SAHLINS FÖRBANNELSEMona Sahlins återkommande mantra om att

”Vi socialdemokrater kommer aldrig, aldrig någonsin, aldrig någonstans, aldrig någon gång att göra oss beroende av Sverigedemokraterna. Aldrig!”

Detta återkommande mantra bevisar bara hur inkompetent Mona Sahlin är som partiledare för Socialdemokraterna. Hon har inte förstått att detta löfte kommer att göra det politiska arbetet på lokal nivå för många socialdemokrater mer eller mindre omöjligt att bedriva  sin egen politik om Sverigedemokraterna stödjer denna politik.

Ett mycket slående exempel är på väg att segla upp i Trelleborg där både Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna överklagat samma beslut. Om överklagan går igenom kan Sverigedemokraterna med stöd av Socialdemokraterna förhindra ett beslut om att införa avgifter i gymnasieskolan.

Sydsvenskan har uppmärksammat detta och skriver om detta idag på ledarsidan i Sydsvenskan. Jag tycker synd om de bakbundna socialdemokraterna  i Trelleborg- Skall man göra som i Karlskrona och stödja Alliansen när man riskerar att få stöd för sin egen ploitik.

Hur skall Mona Sahlin bestraffa dessa socialdemokrater om de tar stöd av Sverigedemokraterna för att sätta alliansen på plats?


Kommentarer
Postat av: snaphanen

Så taler en moralist og en amatør. Det kan vise seg ödesdigert engang i främtiden. Minns man ? :"Når man diskuterer så principielle spørgsmål, som vi har diskuteret i dag: om menneskesynet, om, hvorvidt der skulle være forskel på, om man nu har aner fra et fremmed land eller man ikke har, selv om man er dansk statsborger, så kan jeg godt forstå, at der bliver sagt meget barske ting heroppefra. Og jeg synes, at de alle sammen var velbegrundede, og derfor siger jeg til Dansk Folkeparti: Uanset hvor mange anstrengelser I gør jer, stuerene bliver I aldrig, set med mine øjne!"

Sagt ved Folketingets åbningstale, oktober 1999.

2009-10-02 @ 23:29:52
URL: http://snaphanen.dk/
Postat av: Gubben o Gumman på G

I sakfrågan så har tydligen kommunen lite ont om stålar,när man skall börja ta betalt för skolmaten löjligt.Blir det böcker, block, lärarlöner sedan.Det "svarta hålet" är omättligt.Startat av Socialdemokraterna ömt vårdat av Aliansen.250 familjer av utlänsk härkomst får socialbidrag i Trelleborg.Källa: Kommun fakta Trelleborgs kommun2009-10-03 @ 00:13:44
Postat av: Peter, den förste.

Jag är stum av förvåning över såssarnas idioti, men det är inte Eddie Meduza - Socialdemokraterna: http://www.youtube.com/watch?v=5c3ON6V3Bs8

2009-10-03 @ 01:24:23
URL: http://www.youtube.com/watch?v=5c3ON6V3Bs8
Postat av: Robin_Shadowes

Dom som samarbetar med Sd blir väl straffade med stening i sann muslimsk anda.

2009-10-03 @ 02:15:30
Postat av: Stefan A

Tycker gott att man kan ta lite betalt för t.ex. läroböcker,matrial och mat mm. man blir mer rädda om saker och ting när man bet. själv än om man upplever att saker och ting är "gratis", kanske t.o.m. maten smakar bättre. Man tycker nästan synd om de lokala sossarna, nu när Sahlin har målat in dom i ett hörn utan återvändo, men det är upp till dom och lyda order från Stockholm eller inte.

2009-10-03 @ 07:58:07
Postat av: Fredrik

När en så pårökt lirare som KEN fattar att de inte går att fortsätta såhär med invandringen till Sverige så har det gått jävligt lååååångt.Men vad TV4 måste slita sig i håret idag :-)

Vad ju inte detta man räknat med att dom ställde frågan.Dom trodde han skulle " uppträda " som var förväntat av honom. Snacka om att vara nerlåtande mot människor.PK eliten är och kommer förbli dom störtsta rasister och facister i Sverige.Postat av: Jonas Franzen

Jag vill bara påpeka att det är en stor skillnad mellan "vara beroende av" och "få stöd av". Självklart kan ingen socialdemokratisk lägga förslag och sedan rösta emot desamma om SD bestämmer sig för att stödja dem.Att "vara beroende av" däremot innebär att man gör upp avtal, att man ger löften eller att man förlitar sig på SD för att få igenom ett visst eller flera förslag. Hoppas ni är med på skillnaden.Sedan Stefan A. Nja. Jag håller inte med. Tror du verkligen att en elev i skolan blir mer rädd om böckerna om mamma köper böckerna eller om kommunen gör det? Nej, skolan ska vara avgiftsfri. Det är något som Sverige kan vara stolt över.

