S-NÄMNDEMAN I KALMAR ÅTALAD FÖR MISSHANDEL!

En socialdemokratisk nämndeman vid Kalmar tingsrätt är åtalad för misshandel och hot mot tjänsteman. Enligt handlingar från tingsrätten har nämndemannen tillsammans med en kamrat misshandlat en man och sedan de slagit ner mannen sparkade de den liggande mannen i ansiktet. Mannen fick sårskador, näsblod och svullnader kräver nu de båda på drygt 13 000 kronor i skadestånd. Vid ett annat tillfälle blev nämndemannen avvisad från restaurangen Krögers där han uppträtt störande och uttalade då hotelser mot vakterna.
Nämndemannen är tidigare dömd för misshandel till dagsböter och vård inom socialtjänsten.

70599-152
Kalmar Tingsrätt.

Tidningarna Barometern och Östran har idag artiklar om detta men de har inte talat med den åtalade nämndemannen och tydligen inte med någon företrädare för socialdemokraterna heller, vilket jag finner mycket märkligt agerande av deras journalister.
Jag har försökt kommentera artikeln i Barometern med upplysningar om att nämndemannen endast är 21 år men mina kommentarer censurer Barometern bort.  Läs artikel
Hade nämdemannen varit sverigedemokrat hade drevet gått för fullt även i riksmedia, i såväl tidningar som alla TV-kanaler.

Enligt de offentliga handlingarna vid Kalmar tingsrätt är nämndemannen  och är endast 21 år.

För mig är det en gåta att socialdemokraterna kan utse en 20-åring (2006) som är dömd för misshandel till nämndeman vid Kalmar Tingsrätt!

Socialdemokraterna undergräver förtroendet för vårt rättsväsende genom att utse så unga personer och till på köpet olämpliga personer till nämndemän.

För mig är det även en gåta att inte journalisterna på de lokala tidningarna uppmärksammar socialdemokraternas omdömeslösa sätt att utse sina nämndemän men de är väl rädda för att stöta sig med de styrande socialdemokraterna. Enligt kommentarer på Barometerns internettidning var socialdemokraterna informerade om detta missförhållande. Signaturen Kalmarit skriver följande


"Den här (f.d.) nämndemannen har en lång meritlista. Han har gjort dumheter både under och före hans uppdrag. Tyvärr lyssnade inte politikerna när vissa personer protesterade högt när de fick veta att han blev vald som nämndeman. Snacka om inkompetenta politiker... Vissa personer förändras aldrig, så är det bara... Kalmarit"

Det kan omöjligt ha varit okänt för socialdemokraterna att X X var dömd för misshandel tidigare då han dömdes till vård inom socialtjänsten. Valberdnings ordförande Christina Magnusson (s) är nämligen också socialnämndens ordförande.

Personligen tror jag att socialdemokraterna struntade i alla varningar utan deras huvudsyfte med att utse X X till nämndeman var att han hade invandrarbakgrund och var muslim. Baktanken är givetvis att skapa förutsättningar för nya väljargrupper i kommande val men den här gången blir det istället en skandal om tidningarna vågar fortsätta driva och tvinga fram X X och ledande socialdemokrater t.ex. Christina Magnusson i rampljuset..


När X X var 15 år intervjuades han i den socialdemokratiska tidningen Östran och efter att ha läst den artiklen börjar jag fundera på vad som ligger bakom både det ena och det andra. Här kommer några citat från den artikeln.


"Han är som vilken elev som helst på Vasaskolan, tränar karate och umgås med kompisar. Men sedan tre år tillbaka är han även en starkt troende muslim."


"- När min pappa vallfärdade till Mecka för tre år sedan fick jag ett starkare intresse för islam. Nu följer jag livsreglerna så bra jag kan, ber fem gånger om dagen och äter inte fläskkött och sådär, säger X X."


"- Min dröm är att få vallfärda till Mecka." 


"Enligt islam så ska alla troende delta i ett heligt krig om andra religioner försöker att utplåna islam."

"För ett tag sedan försökte han även att starta en moské i Kalmar.

- Det fanns ett stort intresse för det, men planerna tog slut när jag märkte att det inte skulle gå att få fram pengar. Ändå var det bara tal om att hyra en lokal någonstans. Det skulle ju inte gå att få fram så mycket pengar att man kunde bygga en, säger X, en ung man med stark övertygelse."


Det känns bra att nämndemannen är avstängd från sitt uppdrag i tingsrätten tillsvidare. Med stor sannolik har han ett fängelsestraff att se fram emot så vi får nog utse en ny nämndeman för socialdemokraterna inom kort i kommunfullmäktige. Det är bara att hoppas att socialdemokraterna då visar ett bättre omdöme.

Lilly Näslund (v) har också visat prov på omdöme som nämndeman. Läs här

Tillägg 071019
Östran följer idag upp sin artikel med kommentarer från socialdemokraternas valberedning och lagman Conny Järneklint. Läs artikelnFortfarande nämner dock inte Östran några uppgifter om nämndemannens ålder eller invandrarbakgrund.

Kalmar Fria Tidning
(Kurt Lundgren) skriver ett inlägg om nämndemannen. Läs inlägget.

Kalmar Läns Tidning har idag en artikel på sin websida om att jag namnger nämndemannen. Länk till artikeln.
 
 


Kommentarer
Postat av: Lennart Svensson

Det ligger väl i sossarnas strategi att tillsätta nämndemän
med kriminell erfarenhet, nästa steg blir väl att utse en alkoholist till att sköta kommunens alkoholtillstånd. För man skall ju tillvarata varje individs erfarenhet och kunskap.

2007-10-19 @ 10:34:06
Postat av: humle

Ok. Då sätter vi upp såssarna i Kalmar på listan.
I går var det Eslövs kommun.
Med sådana motståndare är det lätt att sprida ny politisk medvetenhet.

MVH Humle

2007-10-20 @ 23:00:55
URL: http://skafferitrollen.blogspot.com/
Postat av: Grue

Absurt. Startade en flashbacktråd i ämnet, folk var mycket upprörda.

http://www.flashback.info/showthread.php?t=561420&highlight=+_userid_150827

Bra grävjobb, igen.

2007-10-22 @ 01:05:57
URL: http://robsten.blogspot.com
Postat av: Moncler Down

I recently came across your article and have been reading along. I want to express my admiration of your writing skill and ability to make readers read from the beginning to the end. I would like to read newer posts and to share my thoughts with you.6.Thank you for this article. That’s all I can say. You most definitely have made this blog into something special. You clearly know what you are doing, you’ve covered so many bases.Thanks!

2011-09-10 @ 08:48:42
URL: http://www.frbestmoncler.com
Postat av: breast enlargement Gold Coast

Valuable information. Lucky me I found your site by accident, and I am shocked why this accident did not happened earlier! I bookmarked it.....


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0