GOTT OCH BLANDAT

Folkpartisten och feministen Birgitta Ohlsson förirrar sig i islam i en artikel på Barometerns ledarsida idag. Att feminister har det väldigt svårt att förhålla sig till islam är nog de flesta upplysta människor medvetna om. Jag och många andra har förvånats över den tystnad som alla dessa feminister står för när det gäller det kvinnoförtryck som råder i länder/stater där islam härskar över en majoritet av befolkningen.

I artikeln skriver Birgitta Ohlsson följande.

"Islam som religion har alltid förespråkat att både kvinnor och män ska utbilda sig och kunskap har setts som både plikt och livsviktigt för individen att ta till sig."


Det är nog dags för Birgitta Ohlsson att ta av feministskygglapparna och se hur verkligheten ser ut i länder där islam är den härskande religionen. Kan Birgitta Ohlsson ge ett enda exempel på ett land där islam råder och som är lika jämställt som något västerländskt land?


I dagens Ring P1 med Thomas Tengby som programledare fick vi ett lysande exempel på hur en inringare med fel synpunkter stoppas. Personen som ringde in ville upplysa om att Gazaremsan även har en gräns mot Egypten och att den gränsen borde öppnas så att FN kan föra in mat och annat material. Jag har själv skrivit om detta in min blogg vid flera tillfällen.

Denna upplysning gillade inte Thomas Tengby utan han avslutande samtalet utan personen fick tala till punkt. Tydligen är detta en sanning som Sveriges Radio inte vill att svenska folket skall känna till. Lyssna på Ring P1 ca 16:50 in i programmet.


Jag besöker ju Kalmar Tingsrätt när jag har möjlighet och läser domar från Tingsrätten och även Länsrätten. Oftast är det endast uppmärksammade fall som sedan omnämns i media men givetvis finns det ett stort antal domar som bara passerar förbi.

Det mest vanliga fallet för Länsrätten verkar vara att behandla överklaganden från personer som inte får socialbidrag/försörjningsstöd. Många gånger gäller detta så kallade nya "svenskar" som anser att de har rätt till försörjning utan motprestation.

Jag tänkte nu kommentera två vardagliga domar från Länsrätten.


I det första fallet är det en 34-årig kvinna som överklagat att hon inte fått försörjningsstöd från Kalmar kommun. Det enda krav kommunen ställer för att ge denna kvinna försörjningsstöd är att hon börjar på SFI (Svenska För Invandrare). Trots många påstötningar om att hon skall börja med SFI har hon inte börjat på SFI men försörjningsstöd kräver hon. Trots hennes obefintliga svenska för hon troligen hjälp av tolkar att överklaga socialnämndens beslut.


Det andra fallet är än mer anmärkningsvärt. En 35-årig man överklagar socialnämndens beslut om försörjningsstöd. Jag citerar från domen.

"Han och hans fru har en dålig ekonomisk situation där de med nöd och näppe överlever dag efter dag, N.N har ett arbete, vilket han är glad för, men just nu kan han inte ta sig till arbetet på grund av brist på pengar. De har ingen mat hemma och han har inte betalat underhållsstöd till sin son."


Det anmärkningsvärda kommer sedan i Socialnämndens utredning.

N.N var tjänstledig utan lön från sitt arbete från den 27 december till den 27 februari. Och från och med den 29 december till den 27 februari befann sig familjen i Australien hos anhöriga. Familjen har inte heller rätt till bostadsbidrag på grund av N.N har ett heltidsarbete och därav för stor inkomst.


I Sverige har vi ett ordspråk som säger "Som man bäddar får man ligga" och det borde nog N.N fundera en del på eller bör han nog bosätta sig i sitt hemland.


Kommentarer
Postat av: Natan

Birgitta Ohlsson är en sån småviktig ordbajsare som alltid ska ligga pk med lite feministisk toutch på uttalandena. Räcker man att ser denna person framträda så får man obehagskänslor. Förmodar att Ohlsson är en varm anhängare av multikultgalenskapen.

2009-05-05 @ 02:43:23
Postat av: Silver

Arabvärlden var "framåt", i brist på bättre ordval; men sedan kom profeten. Det är väldokumenterat att utbredningen av islam och fullständigt stopp av utveckling ej av outgrundliga anledningar ligger så väl i fas.

2009-05-05 @ 03:59:00
Postat av: Putte

Det är en svår konst att vara PK i allt. Det är en så komplicerad gymnastisk övning att PK-iten riskerar att fastna med näsan i sin egen röv.

2009-05-05 @ 05:54:12
Postat av: Robin_Shadowes

Arabien hade kanske haft en chans om inte bromsklossen mohammed kommit ivägen.

2009-05-05 @ 06:29:30
Postat av: Hulda

Lyssnade nu på "Ring P1". Denne man var tom. kritisk till Israels agerande, men ändå avklippt av Tengby. Den 12 kilometer långa Egyptiska gränsen mot Gaza är tydligen väldigt känslig...

