KRONOFOGDEN SÄTTER STOPP FÖR FANERDUN


Invigningsyra och kinesisk teaterspel.                                       Foto Thoralf Alfsson


Idag är dessa herrar inte längre så intresserade av att prata om Fanerdun längre. Leif Larsson ordförande i Regionförbundet, Sven Lindgren landshövding och kommunalrådet Johan Persson "festar" tillsammans med Mr Lou men nu är det helt andra tongångar än i september 2007.


Ända sedan det framkom uppgifter i media om att Fanerdun skulle få tillgång till Bombardierlokalerna när det gjort sin första avbetalning på sin skuld har jag ifrågasatt detta. Jag anser nämligen att hela skulden skall betalas innan någon från Fanerdun släpps in i Bombardierlokalerna. När någon tar upp Fanerdun med kommunalrådet Johan Persson så går han alltid upp i varv och blir irriterad. Det har jag och även Inger Hillmansson (fp) fått erfara vid flera tillfällen.


Jag har begärt att få se avtalet som skall reglera Fanerduns skuld och efter lite strul fick jag det för en tid sedan.
Enligt kommunchefen Roland Karlsson har kommunen inte bekräftat och accepterat detta erbjudande om avtalsförslag från Fanerdun. Det låter väldigt lustigt i mina öron då Fanerdun faktiskt ändå gjort första avbetalningen utan skriftlig överenskommelse med kommunen. Har Fanerdun fått ett muntligt löfte från kommunen?


Efter första betalningen uttryckte sig kommunchefen på följande sätt enligt Östran.


"- Nästa gång för man nog över pengarna direkt till vårt konto och krånglar inte med några checker, säger Roland Karlsson.

Han säger att han är glad att det äntligen händer något positivt i Kinahistorien.

- Det känns ju ändå bra att de betalar. De har ändå åkt ända från Kina och betalar en miljon kronor.

- Något borde de väl mena med det.

I och med att den första delbetalningen på hyres-skulden nu är betald får Fanerdun också fram till i slutet av mars på sig att tömma Bombardierlokalen på sina ägodelar."


Idag skulle andra betalning komma till kommunen men det lär inte ske då kronofogden stoppat Fanerdun från att få tillgång till Bombardierlokalerna. Då man påbörjat en utmätning av de tillgångar som finns i lokalerna.


Jag gissar att Mr Lou känner sig lurad av Kalmar kommun. Han hade nog hoppats på att kunna tömma lokalerna genom att göra den första avbetalningen men tack vare kronofogden så gick den planen åt skogen. Nu kan nog kommunen och andra fordringsägare titta sig i stjärnorna efter några pengar från Kina.
I avtalet finns även en annan del som beskriver att Fanerdun även skall betala NCC och "Cement company". Jag misstänker att det är Swerock man syftar på med "cement company". Företaget har inte redovisat hur stora Fanerduns skulder till Swerock är men det är helt klart stora summor det handlar om. Fanerdun gjorde av med stora mängder betong när man gjorde breda väggar på mässområdet. Frågan är varför Swerock mörkar dessa siffror.Betongväg.                             Foto Thoralf Alfsson


Frågan är vad som kommer hända med de markområden som Fanerdun köpt av Kalmar kommun.


Kommentarer
Postat av: Jonas

Vilket urbota primitivt och idiotiskt kontrakt.

Felstavat dessutom ('owns' ist. för 'owes')

Men OK, Fanerdun 'expects', det är ju inte bindande iallafall. Och det går väl iofs också att bekräfta att Fanerdun förväntar sig något...

Idag är 18 Mars, kom det in några pengar igår?

2009-03-18 @ 04:27:23
Postat av: s-e karlsson

Thoralf ! Hoppas du får tid och tillfälle och fota eländet i Ruda !Vore fint om det kom in på din blogg .

Mvh S-E Karlsson Sd Högsby .

2009-03-18 @ 06:30:00
Postat av: Leonora - The Crazy one

Godmorgon :)

allt väl?

2009-03-18 @ 06:33:59
URL: http://magiskaminnen.blogg.se/
Postat av: Thoralf A

S-E KarlssonDet blir fotat på fredag.

2009-03-18 @ 07:43:33
URL: http://thoralf.se
Postat av: Fredrik

Hurra Hurra Hurra !!Bästa nyheten på länge !

Skönt att bli av med firman ruffel o båg !

Nu är det bara de ansvariga för skiten inom kommunen som ska avgå pga av dålig etik och uruselt arbete !!

2009-03-18 @ 07:46:09
Postat av: Hr Fökk

Vill bara kommentera ett tidigare inslag om kackerlackor och annat smuts i Rosengårdslägenheter.

Det tycks vara ett vanligt förekommande fenomen att dessa nya skitgrisar inte ens kan sköta sitt boende.Funderar på vad för slags svettig mossakultur som växer innanför "kålet" hos kåldolmekärringar.

Postat av: Patrik P Martinsson

"Frågan är vad som kommer hända med de markområden som Fanerdun köpt av Kalmar kommun"Eftersom det dröjer med moskén i Växjö, kanske området skulle passa för världens största moské med upptagningsområde, hela europa.Det är bättre att samla alla på ett och samma ställe än låta dem springa lösa för att plundra, bomba och bränna i hela europa.

