RÖR INTE LINDÖ OCH DE GRÖNA LUNGORNA!

Jag har tidigare skrivit om Kalmar kommuns planer på att bebygga de sista gröna lungorna i centrala Kalmar och jag känner stor oro inför dessa planer som kan radera ut de sista gröna lungorna i de centrala delarna av staden.
När man ser kommunens planer för ny bebyggelse i centrala Kalmar är det säkert många som blir bekymrade och förhoppningsvis kommer att protestera. Nu gäller det att bilda opinion mot dessa byggplaner innan det är för sent.Markreservation för mediahus Barometern.

Vid Systraströmmen skall det byggas på båda sidorna om kommunen får som den vill. Barometern vill bygga ett nytt kontor/mediahus på ena sidan av systraströmmen. Kommunen har beviljat en markreservation om 10 000 m2 där största delen är en av de sista gröna lungorna på Kvarnholmen. Jag anser det vara rent kriminellt att bebygga denna gröna oas på Kvarnholmen och jag lovar att vi Sverigedemokrater kommer att göra det vi kan för att stoppa dessa tokerier.Lindö i oas i centrala Kalmar.

Samma tjänstemän på kommunen och vänstermajoriteten vill även bebygga Lindö, en mer eller mindre orörd pärla som ligger som en oas väldigt centralt i Kalmar. Jag förstår att många byggherrar kastar sina blickar efter detta mycket attraktiva område för bostäder men jag anser att det är kommunens ansvar att bevara Lindö som en grön oas för kommande generationer. Lindö skall inte exploateras om jag och Sverigedemokraterna kan förhindra det.


Kommentarer
Postat av: Nalle i Växjö

Det behövs inga dagstidningar som Barometern om dom fortsätter "mörka" eller skriva delar av verkligheten, även om journalister anser att dagstidningar behövs, speciellt dom med presstöd, se länken

Postat av: Nalle i Växjö

Hittade följande intressanta inlägg.Granskningsnämnden särbehandlar SverigedemokraternaNågot dom flesta redan känner till, men en del kommentarer kan vara av intressePostat av: Anders @ ungsvensk.se

Typiskt vänstern och dessa socialister att vilja förinta allt naturskönt och alla grönområden... Jag hoppas verkligen att Sverigedemokraterna går kraftigt framåt i Kalmar kommunfullmäktige 2010 och kan förhindra detta. Måtte det inte vara för sent då.

2009-06-16 @ 09:02:47
URL: http://ungsvensk.se
Postat av: Anonym

2009-06-16 @ 09:05:33
Postat av: Anonym

Detta hade bara varit intressant om det varit som så att man tex ansökt om att få bygga en moske på marken. Kom igen, vem fan bryr sig om lite gröna plättar där knarkhandeln flödar.2009-06-16 @ 09:08:40
Postat av: Rättvis

Har ungdomen redan genomskådat piratpartiets oansvariga politiker? I vart fall gick piratpartiet tillbaka och hamnade på samma nivå som moderaterna ( 8 procent) vid valet i Tranemos gymnasium i Borås. Sverigedemokraterna blev största parti med 22 procent av rösterna.Grattis SD och grattis alla svenska - för detta bådar gott för Sverige

Postat av: Anders @ ungsvensk.se

Rättvis: Snarare berodde det på att SD och SDU, i synnerhet unge Joakim Lindrot, har varit väldigt aktiva på orten, på skolan och i närområdena. Kort sagt ett stort föredöme för alla aktiva sverigedemokrater.