2009-05-05 @ 06:51:27
Postat av: Anonym

Birgitta Olssons ord var ett lågvattenmärke! När flickor/barn gifter sig (mot sin vilja) i mycket låg ålder - hur ska de då kunna gå i skola.

I vissa extrema Muslimska områden bränns flickskolor ner och familjer som skickar flickor till skola hotas.

Lever vi i en värld och feministerna i en annan..?

2009-05-05 @ 07:00:28
Postat av: Hulda

Glömde namn till min kommentar om Birgitta Olsson.

Lyssnar nu till massakern i Turkiet med minst 45 dödsoffer på ett bröllop(!).

Ännu ett bevis på att Turkiet inte passar in i EU.

2009-05-05 @ 07:04:55
Postat av: Fredrik

Birgitta Olhsson är en människa som är styrd av politiks´korrekthet och rädsla för att bli kallad

rasist.Men vad mer kan man begära av feminister?

Bara en massa trams! för när det Kommer till kritan så vågar man inte ta ställning.Tengby blev till 100% tillsagd att bryta av de så kallade kontrollanter som sitter med.

De är fria land vi tros leva i är styrt!!Sen dom här 2 länsrätten är klockrena.

1. Vill ej ens gå i skolan men pengar ska jag ha !?

2. De andra fallet borde vara belagt med allmän uthängning i press. Invadringen i ett nötskal.Mest bedrövliga jag läst på länge !!2009-05-05 @ 07:33:52
Postat av: Tommy

/MALMO/attaaring-ranad-pa-elva-kronor" rel="nofollow">http://www.skd.se/article/20090504/NYHETER/148460859/1057//MALMO/attaaring-ranad-pa-elva-kronor

Globalisering på åttaåring?

Postat av: Nalle i Växjö

Kampanjen mot SD och Älgemalm i Växjö fortsätter med oförminskad kraft.

Förmodligen på grund av det kommande valet.Lyssna på nyhetssändningen. Men ingen gång har någon frågat efter fakta i detta fall, trots att det finns hos Brottsförebyggande Rådet.

Märkligt att inte Stadsradion måste använda sig av tillgängliga fakta.

Förmodligen är det för att dom är Statsradion.I Öst var det Stasi RadionSkjut budbäraren i stället för att diskutera fakta

Postat av: Fredrik

Men SD som parti får argera ifrågan.Partiet kan inte låta enskilda medlemmar stå själva i motvinden.Här är det konkreta fakta som bemöts med okunnighet och förtal.

2009-05-05 @ 09:05:26
Postat av: Inge Sandén

Smålandsposten skriver idag att Jimmie Åkersson uttalat sig om att Älgemalms påpekanden i kommunfullmäktige inte var fel.

Detta i samband med den EU-valturne som SD nu gör genom Småland.

2009-05-05 @ 10:26:57
Postat av: Roberth

Gittan är ett skämt en mjukryggad psuedoliberal. Hon ska bort 2010!

2009-05-05 @ 11:44:43
Postat av: Rättvis

Fall två hade rest på långsemester och ville ha extra pengar. Sverige är ju underbart så jag slår vad om att han får i alla fall. Får han inte av röda korset så blir det väl av svenska kyrkan.

2009-05-05 @ 12:22:38
Postat av: Tore

"sd-ledare: Älgemalm sa inget fel"

www.smp.se/nyheter/vaxjo/sd-ledare-algemalm-sa-inget-fel-(1305011).gm

Så vart det med det, utan att ljuga! Media har annars en förskräcklig förmåga att vända på allting!...Folkpartiet har alltid "utmärkt" sig när det gäller

som "samhällsförstörare". Vem minns inte Bengt Westerberg och dennes eskapader. Nu också Birgitta Ohlsson, Folkpartiet!...Det är mycket "skit" som kommer fram genom domstolarna! Men aldrig påtalas genom media. Därför är detta bra, att upplysa folket. Alla dessa hemligheter som nu Thoralf förmedlar som annars också detta hade "gått i graven"! Det är då väl att "vi har dig" Thoralf!.

Men som sagt: För att komma till källan måste man simma mot strömmen!...

2009-05-05 @ 12:39:24
Postat av: BAW

Birgitta Ohlsson är helt enkelt en vänsterfeminist som hamnat i fel parti, tydligen utan att fatta det själv. B.O. är ett av de värsta stolpskotten som svensk politik har frambringat.

2009-05-05 @ 16:06:59
Postat av: Evert Samarin

Förstår inte riktigt vad du menar med att snubben som ringde P1 skulle ha stoppats, Thoalf!?

Visst har du rätt det är ett lysande exempel på hur en inringare med massor av sakfel i sina synpunkter.

