SKANDAL VID KALMAR TINGSRÄTT

Nu går skam på torra land sa en ledamot vid Kalmar kommunfullmäktige vid senaste mötet den 27 april när han informerade mig om ett rykte han hört. Nu har jag fått detta rykte bekräftat från Kalmar Tingsrätt.

Den 23-årige socialdemokratiske nämndemannen Mahmoud Haidar som varit avstängd har återinträtt som nämndeman trots att han dömdes till dagsböter för hot mot tjänsteman för ca ett år sedan. Vid rättegången var han även åtalad för misshandel men detta friades han ifrån trots vittnen som sett misshandeln och blod på sina kläder. Han är sedan tidigare även dömd för en misshandel till vård inom socialtjänsten.


Nu sitter denne Mahmoud Haidar som nämndeman i ett femdagars rättegångsmål vid Kalmar Tingsrätt. Vilken förebild!


Läs mina tidigare blogginlägg om denne inkvoterade unge socialdemokratiske nämndeman.

S-nämndeman i Kalmar åtalad för misshandel och S-nämndeman fälls vid Kalmar Tingsrätt.


Att en nämndeman som dömts vid flera tillfällen för misshandel och hot mot tjänsteman får fortsätta sitt förtroendeuppdrag som nämndeman är inget annat än en präktig skandal.

Kalmar Tingsrätt bryter därmed mot Domstolsverkets egna regler för nämndemän där följande kan läsas.


"Från och med det val av nämndemän som sker hösten 2006 gäller ett lämplighetskrav för att utses till nämndeman. Detta innebär att till nämndeman bör endast den utses som med hänsyn till omdömesförmåga, självständighet, laglydnad och övriga omständigheter är lämplig för uppdraget. Eftersom nämndemän bl.a. har att ta ställning till om den som åtalas gjort sig skyldig till brott, är det vidare viktigt att nämndemän är goda förebilder i fråga om allmän laglydnad. För att stärka medborgarnas förtroende för den dömande verksamheten har det också ansetts att nämndemän bör besitta sådana egenskaper som allmänt sett är förtroendeingivande."


"Om en nämn­deman begår ett brott eller visar sig uppenbart olämplig för uppdrag på annat sätt skall domstolen entlediga nämndemannen."


Citerat från Domstolsverkets publikation "Nämndeman, roll och uppgift"


Kalmar Tingsrätts handlande med Conny Jörneklint i spetsen kan knappast kallas för förtroendeingivande utan snarare som ett hån mot det svenska rättssamhället och befolkningen.


Det socialdemokratiska partiet har underlåtit att välja en ny nämndeman som ersättare för denna Mahmoud Haidar sedan domen föll i februari 2008. Frågan är om detta varit en överenskommelse mellan Kalmar Tingsrätts Conny Jörneklint och socialdemokraterna i Kalmar ända sedan domen föll i februari 2008..


Nog går skam på torra land i Kalmar i varje fall.

Att den lokal pressen skulle ställa kritiska frågor till de inblandade är nog ganska osannolikt. Men man kan ju ändå hoppas.


Kommentarer
Postat av: Sven Duva

Sådan herre sådan hund heter det ju och med tobleronetjuven Mona som herre är det inte undra på att hunden Mahmoud beter sig som han gör.

2009-05-06 @ 01:12:17
Postat av: Robin_Shadowes

Undrar hur den muslimske hedersman dömer när andra muslimer står åtalade för överraskningssex i grupp?

2009-05-06 @ 02:38:25
Postat av: Ture F.

Thoralf!Jag tycker att du skall sända ditt inlägg vidare till JK och JO samt en polisanmälan mot rättens ordförande. Domstolen är inte domför i den nuvarande sammansättningen.

2009-05-06 @ 03:39:10
Postat av: natan

Klart ..kan man bryta ned vårt rättsväsende så är

det väl en bra utgångspunkt för ett samhällsskifte ...sharia kanske blir det nya

rättesnöret ..det är kanske det mona musse önskar innerst inne ..

2009-05-06 @ 05:40:27
Postat av: Fredrik

Stämmer detta så är det bara att skicka det vidare till rätt instanser.Kan man aldrig komma undan med och hur man bara nyter.Detta har inte med att göra att vederbörande har utlänskt påbrå utan att han är ytterst olämlig som nämndeman.Skicka det vidare och kräv svar !!

