HÄPNADSVÄCKANDE ARTIKEL I AFTONBLADET

Idag skriver Johanne Hildebrandt I Aftonbladet med rubriken "Rätt skall vara rätt" och som Sverigedemokrat blir man positivt överraskad. Det är precis samma texter som jag själv försöker föra ut med min blogg.

"Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Carina Hägg ringde runt till företagare i Värnamo och försökte förmå dem att sluta göra affärer med Sven-Evert Gunnarsson som äger ett dansställe i trakten. Hon krävde också att kommunen skulle ta bort all information om hans etablissemang från sin hemsida.

Skälet till denna förföljelse var att Gunnarsson var Sverigedemokrat vilket Hägg ansåg vara skäl nog till att försöka krossa hans affärsrörelse."

Läs hela artikeln.

Läs även mitt blogginlägg om Carina Hägg från augusti 2007.


Kommentarer
Postat av: Hm

Att ingenting publiceras i Aftonbladet av en slump får väl anses klart. Men hur skall man förstå detta? Om det är ett försök att täta läckan till SD så begriper jag inte hur det är tänkt att fungera.'Titta, vi berättar hur illa Sverigedemoktaterna blir behandlade så nu behöver ni inte rösta på dem', kan det vara så de tänker? Hur som helst är det förbryllande.

2009-05-03 @ 14:39:46
Postat av: Rättvis

Det är verkligen roligt att detta skrivs. I och för sig inga nyheter och jag har själv tjatat om samma sak under ett par år.Och plötsligt inser media att det där med demokrati och yttrandefrihet är viktigt och till och med grundlagsskyddat.Vad är det som har hänt? Varför skrevs inte detta för tio år sedan?Det är helt enkelt så att hetsen mot SD inte är så väldigt trovärdig längre. Folk kan läsa bloggar och lägga ihop två och två. Och om media förlorar i trovärdighet så förlorar de på sikt även prenumeranter och annonsörer. Kommunisterna inom media förlorar sina inkomster - och vad ska de leva på då? Bidrag från Sovjet utgår inte längre.För visst är det förunderligt att det skulle ta en mansålder för PK att inse att vi har en grundlagsskyddad yttrandefrihet i det här landet.Så denna artikel är bara att se som en ordnad reträtt från PK.Mer kommer. Var så säkra.

2009-05-03 @ 15:48:13
Postat av: Wied

Rättvis, du har rätt. Alt det var kendt ofr over 10 år siden, hvor var Aftonbladet dengang ?Nu - med et år til Riksdagsvalget - sadler pressen om og satser på at folk hukommelse maksimalt strækker sig tre måneder.Intet parti i Europa er blevet behandlet af medierne som SD. Det bør huskes.

2009-05-03 @ 16:18:52
Postat av: oveg

Det var bra skrivet av Johanne Hildebrandt. Men varför går det inte att öppna kommentarerna till artikeln; det står att det finns 37 st. Antingen är det ett tekniskt fel, eller så har nån fått kalla fötter.

2009-05-03 @ 18:09:12
Postat av: Per Petersson

Inga problem oveg,jag var precis inne & alla kommentarer går att läsa.

2009-05-03 @ 18:20:45
Postat av: Roberth

Hildebrandt är av de bättre journalisterna. Hon kanske frilansar? För att en fast anställd på Aftonbladet skulle kunna skriva detta är föga troligt.

2009-05-03 @ 19:51:10
Postat av: jarl olsson

Jag har också för mig att hon frilansar. Har läst en del av hennes krönikor genom åren och funnit dem vara rätt sansade. Skulle gärna vilja veta hur många som pk-pressen refuserat. Att skittidningen AB skulle kunna använda hennes inlägg ovan som något "avlatsbrev" kan dom väl inte vara dumma nog att tro. Jo föresten det är dom väl.

2009-05-03 @ 21:26:21
Postat av: Blackfootnation

Det handlar bara om en enda sak. STÅLAR.

Jag läste en spännande tråd...,iofs vet jag inte om det var så häpnadsväckande spännande, snarare bekräftande, av en journalist på flashback.

Man kunde ställa frågor om varför journalister skriver som dom gör osv.