2009-06-16 @ 12:10:17
URL: http://ungsvensk.se
Postat av: Dan Åke

om de förstör de vackra oaserna i kalmar. borde de döpa om Bättre tiders gata till ex Sämre tiders gata. vilka politiker är så omdömeslösa att de ens funderar på att förstöra grönområdena, är det lobbing (mutor)från företagen?Hoppas Sverigedemokrater OCH Nationaldemokrater kommer hjälpa varandra. de har ju ett gemensamt mål att låta Svenskar få leva i trygghet i sitt egna land.Att massmedia indoktrinerar väljare att det skulle innebära främlingsfientlighet är bluff. alla andra länder i Världen vill att deras egna medborgare skall ha det bra, utom i Sverige. det om något, skulle kunna jämnföras med diktaturer. Om Astrid Lindgren skulle skrivit sina böcker nu skulle hon blivit klassad som framlingsfientlig av media, så sjukt är medias missbruk av yttrandefriheten i Sverige i dag.Nd vill ge ut en veckotidning som är helt fri fattas bara 46 st! prenumeranter. läs om vem som var den senaste serievåldtäktsmannen som greps i Sverige, fulmedia mörkar som vanligt

http://www.nationellidag.se/visa/default.asp?dokID=8942009-06-16 @ 13:50:15
Postat av: Göran Wikman

Kalmar har vissa likheter med en typisk italiensk småstad. Korrumperade ledare som omger sig med fastighetsspekulanter, krogägare, byggmästare mm. Till och med fotbollslaget Kalmar FF:s ledning kan inkluderas i denna maffialiknande sammanslutning, som tycks ha till huvuduppgift att tillhandahålla previlegier för varandra. Hjälp till att rösta bort dessa herrar vid nästa val!

2009-06-16 @ 16:57:49
Postat av: Dan Åke

Jag är INTE främlingsfientlig även om man kan tro det av mina kommentarer. klart det finns bra personer som kommer från andra länder.Men det är ju politikers och myndighetschefers attityd att ha okontrollerad och naiv massinvandring som gör att utlänningar kan uppföra sig hur djävla vidrigt som helst mot oss som bor i Sverige.Redan nu har ju polisen gett upp hoppet om att kunna kontrollera de alltmer starka kriminella nätverk som nu börjar styra Sverige.

Svenska kvinnor blir ju överfallna i hemmen och media mörkar alla övergrepp. det kommer bli en mardröm att vara Svensk i Sverige när alla utlänningar har tagit över landet och Svenskarna börjar minska i antal och även flyttar till Norge och Danmark.DÅ KOMMER INTE RIKA POLITIKERS PENGAR ATT KUNNA SKYDDA DOM LÄNGRE se redan nu på reclaim the street organisationerna.Alla som ser Svenska ut kommer angripas och diskrimineras av utlänningar och deras efterkommande generationer.

2009-06-16 @ 17:50:26
Postat av: danne

1200 Miljarder skr. tar Staten in varje år. se baksidan på några år gamla deklarationen, eller läs boken 1200 Miljarder.

vart tar alla dessa pengar vägen????????

säj upp tidningar,tv-licens, byt elbolag till nåt icke Svenskt kanske fortum eller nåt annat, bo i privata hyreslägenheter,baka Pizza själva det är enkelt och snabbt och billigt(pizzasallad vitkålshuvud och hyvla med osthyvel,lite vitvinsvinäger o matolja o svartpeppar rör ihop =klart)se recept på webben,gör passivt motstånd mot allt Sverigefientligt

2009-06-16 @ 19:15:07
Postat av: DackeistCensuren breder ut sig och nu anses även Mugabe vara ett skyddsobjekt som ska värnas av censur. Är det klokt?

I alla fall ska nu den svenska staten, representerad av regeringen ge bistånd till Mugabe.

Jag tänker att pensionärer vrider sig i sin avföring av ilska och att många av deras anhöriga måste uppsöka hjärtklinik av samma orsak.

Själv, naiv som jag är, skrev en insändare i Dagens Industri som en tänkt protest. Så här lyder den:“Folk lider i den monstruösa diktaturen. Det är sant. Men gav man bistånd till tredje riket när eldslågorna i t ex Hamburg stod tre kilometer upp i skyn?