Ni som sitter i kommunen har även ett ansvar när ni ser sånt här !!2009-05-06 @ 06:41:39
Postat av: Eric H

Till vilken instans ksa man sända en skrivelse i ärendet??

Tell me, jag kan fixa en bra skrivelse på en halvtimme

2009-05-06 @ 07:01:22
Postat av: LN

Förlåt en stillsam fråga! Kan man på en halvtimme

"fixa en bra skrivelse" men är oförmögen att lista ut till vem den skall sändas, föreligger en märklig diskrepans mellan medel och mål.

För egen del råder det motsatta förhållandet - mottagarna är inte svåra att finna; de är naturligtvis den lokala tingsrätten, dess chef och övriga befattningshavare, chefer för tingsrätter i angränsande distrikt, domstolsverket, pressen osv. Skrivelsen däremot måste man nog putsa på i ganska många halvtimmar.

Min egen skrivelse, som inte har anknytning till domstolsskandalen i Kalmar utan till en av de nånga andra domstolsskandalerna i detta NyaSverige, kan läsas här:

http://tinyurl.com/cnyj6m

2009-05-06 @ 08:01:28
URL: http://httm://justitiemordilund.110mb.com
Postat av: LN

Länken ovan

http://tinyurl.com/cnyj6m -- ÄR FEL,TinyUrl har lyckats blanda ihop äpplen och apelsiner.URLen nedan för till målet:http://invandradlitengumma.110mb.com/000/022.html

Postat av: S-E Karlsson

Hej och godmorgon !Ytterligare måste man konstatera att tiden till valet 2010 måste rusa på när man läser Thoralfs inlägg ovan ! Man har väldigt svårt att tro sina ögon samtidigt så vet man ju hur galet det blivit inom alla områden ! Att man sen slår ner på Sd som vill rätta till sådana här galenskaper är för mej fullständigt obegripligt ! Sd borde tas emot med öppna famnar , folk måste börja förstå att Sverige är på väg mot avgrunden !

Mvh S-E Karlsson Sd Högsby .

2009-05-06 @ 08:29:41
Postat av: Fredrik

Jag kan inte förstå denna motvilja att man vill ej redovisa sanningar?Detta fall ovanför är ett direkt bevis på att man med alla medel ska försöka visa upp att:"vi har lyckat med vår invandringspolitik"Sen att man struntar i lagar och förorningar är orelevant.Finns ju ingen annan förklaring till detta vedervärdiga övertramp.Hade detta varit en svensk kille så hade han aldrig fått vara kvar. Men det är ju sånt här som kallas misslyckat integrering !!Fattar man inte det?Hade vi lyckats så hade han inte fått vara kvar.Samma spelregler för alla !Man kan allstå sitta o bli synad av en kille på 23 år i kalmar tingsrätt som blivit dömd för hot mot tjänsteman? Vad i helvete är detta på ren svenska!Det är min lagliga rätt att bli behandlad av människor med en moral som höjer sig kraftigt över denna lilla snorunges obildade hjärna !!Det är ett hån mot alla som ska upp i tingrätt i kalmar för var dom nu gjort !?Hoppas verkligen att media belyser detta !

2009-05-06 @ 09:59:12
Postat av: Rättvis

Om två veckor börjar poströstningen.

2009-05-06 @ 09:59:39
Postat av: Hulda

Detta hade inte gått om han hade hetat Kalle eller Anders.

Men heter man Mahmoud - då går det........

2009-05-06 @ 11:06:16
Postat av: Ture F.

Eric H! Kolla vad jag skrev ovan! Polisanmälan avser tjänstefel för den presiderande domaren. Denna har kränkt artikel 6(1) EKMR, RB 4:6 st. 3 och 4:8 st. 2 och domstolsverkets rekommendationer om nämndemän. Där har du litet att ta på!

2009-05-06 @ 11:09:46
Postat av: Martin Isaksson

han har ju rätt namn och bakgrund och är därmed fridlyst av media och domstolar

2009-05-06 @ 11:27:02
Postat av: Inge Sandén

Har nu läst LN,s inlägg "Justitiemordilund".

Vill härmed utse dig att tillsammans med Thoralf författa en skrivelse och skicka den till rätta instanser.

Detta rättsövergrepp får inte stanna vid,att vi som blir frusterade över det vi läst och gör en kommentar och sedan blir det inget mer.

Det fordras att man har kuskap i juridiken och det tycks LN ha.