Jag tyckte nog att denna journalist var lite för PK för min smak och han erkände själv att han var PK till stor del.

Hur som helst och som de flesta vet så gällde en sak på våra ultra-äckliga kvällstidningar. Såld upplaga, såld upplaga och sen var tydligen såld upplaga viktigt. ;-)

Innehållet skiter man till viss del i bara det säljer.

Om nu SD har cirkus 4.5-10% stöd i landet så motsvarar det en viss del potentiella läsare. Självklart vill man inte tappa dom.

I sak och princip har ju Johanne helt rätt ocg Aftonbladet har lyckat att hålla kvar ett visst antal tusende av läsekretsen.

Själv har jag inte köpt något av dessa slasktidningar på 25-30 år och skulle aldrig drömma om att klicka på länkar som ger dessa avgrundsalster 1 spänn per klick.

Tänk på det.

Så kontentan är att ideologi har inget med saken att göra. Cash is King.

2009-05-03 @ 22:13:07
Postat av: Gubben o Gumma på Getingen

"Krig och kärlek förde dem samman" Gustav Björk var FN soldat i Kosovo.Säkert en nyttig erfarenhet att dela med sej av till en för övrigt berest Johanna Hildebrand i deras äktenskap. ,Johanna som för övrigt jobbat som krigskorrespondent.Så det är krut i damen.Citat :Johanne Hilldebrand Medierna tappar mark till förmån för nätet, bloggar,och det gör att journalisterna

måste ha en mera ödmjuk inställning till sina läsare.Jag har länge märkt en ENORM frustration över att.Den verklighet läsaren lever i inte återspeglas i media. Slut Citat.Enligt oss en skärpt tjej som har koll på läget.

Att hon inte tycker som SD är henns fria rätt.

En journalist som har begrep om vad demokrati betyder att ,det finns rakryggade journalister som tar skit för demokratin .Hatten av för Johanne i sakfrågan.Så du journalist som läser denna bloggen.Glöm aldrig bort att journalister som kämpar för sanningen och demokratin mördas runt om i världen.

En stor journalist skriver sanningen.En stor journalist tar aldig order av sin arbetsgivare el ägare.Det hör till diktaturer.Källa, citat Wermlands Folkblad den 3 Maj 2009

2009-05-03 @ 23:12:37
Postat av: Rättvis

“Om nu SD har cirkus 4.5-10% stöd i landet så motsvarar det en viss del potentiella läsare. Självklart vill man inte tappa dom.

I sak och princip har ju Johanne helt rätt och Aftonbladet har lyckat att hålla kvar ett visst antal tusende av läsekretsen”Helt riktigt. Men kritiken mot invandringspolitiken har ju varit stark i snart en mansålder. Så frågan återstår: Varför släpps sanningen fram just NU?Och svaret har getts av AB:s ansvarige utgivare´, Gerdin, som öppenhjärtigt medgivit att konkurrensen från bloggeriet kommer att tvinga media att hänga med i nyhetsurvalet.

Han säger inte: nu kan vi inte ljuga lika mycket längre. Men det är det han menar.

2009-05-03 @ 23:16:56
Postat av: vmm

Bra av Hildebrandt men jag vet inte om jag tänker ge några stående ovationer. Varför skrev hon inte så här tidigare? Nu när jag känner att vinden håller på att vända och SD är på väg att bli rumsrena så skriver hon att det är fel att mobba SD. Nu kostar det inte så mycket socialt att försvara SD och demokratin så nu börjar det bli socialt acceptabelt att skriva som hon gör. Nu är det liksom bara lite fräckt inom gränserna att göra det och man visar genom att ta ställning för att SD ska få finnas att man är lite cool och att man ligger på gränsen.Var faan fanns hon för ett par år sedan då det kostade på socialt att säga att man inte ville mobba SD? Det är hur lätt som helst att säga det som alla tycker. Det är inte lika lätt att vara den som håller upp fingret och känner vartåt det blåser och gå före och skapa opinion. Men det som är riktigt svårt och kräver mod är att säga det som är "fel" att tycka. Jag beundrar dom som stod upp för SD för ett par år sedan medan jag tycker att dom som inte gjorde det då utan börjar göra det nu är snudd på opportunister.