Ja vad är skillnaden? Varför ska Mugabes ondska premieras med bistånd?”

Men Dagens Industri är förstås lika PK som alla andra tidningar och censurerade bort min lilla protest.Så illa ställt är det med demokratin i gamla Svedala.

2009-06-16 @ 20:01:36
Postat av: Anonym

Undrar om någon skulle vilja bo runt den där rondellen på Ängö, sådan ständig trafik det är där. Åker där själv varje dag.

2009-06-16 @ 20:12:01
Postat av: Staffan

Jag tycker definitivt att Kalmar skall förtätas samt att Kalmar (varför heter det inte Kalmars?)Kommuns planer ser bra ut.

2009-06-16 @ 20:30:12
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Göran Wikmans inlägg är en bra bild på hur Kalamr kommun ser ut.Möjligen skall Barometern läggas till .Det är ju inget direkt journalistiskt tryck mot politikerna.Snarare skyddar man stolpskotten med en tät censur

bla Maria Sjöström på insändarsidan enligt vår bedömning.Ett bra synligt exempel på hur staden fungerar i tex den omskrivna parkeringsfrågan är den

krogägare/delägare som kan ställa sin silverfärgade Porsche Boxter

utan Kalmar teater varje dag.Då utan att bli börfälld av det bolag som på uppdrag sköter p-bevakningen i Kalmar.Någon är ju förmodligen mutad.

Även andra krogägare står med bilar kring Larmtorget utan att behöva betala.Parkeringsavgifterna i Kalmar gäller således inte alla i centrum jobbande Kalmarbor.

2009-06-16 @ 21:30:45
Postat av: danne

friskolan tänker på sitt feta arvode från kommunen så gruppvåldtäkter på skoltid anses som bagateller!,fy f-n för politiskt korrekta rektorer.

http://www.nationellidag.se/visa/default.asp?notisID=63952009-06-16 @ 22:27:39
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Snappat i dagens Baromter på nätet bla.Googla på :Karin Yngman ,fostra ,på Baromtern läs

sista menningen.Visst är den lite politiskt korrekt.Din ev åsikt om det mångkulturella Sverige Skandinavien Europa är numera avskaffad.Du kan omgående annsöka om medlemskap i SAP.

Då bla hundratusentals Svenskar åsikter är digitalt utraderade.Gubben o Gumman digitala pris" Äggberta" utdelas härmed till Karin Yngman boende i världsmetropolen Blomstermåla.

2009-06-16 @ 22:39:41
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Att Ronny Nilsson ,som är insyltad i Kalmar FF ,samt inofficiellt kommunalråd i Kalmar kommun .Tillika numera en av Kalmars krogkungar får byggrätt i centrala Kalmar är väl en sak.Däremot är det ju enligt vår uppfattning märkligt att en på på papperet borgelig tidning släpps fram.

Med möjlighet at bygga ett tidningshus i centrala Kalmar.I en socialdemokratiskt styrd kommun.Borde ju vara lätt att gömma sej bakom argumentet att bostäder, restauranger är mera viktigt för centrala Kalmar.Det finns ju faktiskt andra lägen för ett tidningshus.Vilken i sin tur är mera lämpligt ,om man nu skall bebygga området överhuvudtaget.Ett media hus kan ju ligga var som helt runt centrala Kalmar.Varför inte i Smedby tex?Mediahuset är förmodligen anledningen till att Baromtern inte fäller sossarna i kommunhuset.Uppslag saknas ju inte Fanerdun Salvestaden mm.Den Socialdemokratiska tidningen Östra Småland ligger ju utanför centrala Kalmar i ett industri område.Byggs ett tidningshus av Baromtern ,så är det VÅR bestämnda uppfattning ,att det är ett tack för hjälpen av Sociademokraterna i kommunhuset.För att man får verka hur jävla dumt som helst utan att granskas av en BORGELIG tidning.Denna synpunkt ligger nog inte så långt från sanningen.Kan det bli mera korrupt o journalistiskt fel isåfall svårslaget.Dessutom förmodligen straffbart i flera avseenden.