Ser fram emot att få läsa på Thoralfs blogg hur denna skrivelse lyder och vilka instanser fått den sig tillsänd.

2009-05-06 @ 11:28:01
Postat av: Rättvis

Tänk att sätta någon som är dömd för brott till nämndeman. Kan det vara fråga om något annat än en desperat jakt på röster. Först importeras passlösa från jordens alla hörn. Sen ska många av dessa försörjas. Så kommer då denna spottloska rakt i synen på oss svenskar.Värt är ända att politikerna håller ihop. Kanske är det lika dant inom de övriga partierna förresten.Det är i vart fall väljarna som luras.

2009-05-06 @ 11:35:35
Postat av: Eric H

Bäste LN:

"Diskrepans" eller inte...

En av de vanligaste anledningen till att iofs berättigade klagomål avslås är just att de sänds till fel instans!

Ett av byråkratin synnerligen enkelt sätt att avfärda ett kanske verkligt problem man inte vill ta upp.

Därav min fråga. Så enkla (själv)mål ska man inte bjuda på.

(och den absolut inte oväntade kommentaren i ämnet!)

Byråkrati ska bekämpas med dess egna medel. (Svordomar, dösnack, fula tillmälen och liknande är inte seriöst.)

2009-05-06 @ 11:44:40
Postat av: Roberth

Jag måste säga att jag är chockad.

2009-05-06 @ 11:53:04
Postat av: Rättvis

Nu har det börjat igen. Nu är skamgreppens tid här.Eller vad sägs om IF Metalls upprop: “Inga fascister i politiken”

Om halvannan vecka mobiliserar fackförbundet i Landskrona för att stoppa Sverigedemokraterna att ta mandat i EU-valet 7 juni, enligt Sydöstran.Metallare från södra Sverige sluter upp i Landskrona där Sverigedemokraterna hade sin största valframgång 2006, fortsätter Sydöstran.Men varför i fridens namn sköter då inte metallarna i Landskrona valpropagandan i sin stad?För det första är det många, många som är sverigedemokrater. För det andra är det ännu fler som sympatiserar med Sverigedemokraterna.Kommer att bli verklig intressant att följa utvecklingen. Tror inte att Landskronaborna låter sig skrämmas och effekten kan mycket väl bli ett högre valdeltagande,vilket gynnar SD.

2009-05-06 @ 11:59:05
Postat av: Fallaci

Inte nog med att Mahmoud Haidar har ett belastningsregister, hans närmsta vän är ju dömd för bl.a. misshandel. Bara tanken på Mahmoud skall sitta som nämndeman är så långt från gemene mans

rättssuppfattning som tänkas kan! Hur kan detta få ske ? Man kan bli mörkrädd för mindre!

2009-05-06 @ 12:00:08
Postat av: Hr Fökk

@Robin_ShadowesMahmoud Haidar dömer i enlighet med Koranen till hedersmord på flickebarnet

2009-05-06 @ 12:30:26
Postat av: Martin Isaksson

som sagt böj er för den nya adeln

2009-05-06 @ 12:40:18
Postat av: Tore

Ett land i förfall fortskrider, med rättsröta som indoktrineras till domstolarna! En polismakt i handlingsförlamning och i upplösning, och där en säkerhetspolis låter terrorister planlägga fritt inom landets gränser, för attentat och bistånd till terrorhandlingar i "främmande länder".

En regering och opposition som käbblar om ovesäntligheter, och som försvarar en relionsfrihet där diktatur och förnedring sätts i första rummet.

Där sjukvård delegeras till de rika och idrotten i första hand, och där utbildning, vård och omsorg försummas. (skolor och sjukhus nedlägges)

Där landets brandkårer arbetar enligt LSB metoden.

Där protektionismen inom EU accelereras för att rädda sina
länders bilproduktion och arbeten, och då utan att den svenska regeringens handlingsförlamning ändrar sitt beteende!

Samt mycket, mycket mera!

Kan man komma närmare en revolution här i Sverige?

LSB-metoden= Låt Skiten Brinna!.

**Numera har också England anslutit sig till fordonstillverkarnas krav om "skrotbilsbidrag" på

nära 25.000 kronor...