2009-05-03 @ 23:59:24
Postat av: World Traveller

Jag laeser paa nyheterna att affischering nu kommer att polisanmaelas. Det innebaer att SD har stoppats fraan att goera reklam baade paa TV och via affischer.

2009-05-04 @ 05:56:12
Postat av: s-e karlsson

Migrationsverket, ett av de få företag i Sverige där man inte behöver lägga varsel ! När varslen på andra företag står som spön i backen , fortsätter

migrationsverket som om ingenting har hänt dvs dom kör med sitt "djevla" tjöt att vi måste öka arbetskraftsinvandringen !! Vadå ,då , då blir det ju ännu sämre ,fler människor arbetslösa det finns ju inte jobb till de som är utan nu hur faen ska det då bli med ytterligare fler importerade arbetslösa ! Den "arbetskraft " som man importerar är ju imånga eller i de flesta fall analfabeter och pensionärer , innan analfabeterna har lärt sin svenska hinner det gå otaliga år om dom ens hinner lära sej innan dom ska börja belasta vårt pensionssystem ! Enda möjligheten är att skippa tycka synd om tjötet och införa ett totalstopp i invandringen och göra som Sven-Ingvar en gång sjöng " Börja om från början , börja om på nytt " , annars kommer skutan Sverige att kappsejsa vilket den redan nu är på väg att göra !

Vänliga morron hälsningar S-E Karlsson Sd Högsby.

2009-05-04 @ 06:38:10
Postat av: Stefan A

I dag kan man se nästan hela Sveriges mediamakt på en bild i blaskorna, 5 personer, fattas bara SVT och TV4, så litet är sverige, räcker med några tele-samtal, så kan de bedriva kampanjer mot t.ex. SD, men såååå kan dom väl inte göra???

2009-05-04 @ 07:39:39
Postat av: Hr Fökk

En stor släktmiddag i fredags med ca 150 gäster från Sveriges alla hörn gav vid handen att SD står högt på agendan. Ingen har längre något förtroende för 7 klövern, de såväl som deras tidningar är genomskådade. SD var överlag och mycket överraskande det stora positiva samtalsämnet med vissa inslag av pirat partiet.

Konstaterande SD får stora siffror i både EU och Rikstaden

2009-05-04 @ 09:40:01
Postat av: Nalle i Växjö

Uppvidinge kommun kommer att ta emot 25 flyktingar som ska utlokaliseras från Malmö.

Hur många som kommer som anhöriginvandrare framgår inteKommunen kommer inte att få någon kostnad, för den står Malmö för.Reportrar tror tydligen att Malmö stad har några dolda inkomstkällor där man som på en gammal brunn kan vrida på en kran och sedan strömmar vattnet ( pengarna) ut.I verkligheten är det sådana som arbetar och betalar skatt som betalar det hela.Men det kanske är för svår logik för vissa skribenter

Postat av: André

Hildebrandt är en av Sveriges bästa skribenter. Hon har tidigare skrivit om vänsterextremistiskt våld och om hur vänstermänniskor är de mest intoleranta människorna, liksom att hon anser att det måste vara tillåtet att kritisera islam på sammma sätt som andra religioner.

2009-05-04 @ 13:09:06
Postat av: Rättvis

Nalle

Politikerna försöker lura i folk att det är andra som bettalar, i detta fall Malmö kommun.

Men inte ens detta är sant därför att Malmö står på ruinens brant och uppbär socialbidrag ,mer än 1 miljard, från andra kommuner.Mångkultur kostar, bränderna kostar och allt färre arbetar eftersom det går så bra att leva på bidrag.

Dessutom har våldet ökat så mängder av skattebetalare flyttat så långt från Malmö som möjligt.Och summan av kardemumman? Är att det är folk i välskötta kommuner som via socialbidrag till Malmö får stå för fiolerna.

