MUTRESOR TILL KINA?

Kinahysterin fortsätter i Kalmar och även inom regionförbundet. Fanerdun har tydligen fått Kalmars politiker och tjänstemän att fullständigt glömma bort resten av landet, Norden och Europa. Nu är det bara Kina som lyser i varje tjänstemans ögon och längtan över att få åka till Kina på tjänsteresa tycks vara det som hägrar mest av allt. Om resan fyller någon funktion tycks vara av mindre betydelse.

Kalmar kommun har under lite drygt ett år betalt för ca 30st resor till Kina. Kostnaderna torde vara rejält över 500 000 kronor. Jag trodde att det var kommunens kärnverksamhet som skulle prioriteras men Kalmar kommun tycks ägna sig åt något helt annat.

Just nu befinner sig 5 personer från Kalmar kommun i Kina på något som kallas China Baltic Sea Business. Regionförbundet i Kalmar Län har även de en grupp på 6 personer på plats i Kina.

Från Kalmar kommun åker denna gång dessa personer.
Thomas Davidsson  (Näringslivschef)
Kyrre Dahl (Kommunledningskontoret)
Roger Kaliff (Kommunfullmäktiges ordförande)
Bo Lindholm (Agenda 21 samordnare)
Inger Hilmansson (Oppositionsråd, fp)

Denna gång är det fyra nya resande på Kina!  Jag upplever detta som att man använder dessa resor som något slags löneförmån för tjänstemännen på kommunen. Vid varje resa är det några nya som får möjlighet att åka men har de verkligen någon uppgift att utföra. Alla kan väl inte vara inblandade i Kinaprojektet! Man kan fråga sig om man drar lott på kommunledningskontoret om vem som skall åka vid nästa resa.

När det gäller politiker och oppositionsråden verkar det mer som en "mutresa" för att tysta kritiken mot Kinaprojektet och företaget Fanerdun Group AB. Efter en resa till Kina är det kanske lite mer problematiskt att kritisera projektet så att säga, det är som att bli tagen med fingrarna i syltburken.
Tidigare under året åkte centerns oppositionsråd Anders Andersson till Kina och nu är det alltså dags för folkpartiets Inger Hilmansson att åka på sin resa. Nu är det bara och vänta och se om det blir moderaternas Göran Häggfors eller kristdemokraternas Bengt-Olof Roos som åker på nästa Kinaresa.

70599-131
Kommunalrådet Johan Persson med Kina i blicken?  Toppar listan på Kinaresor.

Här följer en lista på Kalmars politiker och tjänstemän som åkt till Kina på kommuninnevånarnas bekostnad det senaste året.

Johan Persson,  4 gånger,  (Kommunalråd)
Ronny Nilsson,  4 gånger,  (Konsult)
Thomas Davidsson,  4 gånger,  (Näringslivschef)
Roland Karlsson,  2 gånger,  (Kommunchef)
Ann-Sofie Dejke,  2 gånger,  (Kommunjurist)
Per-Olof Johansson,  1 gång, (Gatu o parkchef)
Peter Kriegström, 1 gång  (Konsult)
Martin Storm,  1 gång,  (Samhällsbyggnadschef)
Staffan Lindholm,  1 gång,  (Stadsarkitekt)
Björn Strimfors,  1 gång,  (Planeringschef)
Kyrre Dahl,  1 gång,   (Kommunledningskontoret)
Bo Lindholm,  1 gång,   (Agenda 21 samordnare)
Wiola Hägglöf,  1 gång,  (Turistchef)
Roger Kaliff,  1 gång,  (Kommunfullmäktiges ordförande, socialdemokrat)
Anders Andersson, 1gång,  (Oppositionsråd centern)
Inger Hilmansson,  1 gång,  (Oppositionsråd folkpartiet)

Rena rama lämmeltåget till Kina.

Lite förvånande är att inte kommunisten Bertil Dahl (v och kommunalråd) varit med på en kinaresa till sitt föregångsland Kina.
Jag har väldigt svårt att förstå att så många människor från kommunen har behov av att besöka Kina för att kunna utföra sina arbetsuppgifter på Kalmar kommun vars kärnverksamhet är skola, kultur, fritid och omsorg med angränsande verksamheter och administration.

Frågan är om inte kinaresorna används som ett belöningssystem för "pålitliga" tjänstemän och politiker av de styrande inom kommunen.

Man kan tro att Kalmar kommun är en riktigt rik kommun men så är inte fallet utan en skattehöjning på 50-75 öre väntar utanför dörren.

Kommentarer
Postat av: Göran

Hehehe. För kommunisten Bertil Dahl rekommenderas endast enkel biljett!

2007-10-16 @ 14:00:01
Postat av: j-å

Fortsätter du att häckla Fanerdun och Kinaprojekten, så får du nog snart följa med, du också.
Trevlig resa.

2007-10-16 @ 19:27:29
Postat av: Anonym

Inget är som den svenska avundsjukan....

2007-10-16 @ 22:32:16
Postat av: Magne

IQ-fiskmås om man tror det handlar om det som j-å och anonymas antyder. Nä det handlar självklart förstås om hyckleri i stora proportioner , klia rygg samt våra skattepengar. Men det är tydligen för hög skola att förstå för vissa nyttiga små röda idioter.

2007-10-16 @ 23:36:50
Postat av: Thoralf A

j-å och anonym, era antydningar speglar antagligen bara er egen avundssjuka.