Påsksmällare skjuts över Israel!! 100´000 innevånare i Gaza. Det är väl aldrig någon som räknat dem men håller inte Israel nere på nativiteten så hade det i nuläget säkert funnits 10 miljoner och varför köra in byggmateriell när de i Rosengård så tydligt visar att de önskar bo i ruiner

2009-05-05 @ 16:17:16
Postat av: Rättvis

SR fortsätter sin kampanjjournalistik. Vad sägs om detta:

”Sverigedemokraterna är ett av de mindre partier i Sverige som enligt opinionsmätningarna inte har någon större chans att komma in i EU-parlamentet.”Men rapporterar då inte SR om verkligheten? - Dessvärre är det inte så. I själva verket är det så att opinionsundersökningarna skall analyseras och enligt experterna så är SD mycket svåranalyserat därför att så många inte törs uppge vad dom tycker.

Det är till exempel mycket LO-folk som inte vågar säga att dom kommer att rösta på SD. Sen är det andra som är rädda för att det inte är opinionsinstitut som ringer utan att det är AFA eller Sossarna som ringer och kollar att folk inte är oppositionella mot invandringspolitiken.Och vid förra valet så förkunnade SVT i triumf att SD hade misslyckats totalt. SVT hade frågat ut väljare just innan de gick in i vallokalerna. Och glädjen stod högt i tak på SVT när det bara blev 1,9 %.Men verkligheten då?Valresultatet blev 2,94 % för SD, 55 % mer än SVT:s uppgifter.För övrigt ökade SD med 150 % från valet innan. Så var det med detta “misslyckande“.

2009-05-05 @ 17:02:23
Postat av: Per

Lite skönhetstips för er gamlingar?http://skonhetstips.com/

2009-05-05 @ 17:17:54
Postat av: Stefan K

De bägge bidragstagarna är väl bara barn av vår tid. I landet Sverige har det under många år pågått en utbetalning av bidrag som i mångt o mycket förklarar vart våra skattepengar tagit vägen. Att majoriteten av bidragspengarna går till personer som kommit hit från andra länder är väl ingen hemlighet, men hemlig är totalsumman och vi som står för slutnotan lär nog aldrig få veta sanningen.

Riksmedia lär väl inom kort få nys om dessa nyheter och då ska ni se att mannen och kvinnan får sina försörjningsstöd. Detta är ju landet Sverige.

2009-05-05 @ 17:18:44
Postat av: Martin Isaksson

tack för en bra blogg

2009-05-05 @ 18:25:19
Postat av: Tore

"Hör´de du, Per"! Vi är nog många "gamlingar", som fortfarande har kvar sin kalufs. När jag gick i 1:a klass (folkskolan) hade jag en elak kärring till lärarinna, som älskade att dra i mitt då blonda hår, för att göra mig "flintis". "Dessutom utan anledning"! Men det syns inga spår efter "denna misshandel" än idag! Däremot är ju "vitlök" ett känt recept, för att hålla "blod-törstiga" människor borta! (och annan sjukdom)

Fast du verkar ju vara en snäll sådan...:-)"Älska din nästa såsom dig själv"...

2009-05-05 @ 18:48:11
Postat av: Hulda

Ser nu på Expressens hemsida att en Svensk från Landskrona gripits i Libanon för misstänkt samröre med Al-Quida.

Genast ringer en varningsklocka i knoppen.

Självklart har han levt 11 av sina 36 är i Sverige.

Varför kan inte denna tidning och de andra skriva att det är en Libanon-Svensk?

Man blir så trött, trött,trött.........

2009-05-05 @ 20:27:50
Postat av: Gun

Jag ser att du har svårt att läsa innantill. "Islam som religion" är inte det samma som samhällen där islam är den största religionen. Mellanöstern är ett patriakalt samhälle - det vet alla, koranen däremot är en bra mycket trevligare bok än bibeln. Inte trevlig, men trevligare. All religion grundar sig i sinnessjukdom.

2009-05-06 @ 08:34:55
Postat av: Solna-52

Har lyssnat på Tengby nu och håller inte alls med artikelskrivaren. Fick uppfattningen att Tengby inte ville ha en politisk debatt i radion..(vet inte om det är ett debattprogram, eller bara ett ringinprogram)

2009-05-06 @ 15:38:14
Postat av: Sune

Ett radioprogram - eller del av det - som jag inte vill missa är Godmorgon Sveriges satirinlägg Public Service varje söndagsmorgon (ungefär kl 10.20). Och de driver ganska friskt med politiker och annat känt folk.Nu i söndags hade de samlat PK-politiker men också ..."Och här har vi Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson, välkommen.""Ja ...""Tack för det!"(Ungefär så här lät det, jag minns inte exakt.)Märk väl att satiren gick fram trots att allt gick snabbt och var kort! Satirskaparna fick i alla fall fram att det är så här man i ljudmedia behandlar SD.

2009-05-06 @ 20:19:08
Postat av: Säfflemannen

"Att feminister har det väldigt svårt att förhålla sig till islam är nog de flesta upplysta människor medvetna om. Jag och många andra har förvånats över den tystnad som alla dessa feminister står för när det gäller det kvinnoförtryck som råder i länder/stater där islam härskar över en majoritet av befolkningen."Riktigt. Kanske samtidens största samhällsvetenskapliga mysterium.

2009-05-10 @ 22:33:19
URL: http://safflemannen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0