreklamen , det är ju en lag som gått i kraft i år som säger att alla ska ha rätt till full tilgänglighet och den lagen har SD television följt till punkt och pricka !

Ett otal guldstjärnor utdelas !

2010-08-21 @ 23:47:33
Postat av: OT

Hav förtröstan gott folk, för idag fick jag tre inbitna sossar att lägga sin röst på SD!!!

2010-08-22 @ 01:13:00
Postat av: OT

Rövarnas tid är snart förbi: Rövarnas visa http://www.youtube.com/watch?v=7_ZuSjmfb88

2010-08-22 @ 02:41:23
Postat av: Fredrik

Hur ett land eller kommun helt plötsligt kan plocka fram miljoner eller miljarder till att bedriva denna invandringspolitik är nåt man verkligen bör diskutera.Vad har man haft dessa pengar undanstoppande? När vi haft kriser och besparingar på skola,omsorg och dylikt så tyckts denna import av mellanösterns bidragskåta folk vara ändlös för pengar finns det alltid? Och kalla de ej mångkultur för det är de inte utan den strida strömmen kommer från......Sanslöst! vi sitter här som svenskar och låter Mona och en kommunist lägga dagordningen för Sveriges framtid om röran vinner valet.Är det ett Sverige vi vill ha!?

2010-08-22 @ 06:02:04
Postat av: leifer

Den här måste ni läsa!

Ibland skriver till och med dagstidningar sanningen. Detta på ledaren igår i SVD.http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/sabunis-forslag-gar-i-ratt-riktning_5167023.svd"...Sverige har fortfarande inte förmått att välja. Ett generöst offentligt åtagande om försörjning för alla landets invånare har kombinerats med relativt öppna gränser. Modellen har visserligen nått vägs ände sedan ett par decennier, men hittills har det politiska systemet varit för trögt och särintressena för starka för omfattande förändringar, trots ökat utanförskap, sociala problem, bidragsberoende och tilltagande välfärdstatsnationalism."

2010-08-22 @ 11:05:56
Postat av: Rädsla och okunskap föder misstänksamhet och hat

Vore intressant att se hur många av de missnöjesmänniskor som av olika orsaker sympatiserar med SD som lyfter bidrag.Tål ni en journalistisk granskning, lokalt och på riksplanet? Jag känner i all fall till sådana personer/bidragstagare, som nu ställt sig till förfogande på valbar plats.Det finns också en del kriminella och dömda inom SD. Ni sverigedemokrater är ju i beteende egentligen ganska lika de tärande ni vill bekämpa.Dags att ägna sig åt självinskt i st f att i huvudsak misskreditera andra. Ni är mest emot och rädda, i st f för och öppna. Tragiskt.

2010-08-22 @ 20:47:33
Postat av: Skånepåg

"ni en journalistisk granskning, lokalt och på riksplanet?"Men herre gud människa har du sovit de senaste åren? Finns det något parti som har granskats från "topp till tå" så noga av massmedia för att kunna hitta det minsta att göra stora rubriker av som Sd och det "bidde bara en tummetott"!För övrigt består din kommentar av insinuationer och påståenden som är helt gripna ur luften och inte ens värda att besvara.Är det något som är tragiskt, så är det din fullkomligt löjliga kommentar!

2010-08-22 @ 21:33:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0