Anledningen till att jag tar upp dessa resor till Kina beror på att jag vill uppmärksamma alla på det stora antalet resor till Kina och kostnaderna.
Samtidigt slår kommunen igen fritidsgårdar, minskar kommunens biblioteks öppettider för att spara några ynka tusenlappar på ett år. Vilket motsvarar kostnaden för ca 2 resor till Kina. Det finns fler exempel!

Jag har andra ambitioner med mitt engemang i politiken än att få komma ut och resa. Jag trivs utmärkt på hemmaplan och när lusten att resa infinner sig köper jag en charterresa.

2007-10-17 @ 00:05:24
Postat av: j-å

Undrar vilka som är idioter.Fattade ni inte ironin.
Jag menade att dessa resor är smörjmedel, ryggskrubbning och ett utmärkt sätt att undanröja tvivel ang. kinaprojekten.
Hur i herrans namn kunde ni få det till att jag var avundsjuk. Jag vill inte till Kina för allt smör i Småland.
F.ö. vet inte Magne ett skvatt, om vilken färg jag har.

2007-10-17 @ 00:52:54
Postat av: Magne

Kanske hade jag vetat det om du varit tydligare.

2007-10-17 @ 02:02:19
Postat av: Putte

Det är ju i alla fall helt tydligt att anonym är rasist!

2007-10-17 @ 05:58:07
Postat av: Anonym

Jag tycker som jag tycker om SD:s politik. (dvs inte särkilt mycket) Dock vill jag ge en eloge till Thoralf för att du, till skilland mot dina hejdukar till anhängare, åtminstone för en saklig debatt. Utrryck som "röda idioter" passar inte i politiska debatter. Föreslår att människor med så taskig vokabulär söker andra vägar för att få utlopp för sina aggressioner. Ställ er ute på stan och skrik era glåpord istället, och visa vad ni duger till!

2007-10-17 @ 18:32:06
Postat av: Alex

"inget är som den svenska avundsjukan"

Det inlägget lyste ju av insikt och saklig debatt... Tror knappast varken thoralf eller någon annan somläser denna blogg är avundsjuka på Kinaresorna, snarare blir vi förbannade när vi ser hur våra skattemedel används...

2007-10-17 @ 19:42:14
Postat av: Magne

Jag ber om ursäkt om jag sänkte mig till din "anonymas" nivå. Eftersom du inte ens har något namn trodde jag det var helt okey. Jag brukar alltid försöka förstå mina fiender men du verkar ju inte ens försöka.

2007-10-18 @ 01:04:43
Postat av: Magnus Svensson

Att stå ute på stan och skrika glåpord är inte min grej. Kanske din och maskerad dessutom med tanke på din anonymitet? Jag föredrar soffan och en god bok skriven av Alexander Solsjenitsyn, Slavomir Rawicz, Alexander Dolgun eller Anne Applebaum. Det ger mig lite mer insyn över världen vi lever i. Kanske något för dig din anonyma autonoma röda nyttiga idiot.. Men jag tror föga din hjärna är mottaglig för verkligheten.

Förresten har du uppnått vuxen skattebetalande ålder? Tror knappast det.

2007-10-18 @ 02:07:16
Postat av: karin

Ursäkta att jag missade att skriva mitt namn i rutan. Ovan var även mitt första inlägg, och tidigare anonyma inlägg var alltså inte mitt.
För övrigt är anonymitet en rättighet precis som vilken annan rättighet i Sverige. De som väljer att lämna kommentarer på bloggar utan att uppge sitt namn begår inget som helst fel, iaf inte om de inte uppger sig föra något politiskt partis talan.
Era resonemang är för söta: "Alla som inte håller med SD är röda". "Anonym håller inte med SD". "Alltså är anonym röd". Precis som att det inte finns fler valmöjligheter! Och ja, jag vet ert svar: "Den borgerliga alliansen är inte vad ni anser vara motsats till rött". Och tack förresten Magnus Svensson, jag är gärna autonom. Iaf i det avseende att jag kan tänka självständigt. Dina aggressiva påhopp bevisar bara vilken brist då måste lida av sakliga argument.

2007-10-18 @ 15:28:47
Postat av: namnlös

när salin kliver upp på tronen blir lillperson utrikesprins. När han sedan säljer kanonen - hamnar han på ett kinapins. tja.. f-n vet.

bra upplysning om mutresa thoralf.

2007-10-18 @ 21:25:17
Postat av: Magnus Svensson

Jag är ganska trött då jag jobbar skift men jag har svårt att finna någon substans till svar. Jag är tämligen förvånad.. Inget svar fick jag dock.,

2007-10-19 @ 02:56:01
Postat av: Magnus Svensson

Missar man att skriva sitt eget namn så kan man ju undra vad man mera missat? Ungefär som att glömma vad man heter.

2007-10-20 @ 03:26:13
Postat av: karin

Ja precis. Att missa att fylla i sitt namn är precis samma sak som att glömma vad man heter. Resonemangsnivån är hög! Vad var det eg. du ville ha svar på? Huruvida jag är röd eller huruvida jag uppnått skattebetalande ålder? Inget utav de svar jag kan ge dig rättfärdigar glåpord enligt min åsikt. Min inledande fråga kvarstår: passar uttalanden som "du din röda idiot" i politiska debatter? Varför svänga sig med sån taskig vokabulär om man är så beläst som du, MS?

2007-10-24 @ 12:26:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0