2009-10-03 @ 08:09:09
Postat av: Thoralf A

Jonas FranzenDu kan kanske ägna dig åt dina ordlekar med "stöd av" och "beroende av" men det tror jag inte "vanligt folk" ser någon större skillnad på. Risken är stor att Mona Sahlin i så fall kommer att betraktas som en stor hycklare.Om man skall tolka dig så är det alltså helt ok att ta "stöd av" Sverigedemokraterna i olika politiska frågor och på så sätt etablera ett samarbete med Sverigedemokraterna, intressant!

2009-10-03 @ 09:02:09
URL: http://thoralf.se
Postat av: BAW

Att Måna Muslim inte är någon större tänkare konstaterade redan Göran Persson.

2009-10-03 @ 09:19:39
Postat av: Natan

Franzen: Ha..ha..ja och med läroböcker som i många fall tillkommit före murens fall. Sossar !! slå er inte alltför mycket på bröstet för er avgiftfria skola, mycket är murket i det bygget. Det går ju bra att ha visioner, gäller att göra verklighet av dem också. Där har sossar mycket att lära. Ni är väldigt bra på att sätta upp villkor och visionera,slå er för bröstet, sen när det kommer till verkligheten så stämmer den inte alltid.

2009-10-03 @ 10:39:47
Postat av: Kalle

Hur kommer det sig att England har lägre skatt än i sverige men de har fri/gratis sjukvård genom sitt NHS, en statligt sjukvård. Landet är sossestyrt!!!Vart tar skattepengarna vägen i sverige??? Läggs de på en helt urartad invandring eller vad???

2009-10-03 @ 11:19:11
Postat av: Natan

Mona har lämnat en sossetradition av pragmatism, att hitta lösningar, det var tidigare ett signum för partiet. T.o.m. Monas store idol Olof Palme kunde visa sig pragmatisk när det gällde. Tänk på löntagarfonderna! (som han innerst inne inte gillade). Nu tycks det va mer av dogmatik, att närma sig kommunisterna. Tänk va sosseriet kommer få äta upp Monas uttalande. I många kommuner kommer SD få en vågmästarroll efter valet. Blir roligt och se om sossarna är lika opragmatiska då ! ?

2009-10-03 @ 11:34:19
Postat av: Carl

Mona Sahlin är en synnerligen obegåvad politiker. Det har, som väl är, ganska många sossar insett vid det här laget. Många besvikna sossar kpmmer att rösta på Sverigedemokraterna i riksdagsvalet 2010. Hon gör trots allt en viss nytta, den där fågelskrämman!

2009-10-03 @ 13:43:46
Postat av: Foland

Ta bort bilderna ur skolböcker för åsne och fårdrivarna. De begriper ändå aldrig vad det står och skulle de mot all förmodan begripa, ge dem reseskildringar från deras respektive länder

2009-10-03 @ 13:46:29
Postat av: Erik XIV

Gött att Mona bara har ett år kvar som ledare.

Efter sossarnas nederlag 2010 kommer hon att få nya arbetsuppgifter på något bortglömt kontor.

Kan inte fatta hur sossarna tänker. Mona är ju så in i helvete dålig!

2009-10-03 @ 13:46:40
Postat av: Allah

Det är lite kul att se hur Mona Sahlin urholkar demokratin genom att säga som hon gör. Om nu 6% av Sveriges röstar på SD, ska de då inte få utföra sin parlamentariska skyldighet och plikt? Kommer SD in, så har folket sagt sitt. Politiker ska då inte rasera demokratin för att upprätthålla sin saga.Mona är svag som politiker. Sossarnas största misstag helt klart. Men det verkar inte finnas några alternativ. De få som skulle kunna axla det hela, har för länge sedan dragit, iväg på andra projekt.Demokratin krymper för varje dag. Irland sa ja, Google censurerar sökningar. Jag gillar inte läget...

2009-10-03 @ 14:51:08
URL: http://allahuakbar.se
Postat av: j-å

Nu är du ute å "seglar" Thoralf.Visst är det en ofantlig skillnad mellan "stöd av"

och "beroende av".

