HILMANSSON GLÖMDE NÄMNA SIN EGEN KINARESAIdag skriver Inger Hilmansson (oppositionsråd, fp) om Fanerdunfiaskot på sin blogg.

Hon framför en försiktig kritik mot ansvariga men hon glömmer att nämna ett och annat.


"Men blev vi lurade att bifalla förslaget med ett undermåligt beslutsunderlag?"


Så skriver Inger Hilmansson och då blir man faktiskt lite förvånad. Ingen behöver bifalla ett förslag som har ett undermåligt beslutsunderlag, då reserverar man sig mot beslutet med just den motiveringen. Men i själva verket var det så att Folkpartiet inte ville framstå som några Nej-sägare och biföll förslaget. Alla ville vara med på Fanerduntåget som skulle bära hela vägen till "himmelska fridens torg".


Sedan kommer ännu något som är ganska märkligt om vet en del om resorna till Kina.


"Jag skall erkänna att jag gärna ville tro på projektet, men redan sommaren 2007 insåg jag att dröm och verklighet inte följdes åt. Jag redovisade också min inställning i TV och tidningar, men man fick ju i vanlig ordning inte störa bilden av ett framgångsprojekt."


Redan sommaren 2007 insåg alltså Inger Hilmansson det som jag och andra redan insett tidigare, nämligen att "kinaprojektet" inte höll vad som lovades. Det Inger Hilmansson glömmer bort i sitt inlägg på bloggen är att hon under hösten 2007 åker till Kina på kommunens och skattebetalarnas bekostnad trots att hon uppenbarligen inte tror på projektet. Jag tror att Inger Hilmansson har väldigt dåligt minne eller rättare sagt hon "friserar" sitt eget minne till att låta så bra som möjligt. Varför åkte du till Kina om du inte trodde på Kinaprojektet. Semesterresa?

Inte kan Inger Hilmansson känna sig lurad idag då hon redan under sommaren 2007 hade "genomskådat" Fanerdun. Jag känner mig inte det minsta lurad utan jag får bara den ena bekräftelsen efter den andra på att mitt eget förnuft och känsla varit riktig hela tiden.


När jag tagit upp t.ex. kommunens markförsäljning till Fanerdun i kommunfullmäktige har ingen av de andra partiernas ledamöter gett mig något stöd. Det är inget jag gråter för idag men de hade varit mer trovärdiga när de försöker skriva sig fria från något ansvar i detta kinafiasko.


Redan i oktober 2007 skrev jag följande inlägg "Mutresor till Kina" på min blogg om alla dessa kinaresor.

När du läser listan på personer som åkt till Kina så kom ihåg att det gått flera resor efter oktober 2007. Johan Persson har varit i Kina minst en gång till tillsammans med andra från kommunen.


Kommentarer
Postat av: Branchtender Linden

Massor av ankarbarn har fått visum till Sverige"Ett pojklag från Bagdad har fått visum för att komma till Sverige och delta i Gothia cup i Göteborg nästa vecka. Det är första gången sedan 1980 som ett lag från Irak kan delta i turneringen"

Postat av: vmm

Hoppas ingen skickar ett sk Nigeriabrev till Kalmar kommun och ber om pengar...

2009-07-09 @ 00:23:49
Postat av: Hm

Egentligen är det rätt lätt att förstå att du är hatad av dina politiska motståndare. Inte nog med att du kritiserat hela 'kinaprojektet' redan från början, du får mer och mer rätt ju mer som kommer fram i dagsljuset.

2009-07-09 @ 00:39:17
Postat av: Tore

Väl mött mina vänner! Inte hade jag tänkt att ni skulle sakna mig, då jag har en ovana att ge "någon" ett tjyvnyp då och då! Förresten precis

som vår ärade Thoralf gör när han avslöjar den ene efter den andre i Kalmar kommunalfullmäktige.