2009-05-06 @ 14:47:16
Postat av: Martin Isaksson

En landstingspolitiker i Halland har häktats misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Mannen misstänks för fyra fall av misshandel mot sin sambo. Det första fallet ägde rum hösten 2007 och det senaste den gångna helgen, uppger SR

detta läste jag på blockets nyheter vad ska vi slå vad om att det inte är en SD politiker ??då hade det ståt i varenda blaska i sverige samt följetong på tv med janne josefsson.

2009-05-06 @ 16:11:36
Postat av: Micke Håkansson

Jag har rotat en längre tid i systemet och kommit fram till att i stort sett alla instanser i vårt land lider av korruption, domstolar, JO,JK, Polis,Åklagare,mm

Vår regering är specialiserade på att mörklägga med ödesdigra konsekvenser för medborgarna.Ett fall av riktigt vidrig rättsröta finns här:http://www.totalskandal.seDet går inte att föreställa sig vilket lidande detta orsakat, att man tvingas "gå under jorden" för att helt enkelt överleva...Micke Håkansson

2009-05-06 @ 17:40:46
URL: http://www.totalskandal.se/
Postat av: Bengt

När politekerna slutat bry sig i samhället - då är det illa ställt - att ha en kriminell 23-åring som nämndeman borde innebära att den åtalade kan hävda att rätten inte är "riktigt frisk" och att rättegången måste tas om. Vad är det för djävla ankdamm vi lever I ?

2009-05-06 @ 18:13:03
Postat av: Göran Wikman

Socialdemokraterna anser dömda våldsmän, speciellt muslimer som lämpliga nämndemän. Jag förmodar att man utser algeriern Kerrar, mördaren i Oxhagen, till nämndeman när han slipper fri om några år

2009-05-06 @ 18:30:18
Postat av: Motvarnet.se - Politiska bloggar - sökmotorvänlig länkkatalog

Hej!Vi håller för nuvarande på att bygga upp den gamla bloggkatalogen http://www.motvarnet.se igen då tidigare ägare övergav projektet.Katalogen har fortfarande över 22.000 aktiva inlänkar och rankar väldigt bra i sökmotorerna och ger såväl bättre placering på Google och mer trafik/besökare till de sidor som finns i katalogen då den fortfarande besöks frekvent genom alla inlänkarna.Vi har nu börjat arbetet med att försöka återuppbygga framförallt indexet för politiska bloggar där ambitionen finns att bli den ledande katalogen igen.Vi skulle uppskatta att ha din blogg i vårt index.Listning i katalogen med tillbakalänk till oss ger.Länk med 15st nyckelord till din förstasida.5st extra djuplänkar tillbaka till valfria sidor på din blogg med nyckelord som du vill att din blogg rankar på hos Google.Du lägger själv enkelt till din sida till vår katalog genom att klicka ”föreslå en länk”.Med vänlig hälsning / http://www.motvarnet.se

2009-05-06 @ 18:54:40
URL: http://www.motvarnet.se
Postat av: Martin Isaksson

ååå vad jag älskar att ha rätt kräk politikern i halmstad är en vänsterpartist förvånad ? inte jag i alla fall.http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/05/06/vansterpolitiker-i-halmstad-haktad-for-kvinnofridskrankning/2009-05-06 @ 19:26:32
Postat av: Sune

Det är mycket som ska upp till ytan nu.Vi behöver inte längre vara okunniga dumskallar utan får veta vad som händer bakom dörrar och draperier. Vilken fördel!Men det är j**ligt att kriminella ska döma i våra domstolar - det kan bara betyda mer kriminalitet.Och jag undrar hur det är i Malmö tingsrätt där de två samvetslösa mördarna fick strafflindring, som om det var tal om slagsmål och slag på käften.

2009-05-06 @ 20:34:45
Postat av: DDR2

http://www.motvarnet.se är min "start" på dagen. Minns att även salig Kurt Lundgrens blogg kunde läsas via bloggportalen motvärnet.

2009-05-06 @ 20:39:39
URL: http://exilen.eu
Postat av: Krister Somme

Thoralf!

Varje gång denna nämndeman medverkar vid en rättegång så lägg ut ett protestformulär så vi kan begära att ogiltigförklara förhandlingen till beslutsfattare och media.

Fortsätt ditt otroliga arbete!

2009-05-06 @ 21:37:55
Postat av: Rättvis

Bra inlägg, bra tanke. Självfallet måste det protesteras - och då även mot de domar som han varit med i som nämndeman.Jag föreslår att saken, dvs alla domar som han medverkat i , förtecknas och översändes till JK . Nu bör JK se till att alla dessa domar undanröjes och, om laga grund föreligger, görs om på nytt. Annars torde gärningsman gå fri.