För kan inte folk skilja dessa uttryck åt, hur ska du då kunna övertyga dem om skillnaden mellan "värna om det som är svenskt" och vad som är "främlingsfientlighet".Problemet ligger dock i (om man ska tolka kommentarerna här på bloggen) att SD:S anhängare siktar på och inget högre önskar, än att något av blocken skall hamna just i detta "beroende av". Både när det gäller kommunal-och regeringspolitik.F.ö. är det väl inget fel i den önskan, för det är SD:s enda möjlighet att nå inflytande.Å till sist. Nämn en enda politiker som inte framstår som hycklare.

2009-10-03 @ 16:02:56
Postat av: Peter, den förste.

@j-å: "Å till sist. Nämn en enda politiker som inte framstår som hycklare."Geert Wilders. Se http://sv.wikipedia.org/wiki/Geert_Wilders

2009-10-03 @ 18:28:11
URL: http://sv.wikipedia.org/wiki/Geert_Wilders
Postat av: Skånepåg

En socialdemokrat som till slut insett att det börjar gå käpprätt åt h-e med alla "flyktingar" och ger en krystad förklaring till varför kommunen inte klarar av fler. Undrar vad han får för direktiv av Mona efter det här utspelet?

Postat av: bob

Nar Mona Sahlin eftertradde Goran Persson som partiledare hade partiet 45 % valjarsympatier i opponionsundersokningarna. I dag ar siffran 30 % och da den politik som partiet avser fora annu ej ar presenterad beror forlusten av valjarsympatier inte pa politken utan pa Mona Sahlns enfaldiga dagispladder som gor att valjarna vander henne ryggen och hon ar darigenom ett sanke som drar ner partiet till dess lagsta niva. For att komma tillbaka till den niva partiet hade maste valjarsympatierna oka med 50%. Ar det partiledningens uppfattning att detta ar mojligt da valjarna hoppar stromhopp fran partiet varje gang hon visar sig eller oppnar munnen. Genom att lasa inlaggen pa tidnigarnas debattsidor kan vem som helst inse hur otroligt lagt fortroendet for henne ar efter alla hennes affarer och odugliga insats sen hon blev inkvoterad som ledare. Byt ut henne mot en kompetent person vid kongressen eller inse att kommande val redan ar forlorat.

2009-10-03 @ 19:17:41
Postat av: Carl

Nää - byt inte ut Mona. Hon är en stor tillgång för landet! Hoppas hon får (s)ågspånspartiet att landa på 23%, som i Tyskland.

2009-10-03 @ 20:48:37
Postat av: Tore

Naturligtvis om något parti(S)får "stöd" av ett parti(SD)som de "hatar" över allt annat, för att genomdriva sin politik, då är givetvis dessa (S) "beroende av" detta "avskyvärda"(SD) parti för att få sin vilja igenom! Om de nu istället "lägger ned" sina röster, är de inte "beroende" av detta avskyvärda partiet och ej heller för de frågor, de avser genomdriva för sina väljare (Karlskrona)!

Svårare än så här är det absolut inte (j-å), ej heller om man inte har något ansvar för "sina väljare", eller hur "Jonas Franzén"!

Sen kan man "givetvis fråga sig" som sosse, varför

partiet tappar sina röster! och varför SD ökar!:-)

2009-10-03 @ 21:23:02
Postat av: Långskägg

Det stundar ett mycket intressant valår, där en rad mediokra politiker kommer att få äta upp tanklösa uttalanden. Sd har fått vind i seglen med sin ansvarskännande politik där man driver frågor, som ger svikarpartierna skrämselhicka.

I sanningens, rättvisans och demokratins namn kan man bara önska dem lycka till!

2009-10-03 @ 23:35:47
Postat av: Anonym

Tillägnad alla såssar: Twisted Sister - We're Not Gonna Take It with lyrics: http://www.youtube.com/watch?v=KOqk_q4NLLI

2009-10-04 @ 03:14:46
URL: http://www.youtube.com/watch?v=KOqk_q4NLLI
Postat av: lee

Så om SD röstar för en höjd A-kassa så måste Måna Muslim rösta emot?

2009-10-04 @ 12:36:38
Postat av: dan åke

man blir mörkrädd när man förstår hur oerhört naiv och oförnuftig Mona Salin är att hon kan bli partiledare då blir man rädd. man förstår hur makten i Bryssel kan manipulera Svenska politiker och går det trögt lockar de med feta arvoden.

EU är en giftig svart saga för Sverige. vi får ge bort alla våra tillgångar i makten i Bryssel och får inget tillbaka, bara politikerna får ta det av rikedommarna.