Kalmar har redan en Islamsk fanklubb i kommunalhuset, så byggnadslovet skulle lätt kunna drivas igenom. Jag tror inte ens muslimerna i Kalmar behöver ge politikerna, moroten, konvertering till islam, för att alla nödvändiga papper skulle högprioriteras

2009-03-18 @ 09:03:27
Postat av: Magnus

Patrik. Om vi tar Europas 50 miljoner muslimer till Kalmar blir ju Kalmar en större internationell metropol än Istanbul! Men det vore tarvligt mot hembygdskulturen och Kalmars historia -- det tycker t o m jag, trots att jag inte är sträng nationalist.Europas invandringspolitik måste stramas upp. Nu! (Inklusive viss returbiljetts-verksamhet.)

2009-03-18 @ 09:48:03
Postat av: AWSvensson

För er som tycker Fanerdun är lite lokalt kan hålla tillgodo med lite om dessa stackare som får en kulturchock, komma från jordhålor till moderna lägenheter kan inte vara lätt.

Postat av: AWsvensson

Lite synpunkter på moderaternas förslag ang anhöriginvandringen. Lägg särskilt märke till att en miggare använder ordet Migränverket,själv föredra jag Invasionsverket. Kärt barn har många namn.

Postat av: Patrik P Martinsson

Magnus vad gäller returbiljetts-verksamhet så finns det säkert massor av nyarbetslösa innovatörer som kan sätt igång direkt.

Själv kan jag tänka mig att starta bums. Ge mig ett 50-tal sovjetiska Tupolev 134 med militärgrå stål-stolar och några avdankade sovjet-piloter.

2009-03-18 @ 12:27:07
Postat av: s-e karlsson

Hr Fökk, håller med fullt ut med tillägg att dom inte har förstånd till att rensa bort hår och annat skräp i silen i badrummet med översvämningar som följd har man i princip bott i jordhyddor så vet man ju inte hur det fungerar i moderna bostäder !

Mvh S-E Karlsson .

2009-03-18 @ 12:39:51
Postat av: Anonym

Vårkänslor? :)

2009-03-18 @ 12:46:13
URL: http://click.double.net/?25669;188;10613
Postat av: Hr Fökk

s-e karlsson, vi skulle varna norrmänen om att det är vanligt att bostäderna ser ut på det sättet och att de, på intet sätt ska lastas för att sandneg.. i Rosengård inte klarar det där med renlighet

2009-03-18 @ 12:54:40
Postat av: Martin Isaksson

Vänta nu lite fick de 1miljon samt att kineserna inte fick hämta ut något tack vare kronofogden?SWEET då tjänar de ju nåt på det 1mille +sälja av tillgångarna men endast tack vare kronofogden annars hade lagret varit tömt och i Kina snabbare än en gås bajsar.

2009-03-18 @ 15:22:46
Postat av: Antiism

THORALF! Denna sosse påstår att dina uppgifter från migrationsverket är rena lögner då det saknades källhänvisning!http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1769&blogg=30982&timestamp=17:55:15Jag syftar då på detta inlägg utav dig:http://thoralfalfsson.webblogg.se/2008/october/kjaersgaards-effekten.html2009-03-18 @ 18:26:01
URL: http://www.antiism.wordpress.com
Postat av: Hans

Johan Persson har minsann satt Kalmar på kartan som den dummaste kommunen i Sverige.

Men han håller ständigt på i sin blogg och tolka statistik på hur bra Kalmar är på alla sätt.

Inte ett ord om Fanerdunfiaskot eller skattehöjningen utan ger bara en entydig bild att alla vill till Kalmar.

2009-03-18 @ 20:31:18
Postat av: Robin_Shadowes

Njae, jag tycker nog Ilmar och Lago tävlar om första platsen att ha satt respektive stad på kartan som den dummaste.

2009-03-18 @ 20:45:34
Postat av: Tore

He, he, jag tror fogden läser din blogg, Thoralf!...:-)

2009-03-18 @ 23:42:40
Postat av: Tore

Förresten, vart det "täckning" på checkarna, eftersom fogden börjat agera?...

2009-03-18 @ 23:47:40
Postat av: Tore

Gemensam nämnare, Johan Persson , Illmar Reepalu och Anders Lago!?

Rätt! Alla tillhör Socialdemokraterna, och verkar vara rätt korkade!...:-)

2009-03-18 @ 23:53:11
Postat av: Hr Fökk

@ AntiismOch så hänvisar du till FN och UNHCR de mest ogenomlysta och korumperade organisationerna i världen

Hur mycket kom fram om Kofi Annans som i "olja för matprogrammet" och mutpengarna till Saddam. Det tystades snabbare än blixtens hastighet. Kofi Annans "The boss" hade dessutom mage att påstå att han inte kände till sin sons förehavanden,,harkel,,tvi,, i smutsaffären. UNHCR ljuger om det mest i Gaza till förmån för Palliwood och ändå ska all pk anhängare hänvisa till dessa skurkorganisationer. Det är kanske lätt för er pk som inte alltid själva har rent mjöl i påsen

2009-03-19 @ 09:03:37
URL: http://svtplay.se/t/103450/debatt
Postat av: Michael Petersson

Jag har mailat till Biltema att de bör kontakta Kalmar Kommun och Kronofogde myndigheten och visa intresse för Fanerdun området då det redan finns en färdig lokal där och området är ju redan godkänt för handel i stadsplanen. Tycker personligen att Biltema passar bättre där en ett s.k Chinatown Mvh//Michael Petersson Kristvallabrunn

2009-08-05 @ 13:17:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0