2009-05-04 @ 13:24:09
Postat av: Hr Fökk

Är det de som försöker anlägga ruiner i Rosengård, som de ringat in och skickar till Uppvidinge kommun. Grattis isf, de kommande bränderna kommer att kosta långt mer än de pengar Malmöborna så glatt efterskänker

2009-05-04 @ 13:30:08
Postat av: Stefan K

Nalle

Det är nog från samma kran som Mona Sahlin och hennes röd/gröna röra tänker hämta pengar till sin skuggbudget.

Vad det gäller Malmös intresse i att bli av med flyktingar så är det knappast flyktingar som bidrar till samhällets välfärd som avses, utan de som enbart får från samhällets välfärd. Som i alla andra fall så har väl inte invånarna i Uppvidinge fått säga sitt, utan körts över av kommunen? Följ gärna upp den nyheten och kom igen om ett år med nya fakta. Har exempelvis flyktingarna valt att bo kvar eller flyttat tillbaks till Malmö, har de anpassat sig till svenska lagar o regler, har brottsligheten i Uppvidinge ökat etc.

2009-05-04 @ 15:49:09
Postat av: Rättvis

Uppvidinge var redan i valet 2006 något av ett sverigedemokratiskt fäste, 5,7 procent fick SD i riksdagsvalet . Efter den här historien så kanske det blir 10 eller 20 procent.Egentligen borde det ordnas särskild utdelning i Uppvidinge inför EU-valet. Men det är förstås lättare sagt än gjort. Men resultat skulle det nog ha gett.

2009-05-04 @ 16:29:46
Postat av: Johan

Något stort kan vara på gång. Överallt hör man att folk säger att de ska rösta på SD i Europaparlamentsvalet. Hoppas att de verkligen också gör det. Folk har börjat genomskåda medias svartmålning av SD.

2009-05-05 @ 05:49:53
Postat av: Hans F

Hej Alf

Tråkigt att SD har gått fram med ett utträde ur EU. Du vet liksom jag att vi är ett LITET och mycket exportberoende land. Inte vet jag hur man tänkt inför detta beslut, dock kommer det att bli kostsamt för Sverige att exportera till EU i en framtid om ett utträde besannas.

Ni hade min och min familjs röster som i en liten ask, men nu får det bli PP istället. Återkommer möjligen till riksdagsvalet -10

2009-05-05 @ 09:48:40
Postat av: s-e karlsson

Hej,hej !

Kan någon tala om för mej om Piratpartiet har något politiskt program ? Har hört att det partiet inte tar ut någon medlemsavgift ? Då kanske det inte är så konstigt att medlemsantalet rusar iväg !

Idag gäller det ju för alla att vända på slantarna !

S-E Karlsson .

2009-05-05 @ 13:01:18
Postat av: Sune

Hans F, du kan vara säker på en sak: Sverige kommer inte ut ur EU förrän hela elitprojektet faller. Dvs vissa stora stater tar dessförinnan över det hela och driver sin agenda.Småstaterna dit även Sverige räknas kommer inte att kunna göra sig hörda. Du ser ju redan nu hur det detaljregleras här efter EU-direktiv. Och värre blir det, det kan du lita på. Svenskar är ju så lydiga att införa EU-regler till punkt och pricka. Sydeuropeerna däremot struntar i det och gör lite som de vill.Svenskar har inte längre någon strejkrätt - t ex. Titta söderöver hur det strejkas och protesteras hela tiden. Facken har där inte samma funktion som här - de är ingen olja på vågorna som de svenska facken. Se de senaste årens försök att strejka och blockera! De gick åt skogen för medlemmarna på olika sätt.Detta bara som ett exempel. Våra detaljreglerade bönder! Som knappt orkar hålla ut. Jordbrukarna försvinner snabbt och snart har vi inga småjordbruk alls.Hans F, dessutom vet du väl att de svenska representanterna i EU ofta tänker mer på egen vinning än på dem de representerar. Vilka månadslöner och arvoden - flera årslöner för vanligt folk!Du har väl sett hur t ex miljöpartiet dragit tillbaka sitt krav på utträde - det har blivit mer en hållning än ett krav. Piratpartiet är än så länge ett enfrågeparti. Och jag tror nog att politiken behöver röras om ordentligt av sverigedemokrater som nu blivit varma i kläderna.

2009-05-06 @ 19:57:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0