"Ett lämmeltåg to China"! Så rätt han har, vår store Thoralf. Kappvändarskaran i det kommunala Folkpartiet, oavsett "han eller hon", eller på riksplanet oavsett han eller hon, så har ju historien visat det som Thoralf förmedlar. "Ljug riktig länge och grovt ofta", då tror folket att det är sanning!...Appropå min "utevaro" skyller jag på bredbandsbyte,

från statliga Telia (3.0 MB) till norska (statliga?) Bredbandsbolaget (över 6,5 MB). Och betydligt snabbare och billigare. Tydligen vart Telia sura, då de hade en säker inkomstkälla! Men

nu är det "full rulle", så vi får se om fingrarna hänger med. I övrigt mår jag primus, förutom en feloperation i höger höft. Jag linkar som en anka,

och min rygg tar stryk. Vi får nu se om HSAN ger

"patrasket stryk" för feloperationen!...På tal om "försäkringsläkare" hos Fk! Hur kan en

ortoped, en kirurg få bestämma över sjukdomar som

karaktiseras som "medicinska problem"? Och hur kan

Förvaltningsdomstolar acceptera detta? Se här:

www.aftonbladet.se/nyheter/article2034453.ab

Smaklig "måltid" mitt herrskap, och bli nu lite förbannade! SD är fortfarande tysta som musen...

2009-07-09 @ 00:40:34
Postat av: Tore

Jag kanske borde påpekat, att "Tommy Elfstrand" är

kirurg i ortopedi, och verkar på Karlstad lasarett!

Det finns ju "barnläkare och medicinmän" som verkar

åt andra hållet! Skrämmande eller hur...

2009-07-09 @ 00:48:09
Postat av: Robin_Shadowes

Grattis till bytet. Har själv haft BB från början. Då var det enda alternativet. För några år sedan kom fler alternativ, även billigare men då BB sällan har några avbrott och är hyfsat snabba så är jag nöjd.

2009-07-09 @ 01:37:50
Postat av: Hummelstadkarin

Tänk om folk kommer ihåg detta under valrörelsen nästa år! Det går inte att trycka ner sanningen hur länge som helst.

2009-07-09 @ 07:08:19
Postat av: Fredrik

Som sagt ! Fortsätt rota i detta så kommer den ena fadäsen efter den andra poppa upp till ytan !KLart dessa politiska aktörer har mer att dölja.

blir alltid så när man har en grupp människor som tror sig veta bättre än andra och som inte tål kritik. Då gör man saker som ligger i gråzonen för att ett köp eller prodjekt ska gå deras väg vad som än händer.

Grejen är ju här att dom blev lurade på kakan av en av sina medspelare därav denna lågmälda kritik och att försvars talen ser likadana ut. För hade jag blivit så totalt lurad och hade haft den ställning Johan.P har så hade jag blivit ordentligt förbannad men dom verkar nästan lite oroliga att man ska peta i detta ?.-)Rota,peta,gräv i denna dynghög så vi får reda på

VAD DESSA OHEDERLIGA POLITIKER GÖR MED VÅRA SKATTEPENGAR PÅ SITT ARBETE SOM DOM HAR PGA AV ATT VI MEDBORGARE SATT DOM DÄR SÅ DÅ KAN VI ÄVEN SE TILL ATT FÅ BORT DOM !!

2009-07-09 @ 07:27:26
Postat av: Bloomseer Popler

Kul för dig Tore!Jag bytte bredbandsleverantör till Blixtvik och fick 100 Mbps ner och lika mycket upp. Tidigare hade jag Cenara som bara orkade leverera 10 Mbps i båda riktningarna och allt denna höga hastighet till ett pris på 245 sek/månad.

Nu tar jag hem en film på 3 minuter

2009-07-09 @ 09:02:18
Postat av: Anonym

Så här lite på håll så njuter jag faktiskt av det som utspelar sig i Kalmar. Det är ett nöje att få se pk-politiker med byxorna kring anklarna i sina patetiska försök att slingra sig från skuldfrågan.

Normalt funtade politiker hade naturligtvis tagit konsekvensen av sitt handlande och avgått, så icke i Kalmar ty dessa politiker är icke normalt funtade.

2009-07-09 @ 09:40:36
Postat av: Fredrik

Är det någon som är förvånad ??

Svensk? Nej ! kanske på nåt papper med fan inte i hjärta o själ.

Postat av: Fredrik

Ha ha ha ha !!

Och inte är det vår politiskt korrekta media som rapporterar om denna händelse utan

Svenskmagasinet !Så jävla klockrent !!

