MEDIAS BRISTFÄLLIGA RAPPORTERING OM SVERIGEDEMOKRATERNA.

Aftonbladet hade ingen journalist närvarande när Sverigedemokraterna inledde sina Landsdagar i Ljungbyhed. I och för sig är väl ingen förvånad över att Sveriges största socialdemokratiska tidning fortfarande försöker tiga ihjäl oss Sverigedemokrater.

Men när det gick upp för Aftonbladet att alla andra i media var närvarande i Ljungbyhed blev det annat ljud i skällan. Denna insikt kom inte Aftonbladet till förrän de kunde läsa artiklar på nätet från Expressen, Dagens Nyheter, SvD, Sydsvenskan, Sveriges Radio, SydNytt, Tv4 o.s.v. Så sent som under eftermiddagen ringde man upp Sverigedemokraternas pressekretariat och anmälde journalister för ackreditering som snarast skulle anlända till Ljungbyhed.

 

Nu missade givetvis Aftonbladets journalister höjdpunkten under fredagen som var Jimmie Åkessons utmärkta tal till ombuden. Efter att ha talat med många ombud på Landsdagarna så framstår Jimmie Åkessons tal som en milstolpe för oss Sverigedemokrater. Nu är det slut på att känna sig som en underdog och något som ”katten släpat in”. Nu är det vi som skall hålla i taktpinnen och sätta agendan även i andrafrågor än invandringspolitiken.

 

När jag läser de artiklar som producerats av de välbetalda journalister från Sveriges mest framstående mediabolag blir jag dock mycket beklämd över hur det sköter sitt jobb. Utan tvivel är det den politiska korrektheten som styr deras rapportering. Jimmie Åkessons mycket tuffa angrepp på Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund borde självklart fått ett relativt stort utrymme i media men så är inte fallet. Detta tystas mer eller mindre ner totalt av dessa journalister. Givetvis görs detta av politiska skäl då Kristdemokraterna i många av de senaste opinionsundersökningarna hamnat under 4-procentspärren till riksdagen och ytterligare negativ kritik skulle självklart skada Göran Hägglund och Kristdemokraterna.

 

Som jag skrev i mitt förra blogginlägg finns hela Jimmie Åkessons tal i textform på www.sverigedemokraterna.se

Men här kommer några av mig utvalda delar ur Jimmie Åkessons tal som handlar om Kristdemokraterna och Göran Hägglund. Jag hade gärna sett att hela svenska folket hade fått ta del av denna del av talet via vår statliga public service kanal SVT.
I samma artikel skriver Hägglund:


”Jag brukar ofta hänvisa till vad som diskuteras vid köksborden. Där talar man om skolan, om hushållskassan, om de gamla föräldrarna, om hur det går på jobbet, när man skall få tid för varandra och om hur man skall pussla ihop nästa helg.”

Ja det gör de, Göran Hägglund.

- Men till skillnad från dig så pratar de också om grannflickan som blivit sexuellt trakasserad av det lokala invandrargänget i skolan och kallad för hora bara för att hon är blond och svensk.

- Man frågar sig hur det kan vara möjligt att en nyanländ äldre invandrare som aldrig gjort ett handtag i Sverige och inte betalat en krona i skatt kan få lika hög ekonomisk ersättning som ens egna, gamla föräldrar.

- Varför svensk sjukvård, som inte kan erbjuda mormor en enkel starroperation, helt plötsligt skall bli tvungen att lägga resurser på abortturism och på att könsstympa fullt friska pojkar och om hur det skall gå med jobbet när arbetsgivaren, tack vare den borgerliga regeringens så kallade instegsjobb, nu kan välja att anställa en invandrare istället för bara 25 % av kostnaden.

- Man pratar också om hur sjukt det är att våldsverkaren, som förra året rånade och misshandlade sonen i familjen, kunde få komma ut ur fängelset efter bara någon månad. Eller han kanske inte ens dömdes till fängelse, han fick kanske kratta löv på skolgården..?

Sånt här pratar dock inte Göran Hägglund om. Då skulle han nämligen riskera att på allvar reta upp någon utanför Dramaten eller Aftonbladets kulturredaktion och det vill han förstås inte. Avsikten har aldrig varit att på allvar förändra något eller att komma med några konkreta förslag. Syftet är bara att få uppmärksamhet och till varje pris rädda sig över fyraprocentsspärren i valet. Ungefär som när man under förra mandatperioden lovade att sänka bensinskatten och avskaffa fastighetsskatten… Vad blev det av dessa löften, Göran Hägglund, självutnämnd beskyddare av verklighetens folk..? Vad hände med bensinskatten?

KD sviker
Nej, partivänner. Göran Hägglund, bryr sig inte om den vanlige svensken. Han låtsas bara göra det för att hans välavlönade spinndoktorer har berättat för honom att det annars finns en risk för att dessa människor kommer upptäcka att det numera finns ett nytt, fräscht, modigt och sant värdekonservativt parti, som inte tänker sälja ut sin själ för den tveksamma ynnesten att få bli liberal knähund åt Reinfeldts nya så kallade arbetarparti.

Jag är dock övertygad om att de vanliga människor som Hägglund nu ännu en gång försöker dupera besitter alldeles för mycket sunt förnuft för att låta sig luras av locktonerna från den glade bondfångaren från Bankeryd.

Ett parti som gång på gång svikit sina löften, som i decennier följt det minsta motståndet lag och som inte ens vågade stå på sig i en så viktig fråga som erkännandet av folkmordet på de kristna armenierna – ett sånt parti förtjänar inget förtroende.

Senast Göran Hägglund fick så mycket uppmärksamhet som han får just nu, var när han i Almedalen förra året attackerade oss och sa sig vara beredd att möta mig i debatt. När vi strax därefter – väldigt strax – kontaktade Kristdemokraterna för att bestämma tid och plats för denna debatt, så sa man att man inte hade tid just då, men att man skulle återkomma efter semestern.

Jag vet inte så mycket om semestervillkoren för våra statsråd, men Göran Hägglunds semester är tydligen lång, för vi har fortfarande inte hört ett ljud från honom, trots att det gått nästan ett och ett halvt år…

 

Jag önskar att alla mina läsare på bloggen hade haft möjligheten att lyssna till detta mycket inspirerande tal av Jimmie som verkligen var ett svar på tal på Göran Hägglunds tal i Almedalen 2008. Läs mitt blogginlägg från 2008.


Jimmie tog verkligen revansch i och med detta tal. Kom ihåg att 2011 kommer Jimmie Åkesson med allra största sannolikhet bestiga scenen i Almedalen som partiledare för ett nytt riksdagsparti. Det ser jag fram emot!

 

 

Trackback
RSS 2.0