": Sverige blir EU´s ,kanske hela Världens enda godkända slutförvaringsplats för kärnkraftavfall utanför Uppsala

3: Det är så mycket Uran i marken så EU kommer gräva upp hela Sverige

4:Sverige får anpassa sig efter EU med fuskmat, illa djurhållning, sämre välfärd,korruption,internationella krimminella nätverk mm mm

5:innan EU medlemskapet var Sverige ett paradis nu blir det en mardrömstillvaro för de som varit vana med Svensk välfärd. folk kommer nog vakna upp men då är det försent, "Sverige" finns inte kvar då det blev bara en fattig kall delstat i det Tredjeriket.

först försökte de skapa ett Tredjerike med att låna ut pengar så Hitler kunde göra ett försök med våld. Nu försöker de igen med tvång och list.2009-10-04 @ 15:27:17
Postat av: Johan

Om vi antar (och hoppas) att SD kommer i vågmästarställning i riksdagen... måste inte (s) i ett sådant läge ha stöd av (SD) för att rösta bort den sittande regeringen? Medan alliansen kan sitta kvar så länge bara inte (SD) röstar emot dem?

2009-10-04 @ 18:14:06
Postat av: nesse

Johan; jo precis så, men Mona o co försöker och komma undan den frågan genom att fokusera på Reinfeldt och va han ska göra med Sd. Men det är snarare Monas problem än Reinfeldts vad beträffar Sd:s eventuella inträde i rikdagen. Rödskäggen i media döljer att redovisa hur det verkligen ligger till. Som vanligt kan man väl säga !

2009-10-04 @ 19:23:35
Postat av: Natan

Johan: Just så som du skriver. Mona har verkligen bakbundit sitt parti om Sd skulle komma in. Ska hon INTE under några omständigheter ta hjälp av Sd som ev vågmästare kan hon inte föra någon rejäl oppositionspolitik. Ska S fälla ett alliansförslag måste hon ha hjälp av vågmästarepartiet. För att neutralisera Sd måste S och alliansen samarbeta !!! Sd har ju i sin tur sagt att man inte binder upp sig till något parti, eller allians och ser S som den främsta motståndaren.

2009-10-04 @ 19:41:49
Postat av: Eric H

Ingen kompetent politiker uttalar sig på det sättet. Det är ju därför det kallas politik. Politik är alltid kompromisser. Att kast ur sig något så fullständigt kategoriskt som Mona gjort rycker undan mattan för henne och Partiet totalt.

Ett sånt yttrande kommer att slå tillbaka mot henne och Partiet varenda gång man agerar på minsta lilla sätt som är likt sd:s.

Komplett idioti är det men som det sagt, tänkande är inte hennes starka sida (om det ens finns nån sån?)

2009-10-04 @ 22:51:12
Postat av: dan åke

verkar som SD vill sitt folk väl men det är ju fel att vilja det, enligt PK och eu- folket.Snart har alla Svenska kvinnor blivit brutalt våldtagna av utlänska ”männ” och har således svåra upplevelser som gör att barnafödandet bland Svenskar minskar. politikers och myndigheters förda politik verkar detta vara helt i deras plan och vilja ha det så här. varför varför varför?12. Nesse | oktober 5, 2009 at 19:31

Att det kommer betyda enorma problem på sikt kan väl ingen förneka. Låsningen och Pk -andan är så svår idag att en lösning inte finns i sikte. Man skiter helt enkelt i hur det går. Man hoppas och tror att det ska ordna sig. Vilket det naturligtvis INTE kommer att göra. I en första ettapp får svensken flytta ut på landsbygden eller s.k gated communities. Många svenskar som har ekonomi och möjlighet börjar ge sig av och ser om sitt hus. Många unga planerar att utvandra. Det hör man ofta bland dem idag. Tiotusentals finns ju redan i Norge får att få sin försörjning, många kanske stannar kvar.jag tror internationella makteliten (kanske Bilderberggruppen)gärna vill åt Svenska rikedomar som skog,malmen,vattenkraften, och allt Uran. därmed så inför de sätt att kunna överta nationer utan militära angrepp. Det smidigaste sättet verkar vara att med sakta tillvänjning få ett folk att acceptera att de förlorar bit för bit av sitt land. ge landets politiker en mutfest som andrig sinar och överta alla tidningar och tv så folk ständigt matas med propaganda.

skapa samtidigt otrygghet och misär så folket bryts ner sakta men säkert. allt detta sker ju i Sverige och svenskarna verkar inte våga inse det.2009-10-05 @ 19:38:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0