Kolla länken:

Postat av: Roberth

Fredrik politiskt inkorrekt skriver om "svensken" i Spanien. Snart hakar väl Aftonslasket och Sexpressen på "Svensk gripen för narkotikahandel i Spanien"

2009-07-09 @ 11:11:56
Postat av: Fredrik

Aftonbladets headline är att :

Glenn hysen går på A kassa och nån dam som märkte att sin man var sol och vårare.Men man har slängt in en stänkare !

En JÄVLIGT BRA SÅDAN !!!

Kolla länken !

Postat av: Ibbe

Det är en kommunal värld full av konspirationer och lurendrejerier Inger Hilmansson(fp) i Kalmar lever i om man ska tro hennes blogg. Alla lurades, politiker och inte minst tjänstemän ifråga om Fanerdun. Alla blev lurade, ända upp på regeringsnivå med näringsministern Olofsson i spetsen. Ministern kom t.o.m. till Kalmar för att ta det första spadtaget till Fanerdunprojektet. Den resan kunde hon besparat sig. Hon hade bara behövt ringa Hilmansson för att få reda på sanningen ,om man ska tro dennas blogg. Tyvärr är verkligheten ngt mer komplicerad än folkpartipolitikerns efterrationaliseringar, vilka dessutom är försedda med minnesluckor som rör vad Hilmansson sagt ja till i olika sammanhang runt Fanerdun. Fegheten kan ha många ansikten. Hilmanssons blogg är ett av dem.

2009-07-09 @ 16:38:25
Postat av: Bloomseer Popler

CNN har funnit Mikael Jackson spöke

Postat av: Inge Sandén

Inger Hilmansson kan nu ställa in sig i ledet av politiker som känner sig grundlurade.

Var det inte en Vanja Wedin som var grundlurad.

Hur skall inte styrelseordföranden för Röda Korset Bengt Westerberg känna sig annat än grundlurad av han som lurade till sig ett par miljoner av de snälla tanternas inskramlade sparbössepengar.

Han AMF-chefen blev inte grundlurad,utan han grundlurade i stället dom Svenska pensionärerna.

En del politiker luras och en del blir grundlurade.

Sverige är på väg rakt in i H.......

2009-07-09 @ 17:59:10
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Efter alla turer runt Fanerdom, Salvestaden, Flygplansfabriken, restaurang vid Dämme etc så är det väl bara att konstatera att skattebetalarnas pengar i Kalmar inte har använts till skola, vård, omsorg etc. Skyldiga: S+V+MP samt Alliansen i vissa fall. Varför går det snett i Kalmar? Personligen tror jag det är den sk " Kalmarandan ". Dvs det finns knappt ingen opposition, alla sitter i knät på varandra. Förutom SD. Man kan undre om det är konsensus eller konflikt som driver saker framåt? Helt klart är i alla fall att denna konsensus har kostat Kalmars skattebetalare minst 40 miljoner kronor. Enbart Salve runt 30 miljoner. Och än har vi inte sett vart Fanedom kommer att kosta? Och tydligen skall Miljöpartisten Jonas Lönn nu lämna skutan när den håller på att sjunka. Borde han inte sitta kvar och reda ut vad han ställt till med?

2009-07-09 @ 20:36:20
Postat av: Fredrik

Ja inte fan är det vi som gör allt för att undvika att komma in i samhället och dess demokratiska värderingar och normer. Men så är det alltid med folk som tycker sig vara förmer än andra !

Postat av: Fredrik

Måste fan ta reda på hur dom gör alltså?

Reser man gratis eller vad?

Fan får dom flisen ifrån?

Nåt gör eller har dom gjort rätt.

För semester har inte vi varit på utomlands de senaste 7 åren och då jobbar vi fulltid båda 2.Vet någon vem man kan kontakta?

2009-07-09 @ 22:31:29
Postat av: Nalle i Växjö

Senaste inlägget från vår journalist JGA angående Fanerdun.Tydligen inte helt nöjd med hur hans Sossekamrater hanterat det hela, men kommentarenNu föll hela politikerhydret i farstun för Mr Luos luftslott.Är väl för att alla partier ska få sig en släng, även SD kanske

Postat av: Eric H

Ang Inger Hilmanssons minne.