2009-05-06 @ 22:42:12
Postat av: Sune

Men Rättvis då! Om denne nämndeman sitter med och dömer sina kompisar (dvs påverkar till friande dom) ...!!! Hur har du då tänkt dig det hela? Tror du verkligen att JK lägger sig i?

2009-05-06 @ 23:10:28
Postat av: Stekarn

Äntligen börjar någon ta tag i nämndemän med kriminell bakgrund såsom sossen Mahmoud Haidar. Jag hoppas verkligen att det tas upp till ytan. Man kan inte ha personer med kriminell bakgrund som dömer andra kriminella. Ett annat exempel på en nämndeman med kriminell bakgrund är Sverigedemokraten Roger Hedlund i Gävle som har flera tyngre domar bakom sig.

2009-05-06 @ 23:11:18
Postat av: Stekarn

Äntligen börjar någon ta tag i nämndemän med kriminell bakgrund såsom sossen Mahmoud Haidar. Jag hoppas verkligen att det tas upp till ytan. Man kan inte ha personer med kriminell bakgrund som dömer andra kriminella. Ett annat exempel på en nämndeman med kriminell bakgrund är Sverigedemokraten Roger Hedlund i Gävle som har flera tyngre domar bakom sig.

2009-05-06 @ 23:13:07
Postat av: Micael Foghagen

Hur korkade får socialdemokraterna av idag bli egentligen? Men jag har slutat att förvånas...Men värre är, någon sitter inför tinget där en jubelidiot till nämndeman kan påverka utgången - rätt eller fel. Rättsvidrigt i kubikkvadrat.För övrigt anser jag att alla SD-sympatisörer gör sitt yttersta och röstar den 7 juni!

2009-05-06 @ 23:24:09
Postat av: Micael Foghagen

Hur korkade får socialdemokraterna av idag bli egentligen? Men jag har slutat att förvånas...Men värre är, någon sitter inför tinget där en jubelidiot till nämndeman kan påverka utgången - rätt eller fel. Rättsvidrigt i kubikkvadrat.För övrigt anser jag att alla SD-sympatisörer gör sitt yttersta och röstar den 7 juni!

2009-05-06 @ 23:28:24
Postat av: Anonym"Men Rättvis då! Om denne nämndeman sitter med och dömer sina kompisar (dvs påverkar till friande dom) ...!!! Hur har du då tänkt dig det hela? Tror du verkligen att JK lägger sig i?"Mycket bra fråga. Hoppas dock att det finns laga grund för att göra om målet. ( som jag ser det är det stor risk för att en hop domar nu är olaglig, och under sådana omständigheter bör dessa ju göras om)För övrigt. Den där domaren, som inte verkar bry sig särskilt mycket om huruvida han har brottslingar i nämnden, är han sosse eller kommunist - eller kanske bara ett vilsegånget får - dvs en som tror sig vara en stor humanist?

2009-05-06 @ 23:49:23
Postat av: Reino

Tack för att du skriver om detta. Sd har min röst i nästa val.

2009-05-07 @ 21:06:51
Postat av: Stekarn

Sverigedemokraterna är inte bättre. I Gävle finns en man vid namn Roger Hedlund. Han är dömd för tre fall av misshandel, stöld, häleri och olovlig körning och han är också nämndeman. Roger har med all säkerhet mognat sedan domarna mot honom och han skulle med all säkerhet inte göra om det igen. Man får dock se till att preskriptionstiden inte gått ut och då är det klart olämpligt att han får vara nämndeman.Anledningen till att jag tog upp fallet Roger är att en Sverigedemokraten Thoralf Alfsson har gottat sig med sin "grävande" journalistik och funnit en dömd socialdemokratisk nämndeman som dessutom är invandrare. Då slår han på djungeltrumman och skanderar ut sitt uppenbara hat utan att se i backspegeln i sitt egna led. Om Sverigedemokraterna inte kommer in i riksdagen 2010 så beror det på sådana personer som Thoralf. Hans sensationsjournalistik genomskådas direkt av etablerade journalister och då får SD stå som ett fån i ett hörn med att förklara varför SD har kriminella i sin organisation som också är nämdeman.

2009-05-10 @ 11:26:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0