Men det är ju svårbevisat.Men i det trygghetsknarkande Sverige finns inte mutor o korrumption.Det får vi lära på dagis, som det första steget till att bli en trygghetsknarkande vänsterstyrd missbrukare.

2009-06-16 @ 23:40:07
Postat av: Ölänning

Skäll inte på Mugabe! Han är sann nationalist. Precis som jag. Han har visat att han är beredd att ge landet åt sitt eget folk och få stopp på den europeiska massinvandringen av folk som bara roffar åt sig och förstör den inhemska kulturen. En sann "Sverigedemokrat" fast på afrikanskt vis. Att sedan hans kollega Tsvangirai är här och tigger av våra skattepengar är bara att beklaga. Förmodligen får han det han vill ha av våran snälla regering.

2009-06-17 @ 02:01:35
Postat av: Putte

Väldigt OT, jag ber om ursäkt för det. I går kväll tittade jag på U21-landskampen i fotboll. Innan matchen spelades nationalsångerna och spelarna sjöng med, men inte de nysvenska spelarna. Det var en sådan på planen och ett antal på reservbänken, men inte en enda av dom sjöng med!

2009-06-17 @ 05:28:21
Postat av: Dackeist

Mugabes nationalism kan inte jämföras med SD:s - Mugabe konfiskerar till exempel utlänningarnas egendom. Den typen av nationalism ligger väldigt långt från SD. Däremot liknar hans politik Hitlers och nationalsocialismens. Den som är av fel ras mister sin egendom och den som är med i rätt parti tar hand om den.Förstår bara inte varför ansvarslösa politiker finner skäl att ge sitt stöd till en sådan politik.

2009-06-17 @ 11:01:11
Postat av: s-e karlsson

Socialbidragskostnaderna i Högsby kommun ökade under första kvartalet 2009 med 51 % jämfört med samma tid 2008 ! Men man kan inte förstå vad det beror på ! Iallafall beror det inte bara på

"missbrukarna " ! Dom ska inte ha hela skulden !

Kanske mutpengarna för flyktingarna redan är slut för detta året ? Mvh S-E Karlsson . Sd Högsby .

2009-06-17 @ 13:45:16
Postat av: Kalle

Vännäsandan att jaga ut invandrare från byn sprider sig inom Europa. När politikerna inte fattar någonting så tar medborgarna saken i egna händer.Nu senast jagades över hundra Rumäner ut ur Nord-Irlands huvudstad Belfast. Polisen skyddade Rumänerna när de vände hemåt mot sitt hemland. De vill inte stanna kvar i Belfast.Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Gissa tre gånger om PK-pressen i Kalmar dvs Barometern och Östra Småland skrev något om vad jag sade i Kommunfullmäktige den 15 Juni i år. Miljöpartisten Jonas Lönn tyckte att pengarna som SD får av kommunen var en mycket dålig investering, men glömde i sammanhanget att han själv har varit med och givit skattebetalarnas pengar till Salvestaden mm. Kanske uppåt 40-50 miljoner har han varit med och beslutat om. Tror inte att skattebetalarna i Kalmar tycker det har varit några bra investeringar. Upplyste även " Lönnen " att man ska inte kasta sten när man sitter i glashus. FD fackpampen Kronblad upplyste fullmäktige om att S skulle hellre samarbeta med PP än SD. Det fick mig att tänka på gamle sosialdemokratiske justitsieministern Laila Freiwald som en gång i tiden uttrykte sig ungefär i de ordalagen att det var rätt att stjäla bilar så länge det fanns sociala klyftor. Tror hon uttrykte sig så eller någonting liknande. Slutligen är det bara att konstatera att alliansen i kommunfullmäktige är svag ur mina ögon sett. Klagar hela tiden hur dålig ekonomi Kalmar har, men glömmer att de själva var med och röstade att Kalmar skulle ta emot 7 ensamkommande flyktingbara. Nu har vi plötsligt närmare 25 st unga muslimska män. Varför? Jo, man vet inte vart man röstade om, många satt och halvsov eller så förstod man inte vart man röstade på!!!!.