"Selektivt minne" är väl knappast en ovanlig egenskap hos politiker?

Snarare en önskad och nästan nödvändig sådan..

2009-07-09 @ 23:09:15
Postat av: pelle

handen på hjärtat

tror ni att vi sd-are kan göra något åt pk eliten med afa i sverigejag läste om rättegången med kinnunen -osmakligt-har sdfolket något att stå upp med mot odemokratiska afa texdet känns som om nd kanske har resurser och mod att möta detta packet än vad sd har

sd--väljare

2009-07-09 @ 23:52:18
Postat av: Fredrik

Till Nalle

Östrans artikel är ett sätt att försöka styra bort fokus på JP inget annat. Det är han som varit ansiktet utåt för den där soppan.Sen så har man börjat pajkastningen på alvar nu har jag hört :-)

Sossepacket kan betala tillbaka skattebetalarnas pengar och sen så satsar man pengar på vården och idrotten i kommunen.Sen kan pojkvaskern JP ställa sin plats till förfogande och de som var inblandade kan ställa sig på torget och be skattebetalarna om ursäkt för den största floppen i kommunens historia. Kan man inte fixa fram bilder på de som var ansvariga och göra en sådan 10 most wanted lista :-)

2009-07-10 @ 07:29:12
Postat av: s-e karlsson

Just det , var är alla djurrättsaktivister när det gäller halalslakten ? Tysta som möss , men åka omkring på nätterna och släppa ut minkar det är "tufft " det ! Dom om några borde väl agera mot alla kylboxar på varuhusen fyllda med kött från tortyrslaktade djur ! Det enda djur som klarar sej från tortyrslakt är ju grisen för det köttet äter ju inte dessa människor som använder halalslakt .

Mvh Sven-Eik .

2009-07-10 @ 08:06:13
Postat av: Fredrik

Precis ! Vad är feministerna i debatten om islam och det patriarkiska styre? tvångsgiftemål,våldtäkter,kulturellt och heders våld inom vissa religioner och kulturer.

KÖNSSTYMPNING! och Sverige rimmar jävligt illa men det är nu en del av vår vardag.Usch o fyyyfan !Afa,djurättsaktivister bör nog ta och titta sig i speglen en stund o undra vad fan dom håller på med.

2009-07-10 @ 08:23:14
Postat av: Fru Frumperton

Ingen pk-ansvarig eller annan ansvarig som gått till attack på ThorAlf ännu.

De där kommunal gossarna har annars varit snabba att ge sig på denna bloggen

Har alla gömt sig under gatstenen

2009-07-10 @ 11:18:11
Postat av: s-e karlsson

Precis, Fredrik !

Den frågan har jag också ställt mej ett flertal gånger !Det tycks vara så att i vissa frågor silar dom mygg och sväljer kameler !

Trevlig helg till alla på bloggen .

Mvh Sven-Erik .

2009-07-10 @ 12:41:40
Postat av: dan Åke

kämpa på Thoralf du är bäst! hoppas SD bygger upp ett säkerhetsnätverk som samarbetar med polisen.

afa och RF som verkar få ekonomiska bidrag via diverse föreningar av socialdemkraterna. AFA eller RF har ju misshandlad SD partisekreterare så han skall tvingas sluta. då kommer nog sossemaffian att fira. man borde kunna ringa till varandra när det känns hotfullt så på varje ort folk snabbt kan samlas och filma hotmobben nu när polisen verkar vara tröga att hjälpa till.Det viktigaste borde vara att få in sd folk som kan hjälpa till att räkna valsedlar på länsstyrelserna. Nd hade fått sina valsedlar ogiltig förklarade när folk stavat n med liten bokstav= organiserat valfusk gissar att det fuskas med sd valsedlar också.

2009-07-10 @ 18:09:16
Postat av: Sebastian Hallén (FP)

Thoralf, är du medveten om att Hilmanssons Kinaresa inte hade med Fanerdun att göra, utan att hon var kommunens representant på det sedan flera år pågående samarbetet "China Baltic Sea Business Forum"?Samarbetet fanns innan "mr Lou" dök upp i Kalmar, och pågår än idag (till skillnad från vissa andra samarbeten). Mer info om årets möte finns här: http://www.sandbackapark.com/events.asp?MenuID=9&EventID=178Mer info om Hilmanssons resa finns på hennes hemsida: __66152.aspx" rel="nofollow">http://www.folkpartiet.se/FPTemplates/PersonalContent__66152.aspxEftersom Hilmanssons resa inte hade med Fanerdun att göra så känns hela ditt inlägg tämligen onödigt.

2009-07-10 @ 20:18:50
Postat av: Dan Åke

sebastian Hallén är du medveten om att du INTE har folkets förtroende. enda anledingen att du är politiker är att du fjäskat in dig i kompismaffian.

2009-07-10 @ 21:39:05
Postat av: Sven Duva

- Hur vet man att Sebastian Hallén (FP) ljuger?

- Man ser när han öppnar munnen.

2009-07-10 @ 23:49:01
Postat av: Tore

Märkligt att inte Hilmansson kan svara för sig själv, utan att ha ytterligare en "svängdörr"!

Dessutom tror jag inte ett skit på nämndas försvarstal.

"China Baltic Sea Business Forum 2009"? Nog har

Fanderun agerat långt tidigare. Är denna anvisning

ett "stickspår" för att förvilla de röstberättigade, eller är det "en dåres försvarstal"!

Den nedersta hänvisningen är blockerad, och hade ni

otrogna räknat med något annat? En folkpartist är

alltid en blockerad folkpartist, därom råder inga tvivel!

God natt, mina vänner...

2009-07-11 @ 03:19:11
Postat av: s-e karlsson

Märkligt , idag är inte sex miljoner något som folk reagerar för , tänker närmast på Röda Korsets

Johan Af Donner som förskingrat ca denna summa genom sitt "arbete" för en Cancer fond och Röda Korset ! Gamla "tanter" stickar koftor och vantar så stickorna glöder allt för att denne Donner och icke att förglömma mångkulturälskaren och invandrarkramaren Bengt Westerberg ska få ut sina höga löner ! Nej , tack inte en spänn mer till dessa "tycka synd om organisationer " !

Hur mycket av de insmlade pengarna kommer de nödlidande till godo ? Kanske finns det fler såna skurkar som Johan af Donner inom dessa bägge organisationer som man inte har en aning om ?

S-E Karlsson

2009-07-11 @ 06:26:14
Postat av: Fredrik

Läsvärt:

Postat av: BAW

Kolla in invandrarorganisationerna sossekommunen Södertälje. Från invandrarsjukvård till scouterna, bara bluff och båg.

2009-07-11 @ 08:49:38
Postat av: s-e karlsson

Kolla SRK.s 8 "krav " som dom ställer på oss skattebetalare i Sverige .

1/Röda Korset kräver en mer human tolkning av den nya utlänningslagen .

2/ Röda Korset kräver en humanare flyktingpolitik .

3/Röda Korset kräver respekt för och kunskap om kvinnors speciella behov vid asylprövningar hos Migrationsverket .

4/Röda Korset kräver rätt till vård för alla .

5/Röda Korset kräver snabb återförening av splittrade familjer .

6/Röda Korset kräver att asylsökande inte skickas tillbaka till grekland .

7/Röda Korset kräver stopp för avvisningar till Irak och Afghanistan.

8/ Röda Korset påverkar nyhetsrapporteringen om invandring , integration och /främlingsfientlighet !!!

8 st hårda krav på oss skattebetalare utan en enda tanke på tex fattigpensionärerna i Sverige !

Bara krav, krav, krav lägg därtill rufflaren som nyligen avslöjats + att B. Westerberg fixar jobb inom RK åt sin före detta flickvän .

S-E Karlsson

2009-07-11 @ 09:18:53
Postat av: Thoralf A

Sebastian HallénTräffade inte delegationen från Kalmar kommun Mr Lou och andra från Fanerdun under resa till Kina?Sedan är det märkligt att Inger Hilmansson inte kommenterar sin Kinaresa med ett enda ord på sin blogg under oktober 2007. Jag har en minnesbild av att hon gjorde det.