2009-06-17 @ 15:47:27
Postat av: Bitterfittan

Lindö skulle jag kunna tänka mig på att köpa bostad

2009-06-17 @ 16:01:40
Postat av: s -e karlsson

Hej Lars Rose`n ! Så är det nog i många kommunfullmäktige att man inte alltid vet vad det röstas om ! Det är lätt att rösta ja i vissa ärenden om man bor i ett avlägset hörn av kommunen ! Exempelvis om mottagande av invandrare , bor man i skogen så behöver man ju inte se dom gå gata upp och gata ner och prata i mobiltelefonerna med hemländerna !

Trevlig kommande helg mvh S-E Karlsson Sd Högsby .

2009-06-17 @ 16:02:23
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Eu tar bort presstödet i Sweden , med en avtrappning på 6 år efter som bidraget funnits sedan 1971 .Det är klart att man var tvungen, att stödja en massa vänsterjournalister, för att behålla greppet om pressen ,och den beslutade invandringen.På 1970-talet.Man var ju tvungen att se till att ingen pep, när man började ta pengar, som var inbetalde av svenska skattebetalare till bla deras pensioner.Mycket fiffigt tänkt.2006 åkte sossarna bort.2009 flyger presstödet.2010 kommer SD in i riksdagen.Storstads tidningarna blir av med sitt presstöd samt Landsortstidningen nr 1 , nr 2 (Östran) får behålla sitt.

Om Eu:s regelverket skall följas o det skall det väl.Resultatet är väl en konsekvens av familjen Ponnier ,som lobbat bra i Bryssel.Sverige har fått 3 mån på sej at genomföra annars startar man en granskning från Eu, på svenskt presstöd.Oss stör det inte ett skit, hoppas bara att dom sämsta journalisterna får snöret.Ju för dom får anmäla sej till a-kassan dessto bättre.Lögnare hamnar på soptippenn för el senare se på hela ÖstEuropa.Journalistiskt sett är Sverige inte ett dugg bättre.Lägg sedan till att PK-media får börja backa när SD är i riksdagen .Då fakta börjar dyka upp på bordet.Kan bli tufft för dom riktiga sanningsvrängarna framledes.Vilket är bra för demokratin i Sverige.

Som det är nu skriver ju en del journalister uppenbarligen inte, som det förhåller sej, även om hela byn vet det.Då har pk nojjan gåt ett steg för långt.Vi har skrivit ett svar till Pehr Dahl på ledarsidan , som är lite kymig mot, SD men det tas väl inte in i vanlig ordning.På Nord-Irland har man jagat iväg 30 Rumäner.Vilka fick eskoteras till gränsen av polisen .

Dom ville inte stanna kvar på ön.Detta endast pga av rasism ,nåja något fanstyg hade dom nog gjort.Nord-Irland har fått sitt eget VännäsFrågan är om det hela går loss i hela Storbritanien på lite sikt.Läget där är ansträngt.

2009-06-17 @ 16:16:15
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Trevlig midsommar önskar jag alla och hoppas vi får en solig och varm sommar. Ha det bra och sen tar vi nya tag mot nästa riksdags och kommunalval.

2009-06-17 @ 16:18:19
Postat av: Branchtender Linden

Så här in för sommaren så kanske ett litet vintips kunna passa?

Jag som är lite kunnig när det gäller vin, har några tips som jag tänkte dela med mig av.Först och främst skiljer man mellan röda och vita viner:

Lättast skiljer man dessa båda vintyper från varandra om man skvalpar ut en skvätt på en vit bordduk. Det vin, som lämnar en lila fläck efter sig, är ett rödvin.