Har hon raderat detta inlägg på sin blogg?

2009-07-11 @ 09:49:51
Postat av: Micael Foghagen

Fan é dum....Röstfiske och väljarförakt i sitt nötskal. Detta må vi inte glömma vare sig nu som 2010!

2009-07-11 @ 15:13:46
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

I våras beslutades i kommunfullmäktige att Kalmar skulle vara med nätverket " European coalition of cities against racism ". Vi sverigedemokrater sa nej. Under debatten frågade jag Birgitta Elfström ( S ) om alla dessa rån mot svenska ungdomar i Malmö skulle klassas som rasism/svenskfientligt etc. Naturligtvis fick jag inget svar. För närvarande är 92 städer i Europa med. Detta skulle kosta Kalmar kommun endast 5000 kr, och enligt Birgitta Elfström så var det så viktigt att vara med i detta och motverka främlingsfientliga krafterna. Alltså inget svar om alla svenska ungdomar som blir rånade enbart för att de är svenskar. Närmare 1000 rån mot svenskar i Malmö 2008. Nu är Kalmar officiellt invalda, vilket skedde vid ett styrelsemöte i Sankt Petersburg. Samtidigt fick Kalmar en inbjudan till nätverkets nästa möte som äger rum i Toulouse i Frankrike. Vara med i nätverket skulle alltså endast kosta 5000 kr enligt Birgitta E. Jag kommer att följa detta mycket noga och är övertygad om att även här kommer kostnaderna att skena iväg.

2009-07-11 @ 16:42:29
Postat av: dan åke

hallå bloggen och läsare är det nån som kan photoshop?

har alltid tyckt reinfeldt ser ut som figuren på försvarets övningstavlor vid stjutbanorna.de hade utvecklat en figur som skulle se så ondskefull ut så det inte skulle ge obehag att öva mot.

sedan får sverige en stasi-minister med exakt samma utseende som förstör sverige.http://3.bp.blogspot.com/_Thkhu5UveJY/Rg6ojzcjJGI/AAAAAAAAAHo/xYG2Bht_iHE/s1600-h/skjuttavla.jpghoppas nån kan photoshop och sedan placera en armehjälm på reinfeldt foto och sedan färga allt grönt och med svarta inslag.

ochså toppa med en moderatskylt i pannan.

2009-07-11 @ 19:34:33
Postat av: Ingeborg

Nu måste Röda Korset få in friska pengar. Det gäller att betala förskingringarna och Bengt Bästerberg.

Postat av: Sven Duva

Jag undrar hur det kommer sig att Hilmansson, Hallén och Westerberg som är så fina människor aldrig försitter en chans att sko sig på min bekostnad? Det är inte precis låga löner och ersättningar de skaffat sig.Som grädde på moset har de dessutom mage att mästa oss andra när vi inte vill kasta bort våra pengar på dumheter.

2009-07-11 @ 20:28:38
Postat av: Ture F.

Uppenbarligen är den sanna glädjen skadeglädjen! Jag tänker på Röda Korset som i Sverige har floppat ur till 1000% och Westerberg. Det är synd om Cancerfonden. Röda Korset hade en gång i tiden en verklig uppgift, som numera har förfuskats som de åtta kraven enligt ovan. Som sagt - inte en kula till dem som villa rädda blattar!

2009-07-11 @ 21:13:10
Postat av: Stora Småland

Tyvärr är det inte ngn i min familj som är medlem i Röda Korset , men det skulle känts " jevligt " skönt att fått begära utträde efter att ha läst Röda Korsets 8 st krav ovan !!

Hjälp de som bor i Sverige i första hand , nu hör man och läser att RK anser att flyktingar och invandrare tycks vara viktigast för RK !

Herre du min skapare !

Stora Småland .

2009-07-12 @ 07:05:58
Postat av: Stora Småland

Kom på något i tvärhasten ,angående Röda Korsets

krav ovan , inte ett endaste ord från Rk.s sida om någon form av motprestation till de hårda kraven ! Något har vi väl rätt att kräva det är ju ändå vi fattigpensionärer och andra skattebetalare som får stå för fiolerna !!

Mvh S Småland.

2009-07-12 @ 15:06:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0