Riktiga kännare kan på bara smaken avgöra om vinet är vitt eller rött.

De vita vinerna smakar i regel ättika medan de röda smakar stämpelfärg.

Man kan alltså genom att suga på en vanlig kontorsstämpel och sedan jämföra smaken med ett vin, konstatera om detta är rött eller inte.Till fiskrätter, såsom fiskbullar och matjessill föredrar de flesta vitt vin, medan man till kötträtter såsom falukorv och sylta bör ta ett rött vin.

Portvin är ett vin som man serverar i porten. Har man inte någon port, kan man bjuda på det i trappuppgången eller i hissen.När man serverar torra viner bör man se till att det inte är tvärdrag eller att någon av gästerna råkar nysa, ty i sådana fall dammar vinet omkring i lägenheten. När man serverar ett torrt vin är det därför lämpligt att ha en dammsugare i beredskap.Om man själv ska bära hem sina flaskor från systembolaget gör man klokt i att köpa ett lättvin, så man inte får för mycket att kånka på.

Till vilt bör man välja något vildvin, medan man till grillat och annat vidbränt kött serverar brännvin. Renstek sköljer man ner med renat.Saker som är svåra att säga när du druckit för mycket vin:

- Oöverträffat

- Innovativt

- Preliminärt

- KvastskaftSaker som är väldigt svåra att säga när du druckit för mycket vin:

- Västkustskt

- Konstitutionerad

- Substantiera

- TillvägagångssättSaker som är i stort sett omöjliga att säga när du druckit alldeles för mycket vin:

- Tack, men jag vill inte ha sex.

- Nej, ingen mer sprit för min del.

- Ledsen, du är inte riktigt min typ.Lycka till med vindrickandet i sommar!2009-06-17 @ 16:19:19
Postat av: s-e karlsson

Tack, Branchtender Linden !

Du bjöd på första skrattet i dag !

Trevlig midsommar !

Mvh S Karlsson .

2009-06-17 @ 17:32:06
Postat av: danne

denna blogg växer kanske en webbtidning kunde vara nåt

http://www.eyemag.se/index.php?OPENPAGEID=42&2009-06-17 @ 17:56:20
Postat av: Dackeist

Känner någon till en bra släktforskare på Lommaryd socken och Smålands ryttare?

2009-06-17 @ 18:37:08
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

" Färglös men välutbildad " skriver Aftonbladet om nye ministern. Ja, det finns ytterliggare en färglös minister från Bankeryd. Nepotism???.

2009-06-17 @ 18:38:47
Postat av: Micael Foghagen

Gunilla Sax skriver i dagens Barometer att endast "en tiondel av ytan" blir byggnad. Tänker Barometern anlägga/förfina resten av grönområdet? Och sköta det framgent utan skattepengar?Jag får det inte att gå ihop!PS Prova säg subsidaritetsprincip efter ett par bag-in-box....DSTrevlig Midsommar på Er Alla!

2009-06-17 @ 20:21:01
Postat av: Skånepåg

Prova med att säga Acetylsalicylsyra (substans i Magnecyl och liknande) några gånger i snabb följd utan att ha tagit en enda droppe. T.o.m. läkare har svårt att uttala detta, därför använder man ofta slanguttrycket "AS"!Även jag önskar alla bloggläsare en trevlig midsommar.

2009-06-17 @ 21:27:40
Postat av: Robin_Shadowes

Som scheks vaschkade laskar i en vaskad laksaks... :)

2009-06-18 @ 00:50:39
Postat av: Ola

Det är klart att de centrala delarna av staden skall förtätas för att få en levande och "urban" stadskärna. 60 och 70-talets utspridda stadstankar med ghettoliknade byggprojekt känns helt fel. Fram för en smakfull och levande stadskärna där gammalt och nytt kan samsas i harmoni.

2009-06-27 @ 22:52:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0